The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 20 kolejki
Zwycięstwo Wisły Kraków 164 84,97%
Remis 20 10,36%
Zwycięstwo Jagielloni Białystok 9 4,66%
Głosujących: 193. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2011, 11:00
Ja byłbym za tym, aby w obronie zamiast Jaliensa zagrał Sobolewski, a za Sobolewskiego w środku Wilk Wilk na prawdę marnuje się na ławce, a widać że z niego dobry piłkarz.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.04.2011, 12:22
Cytat:
Ja byłbym za tym, aby w obronie zamiast Jaliensa zagrał Sobolewski, a za Sobolewskiego w środku Wilk Wilk na prawdę marnuje się na ławce, a widać że z niego dobry piłkarz.
Sobol nie nadaje się do obrony, on popełnia mnóstwo głupich fauli - szybko by wyleciał z boiska albo zrobił karnego, a patrząc na grę Wisły - to nie oszukujmy się, nie strzelamy mnóstwo bramek, a mecze wygrywamy przeważnie 1-0, 2-0, więc tracąc głupio bramkę, moglibyśmy już nie zainkasować 3 pkt.
Odpowiedz cytując
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 01.04.2011, 12:46
skeba napisał(a):Wyświetl post
Sobol nie nadaje się do obrony, on popełnia mnóstwo głupich fauli - szybko by wyleciał z boiska albo zrobił karnego, a patrząc na grę Wisły - to nie oszukujmy się, nie strzelamy mnóstwo bramek, a mecze wygrywamy przeważnie 1-0, 2-0, więc tracąc głupio bramkę, moglibyśmy już nie zainkasować 3 pkt.
Tylko jak to się stało że mamy najwięcej zdobytych bramek w ekstraklasie?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.04.2011, 12:49
skeba napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jest bardziej ruchliwy od Genkova

+ 2 napastników - można sprawdzić, czy Genkov w takim ustawieniu zacznie strzelać bramki, tak jak w Bułgarii.
+ 2 defensywnych pomocników - Wilk może się ogrywać
+ Ofensywne ustawienie (3-4-1-2), Melikson jako ofensywny pomocnik/podwieszony napastnik
+ Małe problemy z obroną, tzn. jak nam ktoś wypadnie ze składu.
ta, bo to tak fajnie ustawia sie na papierze
3-5-2 to calkiem inny system gry, to nie fifa kolego..
Maaskant nie jest idiota zeby takie cos stworzyc

Pareiko - Cikos, Chavez, Jaliens, Paljic - Sobolewski, Jirsak, Melikson - Kirm, Genkow, Małecki
tak zagramy
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.04.2011, 12:58
1. Wisła Kraków 1-0 Arka Gdynia
2. Ruch Chorzów 2-0 Wisła Kraków
3. Widzew Lodź 0-1 Wisła Kraków
4. Wisła Kraków 2-1 Polonia Bytom
5. Jagiellonia 2-1 Wisła Kraków
6. Wisła Kraków 2-2 Korona Kielce
7. Bełchatów 1-1 Wisła Kraków
8. Wisła Kraków 0-0 Śląsk Wrocław
9. Gornik Zabrze 1-0 Wisła Kraków
10. Wisła Kraków 5-2 Lechia Gdańsk
11. Lech Poznań 4-1 Wisła Kraków
12. Cracovia 0-1 Wisła Kraków
13. Wisła Kraków 4-0 Legia
14. Wisła Kraków 1-0 Zagłębie
15. Polonia W 0-1 Wisła Kraków
16. Arka 0-1 Wisła Kraków
17. Wisła Kraków 3-1 Ruch Chorzów
18. Wisła Kraków 2-0 Widzew
19. Polonia Bytom 2-2 Wisła Kraków

Prawie 1/3 spotkań wygraliśmy 1-0
Zaledwie 4 spotkania wygraliśmy (21%), gdzie drużynie strzeliliśmy przynajmniej 2 bramki więcej, więc taki karny Sobolewskiego mógłby sprawdzić, ze już byśmy się nie obudzili

Cytat:
Tylko jak to się stało że mamy najwięcej zdobytych bramek w ekstraklasie?
nadrobiliśmy wygraną z Lechią, Legią (9 bramek w 2 spotkaniach - więc wynik trochę mylący)

Cytat:
3-5-2 to calkiem inny system gry, to nie fifa kolego..
Maaskant nie jest idiota zeby takie cos stworzyc
Kolego, pozornie jest to 3-5-2, w środku mamy 2 defensywnych pomocników i to naprawdę solidnych - w takim systemie Wilk nie marnowałby się, bo jest to zawodnik o potencjale większym, niż Sobolewski (Sobol już nie przeskoczy swojego poziomu), a Wilk i owszem
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.04.2011, 13:06
Maaskant przed meczem z Jagiellonią Białystok [video]:
http://kiks.tv/2011/04/maaskant-prze...ch-przyjaciol/
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.04.2011, 13:45
licoo napisał(a):Wyświetl post
Też o tym myślałem żeby Sobola przesunąć do obrony ale podobno on nie lubi tam grać. Maskant w jednym z wywiadów wspominał o takim rozwiązaniu awaryjnym.
Jak dobrze pamiętam to Radek za czasów gry w Wiśle Płock występował na różnych pozycjach w obronie.
Zrobiłoby się miejsce dla Wilka bo mam wrażenie że nawet będąc lepszym od Sobola nie będzie grał, poza tym Radek może grać na takim poziomie jak obecnie jeszcze 2-3 sezony i co wtedy?

Można by też spróbować Sobola na lewej obronie:

Takie rozwiazanie mogłoby być ciekawe z tylko jednym ofensywnie grającym obrońcą. Sobol na pewno lepiej by krył 1na1 niż Paljic z Cikosem razem wzięci. Jirsak(lub Siwakow) nie musiałby asekurować lewego obrońcy przez co miałby więcej sił do gry do przodu. Łobodziński ma chyba najlepsze dośrodkowanie z wszystkich zawodników Wisły a z tego co wiem Genkov w Bułgarii 40% bramek strzelał głową.

Jak dobrze policzyłem Genkov zagrał w 6 meczach (4liga,2puchar)
Pytanie za 100pkt:
Ile razy w sumie Wiślacy celnie dośrodkowywali w pole karne ze skrzydeł?
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.04.2011, 14:41
Daj sobie spokój z tą rozkminą Kris , bo ustawienie Łobodzińskiego i Sobolewskiego to posunięcie aż tak pojebane,że ciężko skomentować. Skład wyjdzie taki sam jak zwykle i dobrze,bo jest najstabilniejszy. A wszystko zweryfikuje boisko, choć jak zwykle pierwsze 20 min. Wisła będzie grać kapuchę.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 01.04.2011, 15:00
Ciężko ci skomentować bo nic mądrego nie możesz napisać.
Człowieku Sobolewski grał na boku obrony przez kilka lat a Łobo jest przynajmniej 2x lepszy w ofensywie od Cikosa i tak samo słaby w obronie jak Słowak. W obecnej chwili wydaje sie być w niezłej formie i dlatego dałbym mu szanse.
Odpowiedz cytując
MISTA92
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 01.04.2011, 15:12
Dać Kur*a Szanse Riosowi dac!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Aero
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 01.04.2011, 15:14
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
Ciężko ci skomentować bo nic mądrego nie możesz napisać.
Człowieku Sobolewski grał na boku obrony przez kilka lat a Łobo jest przynajmniej 2x lepszy w ofensywie od Cikosa i tak samo słaby w obronie jak Słowak. W obecnej chwili wydaje sie być w niezłej formie i dlatego dałbym mu szanse.
No tak, to jest odwieczny kłopot Łobo. On zawsze wygląda, jakby był w niezłej formie, wyrabia sobie zaufanie u trenerów, a potem robi swoje.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.04.2011, 15:14
ta strzałka przy Wojtku to dystans jaki by przebiegł przez cały mecz?

a co do Sobola to oglądnij sobie straconą bramkę z Ruchem i wypowiedz się jeszcze raz.

Idąc Twoim tokiem rozumowania wystawmy Kirma i Małego na bokach obrony bo nie są gorsi w obronie od Dragana i Cikosa a w ofensywie lepsi...

komuś się chyba 1 kwietnia udzielił.

Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
W obecnej chwili wydaje sie być w niezłej formie i dlatego dałbym mu szanse.
No to śmiało zagraj sobie w FMa 11 i daj mu szanse.

Tutaj walczymy o mistrzostwo i maja grać Ci którzy najlepiej prezentują sie na treningach i meczach.
A tu jeden z drugim zobaczył Bramki Riosa i Wojtka w ME i odrazu że sa w formie i powinni grać...
Ostatnio edytowane przez yogul : 01.04.2011 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 01.04.2011, 15:20
yogul napisał(a):Wyświetl post
ta strzałka przy Wojtku to dystans jaki by przebiegł przez cały mecz?

a co do Sobola to oglądnij sobie straconą bramkę z Ruchem i wypowiedz się jeszcze raz.

Idąc Twoim tokiem rozumowania wystawmy Kirma i Małego na bokach obrony bo nie są gorsi w obronie od Dragana i Cikosa a w ofensywie lepsi...

komuś się chyba 1 kwietnia udzielił.
Najlepsze jest to że Kirm z Małym faktycznie mogliby grać lepiej na bokach obrony od Paljica i Cikosa. Takich własnie mamy wspaniałych obrońców.

Poza tym Łobodziński to nie jest mój wymysł tylko jedna z trzech opcji Maskanta (Cikos, Burliga, Łobo) , to są jego zdaniem trzej zawodnicy na prawą obrone.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 01.04.2011 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 01.04.2011, 15:33
Zgadzam się z Wojtkiem jako Opcją , jednak moim zdaniem lepiej jest inwestować w młodego Erica który całą karierę ma przed sobą, nie jest dla nas wielkim kosztem finansowym a wydaje mi się że jeśli damy mu szanse to odwdzięczy się nam. Dobrym sygnałem dla niego na pewno jest powołanie go na listę rezerwową w seniorskiej reprezentacji Słowacji.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 01.04.2011, 15:41
Zgadzam się z Wojtkiem jako Opcją , jednak moim zdaniem lepiej jest inwestować w młodego Erica który całą karierę ma przed sobą, nie jest dla nas wielkim kosztem finansowym a wydaje mi się że jeśli damy mu szanse to odwdzięczy się nam. Dobrym sygnałem dla niego na pewno jest powołanie go na listę rezerwową w seniorskiej reprezentacji Słowacji.
Maskant raczej postawi na Słowaka i pewnie nie bedzie eksperymentował za dużo przed tak ważnym meczem. Natomiast co do przesunięcia Sobola do obrony to też nie robiłbym tego na Jagę gdy Paljic bedzie w pełni sił. Jeżeli jednak Dragan nie będzie mógł zagrać to Sobol na pewno lepiej sobie poradzi niż Branco.
Czarek Wilk musi grać on nie ma 19 lat a skoro Maskant nie chce nawet słyszeć o dwóch defensywnych pomocnikach stąd pomysł z przesunięciem Sobola.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 01.04.2011 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 01.04.2011, 15:46
największą zaletą Serba jest szybkość w mniejszym stopniu doświadczenie i technika.
Widać po nim pewność gry, czego nie ma np Eric.

Jednak jestem pewny że gdyby, któryś z nich nie mógł zagrać to do składu wskoczy Branco.
Wnioskuje to po słowach trenera, który chciał na meczu ME zobaczyć jak prezentuje sie Serge poprosił o ściągniecie go z boiska 20 min przed końcem, bo jak sam stwierdził po 70min łatwiej się odbudować fizycznie do niedzielnego meczu niz po 90min
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 01.04.2011, 15:52
największą zaletą Serba jest szybkość w mniejszym stopniu doświadczenie i technika.
Widać po nim pewność gry, czego nie ma np Eric.

Jednak jestem pewny że gdyby, któryś z nich nie mógł zagrać to do składu wskoczy Branco.
Wnioskuje to po słowach trenera, który chciał na meczu ME zobaczyć jak prezentuje sie Serge poprosił o ściągniecie go z boiska 20 min przed końcem, bo jak sam stwierdził po 70min łatwiej się odbudować fizycznie do niedzielnego meczu niz po 90min
Czyli pewnie tak będzie że zagra Branco co nie znaczy że na forum jest zakaz pisania o innych opcjach i dla niektórych szalonych pomysłach. Przynajmniej robi się czasem ciekawie.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 01.04.2011 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.04.2011, 16:21
Cytat:
Najlepsze jest to że Kirm z Małym faktycznie mogliby grać lepiej na bokach obrony od Paljica i Cikosa. Takich własnie mamy wspaniałych obrońców.
A skąd Ty kolego takie tutaj teorie głosisz?
Widzialeś 20 spotkań w których w/w piłkarze grali na takich pozycjach by takie wnioski wyciagac?

I co do waszych taktyk przeróżnych.
Maaskant chce nas nauczyc 4-3-3 vel 4-5-1 vel 4-1-2-2-1 i zeby tego sie nauczyc trzeba to pograć ileśset razy a nie co tydzień zmieniać ustawienie, bo wtedy tak naprawde gramy bez ustawienia i bedziemy grali starym modnym 4-4-2.
Ja rozumiem ze u was elementy takie jak :długofalowe efekty nie sa mozliwe do zrealizowania bo musicie miec i wynik i progres "JUŻ".
Piłkarz potrzebuje 1500x powtórzyć schemat by mu sie utrwalił, a ze Polacy taktycznie są beznadziejni to albo trzeba uwierzyc w umiejetnosci trenera albo dać sobie spokoj i dalej kopać sie po czole.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 01.04.2011, 17:02
szprotson napisał(a):Wyświetl post
A skąd Ty kolego takie tutaj teorie głosisz?
Widzialeś 20 spotkań w których w/w piłkarze grali na takich pozycjach by takie wnioski wyciagac?
Wystarczy że widziałem ponad 20 spotkań Cikosa który wygląda gorzej niż nominalny pomocnik Paljic. Słowak ma skuteczność blokowania dośrodkowań na poziomie 5%.
Gdyby Wisła miała takiego zawodnika jak kiedyś Baszczu to należała by mi się niezła zjebka za takie pomysły przesuwania prawego pomocnika na prawą obronę ale niestety obecny stan posiadana jest taki że kto by tam nie zagrał to wielkiej róznicy nie bedzie.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 01.04.2011 o godz. 17:15.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.04.2011, 17:09
Mecz w niedzielnie popoludnie,fajna pogoda ma byc ,nic tylko zagrac dobry meczyk i wygrac

No coz Jaga to juz nie ten zespol z jesieni ale znajac Probierza zepnie sie ostro i bedzie chcial wywiesc od nas chocby 1 pkt.

My musimy od razu ruszyc i tym razem na srodku widzialbym Wilka z Jirsakiem -Melikson jako wolny elektron i na szpicy Genkov,po bokach Kirm z Malym ,ew Lobo zamiast Andraza.

Niespodzianka bedzie nasza obrona ,Pareiki jestem spokojny bo w kadrze wybronil Estonii kilka setek ,wiec widac ze on forme ma na stalym wysokim poziomie.Oby Jaliens wdrozyl sie juz w polska Lige ,bo z tego co mowi to nie moze sie ciagle przestawic na innym typ gry-czyli silowej.No i dobrze ze Cikos i Pajlic juz gotowi ,bo bez nich obrony by nie bylo a zastepców nie ma .

Zwyciestwo moze nam duzo dac ,ale denerwuje mnie opisywanie tego meczu jako juz prawie zdobycia Mistrza...glupota tak uwazac i pisac.Nie pompujmy balonu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 01.04.2011, 17:10
szprotson: Polacy taktycznie beznadziejni? Ok. A ile ich jest zwykle w 18nastce meczowej? Ba, ile ich jest w 1 składzie
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 01.04.2011, 17:19
Panowie, chcecie zmienić 3/4 jednej z najlepszych defensyw w naszej lidze Zmiana Bunozy na Jaliensa to już poważna zmiana. Zostawmy boki tak jak były. Co prawda 4 bramki straciliśmy w dwóch ostatnich meczach ale mimo to nie można eksperymentować ze składem. A Kiro i Mały załatwili nam 13 bramek w tym sezonie, i Wy chcecie ich cofać do tyłu To kto z przodu

Jak dla mnie to jedyne zmiany to Wilk za Sobola i Rios jako trzeci pomocnik z Wilkiem i Melexem.

Dragan i Cikos wyzdrowieją i zagrają.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.04.2011, 17:58
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
szprotson: Polacy taktycznie beznadziejni? Ok. A ile ich jest zwykle w 18nastce meczowej? Ba, ile ich jest w 1 składzie

a ilu z tych 18nastki meczowej sie piłkarsko rozumie i sprawnie komunikuje? Ilu gra ze soba na "pamięć" ?

Cytat:
Wystarczy że widziałem ponad 20 spotkań Cikosa który wygląda gorzej niż nominalny pomocnik Paljic. Słowak ma skuteczność blokowania dośrodkowań na poziomie 5%.
Gdyby Wisła miała takiego zawodnika jak kiedyś Baszczu to należała by mi się niezła zjebka za takie pomysły przesuwania prawego pomocnika na prawą obronę ale niestety obecny stan posiadana jest taki że kto by tam nie zagrał to wielkiej róznicy nie bedzie.
5% ? czyli na 100 dośrodkowań Erik blokuje 5.Ciekawe, nie powiem bo idąc dalej na 50 wrzutek blokuje 2.5 a na 25 blokuje 1.25.Nieźle

Dzięki ze mnie dokształciłeś równiez, gdyz nie wiedzialem ze boczny obrońca to "osoba odpowiedzialna za blokowanie wrzutek przeciwnika.
Jak dla mnie to .......enie o .......eniu, wiadomo ze chłop nie wyglada na super obronce, ale rownie dobrze mozna sie przyczepić do każdego piłkarza o jakąs pierdółke typu : Łobo za często schodzi na prawą noge,a Mały za rzadko zamienia sie pozycjami z Kirmem, który to w defensywie nie pracuje w ogóle.
I najlepsze przypominać Baszcza i robic z niego herosa. Jeszcze napisz o Alvarezie ktory nie miałzadnej wrzutki dobrej a na szybkosc go ruchał rudy Radzewicz.

Jovanica tam postaw, jest wysoki wiec bedzie blokował wrzutki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 01.04.2011, 18:01
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Kiro i Mały załatwili nam 13 bramek w tym sezonie, i Wy chcecie ich cofać do tyłu To kto z przodu
Przecież nikt nie chce ich cofać. Kolega kpił z mich pomysłów i zaproponował żebym jeszcze Małego z Kirmem na obronę przesunął. Ja tylko stwierdziłem że wcale bym sie nie zdziwił jak by zagrali lepiej od Paljica z Cikosem.
To oczywiste że potrzebujemy ich w ataku.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 01.04.2011, 18:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Dzięki ze mnie dokształciłeś równiez, gdyz nie wiedzialem ze boczny obrońca to "osoba odpowiedzialna za blokowanie wrzutek przeciwnika.
To teraz już wiesz, może jeszcze będą z ciebie ludzie.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 01.04.2011, 18:56
dokładnie, z Kirmem i Małym to było takie porównanie.

moim zdaniem, nawet gdybyśmy mieli lepszego zmiennika na pozycje bocznego obrońcy to należało by zostawić wszystko tak jak jest dopóki dopisuje zdrowie. Ponieważ w obronie jednym z najważniejszych czynników jest zgranie, a Cikos Palijc i Chavez rozegrali ze sobą już sporo spotkań.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Mecz w niedzielnie popoludnie,fajna pogoda ma byc ,nic tylko zagrac dobry meczyk i wygrac
i to mnie właśnie irytuje w Ekstraklasie strasznie.
Na kij my robimy te stadiony z sztucznym oświetleniem jak najważniejsze spotkania w sezonie gramy o 14.
Teraz My z Jagą, Lech z Legia o 15 chyba, w zeszłym sezonie u nas Lech o 16, dwa lata temu mecz dający nam mistrzostwo z Legia na R22 też w tych godzinach, wtedy to był maj, słońce wysoko zaduch i dziwią się wszyscy czemu nie było szybkiego tępa przez 90 min. Chore.
Jak mamy warunki to powinniśmy z nich korzystać.
Jesienią byłem na meczu z Zagłębiem też o 14 chyba to istny piknik. Nie czuje sie takiej atmosfery wielkiego wydarzenia sportowego.

Moim zdaniem skoro poziom piłkarski jest dramatyczny to chociaż otoczka, organizacja powinna byś swietna.
A tu jedno i drugie poniżej oczekiwań.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.04.2011, 20:41
Frankowski: chcemy udowodnić, że nie zawsze faworyt wygrywa

http://www.gazetakrakowska.pl/strona....html?cookie=1

Franek - szacunek, ale nie tym razem Ale jak zwykle Frankowski rzeczowo mówi.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.04.2011, 21:28
Osobiście jestem ciekaw czy Rios zmarnuje kolejną szansę by się pokazać z dobrej strony, o ile ktokolwiek zaprosi go do gry
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.04.2011, 21:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

My musimy od razu ruszyc i tym razem na srodku widzialbym Wilka z Jirsakiem -Melikson jako wolny elektron i na szpicy Genkov,po bokach Kirm z Malym ,ew Lobo zamiast Andraza.
A czym sobie ten ekhm Łobo zasłużył, żeby grać w 1szym składzie ? Na dodatek w zamian za najlepiej punktującego piłkarza w Wiśle (gole + asysty) ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.04.2011 o godz. 21:36.
..
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 02.04.2011, 07:08
Jeżeli Wisłą zagra tak jak z Polonią, a Jaga tak jak z Lechem to o wygraną będzie bardzo trudno.
Jeżeli Maaskant miał w zasadzie w ciągu dwóch tygodni tylko dwa treningi z drużyną to trudno liczyć na zmiane obrazu gry.
Jeżeli Chavez w ciągu dwóch tygodni obleciał świat dookoła, jeżeli Kirm a i inii rozegrali ciężkie mecze reprezentacyjne...
Jeżeli dwóch bocznych obrońców leczyło kontuzje, a jednego z nich może zastąpić Branco...

Jeżeli...

Cały problem w typowaniu przebiegu meczu jest taki, że Wisła Maaskanta pokazała, że po nienajlepszych meczach, może zagrać mecz dobry (Legia na Reymonta).

Co do składu, to wielkich możliwości roszad nie mamy. Wygląda na to, że zagrają "starzy" boczni obrońcy. Co do reszty, to my dopiero zgrywamy drużynę ze sobą. Jak ten proces się zakończy, tak gdzieś za dwadzieścia meczy (wliczając w to nowych z letniego okeinka transferowego), można będzie wprowadzać korekty/eksperymenty.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów