The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2011, 11:24
Niekonik napisał(a):Wyświetl post
zamien literke Ś na M w pewnym slowie swojej wypowiedzi i bedzie dobrze

A tak na serio to porownujesz legalizacje uzywek do legalizacji gwaltow na nieletnich? Ot caly elektorat PIS nie umie sobie poradzic w merytorycznej dyskusji to obraca kota ogonem...
Jak widać z merytoryczną odpowiedzą to sam masz problem, ale w elektoracie PO to norma. Zacytowałem tylko Twoje zdanie ( "..przeciez dalej pisalem o legalizacji, nie tylko narkotykow ale i prostytucji, zeby kazdy mogl sam wybrac co dla niego dobre a co zle!!!")
i tą Twoją "filozofię" przystawiłem do np. małżeństw homoseksualnych.
A że w elektoracie PO modne jest hasło "Róbta co chceta" to nie dziwi mnie, że chcesz legalizować wszystko i wszystkich. A tu nagle się okazuje, że nie ?
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 01.04.2011, 12:00
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że masz pełną racje - służba zdrowia prywatna to też sprawa o którą moja partia zabiega I wtedy to ma sens.

pozdrawiam

......
Tylko powiedz mi jak rozwiązać kwestię ludzi którzy całe życie płacili ubezpieczenie zdrowotne a teraz są tuż przed lub na emeryturze /rencie? Kto się bedzie na nich składał i jakie ew.świadczenie dostaną jeśli założmy skrajnie że 99% zdecyduje sie na oplacanie prywatnych składek. A społeczeństwo sie starzeje i jest to duży udział społeczeństwa
Co z pogotowiem ratunkowym - skąd się weźmie kasa na to ? Z innych podatków? Wątpie. Brakuje na nauczycieli, kulturę ,armię etc,etc. Prywatne pogotowie ratunkowe ?
Nie mówię że jestem przeciw prywatnej służbie zdrowia - wprost przeciwnie- ale nikt na razie nie wymyslił jak sensownie te problemy obejśc.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 01.04.2011 o godz. 15:23.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.04.2011, 15:22
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Ho,ho,ho - jak powiedział pewien jegomość. Właśnie czytam kogoś kto poznał.
p.s. jak już co "weź" a nie "weś" - za dużo zioła?
Zgadłeś palenie trawy powoduje że pisze błędy. 5 z plusem dla Ciebie

A jak ma gram to od razu mają mu robić nalot na chate i przeszukiwac samochód czy jeszcze nie ?.Bo jak nie to każdy diler bral by sobie 1 gram a resztę trzymał w "bezpiecznym" miejscu. Nie bądz taki cwany bo zaraz byś płakał że ci naruszają swobody obywatelskie. Widziałem wielu moich znajomych które zaczynały od marychy a kończyly na kompocie i innych wynalazkach. Wiadomo nie każdy sie wciągnie- tylko po co prowokować ?Ile masz dziecko lat że tego nie rozumiesz?
Widzę że lubisz bawić się w przyszłość i cieszy Cię to. Ja też mam wielu znajomych którzy zaczynali od piwka a skończyli na spirytusie i wolny czas spędzają pod sklepem monopolowym ...
Fakt może jestem młody 23 lata, studiuje i pracuje czy fakt że czasem zapale po pracy czyni ze mnie krminaliste ? bo za posiadanie w Polsce jest kara więzienia !

Twoje wypociny tylko świadczą o tym że wodę w mózgu już posiadasz. Nie za bardzo jest się do czego merytorycznie odnieść. To np. czy jest alkohol czy nie wynika raczej z naszej tradycji i osobiście mi lata czy będzie czy nie. Dla mnie mogą go zabronić widząc na osiedlu zniszczonych przez wódę ludzi wydających ostatnie grosze żeby się najebać i ich dzieci włóczące sie po nocach ,kombinujących kasę raczej nie ciężko pracując. Oczywiście są ludzie którzy biorą używkę (%, trawę ) okazjonalnie i nie mam do nich nic. Ty raczej do nich nie należych -sądząc po avatarze i napiętym jak jaja barana tonie wypowiedzi- Dla ciebie trawa to lans, upalisz się to masz lepszą bajerę, może jesteś odważniejszy . Bez niej byłbyś małym misiem siedzącym w kącie na imprezie
Wiesz jaka jest różnica między nami ? Dziękuję za próbę scharakteryzowania mojej osoby ... musisz być bardzo inteligentny skoro po dwóch moich wypowiedziach już wszystko o mnie wiesz. Geniusz !

"Palenie marihuany uszkadza DNA i zwiększa ryzyko zachorowania na raka - wynika z brytyjsko-szwedzkich badań, o których informuje pismo "Chemical Research in Toxicology"."

"Palacze marihuany są przeciętnie o 40% bardziej narażeni na schizofrenię niż ci, którzy nie zażywają tego narkotyku – mówi Wirtualnej Polsce dr Stanley Zammit. Na razie nie wiemy na pewno, czy przyczyną zaburzeń psychicznych jest sam narkotyk czy też inne cechy występujące u chorych – przyznaje prof. Glyn Lewis. Brytyjscy psychiatrzy badają kwestię, nad którą debatuje teraz cała Wielka Brytania."
Dr Stanley Zammit, Uniwersytet Cardiff i Bristol: Przyjrzeliśmy się danym siedmiu badań i wyszło nam to, o czym Pan mówi. 40% to przeciętny wzrost ryzyka wśród ludzi, którzy kiedykolwiek palili marihuanę. Oczywiście osoby, które zażywały konopie indyjskie w niewielkich ilościach nie są bardziej zagrożone schizofrenią niż inne. Ale ci, którzy palili marihuanę raz na tydzień lub częściej są średnio 2-3 razy bardziej narażeni na psychozy i halucynacje niż niepalący.

"- Nie jesteśmy pewni na 100%, czy to sama marihuana zwiększa wspomniane ryzyko zachorowania. Uzależnieni od tego narkotyku różnią się pod wieloma względami od osób, które nie zażywają narkotyków. Przyczyną wzrostu ryzyka zachorowania mogą być więc różne cechy pacjentów. Zazwyczaj w badaniach uwzględniane są tylko niektóre z nich, a nie wszystkie. Nie można też wykluczyć możliwości, że ludzie z problemami psychicznymi po prostu częściej sięgają po narkotyki.

Prof. Glyn Lewis: Zgadzam się całkowicie w tej kwestii - jeśli chodzi o powiązania marihuany i chorób psychicznych jeszcze wiele zostało do zbadania i wyjaśnienia. Inni naukowcy, komentujący nasze ustalenia, ogłosili jednak, że rocznie ok. 800 przypadków schizofrenii może być powiązanych z zażywaniem marihuany. Zgadzamy się z tymi danymi. Marihuana może być przyczyną 14% chorób psychicznych wśród młodych Brytyjczyków. Tak wynika z naszych ustaleń."

» Palacze marihuany bardziej narażeni na schizofrenię
Nie wiem za jaką partią polityczną jesteś ... ale Twoje poglądy są g*wno warte. Bardzo nie lubie obłudników ... szkoda że nie wkleiłeś jeden cytat więcej:
"- Nie ma ostatecznej odpowiedzi, czy marihuana zwiększa ryzyko schizofrenii czy nie. Na razie takiej odpowiedzi w najbliższej przyszłości nie będzie."
Są 40% bardziej narażeni na schizofrenię czy nie ma ? i czemu nie poznamy odpowiedzi na to i inne pytanie ?
zmień żródła kolego
Na koniec co do tradycji i alkoholu.
"Alkohol działa właściwie na cały organizm. Atakuje niemal wszystkie układy narządów wewnętrznych, siejąc spustoszenie w mózgu, żołądku, wątrobie, sercu, naczyniach krwionośnych i wszędzie, gdzie uda mu się dotrzeć. Powoduje wiele rozmaitych schorzeń. Można powiedzieć, że jest zabójcą o kompleksowym działaniu. Poznajmy więc jego modus operandi."
http://nalogi.wieszjak.pl/alkohol/20...-alkoholu.html (wpisz skutki uboczne alkoholu i będziesz miał milion stron z FAKTAMI, może czas zmienić tradycje ?

PROSZĘ wszystkich "wiedzących lepiej" o przeczyatnie tego tekstu:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,666
kończąc rozmowę chcę powiedzieć jasno. Tak jestem za legalizacją marihuany , mimo iż powoduje dysortografię hehe sory za błędy ;/
Ostatnio edytowane przez FraMat : 01.04.2011 o godz. 16:15.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.04.2011, 15:46
cpc napisał(a):Wyświetl post
Twór Korwina WiP idzie do wyborów z UPR Żółtka z tego co wiem. Drugie UPR bedzie chyba startowało z list wyborczych innych partii. Ale tak do końca się nie orientuje, z resztą czekam jak już bedzie wszystko jasno powiedziane i ustalone, łącznie z nazwą partii bo ta może również ulec zmianie.
łooo to aż tak zostali rozbici
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.04.2011, 16:26
Tylko powiedz mi jak rozwiązać kwestię ludzi którzy całe życie płacili ubezpieczenie zdrowotne a teraz są tuż przed lub na emeryturze /rencie? Kto się bedzie na nich składał i jakie ew.świadczenie dostaną jeśli założmy skrajnie że 99% zdecyduje sie na oplacanie prywatnych składek. A społeczeństwo sie starzeje i jest to duży udział społeczeństwa
Co z pogotowiem ratunkowym - skąd się weźmie kasa na to ? Z innych podatków? Wątpie. Brakuje na nauczycieli, kulturę ,armię etc,etc. Prywatne pogotowie ratunkowe ?
Nie mówię że jestem przeciw prywatnej służbie zdrowia - wprost przeciwnie- ale nikt na razie nie wymyslił jak sensownie te problemy obejśc.
Przez długi okres czasu oba systemy publiczny i prywatny bedą musiały ze sobą funkcjonować. Z każdym kolejnym rokiem ma sie zwiekszać udział sektora prywatnego (wskutek wchodzenia młodych ludzi na rynek pracy)Państwo do mometu śmierci ostatniego obywatele korzystającego z publicznej słuźby zdrowia bedzie musiało mu ją zapewnić . Skąd wziąść na to kase?Po usunięciu patologii Naszego państwa pieniądze sie znajdą.

Zaznacze też że nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące tego tematu - nie zamierzam ściemniać . Jest dla mnie rzeczą oczywistą że należy odchodzić od modelu obecnego państwa w model wolnościowy - dający obywatelowi wybór .

pozdrawiam

PS:Odnośnie "podziału UPR" sprawa ciągnie sie przed sądami od lat - niestety taki mamy wymiar sprawiedliwości . Jak tylko sie zakończy ten "gorszy" UPR przestanie istnieć .

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 01.04.2011, 17:16
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jak widać z merytoryczną odpowiedzą to sam masz problem, ale w elektoracie PO to norma. Zacytowałem tylko Twoje zdanie ( "..przeciez dalej pisalem o legalizacji, nie tylko narkotykow ale i prostytucji, zeby kazdy mogl sam wybrac co dla niego dobre a co zle!!!")
i tą Twoją "filozofię" przystawiłem do np. małżeństw homoseksualnych.
A że w elektoracie PO modne jest hasło "Róbta co chceta" to nie dziwi mnie, że chcesz legalizować wszystko i wszystkich. A tu nagle się okazuje, że nie ?
Ja wiem ze Wy jako elektorat PISowski lubiecie wrzucac wszystko i wszystkich do jednego wora, ale zycie nie jest takie proste. Wszystkim chcielibuyscie pokazac jak maja zyc, na szczescie Wam sie nie uda

Tak sie sklada ze ja nie naleze do elektoratu PO Nie glosowalem ani na Prezydenta Komorowskiego ani na nikogo z tej partii w wyborach do sejmu ani samorzadowych...

Rozj...alem Ci konstrukcje?

Nie mozesz uwierzyc jak to mozliwe ze ktos chce leggalizacji prostytucji oraz miekkich narkotykow, ale jesli chodzi o pary homoseksualne , pedofilie, zoofile i inne zboczenia, to juz nie?
jak widzisz ludzie sa rozni i nie kazdego da sie tak latwo po PISowsku zaszufladkowac

Pozdrawiam
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.04.2011, 18:24
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Przez długi okres czasu oba systemy publiczny i prywatny bedą musiały ze sobą funkcjonować. Z każdym kolejnym rokiem ma sie zwiekszać udział sektora prywatnego (wskutek wchodzenia młodych ludzi na rynek pracy)Państwo do mometu śmierci ostatniego obywatele korzystającego z publicznej słuźby zdrowia bedzie musiało mu ją zapewnić . Skąd wziąść na to kase?Po usunięciu patologii Naszego państwa pieniądze sie znajdą.

Zaznacze też że nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące tego tematu - nie zamierzam ściemniać . Jest dla mnie rzeczą oczywistą że należy odchodzić od modelu obecnego państwa w model wolnościowy - dający obywatelowi wybór .

pozdrawiam

PS:Odnośnie "podziału UPR" sprawa ciągnie sie przed sądami od lat - niestety taki mamy wymiar sprawiedliwości . Jak tylko sie zakończy ten "gorszy" UPR przestanie istnieć .
Już kiedys dyskutowaliśmy o Twojej partii wtedy brakowało Ci argumentów. wszedłem na waszą stronę i przeczytałem wasz program i wstęp (zakładam że go znasz). mam pewne wątpliwości więc zadam Ci kilka pytań:
1) jaka kara groziłaby politykom przed sądem zgodnie z pkt 1 programu?
2) do jakiego poziomu należy obniżyć podatki?
3) Bieda- chcecie zlikwidować ZUS zastępując go inną instytucją jaki to ma sens? czy nie lepiej zmienić rolę ZUSu?
4) a co z ludźmi którzy ulegliby jakiemuś wypadkowi, chorobie itp. kto miałby im wypłacać rentę jeżeli np. zachorują w wieku 20-30lat?
5) co z lidźmi którzy są niezaradni życiowo ( mają siano w głowie) czy należy utworzyć dla nich specjalne getta i pozamykać?
6) Ogłosić amnestię dla skazanych za łamanie absurdalnych przepisów- wymień mi przynajmniej 5 takich przypadków?
7) wysoko opłacać Wojsko, Policje i służby specjalne - odbierając im za to wszelkie możliwości działania w gospodarce- czyli co zmowy cenowe monopole to byłaby codzienność w waszym państwie? bo nagle taksówkarze podnoszą cenę za km. do 300zł. i nikt im nie zabroni! podniosą cenę prądu o 300% bo nie będzie kontroli!
8) Ustabilizować system: po zmianie przepisów wprowadzić zasadę, że nowa ustawa wchodzi w życie dopiero po sześciu latach od chwili uchwalenia!- a co z dynamicznym prawem? z szybko rozwijającymi się dziedzinami? przez te sześć lat to wszytko się zmieni i ustawa nie będzie potrzebna!
9) Sprzeciwiamy się dyskryminacji mniejszości poprzez narzucanie woli większości i wpływowi polityków na życie jednostki.- czyli małżeństwa homo i adopcje dopuszczacie? i nie gryzie się to z tym o czym ostatnio dyskutowaliśmy? bo mnie aż razi w oczy niekonsekwencja!
10) Opowiadamy się za całkowitą prywatyzacją majątku państwowego - czyli co zakładamy że Rosjanie wykupują całą gałąź gospodarki (energetykę) i dyktują swoje ceny? mało tego państwo nie może się sprzeciwić bo nie ingeruje w gospodarkę?
11) esteśmy zwolennikami swobodnej wymiany dóbr i usług między Polską a innymi krajami, brakiem ograniczeń w handlu międzynarodowym, w przepływie ludności, a także dodatkowym kosztom w postaci ceł nakładanym na obce towary. SUPER wsjo budjet MADE IN CHINA!!

proszę odpowiedz na wszystkie pytania zachowując kolejność aby było łatwiej rozmawiać. bo skoro reprezentujesz tą partię to chyba powinieneś znać odpowiedzi.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.04.2011, 19:18
RAF napisał(a):Wyświetl post
W polskiej polityce jest jeden problem. W mojej ocenie dla PO nie ma alternatywy. Ja jestem zwolennikiem PO, oddalem na nich swoj glos w wyborach w 2007 roku, ale widze rowniez ich bledy i gdybym w pazdzierniku br. mial mozliwosc to wybralbym inna partie. Ale innej mozliwosci nie ma. Prawicy RP i PJN nie licze, SLD nie ma szans na wygrana a PiS. Wlasnie PiS to jest najwieksza tragedia polskiej polityki. Nie moge pojac jak tylu ludzi wyksztalconych moze opowiadac takie glupoty. Strachem mnie napawa rzad z Kaczynskim, Macierewiczem, Fotyga, Brudzinskim, Blaszczakiem, Kempa i Hofmanem na czele. Wybierajac PO wybieram mniejsze zlo. Na dzis, nie jestem na tyle za PO ile jestem przeciwko PiSowi.
Co byś powiedział na coś takiego:
W polskiej polityce jest jeden problem. W mojej ocenie dla PiS nie ma alternatywy. Ja jestem zwolennikiem PiS, oddalem na nich swoj glos w wyborach w 2007 roku, ale widze rowniez ich bledy i gdybym w pazdzierniku br. mial mozliwosc to wybralbym inna partie. Ale innej mozliwosci nie ma. Prawicy RP i PJN nie licze, SLD nie ma szans na wygrana z PO. Wlasnie PO to jest najwieksza tragedia polskiej polityki. Nie moge pojac jak tylu ludzi wyksztalconych moze opowiadac takie glupoty. Strachem mnie napawa rzad z Tuskiem, Grabarczykiem, Sikorskim, Gradem, Rostowskim, Klichem i Drzewieckim na czele. Wybierajac PiS wybieram mniejsze zlo. Na dzis, nie jestem na tyle za PiS ile jestem przeciwko PO.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.04.2011, 09:01
Tylko że, strach przed PiS to wynik medialnej propagandy, a strach przed PO to przejaw zdrowego rozsądku. Po ile będzie paliwo jak Lotos sprzedadzą? Tyle drożej niż w Niemczech co cukier?
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.04.2011, 09:43
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tylko że, strach przed PiS to wynik medialnej propagandy, a strach przed PO to przejaw zdrowego rozsądku. Po ile będzie paliwo jak Lotos sprzedadzą? Tyle drożej niż w Niemczech co cukier?
Sam siejesz tez niezla propagande. Rozumiem ,że jakby rzadzil PIS ceny ropy na swiecie by zmalały
Drozd
Senior Member

Stary 02.04.2011, 09:53
Jak rzadził PiS ceny ropy na swiecie były wyższe niż teraz. A diesel 5 zł nie kosztował. Więc nie to jest główny problem
Hej Nasz TS !!
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.04.2011, 11:08
Jak rzadził PiS ceny ropy na swiecie były wyższe niż teraz. A diesel 5 zł nie kosztował. Więc nie to jest główny problem

propaganda trwa
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.04.2011, 12:23
Niektórzy obrońcy Tuska zapomnieli że on sam w debacie z Kaczyńskim wypominał wzrosty cen z taką zawziętością że mało co orgazmu nie dostał http://www.youtube.com/watch?v=TjA2bFEONmI

Teraz jak sie role odwróciły to obrażony że wogóle ludzie się domagają reakcji na dużo wyższe podwyżki niż za rządów PiS. I jak to jest panowie z waszym guru?
TYLKO WISŁA!
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.04.2011, 12:55
sergio napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy obrońcy Tuska zapomnieli że on sam w debacie z Kaczyńskim wypominał wzrosty cen z taką zawziętością że mało co orgazmu nie dostał http://www.youtube.com/watch?v=TjA2bFEONmI

Teraz jak sie role odwróciły to obrażony że wogóle ludzie się domagają reakcji na dużo wyższe podwyżki niż za rządów PiS. I jak to jest panowie z waszym guru?
Wiesz, i na odwrót

Politycy to pieprzeni hipokryci, niezależnie od opcji. Śmieszą mnie ludzie, których jeszcze oburza to, że Tusk czy Kaczyński zmienili nagle zdanie, gdy im to wygodnie i zaczęli mówić coś zgoła innego niż wcześniej...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Drozd
Senior Member

Stary 02.04.2011, 13:20
"cichy" i z czego się cieszysz?

Widac ze dużo bardziej od ceny ropy, wpływ ma to kto rządzi.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.04.2011 o godz. 13:23.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 02.04.2011, 13:39
sergio napisał(a):Wyświetl post

Mysle ze intencja Tuska bylo bardziej "przylapanie "Kaczynskiego na tym ,czy wie co sie dzieje w "zwyklej" Polsce,a nie Polsce ukladow,podsluchow,szaf Lesiaka i WSI w ktorej zyl Kaczynski

Pozatym skoro jest tak drogo ,to jakie ma pomysly opozycja zeby to zmienic? Oczywiscie geniusze z Pisu nei wpadli na nic innego jak populistyczne rozdawanie kasy z budzetu dla najbiedniejszych
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.04.2011, 13:56
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Mysle ze intencja Tuska bylo bardziej "przylapanie "Kaczynskiego na tym ,czy wie co sie dzieje w "zwyklej" Polsce,a nie Polsce ukladow,podsluchow,szaf Lesiaka i WSI w ktorej zyl Kaczynski

Pozatym skoro jest tak drogo ,to jakie ma pomysly opozycja zeby to zmienic? Oczywiscie geniusze z Pisu nei wpadli na nic innego jak populistyczne rozdawanie kasy z budzetu dla najbiedniejszych

No to teraz powiedz na co geniusze z Po wpadli żeby zachamować wzrosty cen?

oprócz tego że nie jak PiS rozdają kase najbiedniejszym tylko samym sobie (premie,nagrody) w myśl zasady by żyło sie lepiej....

Pytanie tylko komu? najbiedniejszym czy kolegom d
TYLKO WISŁA!
Cichy
Senior Member

Stary 02.04.2011, 14:31
"cichy" i z czego się cieszysz?

Widac ze dużo bardziej od ceny ropy, wpływ ma to kto rządzi.

Ja się nie cieszę. Ja się tylko śmieję z bzdur, które tu wypisujesz. Fakt, zwykle w duchu, ale jeśli jest okazja żeby obiektywnie dowieść, że kłamiesz to czemu nie skorzystać?
Ostatnio edytowane przez Cichy : 02.04.2011 o godz. 14:34.
Drozd
Senior Member

Stary 03.04.2011, 07:58
Taa bzdur .

http://magu89.pl/2010/12/ceny-paliw-...mie-1999-2010/

Zapoznaj się i ciesz się dalej. Może być w duchu, jak cie cudak dyma.

W ostatnich dniach rządów PiS w 2007 ropa kosztowała około 80 $ a Pb 95 4.30/l
12.IX. 2010 ropa też kosztowała około 80 $ a Pb 95 ponad 4.50/ litr.

Więc jedyne czego dowiodłeś to własnej ignorancji.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.04.2011 o godz. 08:18.
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Stary 03.04.2011, 08:15
......
Ja ci serdecznie współczuje że się w ciągu 22 lat od 89 r. nie zdążyłeś zorientować że my w takiej Polsce własnie żyjemy. Refleks godny Kasparowa.
Jeśli już o tym ostatnio mówią u Rymanowskiego w rządowym TVN-ie- Biernacki z PO i Sylwester Latkowski - i dalej niektórzy tego nie rozumieją to znaczy że indokrynacja mentalna poprzednich lat była znacznie potężniejsza niż za czasów Goebelssa-a i potężniejsza niż niektórzy sądzili

Polecam oglądnąć ze zrozumieniem http://www.tvn24.pl/13373,1,rozmowa.html
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.04.2011 o godz. 08:23.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Drozd
Senior Member

Stary 03.04.2011, 08:47
Inteligentnym zwyczajnie wtłoczono do błyskotliwych mózgów ze wszystko co powie Kaczyński to kłamstwo . Bo to chory na władzę mściwy i obłudny karzeł . Teraz ciężko coś zmienić bo to jak w każdej dziedzinie trudno wyeliminować złe nawyki, choćby się bardzo chciało. Przykre to ale inteligentni pozostaną tacy do końca życia. Tak jak bojówkarze PPS przed wojną. Byli do tego stopnia otumanieni, że widzieli głębszy sens w tym że Stalin ich morduje.

http://www.youtube.com/watch?v=O0sc0__ncRE

Czekam na komentarz inteligentnych i wykształconych.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.04.2011 o godz. 10:04.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 03.04.2011, 09:01
Ja ci serdecznie współczuje że się w ciągu 22 lat od 89 r. nie zdążyłeś zorientować że my w takiej Polsce własnie żyjemy. Refleks godny Kasparowa.
Głównie Pisowcy żyja w Polsce agentów,układów,czerwonych sitw itd. zapewne dlatego ,że wszystkie swoje niepowodzenia życiowe zwalają na "układ" ktore ciagle miesza w ich żywotach. A co do refleksu ,to rzeczywiście sie wykazali 16 lat po fakcie rozpoczęli rzekomą deubezkizacje itd. Tylko teraz mi nie pisz znów o Nocnej zmianie bo juz nei mam ochoty rozpoczynać tej dyskusji od nowa

Drozd tu masz wykres cen ropy z portalu Bankier.pl ,a nie z jakiegoś pisowskiego bloga,zapewne jest "bardziej zgodny z rzeczywistoscia"

http://www.bankier.pl/inwestowanie/p...ml?symbol=ROPA
Ostatnio edytowane przez AS82 : 03.04.2011 o godz. 09:05.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.04.2011, 09:08
Głównie Pisowcy żyja w Polsce agentów,układów,czerwonych sitw itd. zapewne dlatego ,że wszystkie swoje niepowodzenia życiowe zwalają na "układ" ktore ciagle miesza w ich żywotach. A co do refleksu ,to rzeczywiście sie wykazali 16 lat po fakcie rozpoczęli rzekomą deubezkizacje itd. Tylko teraz mi nie pisz znów o Nocnej zmianie bo juz nei mam ochoty rozpoczynać tej dyskusji od nowa
To napisz mi może w której Polsce ty żyjesz i ja się tam przeprowadzę, bo to zajebiste miejsce musi być
AS82
Banita

Stary 03.04.2011, 09:27
carpenter napisał(a):Wyświetl post
To napisz mi może w której Polsce ty żyjesz i ja się tam przeprowadzę, bo to zajebiste miejsce musi być
Ja nie mowie ze Polska to El Dorado ,bo nadal jest duża dysproporcja miedzy tym co mamy tu a Zachodem, ale jestesmy wolnym demokratycznym krajem ,a nie jakimś tworem w którym sa tylko agenci ,żydzi itd
Drozd
Senior Member

Stary 03.04.2011, 09:48
Drozd tu masz wykres cen ropy z portalu Bankier.pl ,a nie z jakiegoś pisowskiego bloga,zapewne jest "bardziej zgodny z rzeczywistoscia"

To chyba uwaga do "cichego" Bo ja wkleiłem ceny paliwa w Polsce i wynika z nich to co napisałem

24. X. 2007 ropa była po 85$ tyle samo co 30.XI.2010. A cena Pb95? Za PiS niższa o kilkadziesiąt groszy. Więc nie pitol
o PiSowskich blogach. Tylko odpowiedz dlaczego cudak pozwala skubać Polaków.

A co do usunięcia komuchów z życia publicznego. Od nocnej zmiany czyli 92' do 05' czyli wygranych przez PiS wyborów chętnych do zajęcia się tą sprawą nie było, z prostego powodu. Domyśl się jakiego.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.04.2011 o godz. 09:52.
Hej Nasz TS !!
orzeu
Senior Member

Stary 03.04.2011, 09:55

Tekst o niepowodzeniach zyciowych nudny i oklepany nie majacy z rzeczywistoscia nic wspolnego. Pytanie odezubekizacje po 16 latach mogl zadac tylko ktos tak bystry jak ty
Wez przeczytaj jakas ksiazke historyczna o latach 80-90 w Polsce o zmianie systemu. Jedna, dowolna historyczna. Jest tego sporo w ksiegarniach. Potem sie wypowiedz. Polecam np. "Reglamentowana Rewolucje" Dudka ale moze to byc cokolwiek byle napisane przez historyka. Albo wywiady z Bukowskim na przyklad, byly kgb-owiec opowiada o tym samym tylko w szerszym ujeciu odnosnie calego bloku bylych demoludow.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 03.04.2011 o godz. 11:53.
WISŁA PANY !!
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.04.2011, 10:42
Cytat:
W ostatnich dniach rządów PiS w 2007 ropa kosztowała około 80 $ a Pb 95 4.30/l
12.IX. 2010 ropa też kosztowała około 80 $ a Pb 95 ponad 4.50/ litr.
Czyli cena benzyny wzrosła o jakieś ~4,65%. Inflacja w latach 2007 - 2010 wynosiła odpowiednio 4%, 3,3%, 3,5% i około 2,4%. Płaca minimalna w okresie I 2007 - I 2010 wzrosła z 936 do 1317 (około 40%) i cały czas stanowi około 40% płacy średniej.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.04.2011, 11:28
Ja nie mowie ze Polska to El Dorado ,bo nadal jest duża dysproporcja miedzy tym co mamy tu a Zachodem, ale jestesmy wolnym demokratycznym krajem ,a nie jakimś tworem w którym sa tylko agenci ,żydzi itd
Nazywanie tego co dzieli nas od zachodu dysproporcją to złoty medal w dyplomacji. A co do wolności i niezależności, to jesteśmy krajem w którym łączą się interesy największych potęg tego świata. Nie jesteś w stanie zanegować faktu, że interesy u nas mają USA, Rosja, Izrael. Nie zanegujesz też faktów, że historia tych krajów, to historia intryg, brudnej polityki i pasożytnictwa. Możesz pisać tu co chcesz, wyśmiewać się ze zwolenników teorii spiskowych, miłośników Jarka, Pisiorów, ale w rzeczywistości ośmieszasz się sam, tworząc mit o liberalnej,niezależnej i dążącej w dobrym kierunku Poslce.
Drozd
Senior Member

Stary 03.04.2011, 13:01
regis napisał(a):Wyświetl post
Czyli cena benzyny wzrosła o jakieś ~4,65%. Inflacja w latach 2007 - 2010 wynosiła odpowiednio 4%, 3,3%, 3,5% i około 2,4%. Płaca minimalna w okresie I 2007 - I 2010 wzrosła z 936 do 1317 (około 40%) i cały czas stanowi około 40% płacy średniej.
Z czego wynika płaca minimalna? To się jakoś wylicza? Ogólny wzrost cen ma być wytłumaczeniem? Że ogólnie jest słabo to dlaczego na stacji miało by być inaczej? Wzrost ceny literka powoduje wzrost cen wszystkiego, tak jak mi się laikowi wydaje.
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Stary 04.04.2011, 09:59
..
Tylko mnie upewniłeś że żyjesz w wykreowanym przez Agorę różowym świecie.
Idz do szpitala i nie daj w łapę za operację - nie mówię o terminie który trzeba sobie zalatwić, wystartuj w intratnym przetargu bez znajomości, zobacz kto jest w radach nadzorczych spółek prywatnych ( np.pewnie Petelcki jest specem od biotechnologi bo zasiadał/zasiada w Biotonie , razem z Walendziakiem) moze po to żeby pewne sprawy przepychac po znajomosci..?, dowiedz się albo po prostu pomyśl skąd kasę na TV w 89r.- po 45 latach komuny i braku prywatnych majatków- mieli nagle Walter czy Solorz i komu teraz za to dziękują mieląc takim jak ty w glowach. Skąd się wział taki Mazur i z z potężnym majątkiem w latach 90-tych wylądował w USA, czemu zabójców Papały nie udało się znaleźć,jakim cudem gangsterzy polscy byli agentami SB/WSI (sprawa wiedeńska Boguckiego),sprawy Olina,Kata i Minima, czemu w sprawie Olewnika żadna prokutaratura nie mogla sobie dać rady , świadkowie,dokumenty i sprawcy ginęli, zacierano ślady w prokuraturach .
Słyszałeś o aferze FOZZ?
Oczywiście można mnożyć i mnożyć setki takich sytuacji - ale komuś mającemu klapki na oczach trudno to udowodnić.
Jak to nie są kwestie układów, sitw, agentow WSI/SB i cię to nie przekonuje to faktycznie nie mamy o czy rozmawiać

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów