The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2011, 10:45
Jot napisał(a):Wyświetl post
Albo celowo idiotycznie ironizujesz albo polityczny ci szkodzi.
No ten dylemat musisz rozstrzygnąć sobie sam w swoim sumieniu. Dla ułatwienia dodam tylko że w tym wypadku "idiotycznie" nabiera specjalnego znaczenia: czytam Twoje posty, odpisuję i w sposób bezwiedny tak to właśnie wychodzi .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.03.2011 o godz. 10:53.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.03.2011, 10:52
Dlaczego nadal niektórzy odsyłają do GóWna na tym forum?
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 31.03.2011, 12:45
^^^ To ktoś to jeszcze czyta?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.03.2011, 15:18
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Tak ja chcę zestawiać. Przynajmniej ja po jednym browarze czuję się równie genialnie jak ty po jednym joincie i nie widze problemu z prowadzeniem samochodu. Jak równośc to równość. Inna sprawa że zalegalizowanie grama narkotyku to dla zdolnych prawników podstawa do obrony handlarzy którzy mieli przy sobie małe ilości i sie tłumaczyli że to na ich wlasny użytek.A naprawdę sprzedawali to dzieciakom w szkole
Wogole nie rozumiem po co komu jointy żeby sie dobrze bawić- co tacy wszyscy nieśmiali że muszą się upalić? Jak ktoś ma problem ma browary , ma wóde , wina- życ nie umierać , hulaj dusza. A praktyka jest taka że dziś joint, za jakiś czas to za mało - i czas na amfe, później kokę,może here a potem Rakowice
Weś się nie ośmieszaj !!
Tak właśnie wygląda opinia kogoś kto nigdy nie poznał smaku matki natury !
"Jak równość to równość" zdelegalizować alkohol !!
Jak złapią kogoś kto ma grama jest wolny ... masz dwa idzesz siedzieć kolego i nawet najlepszy prawnik nie pomoże.
Zamilcz jeszcze raz proszę Cię ! skąd do h*ja wiesz kto co robi ? czy dla siebie czy dzieciom będzie sprzedawał ? czemu z góry zakładasz że każdy palacz jest kłamcą i oszustem ?!?
nie wiem po co pijesz % ... może chcesz się dowartościować ? a moze to Ty jesteś nieśmniały i pijesz aby "język" się rozwiązał ? a może są ludzie którzy nie mają problemów i pić niue muszą wolą za to zapalić blanta ? aha ... czyli jak zacznie ktoś od piwa 4% skończy na spirytusie 95% ?
NIE OŚMIESZAJ SIĘ I NIE RÓB LUDZIOM WODY Z MÓZGU !!
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 31.03.2011, 15:30
Palenie Cie tak relaksuje?
Luz totalny...
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 31.03.2011, 15:45
marian3a napisał(a):Wyświetl post
Weś się nie ośmieszaj !!
Jak złapią kogoś kto ma grama jest wolny ... masz dwa idzesz siedzieć kolego i nawet najlepszy prawnik nie pomoże.
Zamilcz jeszcze raz proszę Cię ! skąd do h*ja wiesz kto co robi ? czy dla siebie czy dzieciom będzie sprzedawał ? czemu z góry zakładasz że każdy palacz jest kłamcą i oszustem ?!?
nie wiem po co pijesz % ... może chcesz się dowartościować ? a moze to Ty jesteś nieśmniały i pijesz aby "język" się rozwiązał ? a może są ludzie którzy nie mają problemów i pić niue muszą wolą za to zapalić blanta ? aha ... czyli jak zacznie ktoś od piwa 4% skończy na spirytusie 95% ?
Nie denerwuj sie tak bo zaraz pojawi sie jakis moderator i Cie zbanuje. Kolega Arapaho swoim tekstem pokazal jak zna sie na rzeczy...
I wlasnie o to mi chodzilo ze PISowcy tak samo jak nasz przedmowca nie zna tematu ale jest najglosniejszy i odrazu trzeba zakazac!!!! tak tak zakazac to co nieznane... A tych co sie nie dostosuja pozamykac!!! Wszystkich!!!! Do paki tego bandyte bo ma i gram rosliny w kieszeni!!!

A swoja droga kazdy narkoman (heroinista przewaznie zaczyna od piwa albo od papierosa, mysle ze trzeba zdelegalizowac, tylko co to da TAka sytuacje mieslismy juz w USA w latach 20.

Narkotyki byly sa i beda, tylko teraz trzeba wybrac to co najlepsze dla spoleczenstwa.
Mlodziez kupowala i bedzie kupowac, tyle ze kupuje towar podrasowany ktory wychodzi od szemranych biznnesmenow ktorzy na tym buduja swoje fortuny ( im napewno nie zalezy na legalizacji) potem przechodzie przez wiele lap i te lapy zasmiecaja te uzywki tak ze potem czlowiek mysli ze pali zwykle ziolo a okazuje sie ze cpa twarde narkotyki. Tak panowie, ganja niejednokrotnie jest nasaczana jakims gownem zeby mocniej kopala!! To samo jest z amfa oraz koka, nie mowiac juz o pigulach made in stodola!
Gdybysmy natomiast narkotyki zalegalizowali spoleczenstwo byloby zdrowsze( bo kto bierze bral bedzie i na odwrot, a przynajmniej bralby towar przebadany laboeratoryjnie) Zalatalisbysmy dziure budzetowa.
To samo zreszta tyczy sie prostytucji... Zalegalizowac, tylko w naszym szemranym katolickim kraju kto sie odwazy na taki krok!!!?!!!
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 31.03.2011, 16:28
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Tak ja chcę zestawiać. Przynajmniej ja po jednym browarze czuję się równie genialnie jak ty po jednym joincie i nie widze problemu z prowadzeniem samochodu. Jak równośc to równość. Inna sprawa że zalegalizowanie grama narkotyku to dla zdolnych prawników podstawa do obrony handlarzy którzy mieli przy sobie małe ilości i sie tłumaczyli że to na ich wlasny użytek.A naprawdę sprzedawali to dzieciakom w szkole
Wogole nie rozumiem po co komu jointy żeby sie dobrze bawić- co tacy wszyscy nieśmiali że muszą się upalić? Jak ktoś ma problem ma browary , ma wóde , wina- życ nie umierać , hulaj dusza. A praktyka jest taka że dziś joint, za jakiś czas to za mało - i czas na amfe, później kokę,może here a potem Rakowice
Nie masz pojęcia o czym piszesz. Temat znasz tylko z odpowiadań Ale dobrze, utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że twoja aktywność w tym temacie jest tylko desperackim bełkotem ledwo odrośniętego łebka od ziemi, który nigdy bucha marychy nie złapał.
Podobnie desperacko uwielbiasz i bronisz PiSowców

wislak68 napisał(a):
No ten dylemat musisz rozstrzygnąć sobie sam w swoim sumieniu. Dla ułatwienia dodam tylko że w tym wypadku "idiotycznie" nabiera specjalnego znaczenia: czytam Twoje posty, odpisuję i w sposób bezwiedny tak to właśnie wychodzi
Ja nic nie muszę rozstrzygać.
Idiotycznie sprowadzasz moje posty do formy prześmiewczej, przy czym masz jasno i wyraźnie odpowiedź co o czym sądzę. Skumpluj się z Drozdem i Arapaho, oni też tak lubią
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.03.2011, 16:45
Weś się nie ośmieszaj !!
nie pal tyle,to błędów nie będziesz robił
dziękuję za uwagę
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.03.2011, 18:22
Rzucacie się, a dobrze wiecie że jednemu lolek nie zrobi sieczki z mózgu, a drugiemu zrobi i będzie szukał kolejnych wrażeń. Jak przesadzisz z % to na drugi dzień o tym wiesz i raczej nie masz ochoty na powtórkę. Z lolkiem tak nie jest.
Hej Nasz TS !!
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.03.2011, 18:27
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Rzucacie się, a dobrze wiecie że jednemu lolek nie zrobi sieczki z mózgu, a drugiemu zrobi i będzie szukał kolejnych wrażeń. Jak przesadzisz z % to na drugi dzień o tym wiesz i raczej nie masz ochoty na powtórkę. Z lolkiem tak nie jest.
Ta, jasne. Z naciskiem na raczej.

Chcącemu nie dzieje się krzywda. I tyle w tym temacie.
Niekonik
Banita

Stary 31.03.2011, 18:39
ooo nastepny ałtorytet sie odezwal
Zastanawiajace, ze wszyscy zwolennicy PISu, zawsze lepiej wiedza co dla innych osob lepsze i uwielbiaja planowac zycie za nich...

A moze jak przesadzisz z % to pomyslisz ze nie chcesz miec wiecej kaca a slyszales gdzies od kolegi ze sa takie tabletki ze tez jest niezla faza ale na drugi dzien jest git i przeniesiesz sie z piwka na dragi?

Coś w tym stylu, łatwiej się jest przyzwyczaić do czegoś co nie pozostawia nieprzyjemnych efektów. Ale to tak teoretycznie bo specem nie jestem. A kolega ewidentnie prezentuje zadziwiającą PiSofobię . Czyż to nie zaściankowy brak tolerancji?

I nie mam zamiaru nikomu nic planować, co sobie znów ubzdurałeś?
Wiec po co sie wlaczasz do dyskusji skoro nie jestes ?

A kolega z tego co wyszytalem jest ewidentnym POfobek a przedewszystkim Tuskofobem, wiec co sie dziwi innym skoro sam nie jest lepszy?

Nie masz zamiaru nikomu nic planowac? to czemu chcesz utrzymac tak twarde i bezwzgledne prawo narkotykowe w Polsce, zeby wsadzac do paki za przyslowiowego jednego lolka?
Ostatnio edytowane przez Niekonik : 31.03.2011 o godz. 19:17.
Drozd
Senior Member

Stary 31.03.2011, 19:04
Coś w tym stylu, łatwiej się jest przyzwyczaić do czegoś co nie pozostawia nieprzyjemnych efektów. Ale to tak teoretycznie bo specem nie jestem. A kolega ewidentnie prezentuje zadziwiającą PiSofobię . Czyż to nie zaściankowy brak tolerancji?

I nie mam zamiaru nikomu nic planować, co sobie znów ubzdurałeś?
Hej Nasz TS !!
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 31.03.2011, 19:26
Niekonik napisał(a):Wyświetl post

A kolega z tego co wyszytalem jest ewidentnym POfobek a przedewszystkim Tuskofobem, wiec co sie dziwi innym skoro sam nie jest lepszy?

Nie masz zamiaru nikomu nic planowac? to czemu chcesz utrzymac tak twarde i bezwzgledne prawo narkotykowe w Polsce, zeby wsadzac do paki za przyslowiowego jednego lolka?
Spróbuję teraz obronić Drozda, z którym niejeden raz się nie zgadzałem i w większości przypadków nie chciało mi się prowadzić dyskusji.

PiSofobem jest wiele ludzi z uwagi na "strach" przed powrotem Kaczora do władzy i totalnego zaciemnienia, które po nim niechybnie nastąpi. Eh.

Drozd nie jest Tuskofobem. Jest raczej Tuskojebaczem (nie obraź się Droździe za taki neologizm). Z doświadczenia wiemy, że jeżeli Donek miał na sumieniu jakieś decyzje, to w zdecydowanej większości są eufemistycznie ujmując "nietrafione". Wychodząc z takiego założenia wiemy, że jest spora szansa na to, że każda kolejna decyzja co do jej trafności pod jakimkolwiek względem (ekonomiczny, moralnym i kryterium przyzwoitości) będzie prezentowała swój poziom, czyli beznadziejny. Drozd nie boi się Tuska, jest tylko jego zagorzałym przeciwnikiem.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.03.2011, 19:51
W jednym miejscu piszesz:
Zastanawiajace, ze wszyscy zwolennicy PISu, zawsze lepiej wiedza co dla innych osob lepsze i uwielbiaja planowac zycie za nich...
a kilka postów wczesniej
Narkotyki byly sa i beda, tylko teraz trzeba wybrac to co najlepsze dla spoleczenstwa
Rozwaliłeś mnie...
jak PiS chce decydować to skandal, jak Niekonik chce wybierać to cacy...
Czytajcie się czasem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.03.2011, 21:20
Nikt JarKacza na S24 nie oglądał? Jeśli taką formę utrzyma do jesieni to w debatach z Tuska siódme poty wypoci.

Żeby nie było tak słodko to jeszcze celny rysunek Mleczki.

Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.03.2011 o godz. 21:23.
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.03.2011, 21:34
murray napisał(a):Wyświetl post
Chcącemu nie dzieje się krzywda. I tyle w tym temacie.
I to jest zasada najważniejsza! Jest ustawka - chłopaki chcą sie bić to niech sie biją. Chcesz pić w miejscu publicznym to pij - dopóki zachowujesz sie kulturalnie to na zdrowie . Lubisz palić jonta to kup se w sklepie i jaraj w wyznaczonym miejscu bądz w swoim domu. Wolność i Praworządność

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.03.2011, 21:52
Jot napisał(a):Wyświetl post
Idiotycznie sprowadzasz moje posty do formy prześmiewczej, przy czym masz jasno i wyraźnie odpowiedź co o czym sądzę. Skumpluj się z Drozdem i Arapaho, oni też tak lubią
Nie masz racji w tym że " idiotycznie sprowadzam Twoje posty do formy prześmiewczej". Naprawdę nie ma takiej potrzeby. Z uprzejmości zasugeruję Ci abyś skolegował się z: AS82, Niekonikiem czy Cichym. Napewno znajdziecie wspólny język.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 31.03.2011 o godz. 21:54.
Niekonik
Banita

Stary 31.03.2011, 22:13
FraMat napisał(a):Wyświetl post
jak PiS chce decydować to skandal, jak Niekonik chce wybierać to cacy...
To byla retoryka jakbys nie zauwazyl przeciez dalej pisalem o legalizacji, nie tylko narkotykow ale i prostytucji, zeby kazdy mogl sam wybrac co dla niego dobre a co zle!!!
Jak widac Moderatorow tez ponosza emocje, bo jak inaczej wytlumaczyc to ze wyciagasz moje slowa z kontakstu ?
Drozd
Senior Member

Stary 31.03.2011, 23:23
murray napisał(a):Wyświetl post
Spróbuję teraz obronić Drozda, z którym niejeden raz się nie zgadzałem i w większości przypadków nie chciało mi się prowadzić dyskusji.

PiSofobem jest wiele ludzi z uwagi na "strach" przed powrotem Kaczora do władzy i totalnego zaciemnienia, które po nim niechybnie nastąpi. Eh.

Drozd nie jest Tuskofobem. Jest raczej Tuskojebaczem (nie obraź się Droździe za taki neologizm). Z doświadczenia wiemy, że jeżeli Donek miał na sumieniu jakieś decyzje, to w zdecydowanej większości są eufemistycznie ujmując "nietrafione". Wychodząc z takiego założenia wiemy, że jest spora szansa na to, że każda kolejna decyzja co do jej trafności pod jakimkolwiek względem (ekonomiczny, moralnym i kryterium przyzwoitości) będzie prezentowała swój poziom, czyli beznadziejny. Drozd nie boi się Tuska, jest tylko jego zagorzałym przeciwnikiem.
Zgadza się najogólniej ale to nie Tusk jako osoba, ale cudak jest problemem. Cudak który obiecał że będzie tak dobrze że z Anglii będą wracać , a zrobił w trzy lata dodatkowe 280 mld długu. Bulimy cały czas za otwartą linię kredytowa, czy pożyczamy czy nie. Ktoś na tym zarabia, my będziemy płacić. Nie sądzę żeby Tusk miał coś do gadania. Może tylko wystawić plecy do poklepania i liczyć ze tym razem jeszcze nie będzie to kop w d...

Ps. Czasem nazwę plemiela rudym cudakiem ale traktuję raczej pieszczotliwie, zahartowany latami jazdy po kaczorach. Zwłaszcza ze moja niechęć do MAKa nie jest, jak w przypadku kartofli, nieuzasadniona.
Hej Nasz TS !!
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2011, 00:19
W polskiej polityce jest jeden problem. W mojej ocenie dla PO nie ma alternatywy. Ja jestem zwolennikiem PO, oddalem na nich swoj glos w wyborach w 2007 roku, ale widze rowniez ich bledy i gdybym w pazdzierniku br. mial mozliwosc to wybralbym inna partie. Ale innej mozliwosci nie ma. Prawicy RP i PJN nie licze, SLD nie ma szans na wygrana a PiS. Wlasnie PiS to jest najwieksza tragedia polskiej polityki. Nie moge pojac jak tylu ludzi wyksztalconych moze opowiadac takie glupoty. Strachem mnie napawa rzad z Kaczynskim, Macierewiczem, Fotyga, Brudzinskim, Blaszczakiem, Kempa i Hofmanem na czele. Wybierajac PO wybieram mniejsze zlo. Na dzis, nie jestem na tyle za PO ile jestem przeciwko PiSowi.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.04.2011, 00:51
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie pal tyle,to błędów nie będziesz robił
buhahahahahaha
"ooo nastepny ałtorytet sie odezwal" - napisał Niekonik
picasso teraz możesz wysunąć tezę że wszyscy palacze trawy są analfabetami bądż też że palenia trawy powoduje analfabetyzm hehehehe
Przepraszam za błędy ... ale skoro ooooo BAAA nasz kochany prezydent robi błędy ON TEŻ PALI TRAWE !! ale z niego cynik ... jak można palić i nie dać prawa innym zajarać !!

teraz do użytkownika Drozd i jego post,
"Rzucacie się, a dobrze wiecie że jednemu lolek nie zrobi sieczki z mózgu, a drugiemu zrobi i będzie szukał kolejnych wrażeń. Jak przesadzisz z % to na drugi dzień o tym wiesz i raczej nie masz ochoty na powtórkę. Z lolkiem tak nie jest"
kolejny wie o czym mówi ... ehh chyba ktoś miał racje pisząc że sympatycy PiSu rozmawiają i bronią tez o których pojęcia nie mają
Alkohol... jeden wypije lampke wina inny szklanke whisky a inny na.......i się jak świnia pójdzie na impreze zrobi roz....... lub sam dostanie w....... i tyle ... jeszcze inny sprzeda matke, siostrę i dzieci swoje aby się napić ! a jeszcze inny będzie kradł, bił swoje dzieci, gwałcił i mordował !! i ty to popierasz ? ZDELEGALIZOWAĆ i zalegalizować ziele narodu która niesie miłość, pokój i wszem obecną radość.

RAF - Czemu nie chcesz aby PiS wygrał ? dokładnie które i jakie ich pomysły Ci się tak nie podobają że aż nie możesz spać po nocach? konkrety proszę a nie bo Jarosław jest brzdki lub Tusk mi powiedział...
Głosowałem na L. Kaczyńskiego bo są w tym naszym kraju ważniejsze sprawy od legalizacji a PO widzi tylko sprawy które są mało ważne a wynosi je na numer jeden. Gazetki zamiast pisać o tym co Polsce i Polakom niezbędne aby nasz kraj był silnym mocnym europejskim liderem piszą o pierdołach za przeproszeniem ;p
Wolność i Swoboda ale nie anarchia
Ostatnio edytowane przez marian3a : 01.04.2011 o godz. 00:55.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2011, 07:59
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
I to jest zasada najważniejsza! Jest ustawka - chłopaki chcą sie bić to niech sie biją. Chcesz pić w miejscu publicznym to pij - dopóki zachowujesz sie kulturalnie to na zdrowie . Lubisz palić jonta to kup se w sklepie i jaraj w wyznaczonym miejscu bądz w swoim domu. Wolność i Praworządność
Co do zasady zgadzam się całkowicie, moje wątpliwości budzi jednak wytłuszczony tekst. Jeśli po tzw. "ustawce" pojawią się osoby, którym niezbędna jest pomoc medyczna to płacimy za nią wszyscy, bez względu na to czy znamy tę osobę, czy nie. W sprywatyzowanym systemie opieki zdrowotnej nie miałbym już nic przeciwko mówieniu "jeśli chcecie się między sobą bić, to się bijcie".
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.04.2011, 08:14
To byla retoryka jakbys nie zauwazyl przeciez dalej pisalem o legalizacji, nie tylko narkotykow ale i prostytucji, zeby kazdy mogl sam wybrac co dla niego dobre a co zle!!!
Jak widac Moderatorow tez ponosza emocje, bo jak inaczej wytlumaczyc to ze wyciagasz moje slowa z kontakstu ?
Czyli idąc tym tokiem rozumowania jesteś również za małżeństwami homoseksualnymi, żeby kazdy mogl sam wybrac co dla niego dobre a co zle!!!
W kolejce ustawiają się już również pedofile, którzy też chcą wybrać co dla nich jest dobre, a co złe.
Niekonik
Banita

Stary 01.04.2011, 08:28
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Czyli idąc tym tokiem rozumowania jesteś również za małżeństwami homoseksualnymi, żeby kazdy mogl sam wybrac co dla niego dobre a co zle!!!
W kolejce ustawiają się już również pedofile, którzy też chcą wybrać co dla nich jest dobre, a co złe.
zamien literke Ś na M w pewnym slowie swojej wypowiedzi i bedzie dobrze

A tak na serio to porownujesz legalizacje uzywek do legalizacji gwaltow na nieletnich? Ot caly elektorat PIS nie umie sobie poradzic w merytorycznej dyskusji to obraca kota ogonem...
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.04.2011, 09:06
RAF napisał(a):Wyświetl post
W polskiej polityce jest jeden problem. W mojej ocenie dla PO nie ma alternatywy. Ja jestem zwolennikiem PO, oddalem na nich swoj glos w wyborach w 2007 roku, ale widze rowniez ich bledy i gdybym w pazdzierniku br. mial mozliwosc to wybralbym inna partie. Ale innej mozliwosci nie ma. Prawicy RP i PJN nie licze, SLD nie ma szans na wygrana a PiS. Wlasnie PiS to jest najwieksza tragedia polskiej polityki. Nie moge pojac jak tylu ludzi wyksztalconych moze opowiadac takie glupoty. Strachem mnie napawa rzad z Kaczynskim, Macierewiczem, Fotyga, Brudzinskim, Blaszczakiem, Kempa i Hofmanem na czele. Wybierajac PO wybieram mniejsze zlo. Na dzis, nie jestem na tyle za PO ile jestem przeciwko PiSowi.
Głosuj na UPR i będziesz miał mniej zgryzot Dodam, że moim skromnym zdaniem, to jest jeszcze mniejsze zło niż PO.
A co do PiSu to mimo mojej niechęci do tej partii to gdyby doszlo do władzy chętnie zobaczyłbym kolejny zestaw "autorytetów moralnych" III RP(zwanej tu i ówdzie UBekistanem) tłumaczących się ze swojej agenturalnej działalności w PRL, oczywiście zarejestrowanych bez swojej wiedzy i zgody, a jakże inaczej
Ostatnio edytowane przez cpc : 01.04.2011 o godz. 09:12.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.04.2011, 09:54
Hola hola UPR popiera PiS z tego co pamiętam.

O nowym tworze JKM nie mówię, bo to kolejna porażka.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.04.2011, 10:23
Z dwojga złego to PiS lepszy. Przynajmniej ma program i jakąś ideologię a nie od sondażu do sondażu.
Najgorsze co może być to niewygranie wyborów przez PO.

Sukcesem PR-owców PO było właśnie to uderzenie w polską skłonność do szukania winnych i wrogów. Jakie to charakterystyczne, PO nie lubię ale jestem przeciw PIS. Proponuje konsekwencję w tym nielubieniu,choćby liczenie podatków w skali 19% i nie stosowanie ulgi na dzieci. Toż to wytwory szatańskiego PiS-u

Idea,którą reprezentuje Korwin jest słuszna, jednak problemem tego typu partii jest to,że nie głosi ona haseł populistycznych,które ciągną za sobą tłumy. Druga sprawą jest sam Korwin. Okazał się bezkompromisowym gościem, niebezpiecznym dla pewnych grup, i do dziś ponosi tego konsekwencje. Może inna osoba byłaby bardziej zjadliwa dla różowych i częściej pokazywana w mediach a tym samym przebiła by się z programem?Ciężko stwierdzić, tym bardziej,że musztarda po obiedzie. Swój czas,jako kraj na rozwój gospodarczy,skok cywilizacyjny minęliśmy już dawno. O ile kiedykolwiek takowy czas był. Obecnie czeka nas stagnacja aż staniemy się krajem bardziej zaściankowym niż obecnie. Taka bananowa republika, gdzie większość społeczeństwa będzie utrzymywała się z fizycznej pracy najemnej za granicą. Takie rezerwuar ludzki dla innych państw. Naszymi konkurentami będą przybysze z Afryki lub Chińczycy, ci biedniejsi rzecz jasna. Polaku takie były twe wybory a obecni rządzący to taki kwiat i podsumowanie 20 letnich rządów jakie kiedykolwiek sprawowały władze w Polsce. Kwintesencja małości,głupoty, arogancji i chamstwa. A wypadkową tego są takie oto rzeczy...artykuł z Forbesa,pierwszy akapit....Francuski rząd jest większościowym udziałowcem w TP. A to przykład pierwszy z brzegu.

Korwinowi należy się szacunek za próbę obalenia ubeckiej sieci powiązań, która do dziś rządzi krajem. Kontakty,znajomości, strefy wpływów. Ustawa lustracyjna coś tam mogła, niewiele ale zawsze,Słowacy,Czesi wiedzieli,że bez tego kroku naprzód nigdzie nie zrobią. Co najwyżej fasadowe i my jesteśmy właśnie mistrzami takich kroków. Ku uciesze zachodowi, wschodowi,każdemu kto miał tutaj coś zarobić i bez większych problemów zarobił.

Jeszcze tylko Lotos upchnąć,Plusa sprzedać.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.04.2011 o godz. 11:23.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 01.04.2011, 10:29
Weś się nie ośmieszaj !!
Ho,ho,ho - jak powiedział pewien jegomość. Właśnie czytam kogoś kto poznał.
p.s. jak już co "weź" a nie "weś" - za dużo zioła?

A jak ma gram to od razu mają mu robić nalot na chate i przeszukiwac samochód czy jeszcze nie ?.Bo jak nie to każdy diler bral by sobie 1 gram a resztę trzymał w "bezpiecznym" miejscu. Nie bądz taki cwany bo zaraz byś płakał że ci naruszają swobody obywatelskie. Widziałem wielu moich znajomych które zaczynały od marychy a kończyly na kompocie i innych wynalazkach. Wiadomo nie każdy sie wciągnie- tylko po co prowokować ?Ile masz dziecko lat że tego nie rozumiesz?

Twoje wypociny tylko świadczą o tym że wodę w mózgu już posiadasz. Nie za bardzo jest się do czego merytorycznie odnieść. To np. czy jest alkohol czy nie wynika raczej z naszej tradycji i osobiście mi lata czy będzie czy nie. Dla mnie mogą go zabronić widząc na osiedlu zniszczonych przez wódę ludzi wydających ostatnie grosze żeby się najebać i ich dzieci włóczące sie po nocach ,kombinujących kasę raczej nie ciężko pracując. Oczywiście są ludzie którzy biorą używkę (%, trawę ) okazjonalnie i nie mam do nich nic. Ty raczej do nich nie należych -sądząc po avatarze i napiętym jak jaja barana tonie wypowiedzi- Dla ciebie trawa to lans, upalisz się to masz lepszą bajerę, może jesteś odważniejszy . Bez niej byłbyś małym misiem siedzącym w kącie na imprezie
Na koniec kilka informacji na szybko ściagniętych:

"Palenie marihuany uszkadza DNA i zwiększa ryzyko zachorowania na raka - wynika z brytyjsko-szwedzkich badań, o których informuje pismo "Chemical Research in Toxicology"."

"Palacze marihuany są przeciętnie o 40% bardziej narażeni na schizofrenię niż ci, którzy nie zażywają tego narkotyku – mówi Wirtualnej Polsce dr Stanley Zammit. Na razie nie wiemy na pewno, czy przyczyną zaburzeń psychicznych jest sam narkotyk czy też inne cechy występujące u chorych – przyznaje prof. Glyn Lewis. Brytyjscy psychiatrzy badają kwestię, nad którą debatuje teraz cała Wielka Brytania."
Dr Stanley Zammit, Uniwersytet Cardiff i Bristol: Przyjrzeliśmy się danym siedmiu badań i wyszło nam to, o czym Pan mówi. 40% to przeciętny wzrost ryzyka wśród ludzi, którzy kiedykolwiek palili marihuanę. Oczywiście osoby, które zażywały konopie indyjskie w niewielkich ilościach nie są bardziej zagrożone schizofrenią niż inne. Ale ci, którzy palili marihuanę raz na tydzień lub częściej są średnio 2-3 razy bardziej narażeni na psychozy i halucynacje niż niepalący.

"- Nie jesteśmy pewni na 100%, czy to sama marihuana zwiększa wspomniane ryzyko zachorowania. Uzależnieni od tego narkotyku różnią się pod wieloma względami od osób, które nie zażywają narkotyków. Przyczyną wzrostu ryzyka zachorowania mogą być więc różne cechy pacjentów. Zazwyczaj w badaniach uwzględniane są tylko niektóre z nich, a nie wszystkie. Nie można też wykluczyć możliwości, że ludzie z problemami psychicznymi po prostu częściej sięgają po narkotyki.

Prof. Glyn Lewis: Zgadzam się całkowicie w tej kwestii - jeśli chodzi o powiązania marihuany i chorób psychicznych jeszcze wiele zostało do zbadania i wyjaśnienia. Inni naukowcy, komentujący nasze ustalenia, ogłosili jednak, że rocznie ok. 800 przypadków schizofrenii może być powiązanych z zażywaniem marihuany. Zgadzamy się z tymi danymi. Marihuana może być przyczyną 14% chorób psychicznych wśród młodych Brytyjczyków. Tak wynika z naszych ustaleń."

» Palacze marihuany bardziej narażeni na schizofrenię
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.04.2011, 10:31
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Hola hola UPR popiera PiS z tego co pamiętam.
nie popiera, kiedyś UPR popierał PO jak jeszcze wszyscy wierzyli, że Donald Tusk to tak na poważnie mówi o liberaliźmie gospodarczym w Polsce, niskich podatkach itp...

Twór Korwina WiP idzie do wyborów z UPR Żółtka z tego co wiem. Drugie UPR bedzie chyba startowało z list wyborczych innych partii. Ale tak do końca się nie orientuje, z resztą czekam jak już bedzie wszystko jasno powiedziane i ustalone, łącznie z nazwą partii bo ta może również ulec zmianie.
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.04.2011, 11:09
hunter napisał(a):Wyświetl post
Co do zasady zgadzam się całkowicie, moje wątpliwości budzi jednak wytłuszczony tekst. Jeśli po tzw. "ustawce" pojawią się osoby, którym niezbędna jest pomoc medyczna to płacimy za nią wszyscy, bez względu na to czy znamy tę osobę, czy nie. W sprywatyzowanym systemie opieki zdrowotnej nie miałbym już nic przeciwko mówieniu "jeśli chcecie się między sobą bić, to się bijcie".
Oczywiście że masz pełną racje - służba zdrowia prywatna to też sprawa o którą moja partia zabiega I wtedy to ma sens.

pozdrawiam

PS: Apropo WIP-UPR to 16 kwietnia jest kongres w Warszawie i to dużo wyjaśni , ma być wiele znanych i szanowanych postaci ,program wyborczy i wreszcie ostateczna nazwa partii . Wierze że to wydarzenie odbije sie echem w mediach i konsrewatywny liberalizm zacznie zdobywać spore poparcie.
Ostatnio edytowane przez TSWojtas : 01.04.2011 o godz. 11:13.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów