|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
... Czy tu jeszcze ktoś myśli przed napisaniem posta?! Jeden pisze w innym temacie że żal mu Korony, inni tu że Rios zasługuje na pierwszy skład. Czy Wy jesteście kibicami sportowymi od wczoraj? Napastnik który bedzie kosztował 1,3 mln euro w ciagu ośmiu miesięcy rozegrał 581 min na boisku w oficjalnych meczach. Podkreślam napastnik. Może wybił się bo jest fenomenalnym asystentem? hm w ciągu 14 występów jedna asysta. a wy się podniecacie jak dzieci bo zaliczył dobry występ w rezerwach po oglądnięciu 5 min skrótu. a poziom Młodej ekstraklasy można podziwiać np przy piątej bramce dla Wisły gdy Andy zabiera piłkę spod nóg dwóch obrońców którzy stoją jak pachołki. Ogarnijcie się trochę. Albo oglądnijcie mecz z pierwszoligowym Podbeskidziem i 90 min waszego pewniaka do pierwszego składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Hola hola. Ale od czegoś jest ta ME. Jak z Lechem Jirsak nie trafił do 18 meczowej to sam prosił żeby grać w ME, po czym zanotował świetny mecz z Legią. Rozumiem, że jest to ME ale nie mówię od razu, że ma dostać miejsce na stałe w pierwszej jedenastce.
W meczu z Podbeskidziem słabo zagrała cała drużyna, nie tylko Rios, poza tym jeśli mamy oceniać ostatni mecz to np Pareiko powinien wylecieć bo mógł się lepiej zachować przy obu bramkach dla Polonii. W ofensywie na 6 pozycji 5 jest obsadzona dość mocno i tylko w pomocy obok Melexa i Sobola jest miejsce na roszady - Sivakov, Jirsak, Garguła, Łobodziński. Teraz Andy dobrze się zaprezentował i mówię, że można, go wsunąć właśnie tam, nie jako napastnika. Umiem myśleć i dlatego piszę tu swoje zdanie, do czego mam prawo. Wiecej kultury by Ci się przydało w wyrażaniu własnego zdania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie nie ma żadnych szans na wykupienie owego napastnika za ustaloną cenę pierwokupu 1,3mln euro więc chyba lepiej wystawiać np Jirsaka, który pokazał swoją wartość z prawdziwym przeciwnikiem a nie tylko z pachołkami. Po trzecie jak zawodnik grzeje ławę pół roku i nagle dostaje szanse 90 min z zespołem pierwszoligowym to powinien tyrać za trzech, a w tym meczu którego chyba nie oglądałeś to był cień zawodnika. Po czwarte wszyscy z jednej strony oczekujecie wprowadzania nastolatków jak Nalepa, a z drugiej wymagacie wyników godnych mistrzów. Właśnie od tego jest ME i wypożyczenia bo w ich wieku dla zawodnika najważniejsza jest regularna gra nawet szczebel niżej a nie 10 min w Ekstraklasie... Konkretnie mi napisz w czym brak mi kultury? czy napisałem : "uzytkownik wojekWojtek nie umie myśleć"?
Ostatnio edytowane przez yogul : 30.03.2011 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. 600 minut - Ty liczysz tylko mecze w ekstraklasie czy ogólnie? Bo trzeba dodać, że w większości przypadków wchodził z ławki na parenascie, paredziesiąt minut i ciężko się sprawdzić w takim krótkim okresie czasu. Nie będę tych minut dokładnie rozdzielał na czynniki pierwsze ale duża ich część przypada na początek Riosa w Wiśle, gdy np, nie było jeszcze Maskaanta i np zanotował b.dobry mecz z Widzewem
2. Podana przez Ciebie cena 1,3 euro to spekulacje które może były aktualne rok temu jak go wypożyczaliśmy. Dokładna wartość nie jest nigdy podana do publicznej wiadomości. Za 1.3mln euro go na pewno nie wykupimy. Połowa tej kwoty to max i myślę że w negocjacjach możemy tę kwotę mocno obniżyć 3. Nie widziałem meczu z Podbeskidziem, to przyznam, jednak musisz przyznać, że cała drużyna się zaprezentowała słabo. NIe można skreślić zawodnika po jednym beznadziejnym meczu , tak jak nie można się zachwycać po jednym wspaniałym. Jak np Melikson po meczu z Arką - każdy był nim zachwycony i słusznie, co pokazał w dwóch kolejnych meczach, ale np z Polonią trochę zgasł. Sam nie jestem zwolennikiem zawodników jednego meczu, ale Riosa w pierwszym składzie chcę zobaczyć w Ekstraklasie już od jakiegoś czasu, po tym skrócie co zobaczyłem chciałbym go zobaczyć tym bardziej. 4. Tylko, że Riosa nie możemy wypożyczyć nigdzie indziej. Po to go wzięliśmy żeby próbować go w Ekstraklasie a nie w ME. Z tym brakiem kultury może trochę przesadziłem, także sorry, chodziło mi o ten brak myślenia własnie. Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za stroną Wisły w Ekstraklasie 478 minuty w Pucharze Polski 203.
Wydaje mi się że najlepszy swój mecz rozegrał w Białymstoku, gdzie gra bardzo dobrze nam się kleiła, moim zdaniem to był jego najlepszy występ. W wywiadzie sam Rios przyznał że cena cena pierwokupu zapisana w kontrakcie jest bardzo wysoka. Ewentualne zbijanie ceny będzie zapewne bardzo trudne ponieważ 50% karty Argentyńczyka posiada jeden z Hiszpańskich klubów, który liczy na pewno na dużo większe profity niż 250 tys euro, bo moim zdaniem realną cena jest około 500 tyś euro. Wbrew pozorom jestem dużym fanem talentu Andiego który potrzebuje sporo czasu na wkomponowanie się w realia polskiej piłki. Dziś oglądając 70 min meczu zobaczyłem to czego brakło mi w Riosie, zaangażowanie zawziętość walka. Ogólnie było go pełno. Teraz wszystko w jego nogach. a o wypożyczeniach to odpisywałem na sugestie że należy sprawdzić Nalepę czy Jelenia w pierwszym składzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A w którym meczu Rios miał ten przechwyt i strzał na bramkę, po czym dobił bodajże Małecki
Za 1.3mln ojro na pewno go nie kupimy, to jest pewne. A z tym posiadaniem 50%, to czy nie moglibyśmy odkupić drugich 50% praw od argentyńskiego klubu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Olejcie Riosa na chwilę. Szacun za przewrotkę ale zwróćcie uwagę na pressing, wolę walki i na dośrodkowania z rzutów rożnych i z wolnych. Kto u nas w seniorach potrafi tak dośrodkowywać
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Byłem na meczu, fajny mecz, dużo bramek, dużo ludzi, fajnie, bardzo fajnie..
a tak powazniej to Nalepa sie duzo lepiej prezentowal niz żółw Kowalski.. jeśli goscie z ME go odstawiaja, to jak dla mnie on ma zamknieta droge do ekstraklasy. Jeleń całkiem fajnie, ale w jednej sytuacji (po minieciu bramkarza) sie kompletnie nie potrafil zachowac. Rios dobry mecz, 3 bramki, asysta, kilka fajnych rzeczy, ale on jednak musi wiecej biegac. Za Genkova bym go nie wystawial, ale od Żurawskiego jest na pewno dużo lepszy. W ogole Żurawskiego bym dal do ME, moze jakby musial w takich warunkach zagrac 2-3 mecze to by zaczal cos soba reprezentowac |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez fanfan : 31.03.2011 o godz. 11:52.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
A co się dzieje z tym Czapą, który na początku przygotowań strzelał gola za golem w Młodej Ekstraklasie
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Może to żona z dzieckiem, którzy są aktualnie w Krakowie mają taki wpływ na formę Riosa
Widziani na D2 w meczu ME z Polonią ![]() ![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co mojego tekstu. Nie chodzi mi o rewolucje teraz. Tylko o politykę długofalową. Sam piszesz, że oni nie mają minuty doświadczenia w pierwszym zespole. TERAZ SOBIE ODPOWIEDZ NA PYTANIE: DLACZEGO NIE MAJĄ? Jedna z odpowiedzi: Bo taki np. Żurawski co zarabia więcej niż cały młody skład blokuje im miejsce. Nie wnosząc kompletnie nic do zespołu. ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Lech - Wisła 0:0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Wszedł w 90 minucie. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Słyszałem, że wstęp na mecz młodej ekstraklasy wstęp jest bezpłatny. Czy potrzeba mieć kartę kibica?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie, nic nie jest potrzebne.
![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie potrzeba
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś w jakim składzie gramy dziś w ME?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
4 bramki Riosa 7-1 dla Wisły
![]()
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no. Musi dostać teraz szansę z Bełchatowem. Zwłaszcza że Mały nie zagra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jak nie jestem zwolennikiem talentu Riosa - tak choćby za ambicje mógłby zagrać z Bełchatowem. Przy czym ja wprowadziłbym Łobo do 11 a w 2 połowie wpuścił Riosa albo za Łobo, albo za Genkova.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
sa gdzies bramki do obejzenia ? ew skrot meczu?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Dzsiaj u mnie w mieście w Czeladź przechodząc koło szkoły miałem przyjemność ogladać mecz Wisła - GKS Katowice. U nas grał jakiś chłopak o ciemniejszej karnacji z nr 16 , nie jest to przypadkiem syn Clebera ?. Co do gry do nasi wygrali 1:0 i całkiem dobrze to wygladało. Turniej się nazywał bodajże Errea Cup.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wisła Kraków 2:0 Lechia Gdańsk - Czekaj , Szewczyk
i 2 podpunkty do głowy Kulawika i Maaskanta 1. Chrapek - przesunąć młokosa do 1 Drużyny takiego środkowego nam potrzeba do grania z Meliksonem klepki 2. Szewczyk - chłopak ma mega potencjał co pokazuje wejściami z ławki strzelając bramki ! chciałbym go w 1szym składzie ME ![]() To tyle dziękuje i nadal uważam że mamy zdolną młodzież w ME Chrapek Nalepa Czekaj Szewczyk Brud Mączyński (ŁKS) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ale Szewczyk fizycznie by nie dał rady chłopie, dwa wejścia 'stoperów z Ekstraklasy' i by go połamali na części...
jeszcze nie czas PS: Mączyński to rzeczywiście młodzież choć sam w niego wierzę...może Maaskant nie wie że go mamy? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|