The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2011, 18:33
sory siwy 89 że isę wtrącę - bo od dłuższego czasu śledzę Twoje posty a raczej elaboraty starające się wykazać debeściakowość Tuska w kwestii budowy dróg.

Generalnie na drogach sięnie znam ale wiem co nieco z praktyki i niepraktyki o aspektach, które ostatnio przytaczasz a to kwestiach prawnych tychże inwestycji - czytaj decyzji środowiskowych.

Otóż drogi Siwy 89 - fakt, że Tusk przpchnie ustawę o wykasowaniu bezrobocia i bumelantów z życia publicznego nie sprawi, że nie będzie bezrobocia i bumelantów. Słowem i co z tego, że decyzję środowiskową wydaje wojewoda i że jest uproszczona skoro to nie decyzje środowiskowe były i są problemem.

I na ten przykład jeśli weźmie się pod uwagę dwie całkiem ważne dla Malopolski inwestycjie a to:

autostradę Szarów Tarnów i wcześniej Wieliczka Szarów

obwodnicę Łapczycy przy Bochni

to powiem Ci tyle - obwodnicy w Łapczycy jak nie było, tak nie będzie

Autstrady od Szarowa jak długo nie było, tak długo nie będzie - dlaczego?

Bo GDDKiA nie ma pieniędzy. Odwołuje się od każdej decyzji, która nakładą na nią jakąkolwiek opłatę (która to jest nałożona zgodnie z prawem) a więc KASA jest tu problemem pierwszym

Problem drugi - to "przekreciarstwo surowcowe" nad którym nikt nie może sobie zapanować

Więc proszę Cię nie czaruj chłopie, bo nic nie wyczarujesz
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.03.2011, 19:19
Niekonik napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem jedna z wytycznych ostatnio zbanowanego pana Cortezza bylo to, ze przez kilka dni pisal tylko w temacie politycznym a to jest forum Wisly Krakow. Sprawdz drogi kolego jaka srdnia ma Drozd -> ponad 90% wszystkich jego postow to temat polityczny. W tematach kibicowaskich sie osmieszyl... Jesli chodzi o obelgi rowniez nie przebiera w srodkach, ale to jest kolega spod urny wiec bana nie dostanie, prawda ?

Na koniec zapytam dlaczego kolega Cortezz dostal bana dozywotniego?
Akurat cortezz to zasłużył na bana i to dożywotniego albo i dłuższego. Za wyzywanie innych użytkowników, nie tylko w tym wątku, ale też na PW. Nie będę wyciągał naszych prywatnych rozmów, ale naprawdę, poziom poniżej wszelkiej krytyki. Drozd, tak samo jak i AS82, mimo ewidentnego trollowania, tego poziomu jeszcze nie osiągnęli (co nie oznacza, że parodniowy ban dla obu na ostudzenie głów nie przysłużyłby się poziomowi dyskusji )
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.03.2011, 19:35
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Kolego wislak68.

Warunki zakładu precyzuje najdokładniej jak się da.

Tutaj dowód:

Jest to strona 380 tego tematu.

Co do interpretacji przerwania prac. W moim odczuciu jest to podobna sytuacja do przerwania prac na stadionie we Wrocławiu. Tam również wyrzucono z placu budowy wykonawcę, by rozpisać kolejny przetarg i po kilku miesiącach wznowić pracę. Jeśli zostanie wyłoniony nowy wykonawca tego odcinka, ciężko będzie w takim przypadku mówić, że budowa została przerwana z braku środków w kasie Donalda Tuska.

Twierdzisz, że wpływam na arbitra, podając swoją interpretację, podczas gdy ty chwilę później sam ogłaszasz, że przerwanie budowy na A4 spełnia warunki zakładu. Dziecinada - mógłbym napisać

Tak czy siak czekamy na raport kolegi emj10.

pozdrawiam
1. Kolego Siwy: bardzo dziekuję za załączony cytat i Twoją interpretację przerwania prac. Pozwolisz że ze swoimi cytatami i interpretacjami wstrzymam się do powrotu emj10 (o ile rozumiem ma być w Polsce w drugim tygodniu kwietnia). Nie chcę się z tobą licytować bo jak, moim zdaniem słusznie, zauważył sambo, zaczynasz niestety wykazywać objawy "zmęczenia materiału". Mam nadzieję że po powrocie emj10 wyklarujemy sobie wszystkie wątpliwości.
2. Zwróć proszę uwagę że w swoim poście nie wspomniałem ani słowem o tym co nasz abiter powinien a czego nie powinien załączać w raporcie. W przeciwieństwie do Ciebie. Dziecinada.
3. Jak rozumiem dogadaliśmy się że ewentualne wątpliwości interpretacyjne rozstrzyga arbiter i jego decyzje są wiążące dla stron zakładu.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 29.03.2011 o godz. 19:44.
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 29.03.2011, 20:38
1. Sambo, posługujesz się takim samym argumentem, jak Jarosław Kaczyński. Tysiącę dróg krajowych w przebudowie, tysiące przebudowanych, uproszczone procedury, ponad tysiąc kilometrów dróg szybkiego ruchu w budowie, a niektóre już oddane do użytku, a ty mi mówisz, że obwodnicy Łapczycy nie będzie. Co to za argument? Ma służyć pokazaniu, że Tusk nie buduje dróg?

2. Odnośnie autostrady do Szarowa, to czas pokaże. Ja uważam, że jeszcze w tym roku wyłonią nowego wykonawcę. Zobaczymy ;-)

3. Specustawa skraca m.in. czas wydawania decyzji środowiskowych z 300 do 100 dni. To - twoim zdaniem - źle?

4. To nie czary, tylko fakty. Ale wiem, że trochę bolą tych, co uważają, że rząd nic nie robi.

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
1. Kolego Siwy: bardzo dziekuję za załączony cytat i Twoją interpretację przerwania prac. Pozwolisz że ze swoimi cytatami i interpretacjami wstrzymam się do powrotu emj10 (o ile rozumiem ma być w Polsce w drugim tygodniu kwietnia). Nie chcę się z tobą licytować bo jak, moim zdaniem słusznie, zauważył sambo, zaczynasz niestety wykazywać objawy "zmęczenia materiału". Mam nadzieję że po powrocie emj10 wyklarujemy sobie wszystkie wątpliwości.
2. Zwróć proszę uwagę że w swoim poście nie wspomniałem ani słowem o tym co nasz abiter powinien a czego nie powinien załączać w raporcie. W przeciwieństwie do Ciebie. Dziecinada.
3. Jak rozumiem dogadaliśmy się że ewentualne wątpliwości interpretacyjne rozstrzyga arbiter i jego decyzje są wiążące dla stron zakładu.
1. Proszę bardzo. Myslę, że nie masz teraz wątpliwości, jak brzmiał zakład.
2. Napisałem tylko swoje przypuszczenia odnośnie przyszłej decyzji kolegi emj10. Ty z kolei nie uwzględniasz zdania emj10, tylko od razu ogłaszasz, że cześć normy została spełniona.
3. Oczywiście.

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 29.03.2011 o godz. 23:56.
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.03.2011, 20:54
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.03.2011, 20:58

Panowie, policzmy głosy
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.03.2011, 22:57
Wy tu pitu-pitu o drogach, a gdzie nimi chcecie dojechać w najbliższej przyszłości ?
No chyba, że na wojnę z kolegą, który tak ładnie swego czasu nam Donia przytulił ...

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...l?ticaid=5c08f

Ciekawe czy jutro po powrocie z Londynu, gdzie Radzio musiał się tłumaczyć z naszej absencji w nalotach na Libię, ktoś z tego "cudownego inaczej" rządu odniesie się do tych wypocin na łamach Putinowej płachty ?
Myślenie nie boli !
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.03.2011, 10:07
"siwy" przyznaję CI rację co do decyzji środowiskowej bo nie jestem w tych sprawach zorientowany. I faktycznie podmiot podejmujący decyzję jest różny w zależności od typu inwestycji.

martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Drozd, tak samo jak i AS82, mimo ewidentnego trollowania, tego poziomu jeszcze nie osiągnęli (co nie oznacza, że parodniowy ban dla obu na ostudzenie głów nie przysłużyłby się poziomowi dyskusji )
Po pierwsze nie tak samo. Po drugie czym niby sie to moje "trollowanie" objawia. Ilością postów? Czy zawartością? Byłbym wdzięczny za przykłady. To postaram sie ich nie powtarzać.

A przerwę za "nabijanie" miałem swego czasu, żeby nie było ze jestem ulgowo traktowany. W uzasadnieniu była ilość postów świadcząca, że powinienem odpocząć.

Natomiast ponowne zrzucanie winy za Katyń na Niemców to ewidentnie efekt ocieplenia stosunków w stylu "bula" Komorowskiego. Jak zaakceptujemy te od 70 lat wciskane rewelacje nasze "stosunki" będą dobre jak nigdy. No może nie licząc 50 lat po wojnie. A przecież o to nam chodzi.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.03.2011 o godz. 10:53.
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.03.2011, 17:08
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
.....

.........

Wiem, że otwarli ją wcześniej warunkowo. Wykonawca trasy musiał m.in. uzupełnić nawierzchnię na drogach awaryjnych, poprawić ogrodzenie, umocnić kilka skarp i nasypów oraz poprawić instalację odwadniającą. A to nie oznacza, że nagle z autostrady robi się droga niższej kategorii. Co do zjazdów. Który zjazd masz na myśli? Sugerujesz, że się nie dało zjechać z autostrady? ;-)
Chodzi o miejsca postojowe dla np. tirów i miejsca pod stacje benzynowe. Nie były wykonane w pierwszej fazie . Teraz zjazdy dla tirów teraz już są a co ze stacjami które miały być to nie mam informacji ale ich nie widzę
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 30.03.2011, 17:13
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html

Macie tutaj przyklad co jest dla Waszych guru najwazniejsze...

A ktos jeszcze niedawno pisal iz to nie prawda ze "Kaczynski" zamykal za posiadanie jointa!!!
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 30.03.2011, 17:54
Nie żebym pałał jakąś przesadną miłością do PO, ale tam jest wyraźnie napisane, że dla samochodów powyżej 3,5 tony.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.03.2011, 18:35
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Nie żebym pałał jakąś przesadną miłością do PO, ale tam jest wyraźnie napisane, że dla samochodów powyżej 3,5 tony.

I każdy zna odpowiedź którędy te TIR'y na wschód, zachód, północ, południe pojadą.
Podpowiedź - na pewno nie obwodnicą wokół Krakowa
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.03.2011, 18:39
Krissu napisał(a):Wyświetl post
No i dlatego zapłacimy za to wszyscy. O czym jest mowa w artykule. Ale nie tylko Ci co korzystają z busów itd. Samochód wiozący mleko i przetwory z Nowego Targu zapłaci ekstra 60 zł. Nie ma siły, żeby wcześniej czy póżniej nie przełożyło się to na ceny.

Włączenie obwodnicy do opłat = powrót Tirów na most Dębnicki.

Po wygranych wyborach PO wprowadzi zapewne opłaty za autostrady dla wszystkich. Ekscytacja niektórych ilością zbudowanych kilometrów autostrad to zwykła propagandówka.

Po wprowadzeniu obu opłat sposób prowadzenia ruchu samochodowego w Polsce cofnie się o 20 lat. Tiry na moście Dębnickim, Tiry w Opolu itd.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.03.2011, 18:58
Niekonik napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html

Macie tutaj przyklad co jest dla Waszych guru najwazniejsze...

A ktos jeszcze niedawno pisal iz to nie prawda ze "Kaczynski" zamykal za posiadanie jointa!!!
Dlaczego sądzisz, że chodzi o guru?
Dlaczego sędzisz, że ten problem jest najważniejszy. Z listu Błaszczaka to wcale nie wynika.
A czy Kaczynski zamykał?
Blaszczak wskazał, że co innego deklaruje Tusk, a co inengo robi jego rząd. Czy premier, ktory nie wie co robi jego minister i zaprzecza swoimi słowami działaniom ministra pełni w ogóle jakąkolwiek władzę, czy tylko administruje ośmieszając się publicznie?

Jesli chesz udzielać się w tym temacie to popatrz na różne merytoryczne w nim wypowiedzi i spróbuj dostosować się do ich poziomu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Niekonik
Banita

Od: 10.2007

Stary 30.03.2011, 19:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego sądzisz, że chodzi o guru?
Dlaczego sędzisz, że ten problem jest najważniejszy. Z listu Błaszczaka to wcale nie wynika.
A czy Kaczynski zamykał?
Blaszczak wskazał, że co innego deklaruje Tusk, a co inengo robi jego rząd. Czy premier, ktory nie wie co robi jego minister i zaprzecza swoimi słowami działaniom ministra pełni w ogóle jakąkolwiek władzę, czy tylko administruje ośmieszając się publicznie?

Jesli chesz udzielać się w tym temacie to popatrz na różne merytoryczne w nim wypowiedzi i spróbuj dostosować się do ich poziomu.
A kim jest dla niektorych z Was ta partia jak nie guru? Niejeden tak walczy o jej dobre imie jakby byl jej czlonkiem i to na wysokim stanowisku, utrzymujac z niej pół rodziny...

Bo gdyby nie byl PIS za swoich rzadow nie zaostrzylby prawa narkotykowego, tak ze posiadacze blantow dostawaliby kilkuletnie wyroki...

Kaczynski napisalem w cudzyslowie dlatego ze on/ oni stali na czele partii ktora tak sobie wymyslila.

Błaszczak wskazal, tak tak wiem... Ale Tusk wcale nie legalizuje miekkich narkotykow, co deklarowal od poczatku, on poprostu nie chce zebymlodziez odsiadywala kilkuletnie wyroki za chec dobrej zabawy.
Pamietasz akcje na stadionie Wisly ze sluzba celna? To byl chyba mecz z Odra Wodzisław. Jesli Ci sie podobaja takie sytuacje to gratuluje.

Ja mysle ze moderatorzy w takich dyskusjach nie powinni byc strona, z wiadomych wzgledow. Niejeden oponent dostal juz tutaj bana za poglady polityczne.
FraMat
Senior Member

Stary 30.03.2011, 20:34
Ja tu czegoś nie rozumiem. Niektórzy krytykują PiS, że chce odpowiedzialności karnej za posiadanie minimalnej ilości narkotyków.
Dlaczego nie wołacie o zniesienie odpowiedzialności karnej za prowadzenie samochodu po jednym piwie?
Jesli państwo ma prawo dbac o swych obywateli w sprawie używania alkoholu, to tym bardziej powinno mięc możlwośc pilnowania ich w sprawie narkotyków.

A jeśli chodzi o "chęć dobrej zabawy" to jestem osobiście przeciwny narkotykom, niezaleznie od mojej opcji politycznej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 30.03.2011, 22:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy krytykują PiS, że chce odpowiedzialności karnej za posiadanie minimalnej ilości narkotyków.
Dlaczego nie wołacie o zniesienie odpowiedzialności karnej za prowadzenie samochodu po jednym piwie?
Chcesz zestawiać w jednej linii szkodliwość jarania jointa na ławce w parku z prowadzeniem samochodu po alkoholu? To tak, jakbyś chciał zestawiać w jednej linii gówno z miodem.
Jak w takim razie z punktu widzenia kibica mają się sądy 24 godzinne, wprowadzone przez PiS i konfiturę Ziobro, a który tak kochaliście i kochacie do nieprzytomności?
Ostatnio edytowane przez Jot : 30.03.2011 o godz. 22:55.
wislak68
Senior Member

Stary 30.03.2011, 22:59
Jot napisał(a):Wyświetl post
Jak w takim razie z punktu widzenia kibica mają się sądy 24 godzinne, wprowadzone przez PiS i konfiturę Ziobro, a który tak kochaliście i kochacie do nieprzytomności?
A jak się mają z punktu widzenia przeciętnego obywatela?
Na czym ma polegać "konfitura Ziobro"
Jot
Banita

Stary 30.03.2011, 23:08
Ty mi napisz jak się mają z punktu widzenia przeciętnego obywatela. Ja patrzę z punktu widzenia kibica, bo na takim forum jesteśmy.
Pan Zbigniew Z. donosił na swoich kolegów na pewne służby jak mieszkał w akademiku. Mówił co hodowali sobie w pokoju.
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.03.2011, 23:14
przecie Ziobro z Krakowa wiec w jakim akademiku...
piekna zaba w podpisie

Jot
Banita

Stary 30.03.2011, 23:19
Podczas aplikacji, którą robił w Katowicach, bo był zbyt tępy na zrobienie jej w Krakowie.
wislak68
Senior Member

Stary 30.03.2011, 23:24
Ty mi napisz jak się mają z punktu widzenia przeciętnego obywatela. Ja patrzę z punktu widzenia kibica, bo na takim forum jesteśmy.
Pan Zbigniew Z. donosił na swoich kolegów na pewne służby jak mieszkał w akademiku. Mówił co hodowali sobie w pokoju.
Znaczy kibic przeciętnym obywatelem nie jest? Jest nieprzeciętny? Chciałem też grzecznie zwrócić uwagę że nie byłeś uprzejmy napisać jak z punktu widzenia kibica mają się sądy 24-godzinne.
A jeśli chodzi o donoszącego Ziobrę to bardzo ciekawa informacja. Myslę że zyskała by mocno na wiarygodności gdybyś zechciał podać jej źródło.
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.03.2011, 23:25
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
przecie Ziobro z Krakowa wiec w jakim akademiku...
nie z Krakowa,a z Krynicy.nie sądzisz chyba ze co dzień dojeżdżał na zajęcia...
dziękuję za uwagę
Jot
Banita

Stary 30.03.2011, 23:34
Znaczy kibic przeciętnym obywatelem nie jest? Jest nieprzeciętny? Chciałem też grzecznie zwrócić uwagę że nie byłeś uprzejmy napisać jak z punktu widzenia kibica mają się sądy 24-godzinne.
A jeśli chodzi o donoszącego Ziobrę to bardzo ciekawa informacja. Myslę że zyskała by mocno na wiarygodności gdybyś zechciał podać jej źródło.
Każdy aktywny kibic jest nieprzeciętny Przeciętny to jest piknik. Oczywiście traktować proszę to z przymrużeniem oka.
Z punktu widzenia kibica sądy 24 godzinne nie są mile widziane. Ba, ktoś kto je wprowadził nie powinien mieć poparcia kibicowskiej braci.
Jeśli chodzi o Zbyszka...w internecie nie ma potwierdzenia jego zaciągów do współpracy z pewnymi służbami, więc pewnie nie dasz wiary moim słowom. Źródło? Koledzy go nie lubili, bo donosił.
Ostatnio edytowane przez Jot : 30.03.2011 o godz. 23:37.
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.03.2011, 23:55
picasso napisał(a):Wyświetl post
nie z Krakowa,a z Krynicy.nie sądzisz chyba ze co dzień dojeżdżał na zajęcia...
myślałem, że pochodzi z Krakowa - moj blad

P.S.
Ja myśle, że rozwody na temat tego który z rządów był/jest bardziej przychylny kibicom to można sobie darować.
Kibicowanie to jest temat gorący wśród ludzi bez pojęcia, to temat któy każda frakcja w zasadzie zawsze może użyc do zyskania sobie przyklasku. Stale znajdą się czy z prawej, lewej czy srakiej strony sceny politycznej osoby które będą cisnąć w stronę kibiców...
piekna zaba w podpisie

wislak68
Senior Member

Stary 31.03.2011, 00:12
Każdy aktywny kibic jest nieprzeciętny Przeciętny to jest piknik. Oczywiście traktować proszę to z przymrużeniem oka.
Z punktu widzenia kibica sądy 24 godzinne nie są mile widziane. Ba, ktoś kto je wprowadził nie powinien mieć poparcia kibicowskiej braci.
Jeśli chodzi o Zbyszka...w internecie nie ma potwierdzenia jego zaciągów do współpracy z pewnymi służbami, więc pewnie nie dasz wiary moim słowom. Źródło? Koledzy go nie lubili, bo donosił.
O ile dobrze rozumiem to mam traktować z przymrużeniem oka Twoje opinie o sądach 24-godzinnych i kibicowskiej braci. Tak je właśnie traktuje.
I oczywiście nie dam wiary Twoim słowom o Ziobrze. Bo czy np: ktoś dałby wiarę moim słowom gdybym napisał: "w internecie nie ma potwierdzenia tego że Jot łga jak najęty, więc pewnie nie dasz wiary moim słowom. Źródło? Koledzy go nie lubili, bo łgał". Oczywiście proszę to traktować z przymrużeniem oka .
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.03.2011, 03:32
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
To jak panie premierze popiera pan legalizację czy nie ?

ps, hmmm widok z wiadomości wp.pl ...
http://tinypic.com/r/2h7klya/7
linki z wiadomościami "Prasa"
Gazeta Wyborcza - PO zachowuje dużą przewagę Pis bez zmian
Rzeczpospolita - PiS coraz bardziej zbliża się do Platfrmy

dwie różne gazety, dwa różne tytuły, dwa różne badania użyte (OBOP i jakiś inny ) jeden przychylny PO drugi PiS, dwa różne sposoby pisania tekstu przez dziennikarza ... i dwa różne wydarzenia GW 23 a Rz 19 marzec ;p
Powód: marian3a
Ostatnio edytowane przez marian3a : 31.03.2011 o godz. 03:44.
Jot
Banita

Stary 31.03.2011, 06:33
O ile dobrze rozumiem to mam traktować z przymrużeniem oka Twoje opinie o sądach 24-godzinnych i kibicowskiej braci. Tak je właśnie traktuje.
Nie, nie o to chodziło W poście wyraźnie jest napisane co o czym sądzę. Albo celowo idiotycznie ironizujesz albo polityczny ci szkodzi.
I oczywiście nie dam wiary Twoim słowom o Ziobrze. Bo czy np: ktoś dałby wiarę moim słowom gdybym napisał: "w internecie nie ma potwierdzenia tego że Jot łga jak najęty, więc pewnie nie dasz wiary moim słowom. Źródło? Koledzy go nie lubili, bo łgał". Oczywiście proszę to traktować z przymrużeniem oka .
Nie zależy mi na tym żeby cie przekonywać.
Tyle z mojej strony. Życzę miłej zabawy.
dynek.pl
Senior Member

Stary 31.03.2011, 09:04
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...niezgodny.html

Smieszne konsekwencje kolejnej bzdury prawnej "made in PO"

a szykuje sie pewnie jakis nowy wiatek bo rzad zapowiada jakies zmiany w prawie odnosnie chuliganow stadionowych
narazie ciekawe wypowiedz jakiegos ministerka:
Cytat:
- PZPN i zarządzająca ligą Ekstraklasa SA muszą bardziej się zaangażować. Ligowa spółka ma wyjątkowo skuteczne narzędzie, może zarządzić rozgrywanie meczów bez widowni lub zamykać pojedyncze trybuny. Wystarczy chcieć - dodaje Kwiatkowski.

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75478,9350885,K...#ixzz1IA9kPxHa
No jakie wspaniale rozwiazanie i jakie proste - wystarczy chciec. Pytanie dlaczego za zmiany regulacji prawnych w roznych dziedzinach biora sie ludzie zupelnie nie bedacy w temacie ?
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 31.03.2011 o godz. 09:17.
Puchar jest na5z!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 31.03.2011, 09:46
Chcesz zestawiać w jednej linii szkodliwość jarania jointa na ławce w parku z prowadzeniem samochodu po alkoholu? To tak, jakbyś chciał zestawiać w jednej linii gówno z miodem.
Tak ja chcę zestawiać. Przynajmniej ja po jednym browarze czuję się równie genialnie jak ty po jednym joincie i nie widze problemu z prowadzeniem samochodu. Jak równośc to równość. Inna sprawa że zalegalizowanie grama narkotyku to dla zdolnych prawników podstawa do obrony handlarzy którzy mieli przy sobie małe ilości i sie tłumaczyli że to na ich wlasny użytek.A naprawdę sprzedawali to dzieciakom w szkole
Wogole nie rozumiem po co komu jointy żeby sie dobrze bawić- co tacy wszyscy nieśmiali że muszą się upalić? Jak ktoś ma problem ma browary , ma wóde , wina- życ nie umierać , hulaj dusza. A praktyka jest taka że dziś joint, za jakiś czas to za mało - i czas na amfe, później kokę,może here a potem Rakowice
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów