|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Załamuje mnie Robert Lewandowski. Dokładnie tak samo jest w Bundeslidze. Gra nieźle, ma sytuacje ale nie potrafi ich wykorzystać. Tyle, że nasza reprezentacja to nie Borussia - nie tworzymy po 4-5 stuprocentowych sytuacji. Takie jak ta przed chwilą musimy wykorzystywać.
Żeby nie było, że coś sugeruję: lepszego napastnika od Lewandowskiego nie mamy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
To jest własnie Lewandowski.
On nigdy nie bedzie dobrym zawodnikiem, jest przecietny i to wszystko. Potwierdzily sie moje słowa 1 na 5 sytuacji Lewandowski wykorzysta. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale drukarz!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
O, wchodzi Roger. Tak więc reprezentacja Polski właśnie zakończyła mecz ![]() Powód: Roker
Ostatnio edytowane przez Syn Kangura z 1984 : 29.03.2011 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
I po cholere ten trenejro zabrał ze sobą Wilka?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bo jest głupi, tylko takie wytłumaczenie widzę.
Zabieranie kogoś na zgrupowanie i nie danie mu pograć jest jak wpieprzanie hamburgera przy tłumie głodnych murzynów. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Akurat Roger dał dobrą zmianę, rzucił ładną piłkę do Kuby. Podobnie Grosik.
Brakuje składnej gry - chłopaki spięli pośladki, powalczyli coś, szarpnęli ale były jedynie przebłyski. Nie ma nadal stylu, nie ma drużyny. Sandomierski pokazał się z niezłej strony - naprawdę świetnie wznawia grę, jego dalekie wykopy są bardzo celne. Ale do nich potrzebowalibyśmy kogoś pokroju Genkowa, Lewandowski może liczyć jedynie na błąd obrońców. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wynik średni, gra przeciętna ale w porównaniu do ostatniego meczu z Litwą jest trochę lepiej. Jak dla mnie na plus Piszczek i Sandomierski, na minus Obraniak, Mierzejewski reszta nic nadzwyczajnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Rezerwy Grecji calkiem dobrze zagraly
, ale w sumie caly mecz, to kopanina na poziomie ligi polskiej. Zobaczylismy przynajmniej 2 stoperow, ktorzy powinni gracy na EURO2012, czyli Glowacki - Zewlakow. Odrazu bylo spokojniej w tylach. Ogolnie mecz bez historii, bo Grekom sie nie chcialo...naszym podobnie, ale to juz jest nie do przyjecia, bo bedziemy rozgrywac tylko mecze towarzyskie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mecz na remis. Byly lepsze i gorsze momenty.
Najgorszy: Sadlok (oby Piotr Brozek sie utrzymal w tym Trabzonie w skladzie to moze dostanie powolanie w czerwcu) Pozytywnie zaskoczyl mnie Jodlowiec przez te 30 minut co gral - ladnie czyscil. Denerwuje mnie Obraniak - jest zupelnie bezproduktywny, chetnie zobaczylbym kogos inengo na jego pozycji. Roger wszedl na 9 minut i zagral taka pilke jakiej Obraniak nie dogral przez kilka meczy.
w Bundeslidze - w Polsce sie tak nie gra. Moze skutecznosc przyjedzie wraz z doswiadczeniem. mała sensacja: U-18: Polska 3-0 Holandia http://www.90minut.pl/news/151/news1...-Holandia.html
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 29.03.2011 o godz. 21:32.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Byłem pod wrażeniem gry Dudki. Widać u niego spory postęp, bo i w meczu z Litwą grał przyzwoicie. Zaczął grywać w Auxerre pełne mecze i mu to służy. Oby tak dalej.
Nie mogłem patrzeć na tę '13' na plecach Głowy. Kto mu dał ten numer?! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dzisiaj to zagrali 100 razy lepiej niz z Litwinami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dudkę to ja pamiętam jak symulował uraz we własnym polu karnym w czasie kiedy przeciwnik strzelał bramkę. Od tamtej pory jak go widzę to mnie telepie. Choć faktycznie wprowadzał spokój.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Grzegorz Sandomierski - najlepszy z naszych
Łukasz Piszczek,- ma przebłyski widać , że w odróżnieniu od większości "eksportowych" gra Michał Żewłakow - niechciany emeryt który jest wyróżniającą się postacią na boisku, żegnany w jakimś zapyziałym meczu (Tomasz Jodłowiec) - przyzwoita zmiana Arkadiusz Głowacki- przyzwoicie czyścił Maciej Sadlok - zazdroszczę piewcom jego talentu - też chciałbym być tak pozytywnie nastawiony do ludzi - anemiczne drewno Jakub Błaszczykowski - widać , że grzeje aktualnie ławę - kiedyś grał i przekładało się to na jego grę w reprezentacji - aktualnie grywa ogony w lidze i niestety solidnie to widać Dariusz Dudka - coś tam pograł Adrian Mierzejewski - coś tam pograł (Rafał Murawski)- gruby sobie kopnął piłkę więcej niż trzy razy? Sławomir Peszko - tak gra jak wygląda (Kamil Grosicki) - przyzwoita zmiana Ludovic Obraniak -to samo co Kuba (Roger Guerreiro) - fajne podanie - za mało żeby oceniać Robert Lewandowski - niestety zapomina, że w Niemczech robi za głupka wioskowego, w reprezentacji ma robić za gwiazdę i chyba w to wierzy (Kucharczyk) - nie odnotowałem jego obecności Ogółem - żałość zbiera jak się na to patrzy. Grecy w siódmym składzie grając na zasadzie rozbiegania po meczu eliminacji są dla nas za trudnym przeciwnikiem. Najgorsze jest to, że pierwszy mecz z normalnym przeciwnikiem zagramy na Euro. Francuzi i inni podobno dobrzy będą z nami grać juniorami, gosposiami domowymi i kimkolwiek tylko nie pierwszym składem. Kabotyn Smuda ma ludzi jakich ma czyli takich sobie średniaków ale niestety nie daje z nimi rady. Nie ma wizji, chyba nie ma autorytetu i skutek jest taki jaki każdy widzi. I taki mały ps - bardzo profesjonalne studio meczowe - na miarę widowiska. Gratuluję tym którzy płacą abonament postawy obywatelskiej.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.03.2011 o godz. 22:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie przegraliśmy, nie straciliśmy gola więc jest postęp. Ale ogólnie szału dalej nie ma. Szkoda Żewłakowa, może nie jest wybitny ale jadnak na Euro by się przydał. Jeśli nie na boisko to do szatni. Doświadczenie ma i był chyba przywódcą tej drużyny. Teraz kogoś takiego zabraknie. Jak Majdan powiedział przed meczem Żewłakow był teraz wodzem tej drużyny jakim był i jest Sobolewski w Wiśle.
Mały off Hiszpania wygrywa 3:1 na klepisku w Kownie. Da sie !
Ostatnio edytowane przez JAR0 : 29.03.2011 o godz. 21:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie maja pomyslu na gre. Do tego Peszko gra jak jakis paralityk, Blaszczykowski widac ze nie w formie i sporadycznie przyjmowal pilke poprawnie. Reszta grala byle jak, bez pomyslu i bez checi.
Trudno by ktos odnotowal obecnosc Kucharskiego, skoro on w pilke juz nie gra... Kucharczyk ( bo tak ma na nazwisko ten zawodnik ) Odebral 2 pilki i dwa razy wrzucil ze skrzydla pilke ( raz do Grosickiego, ktory nie doszedl do wrzutki ) ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tylko chorej wyobraźni Smudy ten wielce obiecujący zawodnik zawdzięcza to, że ma okazję uczestniczyć w kolejnych kompromitacjach zbieraniny nazywanej reprezentacją. Czy ktoś wie czemu nie zagrał dzisiaj Pawłowski? Czyżby ilość występów w pierwszej reprezentacji była już wystarczająca z punktu widzenia jego cv?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.03.2011 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wystaw Jelenia albo Sosina na skrzydle to sie przekonasz czemu nie sa lepsi od tego slabego mlodego goscia. Lewych skrzydlowych mamy kilku ale Jelen czy Sosin to by sie tam pozabijali, szczegolnie Jelen.
On ma szanse byc w przyszlosci ( nie dzisiaj ) kims w Reprezentacji. To nie jego czas, Smuda go powolal i to jego sprawa czemu. Ma szanse by cos osiagnac ale na razie powinien grywac w U-X a nie w doroslej reprezentacji. Twierdzenie jednak ze Sosin czy Jelen by sprawdzili sie na pozycji na ktorej gra Kucharczyk wykazuje ze chyba za malo meczy ogladasz PS: Brozek ze zlamana noga wlasnie pokazuje jaki z niego gieroj
Ostatnio edytowane przez kreseq : 29.03.2011 o godz. 22:42.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czarno widze nasz wystep na Euro, nie potrafimy wygrac nawet z rezerwami Grecji. Na rok przed turniejem wogole nie mamy srodka obrony, co mecz gra inna para stoperow a przeciez Dyzma mowil ze na rok przed bedzie mial szkielet druzyny i zacznie sie tylko zgrywanie. Ja tu nie widze zadnego zgrywania tylko ciaglą budowe :/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A już tak na marginesie do Kucharczyka szczerze mówiąc nie mam aż tak wiele zarzutów - może jeden - co on tam robi? Z tym, że to nie są pretensje do niego a do tego błazna który go powołał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Skandal to jest nasz dobor przeciwnikow na czerwcowy trojmecz. Mamy zagrac ... uwaga z Maroko lub Tunezja (a jak te druzyny sobie radza w eliminacjach euro bo nie moglem ich znalezc w zadnej grupie. Spoko mozna czasem zagrac z kims z innego kontynentu ale to nie sa nawet finalisci ostatnich wielkich turniejow - Estonia mogla zagrac z Urugwajem, Kostaryka z Argentyna wiec da sie.
Potem mecz z Czechami podobno na ... Craxie - no ok, Czesi jeszcze ujda choc to juz nie ta druzyna co kiedys. 9 czerwca mecz z Francja na otwarcie meczu w Gdansku - byloby ok gdyby nie to, ze jest to poza terminem FIFA wiec Francuzi zagraja rezerwami - w terminie FIFA graja z Ukraina, wiec znowu da sie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie wiem na czym polega Wasze oburzenie. Wszak wszystko od gry reprezentacji, po terminarze i dobór rywali to kwintesencja umysłów panów pokroju Laty czy Smudy. Czego się spodziewacie, spodziewaliście?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Z pozytywów na pewno trzeba wymienić Sandomierskiego. Ma potencjał ku temu, żeby nawet wygrać rywalizację w naszej bramce, kto wie, może nawet już na E2012, ale to na razie tylko potencjał, koniecznie musi jak najszybciej wyjechać do dobrej ligi i tam się sprawdzić. Talent niewątpliwie ma nawet nie mniejszy niż Szczęsny.
Dobrze zagrała para Głowacki z Żewłakowem. Szkoda, że Żewłak nie jest chociaż te dwa lata młodszy, bo we wczorajszym meczu pokazał, że w sytuacji kiedy tempo meczu nie jest zbyt wysokie to gra po profesorsku. Gorzej jest jednak kiedy wychodzi przeciwko szybko grającej drużynie, wtedy już trochę nie wyrabia. Ale generalnie chyba jednak błędem było pozbycie się tak doświadczonego, nie pod kątem gry w pierwszym składzie, co raczej solidnego zmiennika, który może grać właściwie na każdej pozycji w defensywie, kogoś z ogromnym bagażem doświadczeń, kto pomoże tym mniej doświadczonym w czasie turnieju finałowego za rok. Naprawdę szkoda, że Smuda się go pozbył... Dobrą zmianę dał też Jodłowiec, grał pewnie i zaliczył sporo dobrych przechwytów. Szkoda jednak, że się kisi w tej Polonii, tak to latką lecą i ucieka mu nawet perspektywa grania tych kilku spotkań w europejskich pucharach, gdyby grał chociaż w Wiśle czy Lechu. A z Polonii Józek go raczej nie puści za granicę, chyba że ktoś da grubą kasę, a to jest mocno wątpliwe. Sadlok miał nieco utrudnione zadanie, gdyż do defensywy w ogóle nie wracał Obraniak, to go trochę tam powozili na tej lewej stronie. Generalnie nie jest to lewy obrońca, dodatkowo brak mu doświadczenia i to widać. Ludo to cień piłkarza z czasów, kiedy wchodził do naszej ekipy. W aktualnej formie powinien co najwyżej wchodzić z ławki, a w jego miejsce Smuda powinien postawić na Grosickiego. W słabej formie są też Mierzejewski i Murawski, w szczególności ten drugi. Ani nie ma z niego pożytku w ofensywie, a w defensywie się snuje jak nie on. Trzeba w tym miejscu z pewnością szukać innych rozwiązań. Dudka grał poprawnie, jak dla mnie to miał zaskakująco dużo przechwytów, ale też niepotrzebnie po odebraniu piłki rywalowi wypieprzał ją przed siebie. Skoro Smuda nie preferuje stosowania jakiejkolwiek taktyki gry i stawia na chaos i (dyplomatycznie rzecz ujmując) indywidualną kreatywność zawodików, to trio Grosicki - Błaszczykowski - Peszko grający za Lewandowskim, wymieniający sie między sobą pozycjami byliby do takiej gry idealni. Całe lata graliśmy z kontry, teraz mamy pod taki styl gry chyba najlepszych zawodników w ostatnich 10-ciu latach (Piszczek, Boenisch, Grosicki, Peszko, Błaszczykowski, Mierzejewski, Jeleń...), a próbujemy grać atakiem pozycyjnym. Taki paradoks. O dziwo jesienią dużo lepiej graliśmy niż teraz w ofensywie, a defensywa leżała i kwiczała, dziś jest wręcz odwrotnie. Szkoda, że Boenisch ma takie problemy ze zdrowiem, bo mielibyśmy już właściwie trójkę defensorów na Euro - Piszczek, Głowacki, ..., Boenisch. Nie jestem za naturalizacją piłkarzy, ale mając w takim zestawieniu jeszcze Perquisa, ta obrona wyglądałaby naprawdę bardzo solidnie. Jodłowiec jest niezły, gra solidnie i popełnia mało błędów, ale gra tylko w polskiej lidze i taki brak ogrania na wyższym poziomie mógłby się potem odbić w czasie grania podczas takiego turnieju jak EURO. Glika zwykle bronię, bo jeśli będzie robił w kilku elementach dalej postęp, to będzie z niego zupełnie solidny zawodnik. No ale właśnie, "będzie". Na razie nie mam przekonania do tego, czy jest to zawodnik na tu i teraz. Natomiast na lewej obronie warto sprawdzić Piotra Brożka, ciekawe czy dostanie powołanie na czerwcowe mecze. Sznaucnera z ciekawości oglądałem jakiś czas temu, tematem się zainteresowałem, ale ten zawodnik w dwóch meczach które widziałem nie pokazał nic specjalnego, gra tam, bo nie mają po prostu nikogo lepszego. Trochę go objeżdżali, techniki zero, coś w stylu nie wiem, Brzyskiego, tylko takiego ciut lepszego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja się tylko pytam czemu nagle ucichła inicjatywa koniec PZPN? A co do Smudy, 'Spocony Janek' już dawno dobrze to ujął..
Tego nie dało się oglądać, zero postępu zero zamysłu, zero schematu, gra jak w-f w podstawówce na macie - 'Macie piłke i grajcie' ![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |