The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 20 kolejki
Zwycięstwo Wisły Kraków 164 84,97%
Remis 20 10,36%
Zwycięstwo Jagielloni Białystok 9 4,66%
Głosujących: 193. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2011, 12:36
skeba napisał(a):Wyświetl post
Dwa tygodnie przerwy - mam nadzieje, ze trener wykorzysta ten czas, a zawodnicy zregeneruja sily i naladuja akumulatorki
Trener pewnie wykorzystałby ten czas ,gdyby miał drużynę a nie tylko jej część.
To co brakuje Wiśle,to gra "szybką piłką ",razi też zbyt duża odległość między poszczególnymi formacjami.
Do tego jednak potrzebna jest cała drużyna a nie połowa.

Obawiam się że to Jaga będzie miała większe możliwości do poprawy gry w czasie tej przerwy ligowej.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 25.03.2011, 14:00
a ja się pytam czy my już mamy taki poziom wysoki drużyny że można zrobić długi weekend? gdzie inne drużyny normalnie grają sparingi,mini obozy itd. i co z tego że teraz nie ma kadrowiczów zamiast tego można się bardziej skupić na usuwaniu błędów zawodników którzy zostali.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 25.03.2011, 15:11
WISŁA - JAGA!!!
Dla mnie to pojedynek po którym mamy się umocnić na wyżynach tabeli...nie ma dla mnie innej alternatywy!!!
To pojedynek w którym wyższość naszych zawodników musi pokazać że to my rządzimy ligą!!!

A tak na poważnie...nie lubię dłuższych przerw w rozgrywkach, bo to jakoś dziwnie rozprasza naszych zawodnikach...tak przynajmniej było do tej pory...

Ale co by nie napisać o tym pojedynku to w większości z Nas jest taka wiara, która doprowadza nas do zwycięstwa choćby nawet minimalnego...a każde zwycięstwo przybliża Nas do Mistrzostwa!!!

I tego się Wiślacy trzymajmy!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
letischoo
Member

Od: 11.2010

Stary 25.03.2011, 15:20
jacula napisał(a):Wyświetl post
ja sobie nie wyobrażałem z Poloną B. inaczej niż 3 punkty
wyobrażałeś sobie, dobra... ale Wiślacy to też ludzie i nie będą zdobywać 90pkt w sezonie... ale teraz po pierwszym remisie w Ekstraklasie od 8 meczy, zamiast zrozumieć, wesprzeć to mówisz jacy oni nie są dziadowscy, jak nie potrafią w piłke grać... skoro tak to albo idź kibicować na drugą stronę błoń albo po prostu weź idź do Maaskanta i powiedz że zagrasz lepiej niż Mały czy chociażby Sivakov... może da Ci szanse i udowodnisz jak ludzie z forum tobie do pięt nie dorastają w wiedzy o piłce...

następnie... zauważ to że wyleciał przed samym meczem najlepszy póki co (przynajmniej wg. mnie) stoper Wisły - Bunoza,
Juniho dobrze zauważył że mimo wspaniałej gry cracovi w stosunku do nas jesteśmy przed nimi bodajże 21pkt... a poza tym jakby nie patrzyć to my mamy na wiosnę w lidze bilans 3-1-0 a pasy 2-2-0 więc mamy w pkt 10-8... teraz Wisła ma dobry sprawdzian na to czy są w stanie wywalczyć mistrza... ja oczywiście mam ogromne nadzieję że tak będzie i wierze w Wisłe... oby tylko obrona się dobrze zorganizowała... Bunoza, Cikos, teraz jeszcze Paljić i w końcu będziemy kończyć sezon młodą ekstraklasą w obronie;/ ale jakoś trzeba sobie radzić... panowie do boju i nie dać się walczyć i będą 3pkt;D
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.03.2011, 10:23
Apel do osób decyzyjnych.
Wiem że była o tym już wiele razy mowa, w związku ze zbliżającym się topowym meczem na którym bilety będą droższe o 10 zł, znów na sektorze G pojawią się ludzie, którzy wybrali ten sektor tylko i wyłącznie dlatego że jest najtańszy. Na G jest coraz tzw. kosmitów ( smerf na meczu z Ruchem to chyba już największe przegięcie, a np. na meczu z Widzewem gość z góry z G2 z trąbką:/). Nie wystarczy napisać że G to sektor najzagorzalszych kibiców ( bo oni właśnie myślą że tacy są, wymalują się, trochę poklaszczą, krzykną raz na jakiś czas i to wszystko, a przecież nie o to chodzi).
Dlatego błagam osoby decyzyjne, aby wrócić np. do tego co było w meczu ze Śląskiem, chodzi oczywiście o flagi. Jak będziemy machać nimi na każdym meczu przynajmniej 15-20 min. na pierwszej i drugiej połowie, to Ci ludzi o których wczesniej pisałem może w końcu się zniechęcą. Trzeba w końcu coś robić i to najlepiej już teraz i nie mówić że spokojnie, jak oddadzą trybuny wszystkie to oni się przeniosą. Trzeba już teraz zacząć działać żeby się w końcu nauczyli, dla dobra ABG.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 27.03.2011, 10:32
Pomysł z flagami prosty i przedni ! Fajnie wygląda i skutecznie zasłania - taki kulturalny, utajniony plaskacz dla pokemonów.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.03.2011, 11:16
Jak dla mnie machanie flagami dłużej niż 5 minut sprawia, że doping pada, a doping w pierwszej połowie meczu ze Śląskiem był chyba najgorszy w całej rundzie. Ja tam zawsze daje z siebie wszystko, ale nie zmienia to faktu, że chce widzieć boisko. I nie chodzi tu o oglądanie meczu, ale o ogarnianie jako tako tego co sie dzieje na murawie. I wydaje mi sie, że sporo osób jest podobnego zdania, a flagi mogą więcej zaszkodzić niż pomóc. Lepsza już sektorówka na pare minut
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Stary 27.03.2011, 11:22
Trzeba czasem zrobić krok w tył żeby potem zrobić dwa do przodu Ja byłbym w stanie przeboleć to, że przez te 15-20 min. mógłby być słabszy doping, ważne żeby później był już mega, bez niektórych osób Oglądacie filmiki z naszym dopingiem po meczu? Widać na nich jak psuje się efekt gdy część osób skacze i np. odwraca się tyłem do boiska a część dalej stoi, właściwie to nie ma żadnego efektu:/
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.03.2011, 12:56
Licoo, jedynym skutecznym sposobem na eliminację osób o których mowa jest ustalenie takiej samej ceny na sektory C i G po otwarciu całego stadionu. Flagi nie dały efektu, bo pikników na wiosnę coraz więcej a oni też są w stanie przeboleć te 15-20 min bez oglądania meczu kosztem 10 zł.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Stary 27.03.2011, 13:57
No właśnie nie wiem czy to coś da. Bardzo duża liczba osób idzie właśnie na młyn dla lansu. Widziałem jak ktoś robił zdjęcia i od razu na facebooka, albo ten koleś z trąbką urwał się jak z pucharu świata w skokach, on wybrał ten sektor bo przecież też dopinguje:/
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.03.2011, 14:20
koniak napisał(a):Wyświetl post
Licoo, jedynym skutecznym sposobem na eliminację osób o których mowa jest ustalenie takiej samej ceny na sektory C i G po otwarciu całego stadionu. Flagi nie dały efektu, bo pikników na wiosnę coraz więcej a oni też są w stanie przeboleć te 15-20 min bez oglądania meczu kosztem 10 zł.
Ja po raz kolejny napiszę.

Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłoby ustalenie ceny na G i C na takim samym poziomie, z tym, że na G powinni podnieść cenę o góra 2 zł.

Te 2 zł byłyby przekazywane dla UW, na oprawy, graffiti i inne potrzeby kibicowskie.
Myślę, że każdy kto idzie na mecz dla dopingu, mógłby dać te 2 zł więcej. Z Wisłą też chyba dałoby się coś takiego wynegocjować.
2zł x 5000 osób = 10000 zł

Pikniki co chodzą tam gdzie taniej, poszliby na G.

Czyli tak, np:

G - 13zł
C - 15 zł

Liczę również, że po otwarciu całego stadionu ceny pójdą nieco w dół.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.03.2011, 17:14
Witam, może wtrącę swoje trzy grosze.

Jak dla mnie to problem leży gdzieś indziej. To jest problem traktowania pikników jak kibiców drugiej kategorii więc nie ma się co dziwić że jak ktoś chce być 'prawdziwym' kibicem Wisły to idzie na G.

Ten lans nie wziął się z powietrza i flagi tego raczej nie zmienią. To raczej wina skutecznego PR wokół G i i po części takiego, a nie innego traktowania pikników.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.03.2011, 17:59
Proud - twój pomysł jest dobry, ale u nas znając życie nie przejdzie. Z resztą te 2 złote i tak nie powstrzymają tak zwanych lansiarzy. Gdyby był nacisk ze strony innych osób, każdy czul presję i wiedział gdzie przyszedł byłoby inaczej. Gdy mieliśmy otwarte "stare" D i E jakoś to wyglądało i na wielu meczach doping był na prawdę dobry. Teraz główny powód leży w sporej rozpiętości cen, bo chcąc oglądać mecz z trybuny wzdłuż boiska musisz wydać prawie 2 razy więcej niż za bramkę i każdy liczący się z kasą wybiera trybunę za bramką.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Stary 27.03.2011, 18:56
Ja myślę tak, my i tak wpływu na ceny nie mamy, ale możemy właśnie już teraz po przez takie akcje jak flagi, sektorówka lub np. większa liczba osób koordynujących doping na dole, bardziej przemówić do ludzi co to znaczy sektor w którym się dopinguje
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.03.2011, 22:41
Proud napisał(a):Wyświetl post
Ja po raz kolejny napiszę.

Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłoby ustalenie ceny na G i C na takim samym poziomie, z tym, że na G powinni podnieść cenę o góra 2 zł.

Te 2 zł byłyby przekazywane dla UW, na oprawy, graffiti i inne potrzeby kibicowskie.
Myślę, że każdy kto idzie na mecz dla dopingu, mógłby dać te 2 zł więcej. Z Wisłą też chyba dałoby się coś takiego wynegocjować.
2zł x 5000 osób = 10000 zł

Pikniki co chodzą tam gdzie taniej, poszliby na G.

Czyli tak, np:

G - 13zł
C - 15 zł

Liczę również, że po otwarciu całego stadionu ceny pójdą nieco w dół.
Pomysł świetny, jakby wypalił mamy stałe dofinansowanie do opraw. Dodatkowo zawsze można organizować zbiórki na innych sektorach. Jakby pomysł wypalił to moglibyśmy tworzyć znacznie lepsze oprawy niż do tej pory. Oprawy to zarazem część marketingu więc mamy pewną kartę przetargową
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 28.03.2011, 18:05
"Podstawowi" boczni obrońcy nadal nie trenują. Dobrze, że Maaskant już rozważa "wyjścia awaryjne". Osobiście uważam, że lepiej na prawej stronie ustawić Łoba, niż Burligę - mimo wszystko może dać zespołowi znacznie więcej. Burliga kryje bowiem jeszcze słabiej niż Cikos. Ba, Łobodziński może być tam nawet lepszym rozwiązaniem niż Słowak w pełni zdrowia, bo ów de facto prawie nie broni, a w dodatku jeszcze nie myśli na boisku. 4 na 5 dośrodkowań rywali "przechodzi" przez Cikosa. Podejrzewam, że żadnej różnicy na minus nie dostrzeżemy.

Gorzej z lewą troną, bo tam Palica zastąpić może jedynie Branco. Wprawdzie jest jeszcze Kirm, ale cofnięcie go wymagałoby przesunięcia na lewą pomoc Meliksona i z wpuszczenia Garguły do środka - nie sądzę, by Maaskant zdecydował się na podobny ruch.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.03.2011, 07:39
Maaskant rozważa ustawienie Łobo na prawej obronie.Hmmm... to już chyba pewniejszy byłby Burliga.Łobo jest zbyt wolny na bocznego obrońce uważam
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.03.2011, 12:20
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Maaskant rozważa ustawienie Łobo na prawej obronie.Hmmm... to już chyba pewniejszy byłby Burliga.Łobo jest zbyt wolny na bocznego obrońce uważam
Nie dosc ze wolny, to w dodatku bez sil na rozegranie pelnych 90 minut. Grywajac w podst. skladzie, zwykle "wysiadal" tak w okolicach 55-60 minut. A pozniej byl juz tylko zaje....
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.03.2011, 13:02
PAC napisał(a):Wyświetl post
Chyba inne mecze oglądamy bo Pajic to jeden z lepszych w tej rundzie.
A czym się tak wyróżnia ?
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.03.2011, 13:03
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Nie dosc ze wolny, to w dodatku bez sil na rozegranie pelnych 90 minut. Grywajac w podst. skladzie, zwykle "wysiadal" tak w okolicach 55-60 minut. A pozniej byl juz tylko zaje....
Już był taki jeden co to chciał z Łobo obrońcę zrobić. A meczu z Levadia to nikt nie pamięta ?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 29.03.2011, 13:24
Bekas napisał(a):Wyświetl post
Już był taki jeden co to chciał z Łobo obrońcę zrobić. A meczu z Levadia to nikt nie pamięta ?
Ja niestety wciaz pamietam co z Wojciechem robili przybysze z Estonii, a byly to - delikatnie mowiac - zajscia calkowicie pozbawione litosci i milosierdzia. Zdaje sie, ze przerazony Skorza jeszcze w pierwszej polowie przesunal na prawa obrone lewonoznego Piotra Brozka.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 29.03.2011 o godz. 13:29.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.03.2011, 13:38
Ja niestety wciaz pamietam co z Wojciechem robili przybysze z Estonii, a byly to - delikatnie mowiac - zajscia calkowicie pozbawione litosci i milosierdzia. Zdaje sie, ze przerazony Skorza jeszcze w pierwszej polowie przesunal na prawa obrone lewonoznego Piotra Brozka.
Ale nikt nie robi z Łobodzińskiego nagle wartościowego obrońcy. Problem polega na tym, że gdyby zamiast niego grali tam wówczas tacy piłkarze jak Cikos, czy Burliga, to Piotr Brożek pewnie jeszcze szybciej musiałby zmienić stronę i ratować prawy bok defensywy.

Łobodziński na tle mizerii kadrowej, którą mamy w tym sezonie na tamtej pozycji może być po prostu najlepszym rozwiązaniem. Co nie znaczy, że jest dobrym obrońcą.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 29.03.2011, 13:53
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ale nikt nie robi z Łobodzińskiego nagle wartościowego obrońcy. Problem polega na tym, że gdyby zamiast niego grali tam wówczas tacy piłkarze jak Cikos, czy Burliga, to Piotr Brożek pewnie jeszcze szybciej musiałby zmienić stronę i ratować prawy bok defensywy.

Łobodziński na tle mizerii kadrowej, którą mamy w tym sezonie na tamtej pozycji może być po prostu najlepszym rozwiązaniem. Co nie znaczy, że jest dobrym obrońcą.
Ja wiem, ze nikt nie robi z Lobodzinskiego dobrego obroncy, jednak mimo wszystko szczerze watpie by stac go bylo na chocby minimalnie lepsza gre od Burligi, choc akurat w ocenie naszych nominalnych prawych obroncow zgadzam sie z Toba w zupelnosci.
Szczerze mowiac, na tyle juz mialem dosc Cikosa, ze bardzo ucieszylem sie gdy w ostatnim meczu zmienil go Burliga. Niestety szybko dotarlo do mnie, ze ta roszada to klasyczne odzwierciedlenie przyslowiowego "z deszczu pod rynne".
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 29.03.2011, 14:36
Ja wiem, ze nikt nie robi z Lobodzinskiego dobrego obroncy, jednak mimo wszystko szczerze watpie by stac go bylo na chocby minimalnie lepsza gre od Burligi,.
W ofensywie na pewno jest w stanie dać zespołowi znacznie więcej niż Słowak i Burliga razem wzięci.

A w defensywie - bronić i kryć gorzej nie będzie, bo to niestety prawie niemożliwe. Wszak Cikos i Burliga regularnie zawalają krycie strefowe, a 1 na 1 gra z nimi każdy, kto chce. Dośrodkowań prawie nie blokują. Mnożą straty i niewymuszone błędy. Słowak w dodatku nie myśli na boisku. Co tu Łobodziński może jeszcze bardziej pogorszyć? Nie ma czego pogarszać.
(...)
"
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.03.2011, 15:06
PAC napisał(a):Wyświetl post
Chyba inne mecze oglądamy bo Pajic to jeden z lepszych w tej rundzie.
No moim zdaniem jeden z najgorszych. Kilka już razy w wiadomy jedynie sobie sposób podał piłkę wprost do zawodnika przeciwnej drużyny i sprokurował groźne sytuacje, a w meczu z Polonią Bytom padła chyba przez to jakaś bramka, więc wstrzymałbym się ze stwierdzeniem, że to jeden z lepszych. Jednym z lepszych to jest Małecki, Melikson, Pareiko... innych nie widzę.

Choć lepiej by było by grał w pierwszej jedenastce, bo jakby nie grał, to nie mam pomysłu kogo za niego wstawić.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.03.2011, 19:08
zim zum napisał(a):Wyświetl post
A czym się tak wyróżnia ?
Przynajmniej według mnie gra na w miarę przyzwoitym poziomie w każdym meczu w przeciwieństwie do innych w obronie i pamiętaj, że on typowym obrońcą nie jest.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 30.03.2011, 11:10
Ja mam tylko nadzieję, że zobaczę wreszcie Małeckiego podającego piłki, że na defensywnym zagra Wilk, który będzie czyścił przedpole po rajdach Meliksona... A do tego jakby odpaliła wreszcie gra z ataku pozycyjnego i szybkiego rozegrania, to nawet osłabiona i tak mizerna obrona by mnie nie martwiła. Bo póki co obawiam się jednego meczu, który jest przed nami w 23 kolejce. Bo ze Śląskiem, to będzie bardzo ciężka przeprawa...
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 30.03.2011, 18:17
A ja z innej beczki.. kto w Ekstraklasie wpada na tak wspaniałe, wychodzące naprzeciw kibicom godziny rozgrywania meczów ligowych?
Ludzie, szczególnie w niedzielę, zwykli sobie zjeść normalny obiad z rodziną.
Czy to taki problem, żeby ustawić godzinę 16:30-17, tak żeby każdy mógł spokojnie dotrzeć na stadion?

Co do samego meczu - niepewność na bokach obrony przysparza o ból głowy. Wybór między Łobo a Burligą to..marny wybór. Nie mówiąc już o Paljić'u.. w zasadzie nie wiem co będzie jeśli nie zagra, wystawianie Branco to samobóstwo, może cofnąć Kirma a Maor na lewą stronę?
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.03.2011, 18:35
wyglada na to ze wyzdrowieją nasi standardowi defensorzy.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 30.03.2011, 18:51
Zawsze w ostateczności można zagrać trzema stoperami i dwoma defensywnymi pomocnikami...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów