|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ilu spośród piłkarzy których wymieniłeś (kwestionowałbym niektóre hurra optymistyczne opisy, ale z ogólnym wydźwiękiem analizy, mówiącym, że potencjał jest większy się zgadzam) nazwać możemy piłkarzami z charakterem? Szczęsny, Peszko, Boruc, może Wasyl. Ilu innych ma silne pozycje w klubie? Piszczek, Grosicki, Jeleń (z tym, że ten wiecznie kontuzjowany, akurat na kadrze...)? Reszta to typowe piczki ligowe, dla których głównym celem występu w kadrze jest uniknięcie kontuzji, bo albo ogólnie są cherlawi, albo są najczęściej zmiennikami w klubie, wiec maja o co walczyć na codzień. Nie ma gwiazdy, nie ma lidera. Dawną reprezentację za mordę trzymał Sobol (za Leo), wczesniej Świerczewski, Hajto, Jacek Bąk. Żaden z nich wirtuozem nie był, a jednak każdy z nich brany był pod uwagę jako pierwszy przy ustalaniu wyjściowej jedenastki. Teraz lidera brak, bo trudno za takowego uznać Błaszczykowskiego czy Murawskiego... Mamy jedenastu rzemieślinków. Piszesz że potencjał mamy jak Słowacja. Pełna zgoda co do ogółu, ale taki ichniejszy Hamsik wart jest więcej niż cała zbieranina z Kowna. I nie mam tu na myśli zdolności stricte piłkarskich. Tyle co do sfery mentalnej. Piłkarsko biedę największą mamy w obronie, ale tu nic nowego nie powiedziałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Kibicowsko jesteśmy gotowi na Euro2012- forma kibiców wysoka, kopaczy dramat
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Od mniej więcej pół roku Murawski jest totalnie bez formy i równia pochyła,więc trzeba poszukac jakiegos kreatywnego środkowego pomocnika,bo chłop ma już 30-ke na karku i pożytku już z niego nie będzie.Wolałbym,żeby obok Matuszczyka grał Czarek Wilk,albo bardziej usposobiony Majewski.Co do reszty pozycji to z całym szacunkiem dla Arka Głowackiego - z tej mąki chleba już nie będzie.Poza tym mamy ogólny deficyt dobrych piłkarzy,co nie znaczy,że w kadrze mają grac zawodnicy za nazwisko.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kogo warto by dokoptować do tej kadry? Mi się rzucają tylko takie nazwiska :
- M. Sznaucner - Powrót Boruca, ew. już Kuszczak z ławki MU lepszy niż Małkowski czy Kaniecki - Przemysław Kaźmierczak - Patryk Małecki - Artur Sobiech lub Andrzej Niedzielan w miejsce Kucharczyka - może mimo wszystko Baszczyński grający teraz na środku obrony ? - Radosław Majewski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Dokładnie samo sedno. Połączenie przygłupiego trenera z zawodnikami z Biedronki. Z tej mąki chleba nie będzie. Nie wiem może jakiś cud nas ewentualnie uratuje przed kompromitacją ( zapowiadany koniec świata Co do Kuby Błaszczykowskiego - niestety tu również aż smutno się go ogląda. Jego sytuacja w klubie nieźle oddaje gdzie my jesteśmy. Jeżeli Kuba w klubie grywa ogony a w narodowej ma być siłą napędową to o czymś świadczy. Nawiasem mówiąc, Zieliński który w wywiadzie mówi, że Mały ma wielką konkurencję na swojej pozycji - przecież to jest żałosne - Mały aktualnie bije na głowę właściwie każdego swojego konkurenta. Nie twierdzę, że jest cudowny i zbawi reprezentację ale przynajmniej jest w gazie. (za Małego kiedyś miałem bana - żeby nie było, że jestem jakimś fanbojem Małego - po prostu widzę co jest i potrafię docenić. PS. Nad Kubą nie pastwię się bez powodu - jedynie na jego postawie mi zależy - resztę tej zbieraniny mam szczerze mówiąc głęboko w dupie. Mój patriotyzm lokalny który jak kto woli można nazwać zaściankowością ( opinie na ten temat mam gdzieś) każe mi trzymać kciuki za to aby te mistrzostwa były totalną klapą - trzy solidne w.......e w fazie grupowej nieźle mi się w moją idealistyczną wizję wpisują. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To nie były warunki do grania w piłkę. Wtorkowy mecz z Grecją pokaże nam gdzie jesteśmy, a nie jakaś kopanina w minusowej temperaturze nie wspominając o tragicznej murawie. Większość pisze, że jesteśmy na dnie, bo tak naprawdę w du..e ma kadre. Dla większości liczy się klub, a nie reprezentacja.
rafkur, jakie ogony Kuba gra w BvB, zobacz jego ostatni mecz. Jak miał wcześniej uraz to dziwne żeby grał! Edycja: Mój patriotyzm lokalny który jak kto woli można nazwać zaściankowością ( opinie na ten temat mam gdzieś) każe mi trzymać kciuki za to aby te mistrzostwa były totalną klapą - trzy solidne w.......e w fazie grupowej nieźle mi się w moją idealistyczną wizję wpisują. Przestań pisać na forum dla własnego i innych dobra.
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 26.03.2011 o godz. 15:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Kaźmierczak tak samo powinien grać w reprezentacji. Jest bardzo dobry w defensywie i potrafi pier*olnąć z dystansu albo z główki. Jest lepszy, niż taki Murawski czy Borysiuk... Patryk Małecki bez wątpienia jeden z lepszych jeśli nie najlepszy piłkarz w ekstraklasie. Jednak nie chciałbym, aby grał w tej dziwnej reprezentacji Smudy jeszcze złapałby jakąś kontuzję... Artur Sobiech? Ostatnio nic nie strzela i grał ławę w Polonii Warszawa. Natomiast taki Niedzielan by się reprezentacji przydał szybki napastnik, dobrze się ustawia... Dopisałbym jeszcze do tej listy Krychowiaka, Cywkę i Wasilewskiego myślę, że jeśli powołanie dostają tacy kopacze jak Glik czy Sadlok to dlaczego im Dyzma nie da szansy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|||
|
felipe, pod względem mentalnym, to się generalnie zgadzam. Ale po to jest właśnie trener, żeby tą atmosferę zbudował, a nasz tych, co mogliby pełnić takową rolę hm..."motywacyjną" w zespole trener wypierdziela ze składu - vide Boruc, Małecki itd. Przecież oprócz Świerczewskiego, Kałużnego i innych przez Ciebie wymienionych mieliśmy również Żurawia, Franka, Smolarka, którzy nie są typami walczaków z silnym charakterem. Tak samo jest teraz - jest Boruc, Szczęsny, Grosicki, Małecki, Peszko, Wasyl...Oni mogą ciągnąć do boju resztę, wpływać na nich pozytywnie. Jeśli się nie ma tego we krwi, trzeba taką chęć walki wzbudzać w inny sposób i jest to z pewnością możliwe.
W obronie jest bieda, bo nie ma organizacji gry defensywnej całego zespołu - ileż to meczy już za Smudy widziałem (również w czasach smudowego Lecha), jak przeciwnicy przechodzili przez naszą linię pomocy jak przez masło i szli na naszą defensywę czterech na czterech przykładowo, nawet w tych wygranych spotkaniach. Tak padła bramka dla Litwinów, gdzie winowajcą został uznany ten, którego błąd każdy głupi zauważył, czyli Głowacki. Ale tego, że te błędy są prowokowane przez kiepsko ustawioną grę defensywną całego zespołu, nikt już nie wspomina. To są rzeczy, które zwykle nam, przeciętnym widzom futbolu umykają, ale jeśli ktoś się przyjrzy dokładnie, to stwierdzi to samo. Porównaj sobie jak wyglądało nasze ustawienie w defensywie całego zespołu w meczach z Czechami, Portugalią, czy nawet silnymi Niemcami w czasie EURO, z tym co teraz mamy. My możemy osiągać niezłe wyniki w mojej opinii, potencjał mamy podobny jak w ostatnich dziesięciu latach, tylko musimy grać to, co potrafimy, czyli dobre ustawienie drużyny w defensywie, plus gra szybkimi skrzydłami (Peszko, Małecki, Grosicki, Błaszczykowski, Mierzejewski, Piszczek, Boenisch / Piotr Brożek, Jeleń). W mojej opinii jeśli mielibyśmy trenera, który potrafiłby do perfekcji ustawić ich taktycznie, moglibyśmy być naprawdę groźni w czasie E2012. Zgadzam się, nie mamy w defensywie "samograjów", których można by było (pomocnicy) zostawić samych sobie, takich jak kiedyś Wałdoch, czy Hajto, ale mamy tam naprawdę przyzwoitych piłkarzy, z Piszczkiem, czołowym prawym defensorem Bundesligi na czele. Taki Jacek Bąk czy Mariusz Jop nigdy nie byli demonami szybkości, a jakoś cała defensywa prezentowała się z nimi zupełnie poprawnie, a my wychodziliśmy z dosyć silnych grup eliminacyjnych. Co do "pewnego składu" naszych zawodników w europejskich klubach, tutaj nie do końca się zgadzam...teraz coraz bardziej odchodzi się od takiego pojęcia jak "pewniak", wszędzie, w każdej dobrej lidze trzeba trzymać wysoki poziom gry dyspozycję, a jeśli trafia się jeden, czy dwa słabsze mecze, to lądujesz na ławce. Oczywiście pomijam taki klub jak Barcelona, gdzie filozofia wprowadzania zawodników do pierwszego składu jest dwie klasy lepsza od reszty zespołów w całej światowej piłce. I patrząc pod tym kątem, nie zgodzę się, że mamy małą ilość "pewniaków" w swoich składach, fakty są takie (kolejno mecze / gole / asysty ): Szczęsny & Fabiański (grają na zmianę, więc liczę ich łącznie w kontekście kadry) - 22/0/1 - druga drużyna Premier League. Piszczek - 26/0/5 - podstawowy zawodnik lidera Bundesligi. Głowacki - 11/2/0 - praktycznie cała jesień stracona przez kontuzję, tak to podstawowy zawodnik. Glik - 13/0/0 - cała wiosna w podstawowym składzie, Serie A. Boenisch - 1/0/0 - sezon stracony przez kontuzję. Matuszczyk - 21/2/1 - podstawowy zawodnik, Bundesliga. Murawski - (LP) - podstawowy zawodnik Lecha Poznań. Błaszczykowski - 22/2/4 - większość w podstawowym składzie, o nim w osobnym fragmencie tego postu. Mierzejewski - (LP) - podstawowy zawodnik Polonii Warszawa. Obraniak - 20/1/2 - większość z ławki rezerwowych, ale mimo wszystko gra regularnie w drużynie, która idzie na mistrza Ligue1, pierwszy skład w LE. Lewandowski - 26/6/1 - zmiennik Barriosa, gwiazdy lidera Bundesligi. Gra jednak bardzo regularnie. --- Boruc - 20/0/0 - podstawowy zawodnik, Serie A. Wasilewski - 13/2/0 - od 17 kolejki (powrotu po kontuzji) cały czas podstawowym zawodnikiem. Augustyn - 5/0/0 - powoli wraca po kontuzji do podstawowego składu, Serie A. Jodłowiec - (LP) - podstawowy zawodnik Polonii Warszawa. P.Brożek - 4/0/0 (wiosna) - dołączył do klubu późno, niedługo przed rozpoczęciem sezonu, ostatnie 3 kolejki w pierwszym składzie. Dudka - 19/1/0 - podstawowy zawodnik, Ligue1. (Wilk, Bandrowski, Borysiuk, Krychowiak etc.) Peszko - 8/0/3 (wiosna) - podstawowy zawodnik, Bundesliga. Majewski - 23/2/1 - podstawowy zawodnik, Championship. Grosicki - 9/5/1 (wiosna) - głównie dzięki niemu prawdopodobnie Sivasspor się w lidze utrzyma, podstawowy zawodnik. Jeleń - 15/5/0 - gwiazda drużyny i całej Ligue1 (w poprzednim sezonie). Nie grał tylko i wyłącznie przez kontuzję. Jeśli gdzieś naciągnąlem fakty, to proszę mi zwrócić uwagę, to postaram się to bardziej merytorycznie uzasadnić. Danych z ligi polskiej nie podaję, gdyż jest to bezcelowe - wszscy w/w grają tutaj regularnie.
A gdyby ktoś mnie zapytał kogo w jego miejsce warto by było sprawdzić, to wskazałbym Krychowiaka, który wyglądał bardzo dobrze w reprezentacji U-20 przeciwko Niemcom, w Ligue2 gra bardzo regularnie i widać tego efekty, dojrzał piłkarsko. W mojej opinii jest to wielki talent, coś w stylu Matuszczyka, tylko musi teraz złapać trochę farta i dostać jedną czy drugą szansę w lepszej lidze. Borysiuk też ma spory talent, ale masakryczne wahania formy, nie rozwija się tak, jakby można było tego od niego oczekiwać. Ale może kiedyś zaskoczy, tak jak teraz zaczyna zaskakiwać Rzeźniczak. A ze starszych Czarek Wilk lub Bandrowski, z tym że ten drugi z zaleceniem, że ma podawać tylko do najbliższego. No i Kaźmierczak, którego sprawdzenia w kontekście gry w kadrze nie mogę się doczekać.
Szczególnie że w Trabzonie presja jest szaleńcza, tam każda strata choćby dwóch punktów może skończyć marzenia o mistrzostwie. A na pozycję Głowackiego na ławce czeka już od kilku spotkań rekonwalescent Egemen Korkmaz, dodam tylko, że reprezentant Turcji. Tak samo Piotr Brożek zrobił olbrzymi postęp, widać ile znaczy właśnie dobre przygotowanie szybkościowe przez Gunesa. Gra teraz nawet kosztem Cale, do niedawna - jak to mówisz - "pewniaka" w ich składzie, wyszedł ostatnio m.in. w podstawowym składzie na lewej pomocy w hicie ligowym z Besiktasem, po czerwonej kartce dla Serkana Balci (reprezentanta Turcji, a jakże) został przesunięty na prawą obronę i spisał się bezbłędnie. W tym meczu chyba spotkanie życia zagrał Głowacki, który wraz z Kacarem był genialny na środku defensywy. Regularną grę każdego z Polaków w Trabzonsporze trzeba doceniać podwójnie, bo każdy z nich ma za konkurenta reprezentanta kraju silniejszego od naszej, a Głowacki z Pawłem Brożkiem rywalizują z Turkami, więc muszą prezentować się lepiej niż równy poziom ze swoimi tureckimi rywalami, żeby grać. Liga może nie należy do najlepszych na świecie, ale presję i rywalizację mają w swoim klubie ogromną. Podsumowując, jestem pewien, że Głowacki sprawdziłby się w kadrze, o ile tylko cała gra defensywna, wraz z linią pomocy, bedzie dobrze wyglądać.
Mimo tego Kuba rozegrał 22 spotkania, w tym 12 w pierwszym składzie, a gdyby nie kilka drobnych kontuzji, grałby częściej i lepiej. Nawet gdyby grywał ogony, to nie jest to strasznie uwłaczającym faktem, biorąc pod uwagę to, że gra w topowej drużynie topowej ligi świata. Bycie zmiennikiem w takim klubie, w takiej lidze jest moim zdaniem cenniejsze, niż bycie podstawowym zawodnikiem w średniaku tej ligi. A Kuba mimo wszystko typowym zmiennikiem tam nie jest.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Tomaszewski: ostatni dzwonek, by się pozbyć Smudy
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Cytat:
Plan awaryjny: kto za Smudę? http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/r...-za-smude.html Cytat:
Orest Lenczyk to bardzo dobry trener, który ze Śląska drużyny, która przegrywała mecz za meczem zrobił świetnie funkcjonujący kolektyw. Raczej nie osiągałby gorszych wyników od Smudy... Młody polski szkoleniowiec? Tomek Kafarski faktycznie zrobił fajną robotę w Lechii, ale moim zdaniem jeszcze nie jest to gość, który mógłby zostać selekcjonerem reprezentacji. Natomiast trener z zagranicy na tym etapie chyba nie byłby najlepszym rozwiązaniem. Zatrudnianie trenera, który dotąd nie miał żadnej styczności z Polską piłką na rok przed euro nie miałoby chyba sensu. Ewentualnie mógłby to być trener z zagranicy, który wcześniej pracował w jakimś polskim klubie i co nieco wie o Polskiej piłce. Robert Maaskant chyba mało realny i... dobrze! ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Tak, a jeszcze lepiej Piechniczek
![]() Orest Lenczyk to ciekawe rozwiązanie, ale uważam, że PZPN powinien pójść na całość i zatrudnić zagranicznego trenera, który nie jest anonimowy i coś w życiu wygrał. No k%#@, to w końcu MY organizujemy te mistrzostwa i wypadałoby się dobrze pokazać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cóż, plus dla kibiców, pora by Litwa wróciła do macierzy
![]() Meczu nie oglądałem, wynik mnie nie dziwi. tłumaczenie porażki stanem boiska to niestety omijanie problemu. Nie łudźcie się, na normalnym też byśmy dostali... P.S. Reprezentacja Polski - faceci bez rajtuz
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.03.2011 o godz. 17:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Omijanie problemu? Bzdura. Skoro nasza drużyna ma grać po ziemi, krótkimi podaniami, to to jest problem, a kto twierdzi inaczej, chyba nigdy w piłkę nie grał i jej zupełnie nie rozumie. Gdybyśmy mieli w założeniu grać jak Grecja, Litwa czy Norwegia, czyli długa na kontrę, to ten problem jest mniejszy.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 26.03.2011 o godz. 17:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Smuda był i jest tylko po to zeby PZPN mial spokoj do Euro.
Ma siedziec cicho,nie krytykowac,nie mowic ze Polska piłko to dno dna,ze nie ma nic. Taka maskotka ktora ma robic za glupa ze wszytko jest ok. Mnie jest zal Smudy ze dal sie tak wciagnac w zamian za duze pieniadze i wygodny fotel. A jak Antek Piechniczek całą swoją frustracje i bezradnosc wyleje na kluby takie jak Wisla ,ma sie nie udzielac.Inny trener na pewno zareagowal by bo to co wtedy powiedzial pan Piechniczek to jawne sk*****stwo. . A i tak za nieuchronną kleske na Euro zaplaci wlasnie Franz,PZPN umyje raczki ,Lato zwinie swój chlewik z Piechniczkiem na czele i zgasi swiatło.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.03.2011 o godz. 18:11.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dla mnie to jest smieszne - z jednej strony mamy niedouczonego idiote i karierowicza,
a z drugiej trenerskie guru z Holandii. Przecież Wisla i kadra grają takim samym ustawieniem i Wisła też gra katastrofalnie w obronie mimo, że Maaskant pracuje z zawodnikami na codzień i może sobie dobrać graczy z zagranicy. Do tego Wisla Maaskanta w przeciwieństwie do kadry Smudy nie stwarza sobie w ogóle sytuacji. więc o co chodzi ? Tyle, że Maaskant jest bardziej medialny. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Dobrze, aby Smuda albo ktoś z jego "wysłanników" dojrzał w końcu talent Madery z Widzewa. Chłopak zagrał ledwie 5 meczów w ekstraklasie, ale jest bezbłędny do tej pory. Kilka meczów w 1 lidze i także bez błędów. Charakterny, ma 25 lat z czego 4 lata leczył kontuzję i mimo to powrócił do futbolu. Wywalczył miejsce w składzie, gdzie ma największą konkurencję na pozycji (siedzi m.in reprezentant Portugalii U23, mający epizody w reprezentacji Polski Bieniuk, silny Ukah, a jest jeszcze choćby Straton).
Rozwój tego chłopaka mimo tego, że stracił przecież tyle czasu lecząc kontuzję jest niesamowity. Doświadczenia wielkiego nie ma, mimo to imponuje pewnością siebie. A przecież on nabierze doświadczenia i będzie jeszcze lepszy, o ile kontuzje go ominą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=f7yaC4304xk
film z wczorajszego dnia -przed meczem. czy u nas doczekamy że za picie piwa przed meczem nie dostaje sie 100 tylko pouczenie? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Reprezentacja dno.
Kibole dno. Czyli bez zmian. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dołącz czym prędzej do swoich czarnych braci z awatara w głębokiej Afryce. Tam reprezentacja gra w "złap białego" kibole napierdzielają się maczugami.
Czyli bez zmian PS. To ten kretyn co chciał zawierać zgodę między Lechią a Jagą przez neta (chyba przez sondę) mam nadzieje że bana modzi ci nie poskąpią
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 26.03.2011 o godz. 20:15.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Idź poczytać wybiórczą albo przerzuć się na siatkówkę
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Postanowiłem obejrzeć dzisiaj mecz Bosnia i Hercegowina- Rumunia.
Mecz bardzo średnich drużyn Tak sobie, żeby nie oglądac Holandii, Hiszpani, Włochów, etc. I powiem.... jestesmy w czarnej d.... Oddajmy miejsce w Euro 2012 komukolwiek
Ostatnio edytowane przez FraMat : 26.03.2011 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
A tam takie pieprzenie.. za przeproszeniem. Nie można dać się zwodzić za nos jak małe dziecko. Zawsze można znaleźć wymówkę, a to murawa zła, a to za gorąco, a to trudny teren... tylko tak się składa że polska piłka od lat nie odniosła większego sukcesu i co gorsze na horyzoncie nie widać by coś się miało poprawić w tej kwestii. Brak szkolenia młodzieży bardzo szybko przyniesie "odpowiednie" plony. Zjadamy sobie pytanie dlaczego w polskich klubach jest coraz mniej zawodników legitymujących się polskim paszportem.. Po za tym że warunki były takie same dla Polaków jak i dla Litwinów, Reprezentacja Polski na rok przed jedną z najważniejszych w historii polskiej piłki nożnej imprez ( o ile nie najważniejszą ) jest kompletnie nie przygotowana pod względem taktycznym, ustawiania się na boisku, rozgrywania akcji.. Pamiętam jak dziś gdy Smuda po objęciu kadry mówił że w pierwszy rok wyselekcjonuje grupę 30 zawodników która będzie brana pod uwagę przy powoływaniu na mistrzostwa, mówił także że ostatni rok przed mistrzostwami będzie tylko zgrywaniem zawodników i wypracowanych schematów gry, że kadra będzie zamknięta pod względem personalnym.I gówno z tego wyszło. Bo co do cholery może sobie pomyśleć zwykły szary kibic z polski, gdy widzi w pierwszej 11 niejakiego Sebastiana Małkowskiego który to dopiero co zagrał w Ekstraklasie naście meczy ( kur$wa kto to jest, kim on jest żeby dostać powołanie! ). Smuda pogubił się całkowicie w tym co robi, tak naprawdę nie ma pomysłu no to wszystko, ale uparcie ciągle udaje pewnego siebie i zadowolonego gościa. Skończy się tak że wszyscy się obudzimy z ręką w nocniku z 3 przegranymi meczami na mistrzostwach i wtedy dopiero zacznie się płacz i rozpamiętywanie błędów w przygotowaniach.. Tylko wówczas będzie już troszkę za późno.. PZPN i Reprezentacja Polski - to jest chore, to absurd. Ale ważne że leśne dziadki się cieszą z kolejnych tourne po Zjednoczonych Emiratach Arabskich...
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 26.03.2011 o godz. 21:11.
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Jest tylko jedno pytanie kiedy przegramy z reprezentacja Watykanu?A tak poważnie to jestem załamany postawą naszej reprezentacji.
|
|
|
|
Guest
|
|
Oglądalem dzisiaj również Bułgarie i nie dawno Słowenię. Każda z tych drużny posiada w swoich szeregach lepszych zawodników i śmiem twierdzi że jako drużna i w kestiach takich jak operowanie piłką to dzieli nas pomiędzy nimi spory dystans. To co Izrael grał to poezja. Podania wypieszczone, dokładnie, z pierwszej piłki itp. Brakuję im tylko trochę siły fizycznej. Bosniaków już kiedys widziałem, super techniczni oraz dysponują dobrymi warunkami fizycznymi. Kilku znanych z Bundesligi.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 26.03.2011 o godz. 22:30.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Meczu nie oglądałem, bo szkoda mi na taki pseudofutbol czasu.
Nie mogę jednak zrozumieć jednej rzeczy. Jakim cudem reprezentacja kraju organizującego EURO 2012 gra w terminie UEFA sparing z rezerwami Litwy. Co to ma być!? Bareja? Jeszcze rok, półtora temu w planach były mecze z Niemcami, Francją, Holandią, Argentyną. Wzdychano do Brazylii. A teraz grywamy z rezerwami Litwy, którą zazwyczaj łoiliśmy niemiłosiernie. A teraz do tego dostajemy od nich łomot. Ktoś tu niezłą kasę kosi kosztem wyników reprezentacji. Gra na pseudo-trawie z rezerwowym garniturem litwińskim - toż to są pańskie jaja. A do EURO został rok. Powiem tak: mam nadzieję, że EURO skończy się totalną kompromitacją, która zmusi polityków do roz.duchy w PZPN. Niech po EURO nas zawieszają w rozgrywkach międzynarodowych, trzeba kiedyś tą stajnię Augiasza wyczyścić. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Idealista
Po kompromitacji nic się nie zmieni. bedzie dalej jak jest. Ja mam tylko pytanie gdzie są teraz ci ludzie (ponad 300 000) którzy logowali się na stronie koniecpzpn i chcieli czarodzieja Smudę na trenera? tylko rozważni wiedzieli że to bedzie klops i potrzebny nam trener zza granicy (niestety w Polsce takiego teraz nie ma) i nie tylko ze względu na warsztat ale także na samodzielne decyzje. A dlaczego gramy Litwą? bo Smuda uznał że to drużyna prezentująca poziom podobny do naszego. jak widać pomylił się niemiłosiernie. teraz największym problemem będzie znalezienie kolejnego sparingpartnera słabszego od Litwy. Chłopaki muszą się podnieść na duszy. ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
I co taki trener z zagranicy pomoże ? Ile lat już slysze te spiewkę "zły trener, nie potrafi tego zespołu ustawić, zmotywowac, wybrać zawodników" A może wreszcie przejrzyjcie na oczy, że nie ma kogo ustawiać. Nie ma materiału by robić wyniki.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|