The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2011, 16:57
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Taaa Wilk na lewej obronie. Może najlepiej Małeckiego tam ustawmy.
Jeśli Wilku siedzi na ławie to jest to błąd ... ponieważ jest świetny w grze defensywnej ... a na pewno pod tym względem przewyższa Pajlica za którym płaczemy
...nie rozumiem tej zjadliwej ironii ...
Jeśli nie widzisz różnicy między Małeckim a Wilkiem to kiepsko ...
Pozdrawiam
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.03.2011, 17:07
Dawać Riosa na lewą stronę obrony! Niech w końcu dostanie szanse A tak na poważnie, jeśli Cikos i Paljic wypadną na dłużej, nie widzę innego wyjścia jak zagranie 2 defensywnymi pomocnikami (Sobol, Wilk) w środku, którzy będą asekurować boki. W sumie nawet jeśli 1 z bocznych zdąży się wylizać można zagrać na 2 def.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 25.03.2011 o godz. 17:11.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.03.2011, 17:22
Co do pomysłów z Łobodzińskim i Boukharim na obronie - Łobo nie ma żadnego zaangażowania w odzyskiwaniu piłki i grania w tyle, więc odpada. Boukhari jest po prostu za wolny, co szybsze skrzydło go bedzie z łatwościa gubic..
Trzeba dziekowac ze jest przerwa na kadre, moze przez ten tydzien Czikos albo Pajlić wrócą do gry
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 25.03.2011, 17:47
A czemu po prostu nie zaufać obrońcom, których mamy w pierwszym składzie: Branco, Kowalski i Burliga.
Para stoperów: Chavez, Jaliens.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.03.2011, 18:04
Nie ma sensu szarżowac z jakimiś fantastycznymi teoriami, kogo to Maaskant nie cofnie do obrony, albo ze zmianą ustawienia - wiadomo, że nadal będziemy grać w starym systemie, a wszelkie wymuszone korekty kadrowe najpewniej zakończą się po prostu wystawieniem Branco lub Burligi. Ewentualnie Kowalskiego, choć tu akurat prędzej można spodziewać się wycofania Sobolewskiego.

Podsumowując: Maaskant boi się cofać Łoba i Kirma, nie chce też obecnie stawiać na Kowalskiego, nie widzi nikogo z ME na boki obrony - i wcale mu się nie dziwię. Dlatego spodziewam się za Palica Branco, a jeśli Cikos nie zdąży się wykurować, to na prawej obronie Jaliensa i na środku Sobola. Tyle.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.03.2011, 18:13
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Co do pomysłów z Łobodzińskim i Boukharim na obronie - Łobo nie ma żadnego zaangażowania w odzyskiwaniu piłki i grania w tyle, więc odpada. Boukhari jest po prostu za wolny, co szybsze skrzydło go bedzie z łatwościa gubic..
Trzeba dziekowac ze jest przerwa na kadre, moze przez ten tydzien Czikos albo Pajlić wrócą do gry
Łobo już chyba kiedyś grał w obronie i chyba z tego co sobie przypominam nie był to za dobry występ....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.03.2011, 18:14
Jaliens na prawą
Branco na lewą
Sobol na stopera
Chociaż ja bym Czarka na prawej obronie spróbował, on da rade o to jestem spokojny
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 25.03.2011, 18:22
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Branco na lewą
W życiu. Niech się trzyma z dala od drużyny, lepiej dać pograć komuś z młodych.

Może lepiej zagrać trzema obrońcami i dwoma defensywnymi pomocnikami?

Sobol - Wilk
Chaves-Jaliens-Burliga/Łobo
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.03.2011, 18:45
Cytat:
Sobol - Wilk
Chaves-Jaliens-Burliga/Łobo
To samo mówiłem. Wtedy można zagrać 3 pomocnikami (Kirm, Melikson, Małecki) i w napadzie Rios z Genkovem. Wtedy mamy 2 napastników i przekonalibyśmy się, czy Bułgar w parze z kimś gra odrobinę lepiej
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.03.2011, 18:49
Można gdybać o zmianie taktyki, ale to i tak nic nie da. Maaskant trzyma się kurczowo 4-5-1 i nie zmieni tego choćby musiał napastnika do obrony cofnąć
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.03.2011, 18:53
Osobiście dałbym szanse Burlidze na prawej stronie obrony, a jak Cikos się wyliże to ewentualnie spróbować go na prawej stronie, a jak nie to ewentualnie Branco. Choć pomysł z 3 obrońcami na środku i z dwoma defensywnymi pomocnikami wydaje się być całkiem niezły.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.03.2011, 18:53
to jest 4-3-3 na litość boską...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.03.2011, 18:59
Nie może w obranie grać dwóch nominalnych pomocników, przecież tu nie chodzi o zwykłe wybijanie piłki, obrońcą też trzeba się nauczyć być. Nie da się tak od razu wskoczyć na obronę, potrzeba umiejętności łapania w pułapki offsajdowe, trzeba wiedzieć kiedy należy blisko kryć a kiedy można trochę odpuścić. Mimo że Burliga czy Branco nie są zbyt ograni, to wydaje mi się że już lepiej ich wystawiać niż ewentualnie cofać Kirma lub Boukhariego.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.03.2011, 19:23
Estonia prowadzi już 2:0 z Urugwajem, Pareiko w bramce
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.03.2011, 19:24
jak się spisuje?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.03.2011, 19:26
Ja nie rozumiem jak klub mogł taką prowizorke uprawiac.

Sprzedano 2 lewych obroncow,a gracz ktory dzis gra tam -Pailjic to pomocnik.

Nierozmiem na co liczono,zwlascza ze to istotna pozycja.
Z taką obroną skoro Polonia Bytom sobie mometami wjezdzała jak w maslo,to juz przestaje byc wesołe.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.03.2011, 19:28
Włączyłam mecz jakieś 10 minut temu, Pareiko od tego czasu raz dotknął piłki, ogólnie nie ma zbyt wiele roboty, obrona Estonii ładnie wszystko czyści Mówię oczywiście o tym fragmencie, który oglądam, nie wiem jak było wcześniej. Jak chcecie obejrzeć, to tutaj jest transmisja: http://live.err.ee/etv/
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.03.2011, 19:31
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Włączyłam mecz jakieś 10 minut temu, Pareiko od tego czasu raz dotknął piłki, ogólnie nie ma zbyt wiele roboty, obrona Estonii ładnie wszystko czyści
jak tak ładnie czyszczą to proponuję całą wytransferować do nas
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Stary 25.03.2011, 19:43
Elendil napisał(a):Wyświetl post
to jest 4-3-3 na litość boską...
Przestań się oszukiwać. Równie dobrze można powiedzieć, że jest to 4-6-0...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.03.2011, 19:56
koniak napisał(a):Wyświetl post
Przestań się oszukiwać. Równie dobrze można powiedzieć, że jest to 4-6-0...
A czemu nie odrazu 10-0-0?

Nie wiem ilu z Was kopało kiedyś w defensywie, ale zaręczam wam, że przechodzenie na 3 obrońców i łatanie tego dwoma defensywnymi to bardzo, bardzo kiepski pomysł. Akt desperacji, na który jeszcze nie pora. Drużyna zgrywa się w pewnym ustawieniu i lepiej już wstawić ogóra na jedną pozycję niż rozpieprzać cały system, żeby "dopasować" go na 2-3 mecze. To nie zadziała, nikt nie będzie wiedział gdzie ma biegać, padnie organizacja gry. Można po prostu faktycznie wystawić bardziej defensywny środek pola, czyli np. 2 z 3: Wilk, Sobolewski, Siwakow. Ale od czwórki w tyłach nie ma co odchodzić, bo nie połatamy tego na bokach, a przy naszych stoperach każde dośrodkowanie to będzie liczenie na bramkarza.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.03.2011, 20:09
skeba napisał(a):Wyświetl post
To samo mówiłem. Wtedy można zagrać 3 pomocnikami (Kirm, Melikson, Małecki) i w napadzie Rios z Genkovem. Wtedy mamy 2 napastników i przekonalibyśmy się, czy Bułgar w parze z kimś gra odrobinę lepiej
Coś czuje, że między Wilkiem i Sobolem, a Maorem byłaby zbyt duża dziura. Inna sprawa, że jak już szukacie partnera dla Genkova to wysoki napastnik powinien grać w duecie z szybkim napastnikiem. A o Riosie można powiedzieć wszystko, oprócz tego, że jest szybki.

Inna sprawa, że Maaskant dalej będzie stosował formacje 4-3-3. Gra trójką obrońców jest praktycznie już niespotykana, a biorąc pod uwagę jakość naszych defensorów, mogłaby być dla nas zabójcza. Oby jednak Pajlic wrócił w miare szybko, bo choć do ideału sporo mu brakuje to i tak jest naszym najlepszym bocznym obrońcą.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Stary 25.03.2011, 20:55
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
A czemu nie odrazu 10-0-0?
Jak zwał tak zwał. Nie ważne są liczby. Ważne jak to wygląda na boisku.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.03.2011, 22:45
Reprezentacja Słowenii z Kirmem w składzie przegrywa z Italią 0:1
Kirm był bardzo aktywny, dużo biegał starał się jednak moim zdaniem zagrał słabo, mało konkretnych zagrań. Tracił czasami głupio piłkę co narażało jego drużne na kontrę. Czasami wydawało się że ma miejsce i czas aby dokładnie dograc albo wejsc w drybling jednak wybierał rowziąnie z którego pożytku po porstu nie ma. U nas też tak robi, mianowicie schodzi na prawą nogę i wrzuca co najczęściej kończy się tym że przerzuca wszystkich albo jego dośrodkowanie kończy się na pierwszym obrońcy. Wynika to z tego że Kirm 'nie ma' lewej nogi.

Andraż powinien ćwiczyć schodzenie na lewą nogę bo to co on już gra z tych schodzeniem na prawą i wrzutką to przesada. Nie dość że jest czytelne to kompletnie nie efektywne.
Dziwie się że trzymają w Słovenii goscia o nazwisku Ilicic na ławie, chłop gra regularnie w SERIA A, może teraz miał gorszy okres ale mimo wszystko gra przyzwoicie. Możemy miec powody do dumy że nasz człowiek gra kosztem solidnego gracza SERIA A, którym interesują się już kluby z czołówki.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.03.2011 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 26.03.2011, 12:31
Czyż nie podobny do naszego Dragana :

http://wiadomosci.onet.pl/nauka/ostr...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.03.2011, 15:12
Ktoś może ma najnowsze wieści o Draganie ? Oficjalna milczy, TWSD straszy złamaniem ( info z wczoraj ) , a z konkurencyjnego forum dowiedziałem się,że to tylko drobny uraz.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.03.2011, 18:12
Głosowanie na bramkę kolejki, kandyduje trafienie Andraza: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,..._Polakami.html
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.03.2011, 18:16
Genkov rozpoczął na ławce. Mam nadzieję, że wejdzie w drugiej połowie. Od pierwszych minut gra Delev, którym rzekomo się interesujemy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.03.2011, 18:23
blanco napisał(a):Wyświetl post
Ktoś może ma najnowsze wieści o Draganie ? Oficjalna milczy, TWSD straszy złamaniem ( info z wczoraj ) , a z konkurencyjnego forum dowiedziałem się,że to tylko drobny uraz.

Co to za konkurencyjne forum ?
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 26.03.2011, 18:57
A skąd info, że interesujemy się Delevem W ogóle jakieś szersze info o tym zawodniku?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.03.2011, 19:01
Genkov na boisku od 52 minuty. Było wiele plotek na temat Deleva w okienku transferowym. Niedawno nasi skauci oglądali mecz z jego udziałem, a ich głównym celem miał być ponoć Delev.
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.03.2011 o godz. 19:21.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów