The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2011, 11:53
a ja bym się zainteresował zawodnikami śląska każmierczak defensywny pomocnik świetna forma i już 8 bramek ( za sobolewskiego) milą( za gargułe) i fojutem( za kowalskiego)
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.03.2011, 12:17
Potrzebny będzie bez wątpienia duży zaciąg nowych zawodników i cały sezon by ich zgrać do następnych pucharów.

Zwłaszcza jeśli Odejdą Łobo, Garguła, Sobolewski, Kowalski, Boguski i oczywiście Żurawski (do tego Branco, Rios, Sivakov, kto wie czy nie Chavez i Cikos też), a przyjdą ludzie których języka nikt nie będzie rozumieć to jak niby trener miałby ich zgrać na zaraz przed pucharami.

A co jeśli ktoś wyłoży duże pieniądze za Małeckiego, Meliksona, Wiilka? Nie chcę krakać, mam tylko nadzieję, że masz sztab będzie przygotowany w następnym okienku na każdą ewentualność i będziemy mieć wreszcie pełny, mocny skład.
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.03.2011, 12:29
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Bez bramkostrzelnego napastnika, dobrego środkowego obrońcy i przynajmniej dwóch bocznych obrońców, to nie mamy czego szukać w pucharach do których mam nadzieje (mimo przeciętnej gry w piłkę) się dostaniemy...
Liczę na to, że Stan w kolejnym okienku transferowym będzie jeszcze bardziej skuteczny.
Mam nadzieję że zagramy wreszcie dwoma napastnikami, rios+genkov i byście zobaczyli że genkov to nie tylko zastawianie, to nie jest pikarz który potrafi grać w szpicy osamotniony, musi mieć kolegę tak jak Franiu miał Żurawia. Myślę że przydałb się nam Smolarek, już się przekonał co to znaczy pan prezes Wojciechowski i chętnie by do nas przeszedł, pytanie tylko czy bd chciał przejść i mieć mneijsze zarobki, czy woli kisić ogóra w ME w ktr sie ten gość tylko marnuje.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.03.2011, 13:22
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Potrzebny będzie bez wątpienia duży zaciąg nowych zawodników i cały sezon by ich zgrać do następnych pucharów.

Zwłaszcza jeśli Odejdą Łobo, Garguła, Sobolewski, Kowalski, Boguski i oczywiście Żurawski (do tego Branco, Rios, Sivakov, kto wie czy nie Chavez i Cikos też), a przyjdą ludzie których języka nikt nie będzie rozumieć to jak niby trener miałby ich zgrać na zaraz przed pucharami.

A co jeśli ktoś wyłoży duże pieniądze za Małeckiego, Meliksona, Wiilka? Nie chcę krakać, mam tylko nadzieję, że masz sztab będzie przygotowany w następnym okienku na każdą ewentualność i będziemy mieć wreszcie pełny, mocny skład.
Pytanie za co bo obawiam się, że pieniądze za Marcelo, Głowę i Brożków mogą być już w dużym stopniu przejedzone. No ale... albo budowa drużyny albo coraz bardziej krótka kołdra (cienki skład).
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.03.2011, 13:34
#sorin320 - Pierwsze co Maaskant powiedział po przyjściu do Wisły to że chcę mieć zawodników pod taktykę, a nie odwrotnie.

Drużyna cały czas nie potrafi się grać w tym systemie 4-5-1 niby 4-3-3, a Ty proponujesz by kazać im uczyć się od początku nowego systemu?

Mamy masę pomocników i musimy grać pięcioma, a tak na prawdę to sześcioma bo jest jeszcze Pajić na obronie.

Ani Rios, ani Genkov nie bardzo zasługują by po 2/3 sezonu zmieniać dla nich całkiem taktykę. Dodatkowo nie byłoby dla nich żadnych zmienników.

Mam nadzieję, że Stan Valckx już pracuje nad listą zawodników w kręgu zainteresowania. Mam nadzieję, że poświęcił też trochę czasu na rozpracowanie potencjału niektórych zawodników Podbeskidzia. Bogusław Cupiał zawsze lubił kupować zawodników z drużyn z którymi przegrywaliśmy.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.03.2011, 19:35

Mam nadzieję, że Stan Valckx już pracuje nad listą zawodników w kręgu zainteresowania. Mam nadzieję, że poświęcił też trochę czasu na rozpracowanie potencjału niektórych zawodników Podbeskidzia. Bogusław Cupiał zawsze lubił kupować zawodników z drużyn z którymi przegrywaliśmy.
Z tym Podbeskidziem to taki żart?
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2011, 21:27

Mamy masę pomocników i musimy grać pięcioma, a tak na prawdę to sześcioma bo jest jeszcze Pajić na obronie.

Tyle że takiego Małeckiego to na silę zrobiono pomocnikiem. On sam widać że dużo lepiej czuje się w ataku.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.03.2011, 21:39

normanie mnie zabił ten post

skład złomu i papy który obił nam de .... i ty chciałbyś kogoś stamtąd?
ja pierdziu....

ps. jedyny nadający się to bramkarz. Jakby był 5-8 lat młodszy. Reszta to szrot do kwadratu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 21.03.2011, 21:58
emjot napisał(a):Wyświetl post
ps. jedyny nadający się to bramkarz. Jakby był 5-8 lat młodszy. Reszta to szrot do kwadratu
pytanie, kim wobec tego jak to nazywasz "szrotu" są nasi "zawodowcy"?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 21.03.2011, 22:29
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
pytanie, kim wobec tego jak to nazywasz "szrotu" są nasi "zawodowcy"?
Nasi w sporej części to przepłaceni najemnicy chociażby tacy Cikos, Bunoza, Jaliens i Chavez ( z nimi dwoma akurat się jeszcze waham), Jirsak, Łobodziński, Garguła, Rios, Branco.
Pozostali prezentują przyzwoity poziom i zostawiają na boisku serce. Wiadomo czemu nie umieściłem tutaj Żurawia. Bo to jest legenda Wisły, jeden z dwóch najlepszych piłkarzy w jej historii i z szacunku nie będę go nazywał nierobem czy przepłaconym grajkiem. On swoje już dla nas zrobił. Poza tym sam mówi uczciwie że wie ze jego czas już powoli mija.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 22.03.2011, 00:59
Nie przypominam sobie, żeby Cupiał kupił kogoś z Barcelony, która złoiła nam tyłek 4:0 2 lata temu. Chyba, że coś przegapiłem.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.03.2011, 08:55
z Levadii i Karabachu też nie
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.03.2011, 19:47
emjot napisał(a):Wyświetl post
normanie mnie zabił ten post

skład złomu i papy który obił nam de .... i ty chciałbyś kogoś stamtąd?
ja pierdziu....

Cienciała byłby spoko
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Stary 22.03.2011, 22:15
powiedzcie mi... na jakiej podstawie ściągneliśmy do Wisełki Kew Jaliensa? Kurcze rozumiem, że gość ma nazwisko, był w kadrze oranje, ale czy oprócz tego nikt mu się nie przyglądał? Przecież Łukasz Nawotczyński z cracovii prezentuje lepszy poziom... :(
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.03.2011, 22:19
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
z Levadii i Karabachu też nie
Ale z Levadii jakiś ziomek był chyba kiedyś na testach, czy coś mylę?
Odpowiedz cytując
AmaDeo_Krk_
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 22.03.2011, 22:23
Przemysław Kazmierczak
Abdou Razack Traore
Maciej Małkowski
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 22.03.2011, 22:30
Chyba tak, ale to było zanim trafiliśmy na Levadią I think.

A Kew Jaliens będzie dobrym obrońcą. Może nie wybitnym, ale raczej na pewno solidnym, trzeba dać mu trochę czasu. Nie od razu Marcelo był zajebisty
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 22.03.2011, 22:31
alberto napisał(a):Wyświetl post
powiedzcie mi... na jakiej podstawie ściągneliśmy do Wisełki Kew Jaliensa? Kurcze rozumiem, że gość ma nazwisko, był w kadrze oranje, ale czy oprócz tego nikt mu się nie przyglądał? Przecież Łukasz Nawotczyński z cracovii prezentuje lepszy poziom... :(
Post roku!! (sory za spam ale nie moglem sie powstrzymac...)
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.03.2011, 22:39
100% Poparcia. Cholera przecież Polczak był do wzięcia!!!!!! Co robisz Basałaj!!!!! Mam nadzieję, że chociaż Jarabice sprowadzimy.

Ja naprawdę nie wiem czy musimy aż tak poniżać naszych zawodników mówiąc, że są słabsi od piłkarzy Cracovii.
Dajmy mu trochę czasu i dopiero zacznijmy oceniać. Kew ma potencjał i liczę na niego, bo nikogo innego na środku nie mamy.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 22.03.2011, 22:52
18 do 34. Mówią Wam coś te liczby Bramki stracone, odpowiednio Wisły i Cracovii. Mamy drugą najlepszą obronę w lidze, a Cracovia najgorszą. Wy chcecie ich obrońców

Mieliśmy passę 7 zwycięstw i chyba nie uważacie że trwałaby ona w nieskonczoność. Wolę teraz zremisować z Polonią BYtom i potem wrócić na własciwe tory, zacząc wygrywać z Jagą, Koroną itd. Raz na jakiś czas może, a nawet musi się przydarzyć lekka zadyszka (nie mówię tu o zmęczeniu tylko to jest metafora do ostatniego remisu). Nie jesteśmy Barceloną... jeszcze.

Jesteśmy liderami tabeli, mamy 5pkt przewagi nad wiceliderem. Nawet jakbyśmy następny mecz oddali walkowerem to dalej będziemy liderem. Mamy najwięcej goli strzelonych w lidze i drugą najlepszą obronę a Wy lamentujecie jak nie wiem kto.

Relax panowie. Poczekajmy cierpliwie do następnego meczu. Wierzę, że bedzie wygrana.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 22.03.2011, 22:53
Człowieku lecz się! Ile ty masz lat? 8
Oglądałeś chociaż jeden mecz Cracovii? Napastnicy Śląska jechali Nawotczyńskiego jak burą sukę, a ty mówisz, że jest lepszy od Jaliensa? Pomyśl człowieku zanim coś napiszesz!
Ile meczy zawalił nam Nawotczyński w czasie gry przy R22? Niepamiętasz?
Mogliśmy w ogóle Kokoszkę ściągnąć zamiast Holendra, a co!?
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Stary 23.03.2011, 03:52
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Człowieku lecz się! Ile ty masz lat? 8
Oglądałeś chociaż jeden mecz Cracovii? Napastnicy Śląska jechali Nawotczyńskiego jak burą sukę, a ty mówisz, że jest lepszy od Jaliensa? Pomyśl człowieku zanim coś napiszesz!
Ile meczy zawalił nam Nawotczyński w czasie gry przy R22? Niepamiętasz?
Mogliśmy w ogóle Kokoszkę ściągnąć zamiast Holendra, a co!?
Kolego, nazwiska Łukasza Nawotczyńskiego nie trzeba brać dosłownie w tym przypadku. To było tylko taki przykład mający na celu zobrazowanie pewnej sytuacji w naszej defensywie. Chodziło o pokazanie dysproporcji pomiędzy o nazwiskami obu Panów. Pytasz czy widziałem mecz Cracovii, tak widziałem podobnie jak mecz z Podbeskidziem na R22...
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.03.2011, 16:56
Nie ma co się spinać, sam śmiałem się z mega transferu Nawotczyńskiego a tu okazuje się, że wypada on na razie bardzo dobrze. U nas Kew gra z kolei słabo. Trudno powiedzieć jak to się potoczy ale weźmy pod uwagę, że gość grał całe życie w Holandii i ciężko mu się przestawić na naszą ligową młóckę, która wbrew opiniom niektórych ekspertów okazuje się być dość wymagająca. Z ocenami Jaliensa wstrzymajmy się do meczów z czołówką, mam cichą nadzieję, że z lepszymi przeciwnikami wypadnie znacznie lepiej.
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.03.2011, 21:15
tak ogladam sobie meczym PolU20-GerU20 i stwierdzam ze niejeden z tych polskich mlokosow nadalby sie do naszej Wisły...

edit: mocny blad Filipa ale na szczescie bez konsekwencji.... a to jak chodzi Przybecki (ruch radzionkow) to normalnie miodzio
Ostatnio edytowane przez sebanop : 24.03.2011 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.03.2011, 21:41
sebanop napisał(a):Wyświetl post
tak ogladam sobie meczym PolU20-GerU20 i stwierdzam ze niejeden z tych polskich mlokosow nadalby sie do naszej Wisły...
a ile niemieckich mlokosow by sie nadalo
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.03.2011, 21:44
jak na razie jest 1-1 i wiecej sie spodziewalem po dumnych niemcach
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.03.2011, 23:49
Ja byłbym wstrzemięźliwy w ocenianiu 20-letnich piłkarzy grających przeciwko 20-letnim rówieśnikom. Już jeden zawodnik z młodzieżówki czeskiej kilka lat temu przyszedł do Wisły a jak dotąd niewiele pokazał.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 25.03.2011, 07:40
Nie oszukujmy się - Wisła nie będzie kupować reprezentantów U20... Nasz klub skupił się na zawodnikach doświadczonych i bardzo dobrze, bo jest większe prawdopodobieństwo, że się sprawdzą.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.03.2011, 08:55
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się spinać, sam śmiałem się z mega transferu Nawotczyńskiego a tu okazuje się, że wypada on na razie bardzo dobrze. U nas Kew gra z kolei słabo. Trudno powiedzieć jak to się potoczy ale weźmy pod uwagę, że gość grał całe życie w Holandii i ciężko mu się przestawić na naszą ligową młóckę, która wbrew opiniom niektórych ekspertów okazuje się być dość wymagająca. Z ocenami Jaliensa wstrzymajmy się do meczów z czołówką, mam cichą nadzieję, że z lepszymi przeciwnikami wypadnie znacznie lepiej.
Przyjaciel Fryzjera zna się na szkoleniu po prostu... Ano zobaczymy co będzie dalej z Łukaszem... niemniej jakoś za nim nie tęsknię. Co oczywiście nie oznacza, że pozytywnie oceniam popisy naszych obrońców...
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.03.2011, 17:41
Już się nie mogę doczekać czerwca bo liczę na czystki w drużynie:
Branco, Łobodziński, Garguła, Rios, Żurawski, Boukhari, Kowalski nas opuszczą
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów