The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 20 kolejki
Zwycięstwo Wisły Kraków 164 84,97%
Remis 20 10,36%
Zwycięstwo Jagielloni Białystok 9 4,66%
Głosujących: 193. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2011, 01:12. [20 kolejka] Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok 3 kwietnia, niedziela, godz. 14:45
Co prawda 20 kolejka zostanie rozegrana dopiero za dwa tygodnie jednak dyskusję na meczem można podjąć już od dziś. O ile mecze z Ruchem i Arką dawały nadzieje na coraz lepszą grę naszych zawodników o tyle w dwóch ostatnich meczach jakby brakowało im pary / nie chciało się grać każdy wybierze opcję, która mu odpowiada. Z 19 kolejki można być zadowolonym tylko ze względu na utratę punktów przez Jagę i Legię i to są jedyne plusy. Wydaje mi się, że w meczu 20 kolejki zagramy jak dotąd najtrudniejszy mecz w sezonie [chociaż z przekroju tych kolejek wszystkie takie mogły być]. Oni na pewno nie przyjadą ustawić tutaj autobusu w polu karnym tylko zagrają otwartą piłkę co stwarza nam możliwości gry z kontr. Korzystając z okazji można by ich wziąć na mini obóz powiedzmy półtora tygodnia i zagrać mecz/dwa sparingowe nawet po 30 minut połowa. Teraz tą przerwę musimy wykorzystać jak najlepiej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.03.2011, 02:07
To, że nie przyjadą parkować autobusu w polu karnym jest naszym atutem. Dotąd graliśmy mecze z usposobionymi defensywnie ekipami walczącymi o utrzymanie i gra przypominała walenie głową o mur. Odpadnięcie z PP oraz remis w Bytomiu, a szczególnie obraz gry w tym meczu nie napawają nawet umiarkowanym optymizmem. Coś się w drużynie popsuło, o ile w ogóle było dobrze, bo dotychczasowi rywale nie pozwalali na realną oceną możliwości naszej ekipy. Maaskant ma teraz kilka dni na wystawienie diagnozy i im szybciej ją wystawi tym więcej czasu będzie miał na uleczenie dolegliwości. Jak dla mnie jednak problem jest ten sam, co od kilku sezonów, mianowicie brak ambicji. Niby wszystko doszczętnie rozwalono i buduje się od nowa, to jednak widać stare problemy. Sztab musi dotrzeć do głów piłkarzy przede wszystkim. Nie zaszkodzi też ćwiczenie do znudzenia gry przed polem karnym rywala. Jak mamy piłkę przy nodze i powoli zbliżamy się do bramki, to jest w porządku, ale gdy grę trzeba przyspieszyć, czy wyjść na pozycję robi się cyrk.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Stary 21.03.2011, 06:20
A pamiętacie ostatni mecz? Jaga może nie zaparkowała w polu karnym ale w okolicach 30-40go metra i łoili nas z kontry ile wlezie. To moim zdaniem jednak było defensywne nastawienie . Znając Probierza pewnie zrobi to samo.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 21.03.2011, 07:22
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
To, że nie przyjadą parkować autobusu w polu karnym jest naszym atutem. Dotąd graliśmy mecze z usposobionymi defensywnie ekipami walczącymi o utrzymanie i gra przypominała walenie głową o mur. Odpadnięcie z PP oraz remis w Bytomiu, a szczególnie obraz gry w tym meczu nie napawają nawet umiarkowanym optymizmem. Coś się w drużynie popsuło, o ile w ogóle było dobrze, bo dotychczasowi rywale nie pozwalali na realną oceną możliwości naszej ekipy. Maaskant ma teraz kilka dni na wystawienie diagnozy i im szybciej ją wystawi tym więcej czasu będzie miał na uleczenie dolegliwości. Jak dla mnie jednak problem jest ten sam, co od kilku sezonów, mianowicie brak ambicji. Niby wszystko doszczętnie rozwalono i buduje się od nowa, to jednak widać stare problemy. Sztab musi dotrzeć do głów piłkarzy przede wszystkim. Nie zaszkodzi też ćwiczenie do znudzenia gry przed polem karnym rywala. Jak mamy piłkę przy nodze i powoli zbliżamy się do bramki, to jest w porządku, ale gdy grę trzeba przyspieszyć, czy wyjść na pozycję robi się cyrk.
jak oni mają budować drużynę jak swój stadion ? to nie ma co się dziwić że nic z tego dobrego nie będzie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.03.2011, 09:31
Musimy to wygrać i koniec. G.wno mnie to obchodzi jaką taktyką i w ogóle.
Dodam (co każdy wie), że zakończyliśmy serię spotkań z dołem tabeli i zaczynają się (?) schody.
Chociaż diabli wiedzą... Pasy szaleją, Ruch wygrywa, z drugiej strony np. taka Jaga dołuje wiosną... I kto tu jest co wart tak naprawdę?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.03.2011, 09:48
Jezeli obrona spisze sie o wiele lepiej niz z Polonia Bytom to po przerwie na kadre z Jagiellonia powinnismy sobie poradzic. Bedzie na pewno trudny mecz ale ze wzgledu na to, ze gramy u siebie nie mozna sobie pozwolic na strate punktow.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.03.2011, 10:01
Jakie parkowanie autobusów? Nasi przeciwnicy nie murowali swoich bramek tylko poczuli krew i atakowali. W której minucie Polonia Bytom objęła prowadzenie, co?

te nasze zwycięstwa na własnym stadionie z dołem tabeli wcale nie był takie przekonywujące, a teraz trzeba będzie grać z górą tabeli.

Trener ma dwa tygodnie by spróbować wreszcie jakoś zgrać tych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Stary 21.03.2011, 18:16
tak on zgrywa tych zawodników już bardzo długo .......i gówno z tego klęska ?poczekajmy jak Cracovia wygra z nami 3 czy tam 5 do 0 bo ona ma formę a my ją tracimy za Maskanta ..nasza gra to żenada
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.03.2011, 18:24
Jeszcze jeden mecz zawalony przez Pereiko i trzeba będzie postawić na Jovanica. Szkoda, że Estończyk ma dziurawe ręce, totalne przeciwieństwo Kelemena ze Śląska.

Trzymam kciuki za Burligę, Cikos na wiosne gra beznadziejnie, podobnie Pajlic...Cięzko będzie wygrać ligę i awans do pucharów nie mając żadnego klasowego bocznego obrońcy.
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 21.03.2011, 18:29
jacula napisał(a):Wyświetl post
tak on zgrywa tych zawodników już bardzo długo .......i gówno z tego klęska ?poczekajmy jak Cracovia wygra z nami 3 czy tam 5 do 0 bo ona ma formę a my ją tracimy za Maskanta ..nasza gra to żenada
Chłopcze, chyba pomyliłeś strony błoń
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 21.03.2011, 18:35
Coraz częstsze wśród kibicowskiej braci występują symptomy zaburzonego poczucia rzeczywistości.

Burliga w pierwszym składzie ? W meczu z Polonią aż RAZIŁO jak odpuszczał krycie.
Odpowiedz cytując
lucashunter10
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 21.03.2011, 18:37
Posty #8 i #11 są żenujące...
Jakie 5:0 od Pasów? Jakie dziurawe ręce Pareiki? Ludzie...
Pareiko wybronił nam więcej punktów niż Wam się wydaje, a w meczu z Polonią jego błędy są dyskusyjne (przy pierwszej bramce wogóle nie zawinił, a przy drugiej ewentualnie). A tych z drugiej strony powinniśmy zmiażdżyć obojętne w jakiej formie by nie byli. Co jak co, ale potencjał mamy większy i liczę, że na derbach będzie motywacja jak nigdy.

Z resztą po co ja to mówię. Lepiej zwolnić trenera, sprzedać klub, stadion spalić, a piłkarzy rozstrzelać gdzieś pod Krakowem. Wtedy może część tego forum by była zadowolona.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Stary 21.03.2011, 18:43
Wiem
że to przykrość ale nasza drużyna nic nie gra.......patrząc na Cracovie to widać zgranie drużyny Lecha rozwaliły i Koronę w pięknym stylu a my z 1 ligowym Podbeskidziem przegrali.....wstyd
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.03.2011, 18:49
No tak, sama skrytykowałam Burligę i totalnie mi ten chłopak "nie leży", ale kogo my mamy dać do tej 11stki? Nie śledzę meczy MESY, ale myślę, że to może być czas by dać co poniektórym szansę. Pewnie, że jest ryzyko, ale pierwsza kadra i tak nie jest na tyle imponująca by któryś z "młodych" miałby nie dać rady.
Jak najbardziej "nie" dla Łukasza B., ale kto zamiast niego? Mam nadzieję, że Cikos da radę wyzdrowieć na Jagę, bo już z tego wszystkiego to on najlepszy [sic!].

Co do samego meczu- już się nie mogę doczekać, oczywiście nie widowiska, a zabawy na trybunach. Mam nadzieję, że będzie lepiej niż na Widzewie i doping będzie rósł!
To co zaprezentują piłkarze obejrzę później na Canalu, ale nie spodziewam się by było to spotkanie porywające.
My musimy uważać, bo przecież Jaga gra dobrze i miejmy nadzieję, że to nie na nas przypadnie jej czas odbudowy punktowej. Dzięki temu, że mecz jest u nas obstawiałabym naszą wygraną, ale do piłkarskiej "twierdzy Reymonta 22" i naszej niegdysiejszej serii nam baaardzo daleko.
Pozostaje nam wciąż liczyć na błysk Małego, Maora czy celne uderzenie Kirma. A może w końcu nam Genkov coś zaprezentuje poza tą swoją rzemieślniczą wręcz pracą?
No i jak zawsze życzenie: żeby w obronie było jak najmniej nerwówki. Aż dziw, że tak doświadczony Jaliens nie przekonuje, nie pokazuje pewności, podobnie zresztą Chavez. I niech Pareiko w dół nie schodzi!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Flow
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 21.03.2011, 18:52
Łobo walnął dwie bramki w ME. Może ''wreszcie sie przebudzi, odblokuje, wielkie umiejętności w nim drzemią''.
''Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.03.2011, 18:55
Wczoraj na tvn24 przeczytałem na pasku, że Chaves prosi o zaprzestanie nalotów na Libie.
Niech on sie lepiej za gre w piłke weźmie a nie za polityke
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2011, 19:03
Wiem
że to przykrość ale nasza drużyna nic nie gra.......patrząc na Cracovie to widać zgranie drużyny Lecha rozwaliły i Koronę w pięknym stylu a my z 1 ligowym Podbeskidziem przegrali.....wstyd

Grają tak zajebiście że są ostatni w tabeli, my co mecz wstyd i w dupe nawet z pierwszoligowcami, pomyliłeś pajacu forum więc wypier**** wyloguj się i nigdy nie wracaj
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 21.03.2011, 19:05
Wiem
Prosze Cie przestan .......ic.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.03.2011, 19:05
julo napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj na tvn24 przeczytałem na pasku, że Chaves prosi o zaprzestanie nalotów na Libie.
Niech on sie lepiej za gre w piłke weźmie a nie za polityke
Może to nie o tego Chaveza chodzi?
Odpowiedz cytując
juniho
Member

Od: 11.2006

Stary 21.03.2011, 19:10
jacula ja pier... chłopie pomyliłeś fora twoja cracovia jest ostatnia w tabeli mimo tak wspaniałej gry a Nasza Wisła mimo fatalnej postawy "żałosnej gry" od ośmiu spotkań nie przegrała i jest pierwsza w tabeli z 5 punktową przewagą nad Jagą!Co niektórym naprawde od dobrobytu się w dupach przewraca!jakbyśmy ostatnie miejsce w tabeli zajmowali ja pier...
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.03.2011, 19:16
krowczax napisał(a):Wyświetl post
Coraz częstsze wśród kibicowskiej braci występują symptomy zaburzonego poczucia rzeczywistości.

Burliga w pierwszym składzie ? W meczu z Polonią aż RAZIŁO jak odpuszczał krycie.
A te same błędy w kolejnych meczach w wykonaniu Pajlica i Cikosza już nie rażą? Nie mamy prawdziwych bocznych obrońców którzy skutecznie wybiją rywalom z głowy grę skrzydłami. I Cikosz i Pajlic gubią się jak dzieci. Do tego nieudolny bramkarz i masz wtedy swietne, nieodpuszczone krycie, ala gol Radzewicza na 1:0...stał sam i walił do pustej bramki, miodzio.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.03.2011, 19:27
krowczax napisał(a):Wyświetl post

Ale majac pilkarza, ktory moze wystepowac na pozycji prawego obroncy trener nie bedzie kombinował np z Łobodzinskim w obronie tylko wystawi Burlige nawet gdy ten nie zagrał dobrego spotkania. Ale z tego co pisze na oficjalnej Cikos powinien na mecz z Jagiellonia byc dostepny.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.03.2011 o godz. 19:41.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.03.2011, 21:47
oglądałem sobotni mecz amika - Jagiellonia i oprócz totalnego kartofliska zauważyłem jedną rzecz: mecz był słaby kopanina. Jagiellonia przegrała bo częściej się przewrcała i płakała do sędziego a kuchenki wstawały i kopały dalej.
Nasunął mi sie taki wniosek Wisła aby wygrałać mecz musi w nich wjechać, siąść na ich, agresja wola walki i jest po Jagiellonii.....
tylko, że mecz meczowi nie równy...ale zobaczymy.....
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 21.03.2011, 22:33
Jagiellonia jest cieniem drużyny, w której grał Grosicki. Nie wyobrażam sobie, byśmy 3 pkt nie zdobyli. Trzeba wygrać absolutnie.

Chavez to dużo na Facebooku przesiaduje
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 21.03.2011, 23:01
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ale majac pilkarza, ktory moze wystepowac na pozycji prawego obroncy trener nie bedzie kombinował np z Łobodzinskim w obronie tylko wystawi Burlige nawet gdy ten nie zagrał dobrego spotkania. Ale z tego co pisze na oficjalnej Cikos powinien na mecz z Jagiellonia byc dostepny.

Tutaj się nie do końca zgodzę ponieważ jak mnie pamięć nie myli, to właśnie Łobodziński w sparingach zmieniał Cikosa. Więc wstrzymałby się z tym wystawianiem Burligi w pierwszej ''11'' osobiście, sam liczyłem wczoraj na to- że na murawie pojawi się Łobodziński. Stało się jednak inaczej.

TynWisla napisał(a):Wyświetl post
A pamiętacie ostatni mecz? Jaga może nie zaparkowała w polu karnym ale w okolicach 30-40go metra i łoili nas z kontry ile wlezie. To moim zdaniem jednak było defensywne nastawienie . Znając Probierza pewnie zrobi to samo.
Pamiętamy, tyle że wtedy te kontry którymi nas tak łoili, grali na szybkiego Grosickiego, zawodnika robiącego różnicę w grze Białegostoku, po jego odejściu, szybkie kontry wymarły śmiercią naturalną, zresztą jak i gra ofensywna Jagiellonii.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
jacula
Member

Stary 21.03.2011, 23:04
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jagiellonia jest cieniem drużyny, w której grał Grosicki. Nie wyobrażam sobie, byśmy 3 pkt nie zdobyli. Trzeba wygrać absolutnie.

Chavez to dużo na Facebooku przesiaduje
ja sobie nie wyobrażałem z Poloną B. inaczej niż 3 punkty
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 22.03.2011, 00:01
Cytat:
ja sobie nie wyobrażałem z Poloną B. inaczej niż 3 punkty
Gdybyś prześledził, jak sobie radzimy z Polonią Bytom na wyjazdach to byś wiedział, że mamy tam problemy. Zresztą mecz z Podbeskidziem pokazał, ze w pelnej formie nie jestemy. Dwa tygodnie przerwy - mam nadzieje, ze trener wykorzysta ten czas, a zawodnicy zregeneruja sily i naladuja akumulatorki
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.03.2011, 22:06
Cytat:
czwartkowe zajęcia były ostatnimi w tym tygodniu. Maor Melikson czy Kew Jaliens jeszcze dziś polecą do swoich krajów. Weekend w Holandii spędzi też trener Maaskant. Sobota i niedziela będą całkowicie wolne, a poniedziałkowy trening odbędzie się dopiero po południu.
No to pięknie szlifują formę. Ale tyle było mówienia po ostatnich słabych meczach, że jest dobrze że jest przerwa na reprezentacje bo będzie więcej czasu na poprawę gry.

Maaskant jest zbyt pewny siebie, oby ta pewność go nie zgubiła.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 24.03.2011, 22:41
Trzeba wykorzystać ewidentną zadyszkę Jagiellonii na wiosnę i zdobyć komplet punktów. Zrewanżować się za jesienną porażkę, bo w końcu Wisła gra u siebie. Nie przystoi na własnym terenie przegrywać, dlatego głęboko wierzę w zwycięstwo. Po cichu liczę cały czas na trafienia Genkowa.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.03.2011, 11:39
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jeden mecz zawalony przez Pereiko i trzeba będzie postawić na Jovanica. Szkoda, że Estończyk ma dziurawe ręce, totalne przeciwieństwo Kelemena ze Śląska.

Trzymam kciuki za Burligę, Cikos na wiosne gra beznadziejnie, podobnie Pajlic...Cięzko będzie wygrać ligę i awans do pucharów nie mając żadnego klasowego bocznego obrońcy.
Chyba inne mecze oglądamy bo Pajic to jeden z lepszych w tej rundzie.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów