|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Trener mógłby spróbować wariantu - Łobodziński na prawej obronie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak zdrowie Boguskiego i Boukhariego? Jakiego dokładnie mają kontuzje i kiedy mogą wrócić do treningów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Markus - masz ciekawą, aczkolwiek wg. mnie nie prawdziwą teorię spiskową nt. Kirma. On nie odpuścił po prostu brakło zdecydowania , umiejętności itp.
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jak dla mnie to Chavez zagrał ostatnio parę słabych spotkań
macie za duże oczekiwania do Jaliensa, a on wcale tak źle nie gra |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
U Cikosa zawodzi przede wszystkim umięjętnośc ustawiania się, przejmowania zawodników niestety jest dość surowy technicznie. Z naszych zawodników w perspektywie gry w pucharach jako tako pograć mogą Pareiko,Chavez, Melikson, Sobolewski , Siwakow, Małecki, , Kirm, Wilk i mimo wszystko Genkow reszta nadaje się na zmienników smutne acz prawdziwe
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 22.03.2011 o godz. 09:06.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Za duże oczekiwania? Za duże oczekiwania to można mieć w stosunku do Bunozy, a nie do człowieka, który został sprowadzony jako nowa gwiazda ligi.
Aktualnie gra bardzo przeciętnie w odniesieniu do tego: a) kim jest, gdzie grał, jakie ma (miał?) umiejętności b) ile zarabia Co nie jest równoznaczne z tym, że jest słaby i nie będzie dobrze grał. Liczę, że w niedługim czasie będzie podporą defensywy i kluczowym piłkarzem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pablooo może szału nie ma u Kewa ale spójrz na ostatni mecz. Już raz o tym pisałem, jak Cikos często się zapuszczał do przodu i nie wracał/nie zdążył? po stracie piłki i po naszej prawej stronie Kew robił wtedy za środkowego i bocznego obrońcę... tutaj ustawienie taktyczne trzeba poprawić bo o ile z lewej str jako tako współpraca na skrzydłach jest to z prawej jest niemal zerowa. Nie może być tak że idziemy z akcja boki poszły do przodu, głupia strata i zostajemy z 2 środkowymi ..
Nie wiem ile Kew zarabia, ale wiem że dostał sporo za podpis.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Cikos jest do obróbki, gdzieś tam w ME powinien poznawać takie "tajniki" jak ustawianie się, wprowadzanie piłki do gry itd. On się powinien uczyć,bo nic od siebie nie jest w stanie dać drużynie. Podobnie Bunoza. To są goście do nauki, a nie do gry w pierwszym zespole. Nic nie potrafią dać pierwszej drużynie,żadnej jakości w tym nie ma, nawet solidności. Do nauki, do ME. Tak na spokojnie popracować nad sobą, i za rok, może szybciej, w zależności od postępów spróbować walczyć o pierwszą jedenastkę. Inaczej to będzie taka prowizorka, jak dotychczas. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że ewentualne negocjacje o przedłużenie kontraktu z Łobo zakończą się fiaskiem tak jak to było z Mariuszem P. pseduonim "Mario". Łobo będzie chciał za dużo kasy na co się Wisła nie zgodzi i się pożegnamy.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Obrona gra słabo jako monolit nie tylko poszczególni zawodnicy. Akurat moim zdaniem największym problemem są aktualnie boki obrony. Odpuściliśmy kompletnie bez walki gościa o nazwisku Alverez, tak wiem chłopak nie potrafił wrzucać, ale widać było po nim że zabrał szlify z Seria A bo to jak on potrafił ubezpieczać środkowych obrońcu to nawet Baszczu tego nie potrafił. Głowacki gdzieś wyszedł, czy coś sknocił to wiedział że Alvarez zejdzie do środka i go zaasekuruje.
Czy nasi stoperzy mogą liczyć na Palijcia czy Cikosza ? Odpowiedzcie sobie sami. W naszym przypadku to Jaliens musi grać stopera i prawego obrońce w jednym. W ostatnim meczu z Bytomiem dostał dziurę na dzień dobry ale potem moim zdaniem grał dobrze. Nie jestem wstanie zrozumieć że taki kawał chłopa jak Genkov daje się co chwile przepychać, on więcej miał kontaktów z murawą niż z piłką. To jest środkowy napastnik on musi mocno stać na nogach, policzcie sobie ile fauli w ofensywie ma taki Drogba. A co Pawła i 'psucia' atmosfery. Jego machanie rękami czasami wnerwiało, jednak można rozpatrywać to w dwojaki sposób, raz zagrali mu źle, drugi raz źle to dostawał opier i w końcu zagrywali mu dobrze. Jak tylko będzie możliwość to niech biorą Brożka z powrotem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.03.2011 o godz. 11:50.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
westersyl zgodzę się z Tobą. Szkoda, że Alvarez został odpuszczony bez walki. Radził sobie bardzo dobrze. Aktualnie obrona wygląda jak sklejek ludzi, którzy nie potrafią współpracować ze sobą. Nie wiedzą, co mają zrobić. Co do Cikosza to wg. mnie Palijc radzi sobie lepiej od niego, choć chłopak potencjał ma co pokazał mecz z Legią. W mojej opinii aktualnie gdyby nie Małecki, Kirm i Melikson to bylibyśmy poza szansą na europejskie puchary, a tak to jest spora szansa na MP i walkę o LM, ale czy z taką drużyną jest szansa na nią? Nie sądzę, co sam powiedział trener Maaskant. Niestety w letnik okienku brani byli zawodnicy na ilość, a nie jakość i teraz wychodzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...la-sobola.html
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Był sens walczyć o faceta,który zarabiał 500 euro tysięcy rocznie i za nic nie chciał zejść z wymagań finansowych?Wisła płaciła mu połowę w czasie wypożyczenia, a to było i tak dużo jak na faceta,który nie potrafi dośrodkować. Za takie pieniądze byłoby lepiej poszukać kogoś lepszego. A,że nie znaleziono to inna sprawa.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Guest
|
|
Również obcowałem za tym aby nie brać Alavareza z tego względu że nie potrafi wrzucać, ale jakby się tak przyjeżeć to w tej lidze mało kto potrafi to robić.... reprezentant polski Rzeźniczak nie potrafi wrzucić piłki co jest ewenementem na skale światową. Nie spodziewałem że na tej pozycji można ściągnąć zawodnika tak odstającego poziomem od Alvareza bo ten trzeba mu oddać taktycznie był profesorem, technicznie też potrafił zagrać klępę, i nie miał problemów aby wyprowadzić piłkę oraz trudno było go ograć. Tak jak napisałem w jego misce ściągnięto zawodnika, który nic nie potrafi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Na pewno nie unika walki, a że czasem go ktoś przepchnie to cóż, zdaża się, można powiedzieć, że jest to normalne. Gorzej jak napastnik notorycznie przepycha środkoweg obrońcę jak u nas jest przestawiany Jaliens. Ale czego wymagać od kolesia co waży 68 kilo
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.03.2011 o godz. 15:04.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A ja mam nadzieję że do takich negocjacji nie dojdzie, bo po co nam Łobo?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
^^^ Zaraz sie zacznie jaki to z niego lobuz i wszystkie gazety podchwyca. Zapewne komisja ligi tez sie wtraci.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Spotkałem 1.5 godz temu Maora Meliksona w Saturnie (w Galerii Krakowskiej). Bardzo otwarty i skromny chłopak. Naprawdę aż miło było pogadać. Jak sobie przypomnę inne nasze "gwiazdki", które uciekają przed kibicami... Ech... Ale może w Izraelu taka mentalność.
Dla ciekawskich: kupił jakąś grę do PS3 chyba, nie widziałem dokładnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Łobo ma kontrakt do czerwca ale 2012, wiec na rozmowy o tym czy przedluzac, czy nie jest zdecydowanie za wczesnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tylko się z tego cieszyć. Przedłużyć i tak pewnie z nim nie przedłużymy, zerwać nie zerwiemy, więc... Nic nie tracimy, możemy tylko zyskać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.03.2011 o godz. 17:57.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dobra bez przesady panowie !!!! to kim mamy grać chłopakami 18 - 20 lat z środka obrony z Wisły ME ... Bez przesady bez przesady wiem że niektórzy chcieli by odrazu eldorado ale go nie będzie bo nas nie stać !!! Też chciałbym żeby było nas stać choćby na takich piłkarzy jak Szachtar wtedy co rok mistrzostwo z bilansem 27-3-0 plus Liga Mistrzów i żyć nie umierać ale u nas bieda !!! .... bidaaa nie masz kasy to kupujesz to co jest bierzesz to co dają .. Więc mamy Bunozy Cikosów którzy jednak wynikają że się nadają się do czegoś bo póki co wypracowali choć w mniejszym stopniu ale lidera jednak . Niestety nie jest łatwo znaleźć porządny talent na miarę choćby Marcelo w obronie to niestety kosztuje !!!
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|