The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 19 kolejki
Zwycięstwo Polonii Bytom 11 5,67%
Remis 5 2,58%
Zwycięstwo Wisły Kraków 178 91,75%
Głosujących: 194. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2011, 22:57
Nie no zachowanie Burligi przy drugim golu mnie rozśmieszyło. Mógł jeszcze sie położyć niczym Trałka i sobie popatrzeć. Choć bramka i tak na konto Pareiki. Co do drugiego gola to cała defensywa dała d... i Pareiki bym nie winił tak za tego gola. Tyle błędów w jednej akcji to aż rzadko się zdarza. Jednak największy błąd to według mnie Cikosa. Gdy piłka idzie po lini bramkowej Cikos powinien to wyp... jednak ten się przestraszył że musi to zrobić lewą słabszą nogą więc niejako zmusił Paljicia do wybicia w stronę tam gdzie stali Poloniści i przez te wybicie poszła wrzutka gdzie każdy stał bezssensu i bramka.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.03.2011, 23:02
Baala napisał(a):Wyświetl post
Nie no zachowanie Burligi przy drugim golu mnie rozśmieszyło. Mógł jeszcze sie położyć niczym Trałka i sobie popatrzeć. Choć bramka i tak na konto Pareiki. Co do drugiego gola to cała defensywa dała d... i Pareiki bym nie winił tak za tego gola. Tyle błędów w jednej akcji to aż rzadko się zdarza. Jednak największy błąd to według mnie Cikosa. Gdy piłka idzie po lini bramkowej Cikos powinien to wyp... jednak ten się przestraszył że musi to zrobić lewą słabszą nogą więc niejako zmusił Paljicia do wybicia w stronę tam gdzie stali Poloniści i przez te wybicie poszła wrzutka gdzie każdy stał bezssensu i bramka.
Jesteś miszcz! ))))))))))))

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.03.2011, 23:04
donecki napisał(a):Wyświetl post
Pareiko słaby mecz,dwa razy wypluł i 2 bramki.Obrona cała to jest dramat.Melikson z meczu na mecz gorszy.W ogóle ile mieliśmy strzałow w bramkę oprócz goli - jeden?DRAMAT
1. Przy pierwszym golu to on akurat dobrze wyskoczył i wybił piłkę, a to, że żadna święta krowa z pola nie raczyła pokryć Radzewicza to to jest karygodne! Przy drugiej bramce to można winić i Pareiko, i Jaliensa z Sobolem, którzy blokowali strzał Trytki, ale ja się pytam: CO ROBIŁ Burliga w tym momencie?! A no chłopczyk sobie stoi kilka kroków od Jareckiego i patrzy na niego jak sobie ładnie stoi i wbija bramkę.
2. Strzałów było sporo, po pierwszej połowie mieliśmy więcej od Polonii. A potem to już wszystko sie całkiem je***o.

Zgadzam się na pewno z tym, że obrona to dramat, napisałam z resztą w przerwie moje zdanie na ten temat.

Po końcowym gwizdku stwierdzam jednak, że cała drużyna to dramat. A sam Małecki z Meliksonem niewiele zdziałają. Apropo tej dwójki- jak zaczęli grać między sobą klepką czy do innych podawać to od razu było lepiej. Jak nie idą pod siebie (szcz. Mały) to są efekty choćby minimalne.

Co do Burligi- ja nie rozumiem jak on się utrzymuje w naszym zespole. Nigdy mnie nei przekonywał nawet na tą ławkę, a dziś to już przeginał po całości! Idzie chłopak do przodu- okey, fajnie. Ale jak jest strata to ona ma zapier*** niczym Dani Alves z powrotem, a ten sobie człapie (CZŁAPIE!) na własną połowę. Zachowanie przy drugim golu dla Polonii - brak słów. Aż się boję kolejnych meczy jeśli on będzie grał a nie Cikos [sic!].

Na zmiany nie mamy kogo wpuszczać do ofensywy; na obronę (i tak słabą) brak alternatywy. Oj niech się Holendrzy wraz z panem Basałajem rozglądają porządnie za wzmocnieniami, bo się ciężko patrzy i aż strach. W Europie to nie mamy czego szukać.

Podbeskidzie mogłam im wybaczyć: rozumiem, że PP, o który Wisła się jakoś specjalnie nigdy nie starała (a szkoda!), drużyna pierwszoligowa więc może zabrakło motywacji (czego pojąć nie mogę), ale to co dziś pokazali będzie bardzo ciężkie do strawienia. Dobrze, że udało sie zremisować...

PS. Większość sie tak podniecała już tą Wisłą, a ja sobie spokojnie czekałam, obserwowałam, bo nie mogłam zrozumieć dlaczego wszyscy się tym naszym team'em zachwycają? No i dzisiaj [niestety] to mi wpadł argument na potwierdzenie mojego złego spojrzenia.

Po pierwsze liczę na Mistrzostwo- wiadomo. Ale jednak Wisła do czegoś innego przyzwyczaiła no i pamiętajmy, że wciąż chcemy się przebić gdzieś dalej w tej Europie, a my i tak mamy wciąż rozsypkę, którą stara się nasz trener skleić, ale umiejętności im nie popodnosi.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.03.2011, 23:11
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Chavez ma jedną zaletę, ciężko go przepchnąć, jak Choto. Nie jest i pewnie nie będzie wybitnym obrońcą, ale mimo wszystko w obronie 1 na 1 zdecydowanie trudniej go ograć. Jak ma jako taką szybkość, i jako taką zwrotność to w naszej lidze ujdzie. Masa razy siła.... = Choto, Outarra, a jak dodasz szybkość (kiedyś) to masz Chinyame. Gorzej z grą do przodu u Chaveza....
Jaliens zbyt często przegrywa pojedynki... bo szybkość i start do piłki jak widać nie te, a i jakby brak siły fizycznej no i masy.. On gra jak Cleber, ale Cleber 35 letni po powrocie z Rosji.
Chaveza trudniej ograć? Dzis dwa razy wywalil sie o wlasne nogi... i to tylko dzieki sedziemu ktory dopatrzyl sie faulu uszlo mu to na sucho...
Odpowiedz cytując
oldbiezanow
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 20.03.2011, 23:19
Mały, Kiro i Melikson wygrają nam mistrzostwo nawet przy takiej obronie jaką dzisiaj widzieliśmy. Mam tylko nadzieję że to nie jest jedyny cel dla tej drużyny. A na razie niestety tak to wygląda...
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.03.2011, 23:45
Z perspektywy trybun powiem tyle. Kolejne "zajebiste" zagranie Jaliensa mogło wyjasnić sprawę i dać bytomianom 3 bramkę. Obrona to jest tragedia, a gra ofensywna z jednym napastnikiem póki co nie sprawdza się.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.03.2011, 23:49
Dla mnie w takich meczach wychodzi kto jest kim. Zlekceważyli PBB w tygodniu, w weekend zrobili to samo w lidze. Poważne drużyny grają poważnie w każdym meczu. Jak się odpuszcza mecz w pucharze, to dużo trudniej skupić się na "Walce o mistrzostwo".

Tak naprawdę w tej drużynie nie ma czegoś takiego jak "golenie frajerów". Jak jest drużyna do ogrania to ją powinno się rozbijać w pył. Kiedy my kogoś tak rozbiliśmy to już nie pamiętam. Nie mówię o 3:0 tylko o stanie gdzie drużyna myśli sobie kiedy się ten mecz skończy bo mi wstyd. Musimy budować sobie jakiś respekt, bo jeździmy po jakiś wiochach, wioskach, mieścinach i nikt respektu nie czuje. Podchodzą jak by przyjechali jacyś sparingpartnerzy i można by z nimi wygrać.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Stary 20.03.2011, 23:56
Ja mówiłem, że bardzo się dziwie, że z taką obroną tracimy mało bramek. Jak widać do czasu, straciliśmy dwie z Polonią Bytom a mogło być więcej. W następnym okienku trzeba ściągnąć dwóch Cleberów, dwóch Marcelo i jednego dawnego Żurawskiego i wymiatamy w całej lidze i pucharach
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.03.2011, 23:58
zim zum napisał(a):Wyświetl post
a gra ofensywna z jednym napastnikiem póki co nie sprawdza się.
Czemu się nie sprawdza? Strzeliliśmy najwięcej bramek(29) i liderujemy w tabeli.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 21.03.2011, 00:06
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Czemu się nie sprawdza? Strzeliliśmy najwięcej bramek(29) i liderujemy w tabeli.
Bo jakbyśmy mieli kumaty atak, to dzisiaj byśmy strzelili ze 4 bramki.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 21.03.2011, 00:18
Sami napisał(a):Wyświetl post
Panowie, bez paniki.

Gdy Wisła demolowała w lidze w sezonie 2007/08 tez remisowalismy 2-2 z Odrą. Nawet Barcelona po wspanialej serii wygranych zremisowala 1-1 na wyjezdzie z Gijon. Spokojnie. Po 7 zwyciestwach z rzedu mogl przytrafic sie remis.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Nie chodzi o sam suchy wynik, tylko o formę naszych graczy i styl, w jakim grają od kilku spotkań.

Cytat:
Nie panikowalbym, aczkolwiek jaki dramat jest w obronie to kazdy widzi..
A widzisz, sam przyznajesz, że w obronie jest dramat. A ja dodam jeszcze dramat w ataku i 3 pomocników, bo reszta to koszulki z numerami. Nie ma podstaw do obaw?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.03.2011, 00:19
Nie ma co się czarować, marka Wisły jako dobrego zespołu podupadła i już nikt nie boi się z nami grać.

Ale nie tylko z nami, tak wygląda cała liga. Praktycznie każdy może wygrać z każdym i ciężko tu o jakąś logikę.

Największą bolączką naszej drużyny jest obrona i nad tym piłkarze powinni przede wszystkim popracować. Brakuje jakości i pewności w interwencjach, a do tego wyprowadzenie piłki do pomocników stanowi spory problem.

Szkoda, że wypadł Bunoza, wiadomo, że nie był idealny, ale zawsze stanowił jakąś alternatywę dla Chaveza czy Jaliensa. Teraz obaj panowie nie mają konkurencji, co na dobre raczej nam nie wyjdzie.

Co prawda teraz 2 tyg przerwy na reprezentacje, ale co z tego skoro Chavez wyjeżdża i zbytnio się z Jaliensem przez ten czas nie zgra. Jedyny plus tego, że Cikos się wyleczy do meczu z Jagą (oby).

Jeżeli chodzi o Genkova, wszyscy go krytykują, tymczasem on wykonuje dobrą pracę. W meczu z Widzewem ściągnął na siebie obrońców, dzięki czemu Małecki strzelił gola. Podbeskidziu sam strzelił, a dziś wywalczył karnego. To zły wynik? Wiadomo, że nie gra efektownie i sam nie jestem nim specjalnie zachwycony, ale mierzmy siły na zamiary.

Genkov większość bramek w Lokomotiwie zdobywał głową, tymczasem u nas kompletnie nikt nie ma dobrej wrzutki, więc jak on ma strzelić? Nie wypracowujemy mu sytuacji, niestety takie są fakty.

I tu chciałbym przejść do sedna, mianowicie moim zdaniem Wisła najlepiej wygląda gdy gra szybko, po ziemi, z klepki, ze zmianą pozycji, ruchem w środku pola, słowem - gra kombinacyjna. Dzisiaj w I połowie było parę takich momentów, że gdy przyspieszaliśmy to Polonia nie wiedziała co się dzieje. Dlaczego nie próbujemy tak grać częściej? Wrzutki na Genova są bez sensu ze względu na ich bardzo wątpliwą jakość. Ostatnie dobre dośrodkowanie na głowę atakującego zawodnika jakie sobie przypominam to cross Łobo do Pawła Brożka w meczu z Górnikiem Zabrze (gol na 3-1), a to było 2 lata temu. Takie piłki powinien dostawać Genkov, ale może o nich tylko pomarzyć.

Dlatego właśnie bardziej przydałby nam się napastnik w stylu Brożka - czyli przede wszystkim szybki, ruchliwy, wychodzący do prostopadłych piłek. Bardziej pasowałby do stylu gry tej drużyny i myślę, że byłoby z niego więcej pożytku. Genkov jak na to co może zrobić i tak robi sporo, więc nie czepiajcie się aż tak chłopaka. Zawodnik z niego dobry, ale nie do końca chyba pasujący do takiej taktyki jak nasza, bo jedyna rola jaką może spełniać to ściąganie na siebie uwagi obrońców i robienie miejsca dla Kirma i Małeckiego.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.03.2011, 00:26
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Tak naprawdę w tej drużynie nie ma czegoś takiego jak "golenie frajerów". Jak jest drużyna do ogrania to ją powinno się rozbijać w pył. Kiedy my kogoś tak rozbiliśmy to już nie pamiętam
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html

Na "golenie frajerów" w wykonaniu obecnej Wisły bym nie liczył. Będzie fajnie, jeśli ten zespół grając bez obrony i ataku będzie po prostu wygrywał częściej niż ligowi rywale.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 21.03.2011, 00:28
MCX - z większością Twoich tez się zgadzam, oprócz jednej: winę za kiepskie wyprowadzenie piłek ponoszą nie obrońcy, tylko pomocnicy, którzy kompletnie się nie pokazują do podań. Któryś mecz z kolei, gdzie nasi defensorzy bezradnie rozkładają ręce, bo pomocnicy są pod polem karnym rywala. Dziura w środku jak cholera jest. jedyny, który jeszcze się wraca po piłkę, to Sivakow, niestety moim zdaniem to jedyny pozytyw w jego grze.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 21.03.2011, 00:33
Ośmielę się narazić forumowym leszczom stwierdzając, że ten punkt dla Bytomia o tyle cieszy, że przez to pasiaste dziouszki spadną z ligi maąc na uwadze wyniki konkurencji bezpośredniej w tej kolejce to wynik cieszy.

Resztę teraz trzeba wygrać

A pasiastym dziouszkom życzę nieudanych wyjazdów do Bytomia i Gdyni i to załatwi sprawę.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.03.2011, 00:35
willow napisał(a):Wyświetl post
MCX - z większością Twoich tez się zgadzam, oprócz jednej: winę za kiepskie wyprowadzenie piłek ponoszą nie obrońcy, tylko pomocnicy, którzy kompletnie się nie pokazują do podań. Któryś mecz z kolei, gdzie nasi defensorzy bezradnie rozkładają ręce, bo pomocnicy są pod polem karnym rywala. Dziura w środku jak cholera jest. jedyny, który jeszcze się wraca po piłkę, to Sivakow, niestety moim zdaniem to jedyny pozytyw w jego grze.
Fakt, pisząc o słabym wyprowadzaniu piłki przez obrońców nie miałem na myśli tego, że to wyłącznie ich wina. No, ale taki Chavez powinien nad tym popracować i to solidnie, bo aż oczy bolą, jak facet odzyskuje piłkę i specjalnie przez nikogo nieatakowany posyła dzidę w aut. Cała drużyna powinna nad tym pracować.

Wracając jeszcze do dzisiejszego meczu - byłem wniebowzięty gdy Kirm strzelił gola z rzutu wolnego. Oglądając mecze Wisły w ostatnich kilku latach można było wręcz pomyśleć, że zasady gry w piłkę nożną zabraniają zdobywania bramek bezpośrednio z rzutów wolnych. A tu proszę, okazuje się, że jednak ktoś nad tym pracuje na treningach. Oby jak najwięcej takich strzałów, teraz gdy mamy w składzie Meliksona, którego przeciwnicy często faulują rzuty wolne powinniśmy mieć dopracowane do perfekcji.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.03.2011, 00:44
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Bo jakbyśmy mieli kumaty atak, to dzisiaj byśmy strzelili ze 4 bramki.
Czyli co? Gdybyśmy wystawili 2 napastników np. Genkov i Mały, nasza ofensywa wyglądała by lepiej? Nie. W moim odczuciu to kwestia zgrania i formy zawodników, a nie schematu ustawienia. Nie można zapominać, że przy obecnym ustawieniu momentami Kirm/Mały spełniają również role napastnika. Gdybyśmy mieli dziś kumaty atak: Mały, Kirm, Genkov, wywieźlibyśmy 4 bramki. Gdybanie...
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.03.2011, 00:49
Ja w trakcie meczu na żywo miałem jedno wrażenie, ale mogło być zupełnie złudne, że Moar był kompletnie zrezygnowany w pewnym momencie właśnie brakiem ruchy, chęci wyjścia po piłke partnerów z zespołu, co sam uważam ze duży mankament w naszej grze.
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.03.2011, 00:53
Od jakiegoś czasu mówię, że ten system z jednym napastnikiem nie jest dla Wisły. I oglądając poprzedniue mecze i ten dziesiejszy śmiem twierdzić, iż to nie Bytom postawił nam tak trudne warunki tylko Wisła jest tak słaba ........
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Stary 21.03.2011, 00:57
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Od jakiegoś czasu mówię, że ten system z jednym napastnikiem nie jest dla Wisły. I oglądając poprzedniue mecze i ten dziesiejszy śmiem twierdzić, iż to nie Bytom postawił nam tak trudne warunki tylko Wisła jest tak słaba ........
Mogę się mylić, ale nie zgadzam się z Tobą. Problem polega na braku dyscypliny taktycznej i psychice niektórych graczy. Drażni mnie gra naszej '19' w ostatnich meczach, mimo kilku kluczowych zagrań i bramek. Zbyt dużo jeszcze złych decyzji podejmuje. Moim zdaniem RM powinien czasem zdecydować się zmienić go by nie ponosiła Patryka fantazja.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.03.2011, 01:02
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Ośmielę się narazić forumowym leszczom stwierdzając, że ten punkt dla Bytomia o tyle cieszy, że przez to pasiaste dziouszki spadną z ligi maąc na uwadze wyniki konkurencji bezpośredniej w tej kolejce to wynik cieszy.

Resztę teraz trzeba wygrać

A pasiastym dziouszkom życzę nieudanych wyjazdów do Bytomia i Gdyni i to załatwi sprawę.
Nie wiesz tego że oni bardziej by się cieszyli z tego że my nie zdobędziemy mistrzostwa niż to że oni się utrzymają? Takie jest ich nastawienie.

Co do meczu strasznie wolno rozgrywaliśmy piłkę, gdy trochę przyspieszyliśmy od razu widać było jaka jest różnica między nami a Polonią. Właśnie w tych momentach gdy przycisnęliśmy zdobywaliśmy gole. Ogólnie za mało kombinacyjnej gry, szybkich podań i wyjść na pozycję.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 21.03.2011, 01:25
Wychodzą przez wąż ogrodowy

Spoglądają przed siebie

Rzucają okiem na

I to jest dla mnie niepojęte.

Czy oni nie zdają sobie sprawy że mają zaszczyt grać dla takiego klubu jak Wisła, gdzie sprzątaczka wykazuje się większym profesjonalizmem od 2/4 reszty klubów w Polsce, na takim stadionie, przy takich kibicach?
Urodzony w czepku - tyczy się praktycznie każdego z nich. Nie muszą całować swoich zbawicieli po dupskach, wystarczy że pokażą że im zależy na trawniku.
To nie oni robią łaskę Wiśle że tu grają. Pora to zrozumieć.
Ostatnio edytowane przez element : 21.03.2011 o godz. 01:32.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 21.03.2011, 01:37
michalo28 napisał(a):Wyświetl post
Osobiście widzę tutaj stratę punktów. Nie prezentujemy się dobrze na wyjazdach w tym sezonie. Niestety śmierdzi mi tu remisem bramkowym.
Mówiłem, że ten mecz mi śmierdzi...
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.03.2011, 01:40
willow napisał(a):Wyświetl post
... winę za kiepskie wyprowadzenie piłek ponoszą nie obrońcy, tylko pomocnicy, którzy kompletnie się nie pokazują do podań. Któryś mecz z kolei, gdzie nasi defensorzy bezradnie rozkładają ręce, bo pomocnicy są pod polem karnym rywala. Dziura w środku jak cholera jest. ...
Ja też tego nie pojmuję. Papiery (większość) na klepkę mają, a oni gonią do przodu nie wiadomo po co, zamiast zejść pod obronę do gry.

Co dopiero o tym pisałem po ostatnim meczu i zaczyna mnie to coraz bardziej irytować.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.03.2011, 01:48
element napisał(a):Wyświetl post

Czy oni nie zdają sobie sprawy że mają zaszczyt grać dla takiego klubu jak Wisła, gdzie sprzątaczka wykazuje się większym profesjonalizmem od 2/4 reszty klubów w Polsce, na takim stadionie, przy takich kibicach?
Urodzony w czepku - tyczy się praktycznie każdego z nich. Nie muszą całować swoich zbawicieli po dupskach, wystarczy że pokażą że im zależy na trawniku.
To nie oni robią łaskę Wiśle że tu grają. Pora to zrozumieć.

W sumie kibice np Legii tez od paru ładnych lat to samo "tłuką" swoim pilkarzom do głow

Ja bym ich ponownie wzial do kopalni,czy fabryki TF

Zeby zobaczyli za ile,i ile godzin pracuje przecietny czlowiek zeby miec co do garnka włozyc

a tu ludzie ktorzy zarabiaja nawet tą srednia jak na Wisle place jakies 30 tys miesiecznie-co dla wiekszsoci jest kosmiczną kwota nie potrafia w meczu celnie dosrodkowac ,albo kopnac chociac NA BRAMKE

Bo caly czas mam wrazenie ze oni nie doceniają to co mają.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.03.2011 o godz. 01:50.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Stary 21.03.2011, 02:06
Nie doceniają i raczej 96% z nich nigdy nie będzie
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 21.03.2011, 02:52
Ja pierniczę, masowe czarnowidztwo po jednym zremisowanym meczu w ekstraklasie.
Nie takie wpadki nie takiej Wiśle się zdarzały. Zwłaszcza, że po serii 7 zwycięstw musiało kiedyś przyjść jej przerwanie.
Są 2 tyg czasu, trzeba popracować, ale jednocześnie odpocząć, bo mecz z Podbeskidziem było widać po piłkarzach. Zostawili tam sporo zdrowia na boisku, zwłaszcza, że grali z takimi drwalami. Mecze z takimi zespołami są trudne jak diabli i jak coś w przeciwniku nie pęknie, to można się przejechać jak dzisiaj.
Wiadomo, że bramki straciliśmy po naszych błędach - trzeba pracować nad ich wyeliminowaniem. Nie zarzucałbym piłkarzom braku zaangażowania, raczej było po nich widać brak sił.

Przede wszystkim nie panikować i poukładać obronę. Żadnej tragedii nie ma, dołożyliśmy kolejny punkt przewagi nad rywalami.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.03.2011, 03:33
A tam pierdzielicie od razu z tymi kopalniami, fabrykami... Aż takiego piachu nie gramy. W końcu mamy 1 miejsce w lidze.
Widać, że tym chłopakom się chce, a to, że raz na jakiś czas zaliczą wpadkę to normalne. Mieli super serie, kiedyś musiało to zostać przerwane. Cieszmy się, że z Polonią a nie Legią, czy Lechem.
Słabsza gra wynika bardziej z braku umiejętności i ogrania, niż z olewania swojej pracy. A widać, że chłopaki się starają. Genkov, Melikson, Małecki, Wilk, Sobolewski, Kirm, Pareiko - oni wszyscy dużo pracują na boisku. Inni pewnie też, tylko mniej to widać, bo może mają gorsze umiejętności. Wciąż odnawiany skład też nie pomaga. Co chwile nowi zawodnicy, obcokrajowcy, co warto podkreślić, co mecz to inny skład i obrona. Nie będę się dużo rozpisywał, ale chyba każdy rozumny człowiek wie, że obrona potrzebuje więcej czasu na zgranie, tym bardziej, że co chwile gra ktoś inny. Jaliens na pewno pokaże, że to piłkarz z dużymi umiejętnościami, ale na to wszystko potrzeba czasu. To nie jest piłkarz światowego poziomu, że przyjdzie i od razu będzie nam mecze wygrywał. Tacy w Wiśle jeszcze długo grać nie będą.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.03.2011, 07:21
Ja trochę winy upatrywał bym u Maskanta szacunek za to co zrobił ale jak dla mnie chłop nie umie ustawić zespołu ani dokonywać zmian Genkov zupełnie sobie nie radzi z rolą wysuniętego napastnika może walczy ale pożytku z tego nie ma .Małecki w 100% poradził by sobie tam lepiej potrafi przyjąć i utrzymać się przy piłce z obrońcami na plecach.A co do zmian to już porażka 2;1 w plecy Jrsak nie ma najlepszego dnia <co już wiadomo od lat że jak nie gra to nic z nie go nie ma> Sobolewski dostaje żółtą kartke, a trener przygląda się jak by nic się nie stało trzyma się go twardo do 89 minuty po czym gra na czas dla bytomia

Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.03.2011, 08:04
[QUOTE=Ogryzek;1068076]Moje oceny z tego... nooo meczu.

2 - Żurawski - no cóż tu napisać....

Żurawski grał 5 minut i już 2 dostał dajcie spokój... w całej 2 połowie nic się nie działo dobrego .. Polonia była lepsza !!!
Za ten mecz wszystkim obrońcom należą się 1 lub 2 !!!! kompletny brak zgrania i rażące błędy !!! to że Polonia nie wygrała tego meczu to tylko zasługa sędziego i kiepskich umiejętności technicznych piłkarz z bytomia gdzie brakowało im poprostu wykończenia !!!
Borinho
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów