The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2011, 11:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Grał w Holandii, powinien skakać lepiej niż Michael Jordan.

Coś czuję, że jego krytycy jeszcze się z nim przeproszą. Po Cleberze i Marcelo też na początku jechali, a każdy bardziej rozgarnięty widział, że będzie z nich pożytek.
Po Cleberze nie pamiętam, ale pamiętam, że Marcelo zawalił nam mecz ze Śląskiem http://www.youtube.com/watch?v=-k8JH...eature=related , potem się chłopak oczywiście wyrobił, więc ja nie skreślam Jaliensa.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.03.2011, 11:52
Kiedyś byli Kirm i Jirsak, których Małecki stresował i przez niego słabo grali.
To ja dołozę kolejną teorię ( a co!), Bunoza stresuje Jaliensa! Dlatego powtórzę to, co pisałem przed rewanżem z PBB - Gordan na ławeczkę.
..
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.03.2011, 12:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Po Cleberze nie pamiętam, ale pamiętam, że Marcelo zawalił nam mecz ze Śląskiem http://www.youtube.com/watch?v=-k8JH...eature=related , potem się chłopak oczywiście wyrobił, więc ja nie skreślam Jaliensa.
Tą bramkę to zawalił przedewszystkim Pawełek.

Co do obrony to Jaliens gra bardzo słabo i jest wielkim roszczarowaniem. Z drugiej strony jest też Bunoza który ma wiele braków wręcz juniorskich. Także ktokolwiek będzie grał w środku obrony to powinien być dobierany do Chaveza który jest zdecydowanie najlepszy.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.03.2011, 13:01
Nie podoba mi się gra Bunozy, ale na dzień dzisiejszy Gordan i tak jest lepszy od Jaliensa. Bunoza jest niepewny i kiksuje, ale za to jest dość silny i agresywny. Potrafi przepychać rywali i dzięki temu wyprzedzać ich i przechwytywać piłkę. Co by nie mówić o Bunozie, to w tej chwili kasuje akcje przeciwników skuteczniej niż Holender. W walce o górne piłki Gordan też prezentuje się lepiej. Braki fizyczne Jaliens powinien nadrabiać doświadczeniem i umiejętnym ustawianiem się, ale jak dotąd zupełnie mu to nie wychodzi. Powiedziałbym, że gra asekurancko - unika trudnych, ryzykownych interwencji.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.03.2011, 13:10
W wlace o górne piłki Gordan prezentuje się tak dobrze, że każdy rzut rożny czy też wolny pod naszą bramką to olbrzymie zagrożenie. Przy rzutach rożnych czy wolnych pod bramką przeciwnika jest równie dobrze - w zasadzie Bunoza mógłby nawet pod bramkę przeciwnika się nie pchać, bo pożytku z niego nie ma. O jego kiksach, bezmyślnych zagraniach czy braku orientacji co się dzieje na boisku wypowiadać się już nie ma co.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.03.2011, 13:15
Rzeczywiście, Jaliens gra bardzo słabo. Nie skacze do piłek, nie jest agresywny, jest chucherkiem, nie myśli na boisku, źle się ustawia, nie trzyma linii spalonego, nie dyryguje obroną, wdaje się w dziwne kiwki, wykopuje długie piłki bez żadnego pomysłu do przodu. Junior po prostu.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.03.2011, 13:24
Trudno jest się wam pogodzić z prawdą, że były reprezentant Holandii nie prezentuje się lepiej od Gordana...
A taka niestety jest na ten czas, bardzo bolesna, prawda.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.03.2011, 13:34
Jeśli chodzi o obecną formę, to na pewno różnicy pomiędzy grą Gordana a Jaliensa nie widać.
Natomiast wprawne oko zauważy różnicę w sposobie poruszania się na boisku, ustawianiu się i odpowiedzialności w obronie. Tych trzech rzeczy, praktycznie niezbędnych dla środkowego obrońcy Bunozie brakuje.
Naprawdę, nie wymagajmy od Kew cudów. Nie wiadomo w jakiej formie trafił na zgrupowanie do nas. Bardzo mało ludzi w Polsce interesuje się ligą holenderską, dlatego też pewnie nikt nie powie, jak grał w tym sezonie.
Wydaje mi się, że mimo wszystko z tej mąki będzie chleb. Duże znaczenie w przypadku gry w obronie ma zgranie się, a jak wiadomo działacze postawili na wielojęzyczną obronę, dlatego tym trudniej zachować w tej formacji spójność. Ja w Jaliensa wierzę, jest to zawodnik, który może nam pomóc, niemniej jednak zbyt wysokie wymagania wobec niego dla wielu stawiają go w hierarchii obrońców dopiero przed Kowalskim.
Ostatnio edytowane przez murray : 19.03.2011 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2011, 14:53
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Trudno jest się wam pogodzić z prawdą, że były reprezentant Holandii nie prezentuje się lepiej od Gordana...
A taka niestety jest na ten czas, bardzo bolesna, prawda.
Głupoty opowiadasz - Gordan jest z nami już prawie rok, nie widać jakiejkolwiek poprawy w jego grze. Jak walił bezsensowne piłki byle dalej tak wali, jak kiksował tak kiksuje, jak nie potrafił wygrać walki o górną piłkę tak nie potrafi, jak bezmyślnie faulował tak fauluje itd... O jego ustawianiu się na boisku szkoda nawet pisać, bo to chyba nawet Kowalski robi lepiej.
Kew nie gra olśniewająco, gra średnio. Czas działa jednak tylko i wyłącznie na naszą i jego korzyść. Z Chavezem stworzy solidną parę na dwa, trzy sezony. Kew stara się spokojnie wprowadzać piłkę do gry, na pewno dużo lepiej ustawia się na boisku, solidnie gra wślizgiem. Wg mnie potrzeba mu jedynie kilku meczów z Chavezem u boku i będziemy zadowoleni.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 19.03.2011, 14:59
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
W wlace o górne piłki Gordan prezentuje się tak dobrze, że każdy rzut rożny czy też wolny pod naszą bramką to olbrzymie zagrożenie. Przy rzutach rożnych czy wolnych pod bramką przeciwnika jest równie dobrze - w zasadzie Bunoza mógłby nawet pod bramkę przeciwnika się nie pchać, bo pożytku z niego nie ma.
Napisałem, że w tym aspekcie jest lepszy od Jaliensa. To nie znaczy, że jest w tym dobry.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2011, 15:03
jova napisał(a):Wyświetl post
Napisałem, że w tym aspekcie jest lepszy od Jaliensa. To nie znaczy, że jest w tym dobry.
A może tak - mimo sporej przewagi wzrostu Gordan gra równie słabo w powietrzu jak Jaliens.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 19.03.2011, 15:13
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A może tak - mimo sporej przewagi wzrostu Gordan gra równie słabo w powietrzu jak Jaliens.
Może tak być, ale wzrost Bunozie się przydaje i po długich podaniach i dośrodkowaniach rywali Gordan łatwiej dochodzi do piłki niż Jaliens.
Ostatnio edytowane przez jova : 19.03.2011 o godz. 15:17.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.03.2011, 15:20
Nie pisałem, że Gordan gra dobrze, bo niestety tak nie jest. Kew po prostu nie gra lepiej, a to że błędy Bunozy są bardziej widoczne to fakt, że praktycznie tylko on wychodzi daleko do napastników, wygrywa większość pojedynków powietrznych (Holender wygra coś raz do roku), w wyprowadzaniu piłki Kew również nie istnieje, woli oddać piłkę Bunozie, który bardzo często zmuszany jest do długich piłkę (równie często posyła je bezmyślnie)

A ilość kiksów Holendra też nie jest tak mała by pisa, że gra on solidnie, solidnie to gra Chavez, który w obronie jest nie do przejścia, a że ma problemy z wyprowadzaniem piłki, no cóż, po to mamy 3 pomocników w środku, by to oni brali na siebie ciężar gry.

na początku byłem za parą Chavez - Jaliens, jednak postawa Holendra sprawiła, że do Honduranina powinien być dopierany lepszy z pary Kew-Gordan.

P.S. Chyba z relacji tekstowych wnioskujecie, że Gordan gra słabo w powietrzu... Nie gra na takim poziomie jak Marcelo, ale większość napastników przegrywa z nim pojedynki, zastawiać się również potrafi.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2011, 15:28
Ok Gordan gra w powietrzu świetnie i wygrywa prawie wszystkie pojedynki
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 19.03.2011 o godz. 15:56.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.03.2011, 15:43
Cytat:
w wyprowadzaniu piłki Kew również nie istnieje,
Polecam sobie obejrzeć jakiś mecz Wisły, np z Arką ze szczególnym uwzględnieniem gry Jaliensa. (wyłącz komentarz).
Jaliens wyprowadza piłkę bardzo dobrze, zobacz sobie kto kopnął piłkę w stronę Cikosa w meczu z Arką z czego później padła bramka. To nie był wykop w stylu Bunozy czy Chaveza ( na ślepo) tylko on wiedział do kogo chce zagrać. Jak już pisałem wcześniej ponad 90% jego podań dochodzi do kolegów.

Podobno wyprowadzanie piłki nie jest aż takie ważne... tylko jak gra Chavez z Bunozą to zagrożenie stratą istnieje przez cały mecz. Przeciwnicy to widzą i efekt jest taki że oni po prostu boją się wprowadzać piłkę w wyniku tego oddajemy ją za darmo. Tak jak napisał wolfy moim zdaniem kwestia czasu kiedy docenicie jego grę.
Robicie aferę z rzeczy naprawdę śmiesznych to gdzieś Jaleinsowi piłka pod nogą przeleciała to już jest tragedia, bo jak to 10 krotny reprezentant tak robić nie może, tylko spójrzcie na jedną rzecz, piłka do niego leci on już głowę ma w górze i szuka wzrokiem pomocnika, kompletnie nie patrzy na piłkę. Chavez dotyka ją 4 razy zanim będzie szukał partnera do podania. Kew brakuję tylko trochę ogrania bo w Holandii ostatnią rundę spędził na ławie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.03.2011 o godz. 16:17.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.03.2011, 17:58
Bunoza złamał nogę w kostce..

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ntuzja_bunozy/
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.03.2011, 18:00
Temat stoperów się kończy. Wypada tylko życzyć Gordanowi jak najszybszego powrotu do zdrowia.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.03.2011, 18:01
No to mamy problem. Poważny problem. W przypadku absencji kogoś z dwójki Chavez, Kew do gry wchodzi Kowalski.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

przynajmniej nie musicie się już zastanawiać kto ma grać.. Gordan czy Q.. czyli znowu trzeba będzie odkurzyć przynajmniej na ławkę Kowalskiego.. bardzo zła informacja.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Zostało 3 stoperów, chociaż Kowalski chyba mało kogo przekonuje swoją grą.
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.03.2011, 18:04
Już chyba wolałbym na stoperze kogoś z trójki Wilk-Sobolewski-Sivakov niż Kowalskiego...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.03.2011, 18:19
No to Bunoza ma po grze ;/

Jak myślę że ten paralityk Kowalski będzie grał to już się boję.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.03.2011, 18:31
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
No to Bunoza ma po grze ;/

Jak myślę że ten paralityk Kowalski będzie grał to już się boję.
Dlatego ja już wolę aby Maaskant dał szansę komuś z Młodej Ekstraklasy: Nalepie albo Czekajowi.
Ewentualnie można cofnąć Sivakova albo Sobolewskiego...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 19.03.2011, 18:42
Jak kiedyś widziałem Bunozę z daleka, to zauważyłem, że ma strasznie krzywe nogi. Coś takiego:

()

Może budowa kości miała spory wpływ na niefortunną kontuzję.
Trudno wyrokować, co zrobi z tym fantem Maaskant. Na tę chwilę mamy Jaliensa i Chaveza oraz Kowalskiego.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.03.2011, 18:51
Tylko proszę nie płaczcie po kontuzji Bunozy. Przecież to drewno, Mr. Bonarka. Najsłabszy w defensywie, cienias, ogórek.

Bez hipokryzji.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 19.03.2011, 18:54
Jezeli za Bunoze ma grac Kowalski albo Jaliens, to ja juz wole kogos z ME, ewentualnie lepiej bedzie kogos przekwalifikowac z pomocnikow (moze Sobol?)
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.03.2011, 18:54
murray napisał(a):Wyświetl post
Jak kiedyś widziałem Bunozę z daleka, to zauważyłem, że ma strasznie krzywe nogi. Coś takiego:

()

Może budowa kości miała spory wpływ na niefortunną kontuzję.
Trudno wyrokować, co zrobi z tym fantem Maaskant. Na tę chwilę mamy Jaliensa i Chaveza oraz Kowalskiego.
Rivaldo tez miał krzywe nogi i wcale mu to nie przeszkadzało.

Krytykując Kowalskiego zwróćcie uwagę na to, że jest to nasz wychowanek i o ile umiejętności nie ma wybitnych, to nigdy nie brakuje mu zaangażowania.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.03.2011, 18:58
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Rivaldo tez miał krzywe nogi i wcale mu to nie przeszkadzało.

Krytykując Kowalskiego zwróćcie uwagę na to, że jest to nasz wychowanek i o ile umiejętności nie ma wybitnych, to nigdy nie brakuje mu zaangażowania.
Otóż to.

Dlatego dajcie sobie na luz z obrazaniem Gościa, który zawsze gra na 100%. Można skrytykować, ale nie obrażać.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 19.03.2011, 19:07
Daleki jestem od obrażania Kowalskiego.
Każdy może prawda krytykować.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.03.2011, 19:22
Zdobędziemy mistrzostwo z lewym pomocnikiem przekwalifikowanym na obrońcę i jednym stoperem w składzie
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów