|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Winnym utarty bramek Jaliens? No muszę przyznać, że potraficie mnie zaskakiwać na tym forum coraz częściej...
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
To z tego, że używając eufemizmów ten facet nam przegrał wczorajsze zawody. Skoro raz był do tego zdolny, to stać go na powtórkę.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W jaki sposób przegrał nam mecz?
Mieliśmy kilka okazji do do strzelenia bramek, a sędzia chyba nie zabronił strzelać do bramki rywala? Dwa stracone gole po błędach obrony. W pierwszej połowie dał nam dwa rzuty wolne z takiego miejsca, że przynajmniej po jednym powinna być bramka. Nie ma co zrzucać winy na sędziego, nawet jakbyśmy przez niego stracili te dwa gole, to drużyna aspirująca do mistrzostwa polski powinna taki mecz wygrać na luzie. Podbeskidzie nas pokonało ambicją, wolą wali, oni chcieli awansować, to był ich mecz życia, a naszym widocznie tak bardzo nie zależało. Zwalanie winy na sędziego to ŻENADA! |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dopiero zaczynamy tworzyć swoja historie ale zawsze bedziemy pamietac te 2 mecze z Wisłą, były to dla nas nieprawdopodobne do opisania emocje ale to chyba wiadome
![]() Mogliscie sie lepiej zachowac wobec naszych piłkarzy jak i zarowno kibicow co byli na meczu w Krk no ale niestety musieliscie pokazac kto rzadzi... My w Bielsku zachowalismy sie inaczej i jestem z teego dumny ;] co do meczu to biorac pod uwage oba mecze to przeszlismy do polfinalu zasluzenie i chyba kazdy tutaj sie ze mna zgodzi. Szczerze mowiac to tak jak powiedzial trener osiagnelismy to co chcielismy, zagralismy dobra pilke, pokazalismy sie calemu kraju i juz powinnismy miec wyjeb** na ten puchar aby sie skupic tylko na lidze i spotkac sie ponownie za rok w ekstraklasie! Pozdrawiam ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Dopuszcza Was z takim stadionem? pytam bez napinki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Skrót montowany z polskim komentarz live pl
TVP Sport / opowiadacz bajek: Zawacki http://www.multiupload.com/VZ34QCWPS9 |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Analiza taktyczna tego meczu:
http://taktycznie.blogspot.com/2011/...na-musiku.html |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Chyba nie każdy. Przeszliście na dużym farcie. Jeśli to jest "zasłużenie" to ok. Godzina meczu od 15 do 65 minuty+ ostatnie 15 minut pokazało, że nie macie żadnych argumentów technicznych ani taktycznych. Gratuluję fartownego zwycięstwa. Przykre, że akurat pofarciło się wam z nami
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na spokojnie:
Komentarz meczu w TVP żałosny i stronniczy. Borski albo nie umie sędziować albo przekręcił nas specjalnie- arbiter międzynarodowy dobre (przy obu bramkach dla Podbeskidzia Borski miał swój wkład). O grze Wisły nie będę już wspominał, napisze tylko, że zawalony (zlekceważony) 1 mecz który zdecydował o awansie. w Bytomiu znów Borski - klub powinien wnieść o zmianę arbitra i dołączyć zapis z wczorajszego meczu. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Tak na chłodno:
Przegraliśmy w zajebiście frajerski sposób jakiego już dawno nie wiedziałem. Mając wynik 2-0 i sytuacje trzech na bramkarza to powinno być szybkie 3-0 i jechanie z Podbeskidziem jak od 15 do 45 minuty kiedy Podbeskidzie goniło za piłką z wywieszonym jęzorem, a tak dwa wolne i w ....u. Poza tym praktycznie zero sytuacji z gry dla Podbeskidzia Jak słyszę lub czytam że Podbeskidzie było lepsze to cóż...bez komentarza. Tak czy siak gratuluje awansu. Paradoksalnie ten mecz długimi fragmentami wyglądał tak jak tego można było od Wisły oczekiwać. No i trudno nie wspomnieć o wejściu Łobodzińskiego hehe trzeba przyznać że narobił wiatru, szkoda że nic nie wpadło po jego akcjach. Mam nadzieję że to będzie zimny prysznic dla tej drużyny i w Bytomiu zobaczymy 11 w....ionych chłopa, którzy rozniosą Polonie. ![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
wczoraj nie chciałem komentować meczu, wiadomo emocje, postanowiłem dziś spokojnie zobaczyć skrót i dopiero wyciągać wnioski co radze wszystkim. Emocje są złym doradcą.
czytając dziś temat aż przecierałem oczy ze zdumienia czytając o tym że porażka to nie jest wina np Riosa. Przy 0:2 wychodzimy z kontrą 4 na 2 Małecki świetnie podaje do Riosa a ten ma dobre kilka sekund by podać prostą piłkę do świetnie ustawionego Dragana, który ma przed sobą pustą bramkę. Ale nie bo po co. 0:2 pełna copacabana przerzucimy sobie bramkarza. No niestety umiejętności zabrakło, zamiast dobić leżącego , a jestem pewny że dostając trzecią bramkę gospodarze by już sie poddali, my marnujemy kolejna okazje, tym razem Patryk bardzo dobrze wchodząc w pole karne z prawej strony zamiast dograć do zawodnika Wisły stojącego przez chwile sam przed sama bramką woli strzelać. Boczna siatka. Moim zdaniem zabrakło piłkarskiej dojrzałości, doświadczenia, odpowiedzialności za grę i za wynik. Zwykle to wszystko daje nam Sobol, swoją wielką osobowością. Tym razem powinien wziąć tą odpowiedzialność na siebie Garguła. Trzydziestoletni niegdyś świetny rozgrywający w walce z pierwszoligowcem nie potrafi przez minute pograć piłką. 20 spokojnych podan? szanowania piłki przy 0:2 ? nie. durne straty. Moim zdaniem po tym dwu meczu z ciężkim sercem Łukasza możemy skreślić. Staje się on wielkim balastem finansowym. gianbuffon wcześniej napisał co chcemy od Andiego przecież wywalczył dwa rzuty wolne?! i to z bliskiej odległości. Moim zdaniem, jeżeli zawodnik nie gra przez kilka miesięcy, dostaje szanse gry w pierwszym składzie, to dyma na tym boisku od szesnastki do szesnastki. I rzeczywiście wywalczył 2 rzuty wolne, szkoda że tylko w taki sposób się wyróżnił na plus w tym meczu. Ja jednak wole Kirma, który może rzeczywiście nie ma tak bajecznej techniki jak Rios, ale wierze że on by się tak nie je**ł w sytuacji sam na sam Powód: Chyba ktoś w gazecie podając cenę wykupu za Andiego walnął się o jedo zero.
Ostatnio edytowane przez yogul : 17.03.2011 o godz. 21:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście zawodnik, który nie gra przez tyle czasu powinien zaprezentować się z dobrej strony, harować, pokazać się trenerowi, że zasługuje na pierwszy skład. Ale też taki zawodnik nie zagra swojego meczu życia, ponieważ brakuje mu ogrania. Tak też było z Riosem. Niby nie grał tragicznie, wywalczył dwa rzuty wolne, ładnie panował nad piłką, ale nie strzelił w 100% sytuacji i od razu każdy zwala winę na niego. Gdyby grał częściej to na pewno by się lepiej zachował. Brakło mu pewności, dojrzałości.
Ale czego wy się po nim spodziewaliście? Przecież i tak zagrał lepiej od Garguły, Bunozy, Cikosa... Małecki, Melikson, Wilk też nie zagrali na poziomie jaki pokazali we wcześniejszych meczach. Każdy zagrał słabo i nie ma co zwalać winy na indywidualności, czy sędziego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak sędzia praktycznie podarował Podbeskidziu dwie bramki, to chyba lekka przesada jak na międzynarodowego arbitra.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dobra, podarował im te dwa wolne. Ale teraz zapomnij o tym, włącz sobie ten filmik. Na nim nie ma pokazanych fauli, same sytuacje bramkowe. Powiedz mi jak oceniasz zachowanie naszych zawodników. Czy była tam agresja, czy ustawienie było dobre, ilu zawodników wyskoczyło do piłki? http://www.youtube.com/watch?v=RkhmHxx065g |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeje... ten mecz stałymi fragmentami w obronie, każdy śmierdział bramką dla Bielska. Z kolei my nie stwarzaliśmy z naszych zagrożenia, poza strzałem Sivakowa. Dobra zmiana Łoba widać że uwierzył w siebie w końcu nie miał się czego bać bo graliśmy z ogórkami ( bez obrazy) byłem w szoku widząc jego kiwki na które nie pozwala sobie w meczach ligowych, Łobo nie bój się
Czekam na remont obrony po sezonie bo Cikos i Bunoza to nieporozumienie. Aktualnie Chavez lepszy od Jaliensa. Panowie będzie dobrze zimny prysznic dla kopaczy i Maaskanta który razem ze Staszkiem daje radę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mi chyba wciąż za bardzo ciąży ta porażka by zabierać głos i roztrącać co było złe i czemu znowu frajersko przegrywamy mecz z o wiele słabszym przeciwnikiem :(
Gratuluję drużynie Podbeskidzia, zaangażowania i determinacji. Oni będą to zwycięstwo pamiętać, a my dopiszemy kolejną już wtopę pucharową... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie pisze, że przegraliśmy tylko przez sędziego, ale on też miał w tym udział niemały. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Akurat podarunki sędziów z Warszawy dla rywali Wisły nie powinny nas zaskakiwać... ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc to większym zaskoczeniem dla mnie byłoby gdybyśmy awansowali, niż fakt, że przegraliśmy. Życie, nowy trener, nowy zarząd, nowi piłkarze, fatum wciąż te samo. Gdzie więc leży przyczyna? Jedyny czynnik, który nie uległ zmianie to kibice...abstrakcja? Może i tak, ale jak i gdzie szukać logiki po kolejnym przegranym meczu. Na ile wyceniona jest cała drużyna Podbeskidzia+stadion? Czy kwota odstępnego za Małeckiego lub Meliksona nie jest wyższa? Jakich więc nakładów potrzebujemy by sprostać byle komu? Ile milionów Euro musimy wydać? Można się obrażać, ale z perspektywy Wisły nasz przeciwnik był nikim. Tak jak Wisła jest nikim dla Realu Madryt, czy Arsenalu itp.
Ze swojej strony chciałem przekazać szanowne "won" "gargule - twoja gra to mierny poziom, a zaangażowanie poniżej krytyki. Ucz się od Gołosia leniu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może sędzia miał udział, ale wg mnie mały. To nie były podyktowane karne, czy wolne z 20m, jakie my mieliśmy w 1 połowie. Przy takiej bierności obrony w stałych fragmentach gry, to my w pucharach możemy powalczyć co najwyżej z Levadią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
jest powtórka ostatniego meczu teraz na tvp sport, właśnie zakończyła się pierwsza połowa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Na Riosa zwalajcie a nie na błędy sędziego. Sędzia akurat mnie zdziwił i sędziował dobrze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Tak to jest nie dobilismy ich na 3 do jajka to sie zemściło.
No coz nie zgodze sie z ich trenerem ze byli lepsi sportowo,mysmy mogli spokojnie awans wywalczyc ale jak zwykle w PP dajemy dupy. Musimy zmienic podejscie ,bo nie ma juz tak ze zespoly grajac na R22 chca stracic jak najmniej bramek.Teraz chca sie pokazac i atakują (!) wiem ,wiem-to nie do pomyslenia moze za rok...... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tez sie nad tym zastanawialem, mi sie wydawalo ze Pareiko mial juz pilke w rekach i juz w rak mu wybil, a nie jak mowili w transmisji ze wyplul. Choc to mozna zobaczyc po ogladniejciu kilku powtorek, a ze bylo to tak szybkie i duze zamieszanie, to ciezko bylo sedziemu to zobaczyc...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
czemu błąd trenera?
przecież nie wpuścił żadnych ogórów, tylko zawodników, którzy ocierają się o pierwszy skład... miał Genkowa i Meliksona trzymać do samego końca śmieszna teza! Podbeskidzie nic nie grało, tylko wykorzystało dwa stałe fragmenty gry tyle o meczu, nie róbcie z niego tragedii, było minęło |
|
|
|
Guest
|
|
Nie ogóry mówisz? Żuraw i Garguła to w tej chwili tylko nazwiska. Łobo raduje nas swoją obecnością w Wiśle już całe 3 lata (!) i co z tego (choć akurat nie mówię o tym konkretnym meczu)? Oczywiście że nie ma tragedii... Tragedie to są w Japonii czy w Libii, my po prostu po raz kolejny dostaliśmy w dupsko od teoretycznie słabszego rywala, ale to już norma.
Ostatnio edytowane przez arti : 18.03.2011 o godz. 12:16.
|
|

|
||||||
![]() |
|
|