The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2011, 21:57
Trzeba uważnie obejrzeć tego Cieślińskiego.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 16.03.2011, 22:34
Ja bym obejrzał Cienciałe, w pierwszej połowie wyłączył Meliksona z gry. Nie wiem jakie mamy plany na przyszły sezon jeśli chodzi o prawą obronę, ale Cikosa na Cienciałe wymieniłbym bez zastanowienia.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.03.2011, 14:08

Kolejni Angole..
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.03.2011, 14:23
Hull City chce się zbroić w Polsce?

Tak to oni do Premier League nie wrócą.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 17.03.2011, 14:27
Cóż trzeba się szykować, że jeśli Małecki będzie dalej strzelał to ktoś się po niego zgłosi. Mam tylko taką nadzieję, że zarząd przewidzi taką sytuację.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 17.03.2011, 19:49
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Cóż trzeba się szykować, że jeśli Małecki będzie dalej strzelał to ktoś się po niego zgłosi. Mam tylko taką nadzieję, że zarząd przewidzi taką sytuację.
tylko że Małecki ani me ani be po angielsku, więc sobie tam za bardzo nie pogra.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.03.2011, 19:51
no tak w końcu to klub dyskusyjny, a nie piłkarski
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2011, 17:34
Już widać, że latem Valckx musi myśleć o sprowadzeniu przynajmniej 2 bocznych obrońców i klasowego napastnika. Przydałby się też jeszcze jeden kreatywny środkowy i boczny pomocnik, bo jak widać, z całej kadry tak naprawdę obecnie tylko 2 piłkarzy "robi różnicę" - Melikson i Małecki. Dla reszty europejskie puchary to zdecydowanie zza wysokie progi.

Na pewno nie byłbym za przedłużaniem umów z Cikosem, Branco i Żurawskim. A także grającym tak jak ostatnio Riosem. Znak zapytania ciągle trzeba stawiać przy Burkharim. Trudno liczyć na Gargułę i Łobodzińskiego, a Jirsak to "nie ten rozmiar kapelusza". Sivakow nawet jeśli jeszcze się rozegra, wraca do Włoch. Kowalski już od dawna jest "do odstrzału".

Dlatego sprowadzenie latem tylko 2-3 nowych zawodników to będzie stanowczo za mało ze sportowego punktu widzenia.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.03.2011, 17:43
Dziwi mnie, że w tym okienku nie przyszedł żaden boczny obrońca. No bo w poprzednim na ostatnią chwilę odszedł Diaz więc nie było czasu. Ale teraz pomocnikowi Pajićowi ubył jeden konkurent - pomocnik Pi. Brożek, Branco się nie sprawdził, a my mimo tego wszystkiego nikogo nie sprowadziliśmy na ta pozycję.

Jeśli Chavez odejdzie to nasz środek obrony przestanie istnieć i znowu trzeba będzie szukać.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 18.03.2011, 18:59
Markus napisał(a):Wyświetl post
Już widać, że latem Valckx musi myśleć o sprowadzeniu przynajmniej 2 bocznych obrońców i klasowego napastnika. Przydałby się też jeszcze jeden kreatywny środkowy i boczny pomocnik, bo jak widać, z całej kadry tak naprawdę obecnie tylko 2 piłkarzy "robi różnicę" - Melikson i Małecki. Dla reszty europejskie puchary to zdecydowanie zza wysokie progi.
Ja widzę w Gdańsku idealnego kandydata który zrobiłby sporą różnicę. To Abdou Razack Traoré.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 18.03.2011, 19:19
Valckx i cała nasza siatka skautingu pewnie już ciężko pracuje nad znalezieniem odpowiednich piłkarzy, którzy mogliby nam pomóc w europejskich pucharach (mam nadzieję, że LM). Jakoś jestem spokojna, nie obawiam sie, że ściagną "szrot", bo po tym zimowym okienku jestem zadowolona z pracy naszego dyrektora sportowego, który załatwił nam całkiem przyzwoitych grajków jak na naszą ligę. Szczególnie cieszy solidny bramkarz oraz kreatywny Melikson. Reszta na razie nie wybija się ponad resztę, ale też nie można powiedzieć, by odstawiali nogę. Jest dobrze, a latem będzie dużo, dużo lepiej.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.03.2011, 19:25
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Ja widzę w Gdańsku idealnego kandydata który zrobiłby sporą różnicę. To Abdou Razack Traoré.
Tak , tylko ciekawe ile by za niego chcieli ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.03.2011, 19:53
pawelo84: Skoro Mały ani me ani be po angielsku to po jakiemu gadał z Kirmem przed karnym z Widzewem
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 18.03.2011, 19:58
Też problem: "ku**a, Ty strzelaj!" to i Kirm zrozumie.
Odpowiedz cytując
arytmetyk
Member

Stary 18.03.2011, 19:59
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
pawelo84: Skoro Mały ani me ani be po angielsku to po jakiemu gadał z Kirmem przed karnym z Widzewem
Byłeś na meczu? Po prostu pokazywał palcem na siebie. A potem na niego.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.03.2011, 20:09
Przecież oni nie dukają na boisku wiersze i poematy Szekspira.
5 prostych słów nauczy się 5latek, które wystarczają do porozumienia się. Tfu, często wystarczy mimika twarzy czy ruchy ciała.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.03.2011 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 18.03.2011, 20:10
byłem na meczu ale tego nie dojrzałem widocznie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.03.2011, 20:39
To Kirm jest Anglikiem?
Akurat w słoweńskim ustrelit podobnie brzmi jak strzelać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 18.03.2011, 20:52
Oczywiście że nie jest ale chyba każdy wie że Andraż dobrze włada angielskim...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.03.2011, 21:02
W języku piłkarskim

Po za tym Kirm jest już troche w Polsce , i umie na pewno trochę słów po Polsku
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 18.03.2011, 21:41
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Tak , tylko ciekawe ile by za niego chcieli ?
Pewnie z 700 tyś euro tyle co Wisła dała za Meliksona. Za tyle to bym się na miejscu Basałaja i jego świty nie zastanawiał za długo.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.03.2011, 21:52
Niektórym się wydaje, że mamy 3 mln ojro na transfery w lecie...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.03.2011, 00:12
Ale bajki opowiadacie z tym Malym i angielskim... ;]
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 19.03.2011, 01:26
Ja tam wierze że jak na razie szukają chlopakow do grania na już a dopiero potem sie wezma za talenty... Bo jak na razie nie widze (poza Melexem) materiału na sprzedaż za granice po rozsądnych pieniądzach, a przeciez taka polityka klubu byla zapowiadana o ile sie nie myle....
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.03.2011, 15:20
koniak napisał(a):Wyświetl post
Niektórym się wydaje, że mamy 3 mln ojro na transfery w lecie...
Nie mamy, ale wszystkie cztery transfery do klubu(chodzi mi o definitywne) pokazują styl prowadzonej polityki transferowej. I jest to dobry kierunek. Najlepszy z możliwych. Myślę, że stać nas na transfery rzędu 1,5 mln euro plus na kontrakty dla darmowych grajków. 3-4 transfery to będzie to, czyli potrzeba nam dodatkowego napastnika, kolejnego środkowego pomocnika i dwóch bocznych obrońców - jeden na prawą stronę, a drugi na lewą. Nie zapominajmy też, że trzeba wykupić Chaveza i ewentualnie Cikosa, którego bym zostawił, bo na niego cały czas liczę. Jeśli chodzi o skrzydłowych obrońców, to dobrze by było sprowadzić ich za darmo z końcem kontraktów. Tacy solidni zawodnicy w obronie z pewnością się znajdą. Gorzej z kreowaniem gry, bo tutaj w grę muszą wchodzić jedynie kasowe transfery.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.03.2011, 16:30
Zgadzam się z tym co napisałeś, ale pamiętajmy, że według panujących ostatnio u nas zasad żebyśmy kogoś kupili to musimy najpierw sprzedać.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.03.2011, 21:33
koniak napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z tym co napisałeś, ale pamiętajmy, że według panujących ostatnio u nas zasad żebyśmy kogoś kupili to musimy najpierw sprzedać.
No to mamy kilku takich zawodnikow, na start Garguła...

A tak na poważnie to w ostatnich okienkach sprzedaliśmy chyba wszystkich za których mogliśmy dostać jakieś pieniądze, został Małecki, Melikson i jakby nie było Kirm (reprezentant kraju + gole i asysty w Lidze). Choć mam nadzieje, że pozbędziemy się niepotrzebnych zawodników, żeby wyczyścić liste płac.
Odpowiedz cytując
kulawy joe
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 20.03.2011, 20:11
Ponieważ transfery to pochodna stanu kadrowego przeanalizowałem sobie ostatnio stan naszej kadry i moje wnioski są takie że nie jest dobrze. Wielu zawodników to gracze wypożyczeni, z kontraktem na rok u schyłku kariery, lub bez formy, nie wielu jest takich na których można w perspektywie kilku lat opierać przyszłość Wisły. Jest to oczywiście efekt kilku lat zaniedbań kiedy transfery były robione byle jak i na alibi. Myśle że w najbliższym okienku czeka klub więcej pracy niż w poprzednich. W ataku mamy Żurawskiego z którym mam nadzieje kub nie przedłuży umowy i Riosa na którego nas nie stać. Zostaje Genkov który na razie nie błyszczy i Boguski, napastnik raczej z nazwy. W pomocy trzeba się pożegnać z Boukharim i raczej wypożyczonym Sivakowem, kolejne znaki zapytania to Sobol (wymiana pokoleniowa), Łobodzinski i Jirsak lub Garguła(wymiana jakościowa). Obrona to kataklizm i osobny tamat. Tutaj na każdą pozycję potrzebujemy CONAJMIEJ jednego zawodnika, bo tacy piłkarze jak Branco Burliga czy Kowalski nie powinni grać w klubie jakim jest Wisła. Wnioski? Potrzebujemy trzech lub czterech obrońców, jednego lub dwóch napastników, skrzydłowego i conajmniej jednego środkowego pomocnika. W wesołej wersji bez trzymanki wychodzi ok 10 zawodników, oczywiście to pobożne rzyczenia ale 5 zawodników to racjonalne minimum, jeśli nie chcemy łatać obrony Kowalskim lub Burligą lub liczyć na to że jutro Sobolewski będzie młodszy a Garguła wypuści w uliczkę rozpędzonego Zurawia ;] i uratuje nam ramis z Polonia Bytom
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.03.2011, 09:42
Oż Ty w życiu, długo analizowałeś?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 21.03.2011, 09:54
Bez bramkostrzelnego napastnika, dobrego środkowego obrońcy i przynajmniej dwóch bocznych obrońców, to nie mamy czego szukać w pucharach do których mam nadzieje (mimo przeciętnej gry w piłkę) się dostaniemy...
Liczę na to, że Stan w kolejnym okienku transferowym będzie jeszcze bardziej skuteczny.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów