The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 18 kolejki
Zwycięstwo Wisły 298 95,51%
Remis 10 3,21%
Zwycięstwo Widzewa 4 1,28%
Głosujących: 312. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2011, 01:08
Ładnie napisane
Ale niektórym i tak nie przetłumaczysz, dopóki Wisła nie będzie grała jak Barcelona, albo co najmniej tak jak w swoim najlepszym okresie to i tak będzie źle, dopóki Chavez nie będzie grał jak Marcelo, czyli najlepszy obrońca ostatnich lat w naszej lidze a Genkov tak jak Żurawski z Frankowskim razem wzięci to zawsze znajdzie się powód do narzekania. Niektórzy to już nawet zdążyli się przyczepić do ostatniego meczu Meliksona, którego słabszy mecz jest chyba i tak lepszy niż takiego Garguły w całej jego karierze w Krakowie.
Taki urok forum dyskusyjnych, gdzie nawet ci co najpierw piszą a potem myślą (o ile w ogóle) mogą wyrazić swoją "opinię".
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.03.2011, 01:17
Uran235 - do Twojej bardzo celnej wypowiedzi dodałbym jeszcze tematy związane z szatnią. MIeliśmy szeroko pojęte gwiazdorstwo - w lidze raczej wygrywaliśmy, była świetna zabawa - wypalanie dziur w koszulach itp. zamiast koncentracji i pracy. To powodowało, że ta drużyna miała świetną atmosferę, tyle, że oprócz niej był minimalizm i lenistwo. Nie jestem przeciwnikiem żartów, śmiechu, robienia jaj - tyle, że proporcje muszą być odpowiednie.
Maaskant naprawdę porządnie to poskładał - na początku myślał, że będzie łatwiej, ale jak się zorientował co się dzieje, to najpierw zadbał o poprawę pod względem fizycznym, później troszkę zmienił taktykę - środkiem bardziej dbał o zabezpieczenie tyłów - dziś gramy bardziej ofensywnie. I to jest ważna dla nas wiadomość, że mamy trenera, który rzeczywiście poznał tą drużynę i jej problemy. Stąd było zdziwienie, że przychodzi do nas dwóch ludzi do środka pomocy - mimo, że pomoc jest mocno obsadzona - dziś dopiero się dowiadujemy, że jednak to było dobre posunięcie. Ja złapałem się na tym, że zapomniałem, że u nas gra(?) w ogóle Garguła - czy ja jeden?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.03.2011, 01:26
Otóż to! Może to nie miejsce na tego typu wypowiedzi, bardziej to pasuje do polityki transferowej albo nasi piłkarze...
W temacie o naszych zawodnikach napisałem, ze mamy wielu zawodników, którzy poza boiskiem są spokojni, ułożeni, a na boisku dają z siebie wszystko, można powiedzieć, ze rozładowują emocje.
I tutaj widać tę zmianę polityki. Kiedyś niby mieliśmy świetnych piłkarzy. Ale Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Majdan - inteligentni, ale z ciętym językiem. Trochę takie cwaniaczki. Było też parę gwiazdorów. Niesforny Uche. itd.
Teraz chyba każdy nasz piłkarz jest spokojny, skromny. Niby nie ma żartów w szatni, jest mieszanka międzynarodowa, ale nie ma też gwiazdeczek. Nawet wbrew pozorom Małecki to skromny, ambitny i inteligentny chłopak. I ta wspólna cecha naszych piłkarzy sprawia, że są wyniki. Łatwo kompletować zawodników po zwycięstwach, gra jeszcze idealna nie jest, ale naprawdę to wszystko idzie w dobrym kierunku. Nie liczy się narodowość, ale styl gry i osobowość.
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 14.03.2011 o godz. 01:28.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.03.2011, 22:45
Melikson w meczu z Widzewem (wideo)
http://www.youtube.com/watch?v=Ip44dCMgEm8
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.03.2011, 23:42
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Melikson w meczu z Widzewem (wideo)
http://www.youtube.com/watch?v=Ip44dCMgEm8
tragiczny podkład muzyczny, czyni ten filmik tragicznym...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów