|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
a niech ich **uj strzeli*
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ra_i_kary.html * mam nadzieję, że nie wypowiedziałem tego ostatni raz a na koniec to: Cytat:
jeden **uj PS. wybaczcie przekleństwa, ale jeżeli to ostatni raz, to nie zamierzam odpuścić dodaję komentarz z paroma linkami, jeżeli kogoś sprawa zainteresowała http://blog.kurasinski.com/2011/03/1...8cc%29+2007%29
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 14.03.2011 o godz. 22:52.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Drozdzie - z łaski swojej - nie p***cie bez sensu Obywatelu!
Każdy pretensje winien kierować w stronę swojego posła na sejm RP. ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co znaczy swojego posła? To ja jakiegoś swojego posła wybierałem? Pretensje i pochwały zawsze powinny być w kierunku tych którzy realnie rządzą i nie sądzę, że to pi...enie bez sensu. Jeśli do tego nawiązałeś, bo jeśli nie to jestem ciekawy do czego. Do tego ze przy okazji ustawy którą wymusza na Polsce UE rudy próbuje coś ukręcić? Czy do tego ze nawet jakby PiS i SLD zgodnie powiedziały nie to nic to nie zmieni?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
opierdalam wszystkich
a ten że się uczepiłem opozycji sorry alej jak czytam to: "za" było 419 posłów; wstrzymał się tylko jeden" przy takiej ustawie... to cholera człowieka bierze, że im wszystkim to pasuje ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale to nie wszyscy są odpowiedzialni za jej kształt. Tylko projektodawca czyli rząd. Gdyby PiS i SLD czyli koło 200 posłów było przeciw to czułbyś sie lepiej? Mimo ze ustawa i tak by przeszła?
To dopiero I czytanie teraz senat i dopiero po poprawkach będzie głosowanie ostateczne. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niewiele, ale tak, czułbym się lepiej
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Heh wlasnie na tvn-ie koles ktory wciskal polska flage w gowno poucza Polakow czym jest patriotyzm
![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
To jest platformerska elita, razem z Wajdą,Olbrychskim i wieloma innymi ałtorytetami ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|||
Niestety pod wieloma względami PO i PIS aż tak bardzo się nie różnią i głosowanie na PiS jest dla wielu tylko wyborem co najwyżej mniejszego zła. Przy okazji zachęcam do porównania obu tekstów: Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez cpc : 16.03.2011 o godz. 13:20.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Miedzy PO a PiS jest taka różnica że PiS najpierw myśli o Polsce i Polakach, a PO najpierw myśli o sponsorach kampanii i kolesiach. Mówię o partii ogólnie dowodem porównanie działań kiedy te partie sprawowały władzę. Niech każdy sobie przeanalizuje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
bo taki Rejtan Droździe przynajmniej rozpieprzył sobie koszulkę choć i tak g... o mógł.
Opozycja w systemie demokratycznym ma również pewną rolę i zadanie, której Jarosław Kaczyński nie rozumie. Szkoda, że masz tak zaburzoną percepcję, poniewaz to głosowanie powinno otworzyć oczy. PIS-SLD-PO -PSLtym głosowaniem stwierdzili, iż ta ustawa to " jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest miś społeczny, w oparciu o sześć partii, który sobie zgnije, do jesieni na świeżym powietrzu i co się wtedy zrobi? Protokół zniszczenia... Jeśli wykształciuch bowiem myśli, że głosując na PO uchroni się od panów w kominiarkach to ma dowód, że w szczególności pod rządami PO może na nich liczyć. Jeśli moher myśli, że Jarosław cokolwiek zrewolucjonizuje to widzi w jaki sposób i w jakim zakresie - w takim, który jest Jaro\kowi na rękę. Sytuacja obecnie bowiem jest taka Droździe, że jak ludzie zostali skażeni grzechem pierworodnym, tak obecne partie sejmowe są skażone okrągłym stołem a który to jest praprzyczyną wszystkiego co się dzieje po 89r. Więc miast tworzyć dziwną retorykę stań obok tego i pomyśl cpc - TK wszystko może. Ustawa o TK jest wysoce ogólna
Ostatnio edytowane przez sambo : 16.03.2011 o godz. 14:33.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kto się ze mną załozy, że niedlugo media i PO będą oskarżały śp. Lecha Kaczyńskiego o to, że podpisał TL?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A mnie zastanawia dlaczego w państwach tzw wyznaniowych głównie katolickich jakimi są Polska, Hiszpania, Irlandia, Włochy, Malta wygrywają prawie od kilkudziesięciu lat te same elity lewicowe.
Druga sprawa jest taka, że naszło mnie refleksja. Dlaczego Polska patrząc na przestrzeni wieków nie potrafi odbudować swojej potęgi gospodarczej i wpływów w Europie. Dlaczego żaden rząd nie potrafi zrobić czegoś dla Polski w celu poprawy jej sytuacji gospodarczej. Jesteśmy liderem europejskim w wydobyciu węgla czy potentatem światowym w wydobyciu miedzi. Dysponujemy ogromnymi złożami gazu ziemnego. Polacy znani w Europie pod domeną ,,kombinatorzy,, ,,złota rączka'' i my nie potrafimy dojść do czołowej 5 potęg Europejskich ? Coś tu musi nie grać. Może komuś zależy na tym aby tak było. Emigracja za chlebem osłabia wyż demograficzny a po powrocie kraj nie ma im nic do zaoferowania. za 100 lat ludność Polski będzie wynosiła zaledwie 26 mln ludzi !!! Upadła gospodarka i brak perspektyw na jej rozwój. Majątek państwowy wyprzedawany za łapówki i układy czasami za bezcen bo nie mpotrafią nim zarządzać i czerpać zysków. Dodatkowo wprowadzanie i szerzenie tolerancji w ramach której propaguje się rozwiązłość młodzieży a główne jej hasła to sex, alkohol, pedalstwo, lewactwo i hedonizm do śmierci. Gdzie się podziały te stare wartości, które są uniwersalne i niegdyś pozwalały czynić nas potęgą ? ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Słusznie napisałeś ale potęgą to my byliśmy w XVI wieku, później to już równia w dół niestety. Akurat w XVI wieku w Polsce panowała tolerancja choć może niekoniecznie w tym zakresie jaki wymieniłeś. A odpowiedź jest taka, że sami jesteśmy sobie winni. Warcholstwo, egoizm, lenistwo oto przyczyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
znany jasnowidz przewiduje że Jarek w tym roku zostanie premierem
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jasno...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A on jest znany,że trafnie przewiduje czy,że mediach go pokazują?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
jakbyście trochę pogłówkowali to sami moglibyście "przewidzieć" taką przyszłość. Trzęsienie ziemi - bardzo możliwe - wstrząsy wtórne będą jeszcze długo w Japonii, wiemy co zmieniło się na naszej planecie po katastrofie w Japonii - więc przez te zmiany mogą nastąpić kolejne trzęsienia ziemi, konflikt zbrojny - jeszcze bardziej możliwy - wiele dzieje się w Afryce i na Bliskim Wschodzie - w którąś stronę to będzie się musiało rozwinąć - wojna? jak najbardziej.
a w sprawie zmiany ekipy rządzącej - czy nie jest możliwe zwycięstwo PO w wyborach, ale przy dużych wynikach SLD i PIS ? PSL nie wchodzi do Sejmu - PO nie ma większości - nie tworzy rządu - koalicję tworzy PIS z SLD. wielki jasnowidz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślisz że SLD prędzej dogada się z PiS niż z PO? To oglądnij sobie nocną zmianę
. Żeby premierem był Jarek PiS musi wygrać i mieć samodzielną większość, przy założeniu że wchodzą trzy partie. Nie wiem jak to jest , ale wydaje mi sie ze partia wygrywająca mająca 30% dostaje więcej mandatów niż w sumie dwie partie mające po 12% i 18%.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
PiS już pokazał, że wejdzie w koalicję z każdym kto da mu władzę. Przypominam Samoobronę
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
nie wiem z kim się dogada, ale jako wielki jasnowidz tak sobie wymyśliłem, mamy głupie społeczeństwo więc na dwoje babka wróżyła kto wygra najbliższe wybory.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Przypominam, że po wyborach w 2006 roku ŻADNA partia nie miała większości w Sejmie i że PiS w obliczu niechęci PO do wejscia w koalicję rządzącą na zasadzie partii w tej koalicji mniejszej (wynik wyborów) i w związku z tym nie decydujacej o jej obliczu, rozważał przeprowadzenie ponownych wyborów. Na co kto się nie zgodził? Oczywiście, PO. Zawarcie koalicji z Samoobroną i LPR było po prostu koniecznością. Inaczej rządy partii, ktora wygrała wybory byłyby mniejszościowe, a więc bez sensu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mi z tamtych wyborów podobało się jeszcze jedno zdanie Tuska:
"umówmy się tak, że kto wygra wybory tego plan realizujemy" (ja wiem był pewien wygranej ;-) ) albo na kilka miesięcy przed wyborami: Najsztub- "chce być pan premierem?" Tusk- "nie wiem" ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
łącze sie z Wami w bulu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
||
|
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ziel...wiadomosc.html 2 z 3 warunków zostały spełnione , tylko ten trzeci jest hmm trudny w interpretacji. aczkolwiek William Hague : Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 18.03.2011 o godz. 02:14.
|
||
|