|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu |
|||
| Uciekać gdzie pieprz rośnie |
|
224 | 29,20% |
| Udawać Cudzoziemca |
|
176 | 22,95% |
| Wdawac się w przepychanki |
|
153 | 19,95% |
| Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić |
|
214 | 27,90% |
| Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
To że o tym mówią teraz w mediach to prawdopodobnie zbieg okoliczności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
U nas też na rozkladach ma być podany orientacyjny czas, w którym powinniśmy dojechać na dany przystanek. Korki w godzinach szczytów powodują niestety opoźnienia. A bez nowych kasowników nie udowodnisz, na którym przystanku wsiadłeś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Swoją drogą ciekawe, czy wzór uczciwości, jakim są kanary, muszą przechodzić jakieś szkolenia w związku z tym, że dostają nowe uprawnienia, które umówmy się stanowią dosyć sporą zmianę.
Będą się bawić w Strażników Teksasu. Tego jestem pewien. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jak masz bilet to czego się obawiasz ze strony kanarów? Jeli nie masz to dajesz im dowód i też nie ma sie czego bać. Oczywiście osoby które nie mają biletu i nie mają zamiaru płacić kary niech się boją, ale skoro m.in .prezz takie osoby jest podwyżka w MPK to nie się boją
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat kiedyś kupowałem bilet w automacie i podszedł do mnie kanar. Nie było "proszę przygotować bilety do kontroli", tylko od razu przyświecił mi legitką przed twarzą. Nie zaczął od innych ludzi, tylko od razu podszedł do mnie. Zacząłem się awanturować, a i chłop oazą spokoju bynajmniej nie był. Myślę, że przy tej zmianie przepisów nie skończyłoby się tylko na rozmowie.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dostałem mandat, ale poszło odwołanie i po sprawie.
A to było w listopadzie. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
By żyło się lepiej ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
Kanar jak Ci sprawdza bilet, to patrzy na godzinę skasowania biletu i na wartość czasową biletu. Skasowany o 12:00 , jest 12:13 czyli ' bilet jest ważny " jeszcze przez 2 minuty. Te wartości o których mówisz na przystankach, to kanary przecież tego nie znają. i nie muszą znać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spotkała mnie dziś kontrola.Ja wyluzowany wiedząc że bilet ważny daje kanarowi KKM legitymacje a ten mi mówi że mandat gdyż jestem studentem i nie przysługuje mi ten bilet który mam.Jak się okazało szkolny. Sprawdzają mnie kanary średnio co miesiąc bilet zawsze był w porządku a dziś nagle się okazuje że nie mogę na nim jeżdzić i mi wlepił 100.Da się z tym fantem coś zrobić ?Jakieś szanse na odwołanie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Teraz to już raczej nic. Trzeba było się wykłócać albo włączyć opcje "Run Forest! Run!".
Aczkolwiek nie zaszkodzi spróbować się odwoływać.
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 25.05.2011 o godz. 14:22.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
jeszcze nie było bata by mnie zatrzymali i spisali, nawet jak nie mam biletu to elegancko zasłaniam się gazetą i mnie omijają... ;] najlepiej gadać do nich nie po polskiemu to idą bo nie chcą tracić czasu ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
najlepsza opcja moim zdaniem to szukać biletu/dokumentów długo długo, jak złapią kogoś innego to odpuszczą a jak nie to opcja run forest
![]() ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Taa...najlepiej to z honorem przyjąć mandat. I nie zasłaniać się, ani udawać obcokrajowca...nie dość że korzysta z komunikacji miejskiej, chce żeby było szybko, czysto, ładnie, a nawet 2,50 za bilet nie chce się zapłacić...nie rozumiem tego...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja bym się odwołał. Wszak płacisz za ten bilet więcej, niż za studencki, co innego gdybyś był uczniem liceum, a jeździł na studenckim. Zresztą ostatnio miałem taką sytuację, że chciałem kupić u kierowcy bilet studencki, a ten mi powiedział, że nie ma, ale że może mi sprzedać 'szkolny'. Na pytanie, czy taki może być i czy nic mi za to nie grozi powiedział, że nie, bo przecież też jest ulgowy, a nawet droższy niż studencki. Ostatecznie nie kupiłem, bo się doszukałem w portfelu studenckiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
*Tak nawiasem dobrze ten regulamin przeczytać sobie. Widnieje w nim m.in. że pasażer ma prawo korzystać z wszystkich drzwi pojazdu podczas wsiadania i wysiadania. Czyli sytuacje znane głównie z nocnych autobusów, gdy kanary blokują jedne drzwi żeby zatrzymać gapowicza są łamaniem ich własnego regulaminu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
tyle ze co FajQ ma dopłacac skoro szkolny jest droższy studenckiego, chora sytuacja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
W wypadku biletów miesięcznych studencki jest parę złotych droższy
Studencki kosztuje 47zł a szkolny 44,70zł |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
a jak to możliwe?
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
to Polska tu wszystko jest możliwe, trzeba dopłacić różnice, plus 5 zł za anulowanie, trochę nerwów i po sprawie
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Miałem identycznie podskocz do punktu mpk i tam ci to powinni anulować
Bilet dla studenciaka jest droższy bo masz przejazd też nocnymi "uczniowski" niestety już nie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Do uczniowskich dopłaca gmina, do studenckich państwo - stąd różnica
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
tak, ale ja np. miałem na myśli sytuację w której normalnie mamy bilet czy tam kkma tylko zdarzy się poprostu zapomnieć że sie skończył albo zapomnieć go z domu, co prawda jak mamy ważny bilet ale nie przy sobie to tylko 5 zł się płaci ale dużo zachodu z tym...
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
jechalem dzis autobusem i kanar mnie zlapal podalem mu ustnie bez zadnego sprawdzania dane imie i nazwisko moje pesel czesciowo moj (1 liczba sie roznila) imie rodzicow tez moje a adres nie moj czy mandat przyjdzie na moj prawdziwy adres? czy odpuszcza stwierdzajac ze nie ma takiego adresu a jak jest to nie mieszka tam taka osoba prosze o odpowiedz tylko pewna
![]()
MUAY THAI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jakby się komuś chciało, to PESEL jest do 'odzyskania' po sumie kontrolnej. Generalnie znalezienie Cię nie jest w tej sytuacji trudne, nie wiem tylko czy prawnie można to zrobić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Może jeszcze im się chcieć skierować sprawę do sądu, ale też gówno mogą Ci zrobić. Szkoda, że z peselem bardziej nie przykombinowałeś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
czyli generalnie nie beda kombinowac na wlasna reke jaki jest prawdziwy adres tego kogos na "ponagleniu"? nawet jesli dane sie zgadzaja oprocz tego adresu i tej 1 liczby na peselu?
![]()
MUAY THAI!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|