The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2011, 16:15
mnie zastanawia od dluższego czasu co za debil (i nie przepraszam) wymyslił latarnie na środku drogi między wschodnią a parkiem czyli na ul Reymana.wczoraj jeden gość zaliczył taka czólkiem,że się lekko wygięła.dobrze,że był twardy i nie padł
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.03.2011, 16:15
MatMario napisał(a):Wyświetl post
W przypadku ewakuacji mamy wyjścia na murawę przez fosę. Więc sądzę że to rozwiązuje ten problem pod kątem przepisów.

Trybuna G to jest ok 6700? Czy jaka pojemność? D, E i F to łącznie 12 tyś? Bo wczoraj G było pełne ale 7 tyś na pozostałych trybunach... Hmm tam było tyle przestrzeni że można się było gonić po tej trybunie, E27, E17 puściutkie... Dobity był środek górnego piętra, ale reszta nie.
G jak i C mają niecałe 6000 miejsc.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.03.2011, 16:28
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście nie mamy Euro 2012-przejścia i wyjścia ewakuacyjne na D i G są nie do przyjęcia.
Przy normalnym wychodzeniu po meczu z Ruchem z G2, trwa to ok......20 min...w czasie paniki, była by masakra...
I nie ważne ile jeszcze potrwa budowa stadionu-te rozwiązania pozostaną.....do najbliższego meczu w P.E lub daj Bóg L.M...tylko co wtedy? Gramy bez D i G?
Jak z tych 6000 na samym G3 są 3000 to się nie ma co dziwić że wychodzili stamtąd pół godziny
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.03.2011, 16:42
Z G2 wychodzimy tylko jednym zejściem..a do fosy trzeba by się dostać wrazie czego z XXXII rzędu....wydaje mi się, że z D swego czasu, szybciej się wychodziło....Tak czy siak...wymogów raczej nie spełniamy
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.03.2011, 16:55
Czyli chcecie powiedzieć że wczoraj na D E F było 8 tys kibiców czyli 3/4 pojemności było zapełnione...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.03.2011, 17:17
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Czyli chcecie powiedzieć że wczoraj na D E F było 8 tys kibiców czyli 3/4 pojemności było zapełnione...
Sorry, ale dla mnie D to stare dobre D ( z gwiazdą)-o tym myslalem, spróbuję się przestawić na nowe nazewnictwo
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.03.2011, 21:31
Przepraszam że rozmywam, ale coś takiego udało mi się nabazgrać...

Może nie jest to wierne odwzorowanie, ale chodziło mi o to aby podkreślić charakter nowego stadionu
Odpowiedz cytując
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.03.2011, 22:15
Chciałem iść kiedyś na narożnik zobaczyć z ciekawości jak to wygląda, ale już nie musze. Dzięki! ^^
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.03.2011, 00:03
Zaje...ste !
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.03.2011, 00:04
LukL napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam że rozmywam, ale coś takiego udało mi się nabazgrać...

Może nie jest to wierne odwzorowanie, ale chodziło mi o to aby podkreślić charakter nowego stadionu
Masz talent

A co ze zdjeciami z budowy, faktycznie juz w pewnym momencie zabronili wszystkim wchodzic na teren budowy? Ty robiles bardzo dobre zdjecia, bo niestety Ci z oficjalnej to malo pojecia o fotografi maja, tak poprostu sobie pstrykaja..
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.03.2011, 00:16
Super. Podoba mi bardzo jak rozrysowałeś dach
What's new?

Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2011, 10:00
Jeśli nie masz nic przeciwko, to od razu drukuje i wkładam w antyramke!!Idealnie sie skomponuje na ścianie z rysem trybuny przedwojennej

Posiada ktoś może taką rysowana wizualizacje stadionu z czasów 1953 - 2000 ?
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.03.2011, 12:48
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
A co ze zdjeciami z budowy, faktycznie juz w pewnym momencie zabronili wszystkim wchodzic na teren budowy? Ty robiles bardzo dobre zdjecia, bo niestety Ci z oficjalnej to malo pojecia o fotografi maja, tak poprostu sobie pstrykaja..
Chciałem robić zdjęcia do końca trwania inwestycji...jednakże pod koniec lata 2010 usłyszałem że "zmieniły się zasady wchodzenia na budowę" i tym samym oficjalnej przypadła wyłączność na dokumentowanie przebiegu prac.

Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie masz nic przeciwko, to od razu drukuje i wkładam w antyramke!!Idealnie sie skomponuje na ścianie z rysem trybuny przedwojennej
ależ proszę bardzo.. tylko że jest to zaledwie miniaturka w porównaniu do oryginału, który mam w formacie 70x50cm (rysunek tuszem)

Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Posiada ktoś może taką rysowana wizualizacje stadionu z czasów 1953 - 2000 ?
Raczej mało prawdopodobne..ale można narysować
Odpowiedz cytując
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Stary 06.03.2011, 13:40
@LukL
Brak telebimów. (:

Kreska całkiem fajna, podkreślająca jakim nonsensem jest ten cały okrąglak.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 06.03.2011, 17:24
W tym momencie żeby wejśc na plac budowy i porobić zdjęcia trzeba mieć zgodę od ZiKITu ;]
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.03.2011, 08:53
Wystraszyli się że ktoś dokumentuje ich buble. Taka wczesna komuna.Co się dziwić jak prezydent komuch to i takie obyczaje
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 09.03.2011, 10:57
Nie wiem czy ktoś wrzucił, ale jutro jest czat z prezydentem Krakowa:

http://www.krakow.pl/informacje/5561...ezydentem.html

Można się przypomnieć
Odpowiedz cytując
marlyd
Member

Od: 07.2003

Stary 09.03.2011, 11:57
Wiadomo czy telebimy ruszą na meczu z Widzewem, były już jakieś testy?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 09.03.2011, 12:47
pff napisał(a):Wyświetl post

Można się przypomnieć
Nie można. Nie przepuszczą żadnych "niewygodnych" pytań o stadion.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 09.03.2011, 16:28
I moje przewidywania stały się faktem - trybuna zachodnia na Legii została ukończona wcześniej od naszej zachodniej, mimo że jej budowa wystartowała ponad rok później. Brawo Polimex, brawo ZIKIT!
Odpowiedz cytując
cichy_71
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.03.2011, 19:28
pff napisał(a):Wyświetl post

Można się przypomnieć
Cytat:
Czat potrwa godzinę. Połowa czasu będzie poświęcona wyłącznie na sprawy związane z modernizacją Stadionu Wisły.(KS)

Wiedzą że się przypomnimy. Swoją drogą nie spodziewałem się iż Majchrowski będzie miał odwage opowiadać na pytania o stadion, a tu prosze zaskoczenie
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez cichy_71 : 09.03.2011 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
tomaslfc14
Member

Od: 06.2010

Stary 09.03.2011, 19:43
zależy czego dokładnie będą dotyczyć pytania... założe się, że będą przechodzić pytania typu: co Panu najbardziej podoba się w tym stadionie... konkretniejszych pytań raczej nie będą przepuszczać
Odpowiedz cytując
kleksak
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 09.03.2011, 21:21
natrafiłem na ciekawe info:
Legia: Nowy stadion zarabia siedmiokrotnie lepiej

Podczas poniedziałkowej konferencji Football Business Conference jednym z prelegentów był wiceprezes Legii, Leszek Miklas. Stwierdził, że jeszcze 7 lat temu klub mógł upaść. Dziś z samego tylko nowego stadionu zarabia prawie 9 mln rocznie – relacjonuje serwis Legionisci.com.

Przy okazji wczorajszej Football Business Conference w Warszawie jednym z tematów był nowy stadion warszawskiej Legii. Na temat wielofunkcyjności, jakiej nie oferował poprzedni obiekt przy Łazienkowskiej mówił autor projektu, Mariusz Rutz z pracowni JSK Architekci. Przypomniał, że zaprojektowany przez jego pracownię stadion ma m. in. pub sportowy, klubowe muzeum, profesjonalny sklep z pamiątkami, a także – jeśli nie przede wszystkim – strefa biznesowa i skyboksy.

Słowa Rutza potwierdziły liczby, akie przedstawił wiceprezes Legii, Leszek Miklas. Przygotował on zestawienie dochodów, jakie generował stary obiekt, a jakie może dać ten nowy. Oto ono (sumy podane są w euro!):
  • sprzedaż biletów i karnetów: 770 tys. (stary) – 4 mln (nowy);
  • miejsca biznesowe: 147 tys. (stary) – 3,2 mln (nowy);
  • merchandising: 300 tys. (stary) – 1,05 mln (nowy);
  • catering: 22 tys. (stary) – 350 tys. (nowy);
  • ŁĄCZNIE: 1,2 mln (stary) – 8,6 mln (nowy).
Miklas dodał też, że przy maksymalnym wykorzystaniu zyski ze stadionu mogą sięgnąć nawet 15 mln. Nie stanie się to jeszcze teraz, ale w najbliższych latach taki pułap jest w jego ocenie do osiągnięcia.
Jak widać, ogromny skok dokonał się w dochodach z catering, które przekroczą milion złotych. O działaniu tej części stadionu informował Jacek Czuderna. Zgodnie z jego opisem nad sprzedażą posiłków i napojów czuwa sto osób, a w ciągu niedzielnego meczu z Polonią obsłużyli oni aż 13 000 transakcji. Zdecydowana większość z nich ma miejsce w godzinie poprzedzającej mecz oraz w przerwie, co sprawia, że obsługa musi być bardzo szybka. W przyszłości usprawni ją system płatności bezgotówkowych, dzięki któremu kibic sfinalizuje transakcję przez zbliżenie karty do czytnika i tym samym skróci jej czas do nawet kilku sekund.

źródło: stadiony.net

a jak myślicie nasz stadion jaki wygeneruje zysk ? jak sobie poradzi z wykorzystaniem możliwości jakie nam daje nowy stadion ?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 09.03.2011, 21:55
Na pewno gorzej, z kilku względów:
- cen biletów podobnych do tych z Legii nikt nie da, zwłaszcza, że nawet przy cenach średnio 2-3x niższych jest krzyk, że za drogo.
- miejsc biznesowych praktycznie nie ma. Sektor VIP na zachodniej to zwykła trybuna tylko z lepszymi krzesełkami, a nie jak na Legii sektor business, gdzie każdy gość skorzystać może z restauracji i business klubu, a poprzez członkostwo zyskuje zniżki na wynajem business klubu czy innych powierzchni komercyjnych (obszerne studia TV), oraz zniżki w sklepie klubowym
- merchandising u nas raczej nie zda egzaminu, chociaż tutaj wszystko w rękach klubu.
- catering to my mamy prowizoryczny, bo w przeciwieństwie do stadionu Legii kiosków nie wybudowało miasto. Jeśli Wisła zdecyduje się na zrobienie tego za własną kasę, to po jakimś czasie na pewno zacznie przynosić czyste zyski, ale nie ma takiego startu jak Legia, gdzie nic nie musieli inwestować w kioski.

No i tak jak mówię, stadion Legii ma właśnie business klub, klub fitness, które będą przynosić masę zysków.
Ciekawe jak będzie kształtować się cena wynajmu naszego stadionu, bo za 4mln jak Legia to go nie dostaniemy niemal na wyłączność.
Miasto chciało 1% wartości bez powierzchni komercyjnych (czyli biur i skyboxów), czyli wyjdzie to nas 5,5mln PLN bez jakichkolwiek funkcji poza dochodami z kibiców. Za wynajem powierzchni pod kioski też chcieli oddzielnie kasę.
Bardziej prawdopodobna jest wersja taka, żeby Wisła nie traciła na stadionie, niż na nim zarabiała.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.03.2011, 08:36
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
- miejsc biznesowych praktycznie nie ma. Sektor VIP na zachodniej to zwykła trybuna tylko z lepszymi krzesełkami, a nie jak na Legii sektor business, gdzie każdy gość skorzystać może z restauracji i business klubu, a poprzez członkostwo zyskuje zniżki na wynajem business klubu czy innych powierzchni komercyjnych (obszerne studia TV), oraz zniżki w sklepie klubowym
Myśle, że przychody z miejsc biznesowych to przede wszystkim Sky Boxy, a tych Wisła będzie mieć sporo do zaoferowania. Nie wiem jakie będą ceny i popyt, ale przy wynajęciu np. 25 (z 31 jak pamiętam) po 40 tys/rok do kasy wpada 1 mln (edit: niestety słownie jeden . Do tego niech sprzedadzą 500 karnetów po 1tys za rundę na miejsca VIP i wpada następne 1 mln.

Tylko Kraków to biznesowo nie Warszawa i nie wiadomo jaki będzie na to popyt. Podobno na Cracovii jest (byl?) problem ze sprzedażą Sky Boxów, a przecież mają ten swój Klub 100 a i Filipiak ma znajomości.
Powód: 10 mln
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 10.03.2011 o godz. 10:39.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.03.2011, 09:31
40tys x 25 to 1 mln a nie 10.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.03.2011, 10:36
orzeu napisał(a):Wyświetl post
40tys x 25 to 1 mln a nie 10.
Ale lol..i pomyśleć, ze jestem księgowym
Ach te gówniane małe cyferki w telefonie

edit
Zobaczymy po ile te Sky Boxy będą. Z tematu o stadionach wynika, ze np. w Poznaniu są po 65 tys.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.03.2011, 12:38
W jednym z programów na C+ mówili że na Legii 350 tyś za jeden skybox i że to i tak niska cena bo jak się okazało wszystkie zostały sprzedane za nim zostały wybudowane.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 10.03.2011 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.03.2011, 12:48
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Bardziej prawdopodobna jest wersja taka, żeby Wisła nie traciła na stadionie, niż na nim zarabiała.
Bez przesady, już z samych biletów zyskujemy na plus w stosunku do starego stadionu. Będzie otwarty stadion, będą wyniki i dobra gra to spokojnie na każdy mecz jesteśmy w stanie stadion zapełnić na te 20-25 tys. Na top mecze raczej będzie komplet. Do tego puchary, ludzie w Krakowie na pewno chcieliby obejrzeć jakieś mecze ze znanymi firmami (mam tu na myśli grę w fazie grupowej LM lub LE) to już mamy niezłe przychody z biletów. Wiadomo, że jak stadion większy to i jego utrzymanie większe, ale myślę, że nie tylko na biletach będziemy zarabiać.
Sky-boksów mamy do zaoferowania sporo, trzeba się tylko postarać, żeby byli na nie chętni, nie mogą stać puste. Jeżeli zainteresowanie będzie kiepskie, trzeba będzie trochę obniżyć cenę. Macie w ogóle jakieś info czy jest nimi jakieś zainteresowanie? Bo na wschodniej to chyba można już śmiało wynajmować i nie oglądać się jak cały stadion otworzą.
Z nowego sklepiku też na pewno wyciągniemy więcej niż ze starego. Nie będzie on jakiś kosmicznie duży, ale trochę większy niż to co było.
Pozostaje kwestia kiosków gastronomicznych, których na tą chwilę po prostu nie ma. Parking też na pewno dużo by pomógł.
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 10.03.2011 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.03.2011, 13:27
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady, już z samych biletów zyskujemy na plus w stosunku do starego stadionu.
Tylko teraz będziemy miastu bulic kilka milionów rokrocznie za wynajem tego stadionu, a kiedyś mieliśmy stary ale swój.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów