The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2011, 21:05
michi96d napisał(a):Wyświetl post
Tak wielki szacun .
Ale raczej nie dostałby u nas takiego kontraktu
Oooo, odezwał się ten, który w trakcie okienka transferowego uważał się za eksperta i podpowiadał na forum gdzie, o której i kogo będą prezentować.

A co do słów Małego. WIELKI SZACUN. To będzie LEGENDA ! Mały z nami kibicami !
Ostatnio edytowane przez adikos1906 : 06.03.2011 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.03.2011, 21:05
Jurand napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, widać, że Mały zmienia podejście, powiem szczerze, że nie spodziewałem się tego. Tylko małe 'ale'. Franek też mówił, że chce zostać w Wiśle do końca kariery i wiadomo jak to się skończyło. Być może w przypadku Małeckiego jest inaczej, chciałbym żeby tak było, ale radzę zachować dystans. Wiadomo jak to jest z zawodem piłkarza.
niech czyny mowią a nie słowa
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 06.03.2011, 21:20
Z tym byciem ikoną Wisły... Spokojnie. Nie ma co rzucać słów na wiatr. Piłkarze są "tylko" ludźmi, mają swoje marzenia, ambicje. Wiadomo, że większość z nich gra po to, żeby podnosić swoje umiejętności, zdobywac trofea, mieć mozliwość sprawdzenia się w silniejszej lidze, zarobienia pieniędzy. To jest też ich zawód poza tym, że to pasja. Lepiej za dużo nie deklarować, bo i tak wszystko pokaże czas. Znowu ja bym z niego nie robił nawet póki co jakiejś niewiadomo jakiej mega ikony Wisły. To nie jest nasz wychowanek, przyszedł do Krakowa jak miał naście lat. Niech czas pokaże...

Natomiast też zauważam od momentu jak drużyna przyjechała ze zgrupowań zimowych, od początku rundy wiosennej pozytwną zmianę Patryka w zachowaniu wobec innych ludzi: piłkarzy przeciwnych drużyn, sędziów kończąc na kolegach z własnej drużyny. Mam nadzieję, że to początek jakiejś trwałej tendencji, że Patryk dorośleje i wyciąga wnioski z pożytkiem dla Wisły i Jego samego. Samego mnie to dziwi, bo nie przypuszczałem, nie wierzyłem, że taką zmiane zobaczę. Oby okazała się ona trwała, szczera, żeby nie była udawana ...
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.03.2011, 21:28
Jest wychowankiem, ale musiałbyś sobie sprawdzić w regulaminie na stronie pzpn na czym to dokładnie polega.
On po prostu trafił do nas w takim wieku że uznawany jest prawnie za wychowanka Wisły (musi mieć grajek trafiający do profesjonalnego klubu 13 czy 12 lat i on się załapał w tym przedziale), pisząc prostym językiem Suwałki nic mu nie dały, to Wisła go wyszkoliła i takie tam. Zresztą co za róznica, on tu trafił mając ledwo 13 lat, tuż to małe dziecko. I Wyobrażmy sobie sytuację że mając 32 gra w Wiśle dalej. Robi wrażenie.
Piłkarzem jak reszta z pewnością nie jest, ale to nie temat na internet. Wszystko zależy od działaczy.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 06.03.2011 o godz. 21:35.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 06.03.2011, 21:31
Colin napisał(a):Wyświetl post

Natomiast też zauważam od momentu jak drużyna przyjechała ze zgrupowań zimowych, od początku rundy wiosennej pozytwną zmianę Patryka w zachowaniu wobec innych ludzi: piłkarzy przeciwnych drużyn, sędziów kończąc na kolegach z własnej drużyny. Mam nadzieję, że to początek jakiejś trwałej tendencji, że Patryk dorośleje i wyciąga wnioski z pożytkiem dla Wisły i Jego samego. Samego mnie to dziwi, bo nie przypuszczałem, nie wierzyłem, że taką zmiane zobaczę. Oby okazała się ona trwała, szczera, żeby nie była udawana ...
Nie jest tak do końca. Nie wiem czy ktoś zauważył, zapamiętał. Była sytuacja gdzie Kirm w 2 połowie uderzał na bramkę Ruchu z kąta a gdyby dograł do Małego to on miałby do pustaka. Andraż zdecydował się na strzał a ten w swoim stylu machanie łapami i jakieś gadki pod nosem. Może i się zmienia, ale idzie to z oporem.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 06.03.2011, 21:34
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Nie jest tak do końca. Nie wiem czy ktoś zauważył, zapamiętał. Była sytuacja gdzie Kirm w 2 połowie uderzał na bramkę Ruchu z kąta a gdyby dograł do Małego to on miałby do pustaka. Andraż zdecydował się na strzał a ten w swoim stylu machanie łapami i jakieś gadki pod nosem. Może i się zmienia, ale idzie to z oporem.
Oj z oporem, z oporem Nie mogłem się powstrzymać. Fajny podpis, rzuca się w oczy

To też widać, że starsi stażem zawodnicy Wisły z rezerwą podchodzą do zmiany i pozytywnych symptomów w zachowaniu Patryka, gdy one występują co pokazują choćby sytuacje kiedy drużyna celebruje strzelenie bramki. Sam sobie Patryk naskrobał. W każdym bądź razie jest lepiej jak było. Miejmy nadzieję, że to początek pozytywnej tendencji...
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 06.03.2011 o godz. 21:45.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.03.2011, 21:36
Panowie co do tego czy Maly jest wychowankiem czy nie jest, to jak najbardziej jest. A no dlaczego? A dlatego, bo to w Wisle sie WYCHOWAL PILKARSKO. Sciagneli go tu za malolata i przeszedl przez praktycznie wszystkie grupy wiekowe jako zawodnik Wisly wiec jak najbardziej mozna uznac go za wychowanka Wisly.

Analogicznie mozna podac przyklad Messiego, tez jego pierwszym klubem byla druzyna w Argentynie, ale do Barcelony trafil juz w wieku 13 LAT i to wlasnie Barca uksztaltowala go pilkarsko, praktycznie wszystko zawdziecza Barcelonie (kuracja hormonalna itd) i spokojnie mozna powiedziec, iz Leo to wychowanek Barcy.
Odpowiedz cytując
domofon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.03.2011, 21:38
dla ostudzenia co po niektorych
http://www.sport.pl/euro2012/1,10907..._krnabrni.html
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.03.2011, 21:41
szok

wystarczy spojrzec na tytul

Smuda o Patryku Małeckim: Nie interesują mnie krnąbrni ludzie

a w dzisiejszej Lidze+Extra byl przeciez fragment wywiadu, gdzie Smuda powiedzial, ze CHARAKTER MALEGO MU NIE PRZESZKADZA!!!!!

Smuda to jest jednak wiesniak, teraz stal sie taki sam jak wszystkie inne stare lesne dziady z PZPN-u, zreszta wystarczy spojrzec na jego styl wypowiedzi, raz powie to, za 5 min zaprzeczy sam sobie, dramat gosc jak dla mnie
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 06.03.2011, 21:46
W C+ Smuda bardzo pozytywnie wypowiadał się o Małeckim, powiedział, że bardzo go lubi i w ogóle lubi takich zadziornych zawodników.
Odpowiedz cytując
Czachaa
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 06.03.2011, 21:58
Wiecie przecież , że pospolite "pismaki" lubią czasami do wywiadów dorzucić coś od siebie - przynajmniej ja sobie tak to tłumaczę , bo sam oglądałem Ligę + Ekstra i Smuda pozytywnie wypowiadał się o naszym zawodniku .
... " Grali fair, a tak grając, Bóg nie pozwolił im przegrać " ...
... " Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili pokaż , że się mylili " ...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.03.2011, 22:04
to jest cały Smuda
dziś mówi tak, jutro już inaczej
ile już było takich przykładów
mówił ze mamy wielu swietnych zawodnikow, mowil ze nie bedzie brał farbowanych lisow, ciagle gada o Leo

Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.03.2011, 22:10
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Jest wychowankiem, ale musiałbyś sobie sprawdzić w regulaminie na stronie pzpn na czym to dokładnie polega.
Jeżeli grajek skończy czwarty sezon w klubie mając mniej niż 21 lat, to jest uznawany za wychowanka - według przepisów UEFA.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 06.03.2011, 22:26
Małecki nie powiedział że nie interesuje go wyjazd do silniejszej ligi tak dla wyjaśnienia żeby nie było ze obiecywał że tu do końca kariery zostanie kto oglądał ten chyba słyszał.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 06.03.2011, 22:47
a dzisiaj w godzinach wieczornych Nasz Dragan Paljic spacerował z żonką i z synkiem po Galerii krakowskiej..uśmiechnięty wyluzowany

Odpowiedz cytując
mikel
Member

Od: 11.2010

Stary 06.03.2011, 23:06
Można gdzieś obejrzeć ligę + extra w necie? Nie wiem gdzieś to jest nagrywane? Z góry thx za odp bo chcę Małego obejrzeć jak się pokazał a nie miałem czasu na żywo ;/
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.03.2011, 23:07
vip2008 napisał(a):Wyświetl post
a dzisiaj w godzinach wieczornych Nasz Dragan Paljic spacerował z żonką i z synkiem po Galerii krakowskiej..uśmiechnięty wyluzowany
Jakąś fajna ma żonkę tak z ciekawości
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.03.2011, 23:10
ale pierdzielisz
miał do niego zwykłe pretensje, że mu nie podał...
normalne, ale nie dla Was, forumowych znawców
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.03.2011, 23:19
vip2008 napisał(a):Wyświetl post
Wygrali to co? Miał chodzić ze spuszczoną głową?
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.03.2011, 23:24

to chyba normalne, że osoba, która ma lepszą pozcyję do strzału zwraca uwagę osobie, która sytuację po prostu zrypała... Tak samo "machał rękami" Sobol, po tym jak Genkov mu za słabo odegrał piłkę, w 1 połowie po przejęciu piłki przez naszego kapitana. I co? Sobol też jest krnąbrny przez to "machanie" ?
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.03.2011, 23:36
A jak ktoś z Was gra w piłkę i kumpel wam nie zagra to nigdy nie machacie rękami? Mi się zdarza. Jak do mnie machają to nie mam do nikogo pretensji.

ps: Titto zmniejsz ten podpis, bo strasznie rozwalasz forum, i do tego kiczowato to wygląda. Mam na myśli pierwsze dwa obrazki.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.03.2011, 23:54
przytoczę pewną wypowiedz pana Basałaja z ostatniego wywiadu :

"Życzyłbym sobie samych takich piłkarzy, dla których celem będzie gra np.: w Manchesterze United. Właśnie tacy ludzie mi imponują, bo mówienie o tym, że do końca życia chcę grać w Wiśle nie przekonuje mnie."
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 07.03.2011, 00:29
Największy problem Małego tkwi w tym że "macha" rękoma jak on coś s.......i i zwala na innych. To że się wścieka jak mu ktoś nie wystawi a sam spieprzy to normalne jest u wszystkich.

yogul napisał(a):Wyświetl post

"Życzyłbym sobie samych takich piłkarzy, dla których celem będzie gra np.: w Manchesterze United. Właśnie tacy ludzie mi imponują, bo mówienie o tym, że do końca życia chcę grać w Wiśle nie przekonuje mnie."
No i Basałaj ma rację. Różnica między grą przez cała karierę Małego w Wiśle do gry Tottiego i Gerarda w R/L jest taka że oni w swoich klubach przez większość tej kariery walczą o najwyższe klubowe cele na świecie (mistrzostwa danych krajów + LM). Nie chodzi o konkretne triumfy a o sam fakt walki z najlepszymi.

Nie zmienia to faktu ze dla fanatyków takie słowa są miłe. IMHO jednak Mały szybko swoje zdanie zmieni.

A co do tych co pisali że "WOW ALE SIĘ ZMIENIŁ" - wcale się nie zmienił. To że potrafi wybuchnąć na boisku czy po za nim nie znaczy ze zawsze taki jest. Coś w głowie ma. Zresztą większość wywiadów w TV z jego udziałem to pokazuje. Potrafi się logicznie wypowiadać. To że ma problemy z poprawna wymową/polszczyzną o niczym nie świadczy. A tylko buraki takie jak Jawor potrafią wypominać "WTRANCASZ".
Ostatnio edytowane przez SV_ : 07.03.2011 o godz. 00:44.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.03.2011, 10:10
Wrzucilby ktos odcinek z Ligi +extra na youtube ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 07.03.2011, 10:21

przytoczę wypowiedź Małeckiego

Cytat:
Chciałbym się oczywiście sprawdzić w silniejszej lidze, ale równie dobrze mogę zostać ikoną Wisły i podpisać z nią kontrakt na najbliższe 10, albo i 15 lat - wypalił "Mały",
Mały nie mówi" chcę grać w Wiśle do końca. Podkreśla jedynie, że gdy nie będzie miał szans zagrac w silnej lidze typu Premiership to zostanie w Wiśle. czyli powinien zaimponować Basałajowi bo ma ambicję zagrac gdzieś indziej niż nasza ekstraklasa.
Ostatnio edytowane przez PvD : 07.03.2011 o godz. 10:24.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.03.2011, 10:30
Według mnie sytuacja z Małym nie jest kolorowa, wczorajsze słowa utwierdziły mnie w przekonaniu, że plotki jakoby prezes Cupiał chciał się pozbyć Patryka mogą prawdziwe. Przypominam że Patryk powiedział coś w stylu "Jeśli pan Cupiał pozwoli mi(...)."
Takowe doniesienia jakoby w przypadku Małego interweniować miał sam właściciel ukazały się po tym jak odmówił gry w sparingu. Mam nadzieję że Patryk zostanie chociaż jeszcze na puchary do których mam nadzieję że się zakwalifikujemy.
Cieszy to, że nie ma już machania rękoma w naszym teamie, generalnie Patryk zrobił postęp w tym aspekcie. Zachowuję się już trochę bardziej dojrzale.

Na pewno pomogło mu to że odszedł Brozek który w swoim pierwszy meczu w Turcji ustawiał wszystkich dokoła . Jak widać średnio mu to wyszło bo teraz grzeje lawę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.03.2011 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.03.2011, 11:26

Basałaj bez Małeckiego na dzień dzisiejszy mógłby bukować bilet sobie i Holendrom na samolot powrotny w rodzinne strony.

Patryk robi na dzień dzisiejszy 70 procent gry tej drużyny, 3 ostatnie zwycięstwa to jego 9 punktów.

Meliksony, Kew, Siwkowy i Genkovy teraz walczyły by o pozycje z Amica Poznań a nie byli na pierwszym miejscu w lidze.

Jasne że sodówka u Patryka to problem, ale nie demonizujmy chłopaka. I tak się wygasza ostatnimi czasy co trzeba docenić, chuchać, dmuchać i cieszyć się że gra dla nas a nie w jakiejś innej drużynie.

PS A naszego prezesa przekonuje że "gwiazda" ligi holenderskiej chce przyjść do Wisły na stare lata a nie walczyć o większe cele? Prezes Basałaj, złotousty Smuda dzisiejszej Wisły
Ostatnio edytowane przez MatMario : 07.03.2011 o godz. 11:29.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.03.2011, 11:53
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Basałaj bez Małeckiego na dzień dzisiejszy mógłby bukować bilet sobie i Holendrom na samolot powrotny w rodzinne strony.

Patryk robi na dzień dzisiejszy 70 procent gry tej drużyny, 3 ostatnie zwycięstwa to jego 9 punktów.

Meliksony, Kew, Siwkowy i Genkovy teraz walczyły by o pozycje z Amica Poznań a nie byli na pierwszym miejscu w lidze.

Jasne że sodówka u Patryka to problem, ale nie demonizujmy chłopaka. I tak się wygasza ostatnimi czasy co trzeba docenić, chuchać, dmuchać i cieszyć się że gra dla nas a nie w jakiejś innej drużynie.

PS A naszego prezesa przekonuje że "gwiazda" ligi holenderskiej chce przyjść do Wisły na stare lata a nie walczyć o większe cele? Prezes Basałaj, złotousty Smuda dzisiejszej Wisły
Ostro bredzisz.... Melikson jeśli chodzi o robienie gry to grał lepiej niż Małecki, Genkov wykonywał dobrą robotę, a Jaliens moim zdaniem gra przyzwoicie momentami dobrze lecz nadal wiem, że to nie wszystko na co go stać. Na pewno jest teraz naszym najlepszym obrońcą.

Nie rozumiem dlaczego wjeżdżasz na Basałaja, mu chodzi o to aby zawodnik był ambitny bo tylko w ten sposób może się rozwijać.
Patryk gra bardzo efektywnie bo jak do tej pory to w każdym meczu ma udział przy golach i o to chodzi.

Przypominam tylko że Jaliens miał dość dużą przerwę w grze bo ostanie miesiące spędził na ławie, z każdym meczem powinien grać lepiej i moim zdaniem tak jest. Przypominam jeszcze, że on przyszedł za darmo. Media też ostrą nagonkę na niego robią bo jak to reprezentant Holandii przecież błędów popełniać nie może...

A wymienianie zawodników w liczbie mnogiej nie wiem czemu ma służyć, dla mnie to chamstwo i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.03.2011 o godz. 12:06.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.03.2011, 12:16
Genkov nie oddał jeszcze strzału na bramkę w polskiej lidze, a Jaliens momentami wygląda jak Kowalski. Sivakov szału nie robi. Jedynie bramkarz i Melikson to póki co realne wzmocnienia. Jakby nie fart Małeckiego do strzelania bramek, to spokojnie mielibyśmy kilka punktów mniej w tym momencie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.03.2011, 12:19
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Genkov nie oddał jeszcze strzału na bramkę w polskiej lidze, a Jaliens momentami wygląda jak Kowalski. Sivakov szału nie robi. Jedynie bramkarz i Melikson to póki co realne wzmocnienia. Jakby nie fart Małeckiego do strzelania bramek, to spokojnie mielibyśmy kilka punktów mniej w tym momencie.
Nie dawno pisałeś że Melikson jest słaby bo nie gra w reprezentacji. Pisałeś że Melikson to dno także słuchają ciebie można w zimie chodzić w sandałach.
Ja wiem że dla niektórych jak ktoś hat-tricka nie strzeli to jest słaby. Taki urok tego forum. Gdyby Malecki czy Maor precyzyjniej dograli piłke Genkovovi to większość by się Genkovem zachwycała. A Genkov jeszcze strzeli swoje w tym sezonie jestem o to spokojny.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.03.2011 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów