|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co innego obrońca 33 letni a co innego napastnik czy skrzydłowy.W defensywie liczy sie rutyna i doświadczenie.Myśle że Baszczu by sie jeszcze przydał bo nie wiadomo czy wykupią Cikosa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Baszczyński nic nie gwarantował w ofensywie. Poza głupim schodzeniem do środka na 16 metrze i szukaniu szczęścia. Zdecydowanie nie!
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Tez bym tak chcial ale....Baszczu jest juz po przejsciach , po za tym nie chcialbym juz patrzec i marudzic i sie w....iac na emerytow w Wisle , wystarczy mi Zurawski. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
O ile Kirim ma przebłyski jako skrzydłowy, to zdecydowanie Małecki nie jest skrzydłowym z prawdziwego zdarzenia, przecież on nie potrafi dobrze dośrodkować. Nie mówiąc już o dryblowaniu kilku piłkarzy, wtedy ma dużo strat. Najgroźniejszy jest jak zejdzie do środka na napastnika. Ale skrzydłowy z niego marny.
Może na przyszły sezon by udało się wypożyczyć Błaszcza żeby się u nas odbudował i złapał formę przed euro. Byłoby to z pożytkiem dla nas i reprezentacji. Ale wiem, że to marzenie się nie ziści... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie są. Małecki to napastnik, a Kirm.hmm
![]() Gdzieś czytałem, że on był w poprzednim klubie defensywnym pomocnikiem w ustawieniu 4-3-3 ![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
a Jankowski z Ruchu? Młody i według mnie całkiem nieźle gra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jankowski na zmianę dla Genkova byłby fajny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Właśnie ,że nie bardzo . Jankowski wg mnie nie nadaje się na tego najbardziej wysuniętego napastnika i przy naszych obecnym systemie byłby problem ze znalezieniem dla niego miejsca na boisku no chyba że na skrzydle ale też nie sądzę . Ewentualnie mógłby grać na tej samej pozycji co Melikson czyli takiego ofensywnego pomocnika i myślę że mógłby się sprawdzić na tej pozycji z tym że jest jeden problem. Z Maorem nie wygrałby rywalizacji i czekałaby go ława i zbyt wiele by sobie nie pograł a to w przypadku młodego utalentowanego zawodnika nie byłoby dobrym rozwiązaniem :/
Na pozycji wysuniętego napastnika jedynym ciekawym Polskim rozwiązaniem i alternatywą dla Cwetana byłby Grzelczak przynajmniej mi tak się wydaje - jeszcze dosyć młody , waleczny , wydaje się ,że możliwy do wyciągnięcia . Zobaczymy jak to będzie w lecie ... teraz nie ma sensu się nad tym zbytnio zastanawiać ponieważ sprawą pierwszorzędną jest teraz Mistrzostwo i od tego bardzo dużo zależy.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 05.03.2011 o godz. 11:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie ma co nawet marzyć o transferze Jankowskiego. Ruch znowu podyktuje jaką kosmiczną, zaporową cenę jak za Sobiecha i nikt oprócz JW się na niego nie skusi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
przecież on jest mega słaby, ogarnijcie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Pewnie mnie wyśmiejecie za to, ale chciałbym w Wiśle oglądać Daniela Sikorskiego z Górnika Zabrze.
Ma dobry drybling, jest szybki i waleczny i może grać jako skrzydłowy i napastnik. Byłby z niego dobry zmiennik dla Małeckiego tak samo jak Waldek Sobota ze Śląska... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sobota tak, Sikorski nie ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Z tym Sikorskim wszystko zależy od tego do kogo go porównać. Bo jak do Pawła Brożka - to przecinak, ale jak do Żurawskiego czy Riosa którzy kompletnie nic nie dają drużynie to wolę takiego Sikorskiego na ławie niż ich dwóch w takiej formie jakiej są teraz. Oczywiście że nie jest to napastnik moich marzeń ale przynajmniej dużo biega i walczy na boisku.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeszcze wrócę do Jankowskiego
-Piłki nożnej nie czytam, nie mniej jest mi miło, że mam podobne poglądy do ekspertów. -Myślę, że cenę za niego dałoby się zbić. Tak czy owak, pewnie kosztowałby nas tyle co Genkov, jak nie lepiej. To jeden problem, drugim jest jego skuteczność (chociaż z jednej strony to też zaleta, bo gdyby strzelił kilka bramek więcej, to chcieliby tyle co za Sobiecha. -Ja bym go spróbował ustawić na skrzydle, bo ze skutecznością jaką teraz prezentuje to byłoby zbyt ryzykowne, gdyby miał być jedynym napastnikiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Witam, a ja dzisiaj się dowiedziałem o ciekawym nabytku Widzewa, mianowicie Nika Dzalamidze. Chłopak ma 19 lat i dzisiaj zanotował gola i dwie asysty. Myslę, że warto byłoby obserwować jego poczynania w Łodzi w tym sezonie.
Jak patrzałem, to jego wczesniejsze dokonania nie są zbyt wielkie, ale typ ma dopiero 19 lat. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A zagrał dopiero jeden dobry mecz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A ja wam napisze: Nika Dżalamidze !!
Miałem dziś przyjemność oglądać mecz Widzewa z Koroną i to co ten chłopak robił z obroną kielczan to jest coś niesamowitego walczył na boisku za 2 jak Sobol, biegał szybko jak Piotrek Brożek, Strzelał jak Paweł a fantazje do gry ma jak Melikson a do tego wszystkiego ma 19 lat !! To jest właśnie młody talent ![]() Na miejscu naszych działaczy już bym go kupił po tym meczu !! Może jeszcze Widzew nie podyktował by zaporowej ceny. Przez niego obawiam się o wynik sobotniego meczu... E: o właśnie widzę, że nie tylko ja oglądałem ten mecz ;] Powód: Nika Dżalamidze !!
Ostatnio edytowane przez Bartuk1906 : 05.03.2011 o godz. 20:28.
![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hola hola. Nie porywajmy się tak od razu. Jak Incognito napisał to dopiero jeden dobry mecz. Zobaczymy co będzie z niego pod koniec sezonu, tak samo z Meliksonem bym się wstrzymywał, czy nam nie zgaśnie za parę kolejek. Liczę, że nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jankowski to przeciętniak jakich w lidze pojawia się średnio 2-3 na sezon. Dzalamidze to jeden mecz rozegrał jak na razie. Sikorski to podsumowując ten sezon rezerwowy Górnika.
Jeśli kogoś sprowadzać z Ekstraklasy to ja bym postarał się o Kupisza z Jagielloni. Szybki i drybling ma, w dodatku może grać na obu skrzydłach. Nie wiem jak z jego sytuacja chyba tylko kontrakt do końca sezonu ma podpisany, ale nie wiem czy Jaga ma opcje automatycznego przedłużenia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O tym, że jest wypożyczony nie wiedziałem.
A co do czekania to chyba chłopak nie straci swojej niesamowitej szybkości i niezłej techniki tak "o" . Jak dla mnie nie było by się co zastanawiać ![]() ![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie powinien, ale ile już było przypadków megatalentów jednego meczu, którzy potem gdzieś znikli...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ten młody robi wrażenie, taki ulepszony Sobota z WKS ;] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to pozostaje czekać do soboty by się przekonać na własne oczy.
Przy okazji ktoś widział go w poprzednim meczu widzewa z lechem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To był jego debiut
Przynajmniej tak mówili komentatorzy i sam w wywiadzie powiedział coś o wymarzonym debiucie ;]![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Gdyby był takim talentem to CSKA by go nie puściło(no chyba, że to tylko wypożyczenie). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
warto by zainteresować się tym zawodnikiem: http://www.weszlo.com/news/6443 może Śląsk dalej by chciał Gargułę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
JrQ- wypożyczenie, ale z opcją pierwokupu. Jeżeli ten Gruzin podtrzyma dobrą formę, to trafi na stałe do Widzewa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
być może, a podali ile to ich będzie kosztować?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|