The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2011, 21:59
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
myslę, że to już nie ten poziom... wystarczy popatrzeć na Żurawia czy na Zieńczuka.. nie te lata, a już pod koniec swojej przygody w Wiśle Marcin nie zachwycał.
co innego obrońca 33 letni a co innego napastnik czy skrzydłowy.W defensywie liczy sie rutyna i doświadczenie.Myśle że Baszczu by sie jeszcze przydał bo nie wiadomo czy wykupią Cikosa.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.03.2011, 11:41
Baszczyński nic nie gwarantował w ofensywie. Poza głupim schodzeniem do środka na 16 metrze i szukaniu szczęścia. Zdecydowanie nie!
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.03.2011, 12:20
Titto napisał(a):Wyświetl post
A tak w ogóle Baszczyńskiemu za pół roku kończy się kontrakt.
Myślę, że fajnie by było go ściągnąć.
Branco za pewne odchodzi po sezonie i na bokach obrony zostaje nam tylko Cikos (o ile go wykupimy) Paljic i Burliga.
Baszczu mógłby się przydać...

Tez bym tak chcial ale....Baszczu jest juz po przejsciach , po za tym nie chcialbym juz patrzec i marudzic i sie w....iac na emerytow w Wisle , wystarczy mi Zurawski.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.03.2011, 12:36
Titto napisał(a):Wyświetl post
Uważasz, że Kirm i Małecki nie są skrzydłowymi z prawdziwego zdarzenia?
O ile Kirim ma przebłyski jako skrzydłowy, to zdecydowanie Małecki nie jest skrzydłowym z prawdziwego zdarzenia, przecież on nie potrafi dobrze dośrodkować. Nie mówiąc już o dryblowaniu kilku piłkarzy, wtedy ma dużo strat. Najgroźniejszy jest jak zejdzie do środka na napastnika. Ale skrzydłowy z niego marny.

Może na przyszły sezon by udało się wypożyczyć Błaszcza żeby się u nas odbudował i złapał formę przed euro. Byłoby to z pożytkiem dla nas i reprezentacji. Ale wiem, że to marzenie się nie ziści...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.03.2011, 13:49
Oczywiście, że nie są. Małecki to napastnik, a Kirm.hmm
Gdzieś czytałem, że on był w poprzednim klubie defensywnym pomocnikiem w ustawieniu 4-3-3
..
Odpowiedz cytując
varredo
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 05.03.2011, 11:11
a Jankowski z Ruchu? Młody i według mnie całkiem nieźle gra.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.03.2011, 11:16
varredo napisał(a):Wyświetl post
a Jankowski z Ruchu? Młody i według mnie całkiem nieźle gra.
Nie tylko wg Ciebie. Podobnie myślą eksperci Piłki Nożnej
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.03.2011, 11:17
Jankowski na zmianę dla Genkova byłby fajny
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.03.2011, 11:23
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Jankowski na zmianę dla Genkova byłby fajny
Właśnie ,że nie bardzo . Jankowski wg mnie nie nadaje się na tego najbardziej wysuniętego napastnika i przy naszych obecnym systemie byłby problem ze znalezieniem dla niego miejsca na boisku no chyba że na skrzydle ale też nie sądzę . Ewentualnie mógłby grać na tej samej pozycji co Melikson czyli takiego ofensywnego pomocnika i myślę że mógłby się sprawdzić na tej pozycji z tym że jest jeden problem. Z Maorem nie wygrałby rywalizacji i czekałaby go ława i zbyt wiele by sobie nie pograł a to w przypadku młodego utalentowanego zawodnika nie byłoby dobrym rozwiązaniem :/
Na pozycji wysuniętego napastnika jedynym ciekawym Polskim rozwiązaniem i alternatywą dla Cwetana byłby Grzelczak przynajmniej mi tak się wydaje - jeszcze dosyć młody , waleczny , wydaje się ,że możliwy do wyciągnięcia . Zobaczymy jak to będzie w lecie ... teraz nie ma sensu się nad tym zbytnio zastanawiać ponieważ sprawą pierwszorzędną jest teraz Mistrzostwo i od tego bardzo dużo zależy.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 05.03.2011 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.03.2011, 11:24
Nie ma co nawet marzyć o transferze Jankowskiego. Ruch znowu podyktuje jaką kosmiczną, zaporową cenę jak za Sobiecha i nikt oprócz JW się na niego nie skusi.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.03.2011, 15:01
przecież on jest mega słaby, ogarnijcie...
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2011, 16:05
Pewnie mnie wyśmiejecie za to, ale chciałbym w Wiśle oglądać Daniela Sikorskiego z Górnika Zabrze.
Ma dobry drybling, jest szybki i waleczny i może grać jako skrzydłowy i napastnik. Byłby z niego dobry zmiennik dla Małeckiego tak samo jak Waldek Sobota ze Śląska...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 05.03.2011, 16:16
Sobota tak, Sikorski nie ;]
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.03.2011, 16:57
Z tym Sikorskim wszystko zależy od tego do kogo go porównać. Bo jak do Pawła Brożka - to przecinak, ale jak do Żurawskiego czy Riosa którzy kompletnie nic nie dają drużynie to wolę takiego Sikorskiego na ławie niż ich dwóch w takiej formie jakiej są teraz. Oczywiście że nie jest to napastnik moich marzeń ale przynajmniej dużo biega i walczy na boisku.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
varredo
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 05.03.2011, 20:17
Jeszcze wrócę do Jankowskiego
-Piłki nożnej nie czytam, nie mniej jest mi miło, że mam podobne poglądy do ekspertów.
-Myślę, że cenę za niego dałoby się zbić. Tak czy owak, pewnie kosztowałby nas tyle co Genkov, jak nie lepiej. To jeden problem, drugim jest jego skuteczność (chociaż z jednej strony to też zaleta, bo gdyby strzelił kilka bramek więcej, to chcieliby tyle co za Sobiecha.
-Ja bym go spróbował ustawić na skrzydle, bo ze skutecznością jaką teraz prezentuje to byłoby zbyt ryzykowne, gdyby miał być jedynym napastnikiem.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 05.03.2011, 20:23
Witam, a ja dzisiaj się dowiedziałem o ciekawym nabytku Widzewa, mianowicie Nika Dzalamidze. Chłopak ma 19 lat i dzisiaj zanotował gola i dwie asysty. Myslę, że warto byłoby obserwować jego poczynania w Łodzi w tym sezonie.

Jak patrzałem, to jego wczesniejsze dokonania nie są zbyt wielkie, ale typ ma dopiero 19 lat.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.03.2011, 20:26
A zagrał dopiero jeden dobry mecz.
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.03.2011, 20:27
A ja wam napisze: Nika Dżalamidze !!
Miałem dziś przyjemność oglądać mecz Widzewa z Koroną i to co ten chłopak robił z obroną kielczan to jest coś niesamowitego walczył na boisku za 2 jak Sobol, biegał szybko jak Piotrek Brożek, Strzelał jak Paweł a fantazje do gry ma jak Melikson a do tego wszystkiego ma 19 lat !! To jest właśnie młody talent

Na miejscu naszych działaczy już bym go kupił po tym meczu !! Może jeszcze Widzew nie podyktował by zaporowej ceny.

Przez niego obawiam się o wynik sobotniego meczu...

E: o właśnie widzę, że nie tylko ja oglądałem ten mecz ;]
Powód: Nika Dżalamidze !!
Ostatnio edytowane przez Bartuk1906 : 05.03.2011 o godz. 20:28.
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2011, 20:31
Bartuk1906 napisał(a):Wyświetl post
Na miejscu naszych działaczy już bym go kupił po tym meczu !! Może jeszcze Widzew nie podyktował by zaporowej ceny.
.
To nie Widzew ustala cena za tego zawodnika tylko (na razie) FC Baia Zugdidi skąd jest wypożyczony na pół roku z opcja pierwokupu. Ach... gdyby nie ta opcja pierwokupu
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 05.03.2011, 20:33
Hola hola. Nie porywajmy się tak od razu. Jak Incognito napisał to dopiero jeden dobry mecz. Zobaczymy co będzie z niego pod koniec sezonu, tak samo z Meliksonem bym się wstrzymywał, czy nam nie zgaśnie za parę kolejek. Liczę, że nie.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.03.2011, 20:35
Jankowski to przeciętniak jakich w lidze pojawia się średnio 2-3 na sezon. Dzalamidze to jeden mecz rozegrał jak na razie. Sikorski to podsumowując ten sezon rezerwowy Górnika.

Jeśli kogoś sprowadzać z Ekstraklasy to ja bym postarał się o Kupisza z Jagielloni. Szybki i drybling ma, w dodatku może grać na obu skrzydłach. Nie wiem jak z jego sytuacja chyba tylko kontrakt do końca sezonu ma podpisany, ale nie wiem czy Jaga ma opcje automatycznego przedłużenia.
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Stary 05.03.2011, 20:36
O tym, że jest wypożyczony nie wiedziałem.
A co do czekania to chyba chłopak nie straci swojej niesamowitej szybkości i niezłej techniki tak "o" .
Jak dla mnie nie było by się co zastanawiać
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 05.03.2011, 20:38
Nie powinien, ale ile już było przypadków megatalentów jednego meczu, którzy potem gdzieś znikli...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 05.03.2011, 22:27
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Hola hola. Nie porywajmy się tak od razu. Jak Incognito napisał to dopiero jeden dobry mecz. Zobaczymy co będzie z niego pod koniec sezonu, tak samo z Meliksonem bym się wstrzymywał, czy nam nie zgaśnie za parę kolejek. Liczę, że nie.
sorry, ale po paru zagraniach widać, czy ktoś jest dobry czy też nie
ten młody robi wrażenie, taki ulepszony Sobota z WKS ;]
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Stary 05.03.2011, 22:43
No to pozostaje czekać do soboty by się przekonać na własne oczy.

Przy okazji ktoś widział go w poprzednim meczu widzewa z lechem
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Stary 05.03.2011, 23:51
To był jego debiut Przynajmniej tak mówili komentatorzy i sam w wywiadzie powiedział coś o wymarzonym debiucie ;]
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.03.2011, 10:23
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
On uchodzi w Gruzji za jeden z największych talentów ostatnich lat tego kraju. Sam fakt, że sięgnęło po niego CSKA coś znaczy. Wielu przewidywało, że to najlepszy transfer Widzewa od dawna i jak widać nie mylili się.
Jeżeli taki talent to dlaczego nie grał w pierwszym zespole CSKA? Jano Ananidze, rówieśnik Dżalamidze, również Gruzin jest podstawowym piłkarzem Spartaka i ostatnio nawet strzelił bramkę Bazylei.
Gdyby był takim talentem to CSKA by go nie puściło(no chyba, że to tylko wypożyczenie).
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 06.03.2011, 10:28
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli taki talent to dlaczego nie grał w pierwszym zespole CSKA? Jano Ananidze, rówieśnik Dżalamidze, również Gruzin jest podstawowym piłkarzem Spartaka i ostatnio nawet strzelił bramkę Bazylei.
Gdyby był takim talentem to CSKA by go nie puściło(no chyba, że to tylko wypożyczenie).
tak, to tylko wypożyczenie...

warto by zainteresować się tym zawodnikiem: http://www.weszlo.com/news/6443
może Śląsk dalej by chciał Gargułę
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2011, 10:34
JrQ- wypożyczenie, ale z opcją pierwokupu. Jeżeli ten Gruzin podtrzyma dobrą formę, to trafi na stałe do Widzewa.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 06.03.2011, 10:36
być może, a podali ile to ich będzie kosztować?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów