|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem, powinni raz a dobrze przekopać ziemię, ułożyć murawę i dać jej DUŻO czasu na zakorzenienie. Tymczasem piłkarze powinni zostać wykopani na stadion Amici do czasu aż ta trawa faktycznie zacznie jakoś wyglądać. Inaczej to nie ma sensu.
Problem tylko z tymi co nabyli karnety. Z drugiej strony ktoś w tym mieście chyba zdaje sobie sprawę, że ten stadion to jeden wielki bubel, a do ME już tylko rok z hakiem. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Śmiem wątpić czy taka trawa w rolkach potrzebuje tak dużo czasu...
Wszystko wskazuje na to, że trafia tam za mało światła, albo brak odpowiedniej cyrkulacji powietrza.Mają w Poznaniu orzeszek do zgryzienia spory, coś muszą postanowić.Może wymiana fragementów membrany na przeźroczystą?Może poprawa cyrkulacji powietrza przez zastosowanie wiatraków wtłaczających powietrze z zewnątrz, jak wiadomo rośliny potrzebują CO2 do procesu fotosyntezy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
... pole, pole,łyse pole... tam na razie jest ściernisko ale będzie pieczarkarnia!!! :] Ciekawe czy pieczarki potanieją w WLKP, taka szklarnia...
dobrze że my mamy super nowoczesny stadion z hiper, mega cyrkulacją powietrza wynikającą z braku zatkania dziur w narożnikach. ps. po pieczarki do POZnan*ia, tam jest na nie w chooj zapotrzebowanie :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kolumbus, na stadionie Ajaxu mają te super wiatraki i super hiper lampy, a i tak zmieniają murawę 2 razy na rundę...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...pieczenia.html
artykuł o stadionie Lecha, ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie żeby jakoś bardzo doceniał starania GW w walce z kibolami Amiki, ale trzeba przyznać, że to larum jakie podniosło się w ostatnim czasie może pomóc w doprowadzeniu tego stadionu do stanu używalności. Nie wiedziałem, że taki obiekt może nie mieć ochrony i nie być ubezpieczony. Pomyślcie co by się stało gdyby nagle spłonął ten bubel za 700 mln zł?
Powinny polecieć przede wszystkim głowy osób zarządzających tą nieruchomością, bo w końcu chyba ktoś nią zarządza, co nie? |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wylecą, nie wylecą, to juz bez znaczenia bo ten bubel bedzie tam stal przez nastepne 50 lat. Nie oszukujmy sie, jesli stadion ma byc dobry to musi byc wybudowany od podstaw a nie szpachlowany jak 15-letni golf.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Kolejny kwiatek na stadionie Amiki...jedna z loż Vip ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A co jest nie tak z tą lożą ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No bez jaj? Nic dziwnego, że CBA tym się zajęło...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Dobry system umiejscowienia to podstawa... do tego wszystko widac wiec nie maja nic do ukrycia
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już pomijam te kwiatki, które wyglądaja jakby były wsadzone do koszy na śmieci... ale ten sufit WTF?
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Nie widzę do końca szczegółów, gdyż obecnie promienie słoneczne padają mi prosto na ekran, ale jeśli chodzi tylko o surowy beton, instalacje czy oświetlenie to nie musi to źle wyglądać
![]() Ja całkiem lubię taki industrialne wnętrza. Brutalistyczne wręcz ![]() Wolę to niż tani gres w żółtawym kolorze i podwieszane, tandetnie wykonane sufity. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
diabeł tkwi w szczególach
![]() ale moim skromnym zdaniem to nie loża, ale jakiś hol. Sergio jesteś pewny że to zjdęcie pomieszczenia dla Vipów?
Ostatnio edytowane przez joshi : 04.03.2011 o godz. 14:46.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na stronie skyscrapercity o poznańskim stadionie sami użytkownicy nabijają się z tego pomieszczenia vipowskiego. ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawno nie zaglądałem na wątek o stadionie w Poznaniu i ubawiłem się po pachy. Rzeczywiście nikt już nie wierzy w to, że ten stadion będzie się do czegoś nadawał. Najgorsze jest to, że każdy pracujący Polak dołożył do niego prawie 50 zł!
Ptaszki po zimie wróciły: http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=20716 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ta loza vip przy Naszej Strefie Kibica wyglada jak poczekalnia przed ubikacja.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepsze jest porównanie do siłowni w piwnicy
Kilka zdań o zastawionym wyjściu ewakuacyjnym: Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.03.2011 o godz. 15:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciekawe ile koszutuje bilet/karnet na te kilka wspaniałych miejsc. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na pewno drogo, wkońcu niemal ocierasz się o inny lepszy vipowski świat
Sergio co do tej loży, to przepraszam, że poddałem Twojego posta w wątpliwość. Po prostu zmyliły mnie te wyjścia ewakuacyjne i "ekskluzywność" zaprezentowanej przestrzeni. Powód: loza vip
Ostatnio edytowane przez joshi : 04.03.2011 o godz. 16:23.
![]()
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Na stadionie Lacha/Amiki jest wiele rzeczy do których można się przyczepić i które wołają o pomstę do nieba.
Jak na przykład powyższe miejsca przy wyjściu ewakuacyjnym. Natomiast, moim zdaniem, pokazana na zdjęciu loża vip do nich nie należy. Co prawda de gustibus non est disputandum i rozumiem, że podobny industrial i kontrasty mogą być trudne do przyjęcia, ale we współczesnej architekturze jest to na porządku dziennym. Oczywiście zależy od jakości wykonania ( nie wiem jak jest z tym w Poznaniu ), nie mniej porównania do piwnicy czy poczekalni przed ubikacją są chyba z przymróżeniem oka ![]() Kilka przykładów w podobnej konwencji : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ciekawe czy do tych miejscówek dodaja kaski hokejowe, zeby ów nabywca przy przerzucie piłki nie rozbił głowy odwracając ją szybko w lewą strone..
i potem ta radość ze strzelenia gola, i przybijanie "piątki" pleksi ...bezcenne ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ewa, ja rozumie, że było by wszystko OK gdyby to było robione specjalinie i tak miało to by wyglądać.
Natomiast to to jest kpina, żeby obliczy to wszystko tak, że sie sufit nie zmiesci bo byłby za nisko. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Tutaj Ela ma rację: akurat to fajnie wygląda, przynajmniej na tym zdjęciu. Na pewno fajniej i lepiej, niż gdyby przykryć to takim typowym biurowym stropem.
Natomiast reszta amikowych pomieszczeń jest rzeczywiście do bani: tam industrial nie jest zamierzony, a wynika po prostu z niewykończenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
jak jest szansa żeby majowe spotkanie Lechii i Wisły odbyło się na nowym stadionie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
raczej nie ma takiej szansy
Gliwice ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez JoeyLG : 14.03.2011 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tak, pomieszczenia loftowe i mi się podobają, ale to w/w w Poznaniu to raczej mi się kojarzy z niedokończoną robotą, a nie celowym zamysłem- oczywiście na pierwszy rzut oka.
Myślę jednak, że murawa czy te miejsca vipowskie to jest dobry temat do żartów- mnie tam bawi niezmiernie. A tutaj coś z Weszło!, coś o Legii http://www.weszlo.com/news/6486 Dodawać nie ma co, poza tym, że mi się wydawało, iż ich stadion będzie fajnie zrobiony i to do końca, porządnie, a tu jednak się okazuje, że każdy z nowych, pięknych [bardziej lub mniej] stadionów ma jakąś wadę [mniejszą lub większą, mniej lub więcej]. Jaja! ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W kwestii Legi to nie problem stwarza stadion,lub jego błędne wykonanie ale "oryginalny" sposób postawienia głośników. Przykre to w sumie
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|