|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Oczywiste oczywistości: Dmowski nadchodzi
Kiedy kilka miesięcy temu, bezpośrednio po sukcesie Marszu Niepodległości, Rafał Ziemkiewicz napisał swój artykuł, zakończony słynnym już „Dmowski musi nadejść!”, traktowaliśmy to jako wyraz nastroju i dobrą prognozę na przyszłość. Czy przez ostatni okres byliśmy świadkami wydarzeń, które potwierdzałyby tą tezę? ![]() http://narodowcy.net/oczywiste-oczyw...dzi/2011/02/27 ![]()
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
wislak68- bardzo ciekawy jestem kto nam załatwił ten krótszy okres. pewnie pis twierdząc że się sprzedajemy Rosji... ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
W dzisiejszej wybiórczej NIE MA ANI SŁOWA o tym święcie - zwłaszcza że jest obchodzone po raz pierwszy. Kiedyś stawiali takich pod ścianą a dzisiaj ludzie się onanizują czytając to gówno. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A staruch na niemieckim żołdzie (dostaje pieniadze z niemieckiej fundacji) i minister Herr Tuska, zaczyna świrować:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Niestety ale W. Bartoszewski gra razem w drużynie z "historykiem" Tomaszem Grossem. Pytanie tylko dla kogo grają i o co - czytaj o jakie pieniądze.
Ja już sie zaczynam przyzwyczajać, że II WŚ wybuchła przez krnąbrnych Polaków, którzy są co najmniej współodpowiedzialni za zagładę Żydów, a obecnie jedynymi, których można jeszcze ukarać, bo jak wiadomo, tajemniczy naród nazistów, z którym współpracowaliśmy podstępnie, już wyginął. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Skoro Bartoszewski nie bał się Niemców to co mu przeszkadzało ze ktoś Niemcom o nim opowie? Brednie które ten starzec opowiada wywołują tylko pusty śmiech. Ale to jest szersza propaganda, tak jak z tym zdjęciem w książce Grosa. Nie ma żadnych powodów przypuszczać ze sfotografowani szukali złota, ale co to komu przeszkadza. Lis zrobił program i nie ma dyskusji.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
przesadzacie z tą krytyką Bartoszewskiego.
Nie jestem jego fanem (to co najmniej łagodne okreslenie) ale w wielu źródłach historycznych i opracowaniach znajdujemy potwierdzenie tej tezy: podczas okupacji należało bać się nie tylko okupanta, ale przede wszystkim zazdrosnego czy nieprzychylnego sąsiada. Słuchałem ostatnio w Radio eM (sląskie) rozmowy z Andrzejem Grajewskim (jego artykuł w GN: http://goscniedzielny.wiara.pl/index...104764436&katg=) , ktory potwierdza tę tezę cytując opracowywane przez niego pamiętniki osoby, która w ramach ZWZ a póżniej AK, od 1940 roku dokonywała egzekucji na szczególnie "zasłużonych" dla przesladowania Polaków. Pracując jako egzekutor wykonujący wyroki śmierci Państwa Podziemnego, pierwszy wyrok na Niemcu wykonał on dopiero w 1944 roku. Wcześniej były to egzekucje skazanych za kolaboracje i donosy obywateli polskich w olbrzymiej liczbie. Można nie lubić Bartoszewskiego, ale nie wolno przez to wybielac polskiego społeczeństwa z okresu okupacji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się donosiciel zawsze się znajdzie, tak było nie tylko w czasie wojny ale i całkiem nie dawno. Dzisiaj skarbówka w stanach chce płacić za donosy. Tylko czy można na tej podstawie twierdzić że należy bardziej sie bać donosicieli niż tych którym donoszą? To przecież logiczna bzdura.
Pojawiła się dziwna tendencja do samo umartwiania się Polaków, przyznawania się, przepraszania itd. Kiedy biorąc całą wojnę do kupy jesteśmy państwem które mimo że walczyło najdzielniej w jej wyniku straciło najwięcej. Polacy walczyli na wszystkich frontach i to nie jako margines, a jako oddziały decydujące o wyniku. Większość wywiadu alianckiego opierała się na Polakach, ci żydzi którzy przeżyli zawdzięczają to Polakom. Co ciekawe często Polacy którzy uratowali Żydów byli przez nich denuncjowani do NKWD i wywożeni do Rosji albo zabijani. Dlaczego Bartoszewski nie powie ilu Polaków zabili komuniści po wojnie za ukrywanie Żydów? Wiadomo że zawsze się trafi jakaś szuja w każdym narodzie ale mówienie że żyd w czasie wojny bardziej się bał Polaka niż Niemca to ŻENADA. I tylko ktoś bez podstawowej wiedzy historycznej może w to uwierzyć. A ze takie cos mówi były polski minister to już ręce opadają. Tylko to ze to koleś z kręgów PO trochę sprawę tłumaczy. W tym towarzystwie opluć Polskę ośmieszyć Polaka, przyznać sie do czegoś w imieniu Polaków jest w dobrym tonie. Bo przecież Polskość to nienormalność :/ ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że z historycznego punktu widzenia Bartoszewski mówi prawdę, takie sytuacje się zdarzały.
Niemniej jako exdyplomata a przede wszystkim lansowany przez GW autorytet w obecnej sytuacji nie powinien się w ten sposób wypowiadać, a jeśli już to przedstawić cały kontekst tej sytuacji, który był dużo, dużo bardziej złożony. A tak to w świat poszło kolejne uproszczenie a la Gross właśnie, które zapadnie w pamięć zwykłych ludzi, nie mających większego pojęcia o historii. Przesłanie jest jasne - dla Żydów większym złem w czasie wojny byli Polacy niż Niemcy. Stąd już tylko niewielki krok do polskich obozów koncentracyjnych. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A skąd wiesz, że nie przedstawił? Ktoś z was zna całość tego wywiadu? Fakt, starym zwyczajem, wyrwał jedno zdanie z wywiadu i zrobił wokół niego "sensacyjnego" newsa. Ku uciesze ludzi pokroju Drozda czy Gwiaździstego, uważających świat za czarno-biały (i nie dających się przekonać, że czarne jest czarne a białe jest białe) A tak na marginesie, kolejna hipokryzja tych, którym "niemieckie media" przeszkadzają do czasu ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A co Ty sobie myślisz, że jakiś tam Żyd który żył wtedy i to przeżył, wie lepiej od nich co wtedy się działo?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ze starości pomieszało mu się w głowie. Szacunek dla siwych włosów trzeba mieć robi z siebie kretyna. Nie wiem czy to kwestia kasy z Niemiec czy innych przywilejów dla dzisiejszej władzy ale wygląda na to że działają jakby mieli co najmniej nie polskie obywatelstwo.
A najlepsze jest to że sa ludzi którzy nie dostrzegają tego serwilizmu Donka, Komorowskiegi czy Bartoszewskiego . Juz kiedyś byli tacy Braniccy czy Radziwiłowie teraz my mamy swoich.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 01.03.2011 o godz. 15:40.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Facet nie po to bierze w łapę najpierw marusy, a teraz eurasy od Niemców, zeby przypominał im o ludobójstwie i ich zbrodniach. Ci co mu płacą geld oczekują rozgrzeszenia i przerzucenia swojej winy na Polaków. I ten dziad to właśnie robi. Za pieniądze i ordery, które mu od czasu do czasu przypną. Taki zwykły sprzedajny sługus. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Po pierwsze pytam jeszcze raz. Czy ktoś z was czytał całość wywiadu dla "Die Welt", czy toczycie pianę na podstawie jednego zdania wyrwanego przez szmatławiec? Po drugie. Ja tego wywiadu nie znam i nie wiem czy "polski minister uważa za istotniejsze mówić o tych pierwszych". Wiem natomiast, że roztrząsana tu odpowiedź Bartoszewskiego na pytanie dziennikarza "Miał pan wtedy sąsiadów, których się obawiał?", jest całkiem logiczna. A po trzecie ciach bajera z mojej strony. Różnimy się tym, że dla mnie Fakt jest szmatławcem, niezależnie od tego czy pisze o brudnych butach Kaczyńskiego, czapce z Peru Tuska, porsche Dubienieckiego czy transferach Wisły. Dla Ciebie najwyraźniej nie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To gdzie muszą napisać żebyś nie podejrzewał manipulacji? Cytat jest dość konkretny. Po co mi całość wywiadu skoro z tego fragmentu można wnioskować że Bartoszewski obawiał się że inteligencja Polska sprzeda go za chleb. Więc nie mów że nie wiesz o czym chciał mówić bo w tym cytacie właśnie o tym powiedział
"Ale gdy sąsiad Polak zauważył, że kupiłem więcej chleba niż normalnie, wtedy musiałem się bać" Fakt źle przetłumaczył ? Czy ja czegoś nie kumam? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
||
http://finanse.wp.pl/kat,102634,titl...wiadomosc.html W skali roku był to wzrost w granicach 3,6-3,8 proc. co oznacza, że tak jak pisałem w grudniu nasza gospodarka była niedoszacowana. Cytat:
PO chce zlikwidować ulgę budowlaną do końca 2013 roku, co znaczy, że nie będzie można już skorzystać ze zwrotu podatku VAT za materiały budowlane. Ponadto myślą o zakończeniu programu "Rodzina na swoim". http://www.money.pl/gospodarka/rapor...-1,786461.html Dla mnie to bardzo istotne informacje. Od zawsze byłem zwolennikiem likwidacji wszelkich ulg, choć nie powiem w wypadku zwrotu podatku VAT zaoszczędziłem wraz z rodziną sporo pieniędzy. Pewnie wyrobię się ze wszystkim do 2013 roku, więc mnie ulga nie będzie już obchodzić, ale trzeba przyznać, że nie zachęci to ludzi do budowania kolejnych domów. Co do "Rodziny na swoim" to był to dobry program, który niestety i tak wspierał tylko średniozamożne i zamożne rodziny, a u rodzin które nie miały szans na własny kąt sytuacja pozostała bez zmian.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.03.2011 o godz. 11:23.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
W sumie nie wiadomo, gdzie to wrzucić, ale uznałem, że ten temat zawiera ziarnko dyskusji o społeczeństwie.
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._ksiazki_.html Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi? To może zróbmy osobne miejsca dla mających garnitur (żeby się nie pobrudził, a w dodatku pasażer w garniturze jest mniej awanturujący się). Poziom egotyzmu tzw. "elity narodu" jest po prostu zatrważający. W dodatku przynależność do niej wyznaczana jest poprzez czytanie książek. Czyli co, jak ktoś czyta "Zmierzch" albo wywiad-rzeka z Kingą Rusin, to należy do elity narodu i trzeba mu ustąpić miejsca? Rasa panów się znalazła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
onet.pl napisał(a):
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Co do meritum to kompletny bełkot. Ot taka tania PR-owska zagrywka. Ale jak widać niektórzy to łapią. I chyba własnie do nich adresowana była ta "legenda". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tu kolejny odcinek o polskim "dobrobycie":
Cytat:
Polskę stać na cud gospodarczy. Itp. itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Kaczyński nie che władzy? Przeciez on całym sobą pokazuje przez ostatnie gesty, że on i PiS nie chcą miec nic wspólnego z obecnie rzadzącymi, że odcinają się od wszystkiego, co ktokolwiek mógłby ewentualnie im zarzucić kiedyś: że współpracowali chocby w najmniejszym stopniu z Komorowskim. Takie budowanie bardzo wyrazistego wizerunku |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
I każdy który chce cos zrobić w polityce powinien tak robić. Tylko po partii mającej pełnię władzy można stwierdzić czy jest dobra czy nie. A tak naprawdę to dopiero rządy prezydenckie mogłyby być prawdziwym wyznacznikiem pracy,wizji,patriotyzmu i wiedzy władzy. Teraz każdy ruch albo jego brak można tłumaczyć że to koalicjant się nie zgadza i tak sobie płynąć latami ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Czy ja wiem czy winić za to rządzących?Ostatecznie to raczej problem tych co brali kredyty wierząc w bajki. Każdy ma swój rozum i jakieś zdolności logicznego myślenia i granice naiwności. W naroidzie poziom tej jest bardzo wysoki, co pokazały ostatnie wybory. Jednak widać wielu uwierzyło w to do tego stopnia,że zaciągnęło gigantyczne zobowiązania na dziesiątki lat,no bo Polska to lider i w ogóle jest wspaniale. Może teraz jest słabo ale pod przewodnim kierunkiem PO damy rade. Ich problem. Jak ktoś nie widzi,że Polska to biedny i zacofany kraj. A najgorsze i tak przed nami.
Jedyne czego się obawiam to,że my wszyscy będziemy musieli się zrzucić na spłatę tych wszystkich długów. Tylko czekać jak jakiś mądry wpadnie na pomysł aby rząd spłacał lub dopłacał np do odsetek od zaciągniętych kredytów. Z własnych pieniędzy tego pokrywać nie będą przecież. Zaraz w tym celu zacznie jakieś lobby działać,bo banki będą notowały straty itd. Jedyne co jest pewne od kilku lat to: - pieniądze nie mają żadnej wartości, tracą ją w szybkim tempie. - jak najdalej od euro i dolara o złotówce nie wspominając - Tylko złoto lokacyjne o wysokiej płynności,platyna lub srebro. Żadne tam gówna numizmatyczne, bo jak przychodzi co do czego to liczy się ilość złota,srebra zawarta w monecie a nie wartość kolekcjonerka. - lokować w kruszcach . - gromadzić kasę na prawdziwą wyprzedaż jaka nam się szykuje. - kredyty to samobójstwo, tym bardziej jak się nie ma zabezpieczenia. - pić wódkę mocno schłodzoną - a jak w kraju zaczną dominować elementy rewolucyjne, jechać tam skąd przyjechali komuniści.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 03.03.2011 o godz. 14:28.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Inwestowac w zloto bo bedzie roslo i to bardzo duzo. Moze tak byc ze srebro zrowna sie cenowo ze zlotem. Tylko aby w cos inwestowac to trzeba miec leb na karku a nie w piachu. Jak wczesniej pisalem za parenascie lat pieniadze straca wartosc
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2007
Offline |
|
|
"Karol Wojtyła nazywał Jaruzelskiego patriotą"
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/be...wiadomosc.html Co Wy na to |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Nie wiem, czy są to dane aktualne, ale co raz więcej ludzi popada w ubóstwo, ale PKB sobie rośnie. Więc, coś jest nie tak. Jak będę miał czas to może poszukam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|