The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki
Zwycięstwo Wisły 249 98,81%
Remis 3 1,19%
Zwycięstwo Ruchu 0 0%
Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2011, 10:46
Mecz z Podbeskidziem pokazał, że środek Sobol-Sivakov-Garguła jest za słaby, by kreować grę. Nie ma odpowiedniej asekuracji, a przede wszystkim nie ma kreatywności i poszanowania piłki, a te dwie rzeczy są niezbędne przy ustawieniu 4-2-3-1. Nie jestem trenerem, by powiedzieć, jak ustawić zawodników w środku, ale pewne jest to, że przy obecnej formie, taka postać najważniejszej formacji nie przyniesie rezultatów.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 02.03.2011, 11:11
Titto napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym jeszcze dodać, że w pierwszym składzie zdecydowanie bardziej wolę środek obrony Chavez, Jaliens, niż Bunoza, Chavez czy Bunoza, Jaliens.
Bunoza wydaje mi się jest najniepewniejszym stoperem w naszym zespole(nie licząc Kowalskiego). Pewnie zauważyliście co on robi jak dostanie piłkę. Zazwyczaj jest to wypier*alanie piłki byle gdzie, byle daleko.
Te wybicia piłek są zwiazane z tym, że zupełnie nikt z pomocy nie pokazuje się, żeby zagrać mu piłkę. Pochowają się za plecami przeciwnika i co ma taki Bunoza zrobić? Tylko dzidy..
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 02.03.2011, 11:12
Moja 11 na Ruch wygląda tak:
Pareiko - pewny punkt , w zasadzie żadnych zastrzeżeń ani wątpliwości
Cikos - zdecydowanie lepiej wypadł niż Jaliens w meczu z Podbeskidziem , jeszcze jak trochę poprawi grę do przodu będzie na prawde oki
Bunoza i Chavez jako środkowi obrońcy wypadają w miarę poprawnie , na pewno lepiej niż któryś z nich w parze z Jaliensem , który popełnia za dużo błędów.
Paljić - gość super się odnalazł jako obrońca jak na razie najlepszy zawodnik tej rundy
Wilk - nie sądziłem , że kiedyś to powiem ale w tej chwili wygląda lepiej od Sobola więc powinien grać!!
Sivakov- widac w jego grze duży potencjał może to być bardzo ciekawy zawodnik
Melikson - tutaj w zasadzie nie ma wyboru Garguła pokazał na co go tej chwili stać i nie jest to obraz za ciekawy, Maor udowadnia ,że jest klasowym graczem ale czas na jakieś konkrety w postaci asyst lub goli
Kirm - na razie rozczarowuje i jak tak dalej będzie będzie musiał usiąść na ławie , ostatni mecz na kredyt , jeśli zagra tak jak ostatnio pierwszy do zmiany , tylko na kogo ? Wychodzi na Łobo dał dobrą zmianę w meczu PP
Małecki - bez dyskusji postać w tej chwili niepodważalna dla Wisły
Genkov - nie mamy innego napastnika a on daje cień szans na bramki
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.03.2011, 11:44
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Te wybicia piłek są zwiazane z tym, że zupełnie nikt z pomocy nie pokazuje się, żeby zagrać mu piłkę. Pochowają się za plecami przeciwnika i co ma taki Bunoza zrobić? Tylko dzidy..
Zawsze może oddać piłkę bramkarzowi lub wymienić kilka podań w defensywie...
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 02.03.2011, 12:56
szczerze się obawiam meczu z ruchem po tym co wczoraj widziałem z podbeskidziem. Jedyny o kogo jestem spokojny to Pereiko
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.03.2011, 13:09
alberto napisał(a):Wyświetl post
szczerze się obawiam meczu z Ruchem po tym co wczoraj widziałem z Podbeskidziem. Jedyny o kogo jestem spokojny to Pereiko
Myślę, że jeśli na środku zamiast Garguły wystąpi Melikson i zamiast Żurawskiego Genkov to będzie dużo lepiej... A jeszcze lepiej mogłoby być gdyby zamiast Sobola w pierwszym składzie wyszedł Wilk (nie spodziewałem się, że to powiem).
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 02.03.2011, 13:30
Tito a co ty polonista jesteś? Odnośnie składu to wczoraj Jaliens pokazał się z fatalnej strony i jak dla mnie przynajmniej on sie do gry nie nadaje
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.03.2011, 13:31
Dla mnie bardzo ważną będzie obecnośc Czikosa. Jego brak był bardzo widoczny
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.03.2011, 13:45
Titto napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jeśli na środku zamiast Garguły wystąpi Melikson i zamiast Żurawskiego Genkov to będzie dużo lepiej... A jeszcze lepiej mogłoby być gdyby zamiast Sobola w pierwszym składzie wyszedł Wilk (nie spodziewałem się, że to powiem).
No dokładnie, skład powinien grać te 15 meczów w niezmienionym składzie i się zgrywać. Na szczęście teraz już tak będzie, bo Maaskant nie może sobie olać rewanżu z PBB, a tym bardziej ligi.
Wiecie co taka myśl mi chodzi po głowie widząc Kirma pieprzącego wszystko co się da - gdzie jest Boukhari ?
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.03.2011, 14:00
alberto napisał(a):Wyświetl post
Tito a co ty polonista jesteś? Odnośnie składu to wczoraj Jaliens pokazał się z fatalnej strony i jak dla mnie przynajmniej on sie do gry nie nadaje
Do jego dodam jeszcze Pareiko. Nikt nie wymaga zawsze bezbłędnej pisowni, ale warto pamiętać o pkt 5 Regulaminu forum.
Co do Jaliensa... to zagrał on chyba z konieczności na boku obrony, a nie jako stoper?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.03.2011, 14:07
Wszyscy cieszyli się, że mamy szeroką i wyrównaną kadrę, a okazuję się na tą chwile 12-13 zawodników w miarę dobrej formie. O reszcie nawet nie chce mi się pisać, bo krew mnie zalewa....
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
AmaDeo_Krk_
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 02.03.2011, 14:30
Pareiko
Cikos Chavez Jaliens Paljic
Sobolewski Wilk Melikson
Małecki Genkov Garguła
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.03.2011, 14:50
Ja też mam nadzieję, że od pierwszych minut zagrają z Wilkiem i Sivakovem. W Gdyni prezentowali się bardzo dobrze, Sobol musi odpuszczać powoli. Wielki szacunek dla niego co zrobił przez te kilka lat w Wiśle, ale wydaje mi się, że w meczu z takim przeciwnikiem jak Ruch potrzebujemy więcej kreatywnych graczy w środku pola. Wilk nam to na pewno zagwarantuje. TYLKO ZWYCIĘSTWO!!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.03.2011, 14:52
Nie zauważyłem,kto był na rezerwie,ale jeśli nawet przeciw pierwszoligowcowi nie jest godzien grać Burliga zamiast Czikosza,to w takim razie po jasną cholerę przeszedł cały cykl przygotowań?Po co inwestować w gościa,który nie nadaje się do niczego?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.03.2011, 15:27
W tym momencie na pierwszą jedenastkę moim zdaniem zasługują: Melikson, Małecki, Pareiko, Paljić, Cikoś, Genkov i Wilk.
Pareiko
Cikoś Jaliens Chavez Paljić
Sivakov Sobolewski Melikson
Małecki Genkov Kirm
Taka jedenastka wybiegnie najpewniej przeciw Ruchowi.
Naszym problemem dziś jest nasz odwieczny atut. Sobolewski. Może było to jedno spotkanie (Podbeskidzie), gdy zagrał nie źle, ale słabo. Jedyne co może się zmienić to Sivakov na Wilka, i tak by było, moim zdaniem, lepiej.

Edit: Chociaż z drugiej strony.. Zamiana Sivakova na Wilka to zmniejszenie potencjału ofensywnego drużyny. Najlepiej by było w środku mieć trio Sivakov Wilk Melikson. Ech, pomarzyć można.
Ostatnio edytowane przez filemon : 02.03.2011 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.03.2011, 15:40
filemon napisał(a):Wyświetl post
W tym momencie na pierwszą jedenastkę moim zdaniem zasługują: Melikson, Małecki, Pareiko, Paljić, Cikoś, Genkov i Wilk.
Pareiko
Cikoś Jaliens Chavez Paljić
Sivakov Sobolewski Melikson
Małecki Genkov Kirm
Taka jedenastka wybiegnie najpewniej przeciw Ruchowi.
Naszym problemem dziś jest nasz odwieczny atut. Sobolewski. Może było to jedno spotkanie (Podbeskidzie), gdy zagrał nie źle, ale słabo. Jedyne co może się zmienić to Sivakov na Wilka, i tak by było, moim zdaniem, lepiej.
Moim zdaniem natomiast zamienić Polaka na Polaka czy Wilk za Sobolewskiego, ja rozumiem kapitan Sobol, walczak, czarna robota i w ogóle, ale wg mnie bez formy i od pierwszym minut powinien zagrać Cezary Wilk, bardzo dobrze zagrał z Arką. Żałuję, że nie zagrał wczoraj od pierwszej minuty.
Czy Maaskant to dostrzeże?

Dalej..
Melikson za Gargułę - zdecydowanie tak! Nie sprawdza się Guła jako ofensywny pomocnik, Melikson jak to wczoraj usłyszałem na mecz szybciej wczoraj biegał niż jego partnerzy myśleli na boisku, trudno się nie zgodzić z takim stwierdzeniem, pokazywał się do gry, tylko mało przez niego graliśmy.

Genkov za Żurawskiego - tak i jeszcze raz tak. Z cały szacunkiem dla Żurawia ale najlepsze lata ma już za sobą, dziękuję za wszystkie bramki dla Wisły ale on już się wypalił po prostu. Jedynie czego nie rozumiem dlaczego nie zagrał od pierwszego gwizdka Rios, co się dzieje z tym chłopakiem.
Genkov cała w nim nadzieja, wiadomo że potrzebuje jeszcze zgrania z drużyną ale powinien wnieść nie co więcej ruchu w formację ofensywną niż Żurawski i oby lepiej przyjmował piłkę i nie spowalniał akcji.

edit. post pisany przed edycją filemona
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.03.2011, 15:47
Maaskant odkąd przyszedl kadził Sobolewskiemu przy każdej okazji więc wątpie, by zmienił zdanie.
Sobol musiałby notorycznie grać piach. Kapitan ma pewne miejsce i tyle.
..
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 02.03.2011, 15:51
tofik napisał(a):Wyświetl post
Maaskant odkąd przyszedl kadził Sobolewskiemu przy każdej okazji więc wątpie, by zmienił zdanie.
Sobol musiałby notorycznie grać piach. Kapitan ma pewne miejsce i tyle.
Zgadza się właśnie i tego się obawiam, że do tej zmiany może nie dojść, ale żeby podnieść poziom czysto sportowy dla dobra drużyny trzeba to zrobić zamieniając Sobola na Wilka.
Poczekamy do piątku i sprawa się wyjaśni, czy rzeczywiście Sobol jest bez formy czy dostosował się grą do Garguły, który grał piach.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
snikersik
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 02.03.2011, 16:12. Jazdaaaaaa
Panowie w piątek wieczorem powinniśmy poniśc naszych piłkarzyków do zwycięstwa. Niech poczują (najbardziej Ci nowi), jaka atmosfera panuje na R22 i słysząc ten doping będą uskrzydleni i zaczną grac na miarę oczekiwań. Tak że pełna MOBILIZACJA!!!!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 02.03.2011, 16:20
Też mi się czasem wydaje, ze więcej pożytku mielibyśmy z Wilka, ale Sobol ma charyzmę i też jest niezłym grajkiem, tylko ma już swoje lata. W sumie to dobrze, że mamy dwóch solidnych defensywnych pomocników, których Maaskant może "stosować" zamiennie. Wilk jest bardziej perspektywicznym graczem, ale nie wyobrażam sobie, by nasz kapitan mógłby regularnie zasiadać na ławce...
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 02.03.2011, 16:33
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem natomiast zamienić Polaka na Polaka czy Wilk za Sobolewskiego, ja rozumiem kapitan Sobol, walczak, czarna robota i w ogóle, ale wg mnie bez formy i od pierwszym minut powinien zagrać Cezary Wilk, bardzo dobrze zagrał z Arką. Żałuję, że nie zagrał wczoraj od pierwszej minuty.
Czy Maaskant to dostrzeże?

edit. post pisany przed edycją filemona
Od razu też dodam, że zdążyłem "przeedytować" zanim Ty skończyłeś swój (żeby nie było )
Maaskant już kiedyś powiedział, że tylko Sobolewski może być pewny miejsca w składzie i bedzie na niego stawiał, i że Czarek musi odczekać na swoją kolej. Też bym chciał by teraz już grał w 1wszym składzie
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.03.2011, 16:55
----------------------------- Pareiko ------------------------------
----- Cikoś -------- Jaliens ------- Chavez -------- Paljić ------
------------- Wilk ------ Sobolewski ------ Melikson ------------
------- Małecki -------------------------------------- Rios---------
------------------------------ Genkov -----------------------------

Kirmowi nie idzie aż tak dobrze, a z samym Genkovem może być ciężko ligę wygrać. Także Rios musi się już odnajdywać powoli. Na początku sezonu nie szło mu tak źle i wygrywał z Małeckim.

Siwakow się jeszcze nie odnalazł w Wiśle. Dałbym mu trochę czasu by pierwszą godzinę meczu wszystko sobie mógł przemyśleć na ławie.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 02.03.2011, 17:01
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
----------------------------- Pareiko ------------------------------
----- Cikoś -------- Jaliens ------- Chavez -------- Paljić ------
------------- Wilk ------ Sobolewski ------ Melikson ------------
------- Małecki -------------------------------------- Rios---------
------------------------------ Genkov -----------------------------

Kirmowi nie idzie aż tak dobrze, a z samym Genkovem może być ciężko ligę wygrać. Także Rios musi się już odnajdywać powoli. Na początku sezonu nie szło mu tak źle i wygrywał z Małeckim.

Siwakow się jeszcze nie odnalazł w Wiśle. Dałbym mu trochę czasu by pierwszą godzinę meczu wszystko sobie mógł przemyśleć na ławie.
1) Rios na skrzydło jest za wolny.
2) Jeśli wystawiasz Wilka i Sobola razem to między nich Melikson, a nie z boku.
3) Maaskant nie postawi na Riosa, bo wg mnie:
a) Nie może grać, jeśli chcą go wykupić, bo to ustali cenę, a jak nie będzie grać to jest szansa że zejdą z ceny
b) Wie, że go nie wykupią i nie chce z nim budować pierwszej 11stki, bo muszą się zgrywać
4) Kirm musiałby być nieaktywny cały mecz, żeby go Maaskant nie wystawił. Obserwowałem go, mimo iż nie robi szału (i nie trafia do pustej bramki ) to gość jest bardzo aktywny, non stop się pokazuje, ma sytuacje. Kwestia wykończenia.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2011, 17:38
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...alanie_skladu/

Zapewne tu mówią o kibicach z przed monitora, tych co tu wczoraj dopingowali Wisłe w temacie "Wisła w Pucharze Polski" w godzinach meczu, pozdro dla was!
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 02.03.2011, 19:08
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...alanie_skladu/

Zapewne tu mówią o kibicach z przed monitora, tych co tu wczoraj dopingowali Wisłe w temacie "Wisła w Pucharze Polski" w godzinach meczu, pozdro dla was!
Ee jako że to również do mnie chyba skierowane to się wypowiem... podczas meczu się nie wypowiadałem ale jeśli o to CI chodzi to nie, nie byłem na meczu i siedziałem przed telewizorem. Niestety nie mam takiego szczęścia jak Ty i odłegłość troche utrudnia mi bycie na PP na meczu. Czujesz się lepszym kibicem? Brawo dla Ciebie.

Żeby nie było OT. Również jestem za wstawieniem Wilka za Sobola, chociąż małe są na to szanse...Liczę na pewno zwycięstwo Wisełki ! Co dziwne po meczu z Podbeskidziem strasznie w oczach zyskali Paljić i Cikos tak chętnie wcześniej krytykowani...jak to się wszystko szybko zmienia
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2011, 19:22
Bielau napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie mam takiego szczęścia jak Ty i odłegłość troche utrudnia mi bycie na PP na meczu. Czujesz się lepszym kibicem? Brawo dla Ciebie.
Rozumiem Cie i nie o to mi chodzi, rozumiem tych co siedzą za granicą czy w Polsce ale np 300-400km od Krakowa. Chodzi mi o innych, z Krakowa i okolic, bo jak widze podczas meczu wpisy "nie dam na bilet, bo nie widzę u grajków zaangażowania" - Żenada, po 2 nie rozumiem oglądania meczu (tv, internet) i co 10 min wpisywania się na forum...

Z nimi jest jak z klasyka: "Całe życie o sexie, rzadko uprawiając go..."

Co do meczu z Ruchem - wiadomo co z Genkovem i Cikosem? zagrają?
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 02.03.2011 o godz. 19:36.
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 02.03.2011, 19:28
Rozumiem Cie i nie o to mi chodzi, rozumiem tych co siedzą za granicą czy w Polsce ale np 300-400km od Krakowa. Chodzi mi o innych, z Krakowa i okolic, bo jak widze podczas meczu wpisy "nie dam na bilet, bo nie widzę u grajków zaangażowania" - Żenada, po 2 nie rozumiem oglądania meczu (tv, internet) i co 10 min wpisywania się na forum...

Nie no spoko, po prostu wiele osób czuje się lepszymi kibicami nie doceniając jakie mają szczęście mogąc być na każdym meczu..a jeśli z tego nie korzystają to naprawdę..i rzeczywiście w trakcie meczu należy skupić się na meczu a nie wypisywać jakieś głupoty.

co do Cikosa to z tego co wiem nic nie stoi na przeszkodzie żeby zagrał. O Genkovie jakoś cicho ale wydaje mi się, że powinien zagrac. Przynajmniej mam taką nadzieję
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 02.03.2011, 21:26
Wisła Kraków - Ruch Chorzów: szansa na rehabilitację

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...acje,id,t.html
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.03.2011, 21:27

Była już o tym mowa po wielekroć.. klub ma teraz za zadanie przyciągnąć nieprzekonanych (mecz z Podbeskidziem oraz obecne ceny tylko utrudnią im to zadanie..) 30tysięczna armia kibiców chodzących na każdy mecz, za każdą cenę, bez względu na wyniki to na chwilę obecną mrzonka.. taką publikę trzeba sobie wypracować dobrą grą na boisku i przekonującym marketingiem.

Co do meczu z Ruchem, to przydałby się wzmocniony fizycznie środek z Sobolem i Wilkiem, tak by Melikson mógł sobie cokolwiek pograć.. o Gargule można póki co zapomnieć.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 02.03.2011, 21:34

Cikos zagra Maaskant mówił w jednym z wywiadów, że oszczędza Słowaka na piątkowy mecz z Ruchem, jak widać nie za dobrze nam to oszczędzanie wyszło wczoraj.
Genkov z racji małych zaległości treningowych nie zagrał z Podbeskidziem lecz w piątek powinien zagrać, bo chyba lepszy jest on w słabszej formie niż bezproduktywny i zwalniający akcję Żurawski.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów