|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak BTW: rozmawiałem ostatnio z pewną firmą, która była zainteresowana wynajmem pomieszczenia na sklep w naszej cudownej trybunce. Co się okazuje? Że zapomniano o typowych firmach, które chciałyby tam mieć swoje biuro na stałe, proponując za to masę pomieszczeń o pow. 15/20 m kw. nadających się co najwyżej pod kiosk gastronomiczny. Cracovia ze swoimi 130 metrowymi pomieszczeniami bije nas na glowę...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Na sklepy nie ma miejsca, a pomieszczenia biurowe mają po 25m2 lub 50m2 i jest chyba z jedno 75m2.
Jak już kiedyś pisałem, ten stadion nie miał przemyślanej funkcji pozasportowej - tam gdzie było wolne miejsce to upchnięto bez pomysłu powierzchnię biurową. Co do miejsc pod kioski gastronomiczne - one albo zostaną wyposażone przez Wisłę i oddane w ręce operatora cateringowego, który przygotowywać będzie posiłki, albo będą stać puste. Można byłoby spróbować modelu ze SN, gdzie operator cateringowy wyposaży główne kuchnie, restauracje oraz dostanie gotowe kioski w których będzie przygotowywał posiłki dla kibiców i z tego czerpał zysk jednocześnie opłacając wszelkie rachunki za użytkowanie tych powierzchni - czynsz za wynajem dla NCSu i rachunki za prąd, wodę, gaz itd, przy czym ma monopol na świadczenie usług gastronomicznych na stadionie - obsługa lóż VIP, business klubu, fan klubu, centrum konferencyjnego, mediów i kibiców. U nas ten catering trzeba będzie zrobić - w chwili obecnej VIPowie nie mają jakiejkolwiek normalnej obsługi gastronomicznej. Do zrobienia są 2 restauracje i te 22 kioski gastronomiczne. Mam nadzieję, iż po ukończeniu budowy Wisła się tym zajmie, bo na to, że miasto postanowi zrealizować gastronomię nie ma co liczyć. Mam nadzieję, że Wisła sama wyposaży kioski i znajdzie partnera, który zajmie się kuchniami, restauracjami i świadczeniem samych usług. Za samą kasę z wynajmu spłynęłyby do kasy klubu spore pieniądze. Po ukończeniu stadionu trzeba będzie też zacząć wynajem lóż VIP, bo bez tego trudno będzie znaleźć partnera do cateringu. Jeśli Wisła się dobrze zaprezentuje podczas rundy wiosennej, to ze znalezieniem najemców przynajmniej na połowę lóż nie powinno być problemu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dużo ostatnio rozpisywaliśmy się na temat małej powierzchni pod muzeum i sklep. Ja przeprowadziłem pewna analizę, myślałem o tym dość dawno ale ostatnie zdjęcia z północnej mnie do tego przekonały. Ale może od początku, mam pytanie - czy komukolwiek przeszkadza na popołudniowej, że toalety są w przyziemiu? dlaczego niezlokalizowani ich tak samo na północnej. No ktoś powie ze lepiej jest teraz i mało by było miejsca na kioski gastronomiczne. Ale jak ktoś zerknie na ostatnie zdjęcia to zobaczy jak duże 2 kioski gastronomiczne będą na porterze. Czy to by nie wystarczyło. Pomieszczenia w przyziemiu tez są tak samo rozlokowane jak na południowej i co będą puste?
Jakby tak to I piętro można było przedzielić ścianką na pół zrobić przejście z obecnego muzeum strefy kibica ( można - a czemu nie i zobaczcie jakie mamy muzeum. Wchodzimy na I piętro strefy kibica i mamy duży sklep i potężne muzeum, które by się tam zaczynało i ciągnęło prze pół I piętra pod północna. Drugie pół to zrobić klatkę schodowa z boku ( tak jak jest na południowej i mamy ponad 250m2 miejsca na Sport Bar a ze jako pomieszczenie to jest bez podwieszanych sufitów czyli wysokie to świetnie nadaje się na ekrany i rzutniki. Na dodatek tez można by było zrobić przejście do narożnika trybuny zachodniej ( tam bezie restauracja dla VIP. Służyło by to do transportu jedzenia z kuchni która znajduje się w piwnicach zachodniej. Takie rozwiązanie przyciągnęłoby najemce na rozwiniecie menu w takim Sport Barze. Po prostu była by bajka!!! I co nie zmieścilibyśmy tego wszystkiego? naprawdę zobaczcie ze na parterze jest naprawdę dużo miejsca dla kibiców aby w przewie meczu zejście, coś zjeść napić się. Co wy na to - to zawsze można zrobić---tylko zęby ktoś o tym pamiętał i miał na uwadze no i oczywiście znowu przeróbki czyli kasa ( tak i się marzy)
Ostatnio edytowane przez Mea : 27.02.2011 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mea, wczesniej caly czas sie mowilo, a i chyba nawet sam Basalaj, a nawet jak nie on, to ktos z Wisly, ze sklep bedzie pod polnocna, wiec wtedy byloby sporo miejsca na wschodniej, no ale czemu to sie zmienilo... chyba nikt nie wie.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ręce opadają. Mamy tyle powierzchni i tak to jes wszytko niefunkcjonalne. Ku...a a tak mógł by być naprawde fajny stadion.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Z tego co się orientuję to do zlecenia pozostało jeszcze dostosowanie trybuny południowej do tego aby mogła przyjmować kibiców gości. Byc może razem ze zleceniem tych prac zleca także demontaż tych śmiesznych pleks. A może to tylko moje życzenie.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
z tego co widzialem aktualnie to nie ma najmniejszych szans na to żeby skończyli prace na trybunach do 15 marca , jest jeszcze sporo roboty a na najniższym poziomie nawet nie zaczęli kłaść płytek to chyba spowodowane tym nieszczęsnym betonem który musieli wylać na nowo jakiś czas temu tak więc panie majchrowski thanks tak licze ze najpewniejszy termin to moze kwiecien a maj to juz raczej napewno
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
30 kwietnia mają skończyć Baltic Arene. Zdążymy przed nimi? Nie.
Jak zdążą na eliminacje LM 2011/2012 to będzie dobrze... Operator stadionu jest? Jakiś sponsor tytularny naszej areny? Zagospodarowanie terenu wokół stadionu? Zagospodarowanie powierzchni kom. na stadionie? Parkingi? ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wracajac do tematu z autobusami na Reymonta. Ktos wychodzi z jakakolwiek inicjatywa i na dzien dobry sami krytykanci, zawsze jest tak samo. Jak potrzebny jest wam powod to niech bedzie chocby taki ze jest w Krakowie jeden kibic Wisly ktory jezdzi autobusem do dentysty na Cichy Kacik i mu uprzyjemnicie podroz widokiem stadionu. Autobus kolo stadionu, majestatyczny widok monumentalnego obiektu bedzie co dzien robil wrazenie na setkach pasazerow a nam bedzie blizej na stadion i hale a wam w glowie tylko " po co" i " eee tam". Qrwa jakie marudy, no nie da sie nic z wami.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale tam miastu zalezalo, a u nas miasto ma ten stadion juz w dupie odkad nie ma Euro, smieje sie nam w twarz opozniajac budowe, a wszyscy ktorzy maja mozliwosc wywarcia presji siedza cicho. Rok temu pamietam jak w styczniu byly artykuly ze od marca wchodza na 3 zmiany. Jakby od marca byli na 3 zmiany.. to stadion bylby gotowy na lige... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Nie ma Olszówki to nie ma problemów Majchrowski. Jakby ktokolwiek chciał to by stadion był już nie długo a tak czekamy - mam nadzieję że w maju na judaszy i Lecha jednak otworzą całość.
Choć nawet w klubie w to nie wierzą ale co tam. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
a pomyślałeś o tym że wiele osób by wsiadało od razu do autobusu a nie tamowało ruch, ze wiele osób np. zrezygnowałaby z auta, moim zdaniem byloby to super ułatwienie. Znam duzo ludzi którzy jezdzą samochodami bo nie chce im sie dupy ruszać.
Mówie, zrobić jakis parking(albo dostosować sie do którego wybudowanego) kilka km od stadionu,póścić kolo neigo autobus który dojezdzalby pod stadion. Rozładowuje korki, ułtwia dojad. wszyscy są zadowoleni. Trzeba myśleć, jeżeli nie będzie nikt kto sie zajmuje logistyką myślał to bd cały czas w czarnej dupie. Przeciez nie trzeba budowac za cieżkie pieniądze od razu parkingu przy stadionie, ktr bylby na ch*j potrzebny bo bylby zapelniany tylko 1 na 2tyg, albo i rzadziej. Wystarcy coś wymyśleć co juz jest i tylko umiejętnie tym pokierować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Kto będzie chciał jeździć samochodem to będzie nim jeździł nawet jesli autobus by się zatrzymywał pod samą bramą wejściową na stadion. Autobus prezz Reymonta to chybiony pomysł ze względu że przystanek Czarnowiejska przestałby funkcjonować jako węzeł komunikacyjny gdyż autobusy by nie miały wspólnego przystanku. Co więcej jeżeli ktoś chciałby pojechać w stronę Bieżanowa to by się zaczął zastanawiać czy ma iść na Czarnowiejską czy na Reymonta bo oba autobusy 144, 173 jadą w tą samą stronę. W ogóle nie wiem jak można było coś takiego wymyślić jak przystanek pod stadionem. Autobusy przed i po meczu stałyby w niewyobrażalnych korkach. Już teraz autobusy stoją na Czarnowiejskiej po meczu a co będzie jak sie puści ruch przez Reymonta?
CHYBIONY POMYSŁ co najmniej z kilku względów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jaszczur90 : 02.03.2011 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mozna ponarzekac na terminy oddania stadionu i kilka technicznych rzeczy, to ze ktos skapi kase na elewacje trybuny, widac golym okiem, badz jest poprostu zostalo to zle zaplanowane bo... chyba zaden stadion nie ma tak swietnego wykonczenia jesli chodzi o streft kibicow, wszystko wytynkowane, plytki na scianach i na podlodze, podwieszane sufity, lazienki cale wylozone plytkami...
Az z ciekawosci, moglby wkleic ktos choc jedno zdjecie ze stadionu ktory ma tak wykonczone strefy kibica? Ale ok, srodek jest swietny... ale no z zewnatrz, o ile zwykly kibic nie bedzie az tak zrazony ta elewacja, zwlaszcza jak mecze beda wieczorami. Tak jesli bedzie sobie szedl np czlonek zarzadu PZU badz jakies innej korporacji na mecz, pewnie i z jakims klientem do Skyboxa i bedziesz wchodzil przez takie wejscie, do wstyd na calego: ![]() goly beton, zacieki... a widzac ze barierki przy slupach sa pomontowane, to watpie zeby w najblizszym czasie cos z tym zrobili... na miejscu Wisly, sam bym kilka tys wylozyl zeby przynajmniej lekko to otynkowac... Porownujac to wejscie, do starego wejscia na A i B... to stare ponad 10 letnie duzo lepiej sie prezentowalo! ps. nawet najlepsze stadiony nie sa tak wykonczone w srodku : http://www.youtube.com/watch?v=tzte6baPPJc Allianz Arena, badz Ci co byli na MŚ albo meczu Wisly to widzieli jak wyglada w srodku Arena auf Schalke (goly beton, wystajace rury i klimatyzacja itp)
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 02.03.2011 o godz. 20:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
natomiast godnym uwagi postulatem jest zwiekszenie czestotliwosci, lub dodanie dodatkowego kursu autobusów/tramwajow w okolicach godziny 23, szczegolnie w dniu kiedy mecz zaczyna sie o 21
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Komentarz po wczorajszym meczu: ten stadion jest k.u.rwa brudny.
Przyszedłem w czarnym płaszczu a wyszedłem w szarym. Na krzesełkach pył, na barierce pył. Będą to myć? Bo padać tam raczej nie będzie. Podobała mi się praca Stewardów, którzy ustawiali do pionu kopcących szlugi. Ale ogólnie po raz kolejny muszę przyznać: co z tego, że jest gdzie niegdzie h.ujowo, skoro jest i tak zajebiście? Ja jestem wychowany na ziemnych a potem betonowych stopniach sektora X, gdzie na niejednym meczu lało jak z cebra i nikomu to nie przeszkadzało, więc teraz jest full wypas ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To raczej normalne na budowie, że jest brudno
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Czy sa gdzies miejsca na stadionie gdzie mozna kurzyc? Rozumiem ze podczas meczu mozna sie powstrzymac ale np w przerwie wielu by sobie zajaralo. W swietle prawa musi byc chyba zorganizowana palarnia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak słyszałem od stewarda , który mówił kolesiowi to może wyjść przed trybunę zapalić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
a ja słyszałem od ochroniarza na bramkach, że jak wyjdę w przerwie to mnie nie wpuści z powrotem.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nie wytrzymasz jeden z drugim 2 godzin bez fajki? Tak trudno to zrozumieć, że nie każdemu odpowiada dym papierosów? Wypal fajke przed wejściem na mecz i potem zaraz po. Czy dla palaczy to taki mega problem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
A faktycznie joshi.
Ostatnio edytowane przez ponury : 03.03.2011 o godz. 11:41.
![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
ponury jest jeden mały problem - nie da się wyjść przed trybunę od strony parku Jordana
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
aczkolwiek jakies miejsce dla palaczy mogloby sie znalezc (duzo ludzi pali gdy sie denerwuja), np. w narozniakch na gorze jest w cholere miejsca i dobry przeciąg ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czyli co sektor dla palaczy w narożniku?
![]() ![]()
What's new?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|