The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2011, 23:06
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ale chodzi mi o dzisiejszy mecz w którym Mały ani razy dobrze nie dośrodkował z rożnego. Czasami to lepiej mu wychodzi ale dzisiaj to była masakra .
Wiem co masz na myśli ale ty nie wiesz o co mi chodzi. Mianowicie o to że Patryk Małecki męczy nas kibiców i przy okazji partnerów z drużyny swoimi zabójczymi balonikami wykonywanymi jako rzuty rożne (lub wolne) już od dwóch sezonów. Korzyści z tego nie ma żadnej za to śmiechu co nie miara. Męczy nas tak i męczy, męczy i męczy i końca tych męczarni nie widac. Miałem nadzieje że jak Guła przyjdzie to będziemy mieli problem z głowy ale jaki koń jest każdy widzi. Ostatnia moja nadzieja w Meliksonie ale widzę że to bardziej szybkościowiec opierający się na przyśpieszeniu i grze na jeden kontakt niż jakiś wielki technik z dobrze ułożoną stopą. Cóż... chyba nas jeszcze troche Patryk pomęczy
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.03.2011, 23:07
mic napisał(a):Wyświetl post
Doswiadczony obronca, wielokrotny reprezentant bardzo dobrego pilkarsko kraju, nie ma prawa popelniac dziecinnych bledow i to tylu. I z Arka i z Podbeskidziem, ktore zadnym dobrym zespolem nie sa. Moze zdarzyc sie raz - ok. Ale nie non stop.
To powiedz mi ile meczy oficjalnych zagrał Jaliens Na moje oko każdy piłkarz po transferze potrzebuje choć odrobinę czasu na zgranie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.03.2011, 23:10
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
To powiedz mi ile meczy oficjalnych zagrał Jaliens Na moje oko każdy piłkarz po transferze potrzebuje choć odrobinę czasu na zgranie
Dwa. I w obu albo zle trafil w pilke, albo zle ja przyjal, albo zagapil sie i napastnik mu uciekl. Zeby nie popelniac takich bledow nie trzeba sie zgrywac z druzyna i nie trzeba rozegrac paru(nastu) meczow. To sa podstawy. Nie wspomne juz o glupich stratach przy wyprowadzaniu pilki i bezmyslnych zagraniach. Chociaz to ostatnie mozna wytlumaczyc brakiem zgrania z druzyna (ale przeciez mial caly okres przygotowawczy) ale i tka bardzo na sile
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 01.03.2011, 23:10
idźcie chłopcy spać i nie stresujcie się tak.wypalcie wszystkie papierosy, wypijcie co macie wypić..jak możecie po kilku spotkaniach oceniać zawodników...po 1,5 miesiącu podsumujecie i wtedy będzie można mówić czy Maskant to stwórca czy drugi Bakero..nie napinajcie się tak .czasami lepiej jest coś przemilczeć np dzisiejszą Ich grę..pozdrawiam

murray
Senior Member

Stary 01.03.2011, 23:12
Jeden mecz na rundę musi być słaby. Mam nadzieję, że limit wyczerpany.
Jeszcze mogę tylko powiedzieć, że poziom piachu, który zaprezentowała nasza drużyna przewyższał wydmy na Saharze.

PS. No i czemu Żurawskiemu piłka odskakuje zawsze na metr do góry?
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Ja mam tylko nadzieję, że fakt zagrania całego meczu przez Żurawskiego miał tylko przesądzić o jego (nie)przydatności do zespołu. Pełen szacunek dla Maćka za to co zrobił dla klubu, ale nie powinien blokować młodszym piłkarzom miejsca w składzie. Niech klub zaproponuje mu posadę trenera młodzieży bo ciężko się ogląda jego grę
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Mam takie pytanie. Jak z wyjazdem do Bielska(tzn bilety itp). Nie popuszczę, muszę jechać.
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Ten mecz miał swoje plusy a mianowicie uwidocznił, że Gargule i niestety Żurawskiemu trzeba podziękować...Sobolowi też. Nie te lata...

Mam nadzieję, że nasz Trener też to dostrzegł...
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 01.03.2011 o godz. 23:15.
TymonPRO
Senior Member

Dwa. I w obu albo zle trafil w pilke, albo zle ja przyjal, albo zagapil sie i napastnik mu uciekl. Zeby nie popelniac takich bledow nie trzeba sie zgrywac z druzyna i nie trzeba rozegrac paru(nastu) meczow. To sa podstawy. Nie wspomne juz o glupich stratach przy wyprowadzaniu pilki i bezmyslnych zagraniach. Chociaz to ostatnie mozna wytlumaczyc brakiem zgrania z druzyna (ale przeciez mial caly okres przygotowawczy) ale i tka bardzo na sile
A nie uważasz że to była lekcewaga całego zespołu Ja uważam że raczej Jaliens tak by w meczu z lepszym rywalem nie grał,zresztą nie tylko on,wiem że próbuje ich tu usprawiedliwiać ale myśle że te czynniki mają wpływ a już lekcewaga rywala to napewno
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.03.2011, 23:14
Jest jeszcze szansa na awans, przecież pauzować będzie ich czołowa postać - Ziajka...
W tym należy upatrywać szansę na sukces...... o k...a
westersyl
Guest

Stary 01.03.2011, 23:15
Panowie to nie gra Jaliensa była tutaj problemem, który starał się grać w piłkę w przeciwieństwie do Bunozy, to że popełnił nie wiem może z 2 błędy kiedy raz dał się ograć przy lini i raz źle obliczył kozioł nie czyni z niego sprawcy tej porażki. Wypominanie mu już meczu z Arką w którym zagrał conajmniej dobrze to szukanie kozła ofiarnego.
Generalnie problemem była gra Bunozy, oraz gra ofensywna, przede wszystkim tragiczny mecz Garguły nie wiem czy on miał jakieś jedno zagranie dobre w tym meczu. Widać było brak napastnika bo Maciek grał słabo.
Słabo wyglądał również Sobol, brak w Wilka w składzie to skrzywdzenie tego chłopaka po tym co zagrał w Gdyni, chyba, że Robert planował go wystawić w Piątek.
Nie dramatyzujmy jestem przekonany że ta drużna będzie wyglądać zupełnie inaczej jak do podstawowej jedenastki wróci Genkov, Cikosz, Jaliens zagra na swojej naturalnej pozycji, oraz Melikson. Mile widzina również Wilk w miejsce Sobola.

Źuraw był naszym jedyny napastkiem czy on oddał chociaż strzał na bramkę ? Wiem że spartolił jedną sytuację gdzie nie trafił w piłkę głową po dośrodkowaniu Kirma.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.03.2011 o godz. 23:19.
Marwell
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 01.03.2011, 23:15
Popieram. Spać i nie napinać się.
Przebudowa drużyny wymaga czasu.
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 01.03.2011, 23:16
My kibice pomożemy !
Chłopaki w Bielsku ich rozjadą ! Mówię Wam. A, co do meczu. Nie komentujmy, jak zwykle z takimi ogórkami rozluźnienie na maxa. Napastnika to my nie mamy, przynajmniej rezerwowego.
Tylko jeden klub !
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.03.2011, 23:17
Na uspokojenie http://www.youtube.com/watch?v=FmGRK9fx7VU
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.03.2011, 23:18
Żuraw Żuraw Żuraw władca muraw tyle w temacie.

Łobo sfalujecie mnie bo nie umiem grać tak na ps.
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.03.2011, 23:18
Jak zazwyczaj twoje wpisy są rozważne i najczęściej się z tobą zgadzam, tak chyba za bardzo dramatyzujesz.
http://www.youtube.com/watch?v=UGLt_...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-k8JHvliRRg
To tak na szybko. Jaliens może i okaże się nieudanym transferem, choć mam przeczucie, że nie, ale jakiekolwiek wyrokowanie jest teraz bez sensu. Poczekajmy.

Jeżeli chodzi o mecz to oprócz Pareiko, Chaveza, Siwakowa i Meliksona nikt nie grał w piłkę, tylko kopał się po czole. Wystarczyły 2, 3 szybsze podania, a Podbeskidzie kompletnie się już gubiło. Kompletne zlekceważenie rywala i chęć wygrania go na stojąco. Dobrze, że taki mecz zdarzył się w PP, bo tu można to jeszcze naprawić- w lidze jest o to o wiele trudniej.
TymonPRO
Senior Member

Stary 01.03.2011, 23:19
Na rozluźnienie

http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-DTf-oQ
pawelwislak
Senior Member

Stary 01.03.2011, 23:20
Prawda jest taka że ten mecz pokazał do czego się nadaje Magic z Gułą a mianowicie do tarcia chrzanu. Poziomu Sivakova nie komentuje bo może się jeszcze nie zaaklimatyzował ale wolałbym zobaczyć Wilka zamiast niego. Proszę tylko o jedno ja już nie chce oglądać EX-władcy muraw w meczach o stawkę...
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 01.03.2011, 23:20
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Panowie to nie gra Jaliensa była tutaj problemem, który starał się grać w piłkę w przeciwieństwie do Bunozy, to że popełnił nie wiem może z 2 błędy kiedy raz dał się ograć przy lini i raz źle obliczył kozioł nie czyni z niego sprawcy tej porażki. Wypominanie mu już meczu z Arką w którym zagrał conajmniej dobrze to szukanie kozła ofiarnego.
Generalnie problemem była gra Bunozy, oraz gra ofensywna, przede wszystkim tragiczny mecz Garguły nie wiem czy on miał jakieś jedno zagranie dobre w tym meczu. Widać było brak napastnika bo Maciek grał słabo.
Słabo wyglądał również Sobol, brak w Wilka w składzie to skrzywdzenie tego chłopaka po tym co zagrał w Gdyni, chyba, że Robert planował go wystawić w Piątek.
Nie dramatyzujmy jestem przekonany że ta drużna będzie wyglądać zupełnie inaczej jak do podstawowej jedenastki wróci Genkov, Cikosz, Jaliens zagra na swojej naturalnej pozycji, oraz Melikson. Mile widzina również Wilk w miejsce Sobola.

Źuraw był naszym jedyny napastkiem czy on oddał chociaż strzał na bramkę ? Wiem że spartolił jedną sytuację gdzie nie trafił w piłkę głową po dośrodkowaniu Kirma.
A co dzisiaj pomógłby Cikos? Melex miał 25 minut i pokazał dwie rzeczy przez ten czas. Jedno dynamiczne wejście po którym przeciwnik złapał kartkę i niedbale wykonany rzut wolny.
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.03.2011, 23:22
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Na rozluźnienie

http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-DTf-oQ

"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.03.2011, 23:23
Podoba mi się reakcja Maaskanta po meczu. 99% polskich trenerów powiedziałoby coś w stylu "przegraliśmy pechowo, mieliśmy swoje szanse". On prosto z mostu wali co i jak, za to u mnie duuży +.

Mecz trochę "chujnia", jeśli rozumiecie co mam na myśli. Na trybunach pustki, strasznie zimno, słąba gra kopaczy, zły wynik, nawet doping (zwłaszcza 1 połowa!) mocno średni. Oby w piątek było lepiej.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.03.2011, 23:24
Proszę, jednak nie jesteśmy tacy "zajebiści" jak nas Mielcarski rozpisał w Canal+? Jak pisałem żeby tonować nastrój to tutaj było istne pompowanie balonika rodem z Poznania. Ciekawe co na to osoby, które się śmiały z kibica Podbeskidzia, który napisał że jadą po wygraną. Czy potrafią chociaż go przeprosić czy dalej będą zgrywać kozaków.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 01.03.2011 o godz. 23:26.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.03.2011, 23:24
Ale k..urw.a zmarzłem....

Najgoręcej mi się zrobiło, jak grzebiąc z nudów w telefonie przeczytałem post chyba WiślakaMyślenice w tym topicu: "Jestetm tu obcy i nic co obce nie jest mi obce" Dzięki stary, rozgrzałeś mnie na 10 minut

Wracając do meczu:
- jakieś pytania w sprawie grzejących ławę Polaków - Garguły, Żurawskiego i niestety Sobola?
- Kew Jaliens będzie chyba jedynym nabytkiem z aktualnego zaciągu, który będzie grzać ławę. Już za Arką nie błyszczał a teraz tragedia, na podwórku nie można się dak dawać ogrywać.

Widać, że przebudowa drużyny jest w samym środku - z Arką wyszło 5 nowych piłkarzy, a powinniśmy kupić następnych 5, bo to co mamy woła o pomstę do nieba. Nie wiem...może Gargułe trzeba gdzieś wypożyczyć - np. do GKS, Ruchu czy do Śląska gdzie go Orest odbuduje, bo teraz żal go nawet na ławie trzymać, bo Jirask 10 razy lepszy.

Gratulacje dla Podbeskidzia - grali fajną piłkę
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.03.2011, 23:25
killzone napisał(a):Wyświetl post

Kuzwa 14 lat czekam na zwyciestwo Legii na R22, a tu przyjezdza Podbeskidzie i ot tak jak gdyby nigdy nic sobie wygrywa...
jesli liczyć nie tylko lige to chyba nie było aż tak dawno. Któraś faza pucharowa PE, dostalismy 0-1 po bramce Grzelaka
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 01.03.2011, 23:29
No po tym meczu to Wisła będzie przepraszać Piechniczka hehehe
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.03.2011, 23:31
jedno jest pewne: Garguła, Żurawski, a nawet Sobol nie beda już umierać za Wisłę. Przykre.

A co najprzykrzejsze, niektorzy "fachowcy" sugerują grę na buka
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.03.2011, 23:31
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
jesli liczyć nie tylko lige to chyba nie było aż tak dawno. Któraś faza pucharowa PE, dostalismy 0-1 po bramce Grzelaka
Puchar pasztetowej sie nie liczy Czuje sie zniesmaczony tym wynikiem
FLI
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.03.2011, 23:33
O meczu można powiedzieć że się odbył. W sumie lepiej że z takim Podbeskidziem zaliczyliśmy wtopę w Pucharze, jakieś wnioski z tego Robert na pewno wyciągnie. Runda się zaczyna, mam nadzieję że Wisła pojedzie z Ruchem.

Tylko Wisła!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2011, 23:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
jedno jest pewne: Garguła, Żurawski, a nawet Sobol nie beda już umierać za Wisłę. Przykre.
czasu sie nie oszuka,lata lecą.Licze że z Ruchem zagra Wilk od początku.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.03.2011 o godz. 23:38.
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.03.2011, 23:36
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Podoba mi się reakcja Maaskanta po meczu. 99% polskich trenerów powiedziałoby coś w stylu "przegraliśmy pechowo, mieliśmy swoje szanse". On prosto z mostu wali co i jak, za to u mnie duuży +.
A co miał powiedzieć, po jego reakcjach widać było że jest wkurzony na maxa. W tym sezonie były mecze gdzie graliśmy słabo ale trenera w takim nastroju to przy linii jeszcze nie widziałem.
Zlekceważyli sprawę i taka prawda, nie ma co oceniać zawodników bo oprócz Pareiko który zagrał na poziomie reszta zagrała słabo albo tragicznie.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów