The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2011, 21:07
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
za Paljicia który wg mnie zagrał katastrofalnie w meczu z Arką postawiłbym na Brazylijczyka Dudu z Widzewa. Dla mnie wybór Paljicia do jedenastki kolejki to delikatnie mówiąc nadużycie... Ktoś kto go wybierał chyba nie oglądał meczu.

Dudu zawalił bramkę Wilka, więc chyba nie bardzo ten twój "wybór". Juz prędzej Wawrzyniak za ładnego gola zasłużył na wyróżnienie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2011, 21:11
Acima napisał(a):Wyświetl post
Dudu zawalił bramkę Wilka, więc chyba nie bardzo ten twój "wybór". Juz prędzej Wawrzyniak za ładnego gola zasłużył na wyróżnienie.
zgoda, umknęło mi to... mimo wszystko Paljic nie powinien się znaleźć w tym gronie i tyle...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.02.2011, 21:13
Lepiej jakby się znalazł ktoś z Amiki , Legii czy Cracovii..

jezuniu.. jakie Wy macie problemy. Tym lepiej że się znalazł, lepsza reklama dla Wisły. Poza tym w Lidze + i jedenastce C+ znalazł się Paljić, chyba nie przez przypadek?
I zrozumcie że to co Wy widzicie w telewizorze to jest 1/5 tego co się dzieje na boisku. Kamera jest przy piłce i skupiacie się jedynie na niej i Wy nie wiidzicie jak się grajek ustawia, kogo asekuruje itd.. stąd właśnie niedoceniony Siwakow, który był bardzo chwalony w C+.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.02.2011 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.02.2011, 21:13
Znaczy Paljić swoją robotę wypełniał dobrze, włączał się do ofensywy. Trafiło mi się tylko to nieszczęsne podanie do przeciwnika przed naszym polem karnym.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.02.2011, 21:15
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Lepiej jakby się znalazł ktoś z Amiki , Legii czy Cracovii..

jezuniu.. jakie Wy macie problemy. Tym lepiej że się znalazł, lepsza reklama dla Wisły.
Nikt z tego powodu nie jest zły. Po prostu niektórzy starają się być obiektywni, a nie zaślepieni w jeden klub.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.02.2011, 21:19
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Nikt z tego powodu nie jest zły. Po prostu niektórzy starają się być obiektywni, a nie zaślepieni w jeden klub.
Mielcarski, eksperci w C+ i inni uwierz że nie są zaślepieni w jeden klub.
I tylko oni mogą być obiektywni bo mają w.y.j.e.b.a.n.e
Wyboru nie dokonywali kibice Wisły, bo chyba o tym zapomniałeś.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.02.2011 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
domofon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.02.2011, 21:21
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...e4da573,1,3,60

szczerze, bez Grosika to beda mieli bardzo trudno nas odstawic
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 27.02.2011, 21:27
domofon napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...e4da573,1,3,60

szczerze, bez Grosika to beda mieli bardzo trudno nas odstawic
Iwan zapomniał, że w składzie Jagi nie ma już Grosika...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Arek1906
Member

Od: 11.2010

Stary 27.02.2011, 21:29
co Skorża powiedzial na temat Maaskanta?
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.02.2011, 21:32
Maciuś chyba ma poczucie braku pewności siebie...ciekawe co dokładnie powiedział?
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.02.2011, 21:35
Paljic zagral bardzo dobrze, jeden z najlepszych jego meczow w Wisle, duzo biegal, szukal gry, ogolnie bardzo aktywny
nie wiem jak wy ogladacie te mecze, ze nawet z perspektywy tv nie potraficie dostrzec kto jak gral
ledwo pierwszy mecz zagralismy a juz czesc Maleckiego chciala wy..bac jeszcze w trakcie meczu a juz po samym meczu Kirm i Paljic out bo Wisla nie przeprowadzila dobrej akcji lewa strona
krotko mowiac ch.. z takimi ekspertami
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 27.02.2011, 21:52
koniak napisał(a):Wyświetl post
Paljic zagral bardzo dobrze, jeden z najlepszych jego meczow w Wisle, duzo biegal, szukal gry, ogolnie bardzo aktywny
nie wiem jak wy ogladacie te mecze, ze nawet z perspektywy tv nie potraficie dostrzec kto jak gral
ledwo pierwszy mecz zagralismy a juz czesc Maleckiego chciala wy..bac jeszcze w trakcie meczu a juz po samym meczu Kirm i Paljic out bo Wisla nie przeprowadzila dobrej akcji lewa strona
nie wiem, chyba oglądaliśmy różne mecze...

-przede wszystkim jak można dobrze ocenić grę defensora który stwarza zagrożenie pod własną bramką?
-po drugie Paljic nie ma prawa zagrywać piłki do środka bo takie zagrania mogą zakończyć się groźną kontrą przeciwnika...a co często mu się zdarzało podczas meczu...
-po trzecie i ostatnie wiele razy zdarzało się, że skórę ratowali mu dwaj środkowi obrońcy, bo Dragan nie wracał na pozycję co jest jego zasranym obowiązkiem...
mnóstwo niecelnych podań, głupich nieprzemyślanych zagrań i ty to nazywasz dobrym występem?
ok trudno Paljic nie jest typowym LO, ale to nie zwalnia go z jego zadań na boisku... uważam, że się z nich nie wywiązywał i dlatego go krytykuję, a już miejsce w 11 kolejki jest na wyrost... i tyle.
to był jeden z jego najsłabszych meczów.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.02.2011, 21:54
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
Maciuś chyba ma poczucie braku pewności siebie...ciekawe co dokładnie powiedział?
na pytanie prowadzących jak to jest, że Skorża po letnim okienku nie zdołał poskładać Legii z nowych piłkarzy, a Maaskant po okienku zimowym wprowadził udanie pięciu nowych przy jednoczesnym podniesieniu poziomu gry Wisły, Maciuś odpowiedział ironicznie, że to Maaskant jest trenerem z Holandii, od którego my (polska mysl) mamy sie uczyc....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.02.2011, 22:01
Cytat:
na pytanie prowadzących jak to jest, że Skorża po letnim okienku nie zdołał poskładać Legii z nowych piłkarzy, a Maaskant po okienku zimowym wprowadził udanie pięciu nowych przy jednoczesnym podniesieniu poziomu gry Wisły, Maciuś odpowiedział ironicznie, że to Maaskant jest trenerem z Holandii, od którego my (polska mysl) mamy sie uczyc....
to zaleciało Piechniczkiem...

i boli za pewne 4-0 w KRK
Ostatnio edytowane przez szczepans21 : 27.02.2011 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 27.02.2011, 22:01
przecież to zawsze był warszawiak
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.02.2011, 22:03
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
Generalnie dziennikarze byli pod wrażeniem gry Wisły i wzmocnień i zapytali Skorże, dlaczego jemu w Legii sie to nie udało - wkomponowanie 5 nowych zawodników w drużynę, na co Skorża uśmiechnął się i odpowiedział, że cóż "w końcu to Maskaant jest trenerem z Holandii, i przyjechał tu min. po to żeby się od niego uczyć"

Imho dobra odpowiedź zamiast "bo ja miałem 5 chujowych na ostatnią chwile, a Maskaant ma 5 znakomitych prawie od początku przygotowań, a dlaczego tak jest proszę zapytać Jóźwiaka"
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.02.2011, 22:04
koniak napisał(a):Wyświetl post
zdecydowanie oglądaliśmy różne mecze.

jeden z najsłabszych meczy Dragana.

Dla Skorży na pewno solą w oku jest zwolnienie z Wisły, a słowa panów z C+ porównująca jego prace i prace jego następcy w Wiśle wyraźnie go zabolała. No niestety poważny człowiek nie może dać się tak łatwo sprowokować do uszczypliwości.
Ostatnio edytowane przez yogul : 27.02.2011 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 27.02.2011, 22:05
a ja tu widzę przejaw kompleksów MS i ogólnie PMS wobec trenerów z Zachodu. Takie pokretne przyznanie, że tamci sa lepsi
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.02.2011, 22:33
Jeśli ktoś może niech wrzuci link do L+E w tym temacie. Z góry dzieki.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.02.2011, 22:34
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Imho dobra odpowiedź zamiast "bo ja miałem 5 chujowych na ostatnią chwile, a Maskaant ma 5 znakomitych prawie od początku przygotowań, a dlaczego tak jest proszę zapytać Jóźwiaka"
Akurat te letnie transfery Legii były szybciej przeprowadzone niż Wisły w zime, więc zostaje tylko ocena jakości tych zawodników.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.02.2011, 22:37
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktoś może niech wrzuci link do L+E w tym temacie. Z góry dzieki.
Na razie chyba nigdzie nie ma, ale niedługo tutaj powinno się pojawić
http://allgoals.pl/magazyny-sportowe/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.02.2011, 22:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a ja tu widzę przejaw kompleksów MS i ogólnie PMS wobec trenerów z Zachodu. Takie pokretne przyznanie, że tamci sa lepsi
spokojnie , myślę że niedługo Polonia zwolni Theo Bosa , który pójdzie do innego klubu a na jego miejsce przyjdzie kolejny trener z zagranicy .

Po 2 latach przyjdzie do Polski kolejnych 5 średnich zagranicznych trenetów po czym dla polskich nie będzie już miejsca i sprawa załatwiona . Sam Skorża myślę że poleci po blamażu z Legią w pucharach .

Nawiązując jednak do tematu , to fajnie by było żeby Wisła była znowu uważana za najbardziej medialną drużynę , grającą najładniejszą piłkę w kraju . Ta opinia niestety została zabita ostatnimi 2 sezonami w europejskich pucharach i nadspodziewanie dobrą postawą Lecha . Nowi zawodnicy dają nadzieję na taki stan rzeczy .
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.02.2011, 09:53
Iwan nie wierzy w Wisłę. "Moim faworytem jest Jagiellonia"

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...onia,id,t.html
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 28.02.2011, 10:00
Bardzo ciekawy artykuł, wymagający niezwykłego kunsztu dziennikarskiego i sprawnego, ciętego pióra :

Cytat:
Co słychać na nowym stadionie w Gdyni

20 min do meczu: Sektor Wisły zaczyna od gromkiego „Arka to stara k... a, Arka j... jest”. Gdyński sektor „Górka” momentalnie odpowiada tym samym zwrotem. I tak kilka minut.

Wyczytywanie składów: Po każdym nazwisku piłkarza z Krakowa „Górka” ryczy: „Ch...! Ch...! Ch...!”.

Rozpoczęcie meczu: Goście próbują zagłuszyć hymn Arki kolejnymi bluzgami. „Górka” odpowiada czymś w rodzaju: „Trzy k... znam, trzy k... znam, Śląsk, Wisła i Lechia Gdańsk”, oraz „Wisła to stara k..., Wisła jeb... jest, Wisłę trzeba pier..., Wisłę, ten wasz TS”.

Spiker próbuje uspokoić nastroje, nawołuje do "kulturalnego dopingu żółto-niebieskich". Bez rezultatu.

Pierwsza połowa: „ Górka” rozwija wielką flagę z podobizną zamordowanego w bandyckich porachunkach kibola Cracovii przez kiboli Wisły. Zachęcali przy okazji do uczczenia jego pamięci minutą ciszy. Kibole gości odpowiedzieli na to gromkim: „Jeszcze jeden, jeszcze jeden!”.

"Górka" ma "zgodę" z Cracovią, Wiślacy z Lechią, więc słychać: "Lechia Gdańsk, k... szajs!" vs "Arka Gdynia, k... świnia!".

Druga połowa: Zaczyna się od „Areczko/Wisełko, jazda z k...”.

60. min. W sektorze Wisły: „Trójmiasto jest nasze, Trójmiasto do nas należy, nie damy nikomu...(...)” itd. GOŚCIE wznoszą przy tym szaliki Lechii.

65. min. „Górka” wyraża niezadowolenie z faktu, że Wiślacy nie odpowiadają na bluzgi gromkim: „Coście tak cicho, hej k..., coście tak cicho?”.

73 min. Zaczepki „Górki” znowu bez odpowiedzi. „Górka” skupia się na obrażaniu Patryka Małeckiego. „Ch... ci na imię, Małecki ch... ci na imię” itd. Małecki nie pozostaje obojętny na zaczepki. Zaczyna... klaskać.

84. min. „Górka” znowu zaczyna wymianę epitetów. Tym razem goście nie pozostają dłużni.

90. min. Wzajemna wymiana epitetów. „Górka” pali szalik wroga.

Po meczu. Małecki udziela wywiadu Canal+. Wychodzący z trybuny... VIP (!) nie omieszkali poinformować go, jak jest przez nich postrzegany. „Małecki, ty ch...!” itd. Ten im macha, krzycząc: „Głośniej, głośniej, ha, ha, ha!”.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...y_ust_nie.html

Czasem się zastanawiam czy Fakt nie prezentuje wyższego poziomu.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.02.2011, 10:07
Cytat:
Po meczu. Małecki udziela wywiadu Canal+. Wychodzący z trybuny... VIP (!) nie omieszkali poinformować go, jak jest przez nich postrzegany. „Małecki, ty ch...!” itd. Ten im macha, krzycząc: „Głośniej, głośniej, ha, ha, ha!”.
Jest gdzieś może zapis wideo tej sytuacji?
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.02.2011, 10:16
Ela napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ciekawy artykuł, wymagający niezwykłego kunsztu dziennikarskiego i sprawnego, ciętego pióra :

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...y_ust_nie.html

Czasem się zastanawiam czy Fakt nie prezentuje wyższego poziomu.
A co w tym artykule nie tak?
Jakieś błędy ortograficzne, stylistyczne, rzeczowe?
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 28.02.2011, 10:24
it napisał(a):Wyświetl post
A co w tym artykule nie tak?
Jakieś błędy ortograficzne, stylistyczne, rzeczowe?
No daj spokój - to nie artykuł tylko relacja z "pozdrowień", którą może napisać każdy posiadający dobry dyktafon.
Zwykłe nabijanie wierszówki w modnym temacie. Niezwykle "odkrywcze".

Własne przemyślenia zawarte tylko w jednym zdaniu : "Kamery mogą sprawić, że na stadionach będzie bezpieczniej, ale trybun bez chamstwa nie zapewnią."
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 28.02.2011, 10:58
Co do wypowiedzi Skorzy to cieta, dowcipna riposta wpisujaca sie w konwencje programu - ludzie przywiozujacy do niej zbyt duza wage i szukajacy drugiego dna nie maja chyba w ogole dystansu do otaczajacego nas swiata
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.02.2011, 11:44
No daj spokój - to nie artykuł tylko relacja z "pozdrowień", którą może napisać każdy posiadający dobry dyktafon.

Własne przemyślenia zawarte tylko w jednym zdaniu : "Kamery mogą sprawić, że na stadionach będzie bezpieczniej, ale trybun bez chamstwa nie zapewnią."
Nie wiem czy miało być odkrywcze.
Ale moim zdaniem daje trochę do myślenia i może więcej nawet z tego wynika, niż z analizy zagrania kopacza X głową albo krzyżakiem.
Ten tekst pokazuje ile chamstwa jest na trybunach. Wielu osobom, w tym i mnie, ono przeszkadza. Czy taki tekst coś zmieni? Wątpię. Ale pozostawić chamstwo bez żadnej reakcji, to pozwolić w przyszłości na rzucanie kamieniem czy nożem zamiast bluzgiem.
A jeśli chodziło Ci tylko o nie nazbyt wyszukaną formę tekstu, to w mojej ocenie zwróci ona uwagę bardziej, niż długa analiza przyczyn i skali zjawiska.
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.02.2011, 11:46

Ok, wiec co w tej relacji jest nie tak? Kibice Lecha, Arki, Poloni i Cracovii swoj doping zaczynaja najpierw od wyzywania Wiselki, potem wyzywanie Malego a na koncu ewentualnie cos wspomna o swoich. Nie uwazasz tego za patologie, ze na meczu Cracovia-Legia zamiast dopingowac swoich to zajmuja sie Wisla? W tym temacie przemyslenia autora sa jak najbardziej zbedne, dostajesz relacje- zakladam ze autentyczna i oceniasz sama z jakim typem osobowosciowym mozesz miec do czynienia na stadionach.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów