The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2011, 21:05
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Widzieliście mine Skorży gdy Twarowski ze Smokowski dopiekli Mackowi że Robert Maaskant lepiej zliftingował Wisłe niż on Legie bezcenne

P.S. Experci C+ jak na razie rozpływają się w zachwytach nad grą Wisły w meczu z Arką, chwalony jest szczególnie Melex i Shivakov, dawno nie słyszałem tylu ciepłych słów ze strony redaktorów C+ pod adresem naszej drużyny

P.S2 Canal+ wybrał najlepszego zawodnika tej kolejki Czarka Wilka z koleji dzień wcześniej graczem meczu Wisła-Arka został Patryk Małecki. Dziwne...
Warto dodać słówko o małości Maćka S. gdy pytany o Roberta powiedział szyderczo "przecież wszyscy powinniśmy się od niego uczyć" Niestety szydera nie została podjęta a Maciej niechcący trafnie zdefiniował relacje zawodowe które łączą RM i jego polskich kolegów.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.02.2011, 21:07
widać że sobie obejrzeli na spokojnie mecz jeszcze raz

te pochwały wynikają z prostej gry - wkońcu mamy środek pola

połowa akcji w tamtej rundzie zaczynała się od wykopu Bunozy na huarra piłki z pola karnego , taka gra nie mogła się podobać . Bunoza nie miał komu podać poza Sobolewskim , który zresztą skupiał się na destrukcji a nie na tworzeniu akcji . Tutaj albo Wilk albo Sivakow świetnie rozprowadzali piłki . Melikson ich nie rozprowadzał tylko w połowie przypadków brał gre na siebie - za co mu chwała , ale i przestroga że będzie koszony średnio 10 razy na kazde spotkanie .

a w meczu z Arka było widać :

a) pomysł w grze , czyli po prostu rozgrywanie akcji .

b) przenoszenie ciężaru , zmienność pozycji graczy

c) mamy obecnie najwięcej graczy w lidze którzy nie boją się indywidalnych pojedynków i najcześciej wychodzą z nich górą , czytaj Małecki , Melikson , później Paljic i Kirm który moim zdaniem rozegrał dobry mecz . Sivakow pomimo kilku strat pokazał kilka takich zagrań że palce lizać .

poza tym gra musi się podobać , gdy każdy wie co ma robic na boisku , z podkreśleniem niebagatelnej roli Genkova który po prostu kapitalnie rozdzielał rzucane na niego piłki . Jeszcze co do tego wątku to i tak największy problem ze znalezieniem miejsca miał... Melikson . Który najpierw trzymał się środka i czekał na podania , jako że za wiele ich nie dostawał zaczął sam cofać się do defensywy . Jego akcje skrzydłami też wygladały tak że dublował pozycje innych graczy , myślę że z każdym kolejnym spotkaniem będzie to wygladało tylko lepiej , choc i tak wygladało to w piątek nie najgorzej .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.02.2011 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.02.2011, 21:12
Cytat:
przecież wszyscy powinniśmy się od niego uczyć
Tyle prawdy w jednym zdaniu. Brawo Panie Maćku. Zawsze wiedziałem, że jest Pan bystrym człowiekiem.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.02.2011, 21:23
Heh, gdybym był w zarządzie Wisły "kimś" to tak dla jaj wysłałbym zaproszenie na staż dla Skorży, co by sobie pracę Roberta poobserwował
Powód: nie taraktujcie tego zbyt poważnie ;D
Ostatnio edytowane przez Syn Kangura z 1984 : 27.02.2011 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.02.2011, 21:49
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Warto dodać słówko o małości Maćka S. gdy pytany o Roberta powiedział szyderczo "przecież wszyscy powinniśmy się od niego uczyć" Niestety szydera nie została podjęta a Maciej niechcący trafnie zdefiniował relacje zawodowe które łączą RM i jego polskich kolegów.
Nie kumam o co Ci chodzi? Uważam, że odpowiedział z klasą na dosyć niewygodne pytanie obracając sprawę w żart.

Zawsze krytyka spada na trenera ale są tacy co sie tłumaczą i zrzucają winę na innych, a są tacy co biorą sprawę na klatę i tak zrobił Skorża.

Przecież widać, że w Wiśle teraz za Maskaanta pierwszy raz zagrało wszystko - przyszli bardzo dobrzy piłkarze a nie szroty z łapanki, kadra została skompletowana wcześnie i wzmocnienia były tam gdzie Maskaant sobie zażyczył.

Chyba nie muszę przypominać jak wyglądał kabaret transferowy w Legii w tym roku, czy w Wiśle w ubiegłych latach - beznadziejni dyrektorzy sportowi lub ich brak, nietrafione transfery na ostatni dzień okienka transferowego i to piłkarzy o wątpliwych umiejętnościach.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 27.02.2011, 22:37
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Nie kumam o co Ci chodzi? Uważam, że odpowiedział z klasą na dosyć niewygodne pytanie obracając sprawę w żart.
No proszę Cię

Aż trudno nie dostrzec w jego wypowiedzi kpiny. Czasami grymas dużo mówi o człowieku a co dopiero taki brak panowania nad sobą. Nawet ten gostek z PS tylko uśmiechnął się z politowaniem.
Z drugiej stromy zwróciłem na to uwagę jako na ciekawostkę nie żebym chciał tu coś o złotoustym..... bo moim zdaniem nie ma o kim.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.02.2011, 23:57
Zawsze mnie zastanawia jedna rzecz. Czemu Wy tak podchwytujecie to wszystko co mówią 'dziennikarze/komentatorzy' i uznajecie jako prawdę objawioną? Smokowski powiedział "w ogóle nie było tu słychać szydery, ani trochę" i wszyscy podłapali że Maciek szydzi z Roberta. Przytuła powie w komentarzu, że Małecki gra egoistycznie i bach pół forum "Mały egoista! Do zmiany". Mielcarski powie: "Sivakov zagrał super" i pół forum "Sivakov super", Borek powie, że Pawełek popełnił błąd i wszyscy "Pawełek zawalił". Używacie czasem swojego mózgu do myślenia, czy tylko do pracy odtwórczej?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.02.2011, 00:03
Akurat Mielcarski analizując grę Sivakova pokazał wiele sytuacji na poparcie swojej tezy, więc uzasadnione było gadanie połowy forum o tekstach Grzesia, w dodatku zgadzając się z nimi całkowicie. Tym bardziej, że dla wielu Michaił zagrał beznadziejnie.
Co do reszty "ekspertów" C+ to trzeba przyznać Ci rację. Teksty Śrutwy, Przytuły czy truizmy Wieszczyckiego są momentami ekspertowaniem na siłę i mają nikłe poparcie w rzeczywistości.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.02.2011, 00:06
No nawet jak szydera to pytanie z kogo? Z Roberta? On przyszedł i mówił żeby się od niego uczyć? Przyszedł i dostał po dupie? No jakoś nie zauważyłem.

Czy może z dziennikarzy i prezesów którzy to szukają wzorców za granicą...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 28.02.2011, 08:10
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Zawsze mnie zastanawia jedna rzecz. Czemu Wy tak podchwytujecie to wszystko co mówią 'dziennikarze/komentatorzy' i uznajecie jako prawdę objawioną? Smokowski powiedział "w ogóle nie było tu słychać szydery, ani trochę" i wszyscy podłapali że Maciek szydzi z Roberta. Przytuła powie w komentarzu, że Małecki gra egoistycznie i bach pół forum "Mały egoista! Do zmiany". Mielcarski powie: "Sivakov zagrał super" i pół forum "Sivakov super", Borek powie, że Pawełek popełnił błąd i wszyscy "Pawełek zawalił". Używacie czasem swojego mózgu do myślenia, czy tylko do pracy odtwórczej?

Mnie zastanawia dlaczego podejrzewasz, że myśli za mnie Smokowski. Szyderę było czuć jak stąd na Grenlandię. Dlatego Smokowski jak i każdy kto słuchał i akurat wtedy nie skupiał się na pitraszeniu kanapek czy trzymaniu baby za kolano ją wyłapał. Że świadczy to o Maćku jest to fakt bo jeśli straci swoją milusiowatość i łatwość radzenia sobie z mediami to wiele więcej mu nie zostanie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 28.02.2011, 10:02
A powiedz mi co miał Maciuś odpowiedzieć? "No tak, chujowy jestem". Czy może wbijać szpilę w poprzedniego pracodawcę i tłumaczyć się tym, że on nie miał zapewnionych 5 transferów tej klasy? I jak wyżej: Z kogo szydził? Z RM czy może raczej ze Smokowskiego i Twarowskiego, którzy próbowali mu wbić ?
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.02.2011, 10:48
Oglądałem lige+ extra i wg mnie Skorza zachował sie normalnie, żadnej rzekomej szydery moim zdaniem nie było po prostu nieźle wybrnał od niewygodnego pytania i tyle
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.02.2011, 11:12
Tak jak mało interesują mnie komentarze krytyczne gości z C+ tak samo gówno mnie obchodzą ich pochwały. Szczerze mówiąc pierwszy raz od wielu wielu lat,gdy zobaczyłem,że idzie Liga+ i spojrzałem na te gadające głowy,plus Skorża,przełączyłem na inny kanał. Towarzystwo wzajemnej adoracji do tego mające problemy z wysławianiem się. Nie wiem co bardziej wkurza, stronniczość czy problemy językowe tych ludzi.

Wisła zagrała dobrze ale też za rywala miała słabego przeciwnika. Warto to też brać pod uwagę. Jednak nie zmienia to faktu,że widać w tej drużynie potencjał.

Natomiast Skorża jest słabym trenerem, co udowodnił remisując z Cracovią, i powinien podglądać Maaskanta ile wlezie. Natomiast słowa wypowiedziane przez Skorże, sugerujecie,że świadczą o stosunku środowiska do Holendra.
Niczego innego się nie spodziewałem szczerze mówiąc,czują się zagrożeni a są słabi więc poza szyderą nic innego im nie pozostaje. Bo czym mają odpowiedzieć?A zapomniałem w 1974.....
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Stary 28.02.2011, 11:28
Marszałek - co do słabego przeciwnika naszej Wisły należy wziąć pod uwagę, że była to pierwsza porażka Arki na własnym stadionie.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.02.2011, 11:44
Orson napisał(a):Wyświetl post
Marszałek - co do słabego przeciwnika naszej Wisły należy wziąć pod uwagę, że była to pierwsza porażka Arki na własnym stadionie.
Należy pamiętać, że to był pierwszy ich mecz na własnym stadionie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 28.02.2011, 11:49
To nie jest ich stadion tylko Bałtyku.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.02.2011, 12:44
Ich czy nie ich wazne ze jak grali na stadionie do Rugby to nie przegrywali, a my ich pyknelismy w pierwszym meczu na Nowym Stadionie i to sie liczy. I wcale tez nie uwazam ze Arka znowu az taka slaba jest bo wydaje mi sie ze jest kilka zespolow w E-klasie slabszych. Grunt ze idziemy powoli do przodu i nie tylko My to widzimy ale tez inni to dostrzegaja.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.02.2011, 12:59
Znajdą się słabsze ale nie zmienia to faktu,że jest to dół tabeli i z nim trzeba wygrywać. Obowiązkowo. Bytom,Chorzów, Zabrze, Gdynia są to zespoły o potencjale porównywalnym,dość mizernym i punkty zdobyte na nich uważam za kluczowe w rozgrywce o pierwszą lokatę. Druga sprawa jest taka,to jest to na czym buduje optymizm,nasi zawodnicy mają raczej inną mentalność od większości ligi. Co mecz to trzeba grać i walczyć. Zabrze,Bytom,Chorzów sami się nie położą tylko trzeba z nimi walczyć. Nie ma się co oszukiwać ale z Polakami w większości w składzie mielibyśmy olewanie przeciwnika na zasadzie a "coś w końcu wpadnie bo co to za ekipy?". Trzeba cisnąć od pierwszej do ostatniej minuty. Bez kalkulowania, walka. Tak postrzegam naszą drużynę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 28.02.2011, 13:25
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A powiedz mi co miał Maciuś odpowiedzieć? "No tak, chujowy jestem". Czy może wbijać szpilę w poprzedniego pracodawcę i tłumaczyć się tym, że on nie miał zapewnionych 5 transferów tej klasy? I jak wyżej: Z kogo szydził? Z RM czy może raczej ze Smokowskiego i Twarowskiego, którzy próbowali mu wbić ?
W sumie szkoda ciągnąć temat ale skoro pytasz:

Że chujowy jest to mówić nie musi bo to żadna tajemnica. Ale zapytany kulturalnie powinien tak samo odpowiedzieć a nie silić się na jakieś złośliwości zwłaszcza że RM poza konferencją po 4;0 bezpośrednio do niego słowa w mediach nie powiedział. Co jest pewnym wyznacznikiem klasy. Jak to mówią nie masz nic mądrego do powiedzenia to milcz i się uśmiechaj. Jeśli już musiał mówić mógł kurtuazyjnie pochwalić i olać pytanie.
Co do klasy transferów to już chyba kpisz! Wywalił Bednarza i dostał wolną rękę. Jak wyszło każdy wie. Kasy razem z Bednarzem i później sam na pewno nie wydali mniej a to co mieli na stanie to troszkę inna bajka niż to co zastał RM.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.02.2011, 15:46
No proszę Cię

Aż trudno nie dostrzec w jego wypowiedzi kpiny. Czasami grymas dużo mówi o człowieku a co dopiero taki brak panowania nad sobą. Nawet ten gostek z PS tylko uśmiechnął się z politowaniem.
Z drugiej stromy zwróciłem na to uwagę jako na ciekawostkę nie żebym chciał tu coś o złotoustym..... bo moim zdaniem nie ma o kim.
Piana aż Ci przez zęby kapie. Na siłę starasz się dopatrywać jakichś ukrytych przekazów wypowiedzi Skorży. Moim zdaniem zachował się z klasą! Szacunek Panie Maćku.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 28.02.2011, 15:49

Że chujowy jest to mówić nie musi bo to żadna tajemnica. Ale zapytany kulturalnie powinien tak samo odpowiedzieć a nie silić się na jakieś złośliwości zwłaszcza że RM poza konferencją po 4;0 bezpośrednio do niego słowa w mediach nie powiedział. Co jest pewnym wyznacznikiem klasy. Jak to mówią nie masz nic mądrego do powiedzenia to milcz i się uśmiechaj. Jeśli już musiał mówić mógł kurtuazyjnie pochwalić i olać pytanie.
Co do klasy transferów to już chyba kpisz! Wywalił Bednarza i dostał wolną rękę. Jak wyszło każdy wie. Kasy razem z Bednarzem i później sam na pewno nie wydali mniej a to co mieli na stanie to troszkę inna bajka niż to co zastał RM.
Człowieka, który walnie przyczynił się do 2 mistrzostw Polski nazywasz chu*em? Czy ty zrobiłeś więcej dla Wisły, że masz czelność mówić tak o nim gówniarzu!?
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.02.2011, 16:36
Blaszczu:
A ja tez uważam , że Skorża to mierny trener. Z takim potencjałem, jaki miał na starcie, to moja Babcia by z Wisełką mistrza ugrała. Istotne jest to, jak ci gracze w przeciągu kadencji MS staczali sie (w ograniu, przygotowaniu kondycyjnym, podaniach) coraz niżej i niżej. Pod koniec jego kadencji, to oglądałem mecze Wiślaków, tylko dlatego, że to nasza drużyna.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 28.02.2011, 17:34
Smok napisał(a):Wyświetl post
Blaszczu:
A ja tez uważam , że Skorża to mierny trener. Z takim potencjałem, jaki miał na starcie, to moja Babcia by z Wisełką mistrza ugrała. Istotne jest to, jak ci gracze w przeciągu kadencji MS staczali sie (w ograniu, przygotowaniu kondycyjnym, podaniach) coraz niżej i niżej. Pod koniec jego kadencji, to oglądałem mecze Wiślaków, tylko dlatego, że to nasza drużyna.

"Piłkarze za czasów Skorży staczali się" - to jest sk.urwy.syńskie kłamstwo kogoś, kto albo jest ślepy, albo po prostu nie chce pamiętać, że za Skorży na swoje absolutne szczyty wznieśli się bracia Brożkowie - którzy nigdy wcześniej, ani nigdy później nie grali tak dobrze (Paweł 2 razy król strzelców), że mega formę osiągnął Marek Zieńczuk, że fenomenalnie grał Rafał Boguski, że rozwinął się talent Małeckiego który trwa do dzisiaj, Kokoszki - który uciekł do Włoch, zaczął rozwijać się talent Leszczaka (już przepity). Przy Skorży rozwinął się Marcelo. W zasadzie nie mogę sobie przypomnieć nikogo, kto za Skorży grał gorzej niż za np. Petrescu - przypomnijmy sobie jak grali Sobol, Głowacki, Baszczyński, Cantoro.....

Brożkowie czy Małecki w każdym wywiadzie podkreślają, że to najlepszy trener z jakim pracowali.

Owszem można mu zarzucić błedy transferowe (najpierw z Bednarzem, potem samemu) czy nietrafienie z terminem przygotowań do sezonu (Levaida) ale na Boga!, rozmawiamy o trenerze, z którym zdobyliśmy dwa Mistrzostwa Polski, i który zostawił drużynę na I miesjcu (!) więc daruj sobie wypisywanie takich kalumni że "piłkarze za Skorży staczali się" bo się ośmieszasz.

Zresztą w Legii powiela ten sam schemat - transfery beznadziejne, początek sezonu denny- za to z takich piłkarzy jak skazywanych na złom Radovica, Kiełbowicza, Wawrzyniaka czy z nieznanego wcześniej nikomu Kucharczyka robi pierwszoplanowe postaci Ekstraklasy.

Można Skorży nie lubić, wygląda jak ulizany ciotowaty spaniel, robi słabe transfery, nie trafa z przygotowaniami, zarzuca się mu brak jaj (co w kontekście załatwienia sprawy "Pączka" i spółki trochę się dezaktualizuje) ale trochę rozsądku w osądach trzeba zachować, a nie rozrzucać kłamiliwe pomyje na lewo i prawo.

Heh, temat Skorży wraca jak bumerang I fajnie.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.02.2011, 17:35
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Człowieka, który walnie przyczynił się do 2 mistrzostw Polski nazywasz chu*em? Czy ty zrobiłeś więcej dla Wisły, że masz czelność mówić tak o nim gówniarzu!?

Nikt tu Skorzy nie nazywa ch.... tylko ze jest ch...... trenerem. Wiec nie rob nadinterpretacji. Bo mozna byc takim trenerem ale czlowiekiem samym w sobie calkowicie innym i to chyba Tarann mial na mysli (odrazu odpowiem na ewnetualne pytanie, nie nie jestem Jego obronca czy tez Rzecznikiem Prasowym).

Ja sam uwazam Skorze za trenera co najwyzej srednio-dobrego. Nie mozna powiedziec ze jest cienki lub ze do d... ale tez zeby byl bardzo dobry i super nawet jak na Nasze Polskie warunki to rowniez o Nim napisac nie mozna. Niby po 8 miejscu zdobyl z Naszym klubem MP w pieknym stylu, tylko pytanie ile w tym bylo Jego zaslugi a ile podraznionej ambicji samych pilkarzy za zeszly sezon (tak czasami Nasi chyba tez sa ambitni )? Dziekuje mu za te dwa MP ale i tez ciesze sie ze juz nie ma go w Wisle.

Pozdrawiam i bez napinki.

EDIT:

Oldpara - do minusow dodalbym tez fakt ze za zadko wygrywa mecze "prestizowe"
Powód: Do postu Oldpary
Ostatnio edytowane przez Feniks1983 : 28.02.2011 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.02.2011, 23:57
Oldpara:

Marcelo w jakims wywiadzie, a i jego obecny trener podkreślali miernotę "polskiej mysli szkoleniowej" a mogli to robić jedynie na podstawie trenerskiej postawy MS.
Zieniu za te kilka lat pobytu w Wisełce mial akurat jeden jedyny udany sezon - poszedł do słabej ekipy greckiej i nawet nie mial tam stałego miejsca w podstawowym składzie.
Paweł Brozek akurat dopiero wtedy stał się z musu podstawowym i właściwie jedynym napastnikiem - może to jest zasadniczy powód zdobycia korony strzelców Wcześniej nie mial okazji sie tak wykazać, a jego cena ok.4 mln E z pierwszego sezony MS spadła do 2,5 za OBU Broziów teraz - po kadencji złotoustego i niechlubnym ćwierćsezonu emeryta Kaspra.
Boguski juz wcześniej wyglądał nieźle, a (wg mnie) tylko "wspaniałym" umiejetnościom MS zawdzięcza coraz częstsze wpisy o beznadziei. Potem dobiły Go kontuzje.
Co do rozwiniecia talentu Malego do tej pory są, choćby na tym forum, bardzo rozbieżne opinie.
Kokoszka - a kto to właściwie jest teraz? Muszę poszperać po necie, bo więcej info jest o Abbocie, któryt gra ogony w 3 czy 4 lidze angielskiej. Ups, Abbot właśnie przeszedł do Ruchu, by zaliczyc prawdopodobny spadek z Ex-klasy.

I, jak podkreslilem na poczatku, to tylko moja opinia. Więc proszę wielbicieluy MS o nienazywanie mnie sk...skim kłamcą.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 01.03.2011, 00:11

Mało wiesz... A poza tym, to dostał też siatkę skautów? Czy Zdzisia i Csaplara ? A może miał sam między meczami jeździć do Rosji oglądać Genkowa? To chyba Ty kpisz. Skorża zrobił z drużyny zajmującej 8. miejsce, drużynę mistrzowską, odmienił Brożków, Zieńczuka, Marcelo, pokonał Barcelonę, Beitar, walczył jak równy z równym z Totenhamem, wreszcie zdobył dwa mistrzostwa i został zwolniony zostawiając drużynę na I. miejscu. Twoja Babcia z tym składem osiągnęła by to samo? Kurde... zdolną masz babcie, bardziej zdolną od Kasperczaka... Ale dla Ciebie jest "chujowy". Tak jak Łysy napisał - piana, piana, piana.

Smok - cena 4 mln za Brożka, nigdy nie była jego faktyczną ceną. To były spekulacje prasowe przy okazji zainteresowania Anglików, którzy z własnej woli z Brożka zrezygnowali. Cenę za którą poszli zawdzięczają tylko sobie i swojemu podejściu do gry w E-klasie. Ale możesz to interpretować jak chcesz. Strasznie pokrętna logika - rozwój Brożków,Zienia = przypadek, spadek formy Pawła = Skorża.

Boguski do kontuzji był wyróżniającym się zawodnikiem, więc o czym Ty piszesz? Jakiej beznadziei ?
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2011, 00:26
dajcie link do wywiadu z Marcelo gdzie mowi zle o trenerach polskich
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 01.03.2011, 00:34
Smok napisał(a):Wyświetl post
Oldpara:
Marcelo w jakims wywiadzie, a i jego obecny trener podkreślali miernotę "polskiej mysli szkoleniowej" a mogli to robić jedynie na podstawie trenerskiej postawy MS.
Ja pamiętam, że chodziło o to, że terenerowi w Holandii nie mieściło się w głowie, że Marcelo, grajac w europejskim klubie nie potrafi porozumiewać się po angielsku. I o nic więcej. Ale możesz zapodać cytat.

Cytat:
Zieniu za te kilka lat pobytu w Wisełce mial akurat jeden jedyny udany sezon - poszedł do słabej ekipy greckiej i nawet nie mial tam stałego miejsca w podstawowym składzie.
No właśnie, super sezon miał pod okiem Skorży, a w Grecji przestało mu się składać. Rozumiem, że to wina MS?
Cytat:
Paweł Brozek akurat dopiero wtedy stał się z musu podstawowym i właściwie jedynym napastnikiem - może to jest zasadniczy powód zdobycia korony strzelców Wcześniej nie mial okazji sie tak wykazać, a jego cena ok.4 mln E z pierwszego sezony MS spadła do 2,5 za OBU Broziów teraz - po kadencji złotoustego i niechlubnym ćwierćsezonu emeryta Kaspra.
Brożek był niespełnionym talentem, wyśmiewanym na forum od dawna, a w pierwszym składzie grał już po odejściu Żurawskiego w 2005 - już za Engela, Okuki i Petrescu mając za partnera najpierw Fankowskiego, potem jakieś wynalazki typu Beto, czy Radovanovic. Dopiero po przyjściu Skorży zaczął grać na miarę oczekiwań, a przestał po kontuzji w meczu z Bełchatowem. Tak to było dokładnie.

Cytat:
Boguski juz wcześniej wyglądał nieźle, a (wg mnie) tylko "wspaniałym" umiejetnościom MS zawdzięcza coraz częstsze wpisy o beznadziei. Potem dobiły Go kontuzje.
Owszem, zabłysnął u Lenczyka w Bełchatowie, ale o jakich "częstych wpisach o beznadzieii" ty piszesz? Za Skorży grał cały czas wyśmienicie, aż mu Borysiuk w meczu z Legią nie zerwał achillesa. Rozumiem, że to wina "umiejętności MS"?

Cytat:
Co do rozwiniecia talentu Malego do tej pory są, choćby na tym forum, bardzo rozbieżne opinie.
Co do jego talentu i umiejętności nie ma żadnych rozbieżności. Są tylko co do jego zachowania i przydatności dla drużyny (holowanie piłki, egoizm)

Cytat:
Kokoszka - a kto to właściwie jest teraz? Muszę poszperać po necie, bo więcej info jest o Abbocie, któryt gra ogony w 3 czy 4 lidze angielskiej. Ups, Abbot właśnie przeszedł do Ruchu, by zaliczyc prawdopodobny spadek z Ex-klasy.
Hehe... i co? To, że Kokoszka sp.....ił z Wisły, stoczył się, i zmarnował talent i teraz g... gra, to też wina MS?

Cytat:
I, jak podkreslilem na poczatku, to tylko moja opinia. Więc proszę wielbicieluy MS o nienazywanie mnie sk...skim kłamcą.
Proszę o wybaczenie. Można uważać z różnych powodow MS za słabego trenera, i parę osób na tym forum przytaczało rozsądne argumenty. Ale ty wyprodukowałeś zywczajną kalumnie, którą osoby które do Skorży za to co w Wiśle zrobił mają trochę szacunku powinny zwalczać bowiem: "Jeśli pozwolisz by rozmnożyło się robactwo tworzą się prawa robactwa i powstają piewcy którzy je wychawalają."

eot
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.03.2011, 01:03
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Brożek był niespełnionym talentem, wyśmiewanym na forum od dawna, a w pierwszym składzie grał już po odejściu Żurawskiego w 2005 - już za Engela, Okuki i Petrescu mając za partnera najpierw Fankowskiego, potem jakieś wynalazki typu Beto, czy Radovanovic. Dopiero po przyjściu Skorży zaczął grać na miarę oczekiwań, a przestał po kontuzji w meczu z Bełchatowem. Tak to było dokładnie.
Nie wiem skąd tam Ci się wziął Beto, ale ogólnie masz rację. Prędzej Svitlicę można by tu wymienić, ale on i Brożek niemal nigdy nie grali razem.

Edit. Wiem, że Beto grał z Brożkiem. Pisałem o Svitlicy. Ale namieszałeś!
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez jova : 01.03.2011 o godz. 01:24.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 01.03.2011, 01:21
To miało być raczej "typu Beto" niż sam Beto Zagalopowałem się, bo Beto grał już za Skorży, ale wbrew temu co mówisz, grali z Brożkiem:
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=13269&id_sezon=73
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=180&id_sezon=73
ale to nie ważne
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów