The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2011, 12:35
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Pewnie w niczym, dlatego nie grają.

Jak tak lubisz teorie w stylu "coś tu nie gra" to podrzucę Ci następną:

Garguła tak naprawdę jest w reprezentacyjnej formie, ale ponieważ ma kontrakt motywacyjny zarząd zakazał Maskaantowi wystawiać go do składu, bo przecież lepiej płacić piłkarzowi 175 tys EUR, niz 350 tys! Stary - przecież Garguła w ostatnim sparingu strzelił 2 bramki i miał asystę! "Coś tu nie gra" jak nic!
Zgadzam się w 100% ale z Twoim podpisem..
A co do tego co ja lubię... lubię czytać "ekspertów forumowych" - nie mam niestety czasu na prowadzenie z Tobą tej jakże merytorycznej rozmowy.

off top
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Thaboreth
Junior Member

Od: 10.2005

Stary 27.02.2011, 12:36
Titto napisał(a):Wyświetl post
Może nas czekać trudny mecz przede wszystkim dlatego, że przyjdzie nam grać z drwalami , którzy w sparingu tak kosili zawodników Ruchu, że trener Fornalik przerwał mecz.
http://www.echorzow.net/index.php/sp...-bojki-pikarzy
Z tego powodu na miejscu trenera raczej nie wystawiał bym Meliksona.

Jako kibic Wisły i Podbeskidzia wypowiem się obiektywnie . Co do meczu z Ruchem doszło rzeczywiście do nie przyjemnej sytuacji ale nie można po jednym meczu mówić że Podbeskidzie to drużyna drwali - o ile dobrze pamiętam to w całej rudzie jesiennej nie dostaliśmy czerwonej kartki ani raz nie było karnego przeciwko nam. Mecz z Ruchem był w trudnych warunkach a wtedy łatwo o kontuje.

Co do murowania brami PBB zazwyczaj na wyjeździe może pograć w piłkę bo jak drużyny graja u nas to właśnie wtedy jest autobus w bramce. Podbeskidzie raczej nie bedzie bronić sie poprostu przyjadą zagrać dobry mecz a co z tego wyjdzie zobaczymy, dla Nas jest to już duży sukces a ten 2 mecz jest idealnym przetarciem przed rozgrywkami.
Ostatnio edytowane przez Thaboreth : 27.02.2011 o godz. 12:48.
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2011, 12:52
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Pewnie w niczym, dlatego nie grają.

Jak tak lubisz teorie w stylu "coś tu nie gra" to podrzucę Ci następną:

Garguła tak naprawdę jest w reprezentacyjnej formie, ale ponieważ ma kontrakt motywacyjny zarząd zakazał Maskaantowi wystawiać go do składu, bo przecież lepiej płacić piłkarzowi 175 tys EUR, niz 350 tys! Stary - przecież Garguła w ostatnim sparingu strzelił 2 bramki i miał asystę! "Coś tu nie gra" jak nic!
rozgrywał na stojąco i miał kluczową stratę przy golu przeciwników
a w meczu z Arka wszedł w 94 min
jakby kasa sie liczyla to by wszedl ktos inny
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.02.2011, 13:07
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Mnie się wydaje że w przypadku Riosa nie chodzi o to że on jest słaby, tylko o to że Wisła nie jest w stanie go wykupić.. więc trener woli stawiać na innych. Bo jak wytłumaczyć krótkie epizody nawet w meczach sparingowych? Coś jest nie tak..
odpuść sobie takie teorie, Siwakow też jest tylko do końca rundy, a Maaskant widzi, że może coś wnieść do zespołu i na niego stawia

PS: żeby nie było, też liczę na Andyego, ale nie ma co przesadzać, słaby jest widocznie i tyle...

PS2: zawsze nasi mogą renegocjować warunki wykupu za 1,3mlnE... nie jest powiedziane, że tyle muszą zapłacić

PS3: liczę, że Andy zagra z Podbeskidziem
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.02.2011, 13:44
Co do składu na wtorkowy mecz, to obawiam się, że trener Maaskant wymieni kilku graczy. Mam nadzieję jednak, że Melikson będzie grał od początku, bo szczerze mówiąc chcę zobaczyć jego grę na żywo, w dodatku to będzie również mój debiut na R22. Myślę, że Robert wstawi na bramkę Jovanica, który może nie jest tak pewny jak Pareiko, ale z Podbeskidziem da sobie raczej radę. Małecki, Sobol powinni grać od początku. To samo Genkov. Riosa bym wpuściła w drugiej połowie, ale nie na ostatnie 20 minut tylko na całą polówkę na przykład.
prezes85
Senior Member

Stary 27.02.2011, 13:54
Jestem pewien, że zagramy tym samym składem co w meczu z Arką tylko Sobol wróci.
Trzeba się zgrać.

Ja osobiście bym spróbował Jaliensa za Cikosa na prawej obronie a Bunoza do środka.
Już kolega powyżej taką obronę proponował.
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.02.2011, 14:03
Moim zdaniem więcej czasu na pokazanie umiejętności powinien dostać Garguła.

Na pewno wróci też Sobolewski.

Warunki do gry powinny być o wiele lepsze niż w Gdyni, to też będzie miało wypływ na grę zawodników.

Myślę, że Maaskant odpowiednio zmotywuje piłkarzy i o wygraną nie musimy się obawiać. Przydałoby się 2:0 żeby spokojnie pojechać na rewanż.
19TSP95
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 27.02.2011, 14:19
" 5-6 :0" dla was? haha . Jestescie w ex-klasie i rozumie wasza pewnosc do wygranej ale bez przesady...

"stawianie autobusu i granie w pełni defensywnie" - Jak najbardziej bedzie to trudny mecz z taka druzyna i to na wyjeżdzie ale jezeli stawia sie "autobus" to niema co liczyc na wygrana, a po to tam jada nasi Górale.

co do naszego sparingu z Chorzowem to tylko ci co na nim byli to wiedza jak bylo i bardzo dobrze zachowali sie nasi chlopcy... Niestety gazety opisało to na korzysc tych Hanysów...

Dla nas mecz jak najbardziej w mozliwosci wygrania, z nasza obecna gra, przede wszystkimstylem stylem gry bylibyśmy w srodku ex-klasy, a ze Wisełka niegra na najwyższym powiomie i smiem twierdzic ze wynik bedzie nastepujacy

Wisła Kraków-Podbeskidzie B-B. 1 (75minuta)- 2 (35, 50 minuta)

"od 16 lat jak za brata brat my trzymamy sie tylko TSP" ;]
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.02.2011, 14:26
19TSP95 napisał(a):Wyświetl post
" 5-6 :0" dla was? haha . Jestescie w ex-klasie i rozumie wasza pewnosc do wygranej ale bez przesady...

"stawianie autobusu i granie w pełni defensywnie" - Jak najbardziej bedzie to trudny mecz z taka druzyna i to na wyjeżdzie ale jezeli stawia sie "autobus" to niema co liczyc na wygrana, a po to tam jada nasi Górale.

co do naszego sparingu z Chorzowem to tylko ci co na nim byli to wiedza jak bylo i bardzo dobrze zachowali sie nasi chlopcy... Niestety gazety opisało to na korzysc tych Hanysów...

Dla nas mecz jak najbardziej w mozliwosci wygrania, z nasza obecna gra, przede wszystkimstylem stylem gry bylibyśmy w srodku ex-klasy, a ze Wisełka niegra na najwyższym powiomie i smiem twierdzic ze wynik bedzie nastepujacy

"od 16 lat jak za brata brat my trzymamy sie tylko TSP" ;]
mysalem ze wszytskie sklepy z dopalaczami juz zamkneli ale jednak w Bielsku jakis sie odstal
.....
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.02.2011, 14:28
Przyjemnie jest żyć w świecie iluzji?

Moim zdaniem nie ma szans na wynik w stylu "5-0" raczej obstawiałbym w okolicach 2, 3 bramek dla Wisełki.
Maaskant nie wystawi rezerwy, nie ma mowy o lekceważeniu rywala przez drużynę.

Nie wiem jak możesz stawiać tezę, że grając teraz w ekstraklasie bylibyście w środku tabeli
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.02.2011, 14:30
Cytat:
O strzelcach jeszcze zapomniales :(

A co do dopalaczy w Bielsku, kto wie gdzie kupic ten kupi

PS: Sory ze sie Wam w temat "wpierdalam", ale po cichu licze ze moze to całe smieszne Podbeskidzie zrobi jakas niespodzianke i przy pokonaniu Ruchu wkoncu sie doczekam Legii w Bielsku
Ostatnio edytowane przez killzone : 27.02.2011 o godz. 14:37.
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.02.2011, 14:37
Pokonali 2-0 Gks więc należy podjeść poważnie. Moi zdaniem skromne 2-0 dla nas.
DarekK_11
Senior Member

Stary 27.02.2011, 14:38
Chciałbym zobaczyć Riosa od pierwszych minut na boisku, w meczu pucharowym może wreszcie dostanie szanse.
Oby zagrał też Maor, trzeba go zobaczyć na żywo

@killzone
Twój avek to jakaś replika Waszej Fany?
Bo zobacz:
http://2.bp.blogspot.com/_gONPPEldwB...0/biezanow.jpg

(nie napinam się, pytam z ciekawości)

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.02.2011, 14:39
19TSP95 napisał(a):Wyświetl post

Teraz to mnie nastraszyłeś...chyba nie pójdę jednak na ten mecz, bo nie chcę oglądać klęski Wisły...
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.02.2011, 14:41
Tu się nie ma co napinać tylko szykować na bardzo trudny bój.
Wiadomym jest że na 10 meczów 7 wygrałaby Wisła a w optymalnej dyspozycji 10. Ale Podbeskidzie jest w gazie, my dopiero się zgrywamy. Dla piłkarzy Podbeskidzia jest to też okazja do pokazania się szerszej publiczności, a przede wszystkim skautom. Dla niektórych jest to mecz życia i o wszystko.

Najmocniejszy możliwie skład i tylko nie stracić w tyłach. Trzeba od razu z mocnego kopyta bo w Bielsku mało która drużyna wygrywała. Bardzo mało bramek tracą, w lidze zaledwie 11 (najmniej ze wszystkich drużyn)

IDZIE IDZIE IDZIE PODBESKIDZIE !
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.02.2011 o godz. 14:46.
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.02.2011, 14:44
Cytat:
@killzone
Twój avek to jakaś replika Waszej Fany?
Bo zobacz:
http://2.bp.blogspot.com/_gONPPEldwB...0/biezanow.jpg
Nie przypominam sobie takiej fany, wiec pewnie jakas "radosna" tworczość którą znalezłem necie

IDZIE IDZIE PODBESKIDZIE
DJ Hazel
Senior Member

Stary 27.02.2011, 14:48
W takim meczu Maskaant powinien dać w końcu szansę Riosowi.Z całym szacunkiem do Podbeskidzia grają jednak klasę niżej i to my bez problemu powinniśmy awansować choć jak myślę jest to dla nich z większości mecz życia i przy naszym niezgraniu łatwo być nie musi wbrew pozorom nawet na własnym stadionie.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.02.2011, 14:57
Ta dawac szanse słabszym zawodnikom bo jeszcze się obrażą. A jak odpadniemy to trudno, najwazniejsze ze Rios sobie zagrał
..
DarekK_11
Senior Member

Stary 27.02.2011, 15:16
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ta dawac szanse słabszym zawodnikom bo jeszcze się obrażą. A jak odpadniemy to trudno, najwazniejsze ze Rios sobie zagrał
Pamiętasz jak grał Rios za każdym razem, gdy dostawał szanse? Dużo "szarpał", wypracował kilka bramek (w tym idealne podanie do Brożka). Brakowało tylko bramek, ale to kwestia czasu.

Dlatego zastanowiłbym się zanim go skreślę i nazwę "słabszym, który może się obrazić".

PS
No i nie wiem jak ty chcesz odpaść jutro

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
DJ Hazel
Senior Member

Stary 27.02.2011, 15:26
W takich meczach właśnie należy dawać szansę tym którzy nie mieszczą się w pierwszej "11" oczywiście nasz trener musi to odpowiednio poustawiać ale zwycięstwo musi być naszym priorytetem.
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.02.2011, 15:36
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
Pamiętasz jak grał Rios za każdym razem, gdy dostawał szanse? Dużo "szarpał", wypracował kilka bramek (w tym idealne podanie do Brożka). Brakowało tylko bramek, ale to kwestia czasu.

Dlatego zastanowiłbym się zanim go skreślę i nazwę "słabszym, który może się obrazić".

PS
Pamiętam. Słaby jest i tyle. Jak ktoś ma wystąpić za Genkova, to Żurawski który jest wyżej w hierarchii.
Zaczyna się tworzenie kolejnych mitów jak kiedyś o Jirsaku, czy później o Kirmie. Że coś im przeszkadza dobrze grać. Nic im nie przeszkadza oprócz własnych braków.

Jutro nie odpadniemy , we wtorek też , ale wystawiając Riosa ograniczamy swoje szanse. Ile strzelił bramek przez całą karierę ? Z 10. Faktycznie ogromna szansa, że nagle zacznie.
..
AYALA
Senior Member

Stary 27.02.2011, 15:38
też uważam że powinien wyjśc od pierwszej minuty Rios za Genkowa no chyba że zapadła już klamka że go nie kupujemy z River Plate.Obrona niech zagra w tym samym zestawieniu co w Gdynii bo tylko mecze mogą ją zgrywac.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.02.2011 o godz. 15:41.
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.02.2011, 15:47
w składzie na Podbeskidzie chciałbym zobaczyć od pierwszej minuty Bunoze,Kewa na lewej stronie, Łobodzińskiego Gargułe Paljica w pomocy reszta składu bez zmian mecz na pewno nie będzie łatwy obstawiłbym wynik 3-1
a co do Riosa fajnie by było gdyby ten temat się skończył gość niestety nie przekonał do siebie ani Maaskanta ani znacznej liczby kibiców
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.02.2011, 15:58
moce napisał(a):Wyświetl post
w składzie na Podbeskidzie chciałbym zobaczyć od pierwszej minuty Bunoze,Kewa na lewej stronie, Łobodzińskiego Gargułe Paljica w pomocy reszta składu bez zmian mecz na pewno nie będzie łatwy obstawiłbym wynik 3-1
Jaliens na lewej stronie? Skąd ten szalony pomysł?
Łobodziński?!
Ja już wolę tego Riosa na skrzydle...
Ostatnio edytowane przez Titto : 27.02.2011 o godz. 16:00.
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.02.2011, 16:09
Łobo dostałby ostatnią szanse a Kew na lewej już grywał chyba że coś mi się popierdzieliło
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Jachu018
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 27.02.2011, 16:18
On grał na prawej...
Kibic z Poznania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.02.2011, 19:24
Znalazłem na you tube dwie zapowiedzi meczu Wisła - Podbeskidzie
http://www.youtube.com/watch?v=txKvl_bE_7k
i trochę w gorszej jakości
http://www.youtube.com/watch?v=Jw4QW...eature=related
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.02.2011, 21:04
Ciekawe czy zagra Melikson

on najbardziej ze wszystkich jest 'w rytmie meczowym' jako ze sezon w Izraelu trwal kiedy u nas byla przerwa, takze wg mnie zagra
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.02.2011, 21:27
Teraz przede wszystkim potrzeba zgrywania się zawodników ze sobą. Dlatego dziwią mnie komentarze jakoby połowa składu powinna dostać wolne.. Nie tędy droga panowie. Niech zacznie najsilniejszy skład (z Sobolem, Meliksonem i całą resztą), niech dostaną +/- godzinę i jak uda im się zrobić dobry wynik to wtedy można Riosa, Żurawia, Gargułę i pozostałych zmienników testować.

We wtorek najważniejszy jest wynik, później możliwość zgrania składu przed kolejnym meczem o MP i dopiero na trzecim miejscu można myśleć o dawaniu szansy zawodnikom z szerokiej kadry.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.02.2011, 21:49
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post

PS
Chyba warto zwrócić uwagę na fakt, że "5 minut" Riosa przypadło na okres, gdy bycie wyróżniającym się zawodnikiem Wisły nie wymagało nadzwyczajnych umiejętności...

Nie przesadzałbym z tymi bramkami i brakiem czasu. Rios w 44 ostatnich meczach strzelił 6 bramek.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów