The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2011, 14:44
No tak ale "Nocna zmiana" jest przecież przestawiona chronologicznie tak aby pasowała do tezy filmu. Decyzje o tym, że rząd Olszewskiego ma być odwołany zapadły sporo wcześniej, a nie tak jak w filmie, że z godziny na godzinę. To było jedno z większych przekłamań w tym filmie. Jeśli tego nie wiedziałeś to radzę doczytać.

Co do tekstów w materiale z narady u Wałęsy to faktycznie są kompromitujące dla kilku polityków, ale z drugiej strony czego można było się spodziewać po takiej gorącej sytuacji.

Nie zapominaj, że w tym czasie Kaczyński był w kontrze do Olszewskiego i chciał później zrobić koalicję razem z Suchocką. Poza tym później Kaczyński nie stronił od byłych działaczy PZPR, nie tylko w rządzie.

W filmie jest trochę prawdy, ale jak to w wypadku takich stronniczych dzieł, które przypomnę że zostało wyemitowane w telewizji, aby utrudnić Wałęsie reelekcję w 1995 wszystko trzeba podzielić przez 10.

PS. Głównie mi chodzi o to, że napisałeś jakoby na podstawie "Nocnej zmiany" wyrobiłeś sobie opinię do co Wałęsy, a opieranie się na tym dziele można porównać do cytowania niektórych artykułów z "Naszego Dziennika", "Gazety Polskiej", "Nie", "Gazety Wyborczej", czy kilku portali tj. niezależna.pl
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.02.2011 o godz. 14:50.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.02.2011, 14:49
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Pospieszalski jaki był taki był i dobrze, że poleciał, ale nie zgodzę się z tym, że nie zapraszał osób, które miały inne zdanie niż prowadzący. Były takie odcinki (choć rzadziej niż częściej), gdzie różnica zdań zaproszonych gości była spora i te odcinki dało się jeszcze oglądać. Pisałem już chyba o tym odcinku przed wyborami samorządowymi, gdzie teza Pospieszalskiego była od samego początku niepodważalna, a Święrzyński (ten z Bayer Full) został normalnie wyśmiany, że pozwolił sobie na stwierdzenie, że XX lat samorządu w Polsce to sukces. Później siedzący wśród widowni, czyli młodych pisowskich aparatczyków z mojego terenu (mógłbym napisać więcej, bo dwóch z nich znam i uważam ich za idiotów) burmistrz Mławy twierdził, że przez kilka kadencji wykonywania swojego urzędu w samorządzie zmieniło się wiele na dobre. Oczywiście widownia i Pospieszalski to dyskredytowali. No cóż typowy program z tezą.
Akurat Pośpieszalski prawie zawsze zapraszał obie strony sceny politycznej. Baaardzo rzadko było inaczej. Szczerze mówiąc nie pamiętam wprost takiej sytuacji - ale może sie zdarzyła- nie każdy odcinek ogladałem bo godzina nadawania była idiotyczna.
A że widownia była pisowska....no pewnie była, w każdym razie nie wyła na każde słowo platformersa czy komucha jak to jest zwykle u Lisa. A tematy były znacznie ciekawsze niz u Olejnik czy Morozowskiego nie mówiąc o Lisie. W powyższych programach temat jest zwykle: czy to normalne ze Kaczyński nie ma konta, co goście twierdzą na temat wizyty Macierewicza w USA, jak skomentujecie wypowiedzi Dubienieckiego, czy Kaczyński powinien byc chowany na Wawelu etc,etc,etc. Te tematy kontra : wydobycie gazu łupkowego w Polsce - sprzedaż koncesji za grosze, ustawa żłobkowa czy nominacje szpiega rosyjskiego na ambasadora na Kubie i zlecenie mu organizacji wizyty prezydenta w Katyniu to jak porównanie dziennikarza z kilku letnia praktyką a studenta pierwszego roku dziennikarstwa. Także jak wyrzucamy Pośpieszalskiego to praktycznie wszyscy dziennikarze polityczni powinni wylecieć.
emj10
Senior Member

Stary 26.02.2011, 15:07
Zgoda co do tego, że tematy u Pospieszalskiego były ciekawsze i bardziej przyziemne niż u Lisa, który robi komerchę, aby jak najwięcej wyciągnąć z reklam w przerwach programu. Poza tym to jest kompletnie inny target, więc ciężko porównywać te programy. Poziom dziennikarstwa Lisa też nie jest wysokich lotów, o czym pisałem tu wielokrotnie w dłuższych i krótszych komentarzach, więc nie muszę ciągnąć tego tematu.

Pospieszalski wyleciał moim zdaniem zasłużenie, a ostatni program promujący Gmyza i historię o TW Geremku tylko przepełnił czarę goryczy.
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.02.2011, 15:10
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ten gość ma zwyczajne zmiany w miejscu gdzie normalni mają mózgi.

A do kogo odnosiła się ta wypowiedź? do Wałęsy chyba prawda?

I dalej nie rozumiem dlaczego by nie można było na kogo zwalić? Premier by poleciał w sobotę jakiem i szczęśliwie wylądował a prezydent by się rozbił. miałbyś te same argumenty aby przypisywać zamach Rosjanom. więc teraz jeszcze raz jaki związek lot premiera miał wpływ na rozbicie sie prezydenta?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
wiślak 86
Senior Member

Stary 26.02.2011, 15:24
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Akurat Pośpieszalski prawie zawsze zapraszał obie strony sceny politycznej. Baaardzo rzadko było inaczej. Szczerze mówiąc nie pamiętam wprost takiej sytuacji - ale może sie zdarzyła- nie każdy odcinek ogladałem bo godzina nadawania była idiotyczna.
A że widownia była pisowska....no pewnie była, w każdym razie nie wyła na każde słowo platformersa czy komucha jak to jest zwykle u Lisa. A tematy były znacznie ciekawsze niz u Olejnik czy Morozowskiego nie mówiąc o Lisie. W powyższych programach temat jest zwykle: czy to normalne ze Kaczyński nie ma konta, co goście twierdzą na temat wizyty Macierewicza w USA, jak skomentujecie wypowiedzi Dubienieckiego, czy Kaczyński powinien byc chowany na Wawelu etc,etc,etc. Te tematy kontra : wydobycie gazu łupkowego w Polsce - sprzedaż koncesji za grosze, ustawa żłobkowa czy nominacje szpiega rosyjskiego na ambasadora na Kubie i zlecenie mu organizacji wizyty prezydenta w Katyniu to jak porównanie dziennikarza z kilku letnia praktyką a studenta pierwszego roku dziennikarstwa. Także jak wyrzucamy Pośpieszalskiego to praktycznie wszyscy dziennikarze polityczni powinni wylecieć.
chyba odnośnie tych tematów to się zagalopowałeś. Lis realizował mało znaczące tematy. nie rozśmieszaj mnie. ile z nich oglądałeś? Oczywiście były odcinki 'na luzie" ale to skromny procent wszystkich.

Ale może to Cię przekona
http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...d=&with_video=

http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...ozmawiac/wideo

teraz sobie porównaj jakie tematy poruszał jeden a jakie drugi. pierwszy przykład z pierwszej strony katastrofa goście: Pospieszalski- Ewa Błasik (wdowa po gen. Andrzeju Błasiku), mec. Rafał Rogalski(pełnomocnik prawny rodzin ofiar katastrofy), Beata Kempa (PiS) i Jarosław Gowin (PO)
Lis- Stefan Niesiołowski (PO), Adam Hofman (PiS), Bartosz Arłukowicz (SLD) i Paweł Kowal (PJN).

Proporcje- u pierwszego wszyscy popierający tezę o zamachu (to takie uproszczenie myślowe wiem że możesz mi zarzucić Gowina ale on jak pewnie sam wiesz balansuje między jedną partią a druga) u Lisa pół na pół.

Obiektywizm Pospieszalskiego bije w oczy.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2011, 18:38
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Skoro jesteś obiektywny to bardzo proszę o bana dla Drozda za obrażanie prezydenta RP. Dlaczego to Ty masz mówić nam kogo uważać za kure a kogo nie? Jesteś wszechwiedzący i wszyscy musimy myśleć po linii partii?
I może założysz jakiś spis osób co do których mogę sobie pozwolić na luźniejsze spostrzeżenia(czyt. bluzgać)

Traktuj to jako pewną sugestię odnośnie Twojego rozumowania a nie rzeczywistą prośbę.

Masz do kogos zarzuty o wszechwiedze (mniejsza juz ze na podstawie zartu ktorego najwyrazniej nie zrozumiales. Coz jak nie rozrzoniasz na internecie czegos o nazwie emotki to moze powinienes dac sobie z nim spokoj) a sam potem pozwalasz sobie na stwierdzenie odnosnie czyjegos rozumowania
Wracajac do meritum, jesli sprawdzasz moja cierpliwosc to lojalnie ostrzegam ze nie radze tego robic. Jak nie potrafisz inaczej rozmawiac niz z wlasnymi schizami na temat tego co ci sie wydaje ze ktos byc moze mysli to moge ci ulatwic odejscie z forum jesli sam nie potrafisz.

Cytat:
I jak ma się Twoja opinia o Wałęsie do obiektywności jedynie słusznych mediów? Z ciekawości oglądnąłem Pospieszalskiego i jego ostatni raz w TV. utwierdził mnie on nim w swoim przekonaniu że to była słuszna decyzja. bo jak inaczej nazwać jego ostatnie zdanie? robił programy pod z góry narzuconą tezę.

przeczytałem również (choć przyznam że tylko w połowie) blog zamieszczony na forum dotyczący porównań Lisa i Pospieszalskiego. i równie dobrze mógłbym napisać drugie tyle argumentując w przeciwną stronę. a o tym że jest to tendencyjne świadczy wstęp. bo osoba to pisząca chciała wyjść na mega znawcę a napisała ochłap. bo jak inaczej nazwać wypowiedź w której podsumowanie jest już na początku i jednoznacznie wskazujące w jakim tonie zostało napisane? autor nawet się z tym nie krył.
Odniosę się tylko do jednego stwierdzenia tam zawartego a mianowicie: u Lisa goście się kłócą i przerywają sobie a u Pospieszalskiego siedzą grzecznie i rozmawiają. oczywiście często tak jest ale już nie napisano dlaczego! bo Lis nie boi się zapraszać gości o różnych poglądach natomiast u Pospieszalskiego są dobierani aby przypadkiem któryś nie miał innego zdania niż prowadzący. a jeżeli już się znajdzie (Senyszyn Cejrowski) to dochodzi do skandalu.
Nie za wiele rozumiesz z programu Lisa. On zaprasza gosci ktorzy zapewnia mu ogladalnosc. Ogladalnosc zapewni mu awantura i wyzwiska. Juz tu byl w temacie link do tego co Lis mysli o swoich widzach. Swoja droga, jesli ktos nie widzi manipulacji Lisa gdy ten mowi "NA RAZIE nie ma dowodow na (...)" to naprawde musi byc slepy.
Pospieszalski oczywiscie ze nie jest obiektywny, bo zaden dziennikarz nie jest. Poruszane tematy, dobor gosci (eksperci w tematach a nie nonstop te same Palikoty i Niesioly ktore gwarantuja pyskowki) sa na korzysc Pospieszalskiego.
WISŁA PANY !!
wiślak 86
Senior Member

Stary 26.02.2011, 19:12
po pierwsze w twoim poście emotka nie pojawiła się graficznie (do czego już zdążyłem się przyzwyczaić) ponieważ najprawdopodobniej nie zrobiłeś spacji w ostatnim wyrazie co zauważyłem dopiero teraz wracając do niego więc nie dziw się że taką błahostkę mogłem przeoczyć.
Sprawdzać cierpliwość? własnymi schizmami? o czym ty w ogóle piszesz? zauważ że moja wypowiedź była jak najbardziej na miejscu biorąc pod uwagę że wziąłem twoją wcześniejsza za jak najbardziej poważną. I proszę nie strasz mnie banem bo nie mam dwóch latek i kręconych włosków.

wracając do Lisa. czy wiesz w jakich okolicznościach wypowiadał się on o widzach (nie swoich)? pewnie znalazłeś filmik na YT który trwa 10min i jest kompilacją wszystkich jego wypowiedzi z debaty na UW. otóż pragnę ci powiedzieć że debata ta trwała 2h a link do niej wrzucałem tutaj na forum. i osoby które myślały wcześniej tak jak ty po obejrzeniu całości zmieniały zdanie.

wszedłeś chociaż w te dwa linki które dałem wcześniej o tytułach odcinków? jeżeli tak to powiedz jak to jest że Pospieszalski przez ostatni okres czasu licząc od katastrofy zrobił prawie same odcinki dotyczące stosunków POL-ROS katastrofy miejsca Polski na scenie politycznej itp. gdzie się podziały te tematy społeczne?
Dobór gości faktycznie ma wspaniały kolejny przykład: rozmowa o aborcji-zaproszony zostaje Piecha w roli eksperta jako lekarz. Jednak ten sam człowiek jest związany z PiSem. więc może faktycznie dobór gości jest spoza polityki ale tak naprawdę prezentują oni jedną myśl ideową.
Powtarzam u Lisa występują ludzie o różnych przekonaniach i dlatego zdarzają się ostre wymiany zdań (ale czego można się spodziewać zapraszając Szczukę i Terlikowskiego) i nie twierdzę że to nie jest robione z premedytacją aby "coś" się działo
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 27.02.2011, 01:34
Coś media nie trąbiły o kilkudniowej wizycie ponad 50 osób decyzyjnych z Polskiego rządu w Izraelu.
Dziwne bo najpierw Niemcy byli z podobną wizytą w Izraelu. Czy może chodzi o te 45 mld $ rekompensaty za mienie żydowskie ? Obecność szanownego profesora Bartoszewskiego znawcy tematu roszczeń z Krzyżowej a raczej ich umorzenia spodobała się ta wizyta nawet wygłosił przemówienie do braci żydowskicg o miłości obojga narodów : Izraelu ojczyzno ty ma : „Polska to ewenement. Wszystkie liczące się siły polityczne w naszym kraju są życzliwe Izraelowi. Zarówno PO, jak i prawicowe PiS. Przecież świętej pamięci Lech Kaczyński był wielkim przyjacielem państwa żydowskiego. Proszę wskazać inny kraj w Europie, w którym w ostatnim 20-leciu trzech szefów dyplomacji, Meller, Rotfeld i Geremek, było żydowskiego pochodzenia, jeden ma honorowe obywatelstwo Izraela, a obecny ma żonę Żydówkę”. Patronatem medialnym imprezę ojęła Gazeta Wyborcza i TVN

Sprawa druga.

,,Minister kultury Bogdan Zdrojewski rozdzielił dotacje dla kwartalników. Krytyka Polityczna dostanie 140 tys. zł, a Christianitas, Fronda, Czterdzieści i Cztery, Pressje, o bardziej antysystemowych tytułach nie wspominając, dostaną ZERO. To kolejny sukces Ministerstwa Kultury, obok wstrzymania budowy Muzeum Historii Polski czy mianowania Agnieszki Odorowicz na kolejną kadencję w Polskim Instytucie Sztuki Filmowej.,,

PS. Darzę niechęcią żydostwo,komunistów,lewaków i homoseksualistów. Ciekawe czy mnie ten nowy system monitoringu sieci wyłapie
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.02.2011, 01:39
harimata napisał(a):Wyświetl post

PS. Darzę niechęcią żydostwo, Ciekawe czy mnie ten nowy system monitoringu sieci wyłapie

Dopóki będziesz tylko internetowym kretynem, to nie masz się czego bać.
94 - Allah Akbar!!
harimata
Senior Member

Stary 27.02.2011, 01:43
Uwagi personalne zachowaj dla siebie jeżeli nie wnoszą one nic do tematu. Możesz podesłać im mojego posta jak masz taką potrzebę wewnętrzną.
Kod:

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.02.2011, 01:55
harimata napisał(a):Wyświetl post
Możesz podesłać im mojego posta jak masz taką potrzebę wewnętrzną.
Dobre.Ale ja pisałem o czymś zupełnie innym - nie masz co liczyć na 'interwencje', bo oni debilami się nie interesują.Musisz się bardziej postarać...zagrozić komuś bądź czymś...Inwencja należy tylko do ciebie.I żeby sprawa była jasna - nie mam zamiaru na ciebie donosić - po prostu uważam cie za debila.

orzeu -zarządzisz co zarządzisz ale proszę o niski wymiar kary...upomnienie może być
94 - Allah Akbar!!
carlo
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 27.02.2011, 08:56
Co do porównania programów Pospieszalskiego i Lisa polecam ciekawą analizę: http://www.blogpress.pl/node/7624
I jeszcze opinia Sadurskiego o Warto Rozmawiać: http://wojciechsadurski.salon24.pl/2...-wolnosc-slowa
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.02.2011, 10:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I żeby sprawa była jasna - nie mam zamiaru na ciebie donosić - po prostu uważam cie za debila.
Kto sie przezywa ten sam sie tak nazywa. Jak wiele spraw rozwiązuje ta przedszkolna prawda .

Dzisiaj każde zachowane można nazwać postępowym i nowoczesnym byle by było wystarczająco kretyńskie i bezcelowe. A jak dodatkowo kłóci się z nauką kościoła to już prawdziwa awangarda i każdy któremu taki postęp nie pasuje zasługuje na każdą obelgę. To się nazywa nowoczesna tolerancja
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.02.2011 o godz. 10:26.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 27.02.2011, 10:25
carlo napisał(a):Wyświetl post
Co do porównania programów Pospieszalskiego i Lisa polecam ciekawą analizę: http://www.blogpress.pl/node/7624
I jeszcze opinia Sadurskiego o Warto Rozmawiać: http://wojciechsadurski.salon24.pl/2...-wolnosc-slowa
To może dla kontrastu dać coś z drugiej strony barykady?
http://krzysztofleski.salon24.pl/263...zne-twarze-tvp
http://krzysztofleski.salon24.pl/263...wiac-nie-warto
http://krzysztofleski.salon24.pl/259...d-press-subito

Pan Pospieszalski nie wylatuje za niewinność jak się niektórym wydaje. Mierny dziennikarzyna i tyle.
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.02.2011, 11:47
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Q13Son oczywiście, że Pokojowa Nagroda Nobla jest polityczną grą, ale proszę nie dyskredytuj jej. To ze dostał ją Wałęsa było w tamtym czasie czymś wielkim i bardzo ważnym dla wszystkich w kraju. Kto pamięta ten wie.
Nie dyskredytuje wartości tej nagrody wtedy ale chyba nie zaprzeczysz że to była nagroda dla Solidarności i ruchu wyzwoleńczego spod okupacji radzieckiej a nie dla Wałęsy konkretnie. On był tylko symbolem tej walki. Czy się myle?

szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
było mówione, że on tej nagrody nie przyjmie, stąd jej brak
Czyli sugerujesz że domyślano się że nie przyjmie nagrody to się jej nie wręcza? Ty też domyślając się że gość nie jest głodny nie stawiasz nic na stół albo domyślając się że nie wejdzie nie zapraszasz go do domu? A może dlatego się jej nie wręczało bo komisja jest prostestancka i nie chciała honorować katolika? TO dlaczego wręczono nagrode temu chińskiemu opozycjoniście ostatnio przecież wiedziano że nie bedzie w stanie przyjechać i odebrać?
wiślak 86
Senior Member

Stary 27.02.2011, 13:37
http://www.tvn24.pl/-1,1694195,0,1,t...wiadomosc.html

ktoś się dopominał o wizytę w Izraelu. więc jak na zawołanie
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.02.2011, 14:21
http://www.tvn24.pl/-1,1694195,0,1,t...wiadomosc.html

ktoś się dopominał o wizytę w Izraelu. więc jak na zawołanie
Czekamy na reakcje kawalera Orderu Orła Białego, brata komunistycznego oprawcy Michnika który tak głośno i z tak ogromnym oburzeniem komentował sytuację na Węgrzech oskarżając rząd węgierski o zamykanie ust dziennikarzom.

Takie sposoby działania rządu nie powinny dziwić gdy ekspertem dla prezydenta Komorowskiego jest Jaruzelski.

orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.02.2011, 15:02
Do kilku osob. Jesli uwazacue kogos za debila, kretyna, idiote czy kogo tam jeszcze to wlaczcie mu ignore. Bylo troche poluzowane ostatnio, od teraz beda bany za wyzwiska. Dajcie sobie na wstrzymanie, to tylko pyskowka internetowa.
1q2 wlacza ignore i ma zakaz cytowania Drozda i vice versa.
WISŁA PANY !!
harimata
Senior Member

Stary 27.02.2011, 15:49
"Nasza rasa jest Rasą Panów. Jesteśmy świętymi bogami na tej planecie. Różnimy się od niższych ras tak, jak one od insektów. Faktycznie, porównując do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzęta, bydło w najlepszym wypadku. Inne rasy są uważane za ludzkie odchody. Naszym przeznaczeniem jest sprawowanie władzy nad niższymi rasami. Nasze ziemskie królestwo będzie rządzone przez naszego przywódcę za pomocą żelaznej pięści. Masy będą lizać nasze stopy i służyć nam jako nasi niewolnicy." Zgadnijcie kto to powiedział ?

Gazprom a sprawa Polska :
W 2010 r. najdrożej za rosyjski gaz płaciły
Polska - 336 dol. za 1 tys. m3,
Węgry - 348 dol.
i Grecja - 357 dol.
Średnia cena dla Wielkiej Brytanii wyniosła 191 dol. za 1 tys. m3.
Co na to Pawlak ?

Ballada o ,,Bolku,, Wałęsie : http://blog.rp.pl/szuldrzynski/2011/...nastepny-krok/

Bartoszewski kolejny raz ujawnia swoje prawdziwe oblicze : W okupowanej przez hitlerowców Warszawie należało się bać nie niemieckich oficerów, ale sąsiadów – Polaków owładniętych antysemityzmem – uważa Władysław Bartoszewski. Temu Panu już dziękujemy.
Kod:

wiślak 86
Senior Member

Stary 27.02.2011, 17:44
harimata- temu panu już podziękujemy

cytat należy do człowieka posiadającego nagrodę Nobla.

Może napisz do Pawlaka i się dowiedz co sądzi na ten temat bo jakoś nie wierzę że czyta to forum.

A czy Bartoszewski nie ma racji? Ile było gnid wtedy w Warszawie?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2011, 17:50
Bartoszewskiemu nie wybacze że nazwał Jarka "hodowcą zwierząt futerkowych" jak promował w kampanii Bronka-Samozwańca
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.02.2011, 17:56
harimata- temu panu już podziękujemy

cytat należy do człowieka posiadającego nagrodę Nobla.

Może napisz do Pawlaka i się dowiedz co sądzi na ten temat bo jakoś nie wierzę że czyta to forum.

A czy Bartoszewski nie ma racji? Ile było gnid wtedy w Warszawie?
oczywiscie chodzi o Menachema Megina - byłego premiera Izraela.
A Ty, wiślak 86 co sadzisz na ten temat, że Pawlak wynegocjował dla nas cene gazu prawie dwukrotnie wyższą niż ta, jaka placa Brytyjczycy? I to jeszcze dizeki temu, że do negocjacji wkroczyła Unia, żeby nas uchronic przed jeszcze gorszymi warunkami tego kontraktu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.02.2011, 17:56
Q13SON zgadzam się. Zawsze ta nagroda miała podłoże polityczne. Wtedy dla nas akurat bardzo korzystne.
wiślak 86
Senior Member

Stary 27.02.2011, 19:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A Ty, wiślak 86 co sadzisz na ten temat, że Pawlak wynegocjował dla nas cene gazu prawie dwukrotnie wyższą niż ta, jaka placa Brytyjczycy? I to jeszcze dizeki temu, że do negocjacji wkroczyła Unia, żeby nas uchronic przed jeszcze gorszymi warunkami tego kontraktu?
Ale co ja tutaj moge powiedzieć? że dał dupy? że jest nieodpowiednim człowiekiem na swoim stanowisku? że podpisał umowę która gwarantuje Rosji odbiór gazu przez Polskę nawet jeżeli nie będziemy chcieli go wykorzystać? że cenę uzależnił od ceny ropy?
plusem może być czas obowiązującej umowy jeżeli każesz mi takowych szukać.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Drozd
Senior Member

Stary 27.02.2011, 19:36
Nic nie mów. Pomyśl czy taki ktoś powinien być premierem rządu. Odpowiedź tak jest zrozumiała tylko gdy przyjąć ze lepszych w Polsce nie ma. A wtedy wypadało by sobie strzelić w łeb.
Hej Nasz TS !!
wiślak 86
Senior Member

Stary 27.02.2011, 19:58
Drozd my tu o Pawlaku rozmawiamy a Ty znowu sie Tuska czepiasz. już znam twoje zdanie ale nie przekonasz mnie do niego.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Drozd
Senior Member

Stary 27.02.2011, 20:09
A Pawlak to nie premier? Taki sam jak Lepper.

Ja bym cię miał przekonywać? Albo sam zrozumiesz albo dalej będziesz za wszystko płacił najdrożej w Europie, a twoje dzieci dalej będą jeździć na zachód sprzątać mając tytuł magistra. Twój wybór.
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 27.02.2011, 21:55
chyba odnośnie tych tematów to się zagalopowałeś. Lis realizował mało znaczące tematy. nie rozśmieszaj mnie. ile z nich oglądałeś? Oczywiście były odcinki 'na luzie" ale to skromny procent wszystkich.

Ale może to Cię przekona
http://www.tvp.pl/publicystyka/polit...d=&with_video=

http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...ozmawiac/wideo

teraz sobie porównaj jakie tematy poruszał jeden a jakie drugi. pierwszy przykład z pierwszej strony katastrofa goście: Pospieszalski- Ewa Błasik (wdowa po gen. Andrzeju Błasiku), mec. Rafał Rogalski(pełnomocnik prawny rodzin ofiar katastrofy), Beata Kempa (PiS) i Jarosław Gowin (PO)
Lis- Stefan Niesiołowski (PO), Adam Hofman (PiS), Bartosz Arłukowicz (SLD) i Paweł Kowal (PJN).

Proporcje- u pierwszego wszyscy popierający tezę o zamachu (to takie uproszczenie myślowe wiem że możesz mi zarzucić Gowina ale on jak pewnie sam wiesz balansuje między jedną partią a druga) u Lisa pół na pół.

Obiektywizm Pospieszalskiego bije w oczy.
Wyobraź sobie że oglądam właściwie wszystkie program Lisa . Tak , tak nabijam mu ogladalność wiem ale ze nie trawie Klanów czy innych Plebani oglądam większość programów politycznych w normalnych porach , sic! Tak żeby sobie wyrobić zdanie.To na temat oglądania.
Natomiast co do gości nigdzie nie pisałem że Lis nie zaprasza drugiej strony natomiast podsumowanie jego programów żeby bylo krócej od 10 kwietnia czyli niecały rok:
11x temat Smoleńsk
2x edukacja seksualna dzieci
3 x problemy w kościele
3 x wybory prezydenckie
wywiady face to face - najlepszy ogląd stronniczości Lisa:
Kwaśniewski - x 1 + 1 x Jola
Komorowski - x 3
Tusk x 2
Palikot x 1
Godson x 1
Mazowiecki x 1
Miediwediew x1
Owsiak x 1
Balcerowicz x 1
Napieralski x 1

Jak prześledzisz jeszcze rok wstecz to dojdzie 2-3 x Walęsa, Tusk , Komor , Kwacha nawet trudno zliczyć
Ani raz face to face z pisowcem czy nawet ze zwolennikiem (raz byl Kaczyński chyba 2009r)
Do tego bezpośrednie ataki w w/w programach na Terlikowskiego (sprawy kościoła), Kurskiego i Kukiza (nota bena zniszczył Lisa i obnażył jego stronniczość), w sprawie Smoleńska zapraszanie tylko "rządowych" specjalistów głównie E.Klicha i zdyskredytowanego szefa 36 pułku którzy nie dopytywani o detale powtarzali znane wszystkim brednie, ani JEDNEGO specjalisty mającego odmienne zdanie, ani raz Macierewicza.Jedyne co jest dla równowagi to posłowie Pis (zwykle Hofmann,Giżyński,Kempa)w roli tarczy dla szydery widowni Lisa i jego samego.
Co sie dowiedziałem od Lisa ? Nic - przeklepane tematy które wałkują u Olejnik,Morozowskiego,Sekielskiego czy Piaseckiego
Więc u lisa pół na pół piszesz? chyba pół na pół PO/ SLD to się zgodzę.
Czekam na podobną analize ostatniego roku warto rozmawiać tu masz spis ; http://www.tvp.pl/publicystyka/temat...d=&start_rec=0
Jakie to tematy były stronnicze , ile razy były wywiady face to face z Kaczyńskim i jego zwolennikami, ile razy była tylko jedna strona czyli PIS bez drugiej opcji, ile było tematow Smoleńska i tematów pobocznych . I PRZEDE WSZYSTKIM które z nich były nieprawdziwe-i w których ktoś kłamał.
Juz pomijam że zysk z jego programów byl taki że poruszał kwestie których nie zobaczysz w rządowej TVP,TVN,Polsacie czy nie przeczytasz w Wyborczej. No taki szczegół dla Ciebie niestety pewnie nie istotny
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 27.02.2011 o godz. 21:58.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.02.2011, 02:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
O ile mnie pamięć nie myli to premier Izraela który podpisywał z Sadatem porozumienie w Camp David (za co dostał nagrodę Nobla) nazywał się Begin (a przynajmniej tak pisano wtedy jego nazwisko w publikatorach).
Nawiasem mowiąc był urodzonym w Polsce syjonistą którego od smierci w łagrach uratowało wyjście z Rosji razem z armią Andersa. Oczywiście gdy tylko wojsko Andersa dotarło do Palestyny Menachem zdezerterował i zaczął "walczyć" z Brytyjczykami. Zanim zrobił karierę w armii izraelskiej zdążyl jeszcze wsławić się rzezią palestyńskich kobiet i dzieci (napadł ze swoją bojówką na bezbronną wieś gdzie zarżnęli 250 osób). Po czem przeprowadził jeszcze parę wojenek i zamachów terorystycznych na działaczy palestyńskich, został premierem i dostał pokojową nagrodę Nobla. Życiorys naprawdę filmowy. Mniej więcej tak samo jak nie przymierzając Wałęsy-Bolka.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 28.02.2011 o godz. 03:25.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.02.2011, 02:10
Ale co ja tutaj moge powiedzieć? że dał dupy? że jest nieodpowiednim człowiekiem na swoim stanowisku? że podpisał umowę która gwarantuje Rosji odbiór gazu przez Polskę nawet jeżeli nie będziemy chcieli go wykorzystać? że cenę uzależnił od ceny ropy?
plusem może być czas obowiązującej umowy jeżeli każesz mi takowych szukać.
To bądź proszę konsekwentny i napisz dzięki komu udało się ten, jak go nazywasz plus, osiągnąć.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów