The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki
Zwycięstwo Wisły 249 98,81%
Remis 3 1,19%
Zwycięstwo Ruchu 0 0%
Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2011, 08:42. [17 kolejka] Wisła Kraków - Ruch Chorzów 4 marca piątek godz. 20:00
Mecz z Arką za nami. W przyszłej kolejce na własnym boisku podejmiemy chorzowski Ruch. O ich formie bliżej będzie można po ich dzisiejszym meczu. Mam nadzieje, że magia R22 zadziała i 3 pkt zostaną w Krakowie i nie będziemy musieli czekać na zwycięską bramkę do 89 minuty. Co prawda 1 marca czeka nas mecz z Podbeskidziem w ramach PP więc kolejna okazja do zgrywania zespołu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2011, 09:01
Na własnym stadionie dopiero sie zacznie marsz Wisły po mistrzostwo. Mam nadzieje, ze nie bedzie sliska murawa i zobaczymy troche ciekawszej pilki niz w meczu z Arka gdzie czasami było trudno dobrze przyjac pilke i podac. Maor Melikson na normalnym boisku powinien pokazac nam sie jeszcze z lepszej strony niz wczoraj. Nie ma innej opcji, wygrac u siebie i to najlepiej okazale. Jak mamy isc na Mistrza to pełna parą
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.02.2011, 10:52
Cóż wraca Sobolewski i Bunoza.
Sobol moim zdaniem do pierwszej 11. W środku napewno też Melikson. Natomiast pozostałe miejsce jest na chwilę obecną otwarte. W tym meczu sportowo to pewnie postawiłbym na Gargułę lub Jirsaka. Ale jeżeli chodzi porspektywę grania z silnymi rywalami później(Legia, Jagiellonia i Lech) to zastanawiałbym się jednak nad Sivakovem lub Wilkiem. Bo oni wydaje mi się są bardziej w stanie zdominować środek boiska. Wydaje mi się, że ogólnie to większy potencjał ma jednak Sivakov, natomiast w najbliższym czasie to chyba jednak Wilk byłby bardziej przydatny bo Sivakov tak łatwo nie osiągnie swoich możliwości. Niezłe dylematy przed Maaskantem, ale przy każdej z tych opcji mamy szansę wygrywać. Ze słabymi rywalami jednak wystawianie Sivakova może być ryzykowne na wynik 0:0 bo on bardzo mało w ofensywie daje, jedyne co to że eliminuje element świecy w drużynie przeciwnej. Sivakov jednak kiedyś musiał grać lepiej, bo po pierwsze grał w Lidze Mistrzów z dobrym efektem, po drugie jednak Calgari po niego sięgnęło. Napewno można zweryfikować czy warto na niego stawiać oglądając całe mecze Bate w Lidze Mistrzów. Bo na podstawie obecnej formy i faktu, że nie jest naszym graczem to nie bardzo. Przede wszystkim widać, że wolno myśli i jakby strasznie wolno wykonuje wszystko. Jeżeli w Bate grał tak samo to moim zdaniem nie należy na niego stawiać.

Bunoza raczej na ławce, natomiast w meczu z teoretycznie słabszymi Widzewem i Ruchem u siebie spróbowałbym zamienić Jaliensa z Chavezem miejscami (Chavez na prawą).
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 26.02.2011 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.02.2011, 10:52
Zieńczuk wraca na R22!
Mecz powinien być raczej łatwiejszym, niż ten z Arką m.in dlatego, że gramy u siebie. Mam nadzieje, że tak jak mój przedmówca zagramy w lepszych warunkach, niż graliśmy w meczu z Arką. Mam nadzieje, że nie będzie to "mecz na lodzie" i Kirm, Melikson, Małecki i reszta będą mogli jeszcze bardziej rozwinąć skrzydła.
Mimo wszystko Ruch to dobry zespół i ostatnio wygrali z nami 2:0 urwali też punkty Lechowi, Legii i Jagiellonii.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.02.2011, 12:06
Titto napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko Ruch to dobry zespół i ostatnio wygrali z nami 2:0 urwali też punkty Lechowi, Legii i Jagiellonii.
Racja, ale nalezy tez pamietac ze te wszystkie punkty zdobyli u siebie. Na wyjazdach w tym roku nie idzie im juz tak dobrze jak w zeszlym. Mysle ze po meczu z Podbeskidziem bedziemy w stanie bardziej przewidziec czy forma Naszych graczy idzie w gore. Nie zmienia to jednak faktu iz licze ze wygramy i to najlepiej dwoma bramkami.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.02.2011, 12:12
Poczekajmy chociaż do końca kolejki bo nawet nie wiadomo w jakim składzie Ruch zagra, może ktoś za kartki poleci czy coś.

Proponuję nie dzielić skóry na niedźwiedziu ani zgadywać ale poczekać do niedzieli wieczór z dalszymi komentarzami.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 26.02.2011, 12:37
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Poczekajmy chociaż do końca kolejki bo nawet nie wiadomo w jakim składzie Ruch zagra, może ktoś za kartki poleci czy coś.

Proponuję nie dzielić skóry na niedźwiedziu ani zgadywać ale poczekać do niedzieli wieczór z dalszymi komentarzami.
Dokładnie, a wcześniej gramy w PP więc na tym się skupmy
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 26.02.2011, 12:46
Trzeba wygrać wysoko mecz 4:0 5:1 mają nas się znowu bać!!!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.02.2011, 13:51
wg mnie Ruch to będzie jeden z najsłabszych zespołów tej rundy w Ekstraklasie
trzeba wygrać, nie ma innej opcji

PS: lubię jak nasi grają w pt
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.02.2011, 14:06
Cytat:
PS: lubię jak nasi grają w pt
Lubię jeśli wygrywają, bo jak tracą punkty to cały weekend jestem podminowany
Ruch jest słaby, ale boisko pewnie nie będzie idealnie przygotowane, więc może być 1-0 nawet, ważne aby 3 pkt zostały u nas.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.02.2011, 14:21
Apropos grania w piątek, to ja mam jedną odpowiedź. NIE DLA GRANIA W PIĄTEK!!!!!! Ja w piątki wieczorem pracuję i jak ja mam mecz obejrzeć?:/ a ruch spokojnie do ogrania, chociaż, akurat oni mogą być czarnym koniem rundy.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 26.02.2011, 14:27
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Apropos grania w piątek, to ja mam jedną odpowiedź. NIE DLA GRANIA W PIĄTEK!!!!!! Ja w piątki wieczorem pracuję i jak ja mam mecz obejrzeć?:/
Mam ten sam problem, oglądnę mecze z Podbeskidziem i Ruchem tylko pierwsze połowy ;/
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.02.2011, 14:27
Ja również lubię piątkowe wygrane. Później cały weekend mogę ze spokojem obserwować inne pojedynki. Z drugiej strony mi również często zdarza się że w piątki nie mogę obejrzeć meczu ale takie życie, nic na to nie poradzimy.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.02.2011, 14:30
3-1 dla Wisły obstawiam.
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.02.2011, 14:31
a ruch spokojnie do ogrania, chociaż, akurat oni mogą być czarnym koniem rundy.
Mogą a nie muszą , My jesteśmy WISŁA i mamy wygrywać z każdym w tej buracznej lidze.

Po za tym gramy u siebie , doping i kibice

Ruch jest do ogrania jak najbardziej.

Cytat:
3-1 dla Wisły obstawiam.
Wole 3:0 , nie psuj dobrej passy bez straty gola
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Od: 09.2010

Stary 26.02.2011, 15:06
Apropos grania w piątek, to ja mam jedną odpowiedź. NIE DLA GRANIA W PIĄTEK!!!!!! Ja w piątki wieczorem pracuję i jak ja mam mecz obejrzeć?:/ a ruch spokojnie do ogrania, chociaż, akurat oni mogą być czarnym koniem rundy.
Granie w piatek ma WIELKI SENS dlatego ze gdyby nie piatkowe mecze kluby dostaly by mniej kasy z tytulu praw telewizyjnych(canal + by pokazywal mniej meczy) zreszta mecze piatkowe nie sa pokazywane o 14 tylko wieczorem a wtedy 95% osob jest juz po pracy
Ale oczywiscie rozumiem twoje rozgorycznie sam bylem w podobnej sytuacji rok temu

Co do meczu osobiscie licze na to ze Gargula wreszcie zagra od poczatku w sezonie przygotowawczym odwalil naprawde sporo dobrej roboty co przypieczetowal strzelajac 2 bramki dla BATE stawianie Genkova od poczatku jest bledem powinien sie najpierw zgrac z druzyna na treningach a pozniej grac od poczatku bo puki co nie dzwiga odpowiedzialnosci- mecz z Arka bardzo slaby w jego wykonaniu

btw "Świetna" ankieta
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2011, 19:04
No to nasz najblizszy ligowy rywal remisuje z Lechia 0-0.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 26.02.2011, 21:17
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Za kartki nie poleci nikt, bo nikt nie był w Chorzowie zagrożony.
Kontuzjowani na dzień dzisiejszy - Pulkowski, Nykiel.
Przed nami cały tydzień, więc nie wiadomo jak to będzie.

Podałem stan na dziś
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.02.2011, 22:02
leci gdzieś mecz pucharu
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.02.2011, 22:03
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
leci gdzieś mecz pucharu
TVN Turbo / TVP Sport ale chyba ta druga stacja. Transmisja będzie na pewno
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.02.2011, 23:39. ;]
2;0

Małecki
Kirm
Odpowiedz cytując
Fifiorek
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.02.2011, 23:42
Również stawiam 2:0
Małecki 28 minuta
Melikson 75 minuta
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.02.2011, 23:44
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Mam ten sam problem, oglądnę mecze z Podbeskidziem i Ruchem tylko pierwsze połowy ;/
zmień robotę, albo w dzień meczu bierz wolne w końcu Wisła jest najważniejsza
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2011, 23:53
KMZ napisał(a):Wyświetl post
2;0

Małecki
Kirm
Fifiorek napisał(a):Wyświetl post
Również stawiam 2:0
Małecki 28 minuta
Melikson 75 minuta
Panowie, chyba pomyliliście tematy. Typer i Konkurs o Wiśle, to nie tutaj.
---------------

Ważne, aby z Ruchem wygrać i podtrzymać serię. Musimy nabrać rozpędu. Teraz Ruch, potem Widzew, następnie wyjazd na Polonię Bytom. Musimy zdobyć w tych meczach 9 punktów.
I mecz z Jagą, na R22. Jak wygramy, to powinniśmy już mieć kilkupunktową przewagę nad Jagielonią.
Teraz trzeba ten plan zrealizować. A to nie będzie proste.

Ruch pomimo, że słaby, to należy pamiętać, że nie jest to jakiś Bełchatów czy Amika, tylko 14krotny Mistrz Polski. I mecze z nim są bardzo prestiżowe. Dlatego liczę na komplet widzów i świetny doping dla Wisły.

Myślę, że przy żywiołowych trybunach i dobrej murawie możemy zobaczyć 100% możliwości Meliksona. Gość ma ewidentny styl gry pod publikę.

Ciekaw jestem jak wyjdziemy w pomocy. Melikson jest raczej pewny. Z tyłu pewnie Sobol(pomimo dobrej gry w Gdyni Wilka), zważywszy na wypowiedzi Trenera na Jego temat. I Białorusin do kompletu.
Na obronie Cikosz, Paljić, Jaliens + Chavez/Bunoza.
Reszta tak jak w Gdyni.

Kurde, już nie mogę się doczekać tego meczu
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2011, 23:55
Pisałem już w innym temacie, że dwa najbliższe mecze u siebie będą dla nas nader istotne. Jeśli uda się przez nie przejść ze zwycięstwami, zawodnicy dostaną pozytywnego kopa, zgrają się między sobą i na pewno będzie im łatwiej w kolejnych spotkaniach. Co więcej oglądając rywali do MP można przypuszczać, że niektórzy mają szansę na zgubienie jakiś punktów.

Dlatego jako kibice musimy zrobić wszystko, żeby dopingiem wspomóc naszych grajków. Niech nasi zawodnicy znowu poczują moc Armii Białej Gwiazdy!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.02.2011, 00:07
Po tym co dzisiaj ruch pokazał w meczu z Lechią, nie ma innej opcji jak wygrana. Z taką grą, to niebiescy mogą podzielić los cracovii na koniec sezonu.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.02.2011, 00:11
Nie rozumiem dyskusji w tym temacie chwilowo. Nie zapominajcie, że przed meczem z Ruchem gramy jeszcze z Podbeskidziem i to na tym rywalu powinniśmy się aktualnie skupić.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.02.2011, 00:14
fialo napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem dyskusji w tym temacie chwilowo. Nie zapominajcie, że przed meczem z Ruchem gramy jeszcze z Podbeskidziem i to na tym rywalu powinniśmy się aktualnie skupić.
a co tu do rozumienia ?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2011, 00:16
Tylko, że z Podbeskidziem gramy w PP. Nie widzę związku. My rozmawiamy o kolejnym przeciwniku, ale z rozgrywek ligowych.

Pewno, że teraz najważniejszy jest PP, ale możemy chyba dyskutować o następnym meczu ligowym?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.02.2011, 00:22
Ja nikomu nic nie zabraniam, tylko zwracam uwagę, że powinniśmy się skupić na Podbeskidziu, bo Ruch dopiero za tydzień, a "Górale" już za 3 dni. Jak mi się zdaję to nawet odpowiedniego tematu nie ma.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów