The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2011, 23:51
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
? Od poczatku zakładamy się z tobą że drogi do rzeszowa nie będzie
Nie będzie, bo..? W ogóle nic nie będzie a te drogi, które już otwarto, to też ich tak naprawdę nie ma

I chyba coś Ci się pomyliło. Nie przypominam sobie, byś zakładał się ze mną o cokolwiek. A droga do Rzeszowa na 99% będzie, bo jest w budowie. A to, kiedy ją ukończą, zależy od wykonawców...

Meller, Morozowski z Sekielskim,Gugała,Olejnik- promujacy na chama Napieralskiego,Kalisza,Millera,Oleksego,
I niestety im się udaje. W wiadomościach podali dzisiaj, że Napieralskiemu ufa 51% obywateli. :-| Większe zaufanie ma tylko prezydent.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 22.02.2011 o godz. 23:59.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 22.02.2011, 23:56
Arpaho ty tak na poważnie

czy bajki na dobranoc prawisz?
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.02.2011, 23:59
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie, bo..? W ogóle nic nie będzie a te drogi, które już otwarto, to też ich tak naprawdę nie ma
Właściwie to jakie drogi?
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.02.2011, 00:01
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Skończy się tak jak poniżej a w jesieni ciemny lud pójdzie głosować na tych samych - obym się mylił.,
Czyli na kogo mamy głosować by było lepiej?
emj10 - Ty nie rób zdjęć tylko odpowiedz mi na pytanie z poprzedniej strony

ps. co do słynnego komiksu - największy skandal to by było go zutylizować...ma ktoś go całego?

Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Właściwie to jakie drogi?
drogi to akurat jeden z niewielu sukcesów pioł.Jak dobrze pójdzie, czyli będą rządzić kolejną kadencje to przez te ich 8 lat,powstanie 5x tyle dróg co przez poprzednie 18
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.02.2011 o godz. 00:04.
94 - Allah Akbar!!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.02.2011, 00:20
1q2 - trzeba założyć jak to robi się robi w większości krajów że państwo to swego rodzaju przedsiębiorstwo.

"Prezes" - czyli uprawnieni do głosowania ludzie wybiera radę nadzorczą, dyrektorów itp. Mijają 4 lata i "prezes" żąda sprawozdania.

Członek rady nadzorczej numer 1:

- Panie Prezesie, nie mogłem nic 4 lata zrobić bo zima się dłużyła a w lecie padał deszcz i było za ciepło

Członek rady nadzorczej numer 2:

- Panie Prezesie, nie mogłem nic 4 lata zrobić bo kolega mnie kopał po stołem i krzywo na mnie patrzył

itp itd

Wyobraź sobie siebie jako pracownika w dowolnej firmie - dostajesz zadanie do zrobienia - czasami codziennie nowe jak to w życiu bywa - odkładasz je wszystkie z tygodnia na tydzień - jak myślisz - ile byś w takiej firmie się utrzymał - u mnie np. szef by Cię wywalił maks po miesiącu.

Teraz weź pod lupę partię rządzącą - z zapowiadanych stosów ustaw, dzięki których staniemy się Irlandią, Norwegią i Bóg wie czym jeszcze - będzie cud jeśli się im uda uchwalić dwie sztuki.

Jak na razie świetnie idzie podwyższanie podatków oraz tymczasowe ruchy doraźne - patrz OFE. Poza tym nie zrobili nic:

Cytat:
DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PO
Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki; wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10.Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.
Pogrubione pozycje w ogóle nie były brane pod uwagę przez ostatnie 3 lata. Pozostałe również nie są przykładem dobrze zarządzanego państwa.

KRUS - po wyborach mówili że czas ogarnąć sytuację w kraju - pół roku temu Tusk powiedział że za rok wybory i lepiej KRUS'u nie ruszać

Nie wiem jeszcze na kogo zagłosuję - ale na pewno nie na żadnego z nieudaczników, którzy mając totalne poparcie sejmu, prezydenta i senatu mówiąc krótko gówno robią.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.02.2011, 01:26
Kocur napisał(a):Wyświetl post
1q2

Nie wiem jeszcze na kogo zagłosuję - ale na pewno nie na żadnego z nieudaczników, którzy mając totalne poparcie sejmu, prezydenta i senatu mówiąc krótko gówno robią.
Nie odpowiedziałeś na pytanie ale z kontekstu wyłania się jedynie Pis.Twoje prawo, jednak jesteś za dużym wyjadaczem by krus wypominać. - Wiesz dobrze że mamy ustrój parlamentarny i tak na prawdę .... z senatem i .... z prezydentem.Akurat Krus to PO by bez zająknięcia obcięła bo to zupełnie nie jej elektorat, ale nie może - oczywista oczywistość=koalicjant bez którego by nie było rządu się nie wpierdala ale ta kwestia to dla nich sprawa życia lub śmierci.

Słynne OFE -ok można by nie dokonywać zmian ale kasę trza jakoś zdobyć.Szał ostatnio robi 'Balcerek' ale jaki on ma przepis? - Odwalić się od OFE ale pociąć po wszystkim - Świetna sprawa jak się jest samozwańczym obrońcą ale totalne sepuku jeśli chodzi o rządzenie

Zrozum że żyjemy w czasach autentycznego kryzysu,to nie jest jakaś śmieszna gadka tylko fakt, zobacz jak inne kraje na to reagują.Moim zdaniem działania rządu na dziś są zdecydowanie pro społeczne - ja się boję zupełnie czegoś innego, że właśnie taka próba przejścia przez to, spowoduje że padniemy i za rok/dwa nie będzie problemem że podnieśli minimalnie podatki/kombinowali z ofe, tylko to że nie ujebali w znaczący sposób wydatków.

ps. bo nie odniosłem się w sumie do meritum - Tak - państwo powinno być jak przedsiębiorstwo ale nigdzie tak nie masz że co 4 lata szefa wybiera każdy pracownik włącznie z babcią klozetową.Niestety.To już pisałem wcześnie, to taki 'urok' demokracji
I pewnie dlatego p.o. prezydenta RP – Bronisław Komorowski, w ciągu pierwszych godzin po katastrofie smoleńskiej, dopilnował aby utajniony aneks do raportu o WSI przechowywany w pałacu prezydenckim
- znalazł się w jego rekach.
puk puk....a co ma ten słynny raport wspólnego z Bronkiem.Przecież on był utajniony znacznie wcześniej - jeśli mnie pamięć nie myli(a jeśli myli to przepraszam) przez samego L.K.W sumie Lechowi się nie dziwię bo Antonii to jest autentycznie Deniken 21 wieku = obaj ponoć dla idei działają
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.02.2011 o godz. 02:20.
94 - Allah Akbar!!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.02.2011, 08:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Zrozum że żyjemy w czasach autentycznego kryzysu
Dlatego zatrudniono 40 tys nowych urzędników, żeby walczyli z tym kryzysem

Cytat:
,to nie jest jakaś śmieszna gadka tylko fakt, zobacz jak inne kraje na to reagują.
swietna argumentacja - w Iraku mają przecież gorzej niż u nas, z resztą w ilu to krajach żyje się gorzej niż w Polsce, w zasadzie jest super

Cytat:
Moim zdaniem działania rządu na dziś są zdecydowanie pro społeczne
podnoszenie i tak już wysokich podatków jest zajebiście pro społeczne, jeśli PiS z PO powiedzieli A - obiniżyli podatki, to niech teraz PO powie B - zmniejszy wydatki.

Nie ma sensu się spierać o PO, skompromitowali się i koniec. Obaj wiemy, że bez zmiany ustroju nic się nie zmieni w tym kraju. Obecne działania rządu to próba stworzenia lepszego respiratora dla państwa, które i tak już jest bankrutem.

Miłego dnia
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.02.2011, 09:21
No to niezły duet nami rządzi. Wnuki wermachtowca i rezuna bolszewika. Piękne korzenie. W genach zachowali miłość do...czego ? A czerń zadowolona i patrzy na seriale i "Taniec z gwiazdami".
A tu po cichu trwa szybki demontaz państwa polskiego. W sejmie będą na dniach debatować nad nadaniem gwarze śląskiej statusu ...języka regionalnego. To furtka nad przyznaniem mu statusu języka narodowego, odrzuconego kiedyś przez Brukselę.
Gorzelik z kamratami wniebowzięty, że przy pomocy PO tak szybko to idzie.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.02.2011, 10:12
Wykonawca jednego odcinka żąda więcej pieniędzy, bo się nie ubezpieczył od powodzi. Co tu chcesz więcej komentować? ;]

To może teraz się założysz. W sumie mamy 74 odcinki dróg szybkiego ruchu, które aktualnie są w budowie. Jeśli przerwą budowę na trzech odcinkach z powodu braku środków, to wygrałeś, ok? ;-)

Bo rozumiem, że twoje zdanie "powiem więcej najwyżej Tusk zapłaci za zerwanie kontraktu a dróg dalej nie będzie" jest wciąż aktualne, a te 1300 km autostrad i ekspresówek w budowie to fikcja.

Warunki i stopa życiowa również jest bliższa Burundi i Zimbabwe, niż Portugalii. Baw się dalej. Mam tylko nadzieję, że nie w Polsce. Obrzydzanie naszego kraju wychodzi Tobie znakomicie. Typowy obywatel naszego kraju...

I zdecyduj się w końcu, ile osób nie ma WC w domu. Bo jest lekka różnica pomiędzy "co 20" a "20%".

W kronice nie mówili że wykonawca chce więcej pieniędzy tylko, że nie dostaje kasy wynikającej z kontraktu i zamierza sie wycofać. Więc nie wymyślaj. Po co ja się mam zakładać nawet jak wygram satysfakcji miał nie będę. Cudak ma jeszcze pół roku i 1300 km "w budowie" czyli ich nie ma. Buduje oszczędnie 16 mld zaoszczędził na tych drogach w budowie, tyle że tych 16 mld też nie ma. Za zerwanie kontraktów zapłacisz kolego Ty i ja też, różnica taka że Tobie to nie przeszkadza najwyraźniej. Albo nie dopuszczasz do siebie rzeczywistości.

I chyba coś Ci się pomyliło. Nie przypominam sobie, byś zakładał się ze mną o cokolwiek. A droga do Rzeszowa na 99% będzie, bo jest w budowie. A to, kiedy ją ukończą, zależy od wykonawców...
Nie będzie bo... powódź na przykład albo materiały podrożeją albo co juz sie dzieje cudak nie płaci bo nie ma kasy.

Juz kiedyś ustaliliśmy że te otwarte to przygotował SLD i PiS więc jedyna zasługa cudaka ze tych prawie gotowych nie spieprzył jak całej reszty.

O nie nie kolego to kiedy ją ukończą zależy od cudaka bo kto wybierał wykonawców? Święty turecki? Kto mu bronił wybrać takiego który wybuduje w terminie? Po co są przetargi?

Zwalać na wykonawcę to każdy potrafi, ale tylko zaślepieni wierzą w takie pitolenie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.02.2011 o godz. 10:33.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.02.2011, 10:57
"Świetny" jest życiorys rodu Komorowskich zawarty w kilku akapitach,który zaczyna sie na pradzaidku a konczy oczywiscie na Smoleńsku Autor nie podaje zapewne żadnych źródeł ale wystarczy użyc w tekscie słowa:bolszewik,czekista by każdy "patryjota" czytał to z wypiekami na twarzy.Do tego Gwiaździsty dodał Wehrmachtowca i sprawdzają sie słowa klasyka z PISu "że ciemny lud to kupi"...
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 23.02.2011, 11:29
AS82 napisał(a):Wyświetl post
"Świetny" jest życiorys rodu Komorowskich zawarty w kilku akapitach,który zaczyna sie na pradzaidku a konczy oczywiscie na Smoleńsku Autor nie podaje zapewne żadnych źródeł ale wystarczy użyc w tekscie słowa:bolszewik,czekista by każdy "patryjota" czytał to z wypiekami na twarzy.Do tego Gwiaździsty dodał Wehrmachtowca i sprawdzają sie słowa klasyka z PISu "że ciemny lud to kupi"...
Tu akurat nie został przedstwiony zyciorys rodu Komorowskich tylko co najwyżej Sczynukowicza, który przejął majatek prawdziwego Komorowskiego wraz z nawziskiem. Autor wbrew temu co piszesz podał żródła. I ja bardzie mu wierzę niż Tobie. Ale rozumiem, że prawda boli.
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 23.02.2011, 15:11
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Juz kiedyś ustaliliśmy że te otwarte to przygotował SLD i PiS więc jedyna zasługa cudaka ze tych prawie gotowych nie spieprzył jak całej reszty.

Tak, jak jakąś drogę otwarli to zasługa SLD i PiS, a jak jest gdzieś opóźnienie, to już 100% wina Tuska

ty to ładnie zaślepiony jesteś

W kronice nie mówili że wykonawca chce więcej pieniędzy tylko, że nie dostaje kasy wynikającej z kontraktu i zamierza sie wycofać. Więc nie wymyślaj.
W dzienniku piszą, że "zwiększenia kontraktu o co najmniej 60 mln zł domaga się konsorcjum firm, które wypowiedziało umowę na budowę autostrady A4 na odcinku Brzesko - Wierzchosławice".

Więc nie wymyślam ;-)

Albo nie dopuszczasz do siebie rzeczywistości.
Rzeczywistość, jak na razie, wygląda tak.

Czerwone w budowie.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 23.02.2011 o godz. 15:30.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.02.2011, 15:59
A kto jest winny za opóźnienia jak nie Tusk? Kto jest szefem rządu? Jak wybrali w przetargu naciągaczy to kto jest winny? Powódź? Zima? Czy może jak zwykle nikt i tak po prostu jest? 16 mld też tak po prostu zniknęło i nikt nie jest winny, a już na pewno nie premier rządu Tusk.

Piszesz, że wykonawca wypowiedział umowę a za chwilę twierdzisz ze droga jest w budowie. Kto ją buduje?

"Jak poinformował PAP rzecznik GDDKiA Marcin Hadaj, kontrakt został rozwiązany z winy wykonawcy ze względu na opóźnienia w jego realizacji. Zarządca dróg nałoży na wykonawcę karę umowną w wysokości około 62 mln zł.

"W tej chwili będzie zabezpieczenie placu budowy i inwentaryzacja tego, co zostało zrobione przez konsorcjum NDI oraz SB Granit (...), a następnie nastąpi przetarg na nowego wykonawcę" - zaznaczył rzecznik GDDKiA."

W budowie to ta autostrada jest od 1939 tylko Hitlerowi czasu brakło. Jak długo jeszcze?

Pytany o przewidywany termin nowego przetargu Hadaj powiedział: "Zależy nam na tym, żeby to było jak najszybciej, natomiast nie jesteśmy w stanie podać teraz terminów".

CDN
Hej Nasz TS !!
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 23.02.2011, 19:18
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Autor wbrew temu co piszesz podał żródła.
to je podaj, bo ich nie znalazłem
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 23.02.2011, 20:47
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
to je podaj, bo ich nie znalazłem
To dam Ci inne może wkońcu coś znajdziesz:
Prawdziwe korzenie Bronisława Komorowskiego

Komorowski stracił herb?

Komorowski stracił herb
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 23.02.2011, 21:38
No to niezły duet nami rządzi. Wnuki wermachtowca i rezuna bolszewika. Piękne korzenie.
ja rozumiem że to jest pisane z ;-)
taki Michał Korybut Wiśniowiecki miał niezłego ojca... i ?
Komorowski jest marny, ale żeby przebiegły (znaczy się rosyjski agent, nie uwierzę)

Cytat:
A tu po cichu trwa szybki demontaz państwa polskiego. W sejmie będą na dniach debatować nad nadaniem gwarze śląskiej statusu ...języka regionalnego. To furtka nad przyznaniem mu statusu języka narodowego, odrzuconego kiedyś przez Brukselę.
Gorzelik z kamratami wniebowzięty, że przy pomocy PO tak szybko to idzie.
szybki, nie, ale sami sobie wrzód hodują, zresztą wpuszczenie tego faceta do koalicji w śląskiem to duża pomyłka (poza tym facet ślązakiem jest w połowie, dwa że nawet gwarą nie mówi)
PS. źródło proszę, nie każdy ma czas na śledzenie portali
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.02.2011, 21:52
To dam Ci inne może wkońcu coś znajdziesz:
Prawdziwe korzenie Bronisława Komorowskiego

Komorowski stracił herb?

Komorowski stracił herb

niezły kwiat z tego naszego Bronka-Samozwańca.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.02.2011 o godz. 21:56.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 24.02.2011, 10:53
A tu kolejny cios w naszą młodą demokrację :

Cytat:
W latach 60. Bronisław Geremek był tajnym współpracownikiem SB - wynika z dokumentu opublikowanego w Internecie przez portal Fronda.pl, na który powołuje się "Nasz Dziennik".

Gazeta dodaje, że w Instytucie Pamięci Narodowej badane są nowe źródła dotyczące paryskiej rezydentury wywiadu PRL w okresie gdy Geremek był szefem Ośrodka Kultury Polskiej w stolicy Francji.

Do dokumentu pochodzącego z komputerowego zbioru danych Służby Bezpieczeństwa (ZSKO) dotarła redakcja portalu Fronda.pl. Jest on jedynym śladem potwierdzającym, że były szef MSZ i doradca "Solidarności" w latach 60. był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa. Dokument zawiera informację, że Geremek był zdjęty z ewidencji 5 lutego 1969 r.

W archiwach IPN nie odnaleziono dotąd żadnych innych materiałów dotyczących rodzaju ewentualnej współpracy Geremka ze służbami specjalnymi komunistycznej Polski. Nie wiadomo kiedy i w jakich okolicznościach nastąpiło jego zarejestrowanie ani jak przebiegała ewentualna współpraca z komunistyczną bezpieką. Niestety w IPN nie zachowały się prawie żadne wzmianki dotyczące Bronisława Geremka wytworzone przed rokiem 1968. Może to świadczyć o tym, że na początku lat 90. zostały precyzyjnie i metodycznie zniszczone.

Bronisław Geremek zginął w lipcu 2008 r. w wypadku drogowym w Lubieniu.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.02.2011, 10:57
Też mi nowość
dymion9
Member

Od: 04.2007

Stary 24.02.2011, 12:28
http://www.fronda.pl/news/czytaj/gon...a_nieprawdziwe
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.02.2011, 14:57
Kolego Arapaho to ja zapytam bo widzę, żeś znawca. Jaki ciężar gatunkowy ma źródło w postaci wypowiedzi anonimowej na internetowym forum? W czym jest lepsze lub gorsze od dyskusji dwóch pańć na Kleparzu? A drugie pytanko jaki związek ma pierwsza informacja z dwoma pozostałymi linkami?
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.02.2011, 16:48
Już widziałem ten uśmiech na twarzy Gwiaździstego. mamy kolejnego TW i w dodatku popierał PO.
Posyp głowę popiołem...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.02.2011, 17:20
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Kolego Arapaho to ja zapytam bo widzę, żeś znawca. Jaki ciężar gatunkowy ma źródło w postaci wypowiedzi anonimowej na internetowym forum? W czym jest lepsze lub gorsze od dyskusji dwóch pańć na Kleparzu? A drugie pytanko jaki związek ma pierwsza informacja z dwoma pozostałymi linkami?
Niezmiernie rzadko panie na Kleparzu podają tyle szczegółów które są tam zawarte. Nikogo nie zmuszam do wiary, bądź nie wiary w to co tam pisze. Natomiast dwa pozostałe linki mają oto taki związek że podają skutek który ma - być może bo nie przesądzam- przyczynę w linku pierwszym.
Teraz ty mi odpowiedz : czemu Związek Szlachty Polskiej ma obiekcje co do herbu Korczak w rodzinie Bronka i czemu Bronek po zamieszaniu po cichu usunął informacje o tym ze strony prezydenckiej?
Ja podałem prawdopodobną przyczynę, a ty jaką masz inną -nie na poziomie przekupek z placu?
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.02.2011, 18:42
Zapytam jeszcze raz bo chyba nie zrozumiałeś . Jaka to przyczyna jest w pierwszym linku do tego co jest w dwóch pozostałych? Piszesz kolego spiskowe teorie z d..y wzięte podając jako źródła jakieś wypociny anonima na forum internetowym i informacje o usunięciu informacji o tytule hrabiowskim. Tej ostatniej chyba zresztą też nie zrozumiałeś bo przyczyna usunięcia jest w informacji o ustaleniach Minakowskiego podana. Podaj do pierwszej informacji o dziadku i ojcu Komorowskiego źródła (jeśli oczywiście rozumiesz co znaczy to słowo. Jak nie to tłumaczę - jakiś dokument, opracowanie w poważnej historycznej pracy. Nie cytuj kolego stronek internetowych ani forów ogólnopolskich).
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 24.02.2011, 19:04
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Już widziałem ten uśmiech na twarzy Gwiaździstego. mamy kolejnego TW i w dodatku popierał PO.
Posyp głowę popiołem...
Co się odwlecze to nie uciecze . Szkoda tylko, że najpierw jego kumpel Michnik z kolezkami dostał się do archiwów MSW i skutecznie w nich buszował, a potem kolejny koleżka został szefem tegoz MSW i pozwolił palić akta.
Ale to srodowisko (byłej Unii Demokratycznej) jest tak unurzane w tym szambie (jak i Tyg. Powszech.), ze choćby się 100 lat Wizirem wybielali i tak już będą śmierdzieć.
wiślak 86
Senior Member

Stary 24.02.2011, 19:23
Masz rację Tygodnik Powszechny to istne źródło informacji dla SB. w szczególności Boniecki prawda? I ja widzę że Ty się cieszysz jak kogoś nowego zwyzywają od TW i to nic że później poprawią niesmak pozostaje.

Michnik to istny diabeł wcielony. prawie żyd, brat morderca, czego więcej chcieć. I to nic że przesiedział prawie 4 lata w więzieniach. Nie ma też nic do rzeczy że brał czynny udział w obradach okrągłego stołu.

Najczystszym jest J. Kaczyński który stwierdził że nie skorzysta z zaproszenia prezydenta aby ustalić termin wyborów. Bo pewnie się obraził.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.02.2011, 19:32
Masz rację Tygodnik Powszechny to istne źródło informacji dla SB. w szczególności Boniecki prawda? I ja widzę że Ty się cieszysz jak kogoś nowego zwyzywają od TW i to nic że później poprawią niesmak pozostaje.

Michnik to istny diabeł wcielony. prawie żyd, brat morderca, czego więcej chcieć. I to nic że przesiedział prawie 4 lata w więzieniach. Nie ma też nic do rzeczy że brał czynny udział w obradach okrągłego stołu.

Najczystszym jest J. Kaczyński który stwierdził że nie skorzysta z zaproszenia prezydenta aby ustalić termin wyborów. Bo pewnie się obraził.
Który jest istnym triumfem demokracji i wspaniałą kartą w polskiej historii. Niewątpliwie....
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2011, 19:34
No jesli ktos za argument o czyjejs wspanialosci uznaje uczestnictwo w obradach okraglego stolu to chyba nie pogadamy
Sprawdz co Michnik robil przed zalozeniem wyborczej. Podpowiem ze chodzi o wycieczke do Moskwy.
WISŁA PANY !!
wiślak 86
Senior Member

Stary 24.02.2011, 19:45
To jak to jest Wałęsa brał udział w obradach OS jest szanowany na całym świecie tylko nie u nas? Dla Ciebie uczestnicy tamtych obrad to pewnie zdrajcy Polski bo dogadali się z czerwonymi.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.02.2011, 20:00
To jak to jest Wałęsa brał udział w obradach OS jest szanowany na całym świecie tylko nie u nas? Dla Ciebie uczestnicy tamtych obrad to pewnie zdrajcy Polski bo dogadali się z czerwonymi.
"Cały świat" myśli też że przyczyną katastrofy w Smoleńsku byli pijani Polscy piloci. To co wie "cały świat" nie musi być prawdą. A Wałęsa niby za co zasługuje na szacunek? Co on takiego zrobił? Był marionetką w Solidarności a gdy już stał się medialny spodobało mu sie "bycie szefem" i za nic w świecie nie dałby sie oderwać od stołka a przymiarki do "detronizacji" Bolka były i to nie raz.
Jeżeli ktokolwiek powinien być bohaterem Solidarności to napewno nie Wałęsa a Andrzej Gwiazda lub Anna Walentynowicz - z naciskiem na tą drugą. Bo to w jej obronie rozpoczęły się strajki solidarnościowe!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów