|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Arpaho ty tak na poważnie
czy bajki na dobranoc prawisz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Właściwie to jakie drogi?
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
1q2 - trzeba założyć jak to robi się robi w większości krajów że państwo to swego rodzaju przedsiębiorstwo.
"Prezes" - czyli uprawnieni do głosowania ludzie wybiera radę nadzorczą, dyrektorów itp. Mijają 4 lata i "prezes" żąda sprawozdania. Członek rady nadzorczej numer 1: - Panie Prezesie, nie mogłem nic 4 lata zrobić bo zima się dłużyła a w lecie padał deszcz i było za ciepło Członek rady nadzorczej numer 2: - Panie Prezesie, nie mogłem nic 4 lata zrobić bo kolega mnie kopał po stołem i krzywo na mnie patrzył itp itd Wyobraź sobie siebie jako pracownika w dowolnej firmie - dostajesz zadanie do zrobienia - czasami codziennie nowe jak to w życiu bywa - odkładasz je wszystkie z tygodnia na tydzień - jak myślisz - ile byś w takiej firmie się utrzymał - u mnie np. szef by Cię wywalił maks po miesiącu. Teraz weź pod lupę partię rządzącą - z zapowiadanych stosów ustaw, dzięki których staniemy się Irlandią, Norwegią i Bóg wie czym jeszcze - będzie cud jeśli się im uda uchwalić dwie sztuki. Jak na razie świetnie idzie podwyższanie podatków oraz tymczasowe ruchy doraźne - patrz OFE. Poza tym nie zrobili nic: Cytat:
KRUS - po wyborach mówili że czas ogarnąć sytuację w kraju - pół roku temu Tusk powiedział że za rok wybory i lepiej KRUS'u nie ruszać ![]() Nie wiem jeszcze na kogo zagłosuję - ale na pewno nie na żadnego z nieudaczników, którzy mając totalne poparcie sejmu, prezydenta i senatu mówiąc krótko gówno robią. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
||
Słynne OFE -ok można by nie dokonywać zmian ale kasę trza jakoś zdobyć.Szał ostatnio robi 'Balcerek' ale jaki on ma przepis? - Odwalić się od OFE ale pociąć po wszystkim - Świetna sprawa jak się jest samozwańczym obrońcą ale totalne sepuku jeśli chodzi o rządzenie Zrozum że żyjemy w czasach autentycznego kryzysu,to nie jest jakaś śmieszna gadka tylko fakt, zobacz jak inne kraje na to reagują.Moim zdaniem działania rządu na dziś są zdecydowanie pro społeczne - ja się boję zupełnie czegoś innego, że właśnie taka próba przejścia przez to, spowoduje że padniemy i za rok/dwa nie będzie problemem że podnieśli minimalnie podatki/kombinowali z ofe, tylko to że nie ujebali w znaczący sposób wydatków. ps. bo nie odniosłem się w sumie do meritum - Tak - państwo powinno być jak przedsiębiorstwo ale nigdzie tak nie masz że co 4 lata szefa wybiera każdy pracownik włącznie z babcią klozetową.Niestety.To już pisałem wcześnie, to taki 'urok' demokracji
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.02.2011 o godz. 02:20.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
||
|
Dlatego zatrudniono 40 tys nowych urzędników, żeby walczyli z tym kryzysem
Cytat:
Cytat:
Nie ma sensu się spierać o PO, skompromitowali się i koniec. Obaj wiemy, że bez zmiany ustroju nic się nie zmieni w tym kraju. Obecne działania rządu to próba stworzenia lepszego respiratora dla państwa, które i tak już jest bankrutem. Miłego dnia |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No to niezły duet nami rządzi. Wnuki wermachtowca i rezuna bolszewika. Piękne korzenie. W genach zachowali miłość do...czego ? A czerń zadowolona i patrzy na seriale i "Taniec z gwiazdami".
A tu po cichu trwa szybki demontaz państwa polskiego. W sejmie będą na dniach debatować nad nadaniem gwarze śląskiej statusu ...języka regionalnego. To furtka nad przyznaniem mu statusu języka narodowego, odrzuconego kiedyś przez Brukselę. Gorzelik z kamratami wniebowzięty, że przy pomocy PO tak szybko to idzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
W kronice nie mówili że wykonawca chce więcej pieniędzy tylko, że nie dostaje kasy wynikającej z kontraktu i zamierza sie wycofać. Więc nie wymyślaj. Po co ja się mam zakładać nawet jak wygram satysfakcji miał nie będę. Cudak ma jeszcze pół roku i 1300 km "w budowie" czyli ich nie ma. Buduje oszczędnie 16 mld zaoszczędził na tych drogach w budowie, tyle że tych 16 mld też nie ma. Za zerwanie kontraktów zapłacisz kolego Ty i ja też, różnica taka że Tobie to nie przeszkadza najwyraźniej. Albo nie dopuszczasz do siebie rzeczywistości.
Juz kiedyś ustaliliśmy że te otwarte to przygotował SLD i PiS więc jedyna zasługa cudaka ze tych prawie gotowych nie spieprzył jak całej reszty. O nie nie kolego to kiedy ją ukończą zależy od cudaka bo kto wybierał wykonawców? Święty turecki? Kto mu bronił wybrać takiego który wybuduje w terminie? Po co są przetargi? Zwalać na wykonawcę to każdy potrafi, ale tylko zaślepieni wierzą w takie pitolenie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.02.2011 o godz. 10:33.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"Świetny" jest życiorys rodu Komorowskich zawarty w kilku akapitach,który zaczyna sie na pradzaidku a konczy oczywiscie na Smoleńsku
Autor nie podaje zapewne żadnych źródeł ale wystarczy użyc w tekscie słowa:bolszewik,czekista by każdy "patryjota" czytał to z wypiekami na twarzy.Do tego Gwiaździsty dodał Wehrmachtowca i sprawdzają sie słowa klasyka z PISu "że ciemny lud to kupi"... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
||
Tak, jak jakąś drogę otwarli to zasługa SLD i PiS, a jak jest gdzieś opóźnienie, to już 100% wina Tuska ![]() ty to ładnie zaślepiony jesteś
Więc nie wymyślam ;-) Rzeczywistość, jak na razie, wygląda tak. ![]() Czerwone w budowie.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 23.02.2011 o godz. 15:30.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A kto jest winny za opóźnienia jak nie Tusk? Kto jest szefem rządu? Jak wybrali w przetargu naciągaczy to kto jest winny? Powódź? Zima? Czy może jak zwykle nikt i tak po prostu jest? 16 mld też tak po prostu zniknęło i nikt nie jest winny, a już na pewno nie premier rządu Tusk.
Piszesz, że wykonawca wypowiedział umowę a za chwilę twierdzisz ze droga jest w budowie. Kto ją buduje? "Jak poinformował PAP rzecznik GDDKiA Marcin Hadaj, kontrakt został rozwiązany z winy wykonawcy ze względu na opóźnienia w jego realizacji. Zarządca dróg nałoży na wykonawcę karę umowną w wysokości około 62 mln zł. "W tej chwili będzie zabezpieczenie placu budowy i inwentaryzacja tego, co zostało zrobione przez konsorcjum NDI oraz SB Granit (...), a następnie nastąpi przetarg na nowego wykonawcę" - zaznaczył rzecznik GDDKiA." W budowie to ta autostrada jest od 1939 tylko Hitlerowi czasu brakło. Jak długo jeszcze? Pytany o przewidywany termin nowego przetargu Hadaj powiedział: "Zależy nam na tym, żeby to było jak najszybciej, natomiast nie jesteśmy w stanie podać teraz terminów". CDN ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
To dam Ci inne może wkońcu coś znajdziesz:
Prawdziwe korzenie Bronisława Komorowskiego Komorowski stracił herb? Komorowski stracił herb |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
taki Michał Korybut Wiśniowiecki miał niezłego ojca... i ? Komorowski jest marny, ale żeby przebiegły (znaczy się rosyjski agent, nie uwierzę) Cytat:
)PS. źródło proszę, nie każdy ma czas na śledzenie portali |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.02.2011 o godz. 21:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tu kolejny cios w naszą młodą demokrację
:Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Kolego Arapaho to ja zapytam bo widzę, żeś znawca. Jaki ciężar gatunkowy ma źródło w postaci wypowiedzi anonimowej na internetowym forum? W czym jest lepsze lub gorsze od dyskusji dwóch pańć na Kleparzu? A drugie pytanko jaki związek ma pierwsza informacja z dwoma pozostałymi linkami?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Już widziałem ten uśmiech na twarzy Gwiaździstego. mamy kolejnego TW i w dodatku popierał PO.
Posyp głowę popiołem... ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
. Nikogo nie zmuszam do wiary, bądź nie wiary w to co tam pisze. Natomiast dwa pozostałe linki mają oto taki związek że podają skutek który ma - być może bo nie przesądzam- przyczynę w linku pierwszym.Teraz ty mi odpowiedz : czemu Związek Szlachty Polskiej ma obiekcje co do herbu Korczak w rodzinie Bronka i czemu Bronek po zamieszaniu po cichu usunął informacje o tym ze strony prezydenckiej? Ja podałem prawdopodobną przyczynę, a ty jaką masz inną -nie na poziomie przekupek z placu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Zapytam jeszcze raz bo chyba nie zrozumiałeś . Jaka to przyczyna jest w pierwszym linku do tego co jest w dwóch pozostałych? Piszesz kolego spiskowe teorie z d..y wzięte podając jako źródła jakieś wypociny anonima na forum internetowym i informacje o usunięciu informacji o tytule hrabiowskim. Tej ostatniej chyba zresztą też nie zrozumiałeś bo przyczyna usunięcia jest w informacji o ustaleniach Minakowskiego podana. Podaj do pierwszej informacji o dziadku i ojcu Komorowskiego źródła (jeśli oczywiście rozumiesz co znaczy to słowo. Jak nie to tłumaczę - jakiś dokument, opracowanie w poważnej historycznej pracy. Nie cytuj kolego stronek internetowych ani forów ogólnopolskich).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Szkoda tylko, że najpierw jego kumpel Michnik z kolezkami dostał się do archiwów MSW i skutecznie w nich buszował, a potem kolejny koleżka został szefem tegoz MSW i pozwolił palić akta.Ale to srodowisko (byłej Unii Demokratycznej) jest tak unurzane w tym szambie (jak i Tyg. Powszech.), ze choćby się 100 lat Wizirem wybielali i tak już będą śmierdzieć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz rację Tygodnik Powszechny to istne źródło informacji dla SB. w szczególności Boniecki prawda? I ja widzę że Ty się cieszysz jak kogoś nowego zwyzywają od TW i to nic że później poprawią niesmak pozostaje.
Michnik to istny diabeł wcielony. prawie żyd, brat morderca, czego więcej chcieć. I to nic że przesiedział prawie 4 lata w więzieniach. Nie ma też nic do rzeczy że brał czynny udział w obradach okrągłego stołu. Najczystszym jest J. Kaczyński który stwierdził że nie skorzysta z zaproszenia prezydenta aby ustalić termin wyborów. Bo pewnie się obraził. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No jesli ktos za argument o czyjejs wspanialosci uznaje uczestnictwo w obradach okraglego stolu to chyba nie pogadamy
![]() Sprawdz co Michnik robil przed zalozeniem wyborczej. Podpowiem ze chodzi o wycieczke do Moskwy. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jak to jest Wałęsa brał udział w obradach OS jest szanowany na całym świecie tylko nie u nas? Dla Ciebie uczestnicy tamtych obrad to pewnie zdrajcy Polski bo dogadali się z czerwonymi.
![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Jeżeli ktokolwiek powinien być bohaterem Solidarności to napewno nie Wałęsa a Andrzej Gwiazda lub Anna Walentynowicz - z naciskiem na tą drugą. Bo to w jej obronie rozpoczęły się strajki solidarnościowe! ![]()
|
|
|