The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2011, 20:57
http://www.filmweb.pl/film/Para+na+%...ie-2009-472216

Wczoraj bylem na tym w kinie z dziewczyna, bardzo przyjemny klimat.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.02.2011, 21:34
Jeśli reżyserem jest Sam Mendes to klimat jest jak w banku i do tego można się spodziewać autoironicznego poczucia humoru głównych bohaterów
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.02.2011, 13:16
Czy ktoś z was oglądał "Och Karol 2" i " Jak się pozbyć celulitu". Byłem na obu i tak teraz przeglądam sobie co ludzie o tych produkcjach piszą to dla mnie to jakieś nieporozumienie. Całe szczęście że miałem bilety w gratisie bo po JSPC zaatakowałbym kasjera za pobieranie opłat za tego gniota... Dla mnie szkoda taśmy na tego typu produkcje, już ten Karol lepszy ale dalej poziom filmu mizerny. Na filmwebie są ludzie którym się to podoba. To ze mną coś nie tak? Czy im płacą za te komentarze?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.02.2011, 13:18
A po co chodzić na takie filmy? Jeśli chodzi o nasze krajowe kino to w ciągu roku są zwykle 2-3 filmy w miarę sensowne, a resztą nie ma co sobie zawracać głowy.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.02.2011, 13:21
Wg mnie jak ktoś kupuje bilety na tego typu filmy, to tylko wspiera nurt upadku kultury w Polsce. Filmy robione przez Łepkowską et consortes będą tylko coraz głupsze i bardziej idiotyczne. Jak z Kutzem zwykle się nie zgadzam, to miał racje mówiąc, że to "filmy robione przez idiotów dla kretynów".
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.02.2011, 13:29
Problem z JSPC jest taki, że Sarmanowicz nakręcił Testosteron, który odniósł ogromny sukces i był bardzo dobrym filmem, a potem kazali mu kręcić następne (bo to się sprzeda jako "twórcy Testosteronu" ) a pomysłów już w główce brak. Lejdis już było gorsze, Idealny Facet... to nieporozumienie, teraz jeszcze bardziej leci w dół.

Przydałoby się żeby Lubaszenko coś nakręcil, bo w nurcie nowych polskich komedii to nie ma sobie rownych. Machulski przestał być śmieszny po Kilerze.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.02.2011, 14:32
Szukam filmu do pobrania pt. "Hrabia Monte Christo", lecz nie z Cavezielem w roli głównej tylko Deperdieu.

Swego czasu puszczany na TVP2 jako miniserial.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.02.2011, 17:38
127 godzin - oglądałem wczoraj, zajebisty film oparty na faktach : http://www.imdb.com/title/tt1542344/

A co do tronu 3d -spoko efekty 3d przez 15 minut, fabuła tak denna że pod koniec filmu po prostu śmiech.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 16.02.2011, 17:45
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś z was oglądał "Och Karol 2" i " Jak się pozbyć celulitu". Byłem na obu i tak teraz przeglądam sobie co ludzie o tych produkcjach piszą to dla mnie to jakieś nieporozumienie. Całe szczęście że miałem bilety w gratisie bo po JSPC zaatakowałbym kasjera za pobieranie opłat za tego gniota... Dla mnie szkoda taśmy na tego typu produkcje, już ten Karol lepszy ale dalej poziom filmu mizerny. Na filmwebie są ludzie którym się to podoba. To ze mną coś nie tak? Czy im płacą za te komentarze?
Byłem na och karol II w kinie, uśmiałem się dużo ale potem zaczął się film i już nie było tak śmiesznie. Nie wiem dlaczego oni to nazywają komedią... 2 godziny stracone a za bilety nie zwracają..
I
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.02.2011, 18:20
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Szukam filmu do pobrania pt. "Hrabia Monte Christo", lecz nie z Cavezielem w roli głównej tylko Deperdieu.

http://www.playtube.pl/flmy/kostiumo...te-cristo.html
tutaj do obejzenia ale nie da sie zassac
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.02.2011, 19:15
Ja widziałam "jak sie pozbyć cellulitu" i powiem ci, że wyszłam z sali kinowej uśmiechnięta. Jeżeli idąc na polską komedię spodziewałeś się Bóg wie jakiej fabuły, efektów specjalnych itd., to nic dziwnego, ze takie są twoje wrażenia. Być może moje poczucie humoru jest spaczone, ale przez połowę JSPC literalnie płakałam ze śmiechu.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.02.2011, 22:42
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Ja widziałam "jak sie pozbyć cellulitu" i powiem ci, że wyszłam z sali kinowej uśmiechnięta. Jeżeli idąc na polską komedię spodziewałeś się Bóg wie jakiej fabuły, efektów specjalnych itd., to nic dziwnego, ze takie są twoje wrażenia. Być może moje poczucie humoru jest spaczone, ale przez połowę JSPC literalnie płakałam ze śmiechu.
To najlepiej podsumowuje poziom tej i wielu innych polskich produkcji ostatnich lat, idź i niczego nie oczekuj, może wtedy nie będziesz zawiedziony. A ludzie idą, napychają kieszeń komu trzeba i biznes się kręci. Przerażające jest to, jakiego gniota można w tym kraju wypromować i na nim zarobić, wystarczyło przyzwyczaić i nauczyć ludzi żeby niczego nie oczekiwali i już im się będzie podobać.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 16.02.2011, 22:50
Mam pytanie...
Polski film, premiera na początku stycznia.
Kiedy można się spodziewać filmu na DVD?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.02.2011, 00:10
Tak szczerze to niczego się po tych dwóch filmach nie spodziewałem, nie wydałem na nie ani złotówki i nie posunąłbym się do tego nigdy. Jedyne co w nie zainwestowałem to swój czas, a refleksja jest taka że nawet tego nie był wart. Po prostu intryguje mnie jak różnie można odbierać filmy gdy widzę że ludzie chwalą JSPC na filmwebie. Widocznie nie byłem targetem tego filmu. Może i dobrze.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 17.02.2011 o godz. 00:13.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.02.2011, 00:18
. Na filmwebie są ludzie którym się to podoba. To ze mną coś nie tak? Czy im płacą za te komentarze?
Niestety w większości to ludzie od dystrybutora którym się płaci za reklamę.Po 'weekendzie' powstało mnóstwo kont które miały podbić tak ocenę filmu jak i zachęcić do oglądania.Sprawa stara i oczywista.To zresztą nie tylko filmy.Duża część komentarzy politycznych na największych portalach, to robota zatrudnionych do tego ludzi z tej czy innej partii.
Takich czasów dożyliśmy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 17.02.2011, 00:28
gypsy napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie cellulit można było obejrzeć do końca ze względu na ciekawość moją tymi dwiema głównymi aktorkami. Hirszt tak ? I ta ruda mała. Nieznane mi one były wcześniej , więc ta nowość powodowała że oglądałem z zaciekawieniem.

Toż to pierwszy od wielu miesięcy polski film, gdzie nie ma karolaka, adamczyka , sochy, muchy, szyca i małaszyńskiego. ( Obsadzili ich w innych filmach )

Po reklamie w której lektor mówi " WOJNA POLSKA-RUSKA - NAJLEPSZA KOMEDIA TEGO ROKU !!! " idąc na polski film do kina nie spodziewam się żadnej, ale to żadnej rewelacji...

Wolę wejść na peb.pl i tam poszukać, a do kina pójść na coś z hoolywoodu z efektami specjalnymi.
Szkoda siana na nasze polskie ' komedie ' . Które są komediami tylko z nazwy.
Tydzień temu był bardzo ciekawy - aż 5. stronnicowy artykuł na onecie - DLACZEGO POLSKIE KOMEDIE NIE ŚMIESZĄ.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.02.2011, 00:35
piosenka z filmu Damned united (przeklęta liga) , przedostatnia scena w której spotykają się Brian i Peter

nigdzie tego znaleźć nie można :((
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 17.02.2011, 00:37
szprotson napisał(a):Wyświetl post
127 godzin - oglądałem wczoraj, zajebisty film oparty na faktach : http://www.imdb.com/title/tt1542344/
również polecam.
Odpowiedz cytując
RWD
WISŁA KRAKÓW

Od: 11.2002

Stary 17.02.2011, 13:22
Prawdziwe męstwo.
Jak zawsze z dużym dystansem podchodzę do filmów głośnych, obsypanych nagrodami bo oczekliwania rosna a wiadomo że gusta sa różne i nei zawsze jest tak ze nam podoba sie to samo co tym, zasiadającym w Cannes czy gdzietam się wręcza nagrody - tak ten film gorąco mogę polecic.
...i śmiejesz się bo wiesz, że wierność ma - do końca będzie trwać...
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 17.02.2011, 19:30
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post

Proszę uprzejmie: http://www.mazishare.info/topic/6512..._1#entry254228
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 18.02.2011, 01:19
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Też właśnie obejrzałem. Film mocny nie ma co, nie spodziewałem się że aż tak. Końcówka raczej nie dla miłośników polskich komedii romantycznych. Poza tym pierwszy raz od niepamiętnych czasów wzruszyłem się po filmie.

Good job, Boyle.
8/10
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.02.2011, 21:27
Wczoraj oglądnąłem "Czarnego Łabędzia" i powiem tylko, że jak dla mnie film otarł się o doskonałość. Gorąco polecam!
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.02.2011, 22:42
Ostatnio oglądane:

Devil - 6-7/10 - nawet mi się podobał. Może jakieś wybite działo to nie jest, ale można obejrzeć i się nie zanudzić na śmierć.

Shrek Forever - 5/10 - odgrzany kotlet, ale spodziewałem się, prawdę mówiąc, czegoś dużo słabszego. Rewelacji nie ma, ale tragedii też nie.

Podróże Guliwera - 6/10 - film nawt przyjemny, taki jednorazowy. Zobaczyć i wyrzucić. Mało zabawny (może to przez dubbing ?), ale fajnie wykonany.

Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.02.2011, 22:50
Burleska - niezły film. Polecam jako lekki i przyjemny. Kryśka zagrała całkiem w porządku. Mocna 7 - ka.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 21.02.2011, 23:00
Burleska? Chyba nie oglądaliśmy tego samego filmu. Najsłabszy musical jaki oglądałem w ostatnich latach.

Nie dość, że fabuła total gniot to jeszcze sfera muzyczno/taneczna kompletnie leżała. Aktorsko nie ma też sensu oceniać tego filmu.

Co najwyżej 3=
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.02.2011, 23:14
Również gorąco polecam film "Prawdziwe męstwo" obejrzałem go dwa razy właściwie pod rząd, kawałek dobrego kina.
Oglądałem również "Let me in" i pomimo tego że nie gustuję w horrorach to ten obejrzałem z zaciekawieniem.
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 21.02.2011, 23:34
Polecam "Pozdrowienia z Paryża" - http://www.filmweb.pl/film/Pozdrowie...Ca-2010-491360

Bardzo dobry, trzymający w napięciu z lekkim humorem.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Stary 22.02.2011, 15:47
Angielska robota(Bank Job) - słynny napad na bank w Anglii w latach siedemdziesiątych, sprawców nigdy nie ujęto,

Hachiko: A Dog's Story - opowieść o przywiązanym do właściciela psiaku. niby banalna prosta do przewidzenia fabuła, ale z tego co widze po komentach na filmwebie to 3/4 użytkowników ryczało jak niemowlaki przy tym filmie (muzykę do filmu skomponiował J. Kaczmarek+ jest jeszcze jeden polski akcent w filmie ale to może moje zwidy )
Ostatnio edytowane przez rzep : 22.02.2011 o godz. 15:52.
Odpowiedz cytując
Kolekcjoner_23
Banita

Od: 06.2008

Stary 24.02.2011, 21:59
Reportaż Superwizjera na temat awantury przed meczem Śląsk Wrocław - Arka Gdynia w 2003 roku. Czas trwania 25 minut.

Link do pobrania:

http://www.filesonic.com/file/119036091/SuperWsa.rar

Są to nowe linki, gdyż tamte popadały...
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner_23 : 16.03.2011 o godz. 15:38.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.02.2011, 11:59
rzep napisał(a):Wyświetl post
Hachiko: A Dog's Story - opowieść o przywiązanym do właściciela psiaku. niby banalna prosta do przewidzenia fabuła, ale z tego co widze po komentach na filmwebie to 3/4 użytkowników ryczało jak niemowlaki przy tym filmie (muzykę do filmu skomponiował J. Kaczmarek+ jest jeszcze jeden polski akcent w filmie ale to może moje zwidy )
Ładny, wzruszający familijny film z Richardem Gere - dla lubiących tego typu kino jak najbardziej.
Dodam Prawdziwe męstwo (bracia Coen trzymają swój dobry poziom), Czarny łąbędź... a tu oczywiście Aronofsky...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów