|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czym/kim kogo zjadamy? Żurawskim?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
PhantomRanger napisał(a):
![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mocni są w ..... Właśnie oglądam mecz tych dwóch dream teamów - parodia piłki.
Ale spoko, weszło to kiedyś dobrze podsumowało. Odczuwają jeszcze trudy obozów treningowych, pierwsze śliwki robaczywki itp ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.02.2011 o godz. 16:29.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Rzecz nie jest w tym czy są mocni tylko czy są mocniejsi od reszty. Myślisz, że mecze Arka - Wisła i Cracovia - Legia nie będą parodią piłki?
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy są mocniejsi, pytanie jak się inne zespoły zaprezentują. Na razie nie mam zamiaru sobie odbierać nadziei
Natomiast jeśli to są te 2 najmocniejsze to mam pewne obawy jeśli chodzi o wymienione mecze ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.02.2011 o godz. 18:24.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Widzieliśmy wirtuozów z Bragi na tym kartoflisku w Poznaniu i mecz w ich wykonaniu był równie pasjonujący... samo boisko determinuje to że ciężko gra się jakąkolwiek piłkę kombinacyjną. Ciekawy jestem gry Legii i Wisły w Poznaniu w takich warunkach. Miałbym spore obawy o naszych techników (szczególnie Riosa kręcącego kułeczka w błocie) jakby przyszło walczyć w błocie lub śniegu.
Wynik cieszy, mimo wszystko wole Polonię (rzecz gustu). ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
w tej rundzie to Legia gra na kartoflisku...
Lech podejmowany jest w Krakowie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Fulham daje 7 mln € za Rudnevsa ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html Roy Caroll przyjedzie na testy do Poloni Warszawa http://www.sport.pl/pilka/1,65050,91...o_Polonii.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.02.2011 o godz. 08:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko 7?Wart jest conajmniej 70
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
70 plus Adebayor
![]() a poważnie to jeśli Rudnevs utrzyma prezentowany poziom, to jestem przekonany, że to będzie jego ostatnia runda w Lechu i na pewno nie odejdzie za czapkę gruszek. ![]()
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Jedna ciekawa rzecz: w miarę, jak rośnie zainteresowanie medialne wokół Rudnevsa, rośnie też suma, jaką za transfer zapłaciła Amika. Na początku Rudnevs "kosztował" 200-300 tys. €, potem 400-500 tys. Teraz pada kwota 900 tys. €. Jak było naprawdę, pewnie nigdy się nie dowiemy ale oczywiste jest, że Amika nie wyciągnęła tego grajka za półdarmo. Kosztował jak na polskie warunki sporo. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
na weszło dobrze skomentowali medialne doniesienia na ten temat.
W skrócie - jak otwarte było okno tranferowe to nikt Rudnevsa nie chciał, jak zostało zamkniete, a ten strzelił jednego gola to od razu chce go Fulham za 7 mln ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
7 baniek za kopacza z Polskiej "Ekstra" Klasy
no no,fajna suma ale bankowo wzieta z kosmosu,wszak wiadomo ze Romek ma wybujałą wyobraznie ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
7 baniek za duzo
ale jakby w polowie stycznia napisano ze 7 baniek za obu Brożkow to na forum by panowala opinia ze cena Ok. Za Sobiecha mozna było dać bańke, to za Rudnevsa moza 4,5. Który piłkarz z ligi polskiej ostatnio miał w pucharach taką passe jak on? Który był równie medialny Biorac pod uwage ze pewna druzyna zapłaciła ponad 40 baniek za Andyego Carrola, uwierzyłbym jak średniak kupiłby Łotysza za 5 w ostatnich dniach okienka. Chłop jest najlepszym napastnikiem w naszej lidze, wiec coś warty musi byc. Pomijam to ile za niego dali,ile mu płacą bo mnie to nie interesuje. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ciekawe jak to wyglądało od środka:
- Ej, wypuśćmy newsa o Rudnevsie. - Ok,tylko jaka kwota transferowa? - No wiesz, 5 bramek w LE ( w tym 4 z Juve), myślę więc że... 6 mln euro? - Zdzisiu qwa, za mało. -7? -Zajebiście! Rekord ligi, wiadomość na wszystkich portalach, dobra dajemy. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dziś Norymberga daje już tylko 5 mln € za Rudnevsa
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html Cabaj trenuje z Hutnikiem http://www.futbolnews.pl/informacje/...rtej-ligi.html Myśle że 5 mln € za Łotysza Lech dostanie.Bramki w LE mają swoją cene
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.02.2011 o godz. 10:36.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Troche się boję jeżeli Lech dostanie 7 milionów za Łotysza to moga nam odjechać na kilka lat za takie pieniądze kupią kogo chcą a dotychczasowe transfery Murawski-milion pokazują ,że potrafią wydawać duże pieniądze.Żeby u nas był taki skauting jak u nich kupują za 800 sprzedają za 7 milionów po roku a cena jeszcze rosnie jak strzeli jeszcze z Liverpolem to wtedy i angielskie drużyny się właczą.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Normalnie komedia
![]() Weszlo idealnie opisalo cala sprawe z tymi 7 bankami. On jest sporo wart, ale nie tyle. Jesli bedzie mial swietna runde to moze wycisna za niego te 5 baniek, nie wiecej. Widze ze wielu po prostu lyka jak mlode pelikany wszystko co przeczyta/uslyszy w mediach, ktore sa wiarygodne raz na ruski rok w sprawach tego typu. Tekst o odjechaniu Lecha to juz zupelna bzdura. Nikt nikomu nie broni wydawac duzej kasy. Wojciechowski wydaje ? Wydaje. Rytkowski wydaje? Wydaje. Nie od dzisiaj przeciez laduja spora kase i jest jak jest. Lech dostanie 5 baniek, Lech sie wzmocni? No i co ? Reszta zeby nie byc w tyle bedzie musiala spiac poslady i robic od czego tak naprawde jest i czego podjela sie kupujac klub sportowy ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Błagam Was ludzie. Nikt nie zaoferował za Rudnevsa 7 milionów. Co więcej, nikt nawet nie zaoferuje połowy tej kwoty. Gdyby taka oferta rzeczywiście się pojawiła to pan Rutkowski oddałby go, wycałował kupujących po rękach i dorzucił kilka swoich samochodów.
Ludzie zrozumcie, ze zawodnik jedenastej drużyny jednej ze słabszych lig w Europie, który strzela radziej niż raz na dwa mecze, nigdy nie będzie tyle kosztował. Kilka bramek w pucharach, owszem robi wrażenie, ale nie przesadzajmy. Nikt kto ma pojęcie nie może tej informacji traktować poważnie. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
A zauważyłeś od kiedy Lech wydaje duże pieniądze? od sprzedaży Roberta do Dortmundu Łotysz 800-900 tysięcy Murawski milion euro wczesniej takie pieniądze nie były przez nich wydawane nie wspomnę już o Vojo Ubiparip też ładna sumka.Wiec jak za Łotysza przyjdzie nawet te 6 milionów to dopiero się zacznie z transferami . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia wydała latem 3 mln € na transfery ,bajeczna suma jak na Polskie możliwości , sam byłem przekonany że spokojnie zdominują lige. Jednak nie odjechali nam na 15 pkt w tabeli a są za nami. Spokojnie bez paniki.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.02.2011 o godz. 11:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Akurat gość z góry to jest młody , naiwny pelikan który robi siarę już w kolejnym temacie
![]() Ja o Amicę to się bałem jedynie w kontekście LM ale widzę że nie słusznie i to nie dlatego że nie awansowali ale dlatego że wcale nie są skłonni do dużych reinwestycji Co do Rudnevsa to pełna zgoda,ja w ogóle na dziś nie jestem oszołomiony jego talentem.Nastrzelał już trochę tych goli, też przyznam się bez bicia że oglądałem z nim tylko kilka meczów, bo nie jestem masochistą co ogląda kilka spotkań naszej ligi co tydzień - Z tego co widziałem, potrafi wykończyć akcję i w tym jest na prawdę skuteczny ale brak mu przebojowości/dryblinguZobaczymy jak potoczą się jego dalsze losy ale trzeba przyznać że te 4 gole Juve + teraz z Bragą, spowodują że będzie to jeden z częściej oglądanych napastników w tej części Europy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A ja się zapytam przewrotnie czemu taki Rudnevs ma nie pójść za choćby 10 baniek na Zachód? Strzelił w ciągu 2 sezonów blisko 40 bramek na Węgrzech, w Polsce i w Lidze Europy. Z pewnością jeszcze coś dołoży i będzie jednym z najbardziej bramkostrzelnych napastników w tej części Europy w tym sezonie. Chłopak pojawił się znikąd, ale jego nazwisko jest już w notesach wielu scoutów w całej Europie. Jeśli walnie jeszcze hat-tricka Liverpoolowi to kwota 10 mln euro mnie naprawdę nie zdziwi.
Oczywiście dla mnie nie jest on warty więcej niż 3-4 mln euro tak realnie (cena za Necida to było ok. 4 mln euro, podobnie za trochę młodszego Dzeko ze Slavii), ale o Rudnevsie może być jeszcze głośno w tym sezonie co z pewnością wpłynie na jego cenę.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.02.2011 o godz. 11:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kamil Poźniak będzie ostatecznie w rundzie wiosennej grał w Lechii Gdańsk. Jego umowa z tym klubem została parafowana na pięć lat.
- Ufam, że transfer Kamila będzie stanowił wartość dodaną dla zespołu Tomasza Kafarskiego - mówi prezes gdańszczan Maciej Turnowiecki. Ostatnio zawodnik grał w GKS-ie Bełchatów, gdzie wystąpił w dwudziestu pięciu meczach w ekstraklasie. ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Panowie, zachodnie kluby nie zatrudniają frajerów. Skoro my dobrze wiemy, że żaden zawodnik z naszej ligi nie jest wart choćby 3 mln E, to tym bardziej wiedzą o tym na zachodzie.
Ja przypomnę tylko sprawę Rogera. Też już mówiono o kwocie blisko 10 mln. A wkońcu nikt 1 mln nie chciał dać. Skończyło się szastanie kasą. Teraz każdy klub, zanim kogoś kupi, ogląda go w kilkunastu spotkaniach. Nikt nie kupi kota w worku, tym bardziej za kilka baniek. Rudnevs owszem, jest dobrym napastnikiem, na naszą ligę bardzo dobrym, ale każdy z nas, widział również jego słabe mecze. I jak na razie, takich spotkań ma sporo. Może za jakiś czas, jak postrzela w reprezentacji i dołoży jeszcze kilka bramek w pucharach, to ktoś zaoferuje za Niego dobre pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Rudnevs dobry na Nasza lige?
NIE ! On jest dobry tylko na LE, bo On poprostu chce sie wypromowac tutaj, i dać dzide czym predzej za granice. Dlatego w Naszej lidze jest tak cienki, a w LE strzela. Bo w Naszej lidze nikt go nie dostrzeże, gra na połowe umiejetnosci (żeby na tyle?) ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|