|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
^^ Człowieku nie tylko tu, ale wogóle -w kwestii stadionu nikt nie wie nic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na 10 kas wystarczy jedna do placenia karta, chcesz idziesz i placisz Gotowka, chcesz to karta . Taki wielki problem.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Widziałem przed chwilą że "szanowny" pan prezydent był w TVP Kraków. Mówił coś na temat hali? Bo tylko końcówkę widziałem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To chyba na to bezsensowne ogrodzenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To niekończące się budowlane pobojowisko widoczne na zdjęciu zaczyna mnie już przygnębiać. Pomyśleć, że gdyby nie było opóźnień, pewnie porządkowaliby teraz teren przy północnej :(
![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
ja zachodzę codziennie w głowe jak mógł ktokolwiek zakładać że stadion będzie oddany w całości 31.10.2010 roku . Basałaj w ostatnim wywiadzie załozył że stadion będzie gotowy na... czerwiec/lipiec 2011 . Optymista z niego... Jeśli elewacje zostawią w takim stanie ( co jest wielce prawdopodobne ) to będziemy mogli poszczycić się najbardziej "brutalnym" stadionem' jaki wybudowano w ostatnich latach w Europie . Jak oni chcą zrobic z naszego stadionu atrakcje dla turystów ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
stadion miał być oddany na puchary w zeszłym roku, czyli w połowie lipca...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Stadion miał być gotowy w pełni dnia 16 czerwca 2010 roku (trybuna zachodnia miała być oddana jako ostatnia).
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Tak jak atrakcją turystyczną jest słynna Jednostka Marsylska Le Corbusiera. Zawsze dobrze jest mieć coś " naj " ![]() Niektórzy twierdzą, że nie ważne jest jak się o Tobie mówi byleby mówiono. p.s. Oczywiście moja wypowiedź jest z przymróżeniem oka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piotr możesz mi naświetlić o co chodz i z tym najnowszym zleceniem prac Qumakowi? Wydawało mi sie że wszystko mieli już zlecone z poczatkiem stycznia? Chyba że mi się tylko wydawało.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
E, dorzucili ten fragment za 2,74mln i piszą o całości.
Chyba w listopadzie czy grudniu zlecono tą resztę za 20mln, nie wiem z jakiej paki ponownie o tym piszą. Mniej więcej dlatego takie są problemy z uruchomieniem sprzedaży biletów i karnetów przez internet, bo system jest zintegrowany ze stadionem i dopóki Qumak nie zrobi swojej roboty, dopóty klub nie uruchomi sprzedaży przez internet. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Poprawione krzesełka:
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Uważam, że nie ma sensu oddawac tego stadionu w calosci w pospiechu. Wiem, że mailbyc juz rok temu oddamy w 100%, jednak majac do wyboru jakies ubytki wynikajace z pospiechu w celu oddania stadionu w Marcu-Kwietniu, to wole aby stadion w calosci byl oddany 1 Lipca.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a ktoś się na budowie z czymkolwiek śpieszy ? Z takim tempem oni go nie ukonczą nawet 1 września . Robotnicy nie skończą go wcześniej , bo zostaną bez roboty , a kary jak widać nikt im nie ma zamiaru wlepić .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Dajcie już spokój tym "brutalnym" stadionem. Jest jaki jest. Ważne żeby był funkcjonalny i posiadał wszystko co musi mieć. A elewacje jak miasto znajdzie pieniądze to można zrobić za kilka lat. Teraz miasto na nic nie ma pieniędzy i już widzę jak robią elewację MIEJSKIEGO stadionu. Czy Wy nie możecie zrozumieć że to nie jest stadion Wisły tylko Miasta Krakowa ? I tyle w temacie.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Sa jakies oficiajlne sluchy kiedy wkoncu ten stadion oddzadza?
Ilez mozna robic klatki schodowe? Nierozumiem nic z tego... Klub traci na biletach bardzo duzo pieniedzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak oddadzą to się dowiemy, kolejna data oddania stadionu to 15 marca, ale śmiem twierdzić, że znowu jej nie dotrzymają.
Cytat:
Na trybunie zachodniej prowadzona jest wykończeniówka na wszystkich kondygnacjach. Jest bliżej ukończenia niż dalej, ale ciągle daleko. Radzę uzbroić się w cierpliwość, tak przynajmniej do maja, może dłużej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
PiotrG - widać, że wiesz o czym piszesz i znasz się na tym trochę. W takim razie wytłumacz mi dlaczego na Legii główną trybunę robi się od podstaw krócej niż u nas wykańcza już zbudowaną
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pomijając kwestie techniczne - na Legii nie ma kondygnacji podziemnej, nie budowano tam ścianek szczelinowych, gotowy był projekt wykonawczy, to przede wszystkim tam Polimex przynajmniej próbował dotrzymać terminu - od samego początku działano na 3 zmiany, a części dachu (dźwigary) leżały gotowe jeszcze przed zaczęciem budowy trybuny zachodniej.
Tam wcześniej już były uzgodnione kwestie wykonawców IT, a nie tak jak u nas wykonawcę IT na trybunie zachodniej wybrano po terminie jej zakończenia ![]() Dołóżmy do tego kombinatorstwo miasta (sprawa zrzucenia kosztów IT, telebimów, zaplecza północnej, wyposażenia itp na Wisłę) i mamy efekt. Brak nadzoru nad wykonawcą, burdel u inwestora i mamy taki oto efekt. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Oficjalnie to już rok temu oddali do użytku Obstawiam nieoficjalnie że ze wszystkimi duperelkami plus sprzątanie terenu wokół stadionu to grudzień 2011. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Co tu dużo mówić... Jak by było to zrobione po ludzku to w kontrakcie była by zaznaczona data oddania stadionu, wtedy firma spełniająca kontrakt by dołożyla wszelkich starań aby było nie na czas, a przed czasem, żeby dostać premie, a nie płacić kolejne kary...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mają tydzień na skończenie telebimów wg.drugiego juz terminu. Ciekawe czy skończą
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do kwietnia może zdążą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie to w maju ten stadion skończą,a na początku marca dostaniemy info ze kolejnego terminu nie dostrzymają z powodow x y i z...paranoja
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|