The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2011, 12:55
Myślę że gdyby dzisiaj mieli zagrać jeszcze raz te 3 mecz z z Norwegami , to na pewno nie powtórzyli by takich słabych wyników . Widać że drużyna z meczu na mecz lepiej funkcjonuje . Mamy wypracowany trzon zespołu , który zaczyna coraz fajniej się zazębiać w ofensywie .
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.02.2011, 13:05
Nie strzeliliśmy żadnej bramki z ataku pozycyjnego. Wszystko z kontry po przechwycie (dużych błędach rywali) plus Jaliens po rogu. Nadal gramy na stojąco i nie umiemy narzucić swojej gry w pomocy.
Takie wnioski ze skrótu odnośnie gry.

Nowy bramkarz Sergej Pareiko bardzo fajnie, że wychodzi do piłek dośrodkowywanych i umie wyjść sam na sam.

Bez Sobolewskiego i Siwakov'a mamy strasznie delikatną pomoc.
Mam nadzieję że białorusin i Chavez zagrają z arką.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 20.02.2011, 13:06
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, ze zagrali z amatorami w ostatnim meczu. Wysokie zwyciestwo napewno poprawilo nastroje, a z Norwegami czy Dunczykami moglby byc ostry oklep . Liga wszystko zweryfikuje.
Wątpie. Każda drużyna wybiegana i grająca pressingiem już na naszej połowie nas gniecie.

Tak wogóle to przed nami bardzo ważne okienko transferowe. Trzeba utrzymać Chaveza. Kupić lewego i prawego obrońce (lub środkowego jak Jaliens będzie grał na prawej obronie). Trzeba wykupić co najmniej Sivakova w pomocy lub kupić lepszego normalnego pomocnika, który umie zagrać do przodu i jest solidny w obronie plus ma dobre warunki fizyczne. No i do tego obowiązkowo napastnik w stylu Brożka lub Niedzielana, a najlepiej szybki Brożek.
Ostatnio edytowane przez prezes85 : 20.02.2011 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.02.2011, 13:40
A możesz mam napisać skąd te górnolotne wnioski?

P.S
Analizę gry Wisły i poszczególnych zawodników na podstawie 7 minutowego skrótu i to jeszcze w sparingu pominę milczeniem.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.02.2011, 14:30
Ma ktoś może informacje odnośnie kontuzji Cikosa? Będzie mógł grać z Arką?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.02.2011, 14:34
Raczej będzie, te wszystkie kontuzje to raczej stłuczenia/nadwyrężenia mięśniowe, więc nic szczególnie poważnego.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 20.02.2011, 14:35
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A możesz mam napisać skąd te górnolotne wnioski?

P.S
Analizę gry Wisły i poszczególnych zawodników na podstawie 7 minutowego skrótu i to jeszcze w sparingu pominę milczeniem.

Ja oglądałem wszystkie dostępne skróty z meczów, więc to dużo więcej niż 7 minut. W dodatku są to skróty najciekawszych sytuacji a nie potrafimy sklecić paru dokładnych podań.
Wszytskie zespoły łącznie z tymi jak tu wyżej czytam słabiakami miały sytuacje sam na sam z naszym bramkarzem.
Znów będziemy się odbijąć od muru druzyn z ekstraklasy i nadziewać się na kontry. A jak ktoś nas zaatakuje pressingiem w pucharach przyszlorocznych to bedzie kolejna porażka.

Nie mówie ze mistrza nie zdobędziemy, bo liga jest strasznie słaba, a Lech Poznań jest bardzo daleko.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.02.2011, 14:41
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Ja oglądałem wszystkie dostępne skróty z meczów, więc to dużo więcej niż 7 minut. W dodatku są to skróty najciekawszych sytuacji a nie potrafimy sklecić paru dokładnych podań.
Wszytskie zespoły łącznie z tymi jak tu wyżej czytam słabiakami miały sytuacje sam na sam z naszym bramkarzem.
Znów będziemy się odbijąć od muru druzyn z ekstraklasy i nadziewać się na kontry. A jak ktoś nas zaatakuje pressingiem w pucharach przyszlorocznych to bedzie kolejna porażka.

Nie mówie ze mistrza nie zdobędziemy, bo liga jest strasznie słaba, a Lech Poznań jest bardzo daleko.
Idz znaFco fudbolu pobaw sie klockami.
,
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2011, 14:41
Troche za wcześnie na takie wnioski. O pucharach nie ma co wspominać.
..
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.02.2011, 14:48

Dziękuję, nie mam więcej pytań.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.02.2011, 14:51

A ja patrząc na skróty zobaczyłem, że piłkarze wspaniale opanowali triki Mocą. Swoimi umysłami wpłynęli na decyzje przeciwników i stąd zrodziły się akcje dla Wisły.
To wspaniała wiadomość, bo jeżeli trochę jeszcze popracują, to będziemy mogli opanować kibiców rywala!
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.02.2011, 14:52
najbardziej boli to ze nie mamy napastnika na zmiane za Genkova
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.02.2011, 14:55

No no no EKSPERT ! z prawdziwego zdarzenia Oceniać drużynę po parunastu minutach Szacun.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.02.2011, 15:11
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
No no no EKSPERT ! z prawdziwego zdarzenia Oceniać drużynę po parunastu minutach Szacun.
ciekawe że na 2 stronach wszyscy oceniają drużynę czy tam poszczególnych zawodników na podstawie skrótu, ale oberwało się jednej osobie która akurat wyraziła się dość negatywnie

jestem raczej pozytywnie nastawiony po obejrzeniu skrótów , ale nasza gra obronna pozostawia dużo do życzenia . szczególnie bocznych obrońców .
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.02.2011, 15:13
Oberwału się bo nie można ocenić drużyny na podstawie skrótu meczu sprawingowego...tak samo Ci którzy wypowiadają się pozytywnie że idziemy na mistrza itp powinni się wstrzymać z oceną. Zagramy mecz z Arką, kilka następnych meczów to będziemy świętować i się podniecać albo narzekać. Poczekajmy ;P
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.02.2011, 15:14
E tam. Są tacy eksperci, którzy oceniają naszą ligę jako żenująco słabą, a nie widzieli w sezonie ani jednego pełnego spotkania.

Co do relacji ze sparingów Wisły to napiszę tylko jedno słowo: Melikson
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 20.02.2011, 15:15
Karherop napisał(a):Wyświetl post
ciekawe że na 2 stronach wszyscy oceniają drużynę czy tam poszczególnych zawodników na podstawie skrótu, ale oberwało się jednej osobie która akurat wyraziła się dość negatywnie

jestem raczej pozytywnie nastawiony po obejrzeniu skrótów , ale nasza gra obronna pozostawia dużo do życzenia . szczególnie bocznych obrońców .
Gra w obronie nie jest piękna , no ale lepiej to wygląda niż na początku rundy jesiennej.

W lecie musi przynajmniej dwóch bocznych obrońców przyjść.

Trzeba grać tym co jest bo innego wyjścia nie ma.

Po za tym przygotowania oceniam pozytywnie.

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.02.2011, 15:19
emj10 napisał(a):Wyświetl post
E tam. Są tacy eksperci, którzy oceniają naszą ligę jako żenująco słabą, a nie widzieli w sezonie ani jednego pełnego spotkania.

Co do relacji ze sparingów Wisły to napiszę tylko jedno słowo: Melikson
Że dobrze wypada, czy że raczej rozczarowywuje?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.02.2011, 15:20
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Że dobrze wypada, czy że raczej rozczarowywuje?
To pierwsze.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 20.02.2011, 15:29
Co do Meliksona to akcja od 0:16 sec do 0:26 sec http://www.youtube.com/watch?v=MreJ9...&feature=feedu

Miodzio

Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2011, 15:51
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Co do Meliksona to akcja od 0:16 sec do 0:26 sec http://www.youtube.com/watch?v=MreJ9...&feature=feedu

Miodzio
Tak tak... juz ci za przeproszeniem ch*j stanoł, przestańcie sie podniecać, nie widze zadnego miodzia w tej akcji, ba powiem wiecej, jak to jest miodzio to nawet wojtas łobodziński gra cały ól.

Spokojnie, bez przesady bo możecie być szybko sprowadzeni na ziemię jak zobaczymy naszych w meczach z arką na przykład. Oby było dobrze ale nie ma zadnej pewności tylko przeczówania po filmikach z youtube z meczu z kelnerami.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.02.2011, 15:56
Tak. Łobodziński potrafi urwać się w środku pola i zagrać prostopadłą piłkę.
Co nie oznacza, że to akcja jak Messi czy Ronaldo. Niezłe zagranie po prostu.
Dyskusja jest wybitnie spolaryzowana. Jedni uważają, że zje nas Podbeskidzie, reszta jest pewna awansu do LM. Ogarnijcie się, bo wszystko zweryfikuje boisko. Z pewnością jest lepiej niż podczas obozu w Hiszpanii, ale wszyscy wiemy, że jest sporo rzeczy do poprawki. Tym bardziej, że nie zagraliśmy jeszcze naszym optymalnym ustawieniem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.02.2011, 15:56
oglądnijcie sobie filmik jak Szawle pojechaliśmy ...miodzio
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 20.02.2011, 16:00
sorin320 napisał(a):Wyświetl post
Tak tak... juz ci za przeproszeniem ch*j stanoł, przestańcie sie podniecać, nie widze zadnego miodzia w tej akcji, ba powiem wiecej, jak to jest miodzio to nawet wojtas łobodziński gra cały ól.

Spokojnie, bez przesady bo możecie być szybko sprowadzeni na ziemię jak zobaczymy naszych w meczach z arką na przykład. Oby było dobrze ale nie ma zadnej pewności tylko przeczówania po filmikach z youtube z meczu z kelnerami.
Ojej mi nie stanął ch*j może tobie (Stanoł) jak napisałeś tego posta po za tym nie musisz się chwalić

Nawet trochę optymizmu nie można wnieść bo od razu ktoś się przy.......i.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 20.02.2011 o godz. 16:03.

Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.02.2011, 16:02
Heh no rzeczywiście Mały strzelił w okienko. Tylko ktoś je zawiesił metr niżej...
Panowie z oficjalnej też się podniecają, a jakoś nikt im tego nie zarzuca.

Guła mimo dwóch bramek (trochę przypadkowych) i asysty, to zawinił przy bramce - głupia strata i w sytuacji z filmiku w 5:15, kiedy Genkov mu ładnie odegrał, niepotrzebnie czekał jak mu piłka wejdzie na prawą nogę. Strzał z pierwszej piłki z lewe nogi i bramka. Także w dalszym ciągu widać w jego grze nierówność i na wiosnę chyba go nie zobaczymy w pierwszej jedenastce.
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2011, 16:04
okej. ja tylko chce ostudzić niektórych entuzjazm zeby potem nei bylo zdziwienia wielkiego ze nasza nowa barca gra jak zwykle. Nie mówie ze nei ma nadziei itd, przyszli nowi zawodnicy wydaje sie ze nieźli, ale na to potrzeba czasu.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 20.02.2011, 16:12
Nie krytykowałem drużyny po meczach z Norwegami ani nie krytykuje teraz. Jesteśmy słabi od ostatnich 5 lat i tyle. Lech czy Polonia na papierze maja lepsze składy. Legia jeśli wypali ten Czech też jest lepsza. Jeśli nie wygramy pierwszych 5 meczów ze słabymi rywalami i nie bedzie mieć farta jak w poprzedniej rundzie z druzynami mocnymi to załapiemy sie co najwyzej na lige europejska.

Owszem Melikson czy Genkov fajne transfery, ale to są uzupełnienia po ubytkach z dawnych (Szymkowiak) i ostatnich lat (Brożek). Jak druzyna grająca o mistrza szanujacej sie ligi może nie mieć praego i lewego obrońcy czy drugiego napastnika?
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.02.2011, 16:19
Nie krytykowałem drużyny po meczach z Norwegami ani nie krytykuje teraz. Jesteśmy słabi od ostatnich 5 lat i tyle. Lech czy Polonia na papierze maja lepsze składy. Legia jeśli wypali ten Czech też jest lepsza. Jeśli nie wygramy pierwszych 5 meczów ze słabymi rywalami i nie bedzie mieć farta jak w poprzedniej rundzie z druzynami mocnymi to załapiemy sie co najwyzej na lige europejska.

Owszem Melikson czy Genkov fajne transfery, ale to są uzupełnienia po ubytkach z dawnych (Szymkowiak) i ostatnich lat (Brożek). Jak druzyna grająca o mistrza szanujacej sie ligi może nie mieć praego i lewego obrońcy czy drugiego napastnika?
Nic, tylko się powiesić.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.02.2011, 16:22
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Nic, tylko się powiesić.
Ma ktoś jakąś propozycję
Bo normalnej liny nie mam w domu.
Kabel od żelazka da radę?
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 20.02.2011, 16:28
bo to jest tak ze jesli Wisla zaczyna grac lepiej to i tak zawsze jest slabo. Nie wazne ze zaczynaja grac z pierwszej pilki i strzelaja bramki bo to jest zwykly fart i nic wiecej
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów