|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
po pierwszej połowie nie spodziewałem się niczego konkretnego po Arsenalu, a tu taka niespodzianka
Szeczęsny myśle że przy bramce zachował sie prawidłowo, wyszedł skrócił kąt. Czasem i takie bramki wpadają Przy innych sytuacjach brak umiejętności rekompensowało duże szczęście.kurde już odzwyczaiłem się od tego że piłkarze potrafią zapieprzać całe 90 minut. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Brawo Arsenal,cwaniaczki z Barcelony pokonane!!!
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Taką bramkę w krótki róg to chyba Dolha z Legią wpuścił, tak mi się to skojarzyło.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O wyższości ligi angielskiej nad pseudo ligą hiszpańską cz. 1
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Powiem tak - Jack Wilshere w przeciągu 2-3 lat wyrośnie na najlepszego zawodnika na swojej pozycji w Europie. Chłopaczek ma 19 lat, a już nakrył czapką Busquetsa i Iniestę. Niesamowita przyszłość przed nim.
Jednak Man Of The Match IMHO to Laurent Koscielny. Nie do przejścia w obronie, pierwszy raz widziałem, żeby ktokolwiek potrafił zdominować Messiego. Mając w pamięci mecz z Newcastle przecierałem oczy, czy to aby na pewno ten sam zawodnik. Epicki mecz, czasem fajnie popatrzyć na piłeczkę na poziomie. Tylko te szaliki AFC... ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Arsenal mógł strzelić zdecydowanie więcej niż 2. Ten Bednter czy jak mu tam powinien podawać. Na końcu Arszawinowi się już nie chciało dokładnie podać. A Barca już rękawami oddychała pod koniec. Pierwszego gola zawalił Clichy, bo złamał linie spalonego. Valdesa zawsze uważałem za kiepskiego i gra tylko dlatego, że jest wychowankiem. W tym meczu to udowodnił, pierwsza bramka kompromitacja na tym poziomie, druga, jak można ustawiać się za swoimi zawodnikami ? W tej minucie raczej strzelający nie będzie ryzykował przebijanie się przez obrońców tylko walił w światło bramki.
Ogólnie mecz bardzo mi się podobał. I to kolejny mecz potwierdzający tezę : Atakuj Barcelonę, nie będą wiedzieli co się dzieje. Wcześniej zrobił tak Inter i wygrał 3:1. Mógł wyżej tylko siadł, teraz udowodnił to Arsenal, też mógł wyżej tylko czasu zabrakło. Ale nie można zaprzeczyć, że Barca jak gra piłką to często aż same ręce składają się do braw. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Rewanż będzie arcyciekawym meczem. bo Arsenal to drużyna wyjątkowo nieobliczalna. Mogą pojechać i dostać 0:5, a mogą pojechać i tam wygrać. A Barca u siebie to tez inna drużyna niż na wyjazdach, zwłaszcza w Lidze Mistrzów. żeby nie było: sezon 08/09 (wyniki na wyjazdach w fazie pucharowej): Lyon 1:1, Bayern: 1:1, Chelsea 1:1, sezon 09/10: Stuttgart(!): 1:1, Arsenal: 2:2, Inter: 1:3. Jak widać Barca nie wygrała ANI JEDNEGO meczu w fazie pucharowej na wyjeździe. Więc spokojnie z tym fetowaniem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
I bardzo dobrze się stało. Trzymam kciuki w rewanżu i mam nadzieję, że tym samym Barca wyleci z LM
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wygrala druzyna, ktora wlozyla w to spotkanie wiecej serca. Barcelona poraz kolejny po strzeleniu bramki, grala jak uspiony lew, a Arsenal od zeszlego sezonu zrobil kolosalne postepy. W rewanzu moze wydarzyc sie wszystko
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Z tym że troche szacunku Barcelonie się należy, przyznać trzeba że jabyś się nie nastawił na gre z Barcą, zawsze trzeba polegać nieco na szczęściu. Bo nie da się wyeliminować sytuacji podbramkowych przeciwko barcelonie, wpadnie jedne gol potem drugi, i pokonanie ich graniczy z cudem. Ale fakt że przyczyną większości golead jest to że ndrużyny nie podejmują z nimi walki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mógł by ktoś powiedzieć co powiedział Szczęsny do Kołtunia w studiu po meczu Arsenalu. Coś pojechał z nim podobno
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Powiedzial mniej wiecej cos takiego ze nie mial zaufania do jego tworczosci gazetowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Piekny meczyk byl, Barca ospale wyszla na 2 polowe, dziwie sie Gurdioli ze zdjal Ville przy 1:0, tak sie nie robi
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dawno nie oglądałem tak dobrego meczu. Barcelona gra niesamowicie - super zdyscyplinowana taktycznie, a do tego bawi się grą w piłkę, jej zawodnicy są w stanie grać ostrym pressingiem w 1, 30, 60 i 90 minucie.
A Arsenal... Najładniej grająca angielska drużyna zagrała wielki mecz. Nie dawałem im wielkich szans z Barceloną, tymczasem wygrali i to zasłużenie. W zasadzie wszyscy zawodnicy zagrali na świetnym poziomie - Van Persie, który okropnie zawiódł w I połowie (zmarnował 200% sytuację), zrehabilitował się w pełni w II połowie. Song, mając kartkę na koncie wytrzymał na boisku do 68 minuty - ryzykował, ale w granicach rozsądku. Niesamowity Wilshere, świetny Kościelny i Clichy, superrezerwowy Arszawin - można tak wymieniać. Młody Szczęsny może nie był zbawcą Arsenalu, ale nic nie zawalił. Wszystkie interwencje miał pewne, widać było olbrzymie zaufanie do niego wśród kolegów. Nie boi się rzucić po trudną piłkę, jest silny psychicznie. Ciekawe, jak będzie się toczyła jego kariera ma zadatki na wielkiego bramkarza. PS. Aha - faworytem jednak nadal Barca, bo ciężko uwierzyć że Arsenal jest w stanie zagrać taki mecz na Camp Nou. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Jak Arsenal miał przed dwumeczem powiedzmy 20-25% szans na awans tak teraz ma około 40-45%. Jak pisałem wcześniej. 1:2 to wynik, który często drużyny nadrabiają, a Barca niestety już trzeci sezon i ANI JEDNEJ wygranej w fazie pucharowej na wyjeździe. A Barca na Camp Nou jest piekielnie mocna i nie zwykła tam nie wygrywać. Nie wierzę też by mogli zagrać jeszcze tak słabą połowę, jak zagrali w drugiej. |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Podejrzewalem ze nawrzucali mlodemu Szczesnymu za strate gola ( kanał) a Tata Szczesny sie oburzyl ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Barcelona na nikim nie robi wrażenia w Anglii. Tam się gra agresywnie i do końca bez względu kto jest rywalem. Mowa trawa. Arsenal napierał niesamowicie do tego z niezwykłą pomysłowością i wystarczyło. Tyle i aż tyle.
Co do rewanżu. Szanse oceniam 50 na 50. Arsenal ma wybitnych zawodników umiejących zagrać technicznie i zdyscyplinowanie taktycznie oraz nie obca im jest twarda walka. To może być kluczowe w rewanżu. Piłkarsko Arsenal jest silny i w równej walce da radę. Niemniej Barcelona musi wygrać,bo gdzieś trzeba znaleźć kasę na spłatę kredytu, który został zaciągnięty na wypłaty dla piłkarzy Dumy Katalonii. A gdzie jej szukać jak nie w LM i turnee po Chinach i innych Japoniach. Zrobią wszystko aby wygrać. Kołtoń to dziwny gość. Szczęsny mówi,że jakby Valdes stał blisko słupka przy strzale Fabregasa to co najwyżej odbiło by mu się od kolana. A Kołtoń,być może.....Co za gość. Facet zdobywa MP z kilkoma klubami a ten podważa jego słowa. Typowe dla zakompleksionych ludzi.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.02.2011 o godz. 13:02.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Pasjonujący rewanż przed nami i każde rozstrzygnięcie jest możliwe.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Caly Arsenal - taki jaki uwielbiam, grajacy w drugiej polowie lepiej niz w pierwszej. Szansa na awans w rewanzu jest i to spora - wiedziałem, ze Arsenal jest jedna z niewielu druzyn, ktora moze zatrzymac Barcelone. Mam nadzieje, ze stanie sie to takze w rewanzu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Skróty live z ostatnich meczy, nSport, ~5min, ~50 mega, komentarz live, zapraszam do pobierania
![]() Milan vs Tottenham http://www.multiupload.com/7SK2MCSKRI Valencia vs Schalke http://www.multiupload.com/VYJ56LKH5M Arsenal vs Barcelona http://www.multiupload.com/ILMQ4P4UZQ AS Roma vs Szachtar Donieck http://www.multiupload.com/8VQ6XM3JSJ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze? Do dzisiejszego dnia w to jeszcze nie wierze.
Nie ma Squilaciego- jest świetna gra i dobry wynik ![]() Mam nadzieję, że Wenger (taktyk kiepski) nie będzie bronił tzw. Częstochowy, tylko zagrają tak jak w pierwszym meczu. A jak nie, to skutecznie z kontry. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Chyba nie powiesz mi, że ograli Barce atakiem pozycyjnym. Nie było to murowanie bramki w stylu Interu, ale obrona na całej szerkości i długości swojej połowy.Ostry pressing. Może nawet chcieli przejąć inicjatywę, ale wiadomo, że ciężko to uczynić z Barceloną. Nie ma chyba drużyny co jest w stanie narzucił Barcelonie swój styl gry. Jedynie można liczyć na pressing i szybkie kontry zaraz po odzyskaniu piłki. Tak właśnie grał Arsenal, i świetnie mu to wychodziło. Do tego dołożyli bezbłędną grę w obronie i osiągneli dobry wynik. Ale czy uda im się powtórzyć drugi raz tak perfekcyjny występ? Wątpię. Myśle, że Barcelona też będzie bardziej skuteczna w swoich akcjach. Jedno jest pewne, czeka nas fantastyczny rewanż. Bo Arsenal nie potrafi murować bramki w 9 zawodników, dlatego będzie się odgryzał. Ważne będzie kto pierwszy strzeli bramkę. Dobry mecz będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pełka to jest w ogóle obecnie najlepszy polski komentator ogólnodostępnej telewizji. Do Laskowskiego z C+ mu spoooro brakuje, ale Szpakowskiego i Iwańskiego czy Borka to wciąga nosem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kalinowski rzeczywiście fatalny, ale posłuchaj sobie Ryczela, zajebiście się z nim szlagiery w LM ogląda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co się stało Szczęsnemu z ręką że zszedł? akurat na chwilę wzrok odwróciłem i nie zauważyłem...
![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
niestety guzik Barca zrobi.
Arsenal ustawił znakomicie obronę i będzie nie do przejścia (obym się mylił). ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|