The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2011, 10:15
Arked napisał(a):Wyświetl post
Co ty mi tu człowieku piszesz o jeżdżeniu po Polsce. Całe dzieciństwo i wczesną młodość spędziłem na wsiach bądź w małych miasteczkach. Z racji ukończonych studiów widziałem każdy zakamarek Polski i dobrze wiem jak to wszystko wygląda (i wyglądało 15 lat temu). Nie wywodzę się z bogatej rodziny i nie mam zaburzonego obrazu rzeczywistości. Być może mamy inną definicję biednego kraju. Dla mnie biednym krajem jest na przykład Ukraina. Po wizycie w tym kraju (w tym na wsiach i małych miasteczkach) naprawdę doceniłem to co mamy w Polsce. Powiedz przeciętnemu Ukraińcowi, Mołdawianinowi czy Albańczykowi (nie wspomnę o krajach poza Europą), że Polska jest biedna to Cię wyśmieje. A slumsy i dziury zabite dechami są wszędzie, nawet w bogatych Stanach więc to nie najlepszy argument.

Polska nie jest idealna, wiele rzeczy wymaga reform i zmian ale nie jesteśmy krajem biednym i zacofanym. Jesteśmy wyraźnie powyżej światowej średniej. Z wielu rzeczy można być niezadowolonym ale szanujmy się i doceniajmy to co mamy. Tyle ode mnie bo to totalnie nie na temat...
Wolalbym zebys porownywal Polske jednak w gore nie w dol. Moge ci odpowiedziec w tym samym stylu, powiedz przecietnemu obywatelowi Anglii, Danii, Francji czy Norwegiii ze Polska jest krajem bogatym to cie wysmieje.
Poziom zycia powinno sie mierzyc nie jakimis sztucznymi wskaznikami typu pkb tylko podstawowymi sprawami za jakie odpowiedzialne jest panstwo. Bezpieczenstwo, sluzba zdrowia, edukacja, energetyka, podatki, poziom korupcji, sprawnosc urzedow, infrastruktura itp. Przynajmniej 5 jesli nie 6 z tych 8 czynnikow sa na poziomie katastrofalnym. Porownac sie mozna i do Poludniowego Sudanu zeby sie utwierdzic w przekonaniu ze inni maja gorzej, tylko czy to skroci kolejke do lekarza na najprostsze badanie EEG z pol roku do jednej godziny?

Siwy to ze tam sa korki na autostradach swiadczy tylko o tym ze pol Europy ma ferie i jedzie na narty. Jak chcesz zobaczyc co to jest naprawde konkretny korek to jedz do Tokio, Miami albo innego Waszyngtonu. Szesc i osiem pasow nie pomaga.
Ale fajnie ze dostrzegasz problem waskich autostrad, zwlaszcza w kontekscie budowy w Polsce praktycznie samych dwupasmowych odcinkow. Przynajmniej sie nie zdziwisz jak juz bedziesz stal w korku pod Lodzia czy Warszawa.
WISŁA PANY !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.02.2011, 11:10
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
ja się przejechałem w ostatni weekend tymi wspaniałymi autostradami, tyle że na Zachodzie.

Nic dziwnego, że Niemcy mają darmowe autostrady ;-) Mogliby sobie dostosować ilość pasów ruchu do natężenia na drodze, bo stanie w korkach co 200 km do przyjemności nie należy ;-)
Kiedy nie jadę do Hamburga, a jeżdżę kilka razy do roku to zwykle trafiam na 2-3 takie korki między końcem ringu w Berlinie, a Hamburgiem. Część autostrady jest zawsze rozkopana i są wielokilometrowe zwężenia. Ze dwa razy stałem też w kilkukilometrowym korku na autostradzie między Hamburgiem, a Lubecką. Ostatnio w drodze do Paryża w godzinach szczytu staliśmy prawie 2h w okolicach Frankfurtu n. Menem. Jak dla mnie to norma w Niemczech. Kto nie jeździ ten nie wie, że to nie są wyłącznie drogi gdzie średnia prędkość sięga 200 km/h
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.02.2011, 11:56
Jak przejeżdżasz obok dużego miasta w godzinach szczytu to nic dziwnego że stoisz w korku, tylko tam masz informację w radiu (nie ważne jakiej stacji słuchasz) o tworzących się korkach i masz możliwość ich ominięcia albo przeczekania na jakiejś stacji.

Nie rozumiem o czym ten fakt ma świadczyć? Czy temat korków na autostradach w Niemczech ma usprawiedliwić brak autostrad w Polsce? W Niemczech jest 40 000 000 samochodów.

orzeu napisał(a):Wyświetl post

Siwy[...] fajnie ze dostrzegasz problem waskich autostrad, zwlaszcza w kontekscie budowy w Polsce praktycznie samych dwupasmowych odcinkow. Przynajmniej sie nie zdziwisz jak juz bedziesz stal w korku pod Lodzia czy Warszawa.
Dodajmy że nie za darmo, jak w Niemczech

Właśnie Szeinfeld z PO straszy jaki to byłby deficyt gdyby rządził PiS. Pokazał czerwone słupki i zadowolony. Czy tym baranom naprawdę sie wydaje ze ludzie to debile. A obok stoi rzecznik Tomczykiewicz i kretyńsko się uśmiecha. Do tych pustych łbów chyba rzeczywistość nie dociera, wydaje im sie ze uda im się otumanić ludzi jak w 2007. Biedni przeżyją ciężki szok i znów rudy cudak będzie wzywał do nieposłuszeństwa, a skłócającym naród będzie Kaczyński. Tylko ze tym razem nikt się na te farmazony nie nabierze.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.02.2011 o godz. 12:43.
Hej Nasz TS !!
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.02.2011, 13:00
Widzę że bączki przypadły wam do gustu.

Mam więc pytanie do was drodzy krytycy: co byście sami zaproponowali jako gadżety?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.02.2011, 13:04
Młotki, a dokładnie tyle młotków ile było wyborców PEŁO.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.02.2011, 13:10
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Młotki, a dokładnie tyle młotków ile było wyborców PEŁO.
Dobre, bardzo dobre. Czapka z głowy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Drozd
Senior Member

Stary 17.02.2011, 13:28
Jak to co miniaturowe popiersia Tuska )

A na poważnie, turyści z Europy kupują w cepelii nie bączki tylko rzeźbione bociany. Takie duze ptaki które przynoszą dzieci i na pewno są bardziej polskie niż bączki.
Hej Nasz TS !!
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.02.2011, 14:02
Wolalbym zebys porownywal Polske jednak w gore nie w dol. Moge ci odpowiedziec w tym samym stylu, powiedz przecietnemu obywatelowi Anglii, Danii, Francji czy Norwegiii ze Polska jest krajem bogatym to cie wysmieje.
Poziom zycia powinno sie mierzyc nie jakimis sztucznymi wskaznikami typu pkb tylko podstawowymi sprawami za jakie odpowiedzialne jest panstwo. Bezpieczenstwo, sluzba zdrowia, edukacja, energetyka, podatki, poziom korupcji, sprawnosc urzedow, infrastruktura itp. Przynajmniej 5 jesli nie 6 z tych 8 czynnikow sa na poziomie katastrofalnym. Porownac sie mozna i do Poludniowego Sudanu zeby sie utwierdzic w przekonaniu ze inni maja gorzej, tylko czy to skroci kolejke do lekarza na najprostsze badanie EEG z pol roku do jednej godziny?
Orzeu, jedyne o co mi chodzi to sformułowanie "Polska jest biednym i zacofanym krajem". Nigdzie nie napisałem, że jesteśmy krajem bogatym(!). W moim rozumowaniu nie jesteśmy ani biednym krajem, ani bogatym. Specjalnie nie porównywałem nas to jakichś zupełnie odległych krajów gdzie panuje nędza więc nie potrzebnie zarzucasz mi tendencyjność. Co do reszty twojego posta to są same fakty ale czy to znaczy, że jesteśmy biednym i zacofanym krajem? Oczywiście, że należy równać do góry (zachód Europy itp.) ale nie należy zapominać, że jest wiele państw nawet w samej Europie które są pod względem rozwoju 20 lat za nami.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.02.2011, 14:27
Cytat:
Mam więc pytanie do was drodzy krytycy: co byście sami zaproponowali jako gadżety?
Żubrówkę w żubranku.
Marszałek
Senior Member

Stary 17.02.2011, 14:42
Arked. Sformułowanie "biedny i zacofany kraj" pasuje jak ulał do Polski. Już Ci tłumaczę czemu, chociaż wcześniej kilka osób idealnie wytłumaczyło w czym rzecz. Jednak idzie o sformułowanie użyte przez mnie to muszę się do niego odnieść.

W każdych klasyfikacjach ten slaby rząd z butą porównuje nas do Irlandii,Francji, Anglii, Grecji, Hiszpanii,Włoch jak to super wypadamy na ich tle. Jakie to PKB mamy super i w ogóle zielona wyspa szczęśliwości. Tyle,że na tle tych państw, których tak super wypadamy jesteśmy biednym i zacofanym krajem.Porównujmy całość a nie tylko PKB. PR i zaklinanie rzeczywistości nic tu nie da,trzeba zachować zdrowe proporcje.To,że mamy papierowe wyższe PKB to oznacza,że jest u nas lepiej niż w Hiszpanii, Niemczech lub Austrii? Na co to PKB ma przełożenie? Ogłasza się wszem i wobec z dumą ,że oto w czasach kryzysu nasze PKB jest większe, lepsze, kolorowsze od Irlandzkiego, Belgijskiego, Niemieckiego... No to wystarczy zobaczyć jaki jest poziom życia w tych krajach mimo słabego PKB, kryzysu a jaki u nas. O poziomie rozwoju infrastruktury nie będę wspominać,bo nie ma nici porównawczej. PKB,PKB, specjalnie się tego uczepiłem,tak samo jak zrobili to przygłupi politycy, którzy mają pewne cyferki na ukazanie tego jak to super u nas jest. Nie,nie jest super. Wystarczy wyłączyć TV i wyjść z chaupy.

Liderem, jak już musimy gdzieś być liderem to może jesteśmy na tle Ukrainy, Gruzji,Rumunii,Bułgarii,Czarnogóry, Serbii,Albanii, Chorwacji, Mołdawii,Macedonii, Bośni. A są to okrutnie biedne kraje i strasznie zaniedbane z wyłączeniem Chorwacji.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
emj10
Senior Member

Stary 17.02.2011, 15:10
Jeśli już chcecie porównywać wzrost PKB to lepiej spojrzeć na PKB per capita gdzie mamy 44 miejsce (za Słowacją, Czechami, Słowenią i Cyprem), albo na miernik HDI, gdzie zajmujemy 41 miejsce (za Słowacją, Węgrami, Czechami, Słowenią i Cyprem) kwalifikując się do krajów bardzo wysoko rozwiniętych, albo jeszcze na miernik MPI (wskaźnik ubóstwa), gdzie zajmujemy 41 miejsce (za Słowacją, Węgrami, Słowenią, Czechami, Cyprem i Estonią) również kwalifikując się do krajów bardzo wysoko rozwiniętych.

W skrócie nie ma się zupełnie z czego cieszyć i najpierw zajmijmy się tym, aby "dogonić i uciec" Czechom, czy Słowakom, a dopiero później myślmy o gonieniu Hiszpanów, czy Włochów.
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.02.2011, 15:17
Marszałek, mój wywód nie ma żadnego politycznego zabarwienia i nie interesuje mnie co mówi rząd. Jest to raczej spór słownikowy. Widocznie zupełnie inaczej rozumiemy pojęcie "biedny i zacofany kraj". Jest to na pewno pojęcie względne i stąd bierze się brak zrozumienia między nami. Dla mnie Polska jak na dzień dzisiejszy jest krajem po prostu przeciętnym ale na pewno nie biednym i zacofanym (na tle świata czy nawet Europy).

PS: PKB (per capita) wyższego od Hiszpanii, Niemczech i Austrii to my nie mamy... chyba chodziło ci tutaj o stopę wzrostu PKB... Nie ważne bo nie w tym tkwi moim zdaniem sedno naszego sporu.

Edit: emj10, nie ma się z czego cieszyć? Moim zdaniem jest wręcz przeciwnie. Biorąc pod uwagę z jakiego pułapu zaczynaliśmy i z jakim problemami musieliśmy się mierzyć przez ostatnie 20 lat jest całkiem nieźle...
Ostatnio edytowane przez Arked : 17.02.2011 o godz. 15:19.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Marszałek
Senior Member

Stary 17.02.2011, 15:27
O stopę wzrostu rzecz jasna mi chodziło.
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 17.02.2011, 15:32
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio w drodze do Paryża w godzinach szczytu staliśmy prawie 2h w okolicach Frankfurtu n. Menem. Jak dla mnie to norma w Niemczech. Kto nie jeździ ten nie wie, że to nie są wyłącznie drogi gdzie średnia prędkość sięga 200 km/h

to chyba tą samą trasą jeździmy ;-)
emj10
Senior Member

Stary 17.02.2011, 15:56
Z jakiego pułapu zaczynaliśmy? No właśnie. To był całkiem przyzwoity poziom na tle sąsiadów. Kraj cinkciarzy i kombinatorów, ale nie było aż takiej bidy w Polsce.

Ja natomiast pamiętam jak wyglądały miasta słowackie w połowie lat 90-tych (Koszyce, Svidnik, czy Presov) i wiem jak wyglądają te miasta teraz. Wtedy to była przepaść między większymi miastami w Polsce, a słowackimi miastami. Powiedziałbym, że normalnie trzeci świat. Teraz nie dość, że Słowacy nas dogonili to w pewnych aspektach są już przed nami co można stwierdzić nie tylko na podstawie przetoczonych przeze mnie wskaźników.

O miastach węgierskich nie muszę mówić, bo oni prawie zawsze byli przed nami w kwestiach infrastruktury i zamożności przez ostatnie lata, a dopiero teraz zaczynają mieć problemy od kilku lat i to na własne życzenie.

Jeszcze dobrym przykładem jest Ukraina. Swego czasu jeździłem tam co roku i wiem jak zmieniały się miasta w latach 90-tych. Jak dobrze pamiętam pierwszy raz byłem tam w 1995 roku z rodzicami i do dziś pamiętam tą słynną trumnę, którą przewoził ktoś na dachu swojego samochodu, nalewanie paliwa do plastykowych butelek, podnoszenie samochodu na lewarku, i przechylanie go na bok, aby zmieściło się więcej paliwa w baku, łapówki jakie brali celnicy za wjazd do kraju, odprawę celną która trwała ze 2h, siostrę zamkniętą w łazience na granicy, gdzie zamiast ubikacji były dziury gorsze niż w kiblach na stadionie XX-lecia, totalny chaos na drogach wjazdowych do Lwowa, nieprzestrzeganie przepisów ruchu drogowego, czyli wolną amerykankę na drogach, brudne i zagłodzone dzieci które biegały w centrum Lwowa, bo chciały coś do jedzenia, sposób sprzedawania mięsa w hali kupieckiej we Lwowie, gdzie można powiedzieć, że nie istniały żadne zasady higieny i wszechobecną biedę. Dla mnie wtedy jeszcze małego chłopaka to był naprawdę szok.

Przejedź się teraz na Ukrainę, różnica kolosalna. Większość krajów ościennych zrobiła w ciągu ostatnich 20 lat o wiele większy postęp od nas. Pytanie tylko dlaczego? Ja znam odpowiedź.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.02.2011 o godz. 16:04.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.02.2011, 16:05
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Widzę że bączki przypadły wam do gustu.

Moherowe berety albo drewniane pochodnie
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 17.02.2011, 17:32
AS82 napisał(a):Wyświetl post

pochodnie z czasów kiedy wstępowaliśmy do UE - wtedy sporo pochodni płonęło w nocy z 30 kwietnia na 1 maja. Ze swej strony proponuje dowód babci

Tiry już nie stoja an granicy chyba od kilku tygodni ,
a to ciekawostka
Ostatnio edytowane przez sambo : 17.02.2011 o godz. 17:42.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.02.2011, 17:34
Pomarańczową myckę, kij do golfa, pickelhaubę z napisem "hełm dziadka", maskotkę niedżwiadka trzymającą pod pachą małego Donalda.
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.02.2011, 19:58
http://www.youtube.com/watch?v=DDT8T...eature=feedlik

Ale były kiedyś świetne programy publicystyczno-polityczne! Te gadające głowy, lisy, żakowskie, olejniki co teraz są to kompletne dno w porównaniu z tym!
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Siwy_89
Senior Member

Stary 17.02.2011, 22:08

Siwy to ze tam sa korki na autostradach swiadczy tylko o tym ze pol Europy ma ferie i jedzie na narty.
A, no to chyba że tak ;-)

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak przejeżdżasz obok dużego miasta w godzinach szczytu to nic dziwnego że stoisz w korku
A, no to chyba że tak ;-)

Drozd napisał(a):Wyświetl post
W Niemczech jest 40 000 000 samochodów.
Dlatego mówię, że powinni sobie dostosować ilość pasów ruchu do natężenia na drogach.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 17.02.2011 o godz. 22:25.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2011, 22:52
Marta Kaczyńska wystartuje w Wyborach do Sejmu ?
http://www.tvn24.pl/0,1693130,0,1,1-...wiadomosc.html

Dubienieckiemu potrzeba forsy, utrzymanie Porsche kosztuje
http://www.se.pl/multimedia/galeria/...ezdzi-porsche/
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.02.2011 o godz. 23:22.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.02.2011, 23:02
Ten Dubienicki to jakiś pokerzysta ?
Bo takie zagrania w kierunku Jarosława Kaczyńskiego

Cytat:
Marta Kaczyńska powinna dostać "jedynkę", jeśli by tylko tego zapragnęła i wszystko, co jest jej potrzebne. W PiS nie może być dyskusji, czy Marcie Kaczyńskiej należy się miejsce na listach, czy nie. To Marta Kaczyńska oznajmia określone fakty, które powinny zostać wykonane.
dosyć ryzykowne są , żeby nie napisać samobójcze politycznie.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.02.2011, 23:49
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Dubienieckiemu potrzeba forsy, utrzymanie Porsche kosztuje
http://www.se.pl/multimedia/galeria/...ezdzi-porsche/
a co Cię to obchodzi?
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2011, 23:55
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
a co Cię to obchodzi?
nic mnie to nie obchodzi,poprostu śmiac mi sie chce jaki ten Dubieniecki ma tupet i takim tonem zwraca sie do Jarosława
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.02.2011 o godz. 23:59.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.02.2011, 00:13
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przejedź się teraz na Ukrainę, różnica kolosalna. Większość krajów ościennych zrobiła w ciągu ostatnich 20 lat o wiele większy postęp od nas. Pytanie tylko dlaczego? Ja znam odpowiedź.
Z Ukrainą się nie zgadzam - oni są dobre kilka/naście lat wstecz.Politycznie przerobili to co my 18? lat temu.Gospodarczo i ekonomicznie to ruina(w porównaniu do nas), pomijam już kwestie tzw wolnościowe gdzie bliżej im do Rosji niż do nas.
A co do reszty to oprócz różnych szczegółów, zasada jest prosta.Po 50 latach komunistycznej degrengolady, 'mały' ma lepiej.Nie żebym usprawiedliwiał nasze rządy po 89 ale to że Czechy,Słowacja, może nawet Węgry, są przed nami to generalnie wynik tego że łatwiej ten syf uporządkować.
Oczywiście wielkość kraju to nie jest jedyny aspekt.To czym różni się dobra władza od złej, pokazuje przykład Czechów i Węgrów.Pierwsi mimo iż w 89 stali o wiele niżej niż drudzy, dziś są niekwestionowanym liderem

ps.Napisałeś że znasz odpowiedź, domyślam się że jest kompletnie inna niż moja więc podziel się nią.
94 - Allah Akbar!!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.02.2011, 09:33
Cytat:
"Gazeta Wyborcza": Polski internet będzie monitorowany, za pomocą programu komputerowego, pod kątem wrogości wobec mniejszości etnicznych, seksualnych i religijnych.
W każdym przypadku, gdy rozpoznana zostanie "mowa nienawiści", informowany będzie administrator portalu, a skrajne przypadki będą zgłaszane do prokuratury. Pierwszy ogólnopolski pomiar ma rozpocząć się już w tym tygodniu. Zainteresowane programem jest Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz organizacje pozarządowe, m.in. Otwarta Rzeczpospolita i Stowarzyszenie Interwencji Prawnej.
Czy będą również badać przejawy wrogości wobec większości etnicznych, seksulanych i religijnych Bo czuje, że w stosunku do katalików posługiwanie się "mową nienawiści" będzie nadal dozwolone a nawet wskazane.
Ciekawe czasy nas czekają na TWSD, chociaż pewnie Admini jakoś to obejdą jak zgłosi się pierwszy polit-poprawny oszołom.
Ostatnio edytowane przez cpc : 18.02.2011 o godz. 12:20.
Drozd
Senior Member

Stary 18.02.2011, 09:57
Spot z lodówką ) krótko zwięźle treściwie.

http://politykier.pl/kat,1025795,wid...l?ticaid=5bcda
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.02.2011, 12:52
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Ten Dubienicki to jakiś pokerzysta ?
Bo takie zagrania w kierunku Jarosława Kaczyńskiego

dosyć ryzykowne są , żeby nie napisać samobójcze politycznie.
Dubieniecki ma wychowanie komunistyczne więc wypowiedz nie dziwi. Mam nadzieje że Jarek go szybko "spacyfikuje" politycznie
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.02.2011, 20:11
cpc napisał(a):Wyświetl post
Czy będą również badać przejawy wrogości wobec większości etnicznych, seksulanych i religijnych Bo czuje, że w stosunku do katalików posługiwanie się "mową nienawiści" będzie nadal dozwolone a nawet wskazane.
Ciekawe czasy nas czekają na TWSD, chociaż pewnie Admini jakoś to obejdą jak zgłosi się pierwszy polit-poprawny oszołom.

No to Orwell wchodzi szerokimi drzwiami. Aby żyło sie lepiej, oczywiście
fan1906
Senior Member

Stary 18.02.2011, 20:18
cpc napisał(a):Wyświetl post
czyli takie coś nie przejdzie...

Urodzony białym możesz tu budować swój dom, urodzony tylko białym!!!Na tej ziemi jesteś jak plon, wieki przeminęły niosąc ogień dla twojej krwi który bezustannie Aryjskim blaskiem wciąż

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów