The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2011, 19:27
Panowie nie burzcie sie, bo to co mowi kolega wyzej to prawda.

Mielismy jeden dobry sezon w Europie i to tyle. Nic wiecej nie osiagnelismy. Porazki z Levadia, Karabchem, Tbilisi, Valerenga czy Guimaraes pamieta chyba kazdy. A jaka porzadna druzyne, nie liczac wspomnianego sezonu z Schalke i Parmą?

Mozna nie lubic Lecha, ale troche obiektywizmu nalezy zachowac. Kolejny sezon grają super w pucharach (wlasciwie trzeci sezon, bo gdyby lepiej strzelali karne, to tez graliby w grupie). Wyjsc z grupy z Juventusem i City to jest sukces i nie ma co go umniejszac. Wczesniej sezon gdzie potrafili wygrac na wyjezdzie z Feyenordem i takze wyjsc z grupy.

Gdzie nam w pucharach do nich.

Cytat:
Zapominasz o awansie do PUEFA i dobrych rezultatach z niektorymi potentatami w eliminacjach.
Jakimi potentatami? Iraklisem? :E :E

filemon, to chyba zyje jednym meczem z Barceloną, ktory nic nam nie dal :E A o Karabach itd. zapomina.
Ostatnio edytowane przez Filippo123321 : 16.02.2011 o godz. 19:30.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.02.2011, 19:38
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post

filemon, to chyba zyje jednym meczem z Barceloną, ktory nic nam nie dal :E A o Karabach itd. zapomina.
Jak jarasz się wygraną Lecha z Salzburgiem, to równie dobrze nasza wygrana z Iraklisem czy Beitarem.
Barcelona, remis z tottenhamem, niemal awans zabrany przez rileya z panathinaikosem itd.
Co z tego ze nie dal?
Wy nie jesteście obiektywni właśnie Porównujecie ich fuks z MC, remisiki z Juve, pokonanie drużyn w kryzysie i przejście ogórków do zwycięstw z Schalke, Saragossa, Barca, Parma, Baselem, Panathinaikosem remisami z Tottenhamem czy Lazio.
Przypominam, że pechowe 3:4 z Barcą również nie jest złym wynikiem, choć punktów nie daje.

http://www.youtube.com/watch?v=XZxzJGgox_E

E:
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Kolejny nawiedzony kłamca co nie zna kompletnie historii Wisły. Żałość bierze jak się czyta takie wypociny. Amika zwana przez niektórych Lechem nie dorasta nam nawet do pięt jesli sie porówna dotychczasowe dokonania obu klubów w europejskich pucharach.
Święta prawda
Ostatnio edytowane przez filemon : 16.02.2011 o godz. 19:50.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.02.2011, 19:44

Mielismy jeden dobry sezon w Europie i to tyle. Nic wiecej nie osiagnelismy. Porazki z Levadia, Karabchem, Tbilisi, Valerenga czy Guimaraes pamieta chyba kazdy. A jaka porzadna druzyne, nie liczac wspomnianego sezonu z Schalke i Parmą?

Mozna nie lubic Lecha, ale troche obiektywizmu nalezy zachowac. Kolejny sezon grają super w pucharach (wlasciwie trzeci sezon, bo gdyby lepiej strzelali karne, to tez graliby w grupie). Wyjsc z grupy z Juventusem i City to jest sukces i nie ma co go umniejszac. Wczesniej sezon gdzie potrafili wygrac na wyjezdzie z Feyenordem i takze wyjsc z grupy.

Kolejny nawiedzony kłamca co nie zna kompletnie historii Wisły. Żałość bierze jak się czyta takie wypociny. Amika zwana przez niektórych Lechem nie dorasta nam nawet do pięt jesli sie porówna dotychczasowe dokonania obu klubów w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.02.2011, 19:46
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
my mielismy 4 kompromitacje tibilisi valerenga levadia karabah a Lech ? najwyzej terek grozny to w porownaniu z nami valerenga .Jezeli chcemy miec wieksze sukcesy od Lecha trzeba wejsc do ligi mistrzow i wtedy nawet 1/16 Lecha nas nie przebije bo na lige mistrzow czekamy juz prawie 20 lat no 15
Lech w ciągu 2 sezonów w bieżącym stuleciu odpadł z II ligowcem rosyjskim - Terekiem Grozny oraz czwartą drużyną ligi mołdawskiej FC Tiraspol przegrywając wszystkie 4 mecze.

Nie rozumiem jak możesz pisać "my" skoro "kibicujesz" Wiśle i Cracovii? to tak jakbyś w niedziele poszedł do kościoła a potem pomodlić się do meczetu. Albo jesteś z jednej strony, albo z drugiej.

Próbujecie być "obiektywni" i twierdzicie że Lech ma większe sukcesy niż Wisła. Skoro już tak wymieniacie wszystkie elementy to może przypomnicie sobie o meczu z PAO? gdyby sędzia nas nie przekręcił to raz, że weszlibyśmy zasłużenie do fazy grupowej LM a dwa z tego co pamiętam wtedy przy bodajże jednym remisie w grupie awansowalibyśmy na 15 miejsce w rankingu UEFA co mogłoby znacząco zmienić obraz polskiej ligi gdyż mistrz ligi nie musiałby się kwalifikować do LM.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 16.02.2011, 19:52

Gdybyśmy lepiej strzelili karne to gralibyśmy drugi raz na wiosne.
Gdyby nas sędzia nie przekręcił gralibyśmy w LM.
Gdyby nie "dziwny mecz" (my graliśmy, Feyenoord strzelał po błędach bramkarza) w Rotterdamie gralibyśmy drugi raz na wiosne.
Gdyby gdyby gdyby...

Skoro mówimy że my wygraliśmy "z trzecim składem Barcelony" to co powiedzieć o Juventusie, który bez mydła przyznał się że mają w dupie LE i połowy pierwszego składu nie zgłosił w ogóle do rozgrywek?

Ponadto w "naszych" czasach Puchar UEFA był bardziej poważnie traktowany.

PS. Żeby nie było że uważam że Lech nic nie zrobił u pucharach, ale też nie popadajmy w skrajność i ubóstwiajmy ich.

royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Lech w ciągu 2 sezonów w bieżącym stuleciu odpadł z II ligowcem rosyjskim - Terekiem Grozny oraz czwartą drużyną ligi mołdawskiej FC Tiraspol przegrywając wszystkie 4 mecze.

Nie rozumiem jak możesz pisać "my" skoro "kibicujesz" Wiśle i Cracovii? to tak jakbyś w niedziele poszedł do kościoła a potem pomodlić się do meczetu. Albo jesteś z jednej strony, albo z drugiej.

Próbujecie być "obiektywni" i twierdzicie że Lech ma większe sukcesy niż Wisła. Skoro już tak wymieniacie wszystkie elementy to może przypomnicie sobie o meczu z PAO? gdyby sędzia nas nie przekręcił to raz, że weszlibyśmy zasłużenie do fazy grupowej LM a dwa z tego co pamiętam wtedy przy bodajże jednym remisie w grupie awansowalibyśmy na 15 miejsce w rankingu UEFA co mogłoby znacząco zmienić obraz polskiej ligi gdyż mistrz ligi nie musiałby się kwalifikować do LM.
Nie, nie i jeszcze raz nie, mielibyśmy dwa zespoły w LM, ale obydwa w eliminacjach.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 16.02.2011 o godz. 20:06.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 16.02.2011, 19:59
royalmichael napisał(a):Wyświetl post

Zapytaj sie dziadka ojca jak bylo w latach 70-80 byly mecze derbowe to kibice obu druzyn po meczu potrafli isc razem wypic piwo siedzieli razem na tym samym sektorze i nie bylo nienawisci .Mam prawo kibicowac kazdej krrakowskiej druzynie i nie wstydze sie tego chce zeby Krakow pilkarsko byl silny od zawsze kibicowalem kazdej krakowskiej druzynie pewnie zaraz zapytasz komu w derbach kibicuje -kibicuje tej krakowskiej druzynie ktora bardziej potrzebuje punktow w obecnej sytuacji.

Wygralismy z koniczynami ok super ale przegralismy wysoko w rewanzu tez wkurzyl mnie sedzia ale to tylko jeden mecz wiec czy msie podniecac ze grecki klub ogralismy a pozniej odpadlismy ;/ czy to zwyciestwo cos znaczy prestiz? czy my wtedy pokonalismy Panathinaikos czy Real Madryt?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.02.2011, 20:05
.Mam prawo kibicowac kazdej krrakowskiej druzynie i nie wstydze sie tego chce zeby Krakow pilkarsko byl silny od zawsze kibicowalem kazdej krakowskiej druzynie pewnie zaraz zapytasz komu w derbach kibicuje -kibicuje tej krakowskiej druzynie ktora bardziej potrzebuje punktow w obecnej sytuacji.

Wygralismy z koniczynami ok super ale przegralismy wysoko w rewanzu tez wkurzyl mnie sedzia ale to tylko jeden mecz wiec czy msie podniecac ze grecki klub ogralismy a pozniej odpadlismy
;/?
HAHAHHAHAHAHHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHHA

Przepraszam nie mogłem. Co to się dzieję.. Dziadek Cię chyba trochę w chuja robi To kibicujesz obydwu, czy 'wygraliśmy' ? Bo się coś mieszasz w zeznaniach? Czyli w obecnej chwili komu bardziej kibicujesz, kto bardziej potrzebuje punktów ?

Ja .......ę, skąd się takie wynalazki biorą... Skąd ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 16.02.2011, 20:06
Wygralismy z koniczynami ok super ale przegralismy wysoko w rewanzu tez wkurzyl mnie sedzia ale to tylko jeden mecz wiec czy msie podniecac ze grecki klub ogralismy a pozniej odpadlismy ;/ czy to zwyciestwo cos znaczy prestiz? czy my wtedy pokonalismy Panathinaikos czy Real Madryt?
Ej, człowieku. Ogarnij się :O :O :O
Wygraliśmy z nimi w pierwszym meczu tyle co oni z nami w podstawowym czasie, i Ty mowisz ze wysoko wygrali?

Zdanie pogrubione mnie znokautowało. No tak, awans do LM to faktycznie nic. A Panathinaikos to niszowy klub nic nie mówiący żadnemu kibicowi

kończ waść, wstydu oszczędź.

Wiktorze Piekarski i psie Sabo - nie idźcie tą drogą!
Ostatnio edytowane przez filemon : 16.02.2011 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.02.2011, 20:08
Zapytaj sie dziadka ojca jak bylo w latach 70-80 byly mecze derbowe to kibice obu druzyn po meczu potrafli isc razem wypic piwo siedzieli razem na tym samym sektorze i nie bylo nienawisci .
Kto Cię tak oszukał ? W latach 70-tych w Krakowie rządziła tylko Wisła. Istniał Klub Kibica. Frekwencje po 30 tys. na meczach. Tramwaje pełne kibiców w barwach i z flagami. Parchy miały kilkunastoosobowy młynek, a reszta kibiców w kaszkietach i ceratowych płaszczach z parasolkami siedziała cicho.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 20:09
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Co ty chcesz komuś wmówić? Szafujesz niesprawdzonymi informacjami (Liverpool ma passę sześciu meczów bez porażki, też pragnąłbym takich "kryzysów" dla Wisły), wysnuwasz absurdalne wnioski (poważnie chce porównywać polskie ekipy do angielskich?), dodatkowo pogrążasz się kibicowaniem Cracovi (już pomijam żałosną ortografie). To, że kiedyś Groclin wygrał z MC (który tak jak wspomnieli przedmówcy był cieniem obecnej drużyny) nie znaczy, że robiły to regularnie - jakoś później nic w pucharach wielkiego nie pokazał. Każda wygraja polskiego klubu z kimś z topowej ligi należy rozpatrywać jako fart, tak samo ja traktuje wtopy jako pech (śmieszą mnie ludzie, którzy po ostatnich przygodach piszą Levadia>Wisła czy Karabach>Wisła, bo to by oznaczało, że ja mogę śmiało napisać Wisła>Schalke, Wisł>Parma czy Wisła>Barca mimo, że było to wieki temu, albo mówimy o jednym spotkaniu). Obecne brandzlowanie się nad Lechem wskazuje jedynie na rozwój mentalny tych, którzy tak robią. Jeśli klub z Poznania na wiosnę się nie ogarnie to wyląduje po za pucharami i wtedy pewnie będzie spuszczanie się nad Wisłą/Legią/Jagą (w zależności kto ugra mistrza). Jasne, można niektóre dobre elementy przenosić na nasze podwórko, ale są kibice wyśmewający nasz obiekt, jednocześnie wychwalający Lecha z ich n-tą wymianą murawy, czy obiekcjami UEFA.
Pierwsza sprawa NIE DENERWUJ SIE wymieniamy tylko poglady.Druga sprawa czasami popelnie blad w pisowni ale wole takie bledy popelniac niz zyciowe

Teraz do rzeczy... zobacz na ktorym miejscu jest Liverpool klub z takimi ambicjami celem byla pierwsza czworka a juz teraz szanse maja tylko teoretyczne wygrali z chelsea by zaraz zremisowac u siebie ze slabeuszem a wczesniej tez tracili punkty frajersko wiec nie mow mi ,ze Liverpool nie ma slabego sezonu celowali w pierwsza czworke a bedzie liga europy znowu.

Podaje przyklady Polsko-Angielskie bo nie znosze kiedy ktos skresla z gory nasza Polska druzyne tylko dlatego,ze nie jest to Wisla! iel wam trzeba przykladow Grodzisk mial fure szczescia ale MC juz po pierwszym meczu wiedzial ,ze musi rewanz wygrac lub bramkowo zremisowac gdyby Grodzisk byl taki kiepski to MC by w rewanzu wygralo a odpadlo dwa mecze zremisowane to nie jest przypadek.Obecny sezon Lech dostal na wyjezdzie 1-3 u siebie wygral 3-1 po kapitalnym meczu z gwiazdorskim MC i co to przypadek? brak Ci obiektywnej oceny kolego.Malo? to sprawdz wyniki Lecha z Juve dwa remisy w pierwszy mmeczu Lech powinien wygrac w rewanzu Juve powinno zwyciezyc.Lech w tym sezonie pucharowym jest w niesamowitej formie i czy Ci sie podoba czy nie zycze im sukcesu bo dzieki nim Polska w rankingu idzie do gory.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 20:14
filemon napisał(a):Wyświetl post
Ej, człowieku. Ogarnij się :O :O :O
Wygraliśmy z nimi w pierwszym meczu tyle co oni z nami w podstawowym czasie, i Ty mowisz ze wysoko wygrali?

Zdanie pogrubione mnie znokautowało. No tak, awans do LM to faktycznie nic. A Panathinaikos to niszowy klub nic nie mówiący żadnemu kibicowi

kończ waść, wstydu oszczędź.

Wiktorze Piekarski i psie Sabo - nie idźcie tą drogą!
Ok to ciesz sie dalej ze wygralismy z Panathinaikosem jeden mecz Legia przynajmniej ich wyeliminowala z pucharu uefa 2-4 i 2-0 bodajze bylo.Polonia w walce o LM z Panathinaikosem tez byla na styku 1-2 i 2-2 ale jakos kibice Poloni Warszawa nie podniecaja sie tym;]
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 16.02.2011, 20:17
Ok to ciesz sie dalej ze wygralismy z Panathinaikosem jeden mecz Legia przynajmniej ich wyeliminowala z pucharu uefa 2-4 i 2-0 bodajze bylo.Polonia w walce o LM z Panathinaikosem tez byla na styku 1-2 i 2-2 ale jakos kibice Poloni Warszawa nie podniecaja sie tym;]
Ośmieszasz się. Po prostu ośmieszasz. Jak dla mnie to my w Atenach przegraliśmy 3:2 i awansowaliśmy do LM, tylko że nie w praktyce
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 20:17
fialo napisał(a):Wyświetl post
HAHAHHAHAHAHHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHHA

Przepraszam nie mogłem. Co to się dzieję.. Dziadek Cię chyba trochę w chuja robi To kibicujesz obydwu, czy 'wygraliśmy' ? Bo się coś mieszasz w zeznaniach? Czyli w obecnej chwili komu bardziej kibicujesz, kto bardziej potrzebuje punktów ?

Ja .......ę, skąd się takie wynalazki biorą... Skąd ?
Bedzie mecz derbowy wtedy zdecyduje za kogo bardziej trzymac kciuki do tego czasu sporo sie zmieni mam nadzieje,ze Wisla liderem bedzie a Cracovia na 14 miejscu.
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.02.2011, 20:20
panie Piekarski, jesteś jeszcze baardzo mlodym kibicem, w Twoim przypadku tzw. poprawność polityczna to przegięcie w drugą stronę dla fanatyzmu kibicowskiego
nie masz racji w większości tematów w tej dyskusji i z każdym postem coraz bardziej się pogrążasz więc zastanów się dłużej nad kolejnym postem albo odpocznij chwilę
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.02.2011, 20:40
opanujcie emocje... kolega wiktorpiekarski ma dość specyficzne poglądy, ale możecie włączyc opcję "Ignoruj" zamiast bluzgać
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.02.2011, 20:40
Nie mogę wprost uwierzyć, że z takimi typkami próbujecie dyskutować? Zostawcie chłopaków w spokoju. Niech sobie pospamują i na tym tym zakończą działalność na tym forum.

PS. Trzeci garnitur Barcy mnie po prostu rozwalił. Nie wyrabiam
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.02.2011, 20:42
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę wprost uwierzyć, że z takimi typkami próbujecie dyskutować? Zostawcie chłopaków w spokoju. Niech sobie pospamują i na tym tym zakończą działalność na tym forum.

PS. Trzeci garnitur Barcy mnie po prostu rozwalił. Nie wyrabiam
Powiększamy sobie penisa, a co.
Poza tym jeszcze Arsenal nie skopał tyłka czwartemu garniturowi z Katalonii, więc jest czas. Wiadomo.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 20:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
opanujcie emocje... kolega wiktorpiekarski ma dość specyficzne poglądy, ale możecie włączyc opcję "Ignoruj" zamiast bluzgać
dziekuje widac ,ze jestes obiektywny napisalem tylko ,ze kibicuje kazdej krakowskiej druzynie zeby nie bylo ,ze udaje kogos kim nie jestem a tu najazd na mnie.Napisalem tydzien temu w temacie o przedstawieniu sie kim jestem i komu kibicuje bo wiedzialem ,ze moze byc dziwnie odebrane jak napisze zeby Cracovia sie utrzymala a Wisla byla mistrzem ale widac nawet takie uprzedzenie nie pomaga.
Odpowiedz cytując
Miro
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2011, 20:49
WCracow napisał(a):Wyświetl post
@fialo
Olsnij mnie swoja wiedza na temat Wisly i LEcha w europejskich pucharach ....Czekam co madrego napiszesz, bo na razie osmieszyles sie wypisujac glupie zdanie, ktore nic nie wnosi do tematu i obraza np. MNIE. Nawet nie napisales zadnego POWODU, dla ktorego wypisujesz takie bzdety :|

To WCracow to od Wielka Cracovia ?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 16.02.2011, 20:51
Przeczytam jeszcze raz w ciagu 10 min "kibicuje kazdej krakowskiej druzynie zeby nie bylo ble ble ble" to dostane .......ca chyba... Jak katarynka.

Dzieciaku masz zakrzywiona rzeczywistosc i chyba nie wiesz w jakim swiecie zyjesz.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 16.02.2011, 21:01
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Liverpoolu - kryzys był spowodowany błędami popełnianymi przez Roya Hodgsona, od czasu przejęcia ekipy przez Kenny Dalglisha możeny zaobserować znaczącą poprawę gry czego uwieńczeniem był tryumf nad Chelsea.

Wracając do Groclinu - tak to był fart. Tak jak farta miała Leviadia, Valenernga, Dynamo czy Karabach jak i my z Schalke czy Parmą. Schalke nie wiedziało czego im potrzeba do awansu? Wiedziało. Odpadło? Odpadło Ergo Wisła>Schalke? No proszę... Za to Lech zremisował z Juve B i to też dość szczęśliwie, nie umniejszam im sukcesów, ale to dalej pojedyncze wyskoki, dlatego stawianie ich ponad Wisła jest śmieszne, gdyż co najwyżej możn to zrównać. Drugiego meczu z City nie będę komentował, bo dwie bramki dla Lecha padły po mega farcie. Gdy polska ekipa wygrywa z kimś z Premiership - tak to jest fart, gdy polski klub przegrywa z Czeczenami, Gruzinami czy Kazachami - tak to jest fart, tylko w drugą stronę.
Ale ja nie umniejszalem sukcesow Wisly z sezonu gdy gromili Parme i mieszali z blotem Schalke!!! napisalem ,ze nie jest wyczynem ograc Panathinaikos skoror w rewanzu i tak sie przegrywa sukcesem jest ogranie Barcelony mimo porazki i odpadniecia bo Barcelona to uznana firma i mozna latami wspominac a kolega jeden napisal jaki to sukces ograc Panathinaikos mnie zal odpadniecia w rewanzu i chcialbym wymazac z pamieci ten dwumecz ale nie da sie .
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 16.02.2011, 23:34
CO po niektorzy w tym temacie są zdrowo pod wplywem %%% chyba. Normalnie kazdy pisze swoje odczucia co do Wisly i Lecha a Ci wyskakują jak z rynsztoku z morda. Brawo! CO do mojego Nicku, to wystarczy sie troche zastanowic koledzy "wszystko wiedzacy" - WCracow -> Wisla Cracow. Proste? Chyba dla Was nie.

Wisla gromila Parme? To żeś teraz pojechal czlowieku <hahaha>. Gdyby nie szczesliwy gol kosowskiego z wolnego skonczyloby sie na 0:1 i odpadnieciu Wisly. Ta bramka dala troche wiary Wisle. Pozniej zgadzam sie - b.dobra gra Wisly i strzelone kolejne 3 bramki. Jednak nie mowmy o pogromie Parmy, bo grali bardzo dobrze i gdyby nie ta fuksiara na 1:1 to oni graliby w kolejne rundzie.

Inny kolega pisze o wyeliminowanie przez Wisly POTENTATÓW (!!!) i wymienia w tym gronie Jerozolime i Iraklis. No to chyba jakis zart, rozumiem? Remis z tottenhamem? Sukces? Wtedy ten klub byl w takim kryzysie, że wygrywaly z nim zespoly typu West Brom w Anglii po 3:0. Byli na przed ostatnim miejscu w lidze i Nasz remis i pozniej porazka z nimi to raczej dalbym do kolumny "wstyd i niewykorzystana szansa".

Inny user pisze o udanym wystepie w fazie grupowej PU. ZE CO PYTAM SIE? Jaki udany? Wygrana tylko z Basel i praktycznie katastrofalna gra naszego klubu sprawila ze odpadlismy. No sorry, ale jesli to jest SUKCES to chyba ktos ma zle w glowie.

Nastepny user pisze o farcie klubow typu Karabach, Levadia, Valerenga, Terek, Tibillisi. Dobrze sie czujesz? BYLI LEPSI -> wygrali! I taka jest prawda. Jeszcze napisz, że Wisla spokojnie rozgromilaby Levadie tylko ona miala farta. Zlituj sie!

Tekst na temat pytan zza granica o polskie kluby i odpowiedz iw stylu " Polska? Wisla Krakow" To chyba kolejny ponury zart. Co ta Wisla osiagnela w ostatnich 10 latach, ze tak wszyscy ja znaja. PROSZE MI TO NAPISAC czarno na bialym. Bo ja poza sezonem 2002/2003 nie widze ZADNEGO sukcesu. A jak ktos napisze, że porazka z Panathinaikosem i katastrofalna gra w PU w 2005 roku to z miejsca go wysmieje. Tacy kibice zza granicy mowia albo Widzew albo Legia ( przeszlosc ) albo Lech ( terazzniejszosc ).

Fanatyzm wsrod kibicow na tym forum jest warty pracy magisterskiej. Dalej gnijmy we wslasnym bagienku widzac tylko czubek naszego nosa. Zajdziemy daleko! Niestety ale kazdy kto napisze tutaj cos zlego na "sukcesy" Wisly, albo poruszy temat Lecha/Legii czy polskich klubow zostaje zbluzgany przez grupke fanatykow. Dobrze, że inni kibice Wisly i innych klubow są normalni, bo az strach pomyslec ... Pozdrawiam Was koledzy i zycze udanych bluzgow w moja strone
Ostatnio edytowane przez WCracow : 16.02.2011 o godz. 23:36.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.02.2011, 09:03
Kolejną rzecza jest ta renoma Wisly. No sorry ale jezdze po Europie i sprawdzam wlasnie znajomosc polskich zespołow. 1-wsze co odpowiedza ludzie starszej daty z Europy to wiadomo - lata 70 i 80. Boniek, Deyna ... gdy spytalem sie o w miare nowsze czasy odpowiedz byla - Widzew, Legia, Lech. Spytalem o Wisle .... odpowiedz - "nie znam". Popytalem mlodsze pokolenie, ktore teraz ma 18-25 lat. Na pytanie o kluby z Polski odpowiedz brzmiala z lekkim pytaniem " Legia, Lech?". Po spytaniu o klub Wisla Krakow ludzie zastanawiali. Pomagam i podaje np. Zwyciestwo z barca 1:0 i Schalke 4:1. Odpowiedz -> " cos kojarze ale malo efektywnie". TAKA JEST PRAWDA. W Europie nie znaja klubu Wisla Krakow, bo pojedynczy wyskok nie robi z Nas wielkiego zespolu.
A to pytałeś za granicą miasta czy województwa?
Jednorazowy wyskok?

sezon 1998/1999:
Newtown (0:0, 7:0); Trabzonspor (5:1, 2:1); Maribor (2:0, 3:0); AC Parma (1:1, 1:2)
Sam Trabzonspor miał nam nawrzucać 5:0!

sezon 2000/2001:
Zeljeznicar Sarajewo (0:0, 3:1); Real Saragossa (1:4, 4:1 k); FC Porto (0:0, 0:3)

sezon 2001/2002:
Skonto Ryga (2:1, 1:0); FC Barcelona (3:4, 0:1); Hajduk Split (2:2,1:0); Inter Mediolan (0:2, 1:0)
Gdyby Szymkowiak nie wycelował w poprzeczkę z wolnego...

sezon 2002/2003:
Glentoran Belfast (2:0, 4:0); NK Primorje (2:0, 6:1); AC Parma (1:2, 4:1); Schalke 04 Gelsenkirchen (1:1, 4:1); Lazio Rzym (3:3, 1:2)
Gdyby Żurawski nie strzelał na siłę...

sezon 2003/2004:
Omonia Nikozja (5:2,2:2); RSC Anderlecht (1:3,0:1); NEC Nijmegen: (2:1,2:1); Vålerengens IF: (0:0,0:0-po rzutach karnych 3:4)

sezon 2004/2005:
Georgia Tbilisi (8:2,3:0); Real Madryt (0:2,1:3); Dinamo Tbilisi (4:3,1:2)

sezon 2005/2006:
Panathinaikos Ateny (3:1,1:4pd); Vitória Guimarães (0:3,0:1)
Zobaczymy co pokaże Lech... ówczesną Vitorie można porównać do obecnej Bragi

sezon 2006/2007:

SV Mattersburg; Iraklis Saloniki; Blackburn Rovers F.C.; FC Basel

sezon 2008/2009:

Beitar Jerozolima (1:2, 5:0); FC Barcelona (0:4, 1:0); Tottenham Hotspur (1:2, 1:1)
Kolega pewnie powie że Tottenham był cienki?

sezon 2009/2010:

Levadia Tallinn - praktycznie nie wiadomo o co poszło, ale już wtedy widać było, że Wisła to nie zespół. Niektórzy zawodnicy mieli już dość swojego towarzystwa i z chęcią zmienili klimat. W lidze ciułali punkty, choć każdy pamięta, że trzeba było nad nimi stać z batem żeby był wynik... bo gry nie było cały rok!

sezon 2010/2011:

Qarabağ Ağdam - totalne nieporozumienie personalne i brak jakiegokolwiek przygotowania przed sezonem!

Jeśli chodzi o Valerengę i Dynamo Tibilisi... traktuję to jako niespodziankę... tak jak my ogrywaliśmy Trabzonspor, Schalke, Saragossę i Parmę tak oni ograli nas!

Piszesz, że Lech jest na fali i wygrywa... tylko popatrz na składy Lazio, Barcelony, Tottenhamu, Parmy, Interu, Schalke gdy grali z nami... nikt nie przyjeżdżał drugim, a tym bardziej czwartym składem, a popatrz na skład Juventusu w pucharach i porównaj go ze składem w lidze! Mogę co najwyżej honor oddać za Manchester City... fakt mecz u siebie poprostu wyszedł.

Wisla gromila Parme? To żeś teraz pojechal czlowieku <hahaha>. Gdyby nie szczesliwy gol kosowskiego z wolnego skonczyloby sie na 0:1 i odpadnieciu Wisly.
Potem wpadły jeszcze 3 przypadkowe gole... innym razem z PAO szczęście się odwróciło, takie życie.

Inny kolega pisze o wyeliminowanie przez Wisly POTENTATÓW (!!!) i wymienia w tym gronie Jerozolime i Iraklis. No to chyba jakis zart, rozumiem?
A co niby Wisła była dużo lepsza aniżeli Beitar czy Iraklis?

Remis z tottenhamem? Sukces? Wtedy ten klub byl w takim kryzysie, że wygrywaly z nim zespoly typu West Brom w Anglii po 3:0. Byli na przed ostatnim miejscu w lidze i Nasz remis i pozniej porazka z nimi to raczej dalbym do kolumny "wstyd i niewykorzystana szansa".
Czy wstyd? Nie powiedział bym... a niewykorzystana szansa... no ale los się musiał odmienić za te farciarskie bramki z Parmą, Schalke, Lazio, Barceloną i Bóg wie jeszcze kim.

Nastepny user pisze o farcie klubow typu Karabach, Levadia, Valerenga, Terek, Tibillisi. Dobrze sie czujesz? BYLI LEPSI -> wygrali! I taka jest prawda. Jeszcze napisz, że Wisla spokojnie rozgromilaby Levadie tylko ona miala farta. Zlituj sie!
Czegoś tu kur... nie rozumiem!? My dostajemy w piz... zasłużenie, ale wygrywamy farciarskimi bramkami!?
Skoro my wyeliminowaliśmy micniejszych i możniejszych fartem, czyli też pechowo powinniśmy odpadać! Sprawiedliwość jakaś powinna być!

Tacy kibice zza granicy mowia albo Widzew albo Legia ( przeszlosc ) albo Lech ( terazzniejszosc ).
Widzewa nawet JP II nie znał
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 17.02.2011 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 17.02.2011, 10:26
Prosze nie wdawac sie w dyskusje z egzemplarzami ktore uwazaja 1/16 PUEFA w wykonaniu Amiki (najlepszy wynik w historii klubu) za sukces wiekszy niz 1/8 PUEFA, 1/8 PZP x2 i 1/4 PEMK. Kosmici nie znajacy podstawowych faktow a wypowiadajacy sie tutaj nie sa do zadnej dyskusji potrzebni i wystarczy poczekac na moderatora albo zglosic w pytanach ze taki wynalazek rozwala temat a ktos przyjdzie i posprzata.

"Obiektywnym" samobiczujacym sie panom ktorzy mysla ze poddajac sie samokrytyce sa bardziej swiatli i zdystansowani mowie do widzenia.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 17.02.2011, 10:27
CO po niektorzy w tym temacie są zdrowo pod wplywem %%% chyba. Normalnie kazdy pisze swoje odczucia co do Wisly i Lecha a Ci wyskakują jak z rynsztoku z morda. Brawo! CO do mojego Nicku, to wystarczy sie troche zastanowic koledzy "wszystko wiedzacy" - WCracow -> Wisla Cracow. Proste? Chyba dla Was nie.

Wisla gromila Parme? To żeś teraz pojechal czlowieku <hahaha>. Gdyby nie szczesliwy gol kosowskiego z wolnego skonczyloby sie na 0:1 i odpadnieciu Wisly. Ta bramka dala troche wiary Wisle. Pozniej zgadzam sie - b.dobra gra Wisly i strzelone kolejne 3 bramki. Jednak nie mowmy o pogromie Parmy, bo grali bardzo dobrze i gdyby nie ta fuksiara na 1:1 to oni graliby w kolejne rundzie.

Inny kolega pisze o wyeliminowanie przez Wisly POTENTATÓW (!!!) i wymienia w tym gronie Jerozolime i Iraklis. No to chyba jakis zart, rozumiem? Remis z tottenhamem? Sukces? Wtedy ten klub byl w takim kryzysie, że wygrywaly z nim zespoly typu West Brom w Anglii po 3:0. Byli na przed ostatnim miejscu w lidze i Nasz remis i pozniej porazka z nimi to raczej dalbym do kolumny "wstyd i niewykorzystana szansa".

Inny user pisze o udanym wystepie w fazie grupowej PU. ZE CO PYTAM SIE? Jaki udany? Wygrana tylko z Basel i praktycznie katastrofalna gra naszego klubu sprawila ze odpadlismy. No sorry, ale jesli to jest SUKCES to chyba ktos ma zle w glowie.

Tekst na temat pytan zza granica o polskie kluby i odpowiedz iw stylu " Polska? Wisla Krakow" To chyba kolejny ponury zart. Co ta Wisla osiagnela w ostatnich 10 latach, ze tak wszyscy ja znaja. PROSZE MI TO NAPISAC czarno na bialym. Bo ja poza sezonem 2002/2003 nie widze ZADNEGO sukcesu. A jak ktos napisze, że porazka z Panathinaikosem i katastrofalna gra w PU w 2005 roku to z miejsca go wysmieje. Tacy kibice zza granicy mowia albo Widzew albo Legia ( przeszlosc ) albo Lech ( terazzniejszosc ).

Fanatyzm wsrod kibicow na tym forum jest warty pracy magisterskiej. Dalej gnijmy we wslasnym bagienku widzac tylko czubek naszego nosa. Zajdziemy daleko! Niestety ale kazdy kto napisze tutaj cos zlego na "sukcesy" Wisly, albo poruszy temat Lecha/Legii czy polskich klubow zostaje zbluzgany przez grupke fanatykow. Dobrze, że inni kibice Wisly i innych klubow są normalni, bo az strach pomyslec ... Pozdrawiam Was koledzy i zycze udanych bluzgow w moja strone

4-1 TO JEST POGROM co z tego,ze jakas bramka padla fuksem liczy sie koncowy wynik a 4-1 to jest pogrom piszesz bzdury ja tez napisze gdyby nie braklo nam szczescia po uderzeniu jednego z naszych w poprzeczke czy w slupek(a byla taka sytuacja) to bylibysmy w 1/4! bo wynik 2-2 nas pemiowlal ale Lazio mialo fuksa tez w innych sytuacjach .i awansowalo.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.02.2011, 10:41
Pare spraw sprostuje. Nie chce mi się komentować pojedynczych zdań różnych użytkowników, więc zrobie to w punktach:

1. Sukces Amici można porównac do sukcesu Wisły z pamiętnego sezonu. Choć różnica jest taka że w Wiśle brylowali wtedy Polacy z wyjątkiem Uche, a w Amice brylowali zagraniczni piłkarze z wyjątkiem Peszki.

2. Juventus wcale w rewanżu nie grał rezerwowym składem, tzn. grał ale taki skład poprostu mógł wystawić bo dwóch zawodników nie zdąrzył zgłosic do rozgrywek, a inni byli kontuzjowani. Także wystawił najsilniejszy sklad na daną chwile.

3. Co z tego że Tottenham jak grał z nami był bodaj przedostatni jak po dwumeczu z nami w lidze poszli do góry i ostatecznie byli w górnej połówce w lidze.

4. W Atenach zostaliśmy bezczelnie przekręceni, a w Krakowie z PAO zagraliśmy świetny mecz.

5. Beitar, NEC i Iraklis to drużyny z większym budżetem nawet bodaj Mattersburg miał większy. Jak Jaga dobrze zagrała z Arisem, ale jednak uległa to był sukces, a jak my ograliśmy taki sam Iraklis to już w sumie nie? Ogranie Iraklisu było po tym jak po raz pierwszy klub na wyjeżdzie potrafił odrobić stratę.

6. Victoria Guimares jest kadrowo o klasę gorsza od Sportingu Braga.

7. Pod żadnym względem nie nazwałbym katastrofa nasz występ w grupie UEFA. Zwycięstwo z Basel i nieznaczne porażki w pozostałych meczach. Z Blackburn przez głupote pojedynczego grajka. Zagraliśmy na tyle na ile było nas stać, a nawet więcej biorąc pod uwagę co działo się w klubie w tym czasie.

Podsumowując prawda leży gdzieś po środku. Jednak ja wiele bym dał byśmy wrócili w Europie do takich wyników jakie osiągalismy z Mattersburgiem, Iraklisem, Basel, Beitarem, NEC, Trabzonem. Mimo że może to nie największe marki to bardzo solidne drużyny z którymi wstydu by nie było przegrywając a i tak je eliminowaliśmy. Dwa ostatnie sezony przemilcze bo to juz nawet kompromitacją nazwać nie można.

Co do rozpoznawalności klubów to oczywiście bzdurą jest że Wisły nie znają ludzie w europie Przez ostatnie lata lepiej kojarzyli ją od Legii, o Widzewie to nawet nie wspominam. Amice owszem teraz lepiej kojarzą ale to też ma duży wpływ ich wyjazdy, gdzie pokazują się świetnie. Co raz widze jak ktoś na zagranicznym sportowym forum wrzuca jakiś ich filmik z dopingu. Mają gdzie się pokazać ze swoją ekipą, a my utkneliśmy przez dwa sezony na nonamach to nie mamy nawet jak się zaprezentować.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2011, 10:45
sorki że się wtrące..
Przypomne Ci tylko że jak graliśmy z Anderlechtem i PAO to kibice jak i środowisko wtedy pisało że jest duża szansa na awans i że sa w naszym zasięgu i powinniśmy ich przejść < co prawda z PAO się udało ale wiadomo czemu w LM nie byliśmy> Po 2 Tottencham to wtedy była słaba drużyna nie oszukujmy się bo bardziej wtedy działała nazwa niż to jak grali a i Vitoria Gim. Jak możesz porównywać ja do Bragi skoro wtedy stawialiśmy że ja pykniemy spokojnie?
Nie umniejszam sukcesów naszej drużynie bo takowe są niezaprzeczalne i nie mam zamiaru nikogo tutaj bronić więc spokojnie, chodzi o to że tak naprawdę to JUŻ BYŁO a nasz największy sukces był niemal 10 lat temu a większość tutaj żyje nim jakby był wczoraj.
Skupmy się na Wiśle i pomóżmy jej osiągać jak najwięcej naszym dopingiem a nie kłóćmy się kto co więcej osiągnął

ps Baala a za jakiś po 2 meczu z nami nie zwolniono trenera? i od tamtej pory poszli w górę? i oczywiście zgadzam się z Tobą mamy chyba podobne wnioski
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 17.02.2011 o godz. 10:48.

Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.02.2011, 11:14
Baala napisał(a):Wyświetl post
Pare spraw sprostuje. Nie chce mi się komentować pojedynczych zdań różnych użytkowników, więc zrobie to w punktach:

1. Sukces Amici można porównac do sukcesu Wisły z pamiętnego sezonu. Choć różnica jest taka że w Wiśle brylowali wtedy Polacy z wyjątkiem Uche, a w Amice brylowali zagraniczni piłkarze z wyjątkiem Peszki.

2. Juventus wcale w rewanżu nie grał rezerwowym składem, tzn. grał ale taki skład poprostu mógł wystawić bo dwóch zawodników nie zdąrzył zgłosic do rozgrywek, a inni byli kontuzjowani. Także wystawił najsilniejszy sklad na daną chwile.

3. Co z tego że Tottenham jak grał z nami był bodaj przedostatni jak po dwumeczu z nami w lidze poszli do góry i ostatecznie byli w górnej połówce w lidze.

4. W Atenach zostaliśmy bezczelnie przekręceni, a w Krakowie z PAO zagraliśmy świetny mecz.

5. Beitar, NEC i Iraklis to drużyny z większym budżetem nawet bodaj Mattersburg miał większy. Jak Jaga dobrze zagrała z Arisem, ale jednak uległa to był sukces, a jak my ograliśmy taki sam Iraklis to już w sumie nie? Ogranie Iraklisu było po tym jak po raz pierwszy klub na wyjeżdzie potrafił odrobić stratę.

7. Pod żadnym względem nie nazwałbym katastrofa nasz występ w grupie UEFA. Zwycięstwo z Basel i nieznaczne porażki w pozostałych meczach. Z Blackburn przez głupote pojedynczego grajka. Zagraliśmy na tyle na ile było nas stać, a nawet więcej biorąc pod uwagę co działo się w klubie w tym czasie.

Podsumowując prawda leży gdzieś po środku. Jednak ja wiele bym dał byśmy wrócili w Europie do takich wyników jakie osiągalismy z Mattersburgiem, Iraklisem, Basel, Beitarem, NEC, Trabzonem. Mimo że może to nie największe marki to bardzo solidne drużyny z którymi wstydu by nie było przegrywając a i tak je eliminowaliśmy. Dwa ostatnie sezony przemilcze bo to juz nawet kompromitacją nazwać nie można.

Co do rozpoznawalności klubów to oczywiście bzdurą jest że Wisły nie znają ludzie w europie Przez ostatnie lata lepiej kojarzyli ją od Legii, o Widzewie to nawet nie wspominam. Amice owszem teraz lepiej kojarzą ale to też ma duży wpływ ich wyjazdy, gdzie pokazują się świetnie. Co raz widze jak ktoś na zagranicznym sportowym forum wrzuca jakiś ich filmik z dopingu. Mają gdzie się pokazać ze swoją ekipą, a my utkneliśmy przez dwa sezony na nonamach to nie mamy nawet jak się zaprezentować.
w pełnie popieram !!

dodam jeszcze że nie rozumiem wyśmiewania się z porażki z Valarengą - która w sezonch bezpośrednio po 2meczu z Wisłą 2krotnie zdobywała mistrzostwo Norwegi kraju piłkarskiego porównywalnego z naszym (według wielu "znawców" według których jesteśmy w du[pie. za Karabachem to nawet lepszego i to o 2 klasy). W dodatku przebieg dwumeczu miał charkter typowo na 0-0. Wisła była stroną dominująca ale Valarenga kurczowo groniąc się dobrneła do karnych. Nie widze w tym żadnej kompromitacji.

To samo z Tottenhamem - w lato przed dwumeczem z nami wydali na transfery ponad 80 mil funtów !! A już wtedy Tottenham nazywano 5 siłą ligi angielskiej (na zmiane z Aston Villa). Właśnie po tych transferach nastąpiło załamanie i Totteham miał najsłabszy start w historii w lidze. (*jednak już po 2meczu z nami po przyjściu nowego trenera, byli niemal nie do powstrzymania w lidze. I ostatecznie zakończyli sezon na miejscach premiujących startem w PUEFA. Dla wszystkich tych oglądających Premier League oczywistym jest że tegoroczny "rewelacyjny" Tottenham jest druzyną niewiele silniejszą niż wtedy (Bale - jedyna różnica), po prostu dla laików drużyna ta wypłyneła z cienia kiedy zakwalifikowali się do LM. (a w Angli o to baaardzo ciężko z MU, CHelsea, MCity, Aston Villa, Aresealem, Liverpoolem, ambitnym Evertonem itd.)
Ale można sie przyzwyczajić że laicy footballawi zawsze głośno wszystko komentuja. Zresztą polak zawsze znajdzie powód żeby się samobiczować.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 17.02.2011 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.02.2011, 11:25
Baala napisał(a):Wyświetl post
.
A czemu tak twierdzisz?
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 11:39
Mam nadzieje że Braga szybko znokautuje dziś kuchenkorza, tyle w temacie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów