|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
To znowu ja...
Dwa laptopy do wybrania... Ta sama firma, ten sam procesor, ta sama karta graficzna, ale Pierwszy - 3 GB pamięci cena 2020 PLN Drugi - 6 GB pamięci cena 2250 PLN Co lepiej wziąć? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Zależy też jaki system operacyjny. XP 32 bitowy ma problemy już z pamięcią o pojemności 4 GB, dlatego producenci dają opcję 3 GB. Opcja 6 GB to już raczej pod Win7. Jakie to pamięci?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
zna sie ktoś na drukarkach ?
Posiadam canon pixma mp490 i skonczyl mi sie atrament. Jakie zamienniki do tego mogą byc? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
mic, Konfliktowy
Windows 7, jakie pamięci? yyy zobacz sam... http://allegro.pl/notebook-hp-pavili...460601230.html http://allegro.pl/hp-dv6-3105-amd-p3...440667916.html ![]()
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
jak będziesz zostawał przy Win 7 (polecam ultimate) to bierz opcję 6GB.Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja bym wziął tego tańszego, zobaczył czy wystarcza do mojego użytku czy mało, jak mało to na allegro kość 4 GB kosztuje 180 zł i wtedy ją wymienił zamiast tej 1 GB i miałbym 6 GB za jakieś 2150 zł bo tą 1 GB można zawsze sprzedać
No i też niebagatelne znaczenie ma to że można go kupić taniej w zadowoleniu, z odbiorem w Krakowie na Grzegórzeckiej. http://www.zadowolenie.pl/hp-pavilion-dv6-3105sw,36311
Ostatnio edytowane przez MatMario : 14.02.2011 o godz. 16:20.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Właśnie dlatego pytałem czy warto brać od razu 6 GB, ale MatMario uświadomił mnie że nie ma co się napalać (że niby tanio, opłaca się) i lepiej wziąć 3 GB.
MatMario - mam dużo kłopot z wyborem laptopa, bo ma być dla mojej dziewczyny. Jej wymagania to na pierwszy miejscu wygląd, na drugim miejscu wygląd na trzecim "żeby posłużył lata". A ja próbuje to wszystko połączyć, żeby wyciągnąć jak najlepszego laptopa za cenę jaką chce wydać. Laptop który podałeś ma takie same parametry, ale już nie ma obudowy której jej się podoba :/ ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem ci że takie rozterki nie są mi obce
![]() Ja bym to tak wymyślił, ale z drugiej strony czy luba nie będzie miała oporu żeby go później otworzyć itp żeby ramu dołożyć Tej obudowy jesteś pewien że jest inna? Bo powinna być dokładnie taka sama jak podałeś. Jeszcze patrzyłem i dalej się wydaje przynajmniej zbliżona. Tak czy tak powodzenia ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
MatMario jest inna, na pewno.
Oporów nie będzie miała i tak się nie zna. Szukam dalej, już od paru dni. Zapewne jeszcze mnie tutaj zobaczycie z pytaniami ![]() Dziękuje wszystkim za pomoc. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Posiadam procka ADM Athlon 2,4 od pewnego czasu komputer czyta tylko 1,24 Ghz
Wyczytałem w necie ze trzeba zmienić w biosie ustawienia FSB na 133 MHz ale nie moge tego znaleść (AMIBIOS SIMPLE SETUP UTILITY VERSION 1,21,11 moj bios) Jakby ktoś miał jakiś pomysł to będę wdzięczny ![]() Pozdr |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
ściągnij cpu-z i sprawdź. . Jak tam będzie tyle ile mówisz to uruchom jakiś program i sprawdź czy się zmienia. Jest w komputerze takie coś, iż gdy nie używasz komputera to on sam zmienia taktowanie procesora.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jaka częstotliwośc procesora jest napiasna w biosie? Powinienes zobaczyć jaki masz procesor i poszukać na wikipedii jaki ma multipayer i FSB frequency i ustawić takie jak być powinno. Niestety każdy BIOS jest inny więc cięzko tak w ciemno napisać gdzie dokładnie znajdziesz te parametry, ale musisz szukać jakieś CPU options czy cos w tym stylu. Od razu mówie że w laptopach nie da się manipulować za bardzo w BIOSie
z tego co znalazłem w grafikach google musisz wejsc w "CPU PnP setup" lub "advanced setup". Jak nic nie pomoże to dajesz "Load optimal settings" albo "Load best performence settings" ale to w ostateczności
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 17.02.2011 o godz. 00:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dzieki Wielkie, Skorzystałem z grafiki google tam wszystko było rozrysowane dokładnie co do biosa. Rzeczywiście zle były ustawione FSB zmieniłem na 133 MHz i teraz wszystko smiga jak należy, Pozdr |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Który procesor jest najlepszy
3 x 2,20 GHz 1.5 MB cache 2 x 2,80 GHz 2.0 MB cache 2 x 2,66 GHz (z turbo 2,93 GHz) 3.0 MB cache 2 x 2.40 GHz 3.0 cache ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
crazykaro
Trzyrdzeniowy: AMD Phenom II N850 (2.2 GHz, 1.5 MB cache) Dwurdzeniowe: AMD Phenom II N620 2.8 GHz 2MB cache Intel® Core™ i5-480M 2.66 GHz / 3MB cache ( Turbo 2.93GHz ) Intel Core i3-370M 2.40 GHz 3 MB CACHE FSB1066 Gdybyś ułożył od najlepszego do najgorszego byłbym wdzięczny. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i5 jest bezsprzecznie najlepszy z tych wszystkich, pozniej i3, a dalej w zależności od tego jakigo typu rzeczy będziesz wykonywał to albo AMD 2x albo 3X
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ostatnio zaczęły mnie prześladować bluescreeny. Zainstalowałem WinDbg. Oto ostatni raport:
Cytat:
I co z tym fantem zrobić ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na początek sprawdzić pamięć kompa. Sciągnij jakiś programik do badania pamięci RAM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
nagraj na plytke i odpal kompa z plytki. pamieci ustaw w biosie tak jak zaleca producent - napiecie, czasy itd. jak masz np. 2 moduly to testuj je osobno najlepiej jeszcze w roznych slotach. przetestuj pamiec. moze to trwac 5 godzin. chyba, ze bedziesz mial tak jak ja, ze juz przy 1 przebiegu syplo bledami, to nie ma co czekac dluzej. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Poszukuje jakiegoś linku, torrenta, do Windowsa 98, ale w formacie .vdi żeby mi podeszło pod virtual boxa.
Z góry dzięki za linki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co powiecie na tego laptopa?
http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&...7&skad=skapiec Zastosowanie to użytek prywatny,domowy, bardzo podstawowy, obejrzeć film, pogadać na skype, obejrzeć wiadomości w necie. To jest właśnie maksymalna cena gdzieś 1600 zł jaka jest do przeznaczenia. Nie wiem jak spisują się te procesory AMD, godne uwagi? Bo niższa cena to jest Celeron Dual Core T3500. Ale grafika chyba gorsza bo Intel GMA 4500M. Musi być oryginalny Windows jako warunek, bo bez Windowsa to ceny bardzo atrakcyjne, ale niestety. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Aha i kupując Toshibe nie zapomnij o tym http://www.zeroproblemu.pl/zasady-promocji.php |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nawet nie wiem czy będą potrzebne te filmy 1080i myślę że dvd ripy itp to będzie podstawowy standard. Bo jakaś inna konfiguracja ciekawa? Tutaj kusi ta karta graficzna, a chce jak najlepiej doradzić żeby nie wpakować na minę przyszłego użytkownika. ![]()
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mam mały problem z Firefoxem.
Używam najnowszej wersji (zainstalowałem uaktualnienie dzisiaj). Od razu uaktualniłem też Adobe Flash player. W tym momencie zacząłem mieć problemy z filmikami. Gdy otwieram YouTube, Ekstraklasa.tv czy DailyMotion komputer się zawiesza i po chwili sam resetuje. Tak samo się dzieje na Operze. Co ciekawe - Internet Explorer działa normalnie. Poradzi ktoś? ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A ja znalzłem jeszcze taką opcję http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...12j-w7hp.bhtml Co myślicie? W porównaniu z tym wcześniejszym z góry strony? ![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|