The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2011, 10:46
Patrząc na stadion w Poznaniu i wiele innych, dochodzę do wniosku,że dowcipy o Polakach są jednak prawdziwe.
Sytuacja w tym biednym i zacofanym kraju jest naprawdę żałosna.

Prawdziwe jaja zaczną się po Euro,gdzie większość stadionów będzie świecić pustkami. Wtedy też będzie głupie tłumaczenie i jak zawsze nikt nie będzie odpowiedzialny.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.02.2011, 11:08
Hrabia Komorowski dziś na Litwie, oby jakiejś gafy znowu nie strzelił.

Co do stadionów to pamiętam że w Portugalii po Euro 2004 niestety musiano kilka obiektów rozebrac bo wiadomo utrzymanie kosztuje a nie na każdy mecz przychodzi komplet
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.02.2011 o godz. 11:28.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.02.2011, 11:34
tylko żeby o bigosie znowu nie piep.rzył

http://w665.wrzuta.pl/audio/6FCD4RH6...gos_w_historii

ja *ierdolę
Powód: bo to nie była mowa a pieprzenie
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 16.02.2011 o godz. 11:43.
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.02.2011, 12:20
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
tylko żeby o bigosie znowu nie piep.rzył

http://w665.wrzuta.pl/audio/6FCD4RH6...gos_w_historii

ja *ierdolę

Gdzieś w sieci krąży jego całe wystapienie bodajże to było w stanach. Człowieka śmiech ogarnia kto jest głową państwa i co on wogóle za idiotyzmy wygaduje.

ps. muzyka w tle idealnie dopasowana
TYLKO WISŁA!
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.02.2011, 12:48
sergio napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś w sieci krąży jego całe wystapienie bodajże to było w stanach. Człowieka śmiech ogarnia kto jest głową państwa i co on wogóle za idiotyzmy wygaduje.

ps. muzyka w tle idealnie dopasowana
Jak by to się różniło od tego co było w poprzedniej kadencji
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.02.2011, 12:59
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Różni się i to zdecydowanie. Mimo mojej miernej oceny dla Lecha Kaczyńskiego, który sporą część swojej kadencji spędził na nicnierobieniu i oddaniu pełni władzy w państwie swojemu bratu, a dopiero w 2007 roku po dojściu do władzy PO wyszedł z cienia, to w kwestii wystąpień publicznych bił na głową Donka, Jarka i Bronka. Miał ten swój flegmatyczny styl wypowiedzi, takie specyficzne zacinanie się i błędy w wymowie, ale mówił składnie i z sensem. Do tego jego wypowiedzi były z głowy, co charakteryzuje dosłownie kilku polityków w naszym kraju. Przyznam się, że brakuje mi czasem tych wystąpień, bo naprawdę dało się tego słuchać bez uśmiechu na ustach.
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.02.2011, 13:06
crazykaro napisał(a):Wyświetl post

No proszę Cię Komorowski w kilka miesięcy ma więcej wpadek niż Kaczyński w swojej całej kadencji!

A już jako historyk jak sam o sobie mówi pochrzanienie dat w tak ważnej kwestii jak liberum vetu dyskwalifikuje go do porównywania go z kimkolwiek.

Mimo że nie głosowałem na Kaczyńskiego i Komorowskiego uważam że ten pierwszy w kwestii wypowiedzi i wysławiania się kładzie Komora na łopatki.
TYLKO WISŁA!
Marszałek
Senior Member

Stary 16.02.2011, 14:19
Kaczyński wymagał obróbki przez stylistów i wszelkiej maści specjalistów od ubioru, chodu itd. Tyle,że on tego nie chciał. Wolał pozostać naturalnym. Natomiast co do jego wystąpień, były jednymi z lepszych o ile nie najlepszymi wśród polityków.Do tego sam je przygotowywał. Wiedział co mówi i jak mówi. Miał coś do przekazania.

A ten to, ręce opadają. Szkoda klawiatury na komentowanie wyczynów tego jegomościa.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.02.2011, 14:24
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Tak się zastanawiam kto będzie grał na codzień w tej widowiskowo - sportowej hali. I wychodzi na to, że nikt. Czekanie na święto, jakieś ME czy MŚ w czymś tam, potrwa kilka ładnych lat. Nawet jak się uda, to co ? 2 tygodnie i po ptokach. A na codzień ? Koncerty ? Pewnie tylko one, raz na jakiś czas. Bo krajowym wykonawcom też się nie bedzie opłacało ją wynająć. Zostaje jeszcze polityka. Na kongresy jakiejś przewodniej siły narodu, zwiezionej autobusami, z wypadem na miasto to może być atrakcja. Jeśli utrzymanie mniejszej hali w Łodzi pochłania podobno 8 mln. zł. to ciekaw jestem ile pójdzie w błoto pieniędzy rok po roku w Krakowie ? Pewnie w budżecie od tej pory będzie żelazna pozycja "dofinansowanie hali w Czyżynach".
Są pewne rzeczy których nie da się przeliczyć na zysk. Chodzi mi głównie o kwestie wizerunkowe i np.bezpieczeństwa państwa. takie miasto jak Kraków żeby nie być zaściankiem nie może - nie mieć - dużej hali widowiskowo-sportowej. Nie umniejsza to hali na R22 . Kraków powinien mieć halę mniejszą i większą. Wiem ze zaraz ktoś powie ale kasa. Zgoda ale to pytanie będzie zawsze. Nigdy nie będzie czasów w których będzie na wszystko.Ale żeby nie zostawać w tyle pewne obiekty po prostu muszą być.Omijają nas wielkie imprezy a to reklama i kasa dla miasta nie przeliczana wprost z zysku z hali. Są MŚ/ME w koszu,siatkówce,piłce ręcznej, czy tam tenisie stołowym, gale boksu,KSW,koncerty gwiazd muzyki,międzynarodowe konfernecje .Przeliczając teraz tą reklamę na kase którą miasto wydaje w jakimś tam BBC czy innym CNN-enie- te kwoty kształtują się juz inaczej.Do tego dochodzą turyści,kibice wydający kasę na mieście.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.02.2011, 14:34
Wyobrażam sobie przedstawicieli innych państw po takim wykładzie "bigosowania" Komorowskiego, gdy już się od niego uwolnią i wracając do siebie każą tłumaczowi jeszcze raz sobie wyjaśniać o co Komorowskiemu tak naprawdę chodziło. Tak czy siak wyciągnąć można z tego jeden wniosek, albo gość się nawalił albo potrzebny jest mu katftan zamiast fraka.
Marszałek
Senior Member

Stary 16.02.2011, 14:48
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Są pewne rzeczy których nie da się przeliczyć na zysk. Chodzi mi głównie o kwestie wizerunkowe i np.bezpieczeństwa państwa. takie miasto jak Kraków żeby nie być zaściankiem nie może
.
.....mieć lotniska takiego jakie ma, dróg jakie ma i wiele innych rzeczy, które przybliżają go ku zaściankowi a nie od niego go oddalają. W RPA są miasta gdzie są super stadiony ale wszędzie dookoła zadupie. Ale zaściankiem nie są bo maj super wypasione stadiony?Dziwne rozumowanie. Co ma hala do bezpieczeństwa państwa?Bo np małe lotnisko z koszmarnymi drogami dojazdowymi już tak, dworzec kolejowy z widocznym zapleczem Galerii Krakowskiej, razi i uderza w wizerunek miasta bardziej niż wiata zardzewiała szynobusu do dworca na Balicach. O przepraszam międzynarodowym porcie lotniczym w Balicach.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
,międzynarodowe konfernecje
.
To na jasnego, ten człek z Sosnowca buduje to coś na rondzie grunwaldzkim?

Kraków jest zaściankiem choćby ze względu na brak poważnych inwestycji. A w taki biednym kraju jak Polska, gdzie brakuje na wszystko realizuje się projekty,powinno w każdym razie, które minimalizują straty nie generują gigantyczne koszty. A tym pierwszym byłaby hala na Wiśle, gdzie ma kto grać i z niej korzystać a nie gigantyczny moloch, który znając życie będzie 20 lat budowany przy coraz większych kosztach bez większego celu.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.02.2011, 14:54
Najbliższe ME czu MŚ już nam w najbliższej przyszłości nie grożą. Tych koncertów chyba że swiatowych gwiazd też tak dużo nie ma. Budowa hali ma wtedy sens kiedy na codzień ktoś w takiej hali gra. Np. tak jak w USA, każda hala ma swoją na codzień grającą drużynę koszykówki, robi się samochodowe show, taka specyfika ludzie to lubią. A kto na codzień będzie grał w tej hali w Czyżynach ? Co do konferencji to powstaje na Rondzie Grunwaldzkim taki obiekt, gdzie bedzie sala, hotel i ładny widok. Hala widowiskowo - sportowa bardziej pasuje na spędy a nie na konferencje. Ludzie lubią wygodę, a nie siedzenie ściśniętym na trybunie, na wąskim krzesełku. Lubią załozyć nogę na nogę, mieć miejsce na notebooka i mieć za szklanną scianą ładny widok. Dlatego takie miejsce powstaje na wprost Wawelu. Pewnie można opowiadać, ze jak coś się wydarzy to lepiej mieć halę. Pewnie, ze lepiej mieć. Tylko doświadczenie uczy, ze najpierw wywali się na nią co najmniej 350 mln. zł. (wyobrażam sobie jaka będzie cena końcowa) a potem zacznie się myśleć co robić z tym fantem czyli co roku dokładać do interesu z 10 mln. zł. Ale co to za problem, przeciez radni i Majchrowski nie daja tego z własnej kieszeni tylko z naszej. W przeciwieństwie do hali na stadion będzie średnio co 2 tyg. (+ Puchary, PP) przychodzić po kilkadziesiąt tysięcy korzystajacyh i płacących za bilety mieszkańców Krakowa. Za nasze korzystanie ze stadionu miasto bedzie jeszcze zarabiać. A ilu bedzie w takich terminach przychodzić ludzi na halę ? I na co ? A tu miasto nie będzie zarabiac tylko jeszcze dokładać.
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.02.2011, 15:27
Najbliższe ME czu MŚ już nam w najbliższej przyszłości nie grożą.
Z tego co kiedyś czytałem jest szansa, że odbędą się w niej MŚ w Siatkówce mężczyzn 2014.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzo...5%BCczyzn_2014
Powód: coś na potwierdzenie
Ostatnio edytowane przez Speedy : 16.02.2011 o godz. 15:28.
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.02.2011, 15:34
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
(...)a nie w biednym zacofanym kraju jak nasz(...)
(...)A w takim biednym kraju jak Polska (...)
Marszałek proszę Cię. Polska nie jest biednym i zacofanym krajem. Wiadomo, że do bogactwa zachodu Europy, USA itp. wiele nam brakuje ale biednym i zacofanym krajem na pewno nie jesteśmy, choćbyś nie wiem jak chciał to argumentować (PKB? HDI?). Przepraszam za off top ale razi mnie to...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Island
Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2011, 16:06
Wisla zagra w Czyzynach i po sprawie - mam nadzieje ze frekwencja urosnie do tego poziomu ze zapelni ja w calosci.
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2011, 17:11
Mam nadzieje że to ironia
Oczywiście mecze w Czyżynach należy bojkotować, zrobić wszystko by prezes Wisły nie wpadł na debilny pomysł płacenia 60 czy iluś tam tysięcy złotych za jeden mecz.
Gramy dalej u siebie, na złość, a oni niech czerpią zyski z dwóch koncertów na rok. Nikogo poza Wisłą w Krakowie nie stać na wynajem tej hali. Może poza hokeistami Cracovii ale na pewno będą grać dalej u siebie, poza tym skoro tak SKRA pojebała grę w Atlas Arenie, której budżet przewyższa z pewnością ten Wisły i Pasów to można być spokojnym o grę dalej przy Reymonta. Naszym zadaniem jest dołożenie cegiełki by hala w Czyżynach pogrążyła się jeszcze bardziej. Tylko wtedy Majchrowski dostanie po pysku od mieszkańców, a budowa hali Wisły w końcu ruszy. Gramy na Reymonta, choćby był mecz o mistrzostwo świata pomiędzy Wisłą a Hiszpanią a ludzie waliliby drzwiami i oknami. Jeśli chociaż raz ulegniemy presji to nie wygramy wojny. Majchrowski i jego kompani sądzą że frajerów znalezli, których będą doić. Głupia Wisła przyjdzie i płacić będzie. Tylko niech potem urzędnicy nie płaczą bo już teraz tłumaczy się tumanom że hala w Czyżynach żadnej Krakowskiej drużynie nie posłuży. A jeśli chcą by odbywały się tam tylko koncerty, targowiska z owocami itp to trzeba byłoby postawić blaszaka o powierzchni 20 tyś m2 a nie halę i mieć czelność nazywać ją "sportową".
Ostatnio edytowane przez element : 16.02.2011 o godz. 17:24.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.02.2011, 17:26
Arked napisał(a):Wyświetl post
Marszałek proszę Cię. Polska nie jest biednym i zacofanym krajem. Wiadomo, że do bogactwa zachodu Europy, USA itp. wiele nam brakuje ale biednym i zacofanym krajem na pewno nie jesteśmy, choćbyś nie wiem jak chciał to argumentować (PKB? HDI?). Przepraszam za off top ale razi mnie to...
Przejedź się po Polsce np. po małych miasteczkach, zobaczysz jak naprawdę wyglada nasz kraj i nie przez telewizyjne szkiełko Faktów. I nie musisz jechać na wschód Polski, jedź na zachód np. Pomorze Zachodnie (tylko nie kurorty) zwykłe miejscowości. Zobacz te odrapane rozpadające się poniemieckie budynki sprzed II wojny, przewrócone płoty zza których wyziera beznadzieja ludzi tam mieszkających. Przejedź się tymi wspaniałymi autostradami, wejdź na polskie dworce i perony w mniejszych miasteczkach, jedź na Slask, pocmokaj nad familokami lub blokami z wielkiej płyty. Jedź na Kurpie. Zobaczysz piekne chaty kryte strzechą i to nie w skansenach.
A jak się zmęczysz lub nie daj Boże poczujesz się słabo to nie korzystaj czasem z polskiej służby zdrowia, bo od tego dopiero może Ci pogorszyć.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.02.2011, 17:35
Tylko media jakoś nie dostrzegają tej różnicy. Nic w tym dziwnego, bo media w Polsce to kabaret. Wolno im powiedzieć tylko to co wolno, a jak ktoś powie czego nie wolno to jest oszołom i skłóca naród .

Nie wiem czy wiadomość o autostradzie do Tarnowa trafiła do Siwego bo dziwnie sprawy nie skomentował. 70% respondentów uważa że jest źle a będzie gorzej w ciągu kilku lat. W Unii nie będziemy mieli nic do gadania bo nie jesteśmy w strefie, a na prezenty dla zagranicznych polityków rządzący wybrali drewniane bączki z cepelii, ręcznie malowane po 100 zł za sztukę MSZ zamówiło ich ileś tysięcy. Bo będą symbolem "młodości" którą to Polska ma wnieść do Unii. Nie wiadomo śmiać sie czy płakać.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.02.2011, 18:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post

70% respondentów uważa że jest źle a będzie gorzej w ciągu kilku lat. W Unii nie będziemy mieli nic do gadania bo nie jesteśmy w strefie, a na prezenty dla zagranicznych polityków rządzący wybrali drewniane bączki z cepelii, ręcznie malowane po 100 zł za sztukę MSZ zamówiło ich ileś tysięcy. Bo będą symbolem "młodości" którą to Polska ma wnieść do Unii. Nie wiadomo śmiać sie czy płakać.
Wogóle cos ostatnio miłosnicy Donaldu jakby sie gdzieś zapadli. A tak niedawno jeszcze chwalili mądrą dalekowzroczną politykę zagraniczna wobec np. Rosji i Białorusi (chyba najwięcej AS82, uwierzył w rosyjska miłość ). A tu coś TIR-y utknęły, MIstrale z Francji przypłynęły, jądrówka w Kaliningradzie sie pojawiła. Wujaszek Łukaszenka przestał lubić Radzia, który wcześniej wywalczył dla niego zniesienie sankcji UE. Merkel z Sarkozy postanowili, że to oni będa o wszystkim w UE decydować, a Donaldu bez prawa głosu może sobie siedzieć przy drzwiach na zydelku.

U kogo te baczki z Cepelii zmówiono ? Pewnie u jakiegos biznesmena z PO, który potem da na kampanie.
Mam nadzieję, ze będą pokazywać w TV jak Radzio i Donaldu wręczają np. królowej Elżbiecie te bączki Może jeden dostanie Komorowski, a później coś opowie na ich temat . Ale czasy....
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 16.02.2011, 19:02
Przejedź się po Polsce np. po małych miasteczkach, zobaczysz jak naprawdę wyglada nasz kraj i nie przez telewizyjne szkiełko Faktów. I nie musisz jechać na wschód Polski, jedź na zachód np. Pomorze Zachodnie (tylko nie kurorty) zwykłe miejscowości. Zobacz te odrapane rozpadające się poniemieckie budynki sprzed II wojny, przewrócone płoty zza których wyziera beznadzieja ludzi tam mieszkających. Przejedź się tymi wspaniałymi autostradami, wejdź na polskie dworce i perony w mniejszych miasteczkach, jedź na Slask, pocmokaj nad familokami lub blokami z wielkiej płyty. Jedź na Kurpie. Zobaczysz piekne chaty kryte strzechą i to nie w skansenach.
A jak się zmęczysz lub nie daj Boże poczujesz się słabo to nie korzystaj czasem z polskiej służby zdrowia, bo od tego dopiero może Ci pogorszyć.
Ojej, czyli musimy twierdzić że Polska jest zacofana, bo w przeciwnym wypadku, jesteśmy otumanioną przez tvn masą?

Biorąc pod uwagę poziom danego kraju, liczy się średnia, także możesz pokazywać mi rozsypujące chatki na pomorzu, ale ja mogę pokazać ci ulicę w Krakowie, gdzie parkuje 6 samochodów każdy o wartości średnio 200 tys zł (w tym Cayenne 2).

Zresztą przejedź się po miasteczkach w południowych Włoszech (o Sycylii nie wspomnę), to zobaczysz dopiero biedę i patologię. Nawet w Neapolu w centrum miasta są tak dziurawe i brudne drogi czy budynki, że w życiu bys nie uwierzył, że to Włochy - jeden z najbogatszych krajów Europy...

Przepraszam za OT, nie jest w naszym kraju różowo, ale nie róbmy z siebie Somalii...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 16.02.2011 o godz. 19:17.
Ddf
Drozd
Senior Member

Stary 16.02.2011, 19:06
W Trójce jakaś baba z MSZ tłumaczyła ze to "typowo Polska zabawka". Po czym inna stwierdziła że pierwsze odkopano w ruinach Babilonu, a w Polsce miały swój rozkwit w średniowieczu . Faktycznie typowo polskie.

A PO popiera 43% Polaków zdaniem GFK Polonia buchachachacha
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.02.2011, 19:25
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę poziom danego kraju, liczy się średnia, także możesz pokazywać mi rozsypujące chatki na pomorzu, ale ja mogę pokazać ci ulicę w Krakowie, gdzie parkuje 6 samochodów każdy o wartości średnio 200 tys zł (w tym Cayenne 2).
Biuro PO ?
Może koledzy Mira i Rycha. 6 samochodów to faktycznie bardzo dużo. Ciekawe gdyby porównać stan posiadania samochodów mieszkańców Włoch i Polski, ciekawe co by sie okazało ? Przebilibyśmy ich chyba ściąganym z Niemiec szrotem i klepanym w warsztatach na miejscu.

Cytat:
Zresztą przejedź się po miasteczkach w południowych Włoszech (o Sycylii nie wspomnę), to zobaczysz dopiero biedę i patologię. Zresztą nawet w Neapolu w centrum miasta są tak dziurawe i brudne drogi czy budynki, że w życiu bys nie uwierzył, że to Włochy - jeden z najbogatszych krajów Europy...
Od kiedy Włochy to jeden z najbogatszych krajów Europy ? Chyba raczej ten biedniejszy z którego obywatele wyjeżdżali/ją za chlebem po całym świecie i Europie też. Bardzo dużo ich np. w Niemczech i to nie turystycznie, a Niemców jakoś mało we Włoszech. Chyba tylko jako dyrektorzy, albo turyści .
Autostrady tez pewnie porównywałeś ? Stopa życiowa w tym nienajbogatszym kraju UE tez taka sama jak w Polsce ?

Zaręczam Ci, ze obszar patologi i nędzy jest w Polsce o wiele wiekszy niż we Włoszech. Stopa życiowa w Polsce jest bardzo niska. Temat np. o głodnych dzieciach w Bieszczadach nie wziął sie z niczego. Zresztą w miastach też nie jest najlepiej. Stare odrapane kamienice wielu miast i patologia, głodne dzieci to cos co nie obejrzy sie w telewizji propagandy sukcesu tow. Waltera. Jest lepiej niż w Albanii, Rumunii czy Bułgarii, ale tylko tyle.
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 16.02.2011, 19:53
Biuro PO ?
Może koledzy Mira i Rycha. 6 samochodów to faktycznie bardzo dużo.
6 samochodów na 6 parkujących tam. Mała firma na Woli Justowskiej. Za teksty o PO w takim temacie, to, ech...
Cytat:
Ciekawe gdyby porównać stan posiadania samochodów mieszkańców Włoch i Polski, ciekawe co by sie okazało ? Przebilibyśmy ich chyba ściąganym z Niemiec szrotem i klepanym w warsztatach na miejscu.
Nie, Włosi na pewno byliby wyżej.

Cytat:
Od kiedy Włochy to jeden z najbogatszych krajów Europy ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/G8

Choć jeśli dla ciebie Włochy to kraj średniozamożny to rzeczywiście Polskę można nazwać krajem biednym i zacofanym. A pozostałe 3/4 świata biedniejsze od nas, to już brakuje mi określeń...

Cytat:
Chyba raczej ten biedniejszy z którego obywatele wyjeżdżali/ją za chlebem po całym świecie i Europie też. Bardzo dużo ich np. w Niemczech i to nie turystycznie, a Niemców jakoś mało we Włoszech. Chyba tylko jako dyrektorzy, albo turyści .
Autostrady tez pewnie porównywałeś ? Stopa życiowa w tym nienajbogatszym kraju UE tez taka sama jak w Polsce ?
Ja nie twierdzę, że Polska ma podobny poziom życia do Włochów. Mówię tylko, że bieda jest wszędzie. Nie rozumiem tylko dlaczego przykłady bogactwa w Polsce, od razu odrzucasz jako "PO", a przykłady biedy uważasz za wykładnik naszego poziomu życia.

Cytat:
Zaręczam Ci, ze obszar patologi i nędzy jest w Polsce o wiele wiekszy niż we Włoszech. Stopa życiowa w Polsce jest bardzo niska. Temat np. o głodnych dzieciach w Bieszczadach nie wziął sie z niczego. Zresztą w miastach też nie jest najlepiej. Stare odrapane kamienice wielu miast i patologia, głodne dzieci to cos co nie obejrzy sie w telewizji propagandy sukcesu tow. Waltera.
Podobnie jest w każdym większym kraju na świecie. Wspomniane już Włochy, USA, Francja, Hiszpania.

Tak jak mówię, nie twierdzę że jesteśmy na podobnym poziomie co te kraje. Twierdzę jedynie, że nie jesteśmy w dupie jak próbujesz to tutaj przedstawić.
Cytat:
Jest lepiej niż w Albanii, Rumunii czy Bułgarii, ale tylko tyle.
Chorwacji, Serbii, Czarnogóry. Podobny poziom do Węgier, Czech, Słowacji, krajów Bałtyckich, lepiej niż w Rosji (nie licząc dwóch, trzech bogatych miast). Że o innych kontynentach nie wspomnę.
Ddf
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.02.2011, 19:59
Wogóle cos ostatnio miłosnicy Donaldu jakby sie gdzieś zapadli. A tak niedawno jeszcze chwalili mądrą dalekowzroczną politykę zagraniczna wobec np. Rosji i Białorusi (chyba najwięcej AS82, uwierzył w rosyjska miłość ). A tu coś TIR-y utknęły, MIstrale z Francji przypłynęły, jądrówka w Kaliningradzie sie pojawiła. Wujaszek Łukaszenka przestał lubić Radzia, który wcześniej wywalczył dla niego zniesienie sankcji UE. Merkel z Sarkozy postanowili, że to oni będa o wszystkim w UE decydować, a Donaldu bez prawa głosu może sobie siedzieć przy drzwiach na zydelku.

U kogo te baczki z Cepelii zmówiono ? Pewnie u jakiegos biznesmena z PO, który potem da na kampanie.
Mam nadzieję, ze będą pokazywać w TV jak Radzio i Donaldu wręczają np. królowej Elżbiecie te bączki Może jeden dostanie Komorowski, a później coś opowie na ich temat . Ale czasy....
Tiry już nie stoja an granicy chyba od kilku tygodni ,no ale jak sie nie ma czego przyczepić to trzeba pisać w kółko to samo..W sporze miedzy Japonia a Rosją nie za bardzo wiem kto ma wiecej racji ,wiec sie nei bede wypowiadal pozatym mało mnie to obchodzi. To ,że sie rzekomo pojawila bombaw obwodzie kalinnigradzkim jest wg ciebie rownoznaczne z tym ,że ja niebawem zrzuca na Polske ? Co do Łukaszenki to Sikorski tez dobrych kilka dni temu ,na forum UE twardo sie wypowiedzial ,że czas poblazania dla Łukaszenki sie skonczyl ,no i Tusk z tego co pisali zaprotestowal wobec UE dwoch predkosci ,tej z Euro i bez.

Co do bączków to bedzie temat zastepczy dla Pisowcow, dzis najwiekszy lizus prezesa,Błaszczak,zwołal z tego powodu konferencje prasowa i z grobowa mina opowiadal jak sprawa bączków jest dla Polaków wazna
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.02.2011, 23:16
Co ty mi tu człowieku piszesz o jeżdżeniu po Polsce. Całe dzieciństwo i wczesną młodość spędziłem na wsiach bądź w małych miasteczkach. Z racji ukończonych studiów widziałem każdy zakamarek Polski i dobrze wiem jak to wszystko wygląda (i wyglądało 15 lat temu). Nie wywodzę się z bogatej rodziny i nie mam zaburzonego obrazu rzeczywistości. Być może mamy inną definicję biednego kraju. Dla mnie biednym krajem jest na przykład Ukraina. Po wizycie w tym kraju (w tym na wsiach i małych miasteczkach) naprawdę doceniłem to co mamy w Polsce. Powiedz przeciętnemu Ukraińcowi, Mołdawianinowi czy Albańczykowi (nie wspomnę o krajach poza Europą), że Polska jest biedna to Cię wyśmieje. A slumsy i dziury zabite dechami są wszędzie, nawet w bogatych Stanach więc to nie najlepszy argument.

Polska nie jest idealna, wiele rzeczy wymaga reform i zmian ale nie jesteśmy krajem biednym i zacofanym. Jesteśmy wyraźnie powyżej światowej średniej. Z wielu rzeczy można być niezadowolonym ale szanujmy się i doceniajmy to co mamy. Tyle ode mnie bo to totalnie nie na temat...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Drozd
Senior Member

Stary 17.02.2011, 00:46
Dla mnie jest ważne czy ktoś kojarzy mnie z bączkiem, bo to słabe skojarzenie. To nie temat dla PiSowców tylko dowód czym sie zajmuje rzad cudaka w ramach przygotowań do naszej prezydencji. Podobno prezydentowa ma osobiście kilka bączków pomalować farbą którą gajowy z polowania przyniesie. Będzie tanio i ekologicznie.
Hej Nasz TS !!
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 17.02.2011, 00:49
Zobacz te odrapane rozpadające się poniemieckie budynki sprzed II wojny, przewrócone płoty zza których wyziera beznadzieja ludzi tam mieszkających. Przejedź się tymi wspaniałymi autostradami, .
ja się przejechałem w ostatni weekend tymi wspaniałymi autostradami, tyle że na Zachodzie.

Nic dziwnego, że Niemcy mają darmowe autostrady ;-) Mogliby sobie dostosować ilość pasów ruchu do natężenia na drodze, bo stanie w korkach co 200 km do przyjemności nie należy ;-)
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.02.2011, 00:53
Patrząc na obecną politykę zagraniczną III RP myślę, że zamiast bączków wypadałoby raczej zakupić wazelinę.
Ostatnio edytowane przez murray : 17.02.2011 o godz. 00:59.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.02.2011, 01:00
POzostaje tylko puścić bączka i czekać, może ktoś się zatruje i zagłosuje na PO

Z tym bączkiem to komedia padłem ze śmiechu jak mówili we wiadomościach to z taką powagą

I to nie jest zwykły bączek tylko ręcznie malowany i ekologiczny wytwarzany przy pomocy energii słonecznej i ekologicznych elementów. Teraz Bronek będzie nosił bączka w kieszeni i będzie opowiadał jego fascynującą historię w naszej kulturze. A Buzek w parlamencie objaśni wszystkim, że bączek to nasz narodowy symbol od wieków łączy Polaków i buduje zgodę, następnie się dowiemy, że podczas Zjazdu Gnieźnieńskiego cesarz Otton otrzymał od Chrobrego bączka i to umocniło wtedy Polskę na arenie Europejskiej. Radek pewnie puści bączka Łukaszence i w Wilnie i mniejszość Polska w tych krajach nie będzie już dyskryminowana.

Jednym słowem bączek to bolączka na wszystko.
Ostatnio edytowane przez harimata : 17.02.2011 o godz. 01:10.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Drozd
Senior Member

Stary 17.02.2011, 09:59
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
ja się przejechałem w ostatni weekend tymi wspaniałymi autostradami, tyle że na Zachodzie.

Nic dziwnego, że Niemcy mają darmowe autostrady ;-) Mogliby sobie dostosować ilość pasów ruchu do natężenia na drodze, bo stanie w korkach co 200 km do przyjemności nie należy ;-)
Pewnie dlatego u nas jeżeli będą, będą płatne żeby sie nie denerwować stojąc w korkach na autostradzie. Ten cudak to jednak yntelygentna bestia.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów