The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.02.2011, 16:21
Jóźwiak w tej całej układance jest tylko pionkiem i nie ponosi całkowitej odpowiedzialności za nieudolność polityki transferowej. KP Legia to część koncernu ITI działająca jak korporacja i jeśli już są podejmowane jakieś ruchy to są one bardziej zdecydowane. Co najwyżej może dojść do przesunięcia Jóźwiaka do roli scouta, czyli powrót do wcześniej zajmowanego stanowiska.

Poza tym nikt nie ma wątpliwości, że nie ma odgórnej zgody na transfery (zarząd - Walter i s-ka), a chodzi o to, aby w tym roku kalendarzowym finanse się zbilansowały, aby w 2012 roku Legia mogła wypuścić obligacje na 20 mln zł. Także nic nie dzieje się tu bez przyczyny.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.02.2011, 16:33
Jeszcze jedna wiadomość transferowa natrafiła mi się dzisiaj. Może nie ostatnia również na niższym szczeblu.
Kontrakt z GKS Katowice podpisał Tomasz Mazurkiewicz. 29-letni pomocnik trenował od kilku tygodni w Katowicach i pomyślnie przeszedł testy. Mazurkiewicza dobrze zna trener Wojciech Stawowy, bo swego czasu szkolił go w Arce Gdynia. To był raczej już ostatni transfer w" Gieksie " . Dziś zespół wyjechał na zgrupowanie do Turcji. Zawodnik, który ostatnio pozostawał bez klubu, porozumiał się z władzami GKS-u w sprawie umowy, którą podpisał w sobotnie południe. Jak już wcześniej wspomniałem Mazurkiewicz przed przerwą w treningach występował w gdyńskiej Arce. Natomiast jego ostatnią przystanią był duński drugoligowy klub Arhus GF II.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.02.2011, 16:35
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jóźwiak w tej całej układance jest tylko pionkiem i nie ponosi całkowitej odpowiedzialności za nieudolność polityki transferowej. KP Legia to część koncernu ITI działająca jak korporacja i jeśli już są podejmowane jakieś ruchy to są one bardziej zdecydowane. Co najwyżej może dojść do przesunięcia Jóźwiaka do roli scouta, czyli powrót do wcześniej zajmowanego stanowiska.

Poza tym nikt nie ma wątpliwości, że nie ma odgórnej zgody na transfery (zarząd - Walter i s-ka), a chodzi o to, aby w tym roku kalendarzowym finanse się zbilansowały, aby w 2012 roku Legia mogła wypuścić obligacje na 20 mln zł. Także nic nie dzieje się tu bez przyczyny.
A kto oprócz Miklasa i Jóźwiaka ponosi główną odpowiedzialność za transfery?
Poza tym skoro sprowadzają kogoś na testy, niby negocjują z jakimis piłkarzami, zapowiadają jakieś wzmocnienia to na pewno odgórna zgoda na transfery i kasa choćby na płace jest. No więc gdzie macie te transfery? Liga za 1,5 tygodnia rusza... No chyba że tak naprawdę takiej zgody i kasy nie ma, ale czemu więc kłamią własnym kibicom o wzmocnieniach w każdej publicznej wypowiedzi? Czy tak czy tak, jakby na to nie patrzeć chłopaki się nie sprawdzają w swojej roli i to oni ponoszą za to odpowiedzialność, bo to oni się powinni na tym znać.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 14.02.2011, 17:30
Jak dokładnie było to wiedzą tylko osoby tym bezpośrednio zainteresowane, czyli Jóźwiak, Miklas, Skorża, Kosmala i reszta zarządu. Kosmala jako człowiek ITI na pewno trzyma obecnie pieczę nad kasą jaka idzie na transfery i sądzę, że mimo tych różnych wypowiedzi w mediach nie ma kasy na transfery gotówkowe. Wisła też to przerabiała kilka razy w ostatnich lata, serial pt. wieczne testowanie, a później sprowadzanie szrotu. My przerabialiśmy to za Trzeciaka, kiedy za mając pustą kasę próbował coś wyrzeźbić. Dlatego nie ma sensu traktować tych wszystkich deklaracji Jóźwiaka i Miklasa na poważnie, bo wątpię, aby nie były one wcześniej ustalone z "górą".

Najlepiej tą "wolną rękę" Jóźwiaka pokazuje szukanie stopera. Najpierw były zapytania o zawodników kosztujących do 0,5 mln euro, jak się okazało, że nie będzie za dużo kasy na ten zakup to skierował wzrok na zawodników, którym kontrakt kończy się w ciągu kilku miesięcy, ale mimo wszystko coś będą kosztowali (to coś to 100-200 tys. euro). Najpierw był Kelhar, którego testowano na Cyprze. Spodobał się Skorży, ale okazało się, że trzeba za niego zapłacić. Szukano dalej głównie wśród bezrobotnych, bądź zawodników gdzie trzeba zapłacić tylko menadżerowi tj. testowany Drpic, czy Owusu. Okazało się jednak w tym czasie, że Kelhar może rozwiązać kontrakt ze swoim klubem i postanowiono zatrudnić właśnie jego. Nie dlatego że był najlepszy, a wyłącznie ze względu na to, że był za darmo.

Nie żebym jakoś szczególnie bronił Jóźwiaka, który moim zdaniem nie nadaje się na to stanowisko i robi (musi robić) sobie z gęby cholewę, ale
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 14.02.2011, 22:16
A tymczasem szykuje się kolejny ciekawy transfer na ligowych boiskach. Tym razem już na najwyższym szczeblu. Można dopatrywać się w przyjścia do ekstraklasy ponadprzeciętnego gracza. Nika Dzalamidze został piłkarzem Widzewa. Beniaminek ekstraklasy wypożyczył Gruzina FC Baia Zugdid. Za pół roku łodzianie będą mogli go wykupić. Zawodnik przebywa obecnie z Widzewem na zgrupowaniu w Portugalii. Dzalamidze ostatnie miesiące spędził w CSKA Moskwa. Grał w drużynie rezerw, ale trenował z pierwszą drużyną. W Gruzji uznawany jest za wielki talent. Już w wieku 17 lat zadebiutował w tamtejszej ekstraklasie i ma na koncie występy w reprezentacji młodzieżowej. Jest ofensywnym pomocnikiem, trener Czesław Michniewicz oraz zarówno wiceprezes klubu wypowiadają się o nim w samych superlatywach.Jest już ostatnim graczem, który dołączył do zespołu w przerwie pomiędzy rundami. W Widzewie będzie rywalizował o miejsce w podstawowym składzie z Finem Riku Riski.Czyli również z młodym perspektywicznym piłkarzem. Ciekawie wiec zapowiada się owa rywalizacja. No trzeba przyznać, że klub z Alei Józefa Piłsudskiego solidnie się wzmocnił i na pierwszy rzut oka wypełnił lukę po Marcinie Robaku.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.02.2011, 00:31
Nie żebym jakoś szczególnie bronił Jóźwiaka, który moim zdaniem nie nadaje się na to stanowisko i robi (musi robić) sobie z gęby cholewę, ale
Jóźwiak w marcu zaśpiewa Wam tak:

Maciek, ja tylko żartowałem
Gdy tobie z sobą iść kazałem
Tam nie było żadnych pieniędzy
Była nędza, nic więcej
Tyle razy o tym myślałem
Nie, nie, nie zwariowałem
Ani tym bardziej nie oszalałem

W Widzewie robi się natomiast naprawdę ciekawa paka. Kto wie, kto wie, może z Cześkiem uda im się coś osiągnąć...
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 15.02.2011 o godz. 00:34.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.02.2011, 11:39
Ciekawy gracz zjawił sie na testach w Lechii :

Luka Vucko kolejnym piłkarzem testowanym przez Lechię

27-letni Chorwat ma za sobą debiut w seniorskiej reprezentacji swojego kraju, a ostatnio grał w 9. zespole ligi tureckiej Eskisehirspor.
Vucko imponuje warunkami fizycznymi, mierzy aż 197 centymetrów wzrostu. W latach 2004-2006 zagrał 19 meczów w kadrze do lat 21, a w maju ubiegłego roku zadebiutował w seniorskiej reprezentacji swojego kraju. W towarzyskim meczu z Estonią zagrał w drugiej połowie.

W tym sezonie rozegrał w Eskisehirspor 5 meczów i zdobył jedną bramkę. Wcześniej reprezentował barwy m.in. Hajduka Split i NK Rijeka.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.02.2011, 12:36
trochę późno zawodnikami się interesujecie!

speedfashion napisał(a):Wyświetl post

W Widzewie robi się natomiast naprawdę ciekawa paka. Kto wie, kto wie, może z Cześkiem uda im się coś osiągnąć...
Jaga, Korona nawet Górnik coś tam tworzy
trochę Lechia mnie zawiodła, spodziewałem się większej ofensywy, może do nowego sezonu czekają
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 15.02.2011 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.02.2011, 23:06
http://sport.interia.pl/raport/trans...acovii,1597872

Mam nadzieje, że to taki koń trojański, który rozwali im drużynę od środka!
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.02.2011, 23:11
Ciekawe czy ten tabun Serbów, Bośniaków i innych obywateli byłej Jugosławii bedzie taki chetny do gry w pierwszej lidze
Swoja droga z 2 drużyn z Krakowa uzbierało by się zawodników na drużyne z byłej Jugosławi
Może nawet z ławką rezerwowych
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.02.2011, 09:26
W temacie transferów na naszym podwórku - w najnowszej PN jest artykuł o przygotowaniach Amiki do meczów z Bragą. Jest ciekawa wypowiedź ichniego dyrektora (Pogorzelczyka) odnośnie wpływu Wojciechowskiego na robione przez wronczan transfery: "...pan Wojciechowski robił wiele, aby popsuć nam biznes. Nie fair był wobec Lecha już latem, kiedy uniemożliwił nam zakup Artura Sobiecha i Macieja Sadloka, a teraz historia z jeszcze większą siłą powtórzyła się w przypadku transferu Murawskiego. Gdyby nie niepotrzebna i szkodliwa interwencja właściciela Czarnych Koszul, o wiele szybciej i taniej przeprowadzilibyśmy akcję powrotu Rafała do Poznania. Tym bardziej, że nie wszystkie zagrywki, do których ucieka się JW, są powszechnie akceptowane w świecie piłki."

O ile pierwsza część wypowiedzi to płacz dzieciaka, że ktoś kupił ostatniego lizaka w sklepie, ale bardziej zastanawia mnie druga jej część - wiadomo, że JW podbijał cenę, żeby ściągnąć Murawskiego do Polonii, ale czy słyszeliście, żeby robił przy tym jakieś nie fair zagrywki? Może coś mi umknęło, ale czy były przy tym jeszcze inne wałki oprócz (o czym pisała prasa) zachowania menedżera Murawskiego?
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.02.2011, 09:48
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy ten tabun Serbów, Bośniaków i innych obywateli byłej Jugosławii bedzie taki chetny do gry w pierwszej lidze
Swoja droga z 2 drużyn z Krakowa uzbierało by się zawodników na drużyne z byłej Jugosławi
Może nawet z ławką rezerwowych
Filipiak w którymś z wywiadów podkreślał że będzie stawiał wyłącznie na zawodników z byłej Jugosławi,bo i tańsi są od naszych i mają bardziej profesjonalne podejście do obowiązków.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.02.2011, 10:09
ypeeh napisał(a):Wyświetl post
W temacie transferów na naszym podwórku - w najnowszej PN jest artykuł o przygotowaniach Amiki do meczów z Bragą. Jest ciekawa wypowiedź ichniego dyrektora (Pogorzelczyka) odnośnie wpływu Wojciechowskiego na robione przez wronczan transfery: "...pan Wojciechowski robił wiele, aby popsuć nam biznes. Nie fair był wobec Lecha już latem, kiedy uniemożliwił nam zakup Artura Sobiecha i Macieja Sadloka, a teraz historia z jeszcze większą siłą powtórzyła się w przypadku transferu Murawskiego. Gdyby nie niepotrzebna i szkodliwa interwencja właściciela Czarnych Koszul, o wiele szybciej i taniej przeprowadzilibyśmy akcję powrotu Rafała do Poznania. Tym bardziej, że nie wszystkie zagrywki, do których ucieka się JW, są powszechnie akceptowane w świecie piłki."

O ile pierwsza część wypowiedzi to płacz dzieciaka, że ktoś kupił ostatniego lizaka w sklepie, ale bardziej zastanawia mnie druga jej część - wiadomo, że JW podbijał cenę, żeby ściągnąć Murawskiego do Polonii, ale czy słyszeliście, żeby robił przy tym jakieś nie fair zagrywki? Może coś mi umknęło, ale czy były przy tym jeszcze inne wałki oprócz (o czym pisała prasa) zachowania menedżera Murawskiego?
Jego wypowiedzi wogóle nadają się do kabaretu. Gość chce aby wyglądało to tak: Amika ogłasza, że stara się o zawodnika. W związku z tym inne kluby, które chciałyby go mieć u siebie muszą automatycznie zrezygnować ze starań i tym bardziej nie oferować mu lepszych warunków.
Najlepsze jest to zdanie "Nie fair był wobec Lecha już latem, kiedy uniemożliwił nam zakup Artura Sobiecha i Macieja Sadloka" Tzn. co? uprowadził ich z Ruchu i przywiózł ich w bagażnku do Warszawy ?
Więcej takich gości z Wronek w mediach i z takim sposobem myslenia to będzie weselej
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.02.2011, 10:56
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/raport/trans...acovii,1597872

Mam nadzieje, że to taki koń trojański, który rozwali im drużynę od środka!
Tam jeszcze zostało coś do rozwalenia ?
..
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.02.2011, 11:13
ypeeh napisał(a):Wyświetl post

Gość widać ma swój świat. Mentalność Kalego pełną gębą. Oni mogą podkupywać innym klubom, ale im podkupować zawodników już nie można bo to działanie nie fair działa na szkodę klubu. Widać Wojciechowski musiał udać się do Chorzowa i postraszyć czymś włodarzy tamtejszego klubu. Lech wie, że przepłacił za Murawskiego i teraz publiczne płacze ile to oni nie musieli wydać. 2 sezon mają dobry i roszczą sobie prawa jak gdyby wygrali kilkukrotnie ligę mistrzów.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.02.2011, 17:43
Luka Vućko, 26 letni chorwacki stoper, zostaje na zgrupowaniu gdańskiej Lechii. – Jesteśmy zdecydowani na podpisanie umowy – mówi rzecznik klubu Błażej Słowikowski. – Wcześniej jednak zawodnik musi przyjechać do Polski i przejść badania medyczne. W Gdańsku poczynione zostaną również finalne ustalenia kontraktowe.

Vućko zostaje więc z Lechią do końca pobytu w Turcji. Wszystko wskazuje na to, że trener Tomasz Kafarski wstawi go do składu, na ostatni mecz sparingowy w czwartek. Przypomnijmy, że o 15.00 (polskiego czasu) Biało-Zieloni zmierzą się z rumuńskim FC Petrolul.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.02.2011, 20:37
Polczak na testach w Terieku
http://www.90minut.pl/news/147/news1...ku-Grozny.html
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 17.02.2011, 00:37
Cracovia zaś podpisała kontrakt z czarnogórskim pomocnikiem Vladimirem Boljeviciem. Piłkarz we wtorek dołączył do zespołu, który przebywa na obozie przygotowawczym w Turcji. Boljević jest zawodnikiem młodzieżowej reprezentacji Czarnogóry. Całą swoją dotychczasową karierę spędził w FK Zeta Golubovci. Pasy już wcześniej miały uzgodnione warunki transferu z klubem piłkarza. Drużynę natomiast definitywnie opuścił Paweł Sasin, z którym nasi sąsiedzi rozwiązali kontrakt.

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.02.2011, 14:15
nasz były zawodnik Łukasz Broź trafi latem do AS Monaco ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53716,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.02.2011, 15:06
Titto napisał(a):Wyświetl post
Polczak na testach w Terieku
http://www.90minut.pl/news/147/news1...ku-Grozny.html
Testy zaliczone. Kontrakt do 2014 roku.

Nie spodziewałem się

AYALA napisał(a):Wyświetl post
nasz były zawodnik Łukasz Broź trafi latem do AS Monaco ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53716,t...wiadomosc.html
Ten Broź u nas nie grał, tylko Mati, który będzie szukał formy w Stróżach
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.02.2011, 18:25
Info o Broziu to raczej odgrzewany kotlet. Z tego co sobie przypominam, to laczono go z AS Monaco juz wczesniej.

Dzisiaj nasz mistrz Miklas stwierdzil ze dopinaja transfery Normalnie jak nie wyp*** Leszka aka "Tortem w ryło" z Ilawy i Bereta po sezonie to naprawde bedzie znak ze musza miec oni jakies haki na Waltera... Nie wiem, kompromitujace zdjecia, info o kochance z Mozambiku, jakies lewe konta na Kajmanach.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.02.2011, 18:53
spokojnie jeszcze 11 dni macie

nasz prezes już zapowiedział, że w lecie tylko 2-3 transfery :(
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 17.02.2011, 19:05
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Testy zaliczone. Kontrakt do 2014 roku.

Nie spodziewałem się
Z Krakowa? Z Krakowa.
Lewonożny? Lewonożny.
Stoper? Stoper.

Co chcesz, następcę Clebera wyszukali.

(Nawet lepszy, bo w kadrze grał )
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.02.2011, 22:21
Ja wiem, że liga rosyjska toporna, więc i drwala wezmą. Ale Polczak nie jest tylko drewniany. On jest naprawdę kiepski. Nawet nie to, że surowy technicznie. On za wolno myśli na boisku. Dla stopera to absolutnie dyskwalifikujące.

Nie wiem, ile starozakonni za Polczaka wzięli, ale podejrzewam, że zrobili świetny interes.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 17.02.2011, 22:26
Nie chcę, żartować w sposób niemiły, ale w Groznem mogą potrzebować ludzi w innych celach, niekoniecznie piłkarskich
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.02.2011, 22:36
Nie chcę, żartować w sposób niemiły, ale w Groznem mogą potrzebować ludzi w innych celach, niekoniecznie piłkarskich
Gullit jest trenerem w Groznym, więc będzie mógł Polczak podnieśc swoje umiejetności
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 17.02.2011, 22:37
Gullit jest trenerem w Groznym, więc będzie mógł Polczak podnieśc swoje umiejetności
żeby coś móc podnieść, musi to istnieć
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.02.2011, 22:42
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem, ile starozakonni za Polczaka wzięli, ale podejrzewam, że zrobili świetny interes.
Nawet jakby go za stówkę oddali to juz jakiś plus, że nie trzeba mu płacić
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.02.2011, 22:45
Mi to trochę Odre Wodzisław przypomina to co robią przy ul. Kałuży, oby skończyło się podobnie jak z Odrą w zeszłym roku
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.02.2011, 23:13

Z obecnymi jego umietnosciami to zabardzo nawet nie ma czego podnosić.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów