The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2011, 18:02
Wcześniej pisałem też o zrobieniu intro. No to zrobili ale jakieś takie nijakie.
Fajnie jakby zrobili coś takiego jak na tej stronce. http://www.fcbarcelona.com/web/english/
fajnie też to wygląda na stronie ManU http://www.manutd.com/Splash-Page.aspx
I tam ikonki, które bezpośrednio prowadzą cię do internetowego sklepu, Wisła Tube etc.

Ubogo jest też w oficjalnym sklepie klubowym.
Patrzcie ile rzeczy jest w sklepie Legii http://sklep.legia.com/sklep/index.php
Mają tam nawet card drive z herbem Legii. http://sklep.legia.com/sklep/index.php?c=33

On mają tam także coś takiego jak "Legia style" http://sklep.legia.com/sklep/index.php?l=159

Jeśli chodzi o sklep klubowy to inne kluby z Polski powinny się wzorować na tym Legii. Przydałby się jakiś Magazyn Wisły gdzie byłyby wywiady z piłkarzami, analiza przeciwnika, info o przeciwniku etc.
Ostatnio edytowane przez Titto : 03.02.2011 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.02.2011, 21:39
Nareszcze widać że zaczeli coś robić, mianowicie, do oficjalnego facebooka dodano dwie nowe zakładki, SKLEP oraz motyw powitalny. Nie ma się do czego za bardzo przyczepić bo wszystko starannie zrobione. Zmieniono także zdjęcie profilowe i od razu widać ze jest to oficjalny kanał. Mam nadzieję że zdjęcia profilowe będą zmianie często, motyw z flagą może pozostać ten sam jednak mogą zmieniać się zawodnicy, można reklamować mecz w ten sposób itp.
Usunięto zbędną zakładkę filmy co jest pozytywem bo po co trzymać filmiki nagrywane cyfrówką. Skasowałbym także zakładkę (chyba się tego nie da za bardzo zrobić) w takim razie zrobiłby tam aby nie była za bardzo widoczna bo jak ktoś chce sobie poogladac zdjęcia to może zrobić to na oficjalnej.
Dodałbym za to zakładkę odsyłająca do kanału Wisły na YT, który wymaga dodania grafiki i wypromowania. Można dodać zakładkę bilety. Jest dużo możliwość śmiało można "zgapić" od jakiegoś zagranicznego klubu.

Przydałaby się dodać opcje zaproponuj znajomym tak aby posiadać większą liczbę kibiców.

Pozytywem jest także powstawanie takich filmików jak chociażby ten promujący strefę kibica:
http://www.youtube.com/watch?v=NlYgI...&feature=feedu
Zwróciłbym szczególną uwagę na motyw końcówy który zrobiony jest prawdopodobnie w AAE, według mnie naprawę dobra robota i mam nadzieję że klub tego nie spartoli i będzie on dodowany na początku bądz na końcu każdego filmiku. Również mam nadzieje że filmików w formacje 4:3 już nie zobaczymy.
Również chciałbym aby taki filmik nie znikał gdzieś w gąszczu tego natłoku informacji po 2 -3 dniach. Tak jak napisałem trzeba promować kanał Wisły na YT. Przypominam że filmik o dopingu Clebera obejrzał 76 000 ludzi, był o jednak promowany na splashu. Generalnie przydałby się splash ( strona startowa) która powoduje że na stronie panuje większy porządek.

Także mam nadzieję, że nie poprzestali na kilku zmianach. Powoli im to idzie ale dobrze, ze zaczynają "ogarniać".
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.02.2011 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.02.2011, 08:57
Warto wspomnieć też o tym: http://www.media.wisla.krakow.pl/
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.02.2011, 11:53
No nareszcie ;D Zaczęli coś robić Podoba mi się ten efekt końcowy, tak szczerze to westersyl twoje filmiki przy tym reportażu to tak jak porównanie Odry Wodzisław do FC Barcelony ;D!
Mam nadzieję, że jeszcze strona główna zostanie ulepszona jak nie teraz to przynajmniej na wielkie otwarcie stadionu, bo troszkę zbyt mało funkcjonalna jest ;/ Do tego tak jak mówiłem subdomeny na bilety, stadion, akademie. Nie da się tego zrobić tak odrazu, trzeba zrobić nowy serwis polączony grafiką z wszystkimi subdomenami. Mamy wiele rzeczy ciekawych ale zostają one niezauważone niestety przez brak konkretnej strony klubowej. Po takim reportażu powinniśmy chociażby w miejscu na banner zamieścić filmik i jego renoma rośnie niewyobrażalnie i tym samym rośnie renoma klubu ;] Serwis powinien być elastyczny, zmieniać swoje moduły w zależności od celu. Tak jest na Legi, że w miejscu na top newsy są zamieszczane niekiedy video, niekiedy oświadczenia prezesa, czy bannery reklamujące. A te nasze topnewsy to mnie strasznie denerwują ;/ nic się na nich nie da zobaczyć, przesuwają się ociężale, żeby zobaczyć zwiastun jednego konkretnego newsa który mnie interesuje to muszę czekać kilka minut ;/
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 08.02.2011 o godz. 11:58.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.02.2011, 19:28
Nikt jeszcze zdaje się nie zwrócił na to uwagi ale nasza strona oficjalna jest od dziś dostępna i bardziej przyjazna dla osób szukających informacji o Wisełce przez komórkę.

www.lajt.wisla.krakow.pl/

Sprawdzone na Androidzie, śmiga ładnie.

Kolejne gratulacje i podziękowania dla klubu za krok w stronę rozwoju.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.02.2011, 19:55
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Nikt jeszcze zdaje się nie zwrócił na to uwagi ale nasza strona oficjalna jest od dziś dostępna i bardziej przyjazna dla osób szukających informacji o Wisełce przez komórkę.

www.lajt.wisla.krakow.pl/

Sprawdzone na Androidzie, śmiga ładnie.

Kolejne gratulacje i podziękowania dla klubu za krok w stronę rozwoju.
Bardzo fajnie że powstało, poprzednio strona główna była ciężka to oglądania na telefonie.

Zrobić na pierwszej stronie oprócz aktualności jak jest teraz, skrót do kontaktu i informacji o biletach i będzie super.

Czekam na TWSD w wersji lajt. Pamiętam była ankieta kiedyś na ten temat ale na razie cicho w temacie
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Jachu018
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 11.02.2011, 21:11
Ale koniecznie muszą wstawić odnośnik do pełnej wersji!!!
Kibic z Poznania
Odpowiedz cytując
michal(pl)
Member

Od: 01.2004

Stary 14.02.2011, 20:51
http://www.youtube.com/watch?v=6yh4Z...mbedded#at=406
hmmm, minuta 5:18 Skąd znam tego goscia....
gdyby Stan nam sprowadził takiego grajka to bylby tu bogiem, hehe marzenia
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Polen Polen über alles
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.02.2011, 21:33
Ale te tapety mogliby już zmienić a najlepiej dodać nowe bo tak wiszą już od 5 lat. W liczbie 6 sztuk czy ileś.
W ogóle jakoś tak pustawo jeśli chodzi o takie bajery na oficjalnej skierowane do kibiców. Przydałby się jakiś typer, doładowanie koma, rebusy, puzzle dla dzieciaków (składanie grajków, stadionu itp, takie coś widziałem na jednej ze stron innego klubu) . Kibic powinien wejść na oficjalną i czymś się przy okazji zająć.
Splash bardzo, bardzo ubogi. Jedynie odnośnik do karnetów i biletów. A gdzie odnośnik do fejsbuka, kanału youtube, sklepu klubowego (tak, wisi rubryczka w prawym górnym rogu ale takie to małe że nie każdy widzi)
W ogóle taki splash powinien wisieć non stop.
No i oczekuje na drugą po fejbsuku najważniejszą dla mnie rzeczy czyli oficjalny kanał na YouTube (grafika, promowanie filmów, żeby pachniało europą i nowoczesnością).

Nowy rok, powoli nowy stadion więc i nowa jakość powinna się pojawić na oficjalnej, chodzi o zmianę szaty graficznej. Dla mnie ona jest jak robiona w paincie , czcionka bardzo prosta, jakieś kwadratowe to wszystko, inaczej ujmując sprawę żeby mnie bardziej zrozumiano jest ona taka mało "3D")
Na dziś tyle z marudzenia, jak sobie przypomnę to napiszę
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.02.2011 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 15.02.2011, 21:56
Oj chyba i tak sporo tego marudzenia Zgadzam się, zmiany powinny być jeśli chodzi o bajery, kanał na YouTube. Jeśli chodzi o szatę graficzną to chyba już tylko kwestia gustu, bo mi się bardzo podoba. Wszystko jest przejrzyste, proste,czytelne i bez jakiś bzdurnych udziwnień
Odpowiedz cytując
Mike+
Member

Od: 12.2003

Stary 15.02.2011, 22:51
Bielau napisał(a):Wyświetl post
(...) Jeśli chodzi o szatę graficzną to chyba już tylko kwestia gustu, bo mi się bardzo podoba. Wszystko jest przejrzyste, proste,czytelne i bez jakiś bzdurnych udziwnień
Dokładnie. Strona pozytywnie się wyróżnia pod względem szeroko rozumianego UI na tle polskiej konkurencji. Przeładowanie "efektami specjalnymi" niespecjalnie się sprawdza w przypadku stron informacyjnych, tutaj zachowano odpowiednią równowagę. Na częstotliwość aktualizacji i relacje LIVE również nie można narzekać. Kanał youtube też jest: http://www.wislatube.pl/ (to chyba oficjalny?).

Od razu zaznaczam, że nie pracuję w marketingu Wisły i widzę wiele rzeczy, które można w klubie poprawić, ale oficjalna strona wg mnie do nich nie należy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.02.2011, 22:57
Mike+ napisał(a):Wyświetl post
Kanał youtube też jest: http://www.wislatube.pl/ (to chyba oficjalny?).
Nie, nie, to jest akurat zwykła stronka, która służy za odnośnik. W zasadzie mogłaby nie istnieć, to jest nic innego jak przekopiowywanie filmów z kanału poniżej do tej strony. Jedyny plus to taki że kibic może sobie coś tam wkleić (ale ostatnio coś nie akceptują filmów). Ale nie jest to również jakieś wielkie pole przebicia). Zresztą mniejsza z tym bo nie o tym mowa,
Kanał redakcji Wisły to http://www.youtube.com/user/WislaKrakowSA (kanał taki jaki ja mam, Ty i reszta, czyli szary i zwyczajny..)
ale oficjalny kanał tak przykładowo wygląda: http://www.youtube.com/user/ajax?blend=1&ob=4 ( Jeden Polski klub ma taki kanał, wiadomo o kogo chodzi...)

Co przynosi taki kanał? pierwsze co się wrzuca to zajebisty wygląd , szata graficzna na górze, po bokach, w różnych rozmiarach, administrator kanału może sobie ją zmieniać kiedy chce i na jaką chce. Można zrobić wstawki do odnośników typu sklep klubowy, strona oficjalna, stadionu, kupna biletów / karnetów. Przynosi też to że filmy są automatycznie promowane (inaczej rzecz ujmując trafia do szerszej publiczności).
Taki kanał również łatwiej znalezc po wpisaniu "Wisła" w wyszukiwarce. Ogółem jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju. Klub posiadający taki kanał z miejsca jest traktowany jako profesjonalny i godny spojrzenia na niego z bliższa.
No i zmienią nazwę z "WislaKrakowSA" na "WislaTV", od razu lepiej.
O pieniądzach nie ma mowy bo nawet jeśli to coś kosztuje to grosze, a Wisła ma jeszcze łatwiej bo jest dużą firmą i Google takim firmom załatwia kanały z miejsca .
Trzeba się bodaj skontaktować z Google Polska (mają siedzibę w Krakowie). Przez neta, telefonicznie, osobiście, jak kto woli.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.02.2011 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.02.2011, 23:57
michal(pl) napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=6yh4Z...mbedded#at=406
hmmm, minuta 5:18 Skąd znam tego goscia....
gdyby Stan nam sprowadził takiego grajka to bylby tu bogiem, hehe marzenia
Nie da się ukryć że był to piłkarz klasy Pele czy Maradony, którego karierę niestety zniszczyły kontuzję i skłonność do tycia. Ale tego Ronaldo z drugiej połowy lat 90 każdy kibic zapamięta na pewno na zawsze. Tego poziomu to nawet Messi nie osiągnął jeszcze, mimo że też strzela bardzo dużo bramek.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.02.2011, 00:58
Wisła TV jest nazwą zastrzeżoną przez TWSD
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.02.2011, 10:47
Melikson jest lubiany w Izraelu, Genkow w Bułarii. Zrobić z nimi wywiady, dorzucić angielskie napisy i będzie miedzynarodowa reklama
..
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.02.2011, 12:20
ten znow narzeka
ja widziałem kilkadzisiąt markowych klubów europejskich z reklamami z małym fb ciekawe czy u nich też jest banda malkontentów co wszytko krytykuje. ja osobiscie wole jak fb jest maly bo znam ludzi co nienawidza portali spolecznosciowych i nie chca byc nimi atakowani na stronach Wisły...
strona lecha nie jest sto lat przed nami, moim zdaniem i wielu innych jest gorsza. a jakby wprowadzić zmiany które chce wprowadzić głowny malkontent to by mi sie nie podobalo
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.02.2011, 12:28
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie potrzebnie wchodziłem na stronie Lecha tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu że marketingowo jesteśmy sto lat za nimi.

już nie wiem czy sie smiac czy płakać czytajac te twoje posty o FB i o tym ze ramka na stronie odstaje o jeden nanometr
stary jaki ty musisz miec niesamowity kompleks tego lecha, pochwal sie moze ty im strone projektowales i dbasz o rozwoj fejsbóka?
daj sobie na wstrzymanie bo nikt od dobrych kilku miesiecy nie ma ochoty czytac Twoich żałosnych wypocin
Wisła Kraków S.A.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.02.2011, 12:42
Svartis napisał(a):Wyświetl post

już nie wiem czy sie smiac czy płakać czytajac te twoje posty o FB i o tym ze ramka na stronie odstaje o jeden nanometr
stary jaki ty musisz miec niesamowity kompleks tego lecha, pochwal sie moze ty im strone projektowales i dbasz o rozwoj fejsbóka?
daj sobie na wstrzymanie bo nikt od dobrych kilku miesiecy nie ma ochoty czytac Twoich żałosnych wypocin
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
ten znow narzeka
ja widziałem kilkadzisiąt markowych klubów europejskich z reklamami z małym fb ciekawe czy u nich też jest banda malkontentów co wszytko krytykuje. ja osobiscie wole jak fb jest maly bo znam ludzi co nienawidza portali spolecznosciowych i nie chca byc nimi atakowani na stronach Wisły...
strona lecha nie jest sto lat przed nami, moim zdaniem i wielu innych jest gorsza. a jakby wprowadzić zmiany które chce wprowadzić głowny malkontent to by mi sie nie podobalo
Svartis żałosny to jesteś ty naprawę szkoda mi ciebie, rozumie że żałosne są także kluby premiership w tym również Lech który jako jedyny z naszych ekstraklasowych klubów ma marketing na europejskim poziomie. Rozumiem że również kładziesz labę na to że Lech zarabia KROCIE na takich duperelach jak pamiątki, bilety ale generalnie co cię to obchodzi.

Wszyscy co kupują koszulki to pokemony. 27 000 kibiców Wisły na FB to też pokemony. Wszyscy co oglądają filimi to też pokemony. Generalnie nasz klub jest tak zajebisty że nie potrzebuje czegoś takiego marketing a na stronie trzeba wywalić wszystko ważne byle się newsy dobrze czytało .... nowi kibice ? Nie potrzebni, po co ściągać pokemonów na stadion.

Zobaczył prn screen tego co wkleiłem i na podstawie tego wypocił posta co za człowiek.

Ja już nic nie zamierzam pisać na temat skoro kibicom Wisły to wszystko pasuję. No ale przecież nie musimy mieć takiego marketingu jak Lech a jak ktoś potrafi docenić to co robi inny klub to już posiada kompleks.
Powiem tylko tyle że gdyby nie to że kibice zaczęli się już burzyć że potrzebne są zmiany to oni by nic kompletnie nie zrobili. To jest mój ostatni post na ten temat. Nie zamierzam kopać się z koniem/koniami bo tym, którym to wszystko nie jest obojętne to mogę policzyć na palcach jednej ręki.
Poprzednie posty usuwam żeby nie było dalszego pier** na mój temat bo widzę że kuje to was w oczy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.02.2011 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 16.02.2011, 13:08
Ale te koszulki to REPLIKI (która u nas kosztuje 139 zł) nie meczówka! Ich meczówka to 259 zł nasza 239 zł!
Robią promocje z nadrukami czy kompletami, a my mamy zniżki na czapki.
Inna rzecz, że moża by zrobić komplet (czapka 24 zł w promocji + szal 30 zł + ta replika 139zł)= 193 zł i reklamować komplet za 180... ALE nie musimy robić wszystkiego tak jak Lech!

Mamy narazie słaby sklep ale licze , że jak otworzą nowy Wiślacki Swiat to i oferta będzie lepsza, akurat tu Legia przoduje, bo ma większy asortymet.
Konkludując nie przesadzajmy jakoś idzie to wszystko w dobrym kierunku nie od razu Kraków zbudowano. Nie trzeba tak ciągle krytykować marketingu Wisły bo ktoś ma lepiej
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.02.2011, 13:11
mgła napisał(a):Wyświetl post
Ale te koszulki to REPLIKI (która u nas kosztuje 139 zł) nie meczówka! Ich meczówka to 259 zł nasza 239 zł!
Robią promocje z nadrukami czy kompletami, a my mamy zniżki na czapki.
Inna rzecz, że moża by zrobić komplet (czapka 24 zł w promocji + szal 30 zł + ta replika 139zł)= 193 zł i reklamować komplet za 180... ALE nie musimy robić wszystkiego tak jak Lech!
Tak masz rację. Mój błąd. Bo chodziło mi o koszulki z nazwiskiem i pierwsze co wybrałem to tą droższą. Kwestia jednak promocji tego wszystkiego w tym jest duża różnica jednak nie zamierzam już się udzielać w tym temacie bo przecież ja nie mam racji.
Pozdrawiam.

Swoje wcześniejsze posty na temat tego co można poprawić usuwam żeby nie kuło was w oczy jak to westersyl "marudzi", bo przecież wszystko jest idealnie zorganizowane.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.02.2011 o godz. 13:49.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.02.2011, 13:29

Fatalnie, fatalnie svartis.
Gość dba o rozwój promocji naszego klubu na największym portalu społecznościowym, gdzie ludzie mogą sie ze sobą dzielić informacjami, a Ty z niego szydzisz.
Lepsza strona, zarówno główna, jak i ta z fb - lepszy marketing -> więcej kibiców.
Dobra robota Westersyl.

Niedawno, bo około pół miesiąca temu pisałem o opcji "Suggest to friends"(, czyli w PL wersji FB - "Zaproponuj znajomym" czy jakoś tak), gdyż zniknęła z naszej strony. Dostałem odpowiedź, iż że to błąd facebooka, jednakże ten "błąd" trwa miesiąc, a jest niezwykle dobrą metodą reklamy innym znajomym ukochanego klubu.

Można by napisać (czy zrobić jakiś splash albo inne cudo), że prosimy o zaproponowanie znajomym klubu poprzez opcję "Suggest to friends". Wystarczy że ledwie tysiąc z 27,5 tysiąca "lubiących" stronę Wisły na fejsie - zaproponuje każdy po stu znajomym -> razem wyjdzię 100 TYSIĘCY zaproszeń.
Ostatnio edytowane przez filemon : 16.02.2011 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 16.02.2011, 13:54
nie zamierzam już się udzielać w tym temacie bo przecież ja nie mam racji.
Pozdrawiam.

Swoje wcześniejsze posty na temat tego co można poprawić usuwam żeby nie kuło was w oczy jak to westersyl "marudzi", bo przecież wszystko jest idealnie zorganizowane.
To pozostaje mi Cię przeprosić, jeśli Cię uraziłam, bo ja cenię sobie twoje wpisy/uwagi i zawsze je z przyjemnością czytam (podobnie jak filmiki które tworzysz) - ja po prostu sądzę, żeby dać czas ludziom odpowiedzialym za marketing Wisły. Jakoś to zaczyna wyglądać, nawet jeśli wziąść pod uwagę aktywość/akcje na FB (informowanie o nowych zawodnikach, akcje z biletami itd) widać postęp! dajmy czas a uwagi stonowane, bez emocji zawsze można sugerować

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.02.2011, 14:27
mgła napisał(a):Wyświetl post
To pozostaje mi Cię przeprosić, jeśli Cię uraziłam, bo ja cenię sobie twoje wpisy/uwagi i zawsze je z przyjemnością czytam (podobnie jak filmiki które tworzysz) - ja po prostu sądzę, żeby dać czas ludziom odpowiedzialym za marketing Wisły. Jakoś to zaczyna wyglądać, nawet jeśli wziąść pod uwagę aktywość/akcje na FB (informowanie o nowych zawodnikach, akcje z biletami itd) widać postęp! dajmy czas a uwagi stonowane, bez emocji zawsze można sugerować

Pozdrawiam
Akurat nie miałem tutaj na myśli Ciebie, jest tutaj grupka ludzi dla, których wszystko co napiszę, stworzy westersyl im przeszkadza czy to filmik czy to post na forum, przecież ja nikogo nie zmuszam do czytania tego, oglądania. Akurat jeśli chodzi o mnie to pisałem ostatnio praktycznie same pozytyw na temat tego co jest robione.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.02.2011 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Stary 16.02.2011, 14:51
ej miales juz nie pisac bo sam zauwazyles ze nie masz racji zdecyduj sie
a ja dalej uwazam ze Wisla jest dla kazdego rowniez dla tych co fejsbuka nie lubia
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.02.2011, 15:02
Svartis żałosny to jesteś ty naprawę szkoda mi ciebie, rozumie że żałosne są także kluby premiership w tym również Lech który jako jedyny z naszych ekstraklasowych klubów ma marketing na europejskim poziomie. Rozumiem że również kładziesz labę na to że Lech zarabia KROCIE na takich duperelach jak pamiątki, bilety ale generalnie co cię to obchodzi.

Wszyscy co kupują koszulki to pokemony. 27 000 kibiców Wisły na FB to też pokemony. Wszyscy co oglądają filimi to też pokemony. Generalnie nasz klub jest tak zajebisty że nie potrzebuje czegoś takiego marketing a na stronie trzeba wywalić wszystko ważne byle się newsy dobrze czytało .... nowi kibice ? Nie potrzebni, po co ściągać pokemonów na stadion.

Zobaczył prn screen tego co wkleiłem i na podstawie tego wypocił posta co za człowiek.
.
Ciebie stricte nie obraziłem w mojej wiadomości wiec wypraszam sobie abyś ty to czynił. Marketing w klubie Wisła Kraków jest uboższy aniżeli Lecha czy też Legii. Choć nie pod każdym względęm. Krytykujesz we wczesniejszych wiadomosciach strone Wisły do tego stopnia ze gdyby ktos jej nie widzial tylko opierał sie na Twoich opiniach pomyślałby ze jest ona założona na serwerach futbolowo a wg mnie strona Wisły np jest lepsza od Legii i Lecha, ale To moje prywatne zdanie i nie mam zamiaru obrzucac błotem i cytatami "sto lat za murzynami" stron wyzej wymienionych klubów gdyz w duzej mierze jest to kwestia gustu. Druga sprawa ze Legia ma reklame TVN, onet, ludzi ktorzy współpracuja z tymi firmami, Lech w wielkopolsce jest jedyny dlatego tez moga w inny sposob prowadzic kampanie. My w 1/16 LE nie gramy, a gdybysmy grali sadze ze taki baner jak wyzej wkleiłeś pojawiłby sie. Klub Wisła również fajnie sie promuje a jak bedzie otwarty cały stadion głęboko w to wierze, ze marketing ruszy do przodu. Opieram swoaja opinie rowniez na rozmowie z jedna z osob z klubu.

Podejrzewam że połowa tych wielkich kibiców z FB nigdy na meczu nie była nawiasem mówiąc.

westersyl napisał(a):

Na podstawie Twoich wczesniejszych "wypocin" to wszystko wnioskuje juz przed miesiacem bodaj zwracalem Ci uwage ze Twoja krytyka jest przesadzona, jakbys chcial zwrócić na siebie uwage. Co wejde do tego tematu czytam nie o pracownikach klubu tylko o tym ze na stronie Wisły logo FB jest w dolnym rogu a nie w górnych, ze reklama telewizora wisi, ze tabelka jest nierówno, ze lech ma ladniejsza strone, wszystko od jednego autora. Masz kontakt do działu marketingu w Wiśle, napisz do nich.

jest tutaj grupka ludzi dla, których wszystko co napiszę, stworzy westersyl im przeszkadza czy to filmik czy to post na forum, przecież ja nikogo nie zmuszam do czytania tego, oglądania. Akurat jeśli chodzi o mnie to pisałem ostatnio praktycznie same pozytyw na temat tego co jest robione.
a broń Panie Boże, Twoje filmy mi nie przeszkadzaja, przeciwnie, jesli tego chcesz moge Cie pochwalić bo są bardzo dobre i mysle ze to nie powód do fochów. Choć zrobisz jak uwazasz, z mojej strony Twoje filmy oceniam na ogromny +.

filemon napisał(a):Wyświetl post
Gość dba o rozwój promocji naszego klubu na największym portalu społecznościowym, gdzie ludzie mogą sie ze sobą dzielić informacjami, a Ty z niego szydzisz.
Lepsza strona, zarówno główna, jak i ta z fb - lepszy marketing -> więcej kibiców.
Dobra robota Westersyl.
Więcej kibiców? w internecie? Najlepsza promocja są sukcesy, historia klubu oraz to gdy przyprowadzisz TY kilka osob na mecz osobiscie. Nie facebook, gdzie wiekszosc dla lansu klika lubie to
Wisła Kraków S.A.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.02.2011, 15:09
filemon napisał(a):Wyświetl post
Dobra robota Westersyl.

Niedawno, bo około pół miesiąca temu pisałem o opcji "Suggest to friends"(, czyli w PL wersji FB - "Zaproponuj znajomym" czy jakoś tak), gdyż zniknęła z naszej strony. Dostałem odpowiedź, iż że to błąd facebooka, jednakże ten "błąd" trwa miesiąc, a jest niezwykle dobrą metodą reklamy innym znajomym ukochanego klubu.

Można by napisać (czy zrobić jakiś splash albo inne cudo), że prosimy o zaproponowanie znajomym klubu poprzez opcję "Suggest to friends". Wystarczy że ledwie tysiąc z 27,5 tysiąca "lubiących" stronę Wisły na fejsie - zaproponuje każdy po stu znajomym -> razem wyjdzię 100 TYSIĘCY zaproszeń.
I co z tego, że są kibice na Facebooku co Ci to da ? To będą tacy kibice, jak znajomi na naszej klasie, którzy w realu jak Cie widza na ulicy to Cię nie znają, a na portalu zapraszają Cię do znajomych
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.02.2011, 15:29
Niestety dziś liczą się też Ci wirtualni. Może nie dla nas ale dla sponsorów, którzy chcą wiedzieć do ilu osób mogą dotrzeć też drogą elektroniczną.

Druga strona Ci wirtualni moga stanowić grupę nacisku co przy tym jak nas lubią w mieście i w Polsce też jest ważne.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.02.2011, 15:44
zim zum napisał(a):Wyświetl post
I co z tego, że są kibice na Facebooku co Ci to da ? To będą tacy kibice, jak znajomi na naszej klasie, którzy w realu jak Cie widza na ulicy to Cię nie znają, a na portalu zapraszają Cię do znajomych
Więcej kibiców? w internecie? Najlepsza promocja są sukcesy, historia klubu oraz to gdy przyprowadzisz TY kilka osob na mecz osobiscie. Nie facebook, gdzie wiekszosc dla lansu klika lubie to
rozumiem. wobec tego np:
strony wyborcze polityków nie mają sensu, bo nikt (kto 'lubi' ich strony) nie zagłosuje w wyborach
strony piosenkarzy i bandów nie mają sensu, bo nikt (kto 'lubi' ich strony) nie odsłucha kawałków
strony modelek nie mają sensu, bo nikt (kto 'lubi' ich strony) nie zobaczy ich sesji
strony marek ubrań nie mają znaczenia, bo nikt (kto 'lubi' ich strony) nie przeglądnie katalogów z nową kolekcją
strony klubów nie mają znaczenia, bo nikt (kto 'lubi' ich strony) nie zainteresuje się klubem i jego meczami.
.
.
.
można wymieniać i wymieniać, mam nadzieję, że kiedyś się skapniecie, że Internet to obecnie najlepsza metoda promocji, a facebook to największy portal społecznościowy.

Gratuluję, jeśli myślicie, że 100% "lubiących" bedzie wchodziło na stronę Wisły nonstop, ale nie o to chodzi, bo to utopia, chodzi m.in. o to by czasem ten zwykły Kowalski, nie interesujący się sportem zobaczył chociaż nagłówek na naszej stronie "Wisła leje Legię 4:0", obejrzal film i nie mial watpliwosci przy zaproszeniu na mecz od znajomych.

Ale co tam, po kij nam strona na fejsie, po kij oficjalna, usunąć wszystko, zlikwidować, na pewno będzie lepszy marketing i promocja klubu
Ostatnio edytowane przez filemon : 16.02.2011 o godz. 15:57.
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Stary 16.02.2011, 16:14
jasne ze wszystkie aspekty marketingiu należy zrobic dobrze... ale bez jaj ze ktos twierdzi ze jestesmy 100 lat za strona Lecha i na dowod pokazuje ze na ich stronie jest wieksza ikona fb...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.02.2011, 16:32
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
jasne ze wszystkie aspekty marketingiu należy zrobic dobrze... ale bez jaj ze ktos twierdzi ze jestesmy 100 lat za strona Lecha i na dowod pokazuje ze na ich stronie jest wieksza ikona fb...
Jeśli pijesz to do mnie, to nigdy nie porównywałem strony Wisły z Lecha, również nie pisałem nic o ikonce FB która według mnie teraz jest wystarczająco dobra.

Owszem pisałem o całym marketingu ale ten kto był w Poznaniu ten wie o co chodzi, wszystko kręci się wokół tego klubu, tam wchodzisz do sklepu odzieżowego i możesz kupić koszulki Lecha. Oczywiście u nas tego wszystkiego nie można zrealizować.
A przykład budowania pozytywnej atmosfery wokół klubu miałem nie dawno chociażby oglądając Orange Sport gdzie naśmiewali się ze stadionu, transferów Wisły, a na czele tego wszystkiego stał pan Iwan, stary beznadziejny Jaliens, nasz nowy napastnik podobno ostanie dwa lata spędził na ławie a Melikson został wypchnięty z Izarela. Tak przedstawili tam transfery Wisły.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.02.2011 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów