|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mi się wydaje, czy to Genkov zamarkował strzał i przepuścił piłkę do Małeckiego przy drugiej bramce?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Co miesiąc z kasy Wisły dostanie dokładnie tyle, ile dostawał we Włoszech. Tak ja to rozumiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ja kojarze jak ktoś pisał (możliwe że to nawet Stan powiedział), że wypożyczenie Bułgara kosztuje nas 50 tys euro. I ja rozumiem że tyle mu zapłacimy przez cały okres wypożyczenia, a reszte będzie mu dalej Cagliari płaciło.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Gdzieś taka informacja się przewinęła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Białorusin mr_kwolf Birałorusin ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a nie jest to czasem tak,że tyle placimy Cagliari za wypozyczenie,a Sivakow (czy jak się to tam pisze) dostaje taki sam kontrakt jak u Włochów z tym,że tylko za pół roku,bo na tyle jest wypożyczony?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Uważam że znaczące było również to że sam Siwakow chciał grać i mógł wiercić przysłowiową dziure w brzuchu albo nawet zrezygnować z części kontraktu byle grać w Polsce. To tak jakby jakiś klub z Czech chciał wypożyczyć Łobodzińskiego. Nawet za głupie 50 tys euro byśmy go puścili z tych samych powodów, które wymieniłem powyżej. PS. Oczywiście Białorusin, pomyłka z mojej strony. Źle się wyraziłem, chodziło mi bardziej że nie wierze, że byliśmy w stanie sobie pozwolić na płacenie za nieswojego zawodnika, który po sezonie nam może uciec, na pozycji na której mamy dość zawodników nawet tych 200k euro, bo pewnie tyle gdzieś zarabia. Bardziej mi chodziło o okoliczności niż o to że we Włoszech dużo płacą.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 15.02.2011 o godz. 18:55.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
A o kierunku "ławka SERIA A" już gdzieś pisałem, tam się przewija multum dobrych piłkarzy, która nie daje rady z rożnych względów, wierze że Sivakow u nas sobie poradzi, i zmieni swój stosunek do naszego klubu i być może zostanie dłużej. Zdobędziemy mistrza, kolejna mobilizacja na LM ,znajdzie może wspólny język z nowymi kolegami, spodoba mu się miasto itp. Kto wie jak to się wszystko potoczy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.02.2011 o godz. 19:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeśli chodzi o zarobki to wydają mi się adekwatne co do wieku Duńczyka oraz klubu w jakim gra.Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ilkarzy-serie/
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 15.02.2011 o godz. 19:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja ufam naszemu holenderskiemu duetowi.
To ludzie obeznani w futbolu,wychowani wokol dobrych pilkarzy i pracujacy caly czas z dobrymi pilkarzami.Od razu odrzucili by jakies kaleki ,Hirstov czy Beto -o nich za ich kandencji najpewniej bysmy wogole nieslyszeli. Jesli wiec znalezli Meliksona,Genkova ,Jaleinsa ,czy nawet Sivakova to to musza byc ludzie ktorzy wiedzą co sie robi z piłką. Czuje ze te tranasfery wypalą i to bedzie naprawde udane okienko .Mam nadzieje ze czeka nas owocna wiosna ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Sotirović od czasu do czasu wybija się ponad przeciętność ligową. Raz ogląda go się przyjemnie a innym razem zęby bolą jak się widzi co facet wyprawia. Nie dla nas. Za słaby mimo wszystko i okropnie chimeryczny.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie wiem jak inni na forum , ale mam nadzieję się w końcu wybrać na mecz Wisły i zobaczyć jak się bawi z piłką , a przede wszystkim z przeciwnikiem . Dwa podstawowe cele w okresie przygotowawczym to przygotowanie fizyczne zespołu na 90 minut spotkania oraz przypomnienie co nie którym jak wygląda dobrze zbudowany atak pozycyjny i na czym polega kontratak , bo w lidze czasami miałem wrażenie , że kontratak wyglądał jak atak pozycyjny , ponieważ był za wolno realizowany , a atak pozycyjny no cóż lepiej przemilczę ten aspekt.
Powód: Takie tam powianie ustrek językowych.
Ostatnio edytowane przez szczebel : 16.02.2011 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Ja, jak zwykle będę upraszał o więcej pokory i nie zamieszczanie cytatów z polskiej prasy w trybie oznajmującym Polscy pismacy to w większości wzór antyprofesjonalizmu. Propagują pseudomądrości i pseudoanalizy. Nie wiem skąd przytoczony poziom 200 tysięcy euro. Przypuszczam jedynie, że utkwił Ci w głowie felieton pana Steca czy innego quasidziennikarza z Wyborczej z tezą jakoby wielu piłkarzy w Serie A jest w finansowym zasięgu klubów z Polski bo zarabia do 200 tys Euro. To wciąż ogromne nadużycie...Wszystko opiera się na wybiórczym (błędnym?) czytaniu pewnego corocznego zestawienia.Przytaczana w linku analiza zarobków we Włoszech opiera się na corocznej szacunkowej liście z La Gazetta dello Sport : 1. Lista ta to tylko zgadywanka - we Włoszech kontrakty, tak jak i w Polsce nie są jawne 2. Obejmuje 25 piłkarzy dla każdego klubu (a więc w przypadku mniejszych klubów także uzupełniających młodzieżowców, jak nasz Siwakow) 3. Lista przytacza zarobki netto piłkarzy bez wejściówek, premii itd 4. Jak należy czytać zarobki z tego zestawienia można zweryfikować na podstawie naszego byłego piłkarza - Alvareza; według listy z 2007 roku miał zarabiać w Regginie 150 tys netto, podczas gry bliższa prawdy wydaje się kwota 400 tys brutto, jaka przewijała się w tle naszych przymiarek do podpisania z nim kontraktu (co w konteście punktu 3. wydaje się dość spójne). 5. Wedłu tej listy Siwakov zarabia w Cagliari180 tysięcy Euro netto czyli około 350 tysięcy brutto (plus wejściówki i premie - jak można przypuszczać będzie to łącznie grubo ponad 400 tys Euro). Tam jest dwudziestym którymś zawodnikiem w składzie słabego klubu, u nas byłby drugim najlepiej zarabiającym w całej lidze! Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Smolarek, Arboleda, Murawski, każdy grubo ponad 400 tys E brutto
to tak z głowy na szybko Tak w ramach wytykania innym nierzetelności ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
wywiad jest bardzo sensowny.
Pamiętam jak wypisywałem na tym forum - że jeżeli chodzi o politykę transferową klubu, to najbardziej potrzebujemy sprowadzić dobrego prezesa, później prezes dobre transfery dyrektora sportowego oraz trenera. Moje marzenie się spełniło! Może Basałaj start miał trudny - w klubie leżało dosłownie wszystko! Zaniedbania były w niektórych przypadkach wielomiesięczne, a w szczególnych kilkuletnie. Do tego rozpoczął się okres całkowitej przebudowy zespołu. Teraz zaczyna to wszystko dążyć w kierunku normalności. Wierzę, że będzie dobrze! Polityka transferowa zaczyna się w naszym klubie rodzić! Bardzo potrzebujemy tego, żeby z tej grupy nowych piłkarzy - Siwakov, Pereiko, Genkov, Melikson i Jaliens , żeby większość odpaliła. Jeżeli będą wyniki to i atmosfera będzie dobra, będzie więc sprzyjała kolejnym posunięciom. Fajne jest to, że już wiemy, że przyjdzie 2-3 nowych piłkarzy w przerwie letniej i że jednym z nich będzie lewy obrońca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dobry wywiad z Basałajem, oby wszystko poszło po jego myśli i w dobrym kierunku.
Najbardziej potrzebny jest spokój i konsekwencja w działaniu, jak już zdecydowano się obrać taką drogę to nie można po dwóch przegranych meczach z tego rezygnować. Basałaj, Maaskant i Valckx to gwarancja normalności i profesjonalizmu w Wiśle, póki oni tu są jestem spokojny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W dobiegającym końca okienku transferowym Korona Kielce chciała pozyskać Wojtka Łobodzińskiego. Zaproponowała mu nawet podobne warunki finansowe. Niestety nasz as nie wyraził zainteresowania.
źródło- OSI, prezentacja zawodników Korony |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
on zawsze musi coś spier...lić
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Klub Kokosa to jedyne rozwiązanie dla tak "ambitnych" zawodników.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jego wina ze ktoś podpisał z nim taki kontrakt.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jego wina..mógł się przecież kłócić, że chce grać za 3000zł brutto
W Polsce jest tak, że masz do wyboru: albo robisz za dużą kase i jesteś złodziejem, .....m, prywaciarzem, żydem, alebo robisz za grosze i jesteś frajer, nieudacznik, głup ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lobo przeciez gra w ME wiec to nie jest tak ze u nas nic nie robi a tam by musial grac. Moze facet liczy ze sie przebije do skladu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dramatem jest to, że nie wiesz, że "za Bednarza" piłkarze podpisywali kontrakty motywacyjne i zapewne, co najmniej 35-40%, a zapewne więcej pensji Łobo uzależnione jest od "wyjściówek".
Poza tym chciałbym wiedzieć skąd wiesz ile Wojtek zarabia? I nie dawaj mi za przykład PS, czy innych ścierw. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|