The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2011, 18:24
Cesarz Franciszek Smuda widziany dziś w Almie na Olszy na zakupach
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.02.2011, 18:50
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Cesarz Franciszek Smuda widziany dziś w Almie na Olszy na zakupach
Gość dostaje ogromną kasę co miesiąc ale woli w domu siedzieć niż np obejrzeć Borussię dzisiaj na żywo, albo chcoiaż któryś z meczów w Turcji - wszak i Robak i Grosicki dziś trafiali.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.02.2011, 18:58
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Gość dostaje ogromną kasę co miesiąc ale woli w domu siedzieć niż np obejrzeć Borussię dzisiaj na żywo, albo chcoiaż któryś z meczów w Turcji - wszak i Robak i Grosicki dziś trafiali.
masz rację, gość wydaje się mieć lekceważące podejście do wykonywanego zawodu... kto jak kto ale selekcjoner reprezentacji powinien stawiać sprawy reprezentacji Polski nad przyziemnymi sprawami... nawet samo oglądanie spotkań z udziałem Polaków w TV nic nie daje... czasami jak to mówi Smuda trzeba dotknąć danego zawodnika żeby się na nim poznać (wtf?!), także wydaje mi się, że trener powinien co tydzień być na jakimś meczu i mieć możliwość pogadania z danym reprezentantem przed i po meczu jeżeli jest możliwość, a nie szlajać się po jakiś galeriach handlowych... ogólnie żenada ten cały nasz trener i jego pracodawcy (PZPN)
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.02.2011, 19:43
jak dla mnie to czy kogos zobaczy w tv, czy na zywo to bez znaczenia (choc osobiscie watpie, czy on w ogole kogos oglada w tej tv ;])
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.02.2011, 19:49
Cytat:
jak dla mnie to czy kogos zobaczy w tv, czy na zywo to bez znaczenia (choc osobiscie watpie, czy on w ogole kogos oglada w tej tv ;])
Chyba nie sądzisz, że z meczu w TV można obiektywnie ocenić danego zawodnika pod kątem reprezentacji narodowej?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 12.02.2011, 20:57
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie sądzisz, że z meczu w TV można obiektywnie ocenić danego zawodnika pod kątem reprezentacji narodowej?
a co on przepraszam go w szatni oglada? daj spokoj, z tv ma nawet lepszy widok
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 12.02.2011, 21:05
Marcelo wrocił po kontuzji ale w meczu z AZ siedzi na ławie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.02.2011, 22:35
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
a co on przepraszam go w szatni oglada? daj spokoj, z tv ma nawet lepszy widok
W TV masz zbliżenia itp. więc nie da się często zobaczyć jak się zachowuje obrońca, gdy drużyna atakuje itp.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.02.2011, 23:00
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
W TV masz zbliżenia itp. więc nie da się często zobaczyć jak się zachowuje obrońca, gdy drużyna atakuje itp.
Nie znasz się.Od dawna wiadomo że te tabuny trenerów/skautów/obserwatorów tylko marnują kasę jeżdżąc i obserwując osobiście zawodników
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 12.02.2011, 23:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie znasz się.Od dawna wiadomo że te tabuny trenerów/skautów/obserwatorów tylko marnują kasę jeżdżąc i obserwując osobiście zawodników
Skoro można za darmo obejrzeć kompilację najlepszych zagrań danego zawodnika na jutubie
the end
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.02.2011, 06:46
Wywiad z Mirkiem Szymkowiakiem ; ) http://www.weszlo.com/news/6307

Więc jak to się stało?
- Byliśmy akurat z Wisłą na obozie w Turcji. Mieszkałem w pokoju z Maćkiem Stolarczykiem. Spaliśmy akurat po treningu i nagle dostałem telefon, że zostałem sprzedany do Trabzonsporu.

Rozumiem, że nie było zachwytów?
- Cały czas prawie spałem. Powiedziałem tylko: "dobra, dobra" i położyłem się dalej. Doszło do mnie dopiero, gdy zadzwonili po raz drugi, informując, że samolot do Trabzonu już czeka. Co było później, wie już tylko mój menedżer. Trzy dni rozmawialiśmy o kontrakcie, tak nie chciałem tam zostać.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.02.2011, 11:57
Ja chcę z kolei poruszyć temat naszego byłego kopacza, przez wielu uważanego za duży talent. Mam tu na myśli Sebastiana Leszczaka. Jak wiemy, z okresu jeszcze gry w naszym zespole " romansował " z Polonią Bytom a potem ostatecznie trafił do Górnika Zabrze. Tam grywał jeszcze mniej niż u nas bo z tego co mnie pamięć nie myli nie zadebiutował ani razu w oficjalnym meczu, będąc tylko parę razy na ławce rezerwowych. Grywał za to w Młodej Ekstraklasie ale i tak nie były to występy regularne. Teraz niespodziewanie jego kariera z 14-krotnym mistrzem Polski się kończy. W połowie ubiegłego tygodnia Górnik podpisał umowę o współpracy z Ruchem Radzionków. Dotyczy przede wszystkim wzajemnych wypożyczeń zawodników. I do I-ligowego zespołu ma trafić czterech zawodników zabrzan. Wśród tych piłkarzy jest również " nasz " Leszczak. Zapadła już decyzja o wypożyczeniu Sebastiana. Uznano, że to dla 19-latka to odpowiedni moment, by na boisku mógł pokazać, co naprawdę jest wart, będąc jednak pod możliwością stałej kontroli. A swoją drogą ciekawe, czy dalej jego wypłata będzie uzależniona od postępów w nauce. No i może w końcu w drużynie " Cidrów " zaprezentuje tak naprawdę swój potencjał.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.02.2011, 12:13
A pamiętam te płacze na forum że nowego Ronaldinho tracimy, że frajerstwo zarządu, że nie podpisujemy z nim lukratywnego kontraktu tylko puszczamy ot tak
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.02.2011, 12:56
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
masz rację, gość wydaje się mieć lekceważące podejście do wykonywanego zawodu
Bardziej bym się skłaniał ku temu,że facet raczej nie wie,że powinien ich oglądać. Nie czuje potrzeby, ie dostrzega związku między grą w klubie a w reprezentacji.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 15.02.2011, 15:29
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A pamiętam te płacze na forum że nowego Ronaldinho tracimy, że frajerstwo zarządu, że nie podpisujemy z nim lukratywnego kontraktu tylko puszczamy ot tak
Pamiętam, chociaż podzielone były opinie na jego temat. Według mnie jego parę krótkich meczów z Białą Gwiazdą na piersi nie były takie złe. Sam bardzo chciałem wierzyć w jego wielki talent. A z czasem zacząłem w to wszystko wątpić. I nie do końca wiedziałem jak mam na niego patrzeć pod kątem piłkarskim. Bo poza boiskiem to on niezłe ziółko chyba był I może to mu w części nie pozwoliło się rozwinąć u nas czy też w Górniku.
Ostatnio edytowane przez szczepanwislak : 15.02.2011 o godz. 23:48.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.02.2011, 15:56
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post

Pamiętam, chociaż podzielone były opinie na jego temat. Według mnie jego parę krótkich meczy z Białą Gwiazdą na piersi nie były takie złe. Sam bardzo chciałem wierzyć w jego wielki talent. A z czasem zacząłem w to wszystko wątpić. I nie do końca wiedziałem jak mam na niego patrzeć pod kątem piłkarskim. Bo poza boiskiem to on niezłe ziółko chyba był I może to mu w części nie pozwoliło się rozwinąć u nas czy też w Górniku.
Meczy to krowa. Meczów jak już.

Wszyscy młodzie polscy kopacze, którzy coś kopną prosto dwa razy, nawet na III ligowym poziomie zaczynają się zachowywać jak gwiazdy lub rozgwiazdy co najmniej. Dlatego nie dziwne,że ciężko jest znaleźć solidnego,dobrze rokującego młodego polskiego grajka w miarę dobrą psychiką. Taką, która mu pozwoli zrozumieć,że dobre kopanie to początek a nie koniec, i że praca to jedyne co go czeka w zawodowym futbolu.

Do tego dochodzi jeszcze inny aspekt, typowy dla biednego, zacofanego kraju. Otóż, jeśli trafi się chłopiec umiejący kopnąć dobrze piłkę, i wypatrzył go duży polski klub vide Legia, Wisła, to musi się na sam przód stoczyć bój z prezesem klubiku,w którym młodzieniec gra. Rzecz jasna prezesik słysząc Wisła, Legia, naciągnie swoje sprane spodnie na opasły brzuch i podyktuje cenę z kosmosu. Jak nie teraz to kiedy, to właśnie jest ten dzień,na który czekał od urodzenia. Chcą niech płacą,....a.

Załóżmy,że prezesik zachowuje się ok i za kilkaset piłek puszcza chłopaka. O i tu kolejna przeszkoda. Rodzice. Podobnie jak prezesik czują zapach kasy,dużej rzecz jasna,bo jak go chcą to niech ....a płacą. Ej Maryśka, mamy szczęście,że gówniarz dobrze piłkę kopie, w końcu wyremontujemy kuchnię, spłacimy naszą pandę. Może i do Egiptu polecimy, fotek narobimy, będzie co na NK umieścić. Eh ....a,życie jest piękne.
I gdy uda się w/w klubom przebrnąć wśród prezesa,rodziców, to na samym końcu trafia się menager, który doradza rodzicom. Bo oni nie obyci, nie znają się a on biegły w meandrach, prawno piłkarskich a w jego telefonie na kartę jest pełno numerów do ważnych ludzi polskiej,no i zachodniej piłki, rzecz jasna. Tylko dadzą rodzice kasę na doładowanie to on nie zawaha się ich użyć. Numerów i znajomości. Oj nie. Niech dyktują warunki gigantyczne,a łachy w Krakowie czy Warszawie nie robią, bo chłopak jest zdolny i na zachodzie z pocałowaniem ręki wezmą. Już rozmawiałem przez Skypea w tej sprawie.

Zazwyczaj się to kończy tak,że kluby są za biedne aby kupić dobrze rokującego chłopaka, i jeszcze zaspokoić żądania rodziców wspieranych przez wujka menagera. Dlatego taniej,szybciej kupić kogoś z Bałkanów.
A jak uda się kogoś sprowadzić to niekoniecznie jest ona najlepszy. Ale niejednokrotnie jest to gość, który cudem udało się ściągnąć do juniorów.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.02.2011 o godz. 16:33.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.02.2011, 19:48
[QUOTE=Marszałek;1051206]Meczy to krowa. Meczów jak już.

Meczy to chyba koza, a krowa to muczy
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.02.2011, 20:10
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Ja chcę z kolei poruszyć temat naszego byłego kopacza, przez wielu uważanego za duży talent. Mam tu na myśli Sebastiana Leszczaka.
Całkiem niedawno był widziany kompletnie pijany w jednej z krakowskich knajp. Tyle w temacie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.02.2011, 20:29
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Całkiem niedawno był widziany kompletnie pijany w jednej z krakowskich knajp. Tyle w temacie.
to nic nowego w temacie...
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 15.02.2011, 23:51
Czyli jest tak jak myślałem - sodówka najprawdopodobniej uderzyła do głowy..

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.02.2011, 23:55
Oj tam sodówka... wódka
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.02.2011, 20:50
Pawła czeka chyba przerwa w grze... oby nie.

Edit: po meczu już tam "piątki" przybijał i chodził.. wiec tylko to groźnie wyglądało.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 21.02.2011 o godz. 20:53.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.02.2011, 20:51
Paweł Brożek dostał własnie niezła kose.. i kuleje... jego zespół wygral 2-1 nie wiem
Głowa grał a co z drugi Brożkiem to nie wiem nie widziałem
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.02.2011, 20:53
Piotrek na ławce. Paweł gra ogony, a raczej "ogoneczki". Jedynie Głowacki gra regularnie w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.02.2011, 20:54
Paweł wchodzi w 86 minucie, Głowacki podaje do Pawła, ten do Alanzinho, rajd Brazylijczyka i piękny gol. W 90 minucie, poszła kontra, Paweł podał do Turka, a ten nie trafił sam na sam, po podaniu Paweł został sfaulowany - wyglądało to "nie fajnie". Został zniesiony na noszach, ale po chwili wrócił na boisko, lecz cały czas utykał. Oby to nie była ciężka kontuzja. Głowacki zagrał 90 minut.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.02.2011, 20:56
Oglądam mecz Trabzonu, Paweł wszedł na boisku w 85 minucie. Po chwili ładnie zgrał piłkę do swojego kolegi który pociągnął i strzelił bramkę. Ładnie też zagrał do jednego ze swojego kolegów przy kontrataku niestety przy tym zagraniu ktoś mu wjechał w nogi, na pierwszy rzut oka wyglądało to bardzo groźnie jednak Paweł dograł mecz do końca.
Trabzon wygrał mecz 1:2.
edit: spóźniłem się trochę

Mina Pawła podobna do tej przy kontuzji w Bełchatowie. Mam nadzieję że skończy się tylko na strachu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.02.2011 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.02.2011, 21:00
Nie chcę być "złym " prorokiem ale Brożki wrócą do Wisły wczesniej niż sie tego spodziewamy...
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.02.2011, 21:45
Oglądałem Trabzon już w czwartym meczu i sądze, że Paweł nie jest słabszy od tego gościa z którym rywalizuję Umuta. Na pewno Umut jest taką typową '9' jest silniejszy potrafi przetrzymać piłkę, grać tyłem do bramki. Jeśli chodzi o szybkość, przegląd pola, i nawet skuteczność to Paweł jest lepszy zawodnikiem.
W ostatnich meczach to Paweł jeśli wchodził to tylko na końcówki, grał dłużej w pucharze z Besiktasem gdzie Trabzon miał mało do powiedzenia.
Naprawdę szkoda bo na Umuta który w tym meczu zdobył gola i powiedzmy sobie szczerze grał nieźle spływała coraz większa fala krytyki, już nawet teraz mówiło się że Paweł może wyjść w pierwszym ale niestety skończyło się pechowo.

W poprzedniej kolejce Piotrek dostał swoją szansę w pierwszym i według mnie jej nie wykorzystał bo grał słabo. Ja już po towrzyskim meczu z Shalke osądziłem po tym jak gra ich lewy obrońca że dla Piotrka może zabraknąć tam miejsca. A jeśli chodzi o pomoc, to tam na ławie sidzą tacy zawodnicy jak Alanzinho czy Yattara którzy mogą grać na obu skrzydłach.

Głowa gra tam nie tylko dobrze ale już teraz jest jednym z liderów tej drużny patrząc jak on trzyma tam całą obronę to żałuję, że nie ma go w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.02.2011 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.02.2011, 22:15
Gdzie oglądacie mecze Trabzonu?
.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.02.2011, 22:52
pierdek18 napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę być "złym " prorokiem ale Brożki wrócą do Wisły wczesniej niż sie tego spodziewamy...

A to zle?
Tak się interesy robi, sprzedaje Clebera za grube miliony i dostaje się go z powrotem za frajer. A nad Pawłem nie ma co się rozczulać że gra końcówki, wybrał kierunek Turecki, wybrał Trabzonspor więc wiedział na co się pisze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów