|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
gdyby zebrac odpowiednią liczbę osób miasto musiałoby przeprowadzić referendum w sprawie odwolania prezydenta....marzenie.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
A co na to Darek Olszowka, ktorego tak bardzo nam teraz brakuje ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dobra chłopaki, będzie parę dni płaczu na forum i tyle. Siła kibiców Wisły to siła strzałów z kapiszona....choć bardzo chiałbym się mylić.
Pozwoliliśmy się kopać to nas kopią - jakoś nie jestem zdziwiony tym "newsem". Szczególne pozdro dla tych z którymi się kłóciłem przed wyborami a którzy przedkładali tramwaj na Ruczaj i Płaszów nad dobro Wisły |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tego co tłumaczy marszałek Sowa w swoim piśmie ma on dwa wyjścia. Albo zgodzi się na użycie 8 mln euro na halę w Czyżynach, albo się nie zgodzi i pieniądze przepadną.
Sytuacja jest bowiem taka, że miasto wycofuje teraz realizację projektu budowy hali TS Wisła. Marszałek tych pieniędzy wcisnąć miastu nie może, bo jak i na co, skoro miasto nie chce budować? W tym momencie Marszałkowi zostaje 8 mln euro, o którego wykorzystanie (na halę w Czyżynach) wnioskuje miasto. Marszałek może się zgodzić lub nie. Jeśli się nie zgodzi, to przepadnie 8 mln euro. Jednym słowem miasto trzyma go w szachu. Przynajmniej takie jest jego oficjalne stanowisko, bo cholera wie czy mu to też nie pasuje... Pozdrów też tych, którzy pewnie wciąż twierdzą, że hala czyżyńska za 400 mln zł kredytu jest miastu bardziej potrzebna hala Wisły za niespełna 20 mln wkładu własnego. Dobry humor z pewnością ich nie opuszcza.
Ostatnio edytowane przez rav : 10.02.2011 o godz. 21:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
nie wiem czy dobrze rozkminiam,ale skoro Wisła przekazała tereny miastu,by to wybudowało hale,a teraz budowac nie chce,to niech miasto odda tereny Wisle.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Tu nie chodzi o bycie za kimś, ale przeciw temu pasiakowi, kłamcy i oszuście!! Arapaho, ja też dołączam się do Twoich pozdrowień.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.02.2011 o godz. 21:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Mówię na dziś bo jest kilka spraw które mi nie pasują, później opiszę swoje przemyślenia. Sytuacja że Sowa chce budowy hali i mówi nie przeniosę tych środków, albo budujecie to albo przepadną, albo dam gdzie indziej ale na Czyżyny nie pójdzie, postawiłby miasto w sytuacji podbramkowej, tego nie robi... Mniejsza z tym. Na dziś jako TS jesteśmy w .... malinach delikatnie mówiąc. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam i pomijając nasz punkt widzenia, spójrzcie na to z innej strony.
Od dnia zwycięstwa projektu Lameli w konkursie na halę T.S. zastanawiała mnie jedna rzecz. Jak to jest, że dwie duże inwestycje ZISu wygrywa to samo studio. Czy aby na pewno nie było lepszych projektów? Moim zdaniem były. Potem dowiedziałem się z innego źródła, że przetargi na wykonanie instalacji na większości projektów ZIS/ZIKiT wygrywa ta sama firma i mowa tu zarówno o Rynku, MKS, jak i wielu innych inwestycjach. No, ale cóż zrobić przyjąłem to za zbieg okoliczności. Może faktycznie są to najlepsze rozwiązania. Teraz czytam, że konkurs ogłoszono już po złożeniu przez Majchrowskiego wniosku o przesunięcie funduszy na Halę Miejską. Co to oznacza w praktyce? Że Majchrowski dobrze wiedział, że projekt nigdy nie zostanie zrealizowany, bo bez dotacji z UE nie ma na to szans. Wiedział też, że wystarczy zaszachować Marszałka i pieniądze na Halę Miejską dostanie. Wiedział też, że cały konkurs na halę jest picem wyborczym (potwierdza to fakt, że na spotkaniu opłatkowym paplał o funduszach na halę Wisły, chociaż już dobrze wiedział co się święci), a przyznane w nim nagrody są tak na prawdę marnowaniem pieniędzy publicznych. Ponadto miasto otrzymało od I teraz trochę political fiction: Jaki z tego wniosek? Estudio L. startuje w konkursie (mając dobre układy z ZISem - musieli je mieć skoro współpracowali przy realizacji MKS), wygrywa, dostaje pieniądze. Ich projekt jest mocno niedopracowany pod względem funkcjonalnym, nie spełnia niektórych wymogów (% roślinności). Nie dbali o to, bo wiedzieli że projekt nie zostanie zrealizowany. Ba! Nawet nie dojdzie do fazy projektowania projektu wykonawczego, a kasę zgarnęli. Podzielili się więc z kim trzeba i gotowe... A dodatkowo miasto otrzymalo w gratisie tereny T.S. Wisła... ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Te tereny chyba jeszcze nie zostały skomunalizowane... Przynajmniej nic o tym nie słyszałem. Dużo fiction w tym wszystkim.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Co do sprytnych poczynań Majchrowskiego to masz rację. Wśród architektów od początku krążyły głosy, że konkurs jest sobie a muzom - i traktowali go raczej prestiżowo. Wracając do Lameli - to duże, poważne, hiszpańskie biuro. Pieniądze jakie dostali jako nagrodę za wygranie konkursu ( nie pamiętam ile tego było 20-25 tys. zł ? ) - podejrzewam, że zaledwie pokrywają koszty powstania koncepcji a być może nawet i to nie. Biura na nagrodach z konkursu nie zarabiają - dopiero na projektach realizacyjnych. Dla nich to jeszcze jedna koncepcja do portfolio - z adnotacją, że są zwycięzcami konkursu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|||
Cytat:
Zakończenie jego listu to też w sumie kurjozum, mowa trawa z której nic nie wynika : Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Przeczytałem list Pana Sowy kilkakrotnie i tak naprawdę również jest on dla mnie masłem maślanym. Chciał umyć ręce w naszej sprawie i tyle. Uderzam się teraz w pierś, gdyż oddałem na tego Pana mój głos wyborczy :(
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No jak nie?
Marek Sowa napisał(a):
Teoretycznie, jedyną szansą byłoby "znalezienie" przez nas 50% środków na halę, czyli co najmniej 25 mln zł i błyskawiczne przejęcie środków unijnych. Co samo w sobie jest już fikcją, nie mówiąc o takich szczegółach jak to, że ta działka nie jest już chyba nasza... Możemy też zrobić Majchrowi na złość i namawiać Sowę, by wsparł inne projekty, nie związane ze sportem. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Działka z informacji jakie pozyskałem dzisiaj należy do TS Wisła. Była co prawda podjęta uchwała zarządu Towarzystwa o przekazaniu jej miastu ale z zastrzeżeniem realizacji inwestycji.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Stadion dziś :
![]() Stadion 5 lat temu : ![]() zdjęcia by macierz z forum skyscrapercity |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Witam szanownych kolegów i tych co zachwycają się tak stadionem Lecha ze jest taki doskonały no to co nie których rozczaruje uefa nałożyła kare na Leche z powodu braku bezpieczenistwa na stadionie.
To znaczy naprzykład zbyt wąskie drogi ewakuacji Tu macie info na potwierdzenie informacji http://.................../viewtopic.php?p=1657#1657 Mam nadzieje że nasz stadion w europie nie przyniesie wstydu i jestem dumny z tego co jest zawsze mogło być lepiej ale jak pokazuje przykład zaden polski satdion nie jest idealny |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Potrafiłby ktoś zrobić wizualizację jak mógłby wyglądać stadion po wymalowaniu niebieską farbą, tą która była testowana na trybunie bodajże północnej ?
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zachowanie Majchrowskiego i wielu innych polityków zresztą też, jaskrawo pokazuje dlaczego kibice nie tylko powinni, ale wręcz muszą aktywnie angażować się w politykę. Klub tak samo. To jest po prostu wymóg dzisiejszych czasów, tak trzeba.
Płacimy teraz za jakiś chory dogmat, powielany zresztą od lat przez różnej maści wiślackich działaczy niestety myślących kategoriami PRL-u, że klub nie powinien mieszać się w politykę, uczestniczyć w wyborczych negocjacjach, targować się, popierać kogoś konkretnego. W ten sposób myśleć nie wolno. W kwestii stadionu taka postawa wygrała też w sekcji piłkarskiej, owocując zerowym nadzorem nad inwestycją, brakiem zaangażowania klubu w realizowanie projektu. Nie potrafiliśmy wprowadzić do władz miasta "swoich przedstawicieli", nie umieliśmy nawet dać odpowiedniego wsparcia Dariuszowi Olszówce, to teraz mamy gigantyczny problem. Kibice i klub muszą zmienić swoje myślenie i podejście, bo inaczej zawsze będą bici po głowie przez polityków, którzy nikomu łaski nie robią działając na rzecz rozwoju sportu i kultury fizycznej w całym Krakowie. .
Ostatnio edytowane przez Markus : 11.02.2011 o godz. 20:48.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...lnocnej/44351/
Krzesełka na północnej zostały umyte,czy tylko ja mam takie wrażenie ? ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
SARP napisał(a):
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Requestat in pace.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Dlaczego nie rozpoczął się jeszcze montaż telebimów. Czy na tym stadionie choć jeden termin może być dotrzymany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Widocznie nie. Jutro mija termin zakończenia ich montażu, a prace się jeszcze nie zaczęły
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ale zmieniło się położenie podestu na kamerę, teraz jest idealnie na środku trybuny, za bramką, na szczęście nie wpłynęło to na wygląd Białej Gwiazdy. I przy okazji- wiem że było to pytanie już 100 razy- jak się ma sprawa usunięcia tych przeklętych pleksi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
No to teraz Majcher bedzie mial wytlumaczenie dlaczego nie zbudowali na czas.:O
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...btulowicz.html
Można rzec że projekt naszego stadionu był ostatnim takim projektem, chodzi mi o specyfikę, jaki zrobił w życiu. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|