The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2011, 13:58
Po skrócie w skrócie to:
- kilka fajnych akcji w ofensywie i jakby było widać jakis kolektyw
- duży fuks że nie przegrywaliśmy 0-1 bo BATE miało trzy świetne sytuacje po wrzuceniu piłki za kołnierz obrońcom.
- Gol Sobola nie powinien być uznany bo ktoś kopnął piłkę na boisku która sie odbiła tuż przed bramkarzem, co mogło go zmylić
- Fatalna strata przy straconym golu. Tylko nie wiem kogo (Jirsaka?).
Ostatnio edytowane przez Baala : 13.02.2011 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.02.2011, 14:03
to była strata Jirsaka
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.02.2011, 14:04
Baala napisał(a):Wyświetl post
Po skrócie w skrócie to:
- duży fuks że nie przegrywaliśmy 0-1 bo BATE miało trzy świetne sytuacje po wrzuceniu piłki za kołnierz obrońcom.
- Gol Sobola nie powinien być uznany bo ktoś kopnął piłkę na boisku która sie odbiła tuż przed bramkarzem, co mogło go zmylić
- Fatalna strata przy straconym golu. Tylko nie wiem kogo (Garguły?).
To Jirsak stracił. W meczu ligowym meczu pewnie gol nie byłby uznany, ale czy na pewno aż tak bardzo piłka zmyliła bramkarza? Wątpie. Cieszę się, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Chyba mamy w końcu środkowego napastnika z prawdziwego zdarzenia Genkov potrafi się zastawić odegrać, jest wysoki i silny, dysponuje niezłą techniką. Będziemy mieli pociechę z niego.

Jak kilka osób powyżej nie podzielam zachwytów nad Pareiką. Bramkarzem jest pewnie dobrym, ale zdarzył mu się poważny błąd, a poza tym bez fajerwerków.

Dobry mecz Gordana, sądząc po skrócie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.02.2011, 14:09
Po skrócie w skrócie to:
Wrzutki były do graczy na pozycjach spalonych, wiec potencjalne prowadzenie 1-0 dla BATE też nie mogło być uznane skoro taki jesteś dokładny

W sparingu może być uznany, zwłaszcza gdy piłka nie miałą większego wpływu na stratę gola (wleciała gdy Sobol kładł bramkarza), podobnie jak Rodionov mógł zostać zmieniony po czerwonej kartce. Kwestia umowy między zespołami. Gdyby to był mecz o punkty to patrz sytuacja z meczu Śląsk - Ruch z obecnego sezonu (i kary potem).

fialo napisał(a):Wyświetl post
Dobry mecz Gordana, sądząc po skrócie.
Moim zdaniem poprawny. Wydaje mi się, że miał jeden, w jego wypadku "klasyczny", kiks w naszym polu karnym, czyli nietrafienie w piłkę
Ostatnio edytowane przez filemon : 13.02.2011 o godz. 14:12.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.02.2011, 14:11
Po skrócie w skrócie to:
Szkoda, że niektórzy nie czytają wcześniejszych postów.
2 z tych 3 sytuacji to błędy sędziego który nie odgwizdał spalonych.
Przy golu Sobola to jestem ciekawy kto wrzucił tą piłkę bo mam takie dziwne wrażenie, że miało to służyć właśnie przerwaniu gry/ przeszkodzeniu Sobolowi bo akurat dziwny trafem piłką wleciała jak Sobol wyszedł sam na sam. Dziwie jest pisanie takich komentarzy przeciw własnemu klubowi.
Tym bardziej że teraz przepisy mówią o tym że gra może być dopuszczona jeśli 2 piłki są na boisku w jakimś tam przypadkach i pewnie gdyby to był mecz ligowy to nie widziałbym podstaw aby nie uznać tego gola.
Pomijam już to że wrzucanie piłki na boisko na jakim kol wiem szczeblu jest skandalem, buraczane zachowanie które nie przystoi nikomu czy to okręgówka, ekstraklasa, sparing czy Seria A.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.02.2011 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.02.2011, 14:13
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Bunoza w 5:27 min http://www.youtube.com/watch?v=WN0T9...ayer_embedded#
może efektowne to było, ale mało efektywne... na koniec głupie, bezmyślne podanie i strata... to wynika z braku doświadczenia, bo trzeba przyznać, że umiejętności to ten chłopak posiada... oby się wystrzegał takich zagrań na boiskach buraczanej.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.02.2011, 14:16
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
może efektowne to było, ale mało efektywne... na koniec głupie, bezmyślne podanie i strata... to wynika z braku doświadczenia, bo trzeba przyznać, że umiejętności to ten chłopak posiada... oby się wystrzegał takich zagrań na boiskach buraczanej.
No wiesz, gdyby miał w buraczanej kończyć to celnymi podaniami, to czemu nie
Ważne by efektowność szła w parze z efektywnością.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.02.2011, 14:42
Ja zwróciłem uwagę na tym skrócie na kolejne, beznadziejne wybicie piłki Gordana (5:12) w zamieszaniu podbramkowym. Chłopak bardzo często popełnia takie błędy, sporo nas mogą kosztować takie kiksy w meczach o punkty (chyba, że problem rozwiąże się sam i parę stoperów stworzą Chavez z Jaliensem).
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.02.2011, 14:45
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że niektórzy nie czytają wcześniejszych postów.
2 z tych 3 sytuacji to błędy sędziego który nie odgwizdał spalonych.
Przy golu Sobola to jestem ciekawy kto wrzucił tą piłkę bo mam takie dziwne wrażenie, że miało to służyć właśnie przerwaniu gry/ przeszkodzeniu Sobolowi bo akurat dziwny trafem piłką wleciała jak Sobol wyszedł sam na sam. Dziwie jest pisanie takich komentarzy przeciw własnemu klubowi.
Tym bardziej że teraz przepisy mówią o tym że gra może być dopuszczona jeśli 2 piłki są na boisku w jakimś tam przypadkach i pewnie gdyby to był mecz ligowy to nie widziałbym podstaw aby nie uznać tego gola.
Pomijam już to że wrzucanie piłki na boisko na jakim kol wiem szczeblu jest skandalem, buraczane zachowanie które nie przystoi nikomu czy to okręgówka, ekstraklasa, sparing czy Seria A.

A czy ta piłka nie przeleciała przypadkiem z boiska OBOK?
.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.02.2011, 15:08
Oczywiście,że piłka była z innego boiska,ktoś po prostu strzelił wysoko ponad bramką. Gol jak najbardziej prawidłowy. A kolega maxurd,który twierdzi,że Pareiko grał piach, powinien się udać do lekarza i tyle w temacie.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.02.2011, 15:48
maxurd napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem ludzi, którzy zachwycają się nowym bramkarzem. Gość grał piach... Rozumiem, że to pierwszy mecz, ale dla mnie nie reprezentuje facet nic ponad naszych obecnych bramkarzy. Mam nadzieję, że będą grali młodsi...
I to wszystko wywnioskowałes ze skrotu? Gratuluje bardzo poczucia humoru.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.02.2011, 16:39
Jak najbardziej można wywnioskować ze skrótu to czy bramkarz bronił dobrze czy słabo. Przecież w skrótach pokazywane są akcje 'bramkowe', a ten materiał o meczu z BATE był bardzo obszerny.

Jako były bramkarz mogę powiedzieć, że Pereiko zagrał średnio. Miał dwie bardzo udane interwencje (sam na sam), raz spieprzył aż miło i powinien paść z tego gol. Przy bramce miał piłkę na rękach ale ją wypluł - zabrakło szczęścia - raczej nie jego wina, ale naprawdę mógł to wybronić przy odrobinie szczęścia. Przy reszcie interwencji bez zarzutu. Jakbym go miał oceniać w skali 1-10 to za ten jeden mecz to wystawiłbym 6+.

Jeszcze nie jestem w stanie rozpoznać wszystkich nowych piłkarzy po samej sylwetce ale jako drużyna zagraliśmy nieźle. Jeśli ktoś przypomni sobie trójmecz z Norwegami to można odetchnąć głęboko. Jeśli ta drużyna w sparingu jest w stanie ograć BATE, który jest już praktycznie na starcie sezonu i mieć przytłaczającą przewagę, to znaczy, że jest potencjał. To jest najważniejsze - jest na czym budować! Co mnie cieszy : wreszcie można było zobaczyć u nas środkowego napastnika, który zgrywa piłki, drużynę, która ma pomysł na grę. Było widać, że gra się po prostu fajnie klei. Z przyjemnością się patrzyło na ten skrót

Jestem daleki od jakichś rzucania jakichś hiperoptymistycznych prognoz, ale uważam, że drużyna jest bardzo ciekawa, ma duży potencjał w środku pola - już się nie mogę doczekać aż zobaczę chłopaków w meczu o stawkę
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.02.2011 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.02.2011, 17:07
kilka razy oglądnąłem skrót z meczu i o to co rzuciło mi sie w oczy.

najwazniejsze ze to spotkanie nie wyglądało jak poprzednie 3 potyczki z norwegami.Tutaj to My byliśmy na górze a Bate na dole.
Czytając relacje tekstowa kilka razy była było tak,ze łapaliśmy przeciwnika na spalonego.super wszystko fajnie ze działaja spalone, to znak ze formacja defensywna zaczęła sie w koncu ze soba porozumiewac! Druga strona medalu jest taka ze byla akcja w ktorej łapalismy na spalonym i po minucie to samo. Czyli w akcji po ktorej zlapalismy na spalonego albo Pareiko z "5tki" zle wybijał albo zle rozpoczynalismy akcje oddajac pilke Bate. No ale to takie gdybanie, ciezko cokolwiek oceniac nie ogladajac calego spotkania.
Fajnie ze Mały strzelił, moze dzięki Maaskantowi dojrzeje tak jak powinien!

A co do Pareiko,ciezko go oceniac, ale jakos dalej nie mialem takiej pewnosci jaką swego czasu dawał Dolha. Wiadomo,pierwszy mecz ale ktoś tam pisał w relacji ze juz zaczynał dyrygowac obroną - tej umiejetnosci niestety Milan nie posiada. Akcja po ktorej Bate zdobywa bramke tez pozostawia pewien niedosyt.
Buno - ZAKAZ kopania piłki lecącej z góry. CH**, niech wszystko głowa wybija w aut!
Podoba mi sie gra Sziwakowa pomimo ze za duzo go widac nie bylo,lecz tym co widzialem chłop wydał mi sie pozytywny. Czarek Wilk bedzie miał bardzo ciezko o gre.

Wiadomo tylko sparing,jakies 3-1 z kimś tam,ale po tych 3 w.......ach wczorajszy mecz to miód na me serce.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 13.02.2011, 19:15
widac że Wisła odzyskała szybkośc i dynamike w porównaniu z poprzednimi meczami (Copa del Sol)

Sivakow to bardzo ruchliwy zawodnik,szybki ,nie unikający gry coś jak kiedyś Szymek czy Kulawik.Nie wiem tylko jaki ma strzał z dystansu ?Wydaje sie że Jirsak i Guła przy nim nie mają większych szans na gre.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.02.2011 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.02.2011, 19:30
AYALA napisał(a):Wyświetl post
widac że Wisła odzyskała szybkośc i dynamike w porównaniu z poprzednimi meczami (Copa del Sol)

Sivakow to bardzo ruchliwy zawodnik,szybki ,nie unikający gry coś jak kiedyś Szymek czy Kulawik.Nie wiem tylko jaki ma strzał z dystansu ?Wydaje sie że Jirsak i Guła przy nim nie mają większych szans na gre.
Wydaje mi się, że ze strzałem nie najgorzej : http://www.youtube.com/watch?v=NRxqPp1MbeI

0:18 sekuda
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.02.2011, 19:43
do czego doszło z polską piłką , że zadowoleni jesteśmy z rezultatu z Bate Borysów. Matko jedyna, to w dobrą mapę trzeba popatrzeć, by to miasto znaleźć , gdzieś na Białorusi pod krwawym Łukaszenką.
A my Ameryka Europy
A pomruki zadowolenia wydajemy (z całym szacunkiem do Bate), jakbyśmy Barcy kota popędzili.
ehhh....

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 13.02.2011, 19:54
harthausen napisał(a):Wyświetl post
do czego doszło z polską piłką , że zadowoleni jesteśmy z rezultatu z Bate Borysów. Matko jedyna, to w dobrą mapę trzeba popatrzeć, by to miasto znaleźć , gdzieś na Białorusi pod krwawym Łukaszenką.
A my Ameryka Europy
A pomruki zadowolenia wydajemy (z całym szacunkiem do Bate), jakbyśmy Barcy kota popędzili.
ehhh....
Bo po Levadii, Karabachu i innych Tibilisich ten wróg u bram jawi się jako potęga...
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 13.02.2011, 20:02
gigant napisał(a):Wyświetl post
Bo po Levadii, Karabachu i innych Tibilisich ten wróg u bram jawi się jako potęga...
ale my mamy snajpera Zajcewa, przepraszam Genkova i żaden wróg u bram(ki) nam nie straszny
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2011, 20:05
A my Ameryka Europy
ehhh....
pomyśl sobie jaki teraz muszą mieć kocioł w Borysowie

przegrali z krajem który piłkarsko jest 100 lat za Murzynami , to oni mają powód do wstydu!

ranking fifa :
36m - Białoruś
71m - Polska
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.02.2011, 20:08
Karherop napisał(a):Wyświetl post

przegrali z krajem który piłkarsko jest 100 lat za Murzynami , to oni mają powód do wstydu!

ranking fifa :
36m - Białoruś
71m - Polska
To my graliśmy mecz reprezentacji z Białorusią?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2011, 20:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
nie , ale ranking fifa to jakiś tam wykładnik siły piłkarskiej danego kraju

proszę traktować mojego posta z przymróżeniem oka
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.02.2011, 20:11
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kolega tego nie napisał. Nie załapałeś ironii.

Wklejał jeszcze raz z kim odpadało BATE, mogli sobie pograć naprawdę z silnym drużynami podczas gdy my odpadliśmy z ... no wiecie z kim.
http://iv.pl/images/56167883136023924043.jpg
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.02.2011, 20:16

ranking fifa :
36m - Białoruś
71m - Polska
Nie rozśmieszaj mnie z tym rankingiem z dupy.
Każdy wie ze to komedia a nie ranking, komentatorzy też przyznają że dosyć śmieszny jest ale niestety FIFA uwzględnia go do rozstawień itp.
Ranking polegający na tym że Wyspy Owcze wygrają z Hiszpanią ( 4 skład ) w sparingu i przeskoczą 20 miejsc.

71 Polska cisnęła z 11 Norwegią. Jaja, przy takiej różnicy (gdyby ona istniała) Norwegia powinna rozjechać Polaków przynajmniej 5-0 i to drugim składem.

PS: I nie żebym naśmiewał się z BATE. Bo to solidna firma. Tylko jak ktoś wyskakuje z tym rankingiem to śmiech mnie ogarnia.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.02.2011 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.02.2011, 20:17
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Kolega tego nie napisał. Nie załapałeś ironii.

Wklejał jeszcze raz z kim odpadało BATE, mogli sobie pograć naprawdę z silnym drużynami podczas gdy my odpadliśmy z ... no wiecie z kim.
http://iv.pl/images/56167883136023924043.jpg
Ale pokazał ranking fifa - który odnosi się tylko i wyłącznie do reprezentacji a nie do piłki klubowej.

Nie załapałeś ironii?

PS
Poza tym ilu Polaków gra u nas w pierwszym składzie? 2?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 13.02.2011, 20:18

ranking fifa :
36m - Białoruś
71m - Polska
różnie można na to spojrzec bo w Wiśle grało 2 Polaków (Mały & Sobol) a w BATE 9 Białorusinów (+Serb Simic & Brasileiro -Renan).
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.02.2011 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.02.2011, 20:36
Ci dalej o tym sparingu Ciekawe co będzie jak wygramy z Lokomotiwem Moskwa. Pewnie mocarstwowe plany podboju LM i dyskusje o wyższości ligi polskiej nad rosyjską
..
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 13.02.2011, 22:38
A my Ameryka Europy
ehhh....
Bo BATE to drużyna lepsza od Wisły, bardziej ograna, która w LM grała naprawdę solidnie. Drużyna która wyszła z grupy LE i gra na wiosnę w pucharach. My niestety mamy problemy z przejściem eliminacji do LE już nie mówiąc o eliminacjach do Ligi Mistrzów.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 13.02.2011, 23:56
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Bo BATE to drużyna lepsza od Wisły, bardziej ograna, która w LM grała naprawdę solidnie. Drużyna która wyszła z grupy LE i gra na wiosnę w pucharach. My niestety mamy problemy z przejściem eliminacji do LE już nie mówiąc o eliminacjach do Ligi Mistrzów.

Amica też wyszła z grupy LE a patrząc w naszą tabele to raczej nie są lepsi od nas
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.02.2011, 00:04
obecny sezon

1 BATE Borisov 33 21 9 3 64 18 72
2 Shakhtyor Soligorsk 33 19 9 5 51 23 66
3 FC Mińsk 33 18 6 9 59 32 60
4 Dynamo Mińsk 33 17 5 11 49 34 56
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.02.2011, 00:16
moce napisał(a):Wyświetl post
Amica też wyszła z grupy LE a patrząc w naszą tabele to raczej nie są lepsi od nas
Tylko ,że "trochę"źle nam się układały mecze z nimi ostatnio. Marze o zwycięstwie nad nimi na wiosnę na Reymonta
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów