The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2011, 19:06
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
yyyy...jaka transmisja ?
Przecież się tylko spytał czy będzie transmisja to po co te ironiczne zachowania.

Raczej transmisji nie będzie, jakiegoś super skrótu też bym się nie spodziewał bo kamera której używają to śmiech na sali.
Odpowiedz cytując
Wideł
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.02.2011, 15:00
Bedzie gdzieś transmisja z dzisiejszego meczu z BATE?
Dla mnie nie ważna jest ta odległość, to że każdy mecz to godziny w podróży. Dla mnie to przygoda ,radość poprostu być tu...to sie liczy.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 12.02.2011, 15:02
Wideł napisał(a):Wyświetl post
Bedzie gdzieś transmisja z dzisiejszego meczu z BATE?
Az jeden post nad Twoim....
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.02.2011, 16:21
Potwierdzam, ATDHE.net nie działa - zdjęli stronę z serwera US, prawdopodobnie z powodu naruszenia praw. Nowa strona to atdhenet.tv/
Niestety, dzisiejszego meczu Wisły tam nie widzę.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.02.2011, 21:02
Czy to nie dzisiaj miało być wyłonienie stacji, która będzie pokazywać ekstraklasę w kolejnych latach? Wiadomo coś na ten temat?
Odpowiedz cytując
Jachu018
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 15.02.2011, 00:45
http://www.sport.pl/sport/1,65025,91...cy_pokaza.html czyli nic nie wiadomo...
Kibic z Poznania
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.02.2011, 09:14
Cytat:
Nieoficjalnie stacje, które wystartowały w przetargu, zaoferowały około 300 mln zł za trzy lata praw do transmisji. To zdecydowanie za mało, jak na wymagania Ekstraklasy SA, która liczyła na kwotę 450 mln zł.

Każda z czterech telewizji (Canal+, Polsat, ITI i Orange) miałaby zapłacić po około 40 mln zł, wtedy każda z nich miałaby prawa do pokazywania meczów.
Byłoby świetnie, ale jakim cudem jest to lepszy interes dla Ekstraklasy niż nawet te 300 mln zł?
4 stacje to 4x 40 mln zł czyli tylko 160 mln zł, a jest przecież ledwo więcej jak połowa.

Chyba, że chodzi o 40 mln od stacji na sezon? Wtedy wyszło by 3x 160 czyli 480 mln zł.

To i tak jest lepszy układ dla ekstraklasy gdyby prawa chciały kupiły tylko 3 stacje bo wyszłoby 320 mln niż te 300 mln od jednej.

Oczywiście w takim układzie stacje musiałby by się dogadać kto produkuje sygnał ze stadionu? No bo chyba wszystkie 4 stacje nie rozłożą po 20 kamer na jednym meczu?
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 15.02.2011, 11:11
Ja osobiście modle się, aby w dalszym ciągu ekstraklasa była pokazywana w Cyfrze +. Nie zniosę ekspertów rodem z Nki.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 15.02.2011, 14:44
No to jest prawda. Nawet nie dopuszczam myśli, że N mogłaby wygrać z C+ i dostać prawa na wyłączność. To C+ wykonuje ogromną robotę by zrobić prawdziwe widowisko.

Natomiast jeśli nie będzie praw na wyłączność i wszystkie platformy kupią prawa to też będzie nieźle. Nawet bardzo dobrze. No i pomogłoby to w popularyzacji Ekstraklasy by za 3 lata móc żądać jeszcze większych pieniędzy.

Telewizją mogłoby się to nie podobać ale nie mieli by nic do powiedzenia. Pierwsza telewizja która kupiłaby prawa miałaby je przez jakiś czas na wyłączność do czas aż następna by się zdecydowała. Myślę, że C+, N i Polsat na pewno by kupili.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.02.2011, 15:02
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Byłoby świetnie, ale jakim cudem jest to lepszy interes dla Ekstraklasy niż nawet te 300 mln zł?
4 stacje to 4x 40 mln zł czyli tylko 160 mln zł, a jest przecież ledwo więcej jak połowa.

Chyba, że chodzi o 40 mln od stacji na sezon? Wtedy wyszło by 3x 160 czyli 480 mln zł.

To i tak jest lepszy układ dla ekstraklasy gdyby prawa chciały kupiły tylko 3 stacje bo wyszłoby 320 mln niż te 300 mln od jednej.

Oczywiście w takim układzie stacje musiałby by się dogadać kto produkuje sygnał ze stadionu? No bo chyba wszystkie 4 stacje nie rozłożą po 20 kamer na jednym meczu?
No właśnie, produkcja sygnału jest szacowana na ok. 50 mln (za sezon) czyli po odjęciu tej kwoty de facto dużej różnicy nie ma, przy czym na transmisje u wszystkich po prostu nie zgodzą się stacje, bo dla nich taka ekstraklasa przestała by być czynnikiem ekskluzywnym przyciągającym ludzi do danej platformy. Obecnie dużo ludzi bierze C+ właśnie dla ligi polskiej, gdyby była wszędzie to ludzie braliby to co im pasuje cenowo i programowo. Podobnym przykładem mogłyby być prawa do Ligi Mistrzów, gdyby były wszędzie to czy jakiś kibic sportowy w ogóle brałby pod uwagę n-kę?
Krótko mówiąc, Ekstraklasie może się nie podobać ile dają stacje i może sobie kombinować jakieś inne rozwiązania, ale prawda jest taka że wcale jakoś bardziej na tym nie zarobią, a mogą jedynie zrobić przy tym dużo zamieszania, które może odbić się na jakości produktu.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 16.02.2011, 23:15. weźcie udział
http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.o...kiecie___.html
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 17.02.2011, 10:42
Płacenie 15zł miesięcznie za możliwość oglądania meczy w weekendy w dodatku na pewno w słabszej oprawie niż na C+ to jakiś absurd. Na C+ może wydaję, więcej ale tam mam kilka największych lig europejskich, a nie jedynie polską. Mam nadzieję, że osób wypełniających tą ankietę nie poniesie zbytnia fantazja
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 10:52
Przykład Orange Sport pokazał, że wcale słabiej być nie musi. Ekstraklasa TV musiała by jednak podpisać umowy z najlepszymi dziennikarzami Canala (może przy okazji pozbyłaby się "najsłabszego ogniwa" - Bubu Terleckiego ).

15 zł też nie jest jakąś złą kwotą, ale.... tylko w marcu, kwietniu, maju, sierpniu, wrześniu, październiku i listopadzie. 7 miesięcy...

W czerwcu, lipcu, grudniu, styczniu i lutym mielibyśmy niekończący się festiwal powtórek, a za to nikt z nas nie miałby ochoty tyle płacić.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.02.2011, 10:56
rav napisał(a):Wyświetl post
Przykład Orange Sport pokazał, że wcale słabiej być nie musi. Ekstraklasa TV musiała by jednak podpisać umowy z najlepszymi dziennikarzami Canala (może przy okazji pozbyłaby się "najsłabszego ogniwa" - Bubu Terleckiego ).

15 zł też nie jest jakąś złą kwotą, ale.... tylko w marcu, kwietniu, maju, sierpniu, wrześniu, październiku i listopadzie. 7 miesięcy...

W czerwcu, lipcu, grudniu, styczniu i lutym mielibyśmy niekończący się festiwal powtórek, a za to nikt z nas nie miałby ochoty tyle płacić.
Mogliby zapełniać to jakimiś wywiadami, reportażami itp. Tak jak robi to Orange Sport info . Wg mnie pomysł może być udany. Cyfra będzie musiała zjechać z abonamentu, odpadnie opłata za Orange Sport. Dojdzie te 15 zł i wszystko będzie jak należy a pieniądze mniejsze.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.02.2011, 11:01
Reser napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że osób wypełniających tą ankietę nie poniesie zbytnia fantazja
Dokłądnie...
Nie dla Ekstraklasa TV.

"Jedną z ostatnich propozycji jest zaoferowanie każdemu z czterech zainteresowanych nadawców (Cyfra+, nSport, Polsat, Orange Sport) pełnych praw do nadawania Ekstraklasy za 40 mln zł."

To by była najlepsza opcja dla kibica, ale raczej nierealna. Niech jeszcze się dołoży TVP i wyjdzie im po 20pare mln..

Jeśli chodzi o ekstraklasa tv to nieporozumienie. Jakiś specjalnie biedny nie jestem, kocham naszą ligę, ale w życiu tego nie kupię.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 11:04
@zumzum
Dobra, tylko Orange Sport Info jest darmowe, a Orange Sport kosztuje 10 zł (o ile nie łapiesz się do pakietu, gdzie jest w cenie). I w tymże Orange Sport także masz inne, bardzo mocne ligi, masz NBA...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 17.02.2011, 11:16
@zumzum
Dobra, tylko Orange Sport Info jest darmowe, a Orange Sport kosztuje 10 zł (o ile nie łapiesz się do pakietu, gdzie jest w cenie). I w tymże Orange Sport także masz inne, bardzo mocne ligi, masz NBA...
Wiem jak jest, bo posiadam to. Z tym, że raczej na pewno po utracie ekstraklasy cyfra plus będzie musiała obniżyć znacząco abonament, więc te dodatkowe 15 zł na ekstraklasie wiele np. w mojej sytuacji nie zmieni. A wolę już takie rozwiązanie niż mecze rozbite na wszystkie platformy, bo to nie byłoby opłacalne.

A wydaje mi się, że niektóre osoby, które internecie krzyczą NIE DLA EKSTRAKLASA TV transmisje ligi oglądają przez....sopcasta
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.02.2011, 11:24
Uważam, że ekstraklasa tv to nie taki zły pomysł. Tak jak pisze zim zum, wtedy canal + musiałby obniżyć abonament (mam ich platforme tylko dla ligi polskiej, ang i hiszpanskiej). Jesli nie po prostu na tym stracą. Ja za taki kanał moge dodatkowo zapłacić o ile włodarze się opamiętają i grać w piłke bedzie się od lutego do czerwca i od lipca do grudnia. Nie mam zamiaru placic komuś abonamentu w przypadku gdy w piłke gra się przez pół roku. No chyba że abonament płace tylko za miesiące gdy liga gra...
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 17.02.2011, 11:25
zim zum napisał(a):Wyświetl post

A wydaje mi się, że niektóre osoby, które internecie krzyczą NIE DLA EKSTRAKLASA TV transmisje ligi oglądają przez....sopcasta

Żebyś wiedział, wole sopcasta niż płacić co miesiąc 15 zł, żeby obejrzeć dwa mecze w tygodniu. Bo chyba nie powiesz mi, że oglądać będziesz Podbeskidzie-Piast? Można jeszcze pójść oglądać do baru, i wypić cztery piwa za tą kase.
Zresztą temat E.TV i tak nie przejdzie.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 11:25
Zależy ile c+ obniży Na pewno nie o 15 zł.
Myślę, że ludzie będą strasznie kombinować w trakcie tych 5 miesięcy w roku - zrywać umowy albo po prostu nie wykupią tej Ekstraklasa TV. Bo pierdu-pierdu Zarzecznego i jakiś tam wywiadzik czy konferencję prasowa mogą sobie obejrzeć w darmowej OSI.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.02.2011, 11:27
Jak mi go nie dadzą za darmo w C+ prestiż to go nie kupię. Łupią nas na każdym kroku. Cyfra plus niczego tym którzy mają umowę podpisaną nie obniży. Może jedynie zadowolenie ze swojej oferty.

Ja przypominam tylko że ekstraklasa z panem Rusko szuka sponsora dla ligi już 3 rok. Jak oni się za te mecze wezmą to będziemy oglądać sobotnie mecze w poniedziałek. Nie wiem czy jest firma która tak po prostu powstanie i wyprodukuje 8 meczy w weekend, w jakieś formie z mądrym komentarzem.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 17.02.2011, 11:32
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Żebyś wiedział, wole sopcasta niż płacić co miesiąc 15 zł, żeby obejrzeć dwa mecze w tygodniu. Bo chyba nie powiesz mi, że oglądać będziesz Podbeskidzie-Piast? Można jeszcze pójść oglądać do baru, i wypić cztery piwa za tą kase.
Zresztą temat E.TV i tak nie przejdzie.
Tylko przez takich złodziei sygnału jak ty drudzy muszą więcej płacić. To jest właśnie typowe podejście. To nie, tamto nie a i tak kradne sygnał.

Cytat:
Jak mi go nie dadzą za darmo w C+ prestiż to go nie kupię. Łupią nas na każdym kroku. Cyfra plus niczego tym którzy mają umowę podpisaną nie obniży. Może jedynie zadowolenie ze swojej oferty.
Możesz tak zrobić, tylko wtedy nie oglądniesz żadnego meczu w domu. A cyfra jak nie zjedzie z abonamentu, to straci masę klientów, bo większość platform ma travele, discovery i tego typu cuda za pół ceny.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 17.02.2011, 11:33
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jak oni się za te mecze wezmą to będziemy oglądać sobotnie mecze w poniedziałek. Nie wiem czy jest firma która tak po prostu powstanie i wyprodukuje 8 meczy w weekend, w jakieś formie z mądrym komentarzem.
Przecież już teraz 8 meczów jest produkowanych. Część transmisji robili podwykonawcy, wystarczyło rzucić okiem na wozy transmisyjne.
A poza tym i tak planują jeden mecz kolejki zrobić w poniedziałek.... :/
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.02.2011, 11:40
Ale zamknięcie się tylko do ekstraklasa tv to dopiero będzie nisza. Ile to będzie miało widzów w pierwszym roku? 100 tysięcy? 200? Nie będę miał w domu to pójdę na piwo, zjem kolację, obejrzę mecz.

Kiedyś spotkałem wyliczenie że koszt takiego programu to xxx mln zł. Kto da na to kasę? Kluby? Sponsora znajdą? Inwestora? Rentowność w polskich warunkach to to zdobędzie za 100 lat. Dla mnie to są jakieś zwidy pijanego Rusko który nie wie jak to rozegrać. Medialne bąki jak 3 lata temu podczas poprzednich negocjacji. Nic nie zrobią. Oddadzą do C+ wyrwą jeszcze z 50 mln i tyle.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Stary 17.02.2011, 11:45
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Tylko przez takich złodziei sygnału jak ty drudzy muszą więcej płacić. To jest właśnie typowe podejście. To nie, tamto nie a i tak kradne sygnał.

Mam cyfre od czasów gdy na cyfrze była sama cyfra+..pamiętam że płaciłem za to 40zł, choć trochę miałem także polsat. Więc póki co złodziejem nie jestem ale wybrałem cyfre dla ligi angielskiej, hiszpańskiej i polskiej. Nie będzie polskiej, umowa kończy mi sie w maju, i przerzucam się na dvb-t i filmy, sport z kompa.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 17.02.2011, 11:56
Cytat:
Jedną z ostatnich propozycji jest zaoferowanie każdemu z czterech zainteresowanych nadawców (Cyfra+, nSport, Polsat, Orange Sport) pełnych praw do nadawania Ekstraklasy za 40 mln zł. Za trzy lata dawałoby to przychód 480 mln zł, przy czym prawdopodobnie niebagatelne koszty produkowania relacji wzięłaby na siebie Ekstraklasa. Z drugiej strony znacznie wzrósłby zasięg polskiej ligi.

Jednak już teraz mówi się, że telewizje raczej nie przystaną na taką propozycję.
A kogo obchodzi czy telewizją się podoba pomysł z brakiem praw na wyłączność. Marudziliby pod nosem, ale kupili by. A za 3 lata gdy Ekstaraklasa znacznie bardziej by się spopularyzowała i dzięki powszechności mogliby spokojnie zażądać o wiele większych pieniędzy za prawa na wyłączność.

Nie dość, że inwestycja w popularyzację to jeszcze bardziej opłacalna opcja niż prawa na wyłączność za 300 mln zł. Jak dla mnie to ta opcja z prawami dla czterech stacji powinna już wygrać. No bo chyba koszt produkcji nie wyniesie ponad 180 mln zł przez te 3 lata by się ta opcja przestała opłacać? Bo ile może wynieść? Chyba nie więcej jak 50 mln zł?

A jeśli ta opcja nie wygra to jeszcze się może okazać, że prawa na wyłączność wygra N'ka i będzie płacz.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.02.2011, 12:15
Za co oni chcą te 500 baniek to nie wiem, w takim tempie to byśmy za 10 lat przegonili wartością ligę angielską...
Opcja ze sprzedażą praw 4 stacjom to jakaś kpina. Prawda jest taka, że grają na czas, żeby wyciągnąć większą kasę. C+ dobrze wie, żę w Polsce kanał typu ekstraklasa tv nie ma szans powodzenia. Wszyscy by na tym stracili. Ligę dostanie na wyłączność C+ albo N, z tym że dla kibiców lepiej, żeby wygrał C+, bo są nieporównywalnie lepsi w transmisji i całej oprawie meczu.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.02.2011, 12:18
MatMario napisał(a):Wyświetl post
zadzwon do nich powiedz ze chcesz rozwiazac umowe to zaraz sie znajdzie promocja, znajomy ostatnio pare razy podzwonił i ma jakis pełny pakiet za cos ~50zł. zrobia wszystko zeby nie wypuscic klienta. Ja swego czasu pakiet hbo na pol roku za darmo bez zadnej oficjalnej promocji wytargałem i Orange Sport.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 17.02.2011, 12:41

Prawda jest taka, że Orange Sport jest słabszy od Canal+ niemal pod każdym względem. A Ekstraklasa TV bez komentatorów z Canal + będzie całkowitym dnem, któremu bliżej będzie do oprawy którą znamy w TVP. 15zł miesięcznie tylko za Polską Ligę to jest śmiech na sali. Ciekawe jakimi to reportażami i wywiadami będą nas obrzucać w przerwach zimowych i letnich? Nigdy nie będzie tego tyle i w takiej jakości aby było to warte aż 15zł.

Poza tym, Canal + nie będzie obniżał swojego abonamentu znacząco i tym się nie łudźcie. Z prostej przyczyny, Canal + ma jeszcze ligi: angielska, francuska, hiszpańska - to też im daje dużo odbiorców.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.02.2011, 12:52
Ekstraklasa TV to może skończyć się według mnie tragedią, ciężko jest mi to obiektywnie ocenić bo jestem posiadaczem Canalu + od kilku lat i jestem zadowolony z usługi jeśli chodzi o piłkę nożną. Ciężko będzie im dorównać jeśli chodzi o wyprodukowanie takiego sygnału z takim komentarzem itp. Osobiście dostrzegłem, że C+ w ostatnich meczach prawdopodobnie używało jeszcze lepszych kamer bo ujęcia były już lepsze, Oczywiście brakuje nadal sporo do Bundesligi, Seria A nie mówiąc już o premieship ale jest dobrze.
Pewnie jest spora grupa ludzi która C+ bierze dla ligi angielskiej, hiszpańskiej, a jak jest jakiś mecz w polskiej lidze i jest dobrze zareklamowany to też przy okazji włączą. Teraz rodzi się pytanie czy oni będą dopłacać aby oglądać rodzimą ligę ? Moim zdaniem już nie koniecznie. Ja po sobie zauważyłem, że jak jest jakis mecz dajmy na to Legii, Lecha, Jagi czy jakich kol wiem polskich drużny i w danym meczu wieje nudą to po prostu przełączam na inny kanał gdzie na przykład równolegle transumowany jest mecz Seria A.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.02.2011 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów