The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2011, 18:46
Skoro ma zdjęcie z Wilczkiem, to chyba w negocjacjach położono nacisk na finanse?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.02.2011, 18:47
Powodzenia Sergei, nie byłem zwolennikiem tego transferu, ale pokaż mi, ale i wszystkim krytykantom, że się mylą i będziesz wzmocnieniem naszej Wisełki !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.02.2011, 18:49
Obysmy tym transferem przynajmniej na jakis dluzszy czas zakonczyli tą szopke z poszukiwaniem bramkarzy.

Licze na Pareike ze wprowadzi pewnosc i spokój ze wzgledu na jego wiek i doswiadczenie.Majac do tego Jaliensa i Chaveza nasza obrona a przynajmniej głowny srodek wyglada bardzo solidnie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.02.2011, 18:54
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
Skoro ma zdjęcie z Wilczkiem, to chyba w negocjacjach położono nacisk na finanse?
ALBO STAN VALCKX NIE ZNA ROSYJSKIEGO. LITOŚCI. Czytuje to forum i nie moge wyjść ze zdumienia jak nielogiczne sposoby wnioskowania są tu uskuteczniane.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.02.2011, 18:54
Brawo!
Nareszcie pozytywne okienko transferowe.

Nie wierzyłem, że tego doczekam

Powodzenia Wisło!

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.02.2011, 18:55
Można mieć wątpliwości odnośnie jakości nowego bramkarza - wszystko okaże się w trakcie sezonu. Niestety Wisła od wielu lat ma tendencję do traktowania pozycji golkipera lekceważąco i "po macoszemu". Jedynie Dolha był niegdyś naprawdę porządnym bramkarzem, nie mylić z "porządnym człowiekiem".

Jest 5 transferów do klubu, ale wobec potężnych osłabień i wyprzedaży w tym sezonie, to ciągle za mało. Nie są należycie zabezpieczone jakościowo boki obrony, atak, skrzydła (Meliksona na razie trenerzy ustawiają jako ofensywnego pomocnika). To oznacza poważne problemy nie tylko w walce o mistrzostwo. Kadrowo jak nie byliśmy, tak nadal nie jesteśmy żadną potęgą. A naprawdę wartościowych zawodników wciąż mamy jak na lekarstwo.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.02.2011, 18:56
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
Albo dają znać kibicom że już więcej kasy nie mają na nowych zawodników i to będzie ostatni transfer w tym okienku. Może Stan sprowadził Wilczka żeby dowiedzieć się czy znajdą się jeszcze jakieś 200 tyś euro w naszym budżecie na kontrakt dla Pereiki i przy okazji Wilczek zrobił sobie kilka sweet-fotek na nk
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.02.2011, 19:00
Markus napisał(a):Wyświetl post
Można mieć wątpliwości odnośnie jakości nowego bramkarza - wszystko okaże się w trakcie sezonu. Niestety Wisła od wielu lat ma tendencję do traktowania pozycji golkipera lekceważąco i "po macoszemu". Jedynie Dolha był niegdyś naprawdę porządnym bramkarzem, nie mylić z "porządnym człowiekiem".

Jest 5 transferów do klubu, ale wobec potężnych osłabień i wyprzedaży w tym sezonie, to ciągle za mało. Nie są należycie zabezpieczone jakościowo boki obrony, atak, skrzydła (Meliksona na razie trenerzy ustawiają jako ofensywnego pomocnika). To oznacza poważne problemy nie tylko w walce o mistrzostwo. Kadrowo jak nie byliśmy, tak nadal nie jesteśmy żadną potęgą. A naprawdę wartościowych zawodników wciąż mamy jak na lekarstwo.
Myślałeś, że kupią 10 zawodników w jednym oknie transferowym ? Módl się, żeby następne było równie udane i żebyśmy mieli do dyspozycji pieniądze na kolejnych 5ciu.
..
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.02.2011, 19:02
Ja jestem zadowolony z transferów w tym okienku. Nigdy też nie byłem specjalnym zwolennikiem Pawła Brożka i Mariusza Pawełka.

Może moglibyśmy wypożyczyć Irsaka? Chłopak przy obcnym ścisku w pomocy raczej sobie nie pogra, a Śląsk Wrocław chyba był zainteresowany? Może moglibyśmy go im wypożyczyć na pół roku po znajomości w zamian jeśli wezmą jeszcze Łoba

Można się jeszcze rozglądać czy nie ma jakieś napastnika do pozyskania na promocji
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.02.2011, 19:05
Okienko zamknięte przed drugim obozem. Biorąc pod uwagę jakość piłkarzy ( na papierze ) i nasze możliwości ( miejsce w europejskim szeregu ) - ogromny sukces.

Wszyscy zwalniający holendrów przed miesiącem - wypada chyba przeprosić? Chociaż raczej tego tu nie przeczytam. Trzeba było by mieć jaja no nie?
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.02.2011, 19:07
Wydaje się, że kadra już zamknięta, ale bardzo przydałby się jakiś napastnik, bo jesteśmy praktycznie z jednym Genkovem.. jeśli w miarę szybko nie odpali to będzie bardzo duży kłopot.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.02.2011, 19:17
tofik napisał(a):Wyświetl post
Myślałeś, że kupią 10 zawodników w jednym oknie transferowym ? Módl się, żeby następne było równie udane i żebyśmy mieli do dyspozycji pieniądze na kolejnych 5ciu.
Wierzę w to że planują długofalowo i że w czerwcu nastąpi kolejna korekta składu, tym bardziej, że będzie trzeba podjąć decyzje dotyczące Żurawia, Riosa i Chaveza. Stan mówił o tym, że będzie raczej bardziej aktywny latem, bo wtedy jest na rynku więcej wolnych piłkarzy i ceny są bardziej przystępne. Teraz zmiany wymusiła sytuacja. Mam nadzieję, że to nie zasłona dymna... Jest wszakże jeden problem... Co się stanie jak nie zostaniemy Mistrzem. Czy się z tym liczą i nie będzie rozpierduchy, tylko kontynuacja wzmacniania składu? Czy też są tak z siebie zadowoleni, że każdy wynik poza mistrzostwem doprowadzi do rewolucji?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.02.2011, 19:21
Trzeba przyznać, że pion sportowy na czele z Valckx'em zrobili kawał dobrej roboty. Z żadnym transferem nie było jakiejś niekończącej się opowieści, jak to już wielokrotnie mogliśmy czytać, np. ten nie dla Wisły, tamten nie dla Wisły. Pełen profesjonalizm i zapięcie kadry przed drugim zgrupowaniem - tylko się cieszyć. Oby teraz przyszły wyniki.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.02.2011, 19:21
Kadra zamknięta przed ostatnim zgrupowaniem. Zgrupowaniem, na którym mają pracować nad zgraniem i schematami rozgrywania akcji. Żadnych kalek z DVD podsyłanych przez menadżerów na testy. Kiedy było tak dobrze? Kto pamięta?
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.02.2011, 19:23
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje się, że kadra już zamknięta, ale bardzo przydałby się jakiś napastnik, bo jesteśmy praktycznie z jednym Genkovem.. jeśli w miarę szybko nie odpali to będzie bardzo duży kłopot.
Może po prostu ciężar zdobywania bramek rozłoży się na wszystkich piłkarzy ofensywnych albo odpali ktoś z pomocników i nastrzela bramek. Już tak było gdy Zieniu miał rundę konia a Paweł Brożek grał kichę i wtedy Wisła mistrza zdobyła.
Co do nowego niby ustawienia 4-3-3 i biadolenia ze nie mamy skrzydłowych na zmianę to ja bym nie przejmował się tym zbytnio. Sam Maskaant powiedział, że dla niego system nie jest ważny bo można go zmieniać w zależności od sytuacji na boisku, więc jak się okaże w którymś momencie rundy, że wypadnie Mały lub Kirm lub będą bez formy to będzie grał ktoś inny kto jest aktualnie w formie z graczy ofensywnych.
W mojej opinii okienko bardzo pozytywne, ale liczę jeszcze na jakąś niespodziankę w postaci lewego obrońcy. Niby Paljic na 90% meczy w polskiej lidze da rade ale na te cięższe, które mogą zaważyć o końcowym wyniku w lidze ma za niskie umiejętności do gry w obronie. Przykład to mecz z Lechem gdzie wszystkie bramki poszły lewą stroną w tym kilka bezpośrednio po błędach Dragana. Także jak jeszcze się uda sprowadzić dobrego lewego obrońcę to będzie super, a jak nie to w lecie już koniecznie. Dodatkowy napastnik podobnie. Przydałby się teraz, ale z braku laku damy rade bez, ale w lecie koniecznie musi przyjść.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.02.2011, 19:25
Jestem bardzo zadowolony z zimowego okienka. Praktycznie wszystkie luki zostały zapełnione. Już od jutra mamy zamkniętą kadrę, co do tej pory chyba nam się nie zdarzało. Teraz tylko niech drużyna zacznie się zgrywać w Turcji
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.02.2011 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.02.2011, 19:33
Co do okienka no to jest zadowolony na papierze wygląda to zajebiście zobaczymy jak to będzie w praktyce oby było tak jak każdy kibic marzy xD
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.02.2011 o godz. 20:23.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.02.2011, 19:33
Dobrze że pozyskaliśmy tego bramkarza. Do Jovanića jak widać Maaskant nie jest przekonany. Przynajmniej na razie. Okienko o tyle udane że od dawna takiego nie było u nas. Jeśli porównać transfery do rundy jesiennej - jest trochę do przodu. Ale jeśli liczyć wakacyjną wyprzedaż to ciągle mamy braki. Ale ogólnie nie jest źle. Teraz trzeba wygrywać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.02.2011, 19:43
Przemas napisał(a):Wyświetl post
Może po prostu ciężar zdobywania bramek rozłoży się na wszystkich piłkarzy ofensywnych albo odpali ktoś z pomocników i nastrzela bramek. Już tak było gdy Zieniu miał rundę konia a Paweł Brożek grał kichę i wtedy Wisła mistrza zdobyła.
.

yyy.. Paweł był wtedy królem strzelców.. co do naszego bramkarza to jakoś się mi nie widzi za bardzo.. kontrakt się mu skończył czy rozwiązany został z Ruskimi? jeśli skończyl 31 grudnia to trochę dziwne, że tak długo był bez klubu.. w plotki z Celticiem nie wierze.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 08.02.2011, 19:59
To czy te transfery w konsekwencji okazały się dobre i właściwie ocenimy po sezonie - niemniej uważam, że skrajną głupotą jest oparcie całej ofensywy na jednym napastniku do tego nieprzygotowanym do gry w pełnym wymiarze czasu - liczyć na Żurawia, który za pół roku kończy karierę czy Riosa jest bezmyślnością tym bardziej po tym co obaj zaprezentowali do tej pory. Celem na ten sezon ma być MP - mniemam, tak więc będzie o to bardzo ciężko.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Stary 08.02.2011, 20:08
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
yyy.. Paweł był wtedy królem strzelców..
Racja. Moje porównanie nietrafione. W każdym razie miałem na myśli, że może za strzelanie weźmie się ktoś poza napastnikiem.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.02.2011, 20:22
Milczałem i milczałem czasami się odezwałem, czas ocenić okienko

Bramkarz

Pareiko -Hymm wielka nie wiadoma z jednej strony doświadczenie+wiek, a z drugiej strony ten wiek 34 lata trochę dużo,ale to może być porządny bramkarz ocena transferu 4+

Obrona:

Kew Jaliens Nareszcie! jest następca Clebera i mogę być o tym święcie przekonany, że to on i Chavez będą grać w pierwszej jedenastce rundy wiosennej.Transfer oceniam na 5

Pomoc:

Maor Melikson- Mogę śmiało powiedzieć,że to jest następca Sobola po zakończeniu kariery za pewne będziemy grać Sobolewski-Melikson Ocena transferu 5

Michaił Siwakow-Nie wiem co mam powiedzieć chyba raczej jako uzupełnienie składu mamy Wilka,Sobola,Melikson,Guła, Jirsák Chyba,że pożegnamy się z dwójki Guła- Jirsák Oceniam transfer na 4+

Atak:

Cwetan Genkow Boję się,że to będzie drugi Giorgi Hristov,ale i też mam nadzieję, że to będzie następca Pawła Brożka,jak na razie nie wiadoma dla mnie więc na razie 3+

Ogólnie okienko bardzo dobre,piłkarze są dobrzy na papierze a zobaczymy co wyjdzie w praniu.Mam nadzieję,że Robert teraz będzie wystawiał na obozie w Turcji skład, który zagra w pierwszym meczu na wiosnę.Czas zgrać zespół Ocena okienka na 5- minusa za to,że nie sprowadzili lewego obrońcy.
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 08.02.2011 o godz. 20:30.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.02.2011, 20:31
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
To czy te transfery w konsekwencji okazały się dobre i właściwie ocenimy po sezonie - niemniej uważam, że skrajną głupotą jest oparcie całej ofensywy na jednym napastniku do tego nieprzygotowanym do gry w pełnym wymiarze czasu - liczyć na Żurawia, który za pół roku kończy karierę czy Riosa jest bezmyślnością tym bardziej po tym co obaj zaprezentowali do tej pory. Celem na ten sezon ma być MP - mniemam, tak więc będzie o to bardzo ciężko.
Tylko że to nie Maaskant czy Valckx sprowadzali tych zawodników do klubu. Ktoś ich sprowadził i niestety musimy sobie z nimi jakoś radzić bo kasę pobierają. Na dzień dzisiejszy mamy w kadrze 22 zawodników i pewnie póki co tak zostanie.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.02.2011, 20:34
Do Brylanta:

pod jakim względem uważasz, ze Melikson mozebyc następca Sobolewskiego? Melikson to kreatywny ofensywny zawodnik, a Sobol to zawodnik od czarnej defensywnej roboty. Może są podobni pod względem cech przywodczych, jeśli to prawda o Meliksonie. Ale pilkarsko to przeciwienstwa.

Genkow to dobry zawodnik,myśle ze nie ma co go porównywać do Christiva. Niestety nie jest przygotowany obecnie do gry nawet na poziomie naszej drużyny, która jak pokazały sparingi tez nie jest jeszcze przygotowana. Reasumujac, my 100 lat za ...., a Genkow jeszcze 20 lat za nami
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 08.02.2011, 20:34
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Na dzień dzisiejszy mamy w kadrze 22 zawodników i pewnie póki co tak zostanie.
Kogo sprzedaliśmy?
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.02.2011, 20:42
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Kogo sprzedaliśmy?
Braci Brożków,następnym razem zadawaj konkretniejsze pytanie. Podałem w przybliżeniu ilość zawodników z których trener pewnie będzie korzystał w rundzie wiosennej.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Stary 08.02.2011, 20:42
Pawełek, Brożek brothers i odszedł Cleber
Odpowiedz cytując
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 08.02.2011, 20:53
Większość skreśliła już Riosa, ja uważam, że on wcale nie jest taki zły tylko trzeba mu dać więcej pograć, a jak chłopak ma się coś rozegrać jak on w sparingu wchodzi na 10 minut nie mówiąc o normalnym meczu.

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.02.2011, 20:55
Jestem iście wniebowzięty sprawnością z jaką zostały dokonane transfery. Wystarczy sobie tylko przpomnieć cyrk z testami bramkarzy, a teraz w praktycznie za darmo pozyskano klasowego bramkarza dzięki Stasiowi.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.02.2011, 20:58
Ciekawe kto beknie za kosztującego 500k Jovanica ? Trenerzy go w ogóle nie cenią. Wygląda na to że sprawiliśmy sobie drogiego wiecznego rezerwowego.
Tak się kończy amatorka transferowa. A później pół bańki by się chetnie wydało np na napastnika czy obrońcę. Tylko skąd wziąć, aa siedzi na ławie.
Zresztą to nie tylko u nas jest taki jak to mawia jeden z modów "skansen". Przecież ten sam menedżer wcisnął do Legii Antolovicia.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.02.2011 o godz. 21:03.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów